Citas ziņas

Atklāta Dominante Park 1. kārta

, 21.05.2007

Jaunākais izdevums

18.maijā tika atklāta pirmā A klases industriālā parka Latvijā - Dominante Park - 1. kārta, kurā ietilpst noliktavu un biroju telpas 40 000 kvadrātmetru platībā, ziņo Dominante Capital preses pārstāve Ilze Lapiņa.

Industriālā parka Dominante Park pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā šī gada martā, un ir pilnībā iznomāta. Parka pirmie nomnieki ir kompānijas Jungent, Dominante loģistikas sistēma, Lielais Kristaps un Ko, kā arī liela Igaunijas alkohola vairumtirdzniecības kompānija.

Projekta otrā kārta ekspluatācijā tiks nodota 2008.gada sākumā, bet trešā kārta – 2009.gadā. Kopējās investīcijas 5 gadu laikā sasniegs aptuveni 130 miljonus EUR.

Līdz ar Dominante Park projekta īstenošanu tiek attīstīta reģiona infrastruktūra un radītas simtiem darbavietu. Darbiniekiem būs pieejamas atpūtas, izklaides un iepirkšanās iespējas turpat Dominante Park teritorijā. Dominante Park plānos ietilps arī bērnudārza celtniecība Ķekavas pagastā.

Db.lv jau ziņoja, ka Dominante Park atrodas Ķekavas pagastā 20 km attālumā no Rīgas. Projekta ietvaros kopā tiks attīstītas 150 000 m² industriālās un noliktavu telpas, vairāk nekā 10 000 m² biroju un 50 000 m² tirdzniecības platību. Parka kopējā teritorija ir 65 hektāri, un tas būs lielākais industriālais parks Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekš plānotajā termiņā – šā gada decembrī ekspluatācijā nodota Latvijā lielākā un A klases industriālā un loģistikas parka Dominante Park trešā kārta. Kopējā trešās kārtas telpu platība ir 25 000 m2, no kurām noliktavu telpu platība aizņem 19 500 m2, bet biroji un mazumtirdzniecības telpas — 5 500 m2.

Laika posmā starp otrās (2008. gada augustā) un trešās kārtas nodošanu ekspluatācijā otrās kārtas telpās, kas ir pilnībā iznomātas, jau ir ievākušies un uzsākuši darbu 95% nomnieku. Šobrīd trešajā kārtā ir sākušies telpu izbūvēšanas darbi atbilstoši katra konkrētā nomnieka vajadzībām. Paredzēts, ka pirmie nomnieki uzsāks savu darbu jaunajās telpās nākamā gada februārī.

Edgars Štelmahers, Dominante Park valdes priekšsēdētājs:«Situācija ir tāda, ka, ja mums tagad uzreiz vajadzētu piedāvāt telpas trešajā kārtā visiem uzņēmumiem, ar kuriem šobrīd notiek pārrunas par telpu nomu, tad jau tagad steidzīgi būtu jāsāk būvēt ceturtā kārta. Līdz ar to notikumu gaita, neraugoties uz pašreizējo ekonomisko krīzi, liek mums dienaskārtībā paturēt jautājumu arī par nākamās kārtas būvniecību Dominante Park.».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Henkel un Schwarzkopf produktu piegādi patērētājiem Latvijā veiks Dominante Capital holdingā ietilpstošie uzņēmumi, Db.lv informēja Dominante Capital preses pārstāve Ilze Lapiņa.

Jau iepriekš tika ziņots, ka šopavasar tiks pabeigta uzņēmumu grupas izveide, kas kļūs par vienu no Latvijas nozīmīgākajiem holdingiem — Dominante Capital. Kompānija veiksmīgi sākusi attīstīt multimiljonu līderprojektus un investē līdzekļus nekustamā īpašuma, industriālo ražošanas zonu, loģistikas un telekomunikāciju projektu attīstīšanā.

"Kompānijas iekļaušana Dominante Capital struktūrā, kā arī tādu Latvijā iecienīto ražotāju kā Henkel un Schwarzkopf produktu piegādes pārņemšana, apliecina mūsu vērienīgos biznesa attīstības plānus," saka Dominante Capital mārketinga projektu vadītājs Boriss Epšteins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Capital izpērk Colliers International PM

, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdings Dominante Capital savā īpašumā pilnībā pārņēmis nekustamo īpašumu apsaimniekošanas kompāniju ColliersInternational PM, tā kļūstot par vienīgo šī uzņēmuma īpašnieku.

Turpmāk uzņēmums darbosies zem nosaukuma Dominante PM (Dominante Property Management). Aktīvu, kurus pārvalda kompānija, vērtība uz šo brīdi ir 80 miljoni EUR. Plānots, ka, piesaistot īpašumu pārvaldīšanai jaunus objektus, aktīvu vērtība līdz 2012. gadam pieaugs līdz 200 miljoniem EUR.

Colliers International turpinās sniegt nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un ēku pārvaldīšanas pakalpojumus Latvijas tirgū. Domājot par attīstību, kompānijā ir izveidota jauna iekšējā struktūrvienība - Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas departaments. Par tā direktori ir iecelta Sandra Grimberga. Kompānijas Dominante PM valdes priekšsēdētāja amatā turpmāk būs Dominante Capital valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Rafails Deifts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Loģistikas un vairumtirdzniecības Eiropas līderi izdarījuši izvēli par labu Dominante Park

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dominante Park Ķekavā otrā kārta tiks nodota ekspluatācijā augusta vidū – sešas nedēļas pirms iepriekš plānotā termiņa beigām.

Jau šobrīd noslēgti līgumi par visu (100%) industriāli-loģistisko platību nomu (to kopējā platība ir 20 736 kv. m.) ar tādām lielām Eiropas kompānijām kā Brenntag, Itella Logistics, Rhenus Logistics, Via 3L, kā arī ar citiem Latvijas tirgus līderiem, Db.lv informē Dominante Park mārketinga vadītājs Boriss Epšteins.

Parka trešā kārta, kurā industriālās noliktavu telpas aizņem aptuveni 24 000 kv. m., savukārt biroju un tirdzniecības – aptuveni 5 500 kv. m., tiks nodota ekspluatācijā 2008. gada novembrī. Uzsākta parka ceturtās un piektās kārtas projektēšana, kuras paredzēts nodot ekspluatācijā 2009. gada nogalē – 2010. gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - 11. septembrī darbu jāpārtrauc Ķekavas Dominante Park, kur atrodas arī Rimi noliktava

Lelde Petrāne, 10.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas Dominante Park noliktavu darbinieki nolēmuši pievērst uzmanību «bīstamai situācijai, kas izveidojusies Ķekavā un apdraud vairāku simtu cilvēku drošību», liecina trešdien medijiem izplatīts paziņojums. Rimi Latvia nekustamo īpašumu un attīstības direktors Didzis Kirstuks db.lv informēja, ka kā viens no noliktavu Dominante Park īrniekiem informāciju par VUGD lēmumu Rimi saņēmis tikai šodien no plašsaziņas līdzekļiem.

(Papildināts ar Rimi komentāru.)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apliecina, ka pārbaude Dominante Park veikta un ēkas darbība jāaptur 11. septembrī.

Darbinieku vēstule esot nosūtīta arī valsts amatpersonām. Raizējoties par savām darba vietām, darbinieki gan vēloties palikt anonīmi.

«Rakstu Jums vairāku savu darba biedru vārdā, kas saprotamu iemeslu dēļ grib palikt anonīmi. Tomēr klusēt nespējam, jo pašreizējā situācija mūsu darbvietā jau ir pārāk nopietna, tiek apdraudētas pats dārgākais, kas katram mums ir – mūsu veselība un var būt arī pat dzīvība! Mums taču pietika ar vienu Latvijas melno dienu! Mums nevajag vēl vienu un varbūt pat vēl lielāku traģēdiju!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Colliers iznomājis vēl 12 100 kvadrātmetrus Dominante Park

, 13.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts līgums starp AS Via3L un Dominante Park par 10 000 kvadrātmetru noliktavu platību un 400 kvadrātmetru biroju platību nomu Dominante Park 2. kārtā. Noslēgts arī līgums ar kompāniju Brenntag Latvia par 1 700 kvadrātmetru nomu, liecina sniegtā informācija medijiem.

AS Via3L ir loģistikas kompānija. Tā ir Jungent (Latvija) meitas uzņēmums, kur lielākā akciju daļa pieder Jungent.

Dominante Park projekta kopējā vērtība ir 130 miljoni EUR. Projekta teritorija - 65 ha. Ražošanas un noliktavu telpu kopējā platība - 150 000 m² , tajā skaitā biroju telpu platība – vismaz 10 000 m².

Dominante Park projekts atrodas 20 km no Rīgas pie Via Baltica un Rīgas apvedceļa. Tas tiek veidots pēc atklāta parka principa, ietverot industriālo zonu, biznesa un mazumtirdzniecības zonas, kā arī tirdzniecības un atpūtas parka izveidi 50 000 m² platībā.

Dominante Park 1. kārta tika atklāta 2007.gada 18.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Park 2. kārtas būvniecībai noteikts ģenerāluzņēmējs

, 03.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tenderī par industriālā parka Dominante Park 2. kārtas celtniecību ir izvēlēts uzvarētājs – SIA Uzņēmējs. Turklāt Ķekavas pagasta būvvalde ir izsniegusi būvatļauju, dodot zaļo gaismu Dominante Park attīstības otrajam etapam, liecina sniegtā informācija medijiem.

Projekta otrajā kārtā paredzētas industriālās un biroju platības 55 000 kvadrātmetru platībā.

Šā gada martā ekspluatācijā tika nodots industriālā parka Dominante Park pirmais posms, kas ietver noliktavas un biroju telpas 40 000 kvadrātmetru platībā. Projekta pirmā kārta ir pilnībā iznomāta.

Dominante Park būvniecībā plānotas piecas kārtas. Kopējās investīcijas 5 gadu laikā sasniegs aptuveni 130 miljonus eiro. Kopējā Dominante Park industriālo un noliktavu telpu platība būs 150 000 m2, vairāk nekā 10 000 m2 biroju telpu un 50 000 m2 tirdzniecības platību. Parks aizņems 65 hektārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mārupe Wake Park​ īpašnieks: Ir jāriskē!

Laura Mazbērziņa, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmantojot Eiropas Savienības fondu finansējumu, «Mārupe Wake Park» izveidots pūšļu parks, kurš šobrīd kļuvis pieprasītāks nekā veikparks, biznesa portālam db.lv pastāstīja «Mārupe Wake Park» īpašnieks Kristaps Gredzens.

Pūšļu parka izveidē ieguldīti 30 tūkstoši eiro.

«Sākotnēji domāju, ka veidot pūšļu parku būtu nenopietni. Pagāja trīs gadi un izdomāju, ka tomēr jāpamēģina. Interesanti ir tas, ka nesen Meksikā apmeklēju pūšļu parku, bet tur pieprasījums bija ļoti neliels. Šeit par pieprasījumu nevaru sūdzēties. 30 tūkstoši eiro par pūšļu parku man šķita neadekvāti augsta summa, bet nevienā mirklī nenožēloju šo projektu,» teic K. Gredzens.

K. Gredzens stāsta, ka «Mārupe Wake Park» attīstībai vairākkārt izmantots Eiropas Savienības fondu finansējums un viņš iesaka to darīt arī citiem uzņēmējiem.

«Mārupe Wake Park» ideja radusies nejauši - tagad hobijs pārtapis biznesā. «Mārupe Wake Park» izveidots pirms sešiem gadiem un ar 8 tūkstošiem eiro kabatā. K. Gredzens sapratis, ka lielu naudu tērē, braucot uz citiem veikparkiem, tāpēc jātaisa savs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par loģistikas pakalpojumu kompānijas a/s Dominante Loģistikas Sistēma valdes priekšsēdētāju, nomainot amatā bijušo Rīgas piensaimnieka šefu Edgaru Štelmaheru, kļuvis uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Vecvanags.

E. Štelmahers pēc kompānijā nostrādātā pusotra gada pieņēmis jaunu izaicinājumu. Darba attiecības ar E. Štelmaheru ir pārtrauktas pēc pušu vienošanās. Iepriekš, kad viņš stājās amatā, Dominante Park īpašnieks Rafails Deifts uzsvēra, ka Dominante Park projekta straujās attīstības dēļ radusies nepieciešamība piesaistīt augsta līmeņa menedžeri.

M. Vecvanaga pakļautībā strādāja vairāk nekā 1000 darbinieku, bet kompānijas gada ieņēmumi pārsniedza 130 milj. USD. Atgriežoties Latvijā, M. Vecvanags turpinājis strādāt paša dibinātajā konsultāciju birojā MV Consulting un darboties kā Baltijas tirdzniecības palātas Gruzijā valdes priekšsēdētājs. Vadot 130 cilvēku lielu kolektīvu, M. Vecvanaga uzdevums būs stiprināt Dominante Loģistikas Sistēma pozīcijas Latvijas un Baltijas tirgū, koordinēt uzņēmuma ikdienas darbību, kā arī nodrošināt procesu optimizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Loģistikas Sistēma iegūst ISO 9001:2000 sertifikātu

, 23.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdinga kompānijas Dominante Capital sastāvā ietilpstošais uzņēmums Dominante Loģistikas Sistēma ieguvis jaunu apliecinājumu savu pakalpojumu kvalitātes līmenim, saņemot ISO 9001:2000 sertifikātu noliktavas, transporta un analītiskās loģistikas pakalpojumu jomā.

Sertifikāts iegūts pēc starptautiskās sertifikācijas organizācijas Bureau Veritas veiktās atbilstības starptautiskajiem standartiem pārbaudes, Db.lv informē Rasa Saliņa, Dominante Loģistikas Sistēma sabiedrisko attiecību konsultante.

„Kopš paša uzņēmuma dibināšanas brīža, 2007. gada marta, mēs strādājām pie šī sertifikāta iegūšanas. Saņemtais kvalitātes vadības sertifikāts ir papildu apliecinājums gan mūsu klientiem, sadarbības partneriem, gan kompānijas vadībai un akcionāriem, ka DominanteLoģistikas Sistēma spēj nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumus. Tāpat Bureau Veritas izsniegtais sertifikāts ir svarīgs signāls ārvalstu kompānijām, kuras meklē loģistikas partneri Baltijā, tostarp Latvijā. Šobrīd mūsu uzņēmums strādā pie HACCP* un OHSAS** sertifikātu iegūšanas,” uzsver Edgars Štelmahers, Dominante Loģistikas Sistēma valdes priekšsēdētājs. Viņš piebilst: „Ar šo mūsu uzņēmums ir kļuvis par vienu no retajām Latvijas loģistikas kompānijām, kura ieguvusi šādu sertifikātu.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Projekts Park Residence Alfrēda Kalniņa ielā 1, kas atrodas blakus Vērmanes dārzam, ir viens no šī brīža perspektīvākajiem mājokļu investīciju objektiem Rīgas nekustamo īpašumu tirgū. Investējot RENTURE apsaimniekotajos un uzturētajos dzīvokļu īpašumos projektā Park Residence, investoriem ir iespēja saņemt tūlītēju investīciju atdevi līdz pat 25% gadā no dzīvokļu realizācijas tādās īstermiņa īres platformās kā airbnb.com, booking.com, u.c.

Park Residence dzīvokļu īpašumi – izcila investīcija dzīvokļu īpašumos Rīgas centrā

Park Residence Alfrēda Kalniņa ielā 1 ir mūsdienīgs projekts, kura kultūrvēsturiskais mantojums sastopas ar modernu un estētisku dzīvojamo platību. Nekustamā īpašuma unikālā atrašanās vieta Rīgas centrā - Vērmanes dārza, iepirkšanās centru un restorānu tuvumā - padara to par izcilu investīciju objektu dzīvokļu īpašumu gan kā naudas plūsmas objektu, gan aktīvu saglabāšanai, uzkrāšanai un tālākai realizācijai. Iegādei pieejamie vienistabas un divistabu dzīvokļi ar platību no 13m2 līdz 36m2, kuru apdarē un dizainā izmantoti pasaulē atzītu zīmolu materiāli un santehnika, ir īpaši piemēroti īstermiņa īres dzīvokļu iekārtošanai un realizācijai galvaspilsētas viesiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ēkas īpašnieks liedzis pieeju Elvi veikalam Viestura prospektā 35a, Rīgā, biznesa portālu Nozare.lv informē konkrētā veikala īpašnieces SIA Dominante AO pārstāvis, jurists Lauris Brikmanis.

Viņš norāda, ka ieeja veikala telpās liegta gan pircējiem, gan darbiniekiem, gan veikala telpu nomnieka, Elvi franšīzes partnera Dominante AO pārstāvjiem. «Visai ēkas fasādei priekšā ir uzsliets žogs, pie ēkas atrodas apsargi.»

Ēkas īpašnieks ir viens no zīmola top! franšīzes pārstāvjiem - uzņēmums SIA Madara 89, kas iegādājās ēku Viestura prospektā 35a šī gada februārī. Nomas līgums par telpu iznomāšanu veikalam netika lauzts, īres maksājumi tika veikti laicīgi, atbilstoši 2010.gada 29.martā noslēgtajam līgumam ar iepriekšējo ēkas īpašnieku SIA Trivest Real Estate, skaidro Brikmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad plānots pabeigt noliktavu, ražošanas un biroju telpu kompleksa "Green park" būvniecības pirmo kārtu. Līdz ar to paredzams, ka gada beigās tur darbu sāks starptautiskais loģistikas uzņēmums "Itella Logistics", kas starptautiskās e-komercijas iespējas vietējiem uzņēmumiem padarīs vienkāršākas. Nākamgad uz "Green park" pārcelsies arī "McDonald’s" Baltijas loģistikas centrs.

Industriālā parka attīstītājs, projektētājs un būvnieks ir uzņēmums "Piche". "Green park" ir trešais "Piche" realizētais industriālais parks Starptautiskās lidostas "Rīga" tuvumā. Turklāt uzņēmums Mārupē ir iegādājies zemi kopumā 300 000 kvadrātmetru platībā līdzīgu industriālo parku būvniecībai nākotnē. "Green park" būs noliktavas 50 000 kvadrātmetru platībā un biroju telpas 7 000 kvadrātmetru platībā.

SIA "Piche" valdes priekšsēdētājs Pēteris Senkāns informē: "Ar "Itella Logistics" pievienošanos mūsu industriālo parku iemītnieku pulkam skaidri iezīmējas e-komercijas klastera aprises, kas pašreizējos apstākļos un arī tuvākajā nākotnē būs īpaši svarīgi. Ap šo uzņēmumu un jau mūsu esošo klientu "Omniva" daudzi uzņēmumi var veiksmīgi veidot e-komercijas piegādes centrus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Jaunie loģistikas centri dažādās stadijās

Egons Mudulis, 18.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompāniju plāni pāriet uz jaunām telpām īstenojas atšķirīgos ātrumos; šobrīd komersanti saskaņo dokumentus, būvē noliktavas vai arī jau pārvācas

Šogad un nākamgad turpināsies pērn uzsāktā loģistikas kompāniju pārvākšanās uz savām noliktavām vienā vietā – neatkarīgi no tā, vai tie ir pašu celti vai nomāti loģistikas parki. To kā kopumā pozitīvu attīstību vērtē Latvijas Loģistikas asociācijas (LLA) vadītājs Normunds Krūmiņš, jo loģistikas centri esot tā nepieciešamā infrastruktūras daļa, lai vispār varētu runāt par pievienotās vērtības loģistiku. Latvija gan šobrīd ir izvēlējusies savu attīstību tādējādi, ka šādu centru izveide ir privātā iniciatīva, kurpretim gan Lietuvā, gan Somijā, gan citās Eiropas valstīs tajā iesaistās valsts un pašvaldību uzņēmumi. Taču uz tranzīta koridora konkurētspējas paaugstināšanu tikpat lielu, ja ne lielāku, ietekmei atstājot dažādi ar akcīzes un muitas nodokļiem saistītie jautājumi. Tādēļ arī LLA ar Satiksmes ministrijas atbalstu iesniegusi valdībā priekšlikumus, kas paredz novērst šķēršļus šādu loģistikas centru attīstībai un darbībai. DB jau rakstīja, ka viens no ierosinājumiem ir ļaut uzglabāt nenodalītās telpās gan akcīzes, gan muitojamās, gan parastās preces. Runājot par nākotnes attīstību, lēcienu, pievienojot papildu vērtību loģistikas pakalpojumiem, viņaprāt, iespējams panākt, ka tiek veidots attīstības modelis publiskās un privātās partnerības veidā. Proti, valstij un pašvaldībām vajadzētu iesaistīties infrastruktūras izveidē, piemēram, pievedceļu izbūvē šādiem loģistikas centriem, kā arī ar elektrības un siltumapgādes risinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķemeru sanatorija nonāks Krievijas pilsonim Aleksandram Gusakovam piederoša SIA Park Hotel Ķemeri īpašumā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Arhiidea līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ēriks Grūbe, tiesa ir apstiprinājusi cesijas darījumu starp sanatorijas pircēju SIA Arhiidea un SIA Park Hotel Ķemeri. Līdz ar to Arhiidea visas savas prasījuma tiesības cedējusi Park Hotel Ķemeri, kas pērn rudenī izsolē apliecināja savu gatavību iegādāties Ķemeru sanatoriju, taču noteiktajā laikā nesamaksāja par pirkumu, līdz ar to izsole tika atzīta par nenotikušu.

«Tā kā 3.februārī tiesa cesijas darījumu vēl nebija apstiprinājusi, sanatorijas pirkumu faktiski veica Arhiidea - ieskaitījām savu nodrošināto prasījumu - nepilnu pusmiljonu eiro -, bet turpmākos maksājumus veiks Park Hotel Ķemeri,» skaidroja Grūbe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA «Riga Retail Park» plāno Stopiņu novadā blakus lielveikalam IKEA būvēt ap 60 000 kvadrātmetrus plašu tirdzniecības centru un dārza preču veikalu, liecina Stopiņu novada mājaslapā pieejamā būvniecības iecere.

Būvniecības iecere paredz tirdzniecības centra jaunbūvi neapbūvētā apmēram 14,4 hektārus lielā zemesgabalā, Smaidu ielā Stopiņu novada Dreiliņos, kurš detālplānojuma rezultātā tiks atdalīts no lielāka zemesgabala. Tirdzniecības centra komplekss sastāvētu no divām atsevišķām ēkām – galvenās ēkas, kā arī dārza preču veikala ēkas.

Galveno ēku ir iecerēts izbūvēt vienu līdz četrus stāvus augstu, tās galvenā funkcija - mazumtirdzniecības ēka ar atsevišķām telpu grupām citām palīgfunkcijām - sabiedriskajai ēdināšanai, sportam, izklaidei un arī birojiem. Otrā ēka ir iecerēta vienu stāvu augsta, tās funkcija - mazumtirdzniecības ēka (dārza preču veikals). Abu ēku orientējošā kopējā stāvu platība ir ap 59 000 kvadrātmetri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tisenkopfa pamet Baltās buras padomi

Gunta Kursiša, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas, higiēnas, saimniecības un kosmētikas preču vairumtirgotāja SIA Baltā bura padomē notikušas izmaiņas, to pametot līdzšinējai padomes loceklei Baibait Tisenkopfai, liecina Lursoft dati.

B. Tisenkopfa padomes locekles amata pienākumus SIA Baltā bura pildīja kopš 2009. gada jūnija. Patlaban kādreizējā SIA Baltā Bura padomes locekle turpina ieņemt padomes priekšsēdētāja vietnieces vietu SIA Dominante Park, vēsta Lursoft.

B. Tisenkopfas vietā stājies Anatolijs Zolotovskis, kurš vienlaikus ieņem amatus arī citu uzņēmumu padomēs, tostarp pilda SIA Dominante Park un SIA Koblenz drošība padomes priekšsēdētāja pienākumus, kā arī ir a/s Dominante Capital padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Db.lv jau informēja, ka SIA Baltā bura pērn apgrozījusi par 19,67% vairāk līdzekļu – 54,98 miljonus latu. Uzņēmuma peļņa 2012. gadā bija 161,99 tūkstoši latu. SIA Baltā bura dibināta 1996. gadā un izplata aptuveni 80 zīmolu produkciju, tostarp Henkel Latvija, 3M, Humana, Salamander u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Potenciālo nomnieku interese par loģistikas parkiem lielāka nekā pirms pusgada

, 28.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atsevišķiem Dominante Park klientiem ir radušās problēmas, taču nāk klāt arī jaunas kompānijas, — informēja Dominante Park attīstītāja investīciju holdinga Dominante Capital valdes locekle Olita Augustovska.

Vairākām firmām tieši šā brīža ekonomiskā situācija šķiet piemērota ienākšanai tirgū vai arī savas tirgus daļas palielināšanai, — viņa pauda. Piemēram, starptautiskās kompānijas, kuras strādā visās trijās Baltijas valstīs, tieši krīzes laikā izvēlas konsolidēt savu noliktavu un ražotņu izvietošanu.

Uzņēmumi šobrīd izšķiras par efektīvāku loģistikas risinājumu izvēli un ieviešanu. Parki var palīdzēt uzņēmumiem, jo tieši Latvija šajā ziņā ir vispateicīgākā vieta, lai, optimizējot līdzšinējās administratīvās izmaksas, vienlaicīgi izveidotu konkurētspējīgāku un efektīvāku loģistiku no Baltijas reģiona centra, — uzsvēra O. Augustovska.

Interese par parku no potenciālajiem klientiem — lielajiem un vidējiem uzņēmumiem — pašlaik esot ievērojami augstāka nekā pirms pusgada, kad valdīja absolūta nenoteiktība. Tiek saņemti vairāk pieprasījumu, aktīvāk notiek sarunas ar potenciālajiem klientiem. Pēc O. Augustovskas teiktā, to vidū ir noliktavu iekārtu un aprīkojuma ražotāji, izejvielu piegādātāju kompānijas, loģistikas kompānijas, arī sporta un izklaides industrijas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Loģistikas Sistēma un Aldaris noslēdz sadarbības līgumu

, 17.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdinga kompānijas Dominante Capital sastāvā ietilpstošais uzņēmums Dominante Loģistikas Sistēma un uzņēmums Aldaris noslēguši sadarbības līgumu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Saskaņā ar līgumu starp Dominante Loģistikas Sistēma un Aldari noteikta vienošanās par kompleksu loģistikas pakalpojumu – preču pieņemšanu, glabāšanu, pasūtījumu komplektēšanu un preču piegādi – sniegšanu Aldaris.

Dominante Loģistikas Sistēma tuvākā nākotnē plānojot slēgt līgumus arī ar citiem Latvijas un ārzemju ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljonāram Rafailam Deiftam piederošais koncerns Dominante Capital sācis uzpirkt konkurentus krīzes skartajā loģistikas nozarē.

Dominante Capital darbs pie konkurentu pārņemšanas neesot apstājies, un kompānijai jau ritot pārrunas ar vēl vairākām citām loģistikas kompānijām, tomēr šo kompāniju vārdi un pārrunu rezultāti tikšot atklāti vien pēc procesa noslēgšanās. Arī kopumā eks­perti prognozē, ka mazās loģistikas kompānijas Latvijā ar laiku izzudīs. Vienlaikus tiek arī prognozēta lielu starptautisko loģistikas kompāniju ienākšana Latvijas tirgū, kā rezultātā Baltijas tirgū toni noteiks pāris loģistikas kompānijas. "Patīk vai ne, bet loģistika ir apjoma bizness, un mazās nišas kompānijas šajā nozarē ilgstoši nevar strādāt efektīvi. Šis pārpirkšanas process ir loģisks solis, ņemot vērā esošos apstākļus, kas dos arī kopīgu labumu loģistikas nozares konkurētspējai," uzsver Loģistikas un muitas brokeru asociācijas valdes loceklis Normunds Krūmiņš. Kādas mazas loģistikas kompānijas vadītājs, kurš nevēlējās publicēt savu vārdu, Db nenoliedz, ka pēdējo mēnešu laikā viņa vadītā kompānija saskaras ar nopietnām problēmām biznesā, un tai nekas cits neatlikšot kā "bankrotēt vai pārdoties".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Plānots, ka 31. martā Rīgā, Mūkusalas ielā tiks atklāts viens no lielākajiem tirdzniecības centriem (t/c) Latvijā — Riga Plaza.

Kredītresursus centra realizācijai piešķīris kādreizējā SEB Latvijas Unibanka (tagad SEB banka), Ungārijas MKB Bank Zrt un AS UniCredit Bank konsorcijs.

Riga Plaza kopējā platība kopā ar autonovietni būs 90 tūkst. m2, bet iznomājamā platība — 49 tūkst. m2. Tādējādi pēc iznomājamās platības t/c Riga Plaza varētu pretendēt uz otrā lielākā statusu pēc t/c Alfa. Pašlaik iznomāti 85 – 87 % platību, — informēja Viesturs Dimants, SIA Dīksna mārketinga direktors.

Pašlaik tiek rēķināts, ka t/c būs aptuveni 130 dažādi veikali un 20 kiosku vietas. Riga Plaza enkurnomnieki ir lielveikals Prisma, kas būs otrais Latvijā, Apranga grupas veikali, multibrendu lielveikals Peek & Cloppenburg, parfimērijas un kosmētikas preču veikals Douglas, kā arī 8 zāļu kinoteātris Cinamon, kas tāpat būs otrais Latvijā, un izklaides komplekss Fantasy Park.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2020.gadam Ķemeru attīstībai plānots piesaistīt finansējumu 14,5 miljonu eiro apmērā, žurnālistiem šodien sacīja Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Edgars Stobovs.

Jūrmalas domes līdzfinansējums būšot trīs līdz četru miljonu eiro apmērā.

Stobovs norādīja, ka šos līdzekļus paredzēts ieguldīt Ķemeru teritorijas un infrastruktūras sakārtošanā, lai veicinātu kūrortnozares un ekotūrisma attīstību. Tāpat paredzēts izveidot Ķemeru tūrisma informācijas centru.

Jūrmalas domes Attīstības pārvaldes vadītājs atzīmēja, ka saskaņā ar pilsētas attīstības vīziju Ķemeru teritorijas sakārtošana sekmēs tūristu piesaisti. Tādā veidā paredzēts mazināt Jūrmalas sezonalitātes ietekmi, pilsētai piesaistot apmeklētājus visa gada garumā, nevis galvenokārt vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Gatavojoties Rail Baltica, pie Origo būvēs jaunu viesnīcu

Natālija Poriete, 27.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vasaras beigās Rīgā plānots sākt būvēt operatora Radisson viesnīcu, kura strādās ar zīmolu Red, intervijā rus.db.lv pastāstīja kompānijas Astor Group finanšu direktors Māris Stafeckis.

Paredzams, ka būvniecība ilgs 18 mēnešus.

Viesnīca tiks būvēta Rīgas centrā – netālu no tirdzniecības centra Origo, līdzās vietai, kur būs Rail Baltica stacija. Patlaban tajā vietā atrodas Mildas tirdziņš, līdz ar to precīza viesnīcas atrašanās vieta būs starp Satekles, Elizabetes un Birznieka-Upīša ielām.

«Vēsturiski mums jau šī vieta pieder – zemes gabals un trīs uz tā atrodošās ēkas. Šīs viesnīcas atrašanās vieta būs labākā no visām mūsu viesnīcām. Līdzās Rail Baltic dzelzceļa terminālim , kas ir milzīgs infrastruktūras pluss,» viņš uzsvēris.

M. Stafeckis pastāstīja, ka viesnīcu pārvaldīs Rezidor Hotel Group, bet operators būs Radisson. Ja nesen atvērto viesnīcu zīmols ir Park Inn, tad jaunā viesnīca būs ar zīmolu Red, kas, pēc viņa teiktā, nav īpaši izplatīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Maskavas tiesa piespriež divu mēnešu arestu Heliopark Group īpašniekam Gusakovam

LETA, 09.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavas pilsētas Tagankas rajona tiesa uz diviem mēnešiem ļāvusi arestēt Krievijas viesnīcu tīkla Heliopark Group dibinātāju un īpašnieku Aleksandru Gusakovu.

Pret Gusakovu ierosināta krimināllieta par krāpniecību saistībā ar faktu, ka viņš sava biznesa attīstīšanai paņēmis aizdevumu 26 miljonu dolāru apmērā, taču šo naudu iztērējis personīgiem nolūkiem.

Izmeklēšanas sākumā tiesa Gusakovam nepiesprieda apcietinājumu un paturēja viņu brīvībā pret parakstu par neizbraukšanu no valsts. Taču, uzņēmējs, uzzinot, ka viņam varētu šis drošības līdzeklis tikt nomainīts uz arestu, nolēma no valsts izbraukt.

Vnukovas lidostā Gusakovu aizturējuši operatīvās vienības darbinieki un nodevuši viņu tiesībsargājošajām iestādēm. Tagankas tiesa nolēmusi mainīt viņam noteikto drošības līdzekli - neizbraukšanu no valsts - pret arestu uz diviem mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru