Transports un loģistika

Autoražotāji spodrina savas markas ar izciliem pulksteņiem

Aivars Mackevics [email protected], 05.07.2004

Jaunākais izdevums

Gandrīz katrs autoražotājs ir izveidojis pulksteņu kolekciju, kura papildus reklamē autoīpašnieka gaumi un automobiļa marku. Tikko Mercedes meitas uzņēmums Maybach ir laidis apgrozījumā ekskluzīvu, limitētu pulksteņu sēriju Maybach Tourbillon. 12 sērijas pulksteņi ar 18 karātu dzeltenā zelta ietvaru un sudraba pulksteņa mehānismu maksā 120 000 eiro. Maybach pulksteņi ir augstākā papildus vērtība, ko īpašnieks var sajust un noteikt savu statusu ārpus automašīnas kabīnes. Arī citi autoražotāji cenšas veidot papildus imidžu ar ekskluzīviem pulksteņiem, piemēram, Porsche ekskluzīvākais pulkstenis maksā 65 000 eiro. To ražošana tiek ierobežota ar 50 gabaliem gadā. Mercedes SLR pulksteņus drīkst pirkt tikai tie, kuriem tik tiešām garāžā ir šāds automobilis. Citu autoražotāju pulksteņi:Audi „Ecru“ – 150 eiro Volkswagen Golf V - 79 eiro Audi Horch Chronograph - 1.950 eiro un limitēts uz 853 gabaliem Volkswagen Aviator Automatic - 849 eiro Volkswagen Driver - 299 eiro Volkswagen Driver priekš dāmām - 149 eiro Volkswagen GTI Limited Edition – 949 eiro un limitēts uz 666 gabaliem Audi Aluminium Chronograph - 160 eiro BMW The Watch - 1.227 eiro BMW dāmu pulkstenis no kolekcijas Lifestyle Collection - 430 eiro BMW vīru pulkstenis no kolekcijas Lifestyle Collection - 510 eiro BMW Trendy Watch - 129 eiro Porsche Design Titanium Rattrapante (PTR) - 6.700 eiro Porsche Gold Chronograph – sākot ar 8.190 eiro Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Vismierīgāk var naktīs gulēt Toyota, Mercedes un Ford īpašnieki

Jānis Rancāns, 27.11.2012

Volkswagen Golf 7. VW transportlīdzekļi šogad veidojuši 23,4% no visām zagtajām automašīnām.

Foto: EPA/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autovadītāji, kuriem pieder Ford vai Toyota markas automašīnas naktīs gulēt var daudz mierīgāk nekā tie, kuriem ir Volkswagen (VW) un Audi automašīnas, jo par zagļu upuriem šie spēkrati kļūst retāk. Savukārt VW īpašniekiem pat jārēķinās ar zagļiem, kuriem ir speciāls aprīkojums.

Kā liecina apdrošinātāja BTA Insurance Company apkopotie dati, 2012. gadā VW un Audi automašīnu markas kopā veidoja lielāko daļu (aptuveni 40%) no visām zagto transportlīdzekļu markām. VW transportlīdzekļi šogad veidojuši 23,4% no visām zagtajām automašīnām (aizvadītajā gadā – 25%), bet Audi markas transportlīdzekļi – 15,6% (pērn 14,4%).

Apdrošinātāja apkopotie dati liecina, ka zagļu «pieprasīti» ir arī BMW un Honda marku automobiļi. Vācu autoražotāja BMW transportlīdzekļu markas šogad zagtas 7,6% gadījumu, bet Honda – 7% gadījumu. Savukārt Japānas autoražotāja Toyota automašīnas zagtas 6,8% gadījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad laikā līdz 22. augustam Latvijā reģistrētas 14 493 jaunas automašīnas, kas ir par 36.4% mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

CSDD dati par reģistrēto 2007.g un 2008.gada izlaiduma vieglo auto skaita izmaiņām (tajā skaitā tranzītā) liecina, ka no 58 dažādu marku auto pieaugumu piedzīvojušas vien 12 auto markas, tostarp daļa ir luksus markas auto.

Joprojām Latvijā visvairāk reģistrēti jauni Toyota markas auto – 1 731, bet, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, to skaits ir samazinājies par 1 112 jeb 39.1%. 13.6% kritumu piedzīvojis Volkswagen (VW) markas auto, līdz 1 635 jauniem auto šogad astoņos mēnešos. Par vairāk nekā 30% kritumu piedzīvojusi arī Škoda, bet par 53.6% šogad kritums bijis Honda markas auto – reģistrēti vien 858 jauni auto. Tikmēr nelielu kāpumu – par 6.8% uzrādījusi Mazda, tiesa, no šogad reģistrētajiem 845 auto 97 auto ir tranzītā iepretim trīs auto pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā visbiežāk ieķīlātie automobiļi ir BMW, Volkswagen un Audi markas, liecina ceturtdien atjauninātie Lursoft statistikas dati par ieķīlāto transportlīdzekļu skaitu sadalījumā pēc to markām.

Gana daudz ieķīlātās arī Mercedes Benz, Opel, Ford un Volvo markas automašīnas. Stastitika liecina, ka patlaban Latvijā ieķīlāti (komercķīlas nav dzēstas) vairāk nekā trīs tūkstoši Volkswagen markas automobiļu, vairāk nekā 3,3 tūkstoši BMW markas automašīnu, un vairāk nekā 2,9 tūkstoši Audi.

Nedzēstas komercķīlas ir vairāk nekā 2,4 tūkstošiem Mercedes Benz markas automobiļu, vairāk nekā 1,8 tūkstošiem Opel markas automobiļu un vairāk nekā 1,8 tūkstošiem Volvo markas aitomašīnu. Nedaudz vairāk par vienu tūkstoti nedzēsto komercķīlu ieķīlātā manta ir Ford markas autmobiļi un Chrysler markas automobiļi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šī gada 1.janvāra līdz 31.martam Valsts policija (VP) ir saņēmusi informāciju par 216 nozagtām automašīnām, un kurām 89 pašlaik ir atrastas.

Kā aģentūru LETA informēja VP, lai gan pēdējo gadu tendence liecina, ka auto zādzību skaits mazinās, šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, ir nedaudz pieaudzis automašīnu zādzību skaits - novērots palielinājums par 6%.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos tika nozagtas 216 automašīnas, bet pērn šajā laika posmā - 203 spēkrati.

Statistika liecina, ka zagļi arvien biežāk iekāro 2007.gada izlaiduma vai jaunākas BMW markas automašīnas. Šo zādzību skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, dubultojies. Pērn šajā laika posmā "BMW" markas automašīnas bija ceturtās zagtākās automašīnas - 2016.gadā tika nozagtas 25 šīs markas automašīnas, bet šogad to skaits dubultojies, sasniedzot 53.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV autoražotāji zaudējuši mājas tirgū

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autoražotāji cietuši sakāvi savā mājas tirgū - pirmo reizi ārvalstu autoražotāji ieņēmuši vairāk nekā pusi ASV autotirgus, ziņo AFP.

General Motors, Ford un Chrysler jūlijā kopā ieņēma 48,1% automašīnu tirgus. Savukārt Āzijas autoražotāji turpina savu uzvaras gājienu - Honda jūlijā ir apdzinusi Chrysler un Toyota palielināja savu pārsvaru pār Ford kā lielākais autoražotājs.

Āzijas autoražotāji jūlijā kopā ieņēmuši 44,6% ASV tirgus, un Eiropas autoražotāji ieņēma 7,3% tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī stāsta galvenais varonis nav McDonald`s. Vismaz ne tādā izpratnē, kā ierasts. Tā ir viņa jaunākā māsa McCafe — ne gluži restorāns, ne gluži ēstuve... sauksim to par kafejnīcu.

Atzīšos: uz Baltijā pirmo kafejnīcu McCafe, kas atrodas iepirkumu centrā Spice, devos ar zināmu skepsi. Pirmkārt, mani tramīgu darīja McCafe mātes uzņēmuma McDonald`s zīmola klātbūtne, jo kādā karstā vasaras dienā iegādāts kokteilis Fanta, kas sastāvēja no sīrupa un, šķiet, hlorēta krāna ūdens, mudināja pārvērtēt šīs ēstuves gastronomiskās kvalitātes. Otrkārt, aizdomīga šķita McCafe atrašanās vieta, proti, lielveikals, jo es uzskatu, ka šādās vietās ir grūti baudīt maltīti, jo no tuvākajiem veikaliem ieplūst dažādu stilu mūzikas mikslis un traucē arī garāmejošo pircēju sarunas. Un tomēr, ja reiz daudzviet Eiropā McCafe jau paguvis kļūt par visnotaļ populāru kafijas paužu vietu, tātad kaut kam tajā visā būtu jābūt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāji pirmdien ievērojami samazinājuši degvielas cenas, novēroja Db.lv.

Degvielas tirgotāja Statoil pilna servisa degvielas uzpildes stacijās (DUS) 95. markas benzīns pirmdien pusdienlaikā maksāja 93,9 santīmus litrā, 98. markas benzīns maksāja 96,9 santīmus litrā, bet dīzeļdegviela – 95,9 santīmus litrā.

Cenas degvielai samazinājušās arī uzņēmuma Neste Latvija pilna servisa DUS. Pirmdien pusdienlaikā 95. markas benzīns Neste DUS maksāja 92,5 santīmus litrā, 98. markas benzīns – 94,1 santīmu litrā, bet dīzeļdegviela – 93,1 santīmu litrā.

Tikmēr degvielas tirgotāja Virši-A pilna servisa DUS 95. markas benzīns maksāja 96,2 santīmus, 98. markas benzīns– 99,2 santīmus, bet dīzeļdegviela – 96,2 santīmus. Degvielas tirgotāja Lukoil pilna servisa DUS 95. markas benzīna cena bija 94,7 santīmi, 98. markas – 97,7 santīmi un dīzeļdegvielas 93,8 santīmi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kataras emīrs Latvijas amatpersonas apdāvina ar dārgiem Šveices pulksteņiem

Dienas Bizness, 04.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjers Valdis Dombrovskis un viņu pavadošās personas, pēc šogad martā notikušās valsts vizītes Apvienotajos Arābu Emirātos un Katarā, dāvanās no Kataras emīra saņēmušas Šveices pulksteņus. To kopējā vērtība tiek lēsta ap 30 000 latu,

Kā vēsta raidījums Nekā Personīga, valstī nav vienotas kārtības, kā amatpersonām jārīkojas, saņemot dārgas diplomātiskās dāvanas. Tādēļ vairums pulksteņus glabā seifos.

Bez pulksteņiem vēl citas dāvanas Latvijas amatpersonas saņēma jau uz vietas vizītes laikā. Arābi latviešus apdāvināja ar kuģu atlējumiem, arābu rikšotāja krūšutēlu un izliektu arābu zobenu. Savukārt latvieši mājastēviem aizveduši mūsu mākslinieku apgleznotus traukus.

Jau pēc atgriešanās Rīgā, Valdi Dombrovski un viņa pavadoņus sagaidīja arī personiskas dāvanas - katram pa pastu nosūtīti dārgi Šveices rokas pulksteņi. Kataras emīrs kopumā latviešiem uzdāvināja 10 Šveices pulksteņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

98. markas benzīna cena pirmdienas rītā pārsniegusi lata atzīmi.

Degvielas tirdzniecības kompānijas Lukoil pilna servisa Degvielas uzpildes stacijās (DUS) litrs 98. markas degvielas maksāja 1,002 latus. Tikmēr 95. markas degviela maksāja 0,971 santīmu, bet dīzeļdegviela – 0,931 santīmu par litru.

Lata atzīmi 98. markas benzīns pārsniedzis arī Statoil DUS. Pirmdienas rītā Statoil pilna servisa DUS 98. markas benzīns maksāja 1,004 latus par litru. Tikmēr 95. markas benzīns maksāja 0,974 santīmus par litru, bet dīzeļdegviela – 0,949 santīmus par litru.

Uzņēmuma Virši-A DUS degvielas 98. markas benzīns maksāja 0,994 santīmus, 95. markas – 0,964 santīmus, bet dīzeļdegviela – 0,922 santīmus. Savukārt Neste Latvija pilna servisa DUS 98. markas benzīns maksāja 0,982 santīmus, 95. markas – 0,962 santīmus, bet dīzeļdegviela – 0,922 santīmus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaules biržas

Korejas un Indijas autoražotāju pārdošanas apjomi traucas augšup

Jānis Šķupelis, 01.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairums Dienvidkorejas un Indijas autoražotāju oktobrī paziņojuši par ievērojamu tirdzniecības apjomu pieaugumu, tikmēr, piemēram, Japānā, autoražotājiem iet grūti, raksta Reuters.

Tā, piemēram, Hyundai Motors un Kia Motors paziņojuši, ka oktobrī to pārdošanas apjomi salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn palielinājušies par attiecīgi 10,4% un 29%. Kopumā tas tikai apstiprina pieņēmumu, ka Dienvidkorejas autoražotājiem iet labi un tie turpinās ziņot par saimnieciskas darbības rezultātiem, kas pārspēj prognozes. «Pašlaik lietas nevar būt labākas arī Korejas autoražotāju akcijām. No tiem salīdzinot ar Japānas autoražotājiem tiek gaidīta austāka peļņa, turklāt to akciju novērtējumi ir zemāki,» norāda Macquarie Securities analītiķi.

Arī Indijas autoražotāji nevarētu sūdzēties. Valsts lielākie atoražotāji Maruti Suzuki, Tata Motors un Mahindra & Mahindra's pārdošanas apjomi oktobrī pieauguši par attiecīgi 39%, 21% un 34%. Kopumā Indijas autoražotāji (Society of Indian Automobile Manufacturers) paredz, ka automobiļu rūpniecība līdz fiskālā gada beigām (kas noslēdzas martā) augs par 18 līdz 20%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Pētījums: auto nozarē samazinās entuziasms par elektromobiļiem

Lelde Petrāne, 21.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekšējos gados vērojamais elektromobiļu entuziasms ir samazinājies, un autoražotāji šobrīd lielāku uzmanību velta degvielas patēriņa optimizācijai iekšdedzes dzinējos, investīciju turpināšanai gāzes transporta līdzekļos un elektrotīkla uzlādes (plug-in) hibrīdauto, liecina starptautiskās biznesa konsultāciju kompānijas KPMG veiktais ikgadējais autouzņēmumu vadošo darbinieku viedokļu pētījums Global Automotive Executive Survey 2013.

Armine Movsisjana, SIA KPMG Baltics Transporta un loģistikas sektora vadītāja un uzņēmuma partnere Latvijā, norāda: «Mainīgie uzskati par hibrīdauto, elektrotīkla uzlādes hibrīdauto, ūdeņraža un ar akumulatoru darbināmiem transportlīdzekļiem norāda uz to, ka joprojām nav skaidrs, kura no šīm tehnoloģijām būs dominējoša. Īstermiņā atsevišķi autovadītāji, visticamāk, dos priekšroku hibrīdtransportlīdzekļiem, savukārt autoparki varētu izvēlēties elektriskos transportlīdzekļus. Tomēr, šķiet, ka tikai ar elektroenerģiju darbināmi transporta līdzekļi negūs virsroku vismaz tuvāko desmit gadu laikā.»

«Atbilstoši Latvijas Vides politikas pamatnostādnēm 2009. - 2015. gadam elektromobiļu skaitam attiecībā pret jaunu reģistrēto transportlīdzekļu skaitu Latvijā ir jāsasniedz 1%. 2012. gadā šis rādītājs netika izpildīts (CSDD dati liecina, ka līdz 2013. gada 1. janvārim Latvijā bija reģistrēti tikai 12 transportlīdzekļi ar elektrības dzinēju un 1 transportlīdzeklis ar elektrības un benzīna dzinēju). Ja Latvija vēlas veicināt elektrisko transportlīdzekļu attīstību, tad tuvākajos gados mums kopā ar daudzām citām valstīm būs jārisina liela skaita elektromobiļu uzlādes infrastruktūras jautājums. Kamēr nebūs atbilstošas infrastruktūras, elektormobiļu tirgus daļas izaugsmes iespējas būs visai ierobežotas,» akcentē A. Movsisjana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu zādzību skaits samazinās, bet palielinās jaunu spēkratu aizdzīšana.

Pagājušajā gadā kopumā Latvijā nozagti 932 transportlīdzekļi, kas ir par 108 transportlīdzekļiem mazāk nekā 2012. gadā, kad valstī tika nozagti 1,04 tūkst. braucamo, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra apkopotie dati. Arī Valsts policija atzīmē, ka, skatoties pa gadiem, joprojām ir vērojams automašīnu zādzību skaita samazinājums un tam ir vairāki iemesli. Uz jautājumu, vai tam par iemeslu ir apstāklis, ka policija ir palielinājusi savu darba intensitāti, vai arī zagļiem mazinājusies interese par Latviju, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš DB skaidroja, ka var piekrist abiem šiem apgalvojumiem. Tomēr viņš piebilst, ka kopumā valstī arī citu noziegumu skaitam ir tendence samazināties. Apdrošinātāji cītīgi seko līdzi automašīnu zagļu ieražām un tendencēm, jo tas var ietekmēt arī apdrošināšanas cenas un drošības prasības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Degvielas tirgotāji atkal paaugstina dīzeļdegvielas cenas

Nozare.lv, 19.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas tirgotāji Statoil un Neste atkal par santīmu paaugstinājuši dīzeļdegvielas cenas, liecina apkopotā informācija no degvielas tirgotājiem.

Statoil dīzeļdegvielas litrs patlaban maksā 94,9 santīmus, bet Neste - 93,7 santīmus.

Benzīna cenas pagaidām ir nemainīgas, un Statoil degvielas uzpildes stacijās 95.markas degviela attiecīgi maksāja 96,9 santīmus par litru, bet 98.markas degviela - 99,9 santīmus par litru. Neste attiecīgi 95.markas benzīns maksā 95,7 santīmus, bet 98.markas benzīns - 98,7 santīmus. Lukoil 95.markas benzīns maksā 96 santīmus, bet 98.markas -99 santīmus.

Trešdien trīs lielie degvielas tirgotāji jau paaugstināja benzīna un dīzeļdegvielas cenas.

Statoil Fuel&Retail Latvia skaidro, ka turpinās degvielas cenu kāpums pasaulē. Benzīna Platts cena atkal ir pārsniegusi 1005 ASV dolārus (562 latus) par tonnu, kas ir augstākā cena kopš 29.maija. Arī valūtas kurss šajā laika periodā pieaudzis par 0,014 latiem pret dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā 95.markas benzīna cena pārkāpusi divu eiro robežu, liecina degvielas mazumtirgotāju publiskotā informācija.

Informācija degvielas mazumtirgotāja "Circle K Latvia" mājaslapā liecina, ka otrdien, 31.maijā, 95.markas benzīna zemākā cena kompānijas degvielas uzpildes staciju tīklā Rīgā bija 2,004 eiro par litru, kamēr 98.markas benzīns maksāja 2,044 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena bija 1,894 eiro par litru.

Arī degvielas mazumtirgotāja "Virši-A" uzpildes stacijās zemākā 95.markas benzīna cena ir 2,004 eiro par litru un 98.markas benzīna cena ir 2,044 eiro par litru, kamēr dīzeļdegvielas cena ir 1,904 eiro par litru.

Degvielas mazumtirgotāja "Neste Latvija" publiskotā informācija liecina, ka tās automātiskajās degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena sasniegusi 1,997 eiro par litru, kamēr 98.markas benzīna cena ir 2,037 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena - 1,897 eiro par litru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Degvielas cena par santīmu zemāka

Gunta Kursiša, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā degvielas cena samazinājusies par vienu santīmu. Otrdienas rītā Statoil pilna servisa degvielas uzpildes stacijās (DUS) Rīgā 95. markas benzīna cena bija 0,914 lati litrā, 98. markas benzīns maksāja 0,944 latus litrā, savukārt dīzeļdegviela – 0,889 latus litrā.

Vakar Statoil DUS degviela bija par santīmu dārgāka - 95. markas benzīns maksāja 0,929 latus litrā, 98. markas benzīns - 0,954 latus litrā un dīzeļdegviela - 0,899 latus litrā.

Lukoil DUS Rīgā 95. markas benzīna cena otrdienas rītā bija 0,917 lati par litru, 98. markas benzīns maksāja 0,947 latus litrā, bet dīzeļdegviela – 0,892 latus litrā.

Neste DUS Rīgā 95. markas benzīns maksāja 0,912 latus litrā, 98. markas benzīns – 0,942 latus litrā, savukārt dīzeļdegviela – 0,887 latus litrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas automašīnu tirgus: Ja lietota – tad vācu, ja jauna – tad japāņu

Dienas Bizness, 02.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja lietota – tad vācu, ja jauna – tad japāņu. tā varētu raksturot Latvijas automašīnu tirgu, norāda automašīnu transporta sludinājumu portāla Latauto.lv pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Volkswagen markas automašīnas arī otrajā šī gada ceturksnī saglabāja pirmo pozīciju visvairāk pārdoto jauno, kā arī lietoto automašīnu vidū, taču tām strauji seko japāņu Toyota un Nissan. Pēdējās markas automašīnas ieguvušas lielāku pircēju uzticību – tika nopirkts par 52% vairāk automašīnu nekā pērn šajā pašā laika periodā.

Pēc A. Mālnieka teiktā, otrajā šī gada ceturksnī, salīdzinot ar pagājušo gadu, visvairāk pārdoto jauno automašīnu pieciniekā novērojamas krietnas pārmaiņas.

«Pirms gada Nissan automašīnas, kas īpaši piemērotas braukšanai pa pilsētas ielām, samierinājās ar pēdējo vietu pieciniekā. Taču šī gada aprīļa-jūnija mēnešos tika pārdots par 359 automašīnām vairāk nekā pērn šajā pašā laikā, un tas ļāva šai markai pacelties uz trešo pozīciju vispirktāko jauno automašīnu vidū,» situāciju komentē A. Mālnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Auto zagļi zaudējuši interesi par jaunajiem Toyota Land Cruiser

, 22.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā 2007.gadā nozagtas vieglās automašīnas aptuveni 10 miljonu eiro vērtībā, liecina Autonams veiktie aprēķini. Salīdzinot ar 2006.gadu, zagto automašīnu apjoms ir nedaudz samazinājies, tomēr iezīmējusies auto zagļu interese par jaunajiem un apvidus auto.

Saskaņā ar Autonams un LR Iekšlietu ministrijas datiem 2007.gadā nozagts 1681 vieglais transportlīdzeklis, no kuriem 159 bija līdz piecus gadus jauni.

Zagtāko automašīnu topā joprojām ierindojas VW un Audi. Līdera pozīcijas nemainīgas ir VW Golf markas automašīnām – 2007.gadā nozagti 263 šīs markas auto. Tas ir gandrīz uz pusi vairāk nekā 2006.gadā, kad tika nozagtas 135 VW Golf automašīnas. Pakāpjoties par divām vietām salīdzinājumā ar 2006.gadu, otro vietu ieņem Audi A6 Avant – nozagti 82 auto. Savukārt trešajā vietā nemainīgi ir VW Passat Variant (75).

Ceturto vietu starp zagtākajiem auto ieņem Audi A6 (71), kas salīdzinājumā ar 2006.gadu ir pakāpies par divām vietām. Turklāt Audi A6 ierindojas trešajā vietā arī starp līdz piecus gadus jaunām nozagtajām automašīnām. Piekto vietu joprojām saglabā VW Passat markas automašīnas (59). 2007.gadā zagtāko automašīnu desmitniekā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vairs neierindojas Audi 100, taču kā jaunpienācējs ir VW Multivan markas automašīnas (44).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Eksperts: maijā var gaidīt nelielu degvielas cenu samazināšanos

Žanete Hāka, 03.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Degvielas cenas pēdējā laikā ir kritušās, un, visticamāk, maijā varētu sagaidīt to nelielu samazināšanos, prognozē SEB bankas makroekonomists Dainis Gašpuitis.

Viņš gan uzsver, ka patlaban var novērot pietiekami plašu cenu amplitūdu dažādās uzpildes stacijās, kuru cenu politika vairāk, šķiet, ir pakārtota pieprasījuma izmaiņām un servisa līmenim. Tādēļ, pasekojot cenām un pamainot paradumus, braucējiem pastāv iespējas uzpildīt savu automašīnu bāku tvertnes ar ekonomiju.

Statoil pārstāvis Arturs Eglītis informēja, ka pēdējās nedēļas laikā degvielas cenas nav mainījušās. Patlaban Statoil raksturīgās degvielas cenas mazumtirdzniecībā 95. markas benzīnam ir 0,959 lati, 98. markas benzīnam – 0,989 lati un dīzeļdegvielai – 0,909 lati.

Neste DUS 95. markas benzīns maksā 0,937 lati, 98. markas benzīns – 0,967 lati, bet dīzeļdegviela – 0,877 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Par santīmu pieaugušas degvielas cenas

Gunta Kursiša, 21.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas pēcpusdienā 95. un 98. markas benzīna cenas pieaugušas par vienu santīmu.

Statoil pilna servisa degvielas uzpildes stacijās (DUS) 95. markas benzīna cena trešdienas pēcpusdienā sasniedza 1,029 latus par litru, bet litrs 98. markas benzīna – 1,059 latus, novēroja Db.lv.

Vēl trešdienas rītā 95. markas benzīna cena Statoil pilna servisa DUS bija 1,019 lati litrā.

Dīzeļdegvielas cena saglabājusies 0,999 lati par litru.

Lukoil pilna servisa DUS Satekles ielā litrs 98. markas benzīna maksā 1,027 latus litrā, bet litrs 95. markas beznīna – 0,997 lati litrā. Litrs dīzeļdegvielas Lukoil DUS Višķu ielā maksāja 0,975 latus.

Rīgā Neste DUS 95. markas benzīns maksā 1,017 latus litrā, 98. markas benzīns – 1,047 lati litrā, bet litrs dīzeļdegvielas – 0,987 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LNSP atbalsta Latvijas sportistu prēmēšanu par sasniegumiem Olimpiskajās spēlēs Vankūverā

Valdis Vikmanis, 18.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministra Einara Repšes vadītā Latvijas Nacionālās sporta padomes (LNSP) sēdē tika nolemts, ka par izciliem sasniegumiem sportā XXI Ziemas Olimpiskajās spēlēs Vankūverā, kopsummā no Latvijas valsts budžeta sportistiem plānots piešķirt ap 400 tūkstošiem latu.

LNSP atbalstīja Latvijas Bobsleja federācijas sportistam Martinam Dukuram par izcīnīto 2. vietu piešķirt naudas balvu 67 tūkstošu latu apmērā un Tomasam Dukuram par izcīnīto 4. vietu skeletonā piešķirt 20 tūkstošu latu prēmiju.

Savukārt Latvijas Kamaniņu sporta federācijas sportistiem Andrim un Jurim Šiciem par izcīnīto 2. vietu kamaniņu divniekā piešķirt naudas balvu katram 50 tūkstošu latu apmērā.

«Pašreizējā ekonomiskajā situācijā, ievērojot fiskālo disciplīnu, ar vislielāko atbildību ir jāizturas pret jebkuriem izdevumiem no valsts budžeta, taču Latvijas sportistu sasniegumi XXI Ziemas olimpiskajās spēlēs Vankūverā tiks novervēti ar vislielāko atzinību, un no valsts budžeta viņiem ir jāpiešķir prēmijas pilnā apmērā,» sēdes laikā norādīja ministrs E. Repše.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV valdība varētu virzīt GM un Chrysler maksātnespēju

, 09.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV valdība varētu piespiest autoražotājus General Motors Corp. un Chrysler LLC pasludināt maksātnespēju, lai tādējādi nodrošinātos par 17.4 miljardu ASV dolāru aizdevumu atdošanu.

Autoražotāji gan uzsver, ka šāds solis tos iznīcinātu. Šobrīd autoražotāji ir parādā virknei ASV un pasaules finanšu institūciju (piem. Citigroup Inc., JPMorgan Chase & Co. un Goldman Sachs Group Inc.), bet ASV valdības parāds ir «pašā rindas aizmugurē». Ja ASV valdībai neizdošoties panākt, ka tās parāds kļūst par vienu no prioritātēm, tā varētu spert radikālos soļus. ASV valdība jau esot nolīgusi juristu biroju, kuram šis jautājums ir jāatrisina. Ja ASV valdība finansēs bankrota procedūru, tad tā automātiski kļūs par galveno debitoru.

Šobrīd abi autoražotāji strādā pie savas izmaksu samazināšanas programmas: tiem līdz 17. februārim jāizstrādā plāns, kā uzņēmumi grasās atmaksāt savus parādus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzē aizrit pēdējie sagatavošanās darbi pirms plašākai sabiedrībai durvis vaļā vērs viena no pasaules ietekmīgākajām auto izstādēm. Šogad izstādi aizēno sarežģījusies situācija Eiropas auto tirgū, vēsta AP.

Eiropas autoražotāji cer, ka Parīzes autošovs uzrunās jaunus klientus un pircējus, tādējādi atbalstot nozari, kas pēdējā laikā saskārusies ar grūtībām, kuras izraisījusi eirozonas ekonomiskā krīze un augstās degvielas cenas.

Prezentācijā pirms auto izstādes oficiālā sākuma Volkswagen izpilddirektors Martins Vinterkorns atzina, ka nākamais gads nozarei sagādās daudzus izaicinājumus. Lielākie izaicinājumi gaidāmi Dienvideiropā. Pesimistiski nākotnē raugās arī citi autoražotāji. Tā, piemēram, Japānas Toyota Eiropas struktūrvienības izpilddirektors Didjers Lerojs (Didier Leroy) norādīja, ka nākamos divus trīs gadus strauju izaugsmi autoražotāji, visticamāk, nesagaidīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas rubļa būtisko svārstību dēļ vairākas autobūves kompānijas pārtraukušas automašīnu piegādes tirdzniecības pārstāvjiem valstī, tādējādi izraisot automobiļu deficītu.

Otrdien piegādes autodīleriem Krievijā apturējuši trīs ASV autobūves koncerna General Motors zīmoli - Opel, Chevrolet un Cadillac.

Šādi rīkojušies arī autoražotāji Audi un Land Rover.

Autobūves uzņēmumi izvēlējušies nogaidīt, kamēr norims satraukums valūtas tirgū un stabilizēsies maiņas kursi, lai varētu attiecīgi koriģēt automašīnu cenas.

Autoražotāji cenu koriģēšanu jau aizsāka novembrī, taču tad to galvenokārt veica automašīnu importētāji. Savukārt decembrī automobiļu cenas sāka paaugstināt gandrīz visi.

Krievijas aģentūras Avtostat apkopotā informācija liecina, ka automašīnu cenas valstī paaugstinājušas 24 autobūves kompānijas, tostarp Chevrolet, Opel, Peugeot un Ford.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotāji Saab Automobile un Bayerische Motoren Werke AG (BMW) vienojušies, ka Zviedrijas autoražotājs Saab varēs izmantot BMW ražotos dzinējus, atsaucoties uz neoficiāla informācijas avota sniegto informāciju, ziņo Bloomberg.

Saab sākotnēji pirkšot BMW dzinējus 9-3 modelim, kuru plānots izlaist 2012.gada beigās, sacījis informācijas avots, kas nav vēlējies atklāt savu vārdu, kamēr līgums starp abiem autoražotājiem vēl nav parakstīts. Abi autoražotāji līgumu plānojot parakstīt un par to oficiāli paziņot 29.septembrī Zviedrijā.

Gan Saab runasvīrs Džo Olivers, gan BMW pārstāvis Frenks Vjenstrots atteikušies sniegt jebkādus komentārus šajā sakarā.

Kā stāstījis informācijas avots, autoražotāji patlaban arī pārrunā iespēju, ka Saab no BMW varētu pirkt dīzeļdzinējus, kā arī izmantot BMW Mini Countryman platformu savam 9-2 modelim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotāji General Motors Corp., Ford Motor Co., DaimlerChrysler AG and Honda Motor Co. apvienojušies cīņai pret materiāliem, kuru ražošanā izmantots vergu darbaspēks, ziņo Bloomberg.

Pasaules otrais lielākais automašīnu ražotājs Toyota Motor Co. nolēmis nepievienoties akcijai, jo uzskata, ka pret šo problēmu var cīnīties pašu spēkiem, sacījis autoražotāja pārstāvis Victors Vanovs.

Gandrīz visi ASV autoražotāji, ieskaitot divus pasaulē lielākos - GM un Toyota - izmanto materiālus, kurus ražo vergu darbaspēks Brazīlijā.

Tagad autoražotāji nolēmuši rīkot izglītojošas lekcijas rūpnīcās, kā arī piegāžu kompānijās, lai stāstītu par cilvēktiesībām. Lekcijas organizēs autoražotāju asociācija un organizācija Sociāli atbildīgs bizness. Tomēr jāpiebilst, ka šīm akcijām, kuras varētu sākties nākamgad, budžets vēl nav piešķirts.

Komentāri

Pievienot komentāru