Jaunākais izdevums

«Šajā pavasarī klientu ir ievērojami mazāk nekā citus gadus pat par spīti tam, ka pašlaik automobiļu mazgāšanas cenas ir jau tik zemas, ka tās kristies vairs nemaz nevar,» ar nožēlu teic SIA Intransserviss valdes priekšsēdētājs Pāvels Kozlovs, raksta jelgavniekiem.lv.

P. Kozlovs paskaidro, ka ne ķīmiskie līdzekļi, ne elektrība, nedz arī ūdens lētāki nepaliek, kas cenu nolaist zemāk vairs vienkārši neļauj.

Jautāts par pieprasītāko auto īpašnieku pakalpojumu, P.Kozlovs atbild: «Protams, visbiežāk veic auto ārējo mazgāšanu, kas arī ir vislētākā, savukārt otrā populārākā ir pilnā automašīnas tīrīšana, tāpēc, jāteic, viss atkarīgs no automašīnas īpašnieka un viņa maksātspējas.» Kā iemeslu zemajam pieprasījumam pēc automazgātavas pakalpojumiem uzņēmējs min maksātspēju un laikapstākļus, kuru dēļ bieži vien neesot nemaz vērts mazgāt mašīnu, jo tā, gandrīz tikko izbraucot no automazgātavas, atkal kļūst netīra.

Pavasara iestāšanās nav ietekmējusi arī SIA Fortūna GT automazgātavas darba apjomus. Uzņēmuma direktore Jeļena Grinčuka vērtē, ka tas klientu apjoms, kas pašlaik izvēlas automobiļa mazgāšanas pakalpojumus, ir vien aptuveni 30% no iepriekšējo gadu klientu skaita. «Daļa laikam zaudējuši darbu, daļa aizbraukuši uz ārzemēm, tāpat uzņēmumi saviem darbiniekiem vairs automašīnas mazgāšanai naudu nepiešķir,» stāsta J.Grinčuka, piebilstot, ka pieprasītākais pakalpojums ir automašīnas parastā mazgāšana ar šampūnu, kas nu jau maksājot vien trīs latus.

Savukārt uzņēmums SIA A&AS pat uz brīdi ir pārtraucis savu darbību Jelgavā zemā klientu skaita dēļ. «Vēl nezinām, cik ilgi nestrādāsim un kā būs vēlāk, taču pagaidām pie mums automašīnas vairs nomazgāt nevar, jo ekonomiskās situācijas dēļ klientu vairs gandrīz nebija,» paskaidro SIA A&AS valdes loceklis Alberts Stalidzāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Automazgātājus neuztrauc pašapkalpošanās mazgātavu parādīšanās tirgū

Gunta Kursiša, 19.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēterburgas automazgāšanas tirgū parādās pamazām parādās jauni konkurenti – Eiropas kompāniju piedāvātās pašapkalpošanās autmazgātavas, tomēr pagaidām kopējā konkurences cīņā pašapkalpošanās automazgātavas Krievijas Baltijas jūras krasta pilsētā netiek uztvertas kā nopietni sāncenši, vēsta Pēterburgas laikraksta Delovoi Peterburg portāls dp.ru.

Galvenā atšķirība no līdzšinējām automazgātavām ir tā, ka braucamrīka īpašnieks pats izvēlas, cik lielā mērā, cik daudz ūdens un ziepju tērējot, pašam nomazgāt savu auto, raksta medijs. Turklāt pakalpojuma cena ir aptuveni 150 rubļu, kas ir vairākkārt lētāk nekā ierastajās automazgatāvās. Pirmās šāda tipa automazgātavas Pēterburgā parādījās šī gada vasarā, kad šo pakalpojumu sāka piedāvāt Eiropas kompānijas BKF Carwash un Ehrle.

Arī turpmāk tiek plānots uzstādīt jaunas pašapkalpošanās automazgātavas. «2012. gada laikā plānojam uzstādīt vēl aptuveni desmit šādas mazgātavas,» medijam stāstīja uzņēmuma Керхер vadītājs Oļegs Karmans.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 350 000 eiro, Āpšu ielā 10, Cēsīs, blakus lielveikalam Mego, ekspluatācijā nodota Vidzemē otrā Wash & Drive tīkla diennakts pašapkalpošanās automazgātava. Paredzams, ka šāda tipa automazgātavas drīzumā tiks uzceltas vēl četrās Vidzemes pilsētās – Ādažos, Valmierā, Ogrē un Salaspilī, teikts paziņojumā medijiem.

Wash & Drive vadība prognozē, ka nākamo pāris gadu laikā būtiski palielināsies pieprasījums pēc pašapkalpošanās automazgātavām gan personīgo, gan uzņēmumu auto transporta līdzekļiem. «Arvien vairāk saņemam sadarbības pieprasījumus no uzņēmumiem. Līdz ar to jau drīzumā mēs piedāvāsim iespēju izveidot uzņēmuma kontu mūsu automazgātavās,» skaidro uzņēmuma valdes loceklis un līdzīpašnieksAugusts Iesalnieks.

Cēsu Wash & Drive automazgātavā ir četras slēgtā tipa mazgāšanas kabīnes. Visās Wash & Drive automazgātavās papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam ir putu birste, ar kuru klients var kārtīgi nomazgāt savu auto. Cēsīs automazgātavā ir pieejami arī divi putekļsūcēji, kurus par 50 centiem var darbināt trīs minūtes. Mazgātavās pieejams arī naudas apmaiņas aparāts, lai varētu samainīt naudaszīmes, sākot no pieciem eiro. Wash & Drive automazgātavas ir atvērtas 24 stundas un strādā bez brīvdienām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgā gatavojas izplesties LaserWash automazgātavu tīkls

Lelde Petrāne, 02.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «Auto Rings» nākamā gada laikā sāks spert nākamos soļus bezkontakta automazgātavu «Laserwash 360 Plus» tīkla paplašināšanai Rīgā.

Pirms aptuveni pusgada Baltijā pirmā bezkontakta robotizētā automazgātava «Laserwash 360 Plus» uzstādīta Rīgā, Senču ielā 2f, bet šobrīd galvenais mērķis ir izplesties Pārdaugavā, kur tiek saskatīti potenciālie klienti, biznesa portālam db.lv pastāstīja SIA «Auto Rings» izpilddirektors Kirils Jerohins. Automazgātavas plānots atvērt arī Purvciemā un Pļavniekos. Saskaņā ar plāniem nākamgad Rīgā parādīsies četras jaunas «Laserwash 360 Plus» automazgātavas, bet tuvākajā nākotnē - vēl 16.

«LaserWash 360 Plus» tehnoloģija nāk no ASV - tā ir robotizēta mazgāšanas iekārta, kas darbojas bez cilvēka iejaukšanās. Mazgāšanas process tiek nodrošināts, vienlaicīgi izmantojot 18 augstspiediena sprauslas. Atkarībā no izvēlētās programmas, auto mazgāšanas procesā tiek pielietoti līdz 9 dažādiem ķīmijas līdzekļiem. Tehnoloģija ir droša transportlīdzekļa krāsojumam un drošības ziņā pat pārspējot mazgāšanu ar rokām, apgalvo uzņēmumā. «LaserWash 360 Plus» tiek izmantota Smart automašīnas skenēšanas tehnoloģija, tās gabarītu un ūdens sagatavošanas optimālo procesu noteikšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Investē vairāk nekā miljonu eiro automazgātavu celtniecībā Rīgā un Jelgavā

Zane Atlāce - Bistere, 06.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro, Jelgavā un Rīgā uzsākta Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātavu būvniecība. Plānots, ka automazgātavas spēs apkalpot līdz pat 1000 automašīnu diennaktī. Pārskatāmā nākotnē jaunas automazgātavas plānots celt arī Daugavpilī, Rīgā un Ventspilī, informē uzņēmumā.

Jelgavas automazgātavā būs četras, savukārt, Rīgā – sešas atvērta tipa mazgāšanas kabīnes vieglajiem automobiļiem. Papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam būs pieejama arī putu birste un putekļsūcējs. Rīgas automazgātavā tiks piedāvāta jauna riepu disku mazgāšanas programma. Automazgātavās atradīsies arī naudas maiņas aparāts, naudaszīmju apmaiņai pret monētām. Jelgavā autmozagātava tiks atvērta oktobrī, bet Rīgā – novembrī.

Wash & Drive uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijas tirgū ir augsts pieprasījums pēc šādiem risinājumiem. Tādēļ kopumā divu līdz trīs gadu laikā uzņēmums visā Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 400 tūkstošus eiro, Valmierā, Rīgas un Skolas ielas krustojumā uzsākta Valmierā pirmās Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātavas būvēšana. Plānots, ka automazgātavas plānotā kapacitāte ļaus apkalpot līdz pat 800 automašīnām dienā. Jauno automazgātavu plānots atvērt pirms Līgo svētkiem.

Kopumā automazgātavā būs sešas slēgtā tipa mazgāšanas kabīnes vieglajiem automobiļiem. Papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam būs pieejama arī putu birste, ar kuru klients var kārtīgi nomazgāt savu auto, kā arī divi putekļsūcēji. Valmierā tiks piedāvāta arī jauna iespēja – riepu un disku mazgāšana. Laika gaitā šī mazgāšanas programma tiks ieviesta arī citās automazgātavās.

Kopumā divu līdz trīs gadu laikā SIA Wash & Drive vadība visā Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašapkalpošanās automazgātavu tirgū ir sasniegts piesātinājums; vairāki tirgus dalībnieki izveidojuši tīklu dažādās Latvijas pilsētās

«Kopumā Latvijā ir līdz 50 pašapkalpošanās automazgātavu; ir tādas, kurās ir divas kabīnes, un ir arī tādas, kurās ir astoņas. Klientu kļūst vairāk, taču to skaits netiek līdzi pašapkalpošanās automazgātavu skaita palielinājumam. Piedāvājums kļūst lielāks par pieprasījumu,» raksturo SIA Wash & Drive valdes loceklis Augusts Iesalnieks. Viņš arī akcentē to, ka tirgus ir fragmentēts un vismaz pagaidām lielākajai daļai komersantu pieder pa vienai, divām automazgātavām. «Prognozēju, ka jau 2019. gada laikā būs vērojami pirmie kritušie šajā nozarē, kuri nespēs apkalpot saistības, sliktas atrašanās vietas izvēles dēļ nonāks grūtībās,» piebilst A. Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Būtiski grozījumi Darba likumā

Zvērināta advokāte, LETLAW partnere Laura Zalāna, zvērināta advokāte, LETLAW partnere Sintija Radionova, 29.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 4. martā pieņemtie grozījumi Darba likumā precizē un papildina virkni likuma normu, lai nodrošinātu vienveidīgu to piemērošanu, tai skaitā – atslogo darba devēju ikdienu, kā arī pastiprina darbinieku aizsardzību

Jauns darba devēja uzteikuma pamats

Kā viens no redzamākajiem jaunievedumiem Darba likumā ir jauna darba devēja uzteikuma pamata ieviešana. Turpmāk darba devējam būs tiesības uzteikt darba līgumu, ja darbinieks pārejošas darbnespējas dēļ neveic darbu vairāk nekā sešus mēnešus, ja darbnespēja ir nepārtraukta, vai vairāk nekā vienu gadu triju gadu periodā, ja darbnespēja atkārtojas ar pārtraukumiem. Šajā laikā netiek ieskaitīts grūtniecības un dzemdību atvaļinājums, kā arī darbnespējas laiks, ja darbnespējas iemesls ir nelaimes gadījums darbā vai arodslimība. Šādi mēģināts risināt tādu izplatītu problēmu kā negodprātīgi darbinieki, kas ilgstoši neveic savus darba pienākumus pārejošas darba nespējas dēļ, kas, iespējams, nav pamatota. Jāatzīmē, ka minēto uzteikumu darba devējs varēs iesniegt arī tieši darbinieka pārejošas darbnespējas laikā, kas šobrīd ir kā ierobežojošs faktors, lai uzteiktu darba līgumu pēc citiem pamatiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Tirdzniecības centrā Olimpia automašīnas bez maksas var novietot vairs tikai divas stundas

Lelde Petrāne, 06.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Izvērtējot pirmo jaunās sistēmas darbības periodu, tika mainīta tirdzniecības centra Olimpia autostāvvietas lietošanas kārtība,» biznesa portālam db.lv stāstīja EuroPark Latvia valdes loceklis Mārtiņš Meisītis.

Jaunā autostāvvietas lietošanas kārtība paredz priekšrocības iepirkšanās centra lojālajiem klientiem, kuri tajā pavada ilgāku laiku un izmanto vairāk pakalpojumu. Izmaiņas veiktas, balstoties uz klientu atsauksmēm un sistēmas datiem, kas sniedz informāciju par auto plūsmas intensitāti stāvvietā, tajā pavadīto laiku, noslogotākajām stundām u.c. «Sistēmas dati liecina, ka vairums autobraucēju stāvvietā nepavada ilgāk par vienu stundu. Šai tendencei tika pielāgots arī bezmaksas laiks, lai nodrošinātu lielāku auto aprites iespējamību autostāvvietā un varētu pagarināt bezmaksas auto novietošanas iespēju tiem klientiem, kas apmeklē arī sporta klubu, izmanto skaistumkopšanas salona vai automazgātavas pakalpojumus,» skaidroja EuroPark Latvia pārstāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzkopšanas pakalpojumu uzņēmums "PRO BRO Group" atklājis pirmo "PRO BRO Express" tuneļveida automazgātavu Rīgā, Juglas ielā, automazgātavas izveidē investējot gandrīz 6 miljonus eiro.

Šis ir pirmais solis uzņēmuma starptautiskās attīstības plānos: līdz 2025.gadam paredzēts Latvijā uzbūvēt ap 10 automazgātavu, līdztekus uzsākot būvdarbus citās Eiropas valstīs.

Līdz šim "PRO BRO Group" noslēdzis jau septiņus līgumus par automazgātavu attīstību un nomu Latvijā. Uzņēmums plāno līdz 2024.gada beigām atvērt vēl trīs automazgātavas. Vienlaikus uzņēmums meklē gruntsgabalus un attīstības partnerus Igaunijā un Polijā, bet Somijā kopā ar vietējiem partneriem jau dibina uzņēmumu un plāno pirmos 10 objektus. Kopumā uzņēmuma plānos ir panākt, lai pēc pieciem gadiem tam piederētu jau 100 "PRO BRO Express" franšīzes tuneļveida automazgātavu dažādās Eiropas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās nedēļas sākumā Rīgā, Bauskas ielā 105 tiks atklāta pilsētā lielākā pašapkalpošanās automazgātava Wash & Drive. Sadarbībā ar banku Citadele jaunās automazgātavas būvniecībā investēti 800 000 eiro.

Rīgā uzbūvēta septītā SIA Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātava Latvijā, kas šobrīd ir arī Rīgā lielākā – ar 7 boksiem. Tuvāko divu, trīs gadu laikā SIA Wash & Drive visā Latvijā izbūvēs vairāk nekā 40 automazgātavas ar kopumā 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem. Plānots, ka diennaktī Wash & Drive spēs apkalpot līdz 20 tūkstošiem automašīnu. Sadarbībā ar banku Citadele automazgātavu būvniecībā tiks investēti aptuveni 12 miljoni eiro.

Wash & Drive pakalpojuma būtība ir pieejamība - automazgātavas ir atvērtas 24 stundas un strādā bez brīvdienām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien pieņēma grozījumus noteikumos par vides prasībām mehānisko transportlīdzekļu remontdarbnīcu izveidei un darbībai, paredzot vides prasības automazgātavām.

Tiek noteikts, ja mehānisko transportlīdzekļu remontdarbnīca vai automazgātava atrodas vietā, kur blakus ir ierīkota centralizētā kanalizācijas sistēma, operatora pienākums ir ierīkot pieslēgumu centralizētajai kanalizācijas sistēmai un noslēgt līgumu ar ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēju.

Noteikumi arī paredz, ka ir jānodrošina notekūdeņu priekšattīrīšana pirms to novadīšanas centralizētajā kanalizācijas sistēmā, nodrošinot tādas piesārņojošo vielu koncentrācijas, kādas līgumā noteicis ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzējs.

Ja pakalpojumu sniedzēja tuvumā nav centralizētas kanalizācijas sistēmas, tad ražošanas notekūdeņi vispirms jāattīra ar suspendēto vielu un naftas produktu uztvērējiem, kā arī, pirms to novadīšanas vidē, jāattīra rūpnieciski izgatavotās notekūdeņu attīrīšanas iekārtās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Krasta ielā atvērta jauna konveijera tipa automazgātava ar izklaidējošiem gaismas elementiem "Wash&Drive Express".

Šādas automazgātavas ātruma un mazgāšanas kvalitātes dēļ ir ļoti populāras ASV, bet pēdējā laikā tās kļūst arvien pieprasītākas arī Eiropā.

"Wash&Drive Express" ir aprīkota ar ASV ražotām iekārtām. Tās izveidē ir investēts aptuveni viens miljons eiro. Krasta ielas kompleksā, kurā ietilpst arī mantu glabātava "Self Storage", kopumā ir ieguldīti aptuveni 4 miljoni eiro.

"Mazgāšanas process "Wash&Drive Express" ir ļoti ātrs - automašīna tiek novietota uz konveijera lentas, un vadītājam atliek vien baudīt mazgāšanas procesu.

Turklāt uz konveijera lentas vienlaicīgi var atrasties vairākas automašīnas, kas "Wash&Drive Express" tās ātruma dēļ atšķir no citām Latvijā pieejamajām automatizētām automazgātavām. Tāpat nebijuši Latvijā ir arī "Wash&Drive Express" gaismas efekti, jo mazgāšanas process ir baudījums autovadītāja acīm un sajūtām," stāsta SIA "Wash and Drive" valdes loceklis Augusts Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Investēs 12 miljonus eiro pašapkalpošanās automazgātavu tīkla Wash & Drive izveidē

Dienas Bizness, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 12 miljonus eiro, vairāk nekā 20 Latvijas pilsētās plānots izveidot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu Wash & Drive.

Divu līdz trīs gadu laikā visā Latvijā plānots izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem. Uzņēmuma vadība prognozē, ka tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu.

«Pirmo automazgātavu esam jau atklājuši Rīgā, Duntes ielā, tirdzniecības centra SKY and More autostāvvietā, maijā atklāsim vēl vienu automazgātavu Liepājā, vēl sešas šobrīd ir projektēšanas stadijā. Tomēr, lai straujāk attīstītu automazgātavu tīklu, šobrīd visā Latvijā aktīvi vedam sarunas par iespēju iegādāties vai nomāt zemes gabalus, kas piemēroti automazgātavas būvniecībai,» norāda SIA Wash & Drive valdes loceklis un līdzīpašnieks Augusts Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret Covid-19 nevakcinētus darbiniekus no darba iespējams atstādināt vai atlaist saskaņā ar Darba likumu, secināms no Labklājības ministrijas (LM) publiskotā informatīvā materiāla darba devējiem.

Ievērojot to, ka Covid-19 pandēmijas ietekmē šobrīd nav veikti jelkādi pārgrozījumi darba attiecību tiesiskajā regulējumā un noteikts īpašs šai situācijai pielāgots regulējums, tad darba devēju un darbinieku tiesību un pienākumu regulējums ir rodams jau spēkā esošajā Darba likumā, norāda LM. Līdzīgi ir arī attiecībā uz cita veida tiesisko attiecību, kas saistītas ar personu nodarbinātību, regulējumu, jo īpaši dienestā esošajām amatpersonām.

Ja objektīvi darba devējam nav iespējas pārstrukturēt savu darbību un piedāvāt attālinātu darba pienākumu izpildi, bet darbs ir jāveic klātienē, turklāt uzrādot sertifikātu vai testu, tad atbilstoši konkrētai situācijai un lietas apstākļiem ir vairākas risinājuma iespējas, skaidroja ministrijā. Turklāt tieši darba devēja ziņā ir risinājuma izvēle atbilstoši apstākļiem konkrētajā darba vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Rīgā būvē lielāko pašapkalpošanās automazgātavu Latvijā; iepērk zemes gabalus attīstības plāniem

Lelde Petrāne, 23.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 800 tūkstošus eiro, Bauskas ielā 105, Rīgā, netālu no Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Rīgas nodaļas, SIA Wash & Drive uzsākusi būvēt Latvijā lielāko pašapkalpošanās automazgātavu, kurā būs iespējams nomazgāt līdz pat tūkstotim automašīnu dienā.

Jauno autmoazgātavu plānots atklāt jūnijā.

«Divi no trīs auto vadītājiem atzīst, ka labprāt biežāk izmantotu automazgātavu pakalpojumus, tomēr vadītājus no tā attur garās rindas un salīdzinoši augstās izmaksas. Veidojot pašapkalpošanās automazgātavu tīklu, mēs radām iespēju šoferiem savu auto nomazgāt piecu līdz septiņu minūšu laikā, ieguldot divus eiro. Latvijā lielāko pašapkalpošanās automazgātavu esam nolēmuši ierīkot tieši Bauskas ielā, jo tur ir viena no blīvākajām satiksmes kustībām Rīgā un netālu atrodas daudzu autovadītāju apmeklētā CSDD tehniskās apskates vieta,» norāda Augusts Iesalnieks, SIA Wash & Drive valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Liepājā atklāj Kurzemē pirmo Wash & Drive tīkla automazgātavu; plāno izplesties

Lelde Petrāne, 03.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 370 tūkstošus eiro, Liepājā, Ganību ielā, blakus degvielas uzpildes stacijai Statoil, ekspluatācijā nodota Kurzemē pirmā Wash & Drive tīkla pašapkalpošanās automazgātava, liecina medijiem sniegtā informācija.

Paredzams, ka šāda tipa automazgātavas vidējā termiņā tiks uzceltas vēl piecās Kurzemes pilsētās – Saldū, Tukumā, Talsos, Kuldīgā un Ventspilī.

«Jau pāris dienas strādājam izmēģinājuma režīmā,» skaidro Wash & Drive valdes loceklis un līdzīpašnieks Augusts Iesalnieks.

Wash & Drive vadība uzskata, ka nākamo pāris gadu laikā būtiski palielināsies pieprasījums pēc pašapkalpošanās automazgātavām.

Liepājas Wash & Drive automazgātavā ir četri boksi, no kuriem viens ir atvērtā tipa un domāts smagajam autotransportam un mikroautobusiem. Automazgātavā ir pieejami arī divi putekļsūcēji un naudas apmaiņas aparāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atroti piedurknes un nomazgā auto pats

Linda Zalāne, 14.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākusies cīņa par pašapkalpošanās automazgātavu nišas ieņemšanu Latvijā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Rīgā pirmā bezkontakta automazgātuve Ehrle atvērta 2010. gadā un līdz šim ar šādu zīmolu Latvijā darbojas 29 mazgātavas, 12 no tām atrodas Rīgā. 2014. gadā konkurences cīņā iesaistījās SIA Wash and Drive, kas līdz šim izveidojis trīs mazgātavas – pa vienai Rīgā, Cēsīs un Liepājā. Tajās autovadītāji var paši ņemt rokās darbarīkus un nomazgāt savus auto.

«Velkot paralēles ar pārtikas tirdzniecību, gribam būt Rimi vai Maxima, kas aptver visu tirgu. Šogad būs mūsu atspēriena gads, atvērsim vēl 12 mazgātavas Latvijā. Rīgā būs sešas, pārējās – reģionu lielākajās pilsētās,» stāsta SIA Wash and Drive valdes loceklis Augusts Iesalnieks. SIA Wash and Drive ir dibināts 2015.gadā, tās īpašniece ir a/s ALPS Investments (līdz 2015. gadam – a/s Dotcom Enterprises), SIA BTCG un Augusts Iesalnieks, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Pašmazgāšanas tirgus pārkarst

Augusts Iesalnieks, Wash&Drive valdes loceklis, 30.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu mazgāšanas pašapkalpošanās staciju popularitāti pierāda iedzīvotāju lielā interese par tām un strauji pieaugošais šāda veida staciju skaits Latvijā, kas lielākoties ir nevis tīkli, bet vienas stacijas uzņēmumi. Pieaugot automašīnu mazgāšanas pašapkalpošanās staciju popularitātei visā pasaulē, pieaug arī klientu prasības – arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta tam, cik ātrā laikā iespējams nomazgāt savu automašīnu, ar kādām izmaksām jārēķinās un kādas ir pieejamajās ekstras.

Līdz ar tirgus situācijas izmaiņām nav mainījies mūsu plāns atvērt 40 Wash&Drive stacijas, bet ir mainījusies uzņēmuma stratēģija. Tiek atvērtas stacijas pilsētās, kurās sākotnēji stacija nebija plānota, un šobrīd ir plāni tādas atvērt arī mazajās pilsētās. Pirms staciju izbūves uzsākšanas uzņēmums monitorē tirgus situāciju, un, ja ir ticība vietai, zemei un nolūkotais zemes gabals ir iedzīvotāju kustības centrā, tiek uzsākta stacijas celtniecība, taču, kamēr stacija tiek uzcelta, paiet vidēji gads, pusotrs, un tā laikā var daudz kas mainīties.

Ņemot vērā lielo iedzīvotāju interesi par šāda veida pakalpojumu pieejamību, ir parādījušās samērā daudzas vienas stacijas pašapkalpošanās automazgātavas, kas veicina attiecīgās pilsētas «tirgus pārkaršanu». Šāda situācija ir novērojama Jēkabpilī, līdzīgas tendences ir vērojamas arī Liepājā. Situācija radusies, jo vietējie komersanti, novērojot situāciju saulainās dienās, ir atvēruši tirgum nepiemēroti daudz staciju. Šajā biznesā jāņem vērā klimats, saulainu dienu Latvijā ir samērā maz. Arī izmaksas uz vienu staciju ir daudz lielākas nekā tīklam. Ja tirgus ir pārkarsis, vienai stacijai šīs izmaksas ir lielākas nekā peļņa, un ar laiku var novērot mazo staciju pārdošanu, kas jau notiek Jēkabpilī. Liepājā šobrīd vēl nav šādas situācijas, taču esam šādai iespējamībai gatavi, jo mums kā tīklam ir vieglāk izlīdzināt izmaksas un «pārlaist» lietainās un vēsās dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilas mazgātavas stacijas pamatā ir pafiltrējošas grīdas tehnoloģija - notekūdens nenonāk apkārtējā vidē, konstrukcija nodrošina notekūdeņu pašfiltrāciju, notekūdens tiek lietots atkārtoti. Tās galvenais pielietojums – platforma, kuru iekļaut mazgātavas konstrukcijā nodrošinot iespēju mazgāt tehniku gan manuāli, gan mehāniski.

Konstrukcija veidota pēc standartizētu izmēru principa, ir viegli montējama, demontējama, kā arī viegli transportējama. Šāda mazgātavas stacija nav piesaistīta vietai, uzstādāma un nojaucama dažu stundu laikā, darbojas visu gadu. Salīdzinoši ar standarta mazgātavām tai ir zemāka pašizmaksa un atvieglota birokrātiskā saskaņošana, uzstādīšana dažu stundu laikā.

Papildus galvenajai uzņēmuma darbībai tiek apskatīti papildus biznesa novirzieni, kur iespējams potenciāls pieprasījums pēc šīs unikālās pašfiltrējošās platformas:

sacīkšu transporta mazgāšanas stacija (auto, moto, velo u.c.);

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta ar foto - Pašapkalpošanās automazgātavu tīkla Wash & Drive izveidē plāno investēt 12 miljonus eiro

Dienas Bizness, 13.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu līdz trīs gadu laikā pašapkalpošanās automazgātavu tīkls Wash & Drive Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro, informē SIA Wash & Drive valdes loceklis Augusts Iesalnieks.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka Wash & Drive tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu visā Latvijā.

Savukārt septembrī plānots atklāt pirmo Wash & Drive tīkla pašapkalpošanās automazgātavu Vidzemē. Tā tiek būvēta Cēsīs, investējot 350 tūkstošus eiro.

«Vidzemē pašapkalpošanās automazgātavas plānojam būvēt vēl piecās pilsētās - Valmierā, Siguldā, Ogrē, Salaspilī un Madonā. Cēsu automazgātava būs pirmā Vidzemes reģionā,» skaidro A. Iesalnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Investējot 375 000 eiro, Liepājā būvē vēl vienu Wash & Drive automazgātavu

Dienas Bizness, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 375 000 eiro, Liepājā, Ziemeļu ielā uzsākta nu jau otrās Wash & Drive pašapkalpošanās automazgātuves būvniecība Kurzemē, kuru plānots pabeigt vasaras otrajā pusē, informē uzņēmumā.

Plānots, ka tā spēs apkalpot līdz pat 500 klientiem diennaktī. Nākotnē automazgātavas plānots būvēt arī Saldū, Talsos, Kuldīgā, Ventspilī un Grobiņā.

Kopumā automazgātavā būs četras atvērta tipa mazgāšanas kabīnes vieglajiem automobiļiem. Papildus augstspiediena mazgāšanas rīkam būs pieejama arī putu birste, ar kuru klients var kārtīgi nomazgāt savu auto, kā arī putekļsūcējs. Automazgātavā atradīsies arī naudas maiņas aparāts, lai autovadītāji varētu samainīt naudaszīmes pret monētām.

Skaidrojot pašapkalpošanās tīkla attīstību nākotnē, Wash & Drive uzņēmuma vadība norāda, ka Latvijas tirgū ir augsts pieprasījums pēc šādiem risinājumiem. Tādēļ kopumā divu līdz trīs gadu laikā SIA Wash & Drive vadība visā Latvijā plāno izveidot vairāk nekā 40 automazgātavas ar 160 līdz 200 atklāta tipa mazgāšanas boksiem, investējot tajās aptuveni 12 miljonus eiro. Nākamā automazgātava tiks atklāta Valmierā jūnija otrajā pusē. Uzņēmuma vadība prognozē, ka nākotnē Wash & Drive tīkls diennaktī spēs apkalpot līdz pat 20 tūkstošiem automašīnu visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Igauņu automazgātavu kompānija Mundipesula plāno ienākt Latvijas tirgū

LETA--ERR, 20.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas pašapkalpošanās automazgātavu uzņēmums "Mundipesula", izmantojot pūļa finansēšanas platformu "Fundwise", vēlas piesaistīt investorus, lai atvērtu septiņas jaunas automazgātavas Igaunijā, kā arī sāktu pakalpojumu sniegšanu Latvijā, Lietuvā un Somijā.

"Ar esošajiem līdzekļiem mēs varam atvērt tikai pāris jaunas automašīnu mazgātavas gadā. Straujākai izaugsmei mēs vēlamies piesaistīt no 200 000 līdz vienam miljonam eiro," paziņojis kompānijas līdzdibinātājs un vadītājs Jevgeņnijs Simonovs.

"Prognozes liecina, ka 2019.gadā mūsu apgrozījums būs 850 000 eiro, bet peļņa - 300 000 eiro," viņš piebilda.

No 2021.gada uzņēmums plāno sākt dividenžu izmaksu.

"Fundwise" pieejamā informācija liecina, ka "Mundipesula" iecere jau piesaistījusi 19 440 eiro.

"Mundipesula" darbojas kopš 2013.gadā, un kompānijas tīklā ir desmit pašapkalpošanās automazgātavas Tallinā, Hāpsalu un Narvā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai grozījumi Darba aizsardzības likumā atvieglos uzņēmumu darbību un samazinās izdevumus?

Mārtiņš Freimanis, LDDK īstenotā ESF projekta «Darba attiecību un darba drošības normatīvo aktu praktiska piemērošana nozarēs un uzņēmumos» Darba aizsardzības konsultants, 25.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienu saspringtajā situācijā, kad katrs uzņēmums cīnās par izmaksu samazināšanu un dažkārt pat par izdzīvošanu, noteikti nedrīkst aizmirst arī par drošību uzņēmumā un katra nodarbinātā darba vietā. Līdzekļu taupīšana uz darbinieku drošības rēķina nebūs nedz efektīvs, nedz ilgtermiņā pārdomāts risinājums, lai arī nereti notiek savādāk un līdzekļi tiek taupīti arī uz darba aizsardzības izmaksu samazināšanas rēķina. Turklāt atbildību par sekām, kas var rasties šādas rīcības rezultātā (nelaimes gadījumi darbā, iekārtu bojājumi, uzņēmuma darbības apturēšana u.c.), protams, būs jāuzņemas darba devējam.

No darba devēja puses nereti izskan apgalvojumi, ka Latvijas Republikā spēkā esošie normatīvie akti dažkārt ir nepārdomāti, nav savstarpēji saskaņoti un lielai daļai uzņēmumu tādēļ rodas lieki izdevumi. Turklāt nereti šiem apgalvojumiem ir pamats. Kā situācijas uzlabojums vērtējams 2010.gada 25.martā Saeimā pieņemtie un 28.aprīlī spēkā stājušies grozījumi Darba aizsardzības likumā (turpmāk tekstā grozījumi), kas būtiski atvieglos uzņēmumu darbību un samazinās izdevumus.

Darba aizsardzības organizatoriskā struktūra

Būtiskākās izmaiņas minētajā normatīvajā aktā ir saistītas ar grozījumiem likuma 9.pantā «Darba aizsardzības organizatoriskā struktūra». Tie nosaka, ka iespējama situācija, kad pats darba devējs ir darba aizsardzības speciālists uzņēmumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdaļa darba ņēmēju šobrīd neuzticas darba devējiem, rāda pētījumu kompānijas Kantar aptaujas dati, un tam ir gan ievads, gan ilgtermiņa sekas sabiedrības noslāņošanās aspektā.

Problēmas daļa acīmredzami parādās arī valsts politikā, jo atbilstoši OECD datiem Latvijas ieguldījumi darba tirgus attīstībā, sākoties pandēmijai, paliek nemainīgi, kamēr citas ES valstis tos pat trīskāršo, Dienas Bizness konstatēja pētījumā, ko veic sadarbībā ar Mediju atbalsta fondu (MAF) publikāciju sērijas Paēdusi sabiedrība - stabila valsts ietvaros.

Darbinieku trūkums, solījumi un gaidas

Tieši šobrīd visā Eiropā ir vērojams darbinieku trūkums visdažādākajās nozarēs, konkurence par darbinieku ir sīvāka nekā jebkad, turklāt pēdējā gada inflācija ir uzlikusi papildu zīmogu tieši algu gaidās. Virkne darba devēju, kā izrādās, izvēlas maldināšanas taktiku, tieši pēdējā gada laikā pasolot potenciālajam darbiniekam vairāk, nekā reāli plāno dot, vai arī sola, bet iznākumā nevar nodrošināt solīto. Jāpiebilst, ka vairumā ES valstu pastāv bonusu sistēma par darbinieku pieņemšanu vai neatlaišanu, kas pandēmijas laikā tika īpaši palielināta. Ekspertu norāde ir, ka stratēģija ir tuvredzīga, jo ilgtermiņā radīs riskus konkrētajam biznesam vai pat visai nozarei. Dienas Biznesa vērtējumā – runājot jau par trešdaļu no Latvijas darba ņēmējiem, stāsts ir par valstisku problēmu, un darbinieku uzticības zaudēšana saistāma ar darbinieku zaudējumiem valsts mērogā. Proti, daļa piekrāpto viļas un dodas darba meklējumos uz valstīm, kur darba devēji solīto pilda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Darba uzteikums – nepatīkams, tomēr juridiski korekts

Andris Alksnis, LDDK Rīgas reģiona eksperts darba tiesību jautājumos, 11.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no jebkura uzņēmuma veiksmes atslēgām ir laba komanda, un tās izveide parasti prasa gana daudz laika, pūļu un ieguldījumu. Tomēr, neskatoties uz vēlmi atrast pareizos cilvēkus un sastrādāties «ilgi un laimīgi», lielākā daļa darba devēju agri vai vēlu saskaras ar to, ka nākas kādu no rūpīgi meklētajiem cilvēkiem arī atlaist. Tādēļ ir vērts jau laikus zināt, kā tādās situācijās rīkoties.

Tipiskākie jautājumi, ko šai sakarībā uzdod darba devēji, saistīti ar iemesliem, uz kuru pamata darbinieku iespējams atbrīvot no darba, procedūru, kā tas korekti darāms un kā rīkoties, ja darbinieks «ar labu» nepiekrīt parakstīt uzteikumu, kā arī – kādos gadījumos darbinieku atlaist nevar un jāmeklē citi risinājumi.

Latvijas likumdošana darba devējam ļauj uzteikt darbiniekam darbu šādos gadījumos:

- ja darbinieks bez attaisnojoša iemesla pārkāpj uzņēmumā noteikto darba kārtību vai neievēro darba līguma nosacījumus;

- ja darbinieks, rīkojoties prettiesiski, zaudējis darba devēja uzticību;

- ja darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem jeb neētiski (katrs konkrētais gadījums gan izvērtējams individuāli);

Komentāri

Pievienot komentāru