Jaunākais izdevums

Deivids Bekhems (David Beckham) ir bagātākais Angļu futbolists ar kopējo bagātību 87 miljoni lielbritānijas mārciņu (90,4 miljoni Ls), ziņo BBC.com.

Bekhema bagātība ir gandrīz trīs reizes lielāka, nekā nākamajam bagātākajam futbolistam Maiklam Ovenam (Michael Owen), kura bagātība sasniedz 32 miljonus mārciņu (33,2 miljoni Ls).

Bagātākais investors Anglijas futbolā ir Romāns Abramovičs, kura bagātība sasniedz 10,8 miljardus mārciņu. Ir aprēķināts, ka viņš futbola klubā Chelsea investējis aptuveni 440 miljonus mārciņu.

Anglijas bagātākie futbolisti (miljoni mārciņu):

David Beckham 87

Michael Owen 32

Robbie Fowler 28

Sol Campbell 27

Rio Ferdinand 22

Ryan Giggs 22

Andriy Shevchenko 22

Thierry Henry 21

Wayne Rooney 20

Michael Ballack 18

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas futbola izlases pussargs Deivids Bekhems, kurš šobrīd pārstāv ASV klubu Losandželosas Galaxy, varētu pievienoties Itālijas A sērijas vienībai AC Milan, paziņoja AC Milan kluba prezidents Adriāno Galjāni.

Newsru raksta, ka šī īre klubam izmaksās vienu miljonu EUR, taču klubs cer ar to, ka D. Bekhems spēlēs AC Milan, nopelnīt no 6.5 līdz 13 miljoniem EUR.

ASV Major League drīz beigsies sezona, taču Anglijas izlases treneris Fabio Kapello paziņojis, ka valstsvienībā spēlēs tikai tādi spēlētāji, kuriem ir regulāra spēļu prakse.

Db.lv jau ziņoja, ka D. Bekhems noslēdza līgumu ar Losandželosas komandu. D. Bekhems tādējādi piecu gadu laikā nopelnīs 250 miljonus USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas futbola izlases pussargs Deivids Bekhems (David Beckham) 2008. gadā kļuvis par visapmaksātāko futbolistu pasaulē, atsaucoties uz žurnālu France Football, ziņo Newsru.

D. Bekhems kopš 1999. gada šī saraksta galvgalī ir jau ceturto reizi.

Visapmaksātākie futbolisti pasaulē:

1. Deivids Bekhems - 32.4 milj. EUR;

2. Lionels Mesi 28.6 milj. EUR;

3. Ronaldinju - 19.6 milj. EUR;

4. Krištiāno Ronaldo - 18.3 milj. EUR;

5. Tjerī Anrī - 17 milj. EUR;

6. Kakā - 15.1 milj. EUR;

7. Zlatans Ibrahimovičs - 14 milj. EUR;

8. Veins Rūnijs - 13.5 milj. EUR;

9. Frenks Lampards - 13 milj. EUR;

10. Džons Terijs - 11.7 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Bekhema lielās algas naidnieki uzelpo: viņš uz Parīzi nepārcelsies

Lelde Petrāne, 04.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā «ziepju opera» par to, vai futbolists Deivids Bekhems spēlēs Francijas klubā Paris Saint-Germain, beigusies, jo angļu futbolists atteicies no pārcelšanās uz Francijas galvaspilsētu, ziņo thelocal.fr.

To, ka futbolists pieņēmis šādu lēmumu, preses konferencē Dohā otrdien apstiprinājis kluba prezidents Nasers Al Khelaifi.

«Mēs, protams, esam mazliet vīlušies par to, ka viņš nebrauks,» viņš sacījis žurnālistiem.

Db.lv jau rakstīja, ka Francijā sašutumu izraisīja Bekhemam solītā alga. Plāni maksāt Bekhemam 700 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (576 tūkstošus latu) mēnesī, lai viņš spēlētu Francijā, bija saniknojuši valsts politiķus, kuri prasīja, lai šādas algas tiktu aizliegtas ar likumu. Angļu futbolists, noslēdzot 18 mēnešu līgumu, uz Francijas klubu Paris Saint-Germain bija paredzējis pārcelties janvārī, un tas padarītu viņu par Francijā vislabāk atalgoto sporta zvaigzni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaules labākajiem futbolistiem Deivids Bekhems (David Beckham) ir nolēmis nākamos piecus gadus futbolu spēlēt Losandželosas komandā The Los Angeles Galaxy, ziņo Associated Press.

The Los Angeles Galaxy paziņoja, ka līgums paredz, ka Bekhems piecu gadu laikā nopelnīs 250 miljonus USD, un vēl papildus līgumu ienākumus (reklāmas līgumi, u.c.), kuru apjomu kluba vadība neatklāj. Bekhems pievienosies Galaxy komandai pēc tam, kad viņa līdzšinējais kontrakts ar komandu Real Madrid beigsies, un tas būs 30 jūnijā.

Deivids Bekhems pašlaik spēlē vienā no pazīstamākajām Eiropas futbola komandām Real Madrid. Vairāki eksperti šo komandu ir nodēvējuši par zvaigžņu komandu. Neizpratni futbola fanos radīja Bekhema lēmums pāriet spēlēt uz daudz zemāka līmeņa futbola līgu. Vienīgais izskaidrojums ir vilinošais algas piedāvājums, kas, visticamāk, krietni pārsniedz 250 miljonus USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

32 gadus vecā futbola zvaigzne Deivids Bekhems (David Beckham) piekritis kļūt par kompānijas Sharpie ražoto pildspalvu seju. Sharpie ražo flomasterus un pildspalvas, kuras parakstu sniegšanai izmanto ASV zvaigznes, ziņo Press Association.

Summa par kādu Bekhems piekritis piedalīties Sharpie reklāmas kampaņā tiks paziņota vēlāk.

Bekhems ir noslēdzis arī līgumu par Armani produkcijas reklamēšanu.

Bekhems ir parakstījis 5 gadu līgumu ar LA Galaxy par summu 125 milj. GBP (253 milj. USD).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lembergs cer uz vairākiem simtiem tūkstošu sterliņu mārciņu no prasītājiem Anglijas tiesā

LETA, 27.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij) saistībā ar tiesvedību Anglijas tiesā cer no prasītājiem saņemt tiesāšanās izdevumu un zaudējumu kompensāciju vairāku simtu tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā.

Kā šodien preses konferencē informēja Lembergs, lēmumam par kompensācijas apmēru vajadzētu būt zināmam aptuveni desmit dienu laikā pēc 19.jūnija, kad Anglijas un Velsas Apelācijas tiesa noraidīja Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citu AS Latvijas kuģniecība (LK) meitassabiedrību iesniegto apelācijas sūdzību strīdā ar Lembergu par frakts līgumu, atkārtoti apstiprinot, ka pret viņu celtā prasība ir nepamatota un izbeidzama Anglijas tiesas jurisdikcijas neesamības dēļ.

«Pirmās instances tiesā es uzvarēju kompāniju Vitol šajā prasībā, viņi tiesas lēmumu pārsūdzēja apelācijas instances tiesā, un apelācijas instances tiesa arī viņu apelācijas sūdzību noraidīja. Jāsaka, ka tiesa bija plānota divas dienas, bet notika dažas stundas. Apelācijas instances tiesa trīs tiesnešu sastāvā pēc tam, kad bija noklausījusies prasītāju argumentus, noklausīšanos pārtrauca, jo uzskatīja par bezjēdzīgu tērēt laiku un klausīties vēl manus advokātus. Tiesa uzreiz turpat tiesas zālē pieņēma lēmumu, ka apelācijas sūdzība tiek noraidīta. Tas, protams, prasītājam bija milzīgs šoks, jo viņi domāja, ka divas dienas varēs skalot smadzenes tiesnešiem, bet no tā nekas neiznāca,» norādīja Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krievijas oligarhus krīze atmetusi piecus gadus atpakaļ

, 17.04.2009

Iepriekšējā gada bagātākais cilvēks Krievijā, kompānijas Rusal īpašnieks Oļegs Deripasks, gada laikā zaudēja 25.1 miljardu USD (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas 100 bagātākie cilvēki krīzes dēļ zaudējuši 73% no savu īpašumu vērtības, atsaucoties uz Forbes Russia, ziņo Bloomberg.

Bloomberg atzīmē, ka Krievijas bagātāko cilvēku īpašumu vērtība samazinājusies vairāk nekā trīs reizes un nokritusi līdz 2004. gada līmenim.

Krievijas oligarhus krīze skārusi īpaši smagi, jo viņi naudu pelnījuši ar izejvielu ražošanu, kuru cena pēdējos sešos mēnešos ir ievērojami samazinājusies, turklāt viņiem vēl ir jāatmaksā milzīgi parādi, kas ņemti izejvielu kompleksu iegādei. Ziņu aģentūra AFP norāda, ka 2008. gadā Krievijā miljardieru skaits krietni pārsniedza simtu un ar šiem rādītājiem tā atpalika tikai no ASV, taču krīze miljardieru skaitu ir samazinājusi līdz 32.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Lionels Mesi uzvar deviņu gadu cīņā par savu uzvārdu kā preču zīmi

Lelde Petrāne, 18.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbolists Lionels Mesi var reģistrēt savu vārdu kā preču zīmi, šādu lēmumu pieņēmusi ES augstākā tiesa, ziņo "BBC". Futbolistam šī juridiskā cīņa ilga deviņus gadus.

Eiropas Savienības Tiesa noraidījusi Spānijas riteņbraukšanas uzņēmuma "Massi" un ES intelektuālā īpašuma biroja EUIPO apelāciju.

"Barcelona" futbolists sava uzvārda kā sporta apģērba zīmola reģistrāciju pirmo reizi pieteica 2011. gadā, taču "Massi" apgalvoja, ka līdzība starp logotipiem mulsinās patērētājus.

Eiropas Savienības Tiesa paziņojusi, ka, ņemot vērā L. Mesi atpazīstamību, sabiedrība spēs atšķirt abus zīmolus. Līdz ar to tā apstiprinājusi ES Vispārējās tiesas 2018. gada lēmumu, ka futbolists ir pārāk labi pazīstams, lai rastos neskaidrības.

33 gadus vecais Mesi ir pasaulē vislabāk atalgotais futbolists, liecina "Forbes" aplēses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anglijas tiesa par labu Lembergam piedzinusi ceturtdaļmiljonu Lielbritānijas mārciņu

LETA, 02.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas un Velsas apelācijas tiesa par labu Ventspils mēram Aivaram Lembergam (Latvijai un Ventspilij) ir piedzinusi 270 000 Lielbritānijas mārciņu (216 000 latu) un liegusi prasītājiem - Antonio Gramsci Shipping Corporation un 29 citām AS Latvijas Kuģniecības (LK) meitassabiedrībām - iesniegt kasācijas sūdzību, paziņoja Lemberga pārstāve, zvērināta advokāte Vineta Čukste.

Pēc advokātes vārdiem, Anglijas un Velsas apelācijas tiesa ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru prasītājiem uzlikts pienākums atlīdzināt Lembergam izdevumus 270 000 mārciņu apmērā, kas esot tikai daļa no kopējiem izdevumiem, bet pārējā summa tiks aprēķināta tiesas noteiktajā kārtībā, norādīja Čukste.

Advokāte paskaidroja, ka pārējo summu aprēķinās pēc taksācijas metodes, kuru veiks tiesas darbinieki.

Vienlaikus Anglijas apelācijas tiesa noraidījusi prasītāju lūgumu atļaut iesniegt kasācijas sūdzību Lordu palātai. «Tagad prasītājiem atliek vienīgi lūgt atļauju pašai Lordu palātai, bet Lemberga advokāti uzskata šādas atļaujas sniegšanu par apšaubāmu, jo apelācijas instances tiesas lēmums ir stingrs un viennozīmīgs,» skaidro advokāte. Lordu palātas lēmums varētu būt zināms līdz jūlija beigām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola zvaigzne Deivids Bekhems (David Beckham) nolēmis savas sievas Viktorijas vecākiem uzdāvināt īpašumu Dubaijā, kura vērtība ir 8 miljoni GBP (7 160 000 LVL), ziņo EntertainmentWise.com.

Teorētiski īpašums paliks uz D. Bekhema vārda, bet dzīvos tur sievas vecāki. Nododot īpašumu D. Bekhems sacīja, lai viņi pret to izturas un rūpējas kā pret savējo.

Kā galveno iemeslu, kāpēc šis īpašums tiek nodots Viktorijas vecāku aprūpē, D. Bekhems min, to, ka viņam ir līgums ar Losandželosas futbola komandu un viņam nesanāk laika turp doties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Par Deivida Bekhema mītni Parīzē turpmākos 5 mēnešus maksās 17 tūkstošus dienā

Lelde Petrāne, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc daudzām spekulācijām par to, kur futbola zvaigzne Deivids Bekhems mitināsies Parīzē, kļuvis zināms, ka Francijas komandas Paris Saint-Germain jaunākais spēlētājs izvēlējies luksusa Hotel Bristol, raksta Relaxnews.

Kā vēstījuši Francijas mediji, Bekhems tiks izmitināts viesnīcas lielākajā numurā, par kuru tiks maksāti 17 tūkstoši eiro par nakti. Slavenības viesnīcas rēķinu viņa jaunā komanda segs nākamos piecus mēnešus.

322 kvadrātmetrus lielais, četru istabu numurs ietver atpūtas telpu, divas guļamistabas un ēdamistabas zonu ar skatu uz viesnīcas franču dārzu.

Viesnīca lepojas ar trīs Michelin zvaigžņu restorānu, kurā cenas esot visai iespaidīgas. Tā, piemēram, makaronu un siera ēdiens maksā 92 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arestēta Lemberga manta 135 miljonu vērtībā; Lembergs: tas neko nemaina

LETA, 17.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visa Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) manta jau sen esot arestēta, tāpēc Anglijas tiesas lēmums par viņam piederošo aktīvu iesaldēšanu neko nemainot.

Neko nemaina arī tas, ka tiesas rīkojuma izpratnē būtu jāiesaldē arī tie aktīvi, kas nav uz Lemberga paša vārda, bet ar kuriem viņam ir vara rīkoties kā ar paša aktīviem.

Ventspils mērs aģentūrai LETA skaidroja, ka tādā gadījumā viņš varētu norādīt tiesai jebkuru citu personu, kuras īpašumā it kā ir manta, pār kuru vara patiesībā ir viņam. «Tās visas ir tukšas spekulācijas. Tas, kas pieder man, tas pieder man atbilstoši Latvijas Republikas likumdošanai,» sacīja Lembergs.

«Tas pilnīgi neko nemaina, absolūti nemaz, jo es Anglijas tiesai nosūtīju sarakstu, kas man pieder,» apgalvoja Ventspils mērs. Jautāts, cik liela ir viņam piederošo īpašumu vērtība naudas izteiksmē, Lembergs aicināja ieskatīties viņa amatpersonas deklarācijā, kur viss esot redzams.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Madrides Real futbolists Krištianu Ronaldu (Cristiano Ronaldo),sākot no nākamā gada, nomainīs līdzšinējo Armani apakšveļas līnijas reklāmas seju Deividu Bekhemu (David Beckham), BBC.

D. Bekhems iepriekšējo gadu bija Armani vīriešu apakšveļas līnijas reklāmas seja. Jāatzīmē, ka D. Bekhems reklāmās arī fotogrāfējies kopā ar savu sievu Viktoriju Bekhemu, kura līgumu ar Armani parakstīja par 12 miljoniem USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz milzīgo piedāvāto naudas summu 100 miljonu sterliņu mārciņu apmērā par brazīliešu pussargu Kakā, futbolists tomēr nepāries uz Anglijas un pasaules bagātāko klubu Manchester City.

Pārejot uz angļu klubu, Kakā būtu saņēmis arī rekordlielu algu 500 tūkstošu sterliņu mārciņu apmērā nedēļā. Tomēr pats futbolists izvēlējies palikt Itālijas klubā AC Milan. To oficiāli apstiprinājis arī AC Milan īpašnieks Silvio Berluskoni, ziņo BBC.

«Kakā ir lielisks cilvēks un čempions. Viņš priekšroku deva saviem esošajiem komandas biedriem un līdzjutējiem,» sajūsmu neslēpj S. Berluskoni, lai arī zaudējis iespēju iegūt 100 miljonus sterliņu mārciņu.

Brazīļu futbolists šādu lēmumu esot pieņēmis, jo, viņaprāt, nauda dzīvē nav galvenais, izpelnoties sajūsmas vilni Milānā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz miljoniem, kas viņam pieder, Londonas Arsenal futbolists Andrejs Aršavins regulāri ved savu ģimeni ieturēt maltītes ātrās ēdināšanas restorānā McDonald's un pat izmanto atlaižu kuponus, vēsta metro.co.uk.

A. Aršavins nedēļā nopelnot 80 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (apmēram 68 tūkstoši latu), tādēļ mediji spriež, ka Arsenal pussargs varētu atļauties izsmalcinātas maltītes katru dienu. Tomēr miljonārs priekšroku dodot ātrās ēdināšanas restorāniem.

Kā pastāstījis Hampstedas McDonald's personāls, krievu futbolists bieži šo vietu apmeklē kopā ar sievu un trim bērniem.

Viens darbinieks sacījis: «Neviens no mums nespēj noticēt, kad redzam šeit Andreju kopā ar ģimeni.» Viņš tur ēdot regulāri, tādēļ iegūstot atlaižu kuponus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda Maikls Džordans un Anglijas futbola superzvaigzne Deivids Bekhems ir pasaules bagātākie karjeras noslēgušie sportisti, vēsta biznesa žurnāla Forbes pētījums.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados sešreiz par NBA čempionu kļuvušais Džordans, kuram pašlaik pieder Šarlotes Hornets komanda, pērn nopelnījis 110 miljonus dolāru (96,5 miljonus eiro). Viņš karjeru noslēdza 2003.gadā.

Tiek ziņots, ka 53 gadus vecais Džordans, lielā mērā pateicoties joprojām iespaidīgajiem reklāmas līgumiem, pērn nopelnījis par 30 miljoniem dolāru (26 miljoniem eiro) vairāk nekā jebkurš aktīvais vai karjeru noslēgušais sportists.

Tikmēr Bekhems, kurš pašlaik vada investīciju grupu, kas vēlas izveidot Amerikas Futbola līgas (MLS) komandu Maiami, pērn nopelnījis 65 miljonus dolāru (57 miljonus eiro) un ir karjeru noslēgušo sportistu saraksta otrajā vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

FOTO: Deivida Bekhema brīnišķīgā dzīve – kā viņš tērē savu bagātību

Žanete Hāka, 12.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav pat jābūt futbola spēles fanam, lai zinātu, kas ir Deivids Bekhems, raksta Business Insider.

Bijusī Anglijas futbola komandu Manchester United un Real Madrid zvaigzne tagad ir populārāks pat nekā laikos, kad futbolā sasniedza savus augstākos rezultātus. Taču tā nav nejaušība – lielu lomu spēlē tas, ka viņš ir precējies ar vienas no pasaulē iecienītākās popgrupas dalībnieci, ir daudzu lielāko sporta preču ražotāju seja un apmeklē dažādus lielus sporta pasākumus.

Galerijā augstāk iespējams ielūkoties, kā Deivids Bekhems pelna un tērē savu bagātību!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziņu aģentūra Reuters raksta, ka Meksikas telekomunikāciju tīkla īpašnieks Karlos Slims apgalvojis, ka viņam fakts, ka viņš ir bagātākais pasaulē nozīmē tikpat daudz cik pīlēm ūdens, "es nemaz nezinu, vai esmu bagātākais, vai 20. bagātākais, vai 2 000. bagātākais. Tam nav nozīmes," saka Karlos Slims.

67 gadus vecais meksikānis žurnālistiem apgalvoja, ka darba apvienošana ar ģimeni viņam ir daudz svarīgāka nekā viņa bagātība.

Jūlijā K. Slima bagātība bija 67,8 miljardi USD. Db.lv jau ziņoja, ka K. Slims bagātībā ir apdzinis Microsoft vadītāju un īpašnieku Bilu Geitsu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Futbola klubu Riga iegādājies Krievijas miljardieris Ribolovļevs

LETA, 08.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola klubu Riga, kas šosezon debitēs Latvijas virslīgas čempionātā, iegādājies viens no bagātākajiem Krievijas uzņēmējiem Dmitrijs Ribolovļevs, vēsta ukraiņu portāls ua-football.com.

49 gadus vecajam Ribolovļevam īpašumu vērtība ir lielāka par 8,5 miljardiem ASV dolāru. Uzņēmējam pieder Francijas augstākās līgas komanda "Monako", kā arī viņš plāno iegādāties 20% no Anglijas pēc spēka otrās līgas kluba Reading, kurā spēlē Latvijas izlases futbolists Deniss Rakels.

Kā zināms, Riga pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu Caramba/Dinamo, uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā.

Riga debitēs virslīgā sestdien ar cīņu izbraukumā pret Ventspils komandu, bet dienu iepriekš Latvijas čempione "Liepāja" atklāšanas mačā savā laukumā uzņems Jūrmalas Spartaks vienību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Anglijas Banka var ziņot par jauniem mārciņu drukāšanas pasākumiem

Jānis Šķupelis, 21.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējā laika Anglijas ekonomikas dati (piemēram, bezdarbs sasniedzis 15 gadu augtāko līmeni) un valsts centrālās bankas vadošo amatpersonu noskaņojums liek domāt, ka monetārās politikas noteicēji nav izsmēluši savas iespējas mārciņu drukāšanas frontē, ziņo Reuters.

Anglijas Bankas vadītājs Mervins Kings ziņojis, ka situācija ekonomikā pasliktinājusies un valsts ekonomika līdz nākamā gada vidum varētu stagnēt. Banka prognozē, ka šīs valsts ekonomika nākamgad augs par nepilnu procentu. Tāpat tiek gaidīta inflācijas samazināšanās līdz bankai vēlamajai 2% atzīmei (oktobrī gada inflācija Apvienotajā Karalistē bija pie 5% atzīmes).

Tiek lēsts, ka Anglijas CB uz drūmajām ekonomikas perspektīvām, visticamāk, reaģēs ar papildu kvantitatīvās mīkstināšanas programmu realizēšanu. Tiek lēsts, ka Anglijas galvenie baņķieri pie šādiem pasākumiem varētu ķerties jau nākamā gada sākumā. Nomura International, piemēram, prognozē, ka Anglijas CB jau februārī paziņos par 50 miljardu vērtu mārciņu drukāšanas programmu un maijā par papildu QE (Quantitative Easing jeb kvantitatīvā mīkstināšana) 25 miljardu GBP apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Banku likmes

Aptauja: Anglijas Banka pie likmju palielināšanas ķersies tikai trešajā ceturksnī

Jānis Šķupelis, 30.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas Banka mārciņas bāzes procentlikmi par 25 bāzes procentpunktiem līdz 0,75% palielinās šā gada trešajā ceturksnī, liecina jaunākā Reuters 67 ekonomistu aptauja.

Tiesa gan, liela daļa 45% respondentu norādījuši, ka Anglijas CB mārciņas bāzes likmi var paaugstināt agrāk – gada pirmajā pusē (maija vai jūnija sanāksmēs).

Likmes Anglijas CB paaugstināt var likt arvien pieaugošais inflācijas spiediens. Jāpiebilst, ka patēriņa cenu līmenis Anglijā februārī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu gadu izrādījās palielinājies par 4,4% (Anglijas CB mērķis ir turēt inflāciju pie 2% atzīmes).

«Šobrīd turpinās liela neskaidrība par to, kad mārciņas bāzes likme varētu sākt pieaugt. Tas, vai Anglijas CB palielinās mārciņas likmi jau otrajā ceturksnī, būs atkarīgs no tā, cik labi tuvākajā laikā ies Anglijas ekonomikai, ņemot vērā to, ka tā sāks just fiskālās taupības pasākumus,» norāda IHS Global Insight analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosas komanda Galaxy paziņojusi, ka tā ir pārvilinājusi bijušo Londonas kluba Chelsea menedžeri Rūdu Gullitu, kurš turpmāk komandā pildīs galvenā trenera pienākumus, ziņo BBC.

Rūds Gullits iepriekš ir vadījis tādas komandas kā Newcastle un Feyenoord.

Losandželosas Galaxy šādu soli ir spēris, jo jau divus gadus tā nav spējusi iekļūt finālturnīrā. Kā raksta BBC, tad kopš komandai ir pievienojies pasaules slavenais futbolists Deivids Bekhems komanda ir burtiski atdzīvojusies un jaunais treneris, iespējams, spēs vēl to pastiprināt.

Šobrīd vēl darījuma summa netiek atklāta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas miljonāru publicitātes Top 100

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politika, darbs valsts vai pašvaldības iestādē nodrošina iespaidīgāku publicitāti nekā pamatīgi skandāli, tiesu darbi vai pat privātās dzīves publiska izrādīšana, - to rāda jaunais, jau trešais Latvijas 100 miljonāru publicitātes tops: ārpus tā palikuši ļoti daudzi uzņēmēji, kuri ieņem vietas pat Latvijas visbagātāko cilvēku saraksta pirmajos desmitniekos.

Vienlaikus gada laikā ir notikušas pietiekami būtiskas izmaiņas galvenajos miljonāru publicitāti veidojošos faktoros. Pērn no simt miljonāriem, kuriem gada laikā veltīts vislielākais publikāciju skaits Latvijas medijos, tikai nepilnai trešajai daļai galvenais personisko publicitāti veidojošais faktors bija tieši viņu uzņēmējdarbība; nu galvenais vai viens no galvenajiem publicitātes faktoriem uzņēmējdarbība jau ir divām trešdaļām pirmā simtnieka dalībnieku.

Tiesa, lai nokļūtu saraksta augšgalā, svarīgākais joprojām izrādās "administratīvais resurss": sešiem no desmit miljonāriem, kuri pērn visbiežāk pieminēti mediju publikācijās, vienīgais vai viens no galvenajiem publicitāti veidojošajiem faktoriem bijusi tieši darbība politikā, valsts vai pašvaldību amatos. Salīdzinājumam - krimināli notikumi, skandāli vai privātās dzīves peripetijas, kas kopumā publicitāti veidojušas gandrīz ceturtajai daļai saraksta dalībnieku, no pirmā desmitnieka nozīmīgas bijušas tikai diviem miljonāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Zviedru futbola zvaigznei Ibrahimovičam gada laikā tā arī neizdodas pārdot savu grezno īpašumu

Lelde Petrāne, 08.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas superzvaigznei Zlatanam Ibrahimovičam nav izdevies pārdot savu apjomīgo īpašumu Malmē, Zviedrijā, neraugoties uz vairāk nekā gadu ilgiem centieniem, vēsta thelocal.se. Iemesls varētu būt savrupmājas cena.

Ibrahimovičs piecu guļamistabu savrupmāju pārdošanā izlika pagājušā gada aprīlī, un, neskatoties uz mediju interesi, pircēju tā arī nav izdevies piesaistīt.

«Šāda apmēra darījums var ilgt gadu vai varbūt pat mazliet ilgāk,» komentējis īpašumu pārdevējs Stefans Kronholms. Mājas pārdošanas sludinājums joprojām atrodams Residence Fastighetsmäkleri tīmekļa vietnē, kur īpašums raksturots kā «lieliska 836 kvadrātmetrus plaša villa». Tomēr publiski mājas cena nav minēta un nekad nav atklāta kopš tās nonākšanas tirgū pagājušajā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru