Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. Rīgas Starptautiskā autošova apmeklētāji Ķīpsalā līdztekus ekspozīcijai un dažādiem šoviem varēs vērot arī Monster Truck šovu, kas notiks 30. aprīlī, 1. un 2. maijā, informē BT 1.

Automobilis Monster Truck ceļu mēro no Zviedrijas. Šova vajadzībām tiks ierīkota speciāla 120 metrus gara trase, un kopumā tiks izmantotas 10 automašīnas.

Monster Truck šovs ir radies ASV, taču arī Zviedrijā un Somijā šie šovi ir populāri.

Ķīpsalā redzamais visurgājējs ir veidots uz Lamborghini Countach bāzes. Lielākoties šie monstri ir veidoti uz džipu vai pikapu bāzes, taču šim par pamatu ir izmantots zemais un ātrais šosejas sporta auto. Tam ir 1 475 ZS un tas sver 4 700 kg. Automobilis vienā sekundē patērē 1 litru speciālas metanola degvielas, kas izmaksā 18 eiro litrā.

Monster Truck šova laiki vēl tiks precizēti.

No 29. aprīļa līdz 2. maijam Ķīpsalā norisināsies 11. Rīgas Starptautiskais autošovs. Šogad pirmoreiz Ķīpsalā notiks pasaulē mazāko mocīšu sacensības divās «pocketbike» klasēs, notiks arī autosporta un motokaskadieru šovs.

Izstādi organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 un SIA Auto Ekspo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Helovīnu vakarā Arēnu Rīga pieskandināja pamatīga motoru rūkoņa, jo tur norisinājās milzu automašīnu šovs Monster X Tour Show, kurā notika gan sacensības, gan paraugdemonstrējumi.

Skatītājiem bija iespējams vērot, kā par monstriem dēvēti milzu auto pārvar šķēršļus, veic dažādus lēcienus, sacenšas savā starpā un demonstrē spēkratu manevrētspēju.

Pasākuma laikā uzstājās arī moto frīstaila meistari Stunt Riders, kas skatītājus priecēja ar gaisa akrobātikas trikiem.

Pirmo Monster Truck spēkratu ar nosaukumu Bigfoot 1974.gadā radīja amerikānis Bobs Čendlers, un pāris gadu laikā tā kļuva par vienu no slavenākajām automašīnām ASV. Drīz vien šim vīram radās sekotāji, kas konstruēja līdzīgas automašīnas, un jau kopš 80.gadu vidus Amerikā norisinās īpašas šo automašīnu sacensības, kas kļuvušas ārkārtīgi iecienītas.

Komentāri

Pievienot komentāru