Citas ziņas

Bagāžā slēpj biksītes

, 26.11.2007

Jaunākais izdevums

Šā gada novembrī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki konstatējuši virkni nedeklarētu preču, tostarp automašīnu rezerves daļas, apģērbu un pulksteņus, un konfiscējuši tās, liecina sniegtā informācija medijiem.

Šomēnes VID darbinieki muitas kontroles punktā Terehova, veicot starptautisku reisu autobusu pasažieru bagāžas kontroles, konstatējis nedeklarētas preces. Kādas Lietuvas pilsones bagāžā atrasts liels daudzums sieviešu veļas, kas liecināja par tās ievešanu komerciāliem nolūkiem. Lietuvas pilsone pavaddokumentus par minēto preci uzrādīt nevarēja. Šai personai noteikts naudas sods 100 latu apmērā, un nedeklarētā prece konfiscēta. Kādas citas fiziskās personas bagāžā atrasti 40 nedeklarēti rokas pulksteņi. Par šo gadījumu uzsākta administratīvā lietvedība.

Savukārt muitas kontroles punktā Grebņeva, veicot kādas kravas automašīnās vizuālo apskati, konstatēta pavaddokumentos nenorādīta prece. Pēc padziļinātas kontroles un detalizētas apskates atrasti 538 automašīnu riteņu diski, 60 akumulatori Varta un 20 litri logu mazgāšanas līdzekļa koncentrāta. Tika sastādīts administratīvais protokols. Izskatot lietas materiālus, nolemts juridiskai personai piemērot naudas sodu 700 latu apmērā, bet nedeklarēto preci konfiscēt.

Konfiscētās preces atrodas aizturēto preču noliktavās attiecīgi muitas kontroles punktā Terehova un Grebņeva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lauma Lingerie nav saskārusies ar mežģīņu biksīšu eksporta problēmām uz Muitas savienības valstīm

NOZARE.LV, 17.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veļas ražotāja AS Lauma Lingerie pagaidām nav saskārusies ar jebkādām problēmām, kas skartu mežģīņu biksīšu eksportu uz Muitas savienības valstīm - Krieviju, Baltkrieviju un Kazahstānu, sacīja Lauma Lingerie valdes priekšsēdētāja Linda Matisone.

Krievijas ziņu aģentūra ITAR-TASS informē, ka jau kopš 2010.gada Muitas savienības teritorijā aizliegts ražot, ievest un pārdot mežģīnu biksītes no sintētiskajiem materiāliem, kuru higroskopiskums nesasniedz 6%. Vairumam mežģīņu biksīšu, kuras tiek ražotas no sintētiskajiem materiāliem, higroskopiskums ir 3-3,6% robežās.

«Līdz šim nekādu problēmu mūsu produkcijas eksportam uz šīm valstīm nav bijis. Neesam saņēmuši arī nekādu informāciju, ka biksītes varētu neatbilst prasībām,» skaidroja Matisone.

ITAR-TASS ziņo, ka vairāki Krievijas ražotāji informējuši par to, ka līdz 2014.gada 1.jūlijam ir atļauts ražot un pārdot mežģīņu biksītes saskaņā ar agrāk saņemtajiem atbilstības sertifikātiem, bet pēc šī datuma sertifikātus pagarināt nevarēs. Savukārt Eirāzijas ekonomiskās komisijas tehniskā regulējuma ministrs Valērijs Koreškovs ITAR-TASS norādījis, ka prasības nav jaunas un drīzāk būtu jānoskaidro, kādā veidā līdz šim Krievijas tirgū nonākusi prasībām neatbilstoša produkcija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokas bagāžas izmēri nākotnē varētu kļūt vēl mazāki. Starptautiskā Aviācijas asociācija (IATA) nupat uz laiku apturējusi savu iniciatīvu ieviest prasības, kas spiestu vēl par 40% samazināt lidmašīnas salonā atļautās rokas bagāžas apmērus. Tomēr diskusijas par šo tematu pavisam drīz varētu atsāksies, jo patlaban asociācija strādā pie tā, lai pienācīgi izvērtētu sagatavoto programmu, kā arī lai gūtu lielāku aviokompāniju atsaucību, ceturtdien raksta laikraksts Diena.

IATA, kas apvieno 90% pasaules aviolīniju, ir pārliecināta, ka mazāka rokas bagāža atvieglotu tās novietošanu salonā. IATA piedāvājums ir atļauto bagāžas izmēru samazināt līdz 55 x 35 x 20 centimetriem.

Nacionālā aviokompānija airBaltic saviem pasažieriem ļauj salonā ienest 55 x 40 x 20 cm lielu bagāžu, kas tā jau ir samērā maza, tomēr līdz ar jaunajām prasībām tiktu noteikti vēl stingrāki standarti. Vidējais rokas bagāžas lielums, ko caurmērā līdz šim atļāvušas aviokompānijas visā pasaulē, bija 56 x 45 x 25 cm. Piemēram, tādu limitu piedāvā arī Easyjet, British Airways un Iberia. Būtībā izmēru optimizēšanas dēļ pasažieriem nāktos saspiest savu rokas bagāžu apavu kastes lieluma somā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Dažādu pakalpojumu reputācija jeb ar ko jārēķinās biznesa ceļotājiem

Silvestrs Savickis, 08.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parasti vārdu reputācija lieto brīžos, kad tiek runāts par kādu konkrētu subjektu – personu vai uzņēmumu. Tomēr vārds reputācija ir vietā, ja runājam arī par pakalpojumiem, ko piedāvā vairāki vai pat ļoti daudzi uzņēmumi. Piemēram, ceļojumu apdrošināšanu un pasažieru pārvadājumiem ar aviotransportu.

Šo stāstu rakstu kolēģa, arīDienas biznesa vairāku blogu autora, Ģirta Rūdas iedvesmots. Pirms pāris nedēļām lasīju viņaemuāru par nedienām dodoties darījumu braucienā uz Argentīnu. Viens no Ģirta ieteikumiem bija papildus apdrošināt savu bagāžu. Tad nu stāsts parreālo dzīvi arī tad, ja bagāžu esat papildus apdrošinājis ar kādas riska apdrošināšanas kompānijas ceļojumu apdrošināšanas polises palīdzību. Bonusā vēl arī stāsts par kārtību, kādā aviokompānijas atlīdzina zaudējumus gadījumos, ja bagāža ir fiziski sabojāta.

Darbojošās personas nesaukšu vārdos, jo droši vien viss notikušais ir saskaņā ar priekšrakstiem, likumiem, normatīvajiem aktiem utt. un nekāduattieksmes pretenziju man nav. Būtiskākais ir vērst uzmanību un apzinātieskā būs īstenībā pat ja būsiet sevi papildus apdrošinājis. Ko nozīmē apdrošināšanas polisē redzamais, bet ko, savukārt, saka apdrošināšanas noteikumi, kurus nevienam jau tā īsti rūpīgi līdz galam izlasīt negribas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līva Šteina Fl*sh you&me apakšveļu redz plašākā mērogā, ne tikai Latvijā – arī citi grib smukas biksītes.

Fl*sh you&me pamatideja ir pāru biksītes. Pašlaik ir divi virzieni – apakšbikses no vienāda auduma un apakšbikses ar izšūtiem humoristiskiem saukļiem. «Vīriešu un sieviešu apakšbiksēm ir atšķirīgi teksti, kas ir saprotami paši par sevi, taču, saliekot tos kopā, teksts viens otru papildina, veido dialogu,» stāsta Līva.

Ideja par pāru apakšbiksēm viņai radās pavisam nejauši mājas apstākļos. Līvai ir ekstravagants vīrs, kam vienmēr patīk kaut kas interesants. Tāpēc kā dzimšanas dienas dāvanu viņa vīram uzšuva apakšveļu. Un no pāri palikušā auduma uzšuva apakšbikses arī sev. «Un vienu dienu, dzerot rīta kafiju, skatāmies spogulī – cik fantastiski izskatās! Tā arī dzima šī ideja par pāru biksītēm,» saka Līva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Sievietēm radītas polsterētas riteņbraukšanas biksītes Uguns lapsa un Izveicīgais zaķis

Dienas Bizness, 02.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Papildinot sporta apģērbu kolekciju, latviešu modes zīmola ZIB* dizaineres ir izveidojušas jaunu produktu - polsterētas riteņbraukšanas biksītes sievietēm Uguns lapsa un Izveicīgais zaķis, informē uzņēmumā.

Tās paredzētas valkāšanai zem ikdienas apģērba - īsākiem un garākiem izbraucieniem ar velosipēdu, kā arī noderēs sporta treniņos telpās ar body-bike un ārā - izjādēs ar zirgu.

ZIB* polsterētās biksītes ir profesionāli dizainēta sieviešu apakšveļa riteņbraukšanai, kas radīta un ražota Latvijā. Biksītēs iestrādāts augstas kvalitātes Itālijā ražots polsteris, kas ir īpaši mīksts un piemērots sieviešu anatomijai.

Atšķirībā no tradicionālajām velo biksēm- šortiem, šī speciālā veļa ir daudz nemanāmāka, elastīgāka un piemērota ikdienas valkāšanai. Apdarei izmantots mīksts DRY-CLIM audums, kam pievienotas orģinālās ZIB* apdrukas ar lapsu un zaķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Mana pieredze: Celt pašapziņu ar apakšveļu

Monta Glumane, 12.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļas zīmols Flash You and me piecos gados kļuvis par stabili augošu biznesu, iekarojis Parīzi un plāno apakšveļā ietērpt arī sievietes Ņujorkā.

«Šajā nozarē ir viegli sākt individuālā dizaina veļas biznesu, bet noturēt uzmanību ir diezgan grūti. Tie uzņēmēji, kuri bija mani elki, kad sāku biznesu, šobrīd jau ir beiguši savu darbību. Pašmācības ceļā nodibinājām uzņēmumu, attīstījām šūšanu, pārdošanu. Pirmie trīs gadi bija maldīšanās un bakstīšanās, un tikai pēdējos divus gadus var teikt, ka šis ir bizness,» stāsta zīmola Flash You and me dizainere Līva Šteina.

Viņa pauž, ka Latvijā nevienam nav pieredzes veļas dizaina izstrādē, arvien viss tiek balstīts uz padomju laika zināšanām. Dizainerei aizvien ir nesaprotami, kā te var būt tik daudz veļas ražotāju, bet nav nevienas izglītības iestādes, kurā iegūt specializēto izglītību. Viņa pati ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju. «Pirku biksītes un ārdīju ārā. Lai arī viss ir nācis pašmācības ceļā, tāpat konstruēšanas un šūšanas pamatus, proporciju ievērošanu un sajušanu iedeva akadēmijas izglītība. 4. kursā manu vīru notrieca mašīna, viņš bija komā, un es taisīju kolekciju par to, kā atspoguļojas iekšējās rētas, kā cilvēks, kurš ir iekšēji cietis, izskatās ārēji. Kolekcija bija ar saitēm, lentēm. Tā doma bija, ka tu sasien sevi ar apģērbu, lai neredz to, kas notiek iekšā, un tā arī aizsākās apakšveļas radīšana ar lentēm,» atceras L. Šteina.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) piektdien nolēma saglabāt pilnīgu aizliegumu lidmašīnās ņemt līdzi šķidrumus, jo vairākas valstis atteicās ļaut pasažieriem ņemt lidmašīnās beznodokļu zonā iegādātos dzērienos.

Eiropas Komisija (EK) plānoja daļēji atcelt aizliegumu, ļaujot pasažieriem, kas no valstīm ārpus Eiropas Savienības valstīm lido uz ES valstīm vai arī ceļo caurbraucot, ņemt lidmašīnā līdzi beznodokļu zonā iegādātos šķidrumus.

Tomēr transporta komisārs Sīms Kallass atzina, ka ir ieteicis ES valstīm atlikt ierobežojumu atcelšanu «uz noteiktu laiku», jo «arvien vairāk» valstu norādījušas, ka vēlas saglabāt aizliegumu.

EK pērn paziņoja, ka līdz 2013.gada aprīlim visā Eiropas Savienībā tiks atcelti ierobežojumi šķidrumu pārvadāšanai aviopasažieru rokas bagāžā.

Pēc šīs ieceres, vēlākais, no 2013.gada 29.aprīļa pasažieriem atkal tiktu atļauts rokas bagāžā pārvadāt jebkāda tilpuma un veida šķidrumus, kuri tiks pārbaudīti ar īpašām iekārtām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV varas iestādes apsver klēpjdatoru pārvadāšanas rokas bagāžā aizliegšanu avioreisos no Eiropas uz ASV, paplašinot drošības pasākumu, kāds martā tika noteikts reisiem no astoņām Tuvo Austrumu valstīm, otrdien paziņoja ASV amatpersona.

ASV Iekšzemes drošības ministrija ir tuvu lēmuma pieņemšanai par pastāvošā aizlieguma paplašināšanu laikā, kad tuvojas transatlantisko ceļojumu vasaras sezona, žurnālistiem sacīja ministrijas preses sekretārs Deivids Lapans.

Aviokompānijas, kas veic reisus no Eiropas lidostām uz ASV, ir brīdinātas, ka tiek apsvērta šī aizlieguma paplašināšana, teica Lapans.

Tomēr "ministrs nav pieņēmis oficiālu lēmumu", viņš sacīja, runājot par iekšzemes drošības ministru Džonu Keliju.

ASV martā paziņoja, ka aizliedz pārvadāt lielas elektroniskās ierīces rokas bagāžā tiešos reisos no 10 lidostām Turcijā, Libānā, Jordānijā, Ēģiptē, Kuveitā, Saūda Arābijā, Katarā un Marokā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pie privātās lidmašīnas pasažieriem atklāj, iespējams, nelegāli iegūtus 400 tūkstošus eiro un 500 tūkstošus dolāru

Žanete Hāka, 16.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada maijā lidostā «Rīga» pie privātas lidmašīnas pasažieriem atklāta, iespējams, noziedzīgi iegūta skaidra nauda 400 000 EUR un 500 000 ASV dolāru apmērā.

Pamatojoties uz riska informāciju par iespējamu skaidras naudas, ko, šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu, ieved Eiropas Kopienas muitas teritorijā nepatiesu deklarēšanu, kas izdarīts ar iespējamu noziedzīgi iegūtu skaidru naudu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā, tika veikta ielidojošā privātās lidmašīnas reisa Odesa-Rīga četru pasažieru muitas kontrole.

Pārbaužu laikā konstatēts, ka 1954.gadā dzimušā Ukrainas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 200 000 ASV dolāri, 1987. gadā dzimušā Ukrainas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 300 000 ASV dolāri, 1977.gadā dzimušas Ukrainas pilsones rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 100 000 EUR un 1950.gadā dzimušā Ukrainas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 300 000 EUR. Ir pamats uzskatīt, ka viena no personām ir saistīta ar Ukrainas organizēto noziedzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļas ražotājs Lauma Lingerie prezentējis savu jauno, minimālisma stilā ieturēto biksīšu kolekciju.

Jaunā kolekcija ietver trīs klasisko biksīšu veidus, kā arī string biksītes pamata toņos – melnā, baltā un miesas krāsas.

Kolekcijā izmantotie materiāli ir kokvilna un poliamīds ar elastānu. «Mūsu Basic kolekcijā galvenais ir komforts, kas ir harmonijā ar Lauma Lingerie stilu, tieši tāpēc izmantojām ļoti plānus, elastīgus materiālus un īpašu apstrādes tehnoloģiju, kas padara biksītes nemanāmas zem apģērba,» skaidro Lauma Lingerie vadošā dizainere Dace Nelsone.

Lauma Lingerie ir 100% AS Silvano Fashion Group meitasuzņēmums. Silvano Fashion Group ir starptautisks veļas ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmums, kura akcijas kotējas Tallinas un Varšavas fondu biržās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Singapūrā notika apakšveļas modes skate. Šīs skates programmas nagla bija briljantu stringa biksīšu demonstrējums, kuru vērtība ir 122 000 USD, ziņo Reuters.

Dārgās biksītes, kuras saucās The Triumph Luxurious Diamond ir izveidotas no 518 briljantiem.

Dārgās biksītes demonstrēja Rumāņu modele Daniēla Luminita. Pēc skates viņa atzina: "Tās ir ļoti ērtas, nav smagas un tās neskrāpē."

picturegallery.358cfafb-f37e-44c9-9ed8-cd1f7ccfeb44

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai līdzsvarotu pieprasījumu visa gada laikā, zīmola Fl*sh you&me radītāji papildina sortimentu

DB ar apakšveļas zīmola Fl*sh you&me dizaineri Līvu Šteinu iepriekš tikās pirms diviem gadiem, piedāvājumā toreiz bija radīta pāru apakšveļa no kokvilnas, pati Līva strādāja kā pašnodarbinātā. Redzot pieprasījumu, viņai radās doma projektu pacelt nākamajā līmenī. Iesaistījās Līvas vīrs Raimonds, tika nodibināts uzņēmums. Tagad Fl*sh you&me apakšveļas sortimentu paplašina smalkā veļa. «Būtībā bija doma radīt papildu produktus peļņai vasarā. Gribējās radīt kaut ko ērtu, komplektiņu, turklāt tas varētu nebūt tikai no kokvilnas, bet varētu būt arī ar mežģīnēm un tillu. Tapa arī aksesuāri un pāreja izvērtās organiska, secinājām, ka pieprasījums pēc smalkās veļas ir visu gadu. Trikotāžas biksītes vairāk bija ierindojams dāvanu kategorijā, kuras pirka sezonāli. Gribējām, lai apgrozījums izlīdzinātos. Līdz ar smalko veļu tas kļuva iespējams,» stāsta Līva. Sākumā piedāvājumā bija biksītes un topiņi, kam ar laiku pievienojās krūšturi, zeķturi, aksesuāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Tirgū parādījušās lētās mincīšbiksiņas

Lelde Petrāne, 05.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar kaķīšiem apdrukāta sieviešu veļa Lickstarter kļuvusi par veiksmīgu Liegas Zelgalves biznesa ideju. Ieskatoties kuponu portālos, biznesa portāls Db.lv secināja, ka no šīs veiksmes «savu kumosu cenšas nokost arī citi».

Tā, piemēram, kuponu vietnē perkamkopa.lv tiek tirgotas biksītes ar kaķu vai kucēnu attēliem, kas dizainiski ļoti līdzinās L. Zelgalves ražotajam produktam. «Oriģinālās biksītes ar kaķa vai suņa attēlu būs mazs prieciņš sev un jauks pārsteigums otrajai pusītei! Kičīgā veļa noderēs arī kā asprātīga dzimšanas dienas vai vecmeitu ballītes dāvana kādai draudzenei, kurai patīk suņi vai kaķi,» vēsta pārdevējs.

Iegādājoties kuponu, veļas cena ir 2,49 eiro. Savukārt, Lickstarter veļa etsy.com tiek tirgota par 15 eiro.

Lūgta komentēt Db.lv novērojumus, L. Zelgalve norāda: «Tas jau bija paredzams, ka kāds aizdomāsies iepirkt preci no Aliexpress un pārdot šeit. Nebrīnos, ja Centrāltirgū jau sen tādas pārdod.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien slēgta Kalifornijas lidosta, jo aizdomīgs dzintarkrāsas šķidrums pasažiera somā sprāstvielu pārbaudē uzrādījis pozitīvu rezultātu, taču galu galā noskaidrojies, ka tas nav nekas cits kā medus, vēsta Reuters.

31 gadu vecais dārznieks Francisko Ramirezs (Francisco Ramirez) atgriezās mājās pēc ģimenes apciemošanas Centrālkalifornijā.

«Viela pudelēs izrādījās medus. Tā sprāgstvielu un narkotiku testos uzrādīja negatīvus rezultātus. Tas nav nekas cits kā vien medus,» Reuters pēc incidenta paziņojis FIB pārstāvis Stīvs Dupre (Steve Dupre).

Vīrieša bagāžā atradās piecas Gatorade pudeles pilnas ar, kā drošībnieki to nodēvēja, «aizdomīga izskata šķidrumu».

Kad pudeles tika atvērtas, esot bijusi jūtama spēcīga ķīmiska smarža, kas pārbaudītājiem izraisījusi nelabumu, tādēļ viņi nogādāti slimnīcā, no kuras drīz izlaisti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Āfrikas cūku mēra dēļ pastiprināti kontrolēs Krievijas tūristu bagāžu

Gunta Kursiša, 24.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijā – Pleskavas apgabala Neveļas rajona Seņutinas ciemā, kas atrodas aptuveni simts km no Latvijas robežas, mājas cūkām konstatēts Āfrikas cūku mēris. Tādēļ pastiprināti tiks kontrolēta no Krievijas ieceļojošo personu bagāža, informē Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārstāvji.

Līdzīgas pārbaudes jau tiek īstenotas robežkontroles punktos, caur kuriem ieceļo personas no Baltkrievijas. Pārbaudes veic Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), sadarbojoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldi un Valsts Robežsardzi. Ja inspektori ceļotāja bagāžā konstatēs neatļautus produktus, tie tiks konfiscēti un nodoti iznīcināšanai. brīdina PVD pārstāvji.

Āfrikas cūku mēra vīruss ir ļoti izturīgs. Gaļā pie +4°C vīruss saglabājas 150 dienas, sausā sālītā šķiņķī – 140 dienas, bet saldētā gaļā daudzus gadus.

Bažās par Āfrikas cūku mēra izplatību PVD atgādina, ka, iebraucot Eiropas Savienības teritorijā no trešajām valstīm, ir stingri aizliegts ievest gaļu un gaļas produktus, pienu un piena produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālās iestādes darbinieki pasažiera bagāžā atraduši no aizsargājamas čūskas ādas izgatavotus galantērijas priekšmetus.

2008.gada 15.janvārī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Rīgas muitas reģionālā iestāde pieņēmusi lēmumu uzlikt sešdesmit latu naudas sodu un konfiscēt izņemto preci fiziskai personai, kura grasījās Latvijā ievest no aizsargājamas čūskas ādas izgatavotu portfeli un maku.

2007.gada 25.novembrī ar reisu Stambula-Rīga lidostā Rīga ielidoja persona, kas robežu šķērsoja pa zaļo koridoru, apliecinot, ka tai piederošajā bagāžā nav deklarējamas preces, vai tādas preces, kuru pārvietošana pāri robežai ir aizliegta vai ierobežota.

VID darbinieki veicot minētās personas bagāžas apskati, konstatēja, ka personas bagāžā atrodas portfelis un maks no čūskādai līdzīga materiāla. Minētie priekšmeti iegādāti Taizemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Papildināta - Lai izvairītos no Āfrikas cūku mēra, uz robežas būvēs žogu

LETA, 30.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasākumiem, ar kura palīdzību tiek plānots ierobežot bīstamā Āfrikas cūku mēra izplatību no Krievijas un Baltkrievijas, būs žoga būvēšana uz robežām ar mērķi neļaut brīvi pārvietoties infekcijas iznēsātājām - mežacūkām. Plānots, ka vērienīgās būves izmaksas segs Eiropas Savienība (ES).

(Ziņa papildināta ar 6., 11. un 12. rindkopu)

To pēc Viļņā notikušās Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas veterinārijas dienestu vadītāju tikšanās atzina Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

Žogs tiks būvēts visā garumā pa Polijas, Lietuvas, Latvijas un Igaunijas robežām ar Krieviju un Baltkrieviju. Tikai tādā veidā var nepieļaut mežacūku pārvietošanos, skaidroja M. Balodis.

Viņš arī atzīmēja, ka tik vērienīgas būves izmaksas būs ļoti lielas, līdz ar to finansējums tiks pieprasīts no ES. Attiecīgu prasību jau patlaban kā ES prezidējošā valsts gatavo Lietuva.

«Lietuvas pusē izmaksas varētu būt vismaz desmit miljoni eiro, arī pie mums - ne mazāk. Ņemot vērā, ka slimība ir ļoti bīstama, izmaksas tiks lūgts segt ES,» norādīja PVD vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kontrabandas cigaretes slēpj gan riepās, gan zeķēs

Elīna Pankovska, 13.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsuši divus mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 46,24 tūkst. dažādu marku cigarešu ar Krievijas akcīzes markām.

Likumpārkāpēji bija centušies slēpt cigaretes gan automašīnas riepās, gan sulas pakās un pat zeķēs.

Kontrole tika veikta Kārsavas muitas kontroles punktā iebraukušā pasažieru vilciena Sanktpēterburga-Viļņa pasažieru bagāžai. Balstoties uz iepriekšējiem atklājumiem, kad cigaretes tika atrastas pat brokastu pārslu un cepumu pakās, VID darbinieki pārbaudīja arī pasažieru bagāžā esošos pārtikas un dzērienu iepakojumus.

Pakratot kādas 31 gadu vecas Lietuvas pilsones bagāžā esošās sulas pakas, šķidrumam raksturīgā skaņa neatskanēja, bet tā vietā sulas pakās VID darbinieki atklāja paslēptas nedeklarētas cigaretes. Cigaretes sieviete bija arī ietinusi savās personīgajās drēbēs un pat sabāzusi pie gultas novietotajos apavos esošajās zeķēs. Kopumā VID darbinieki sievietes bagāžā atklāja 252 paciņas ar nedeklarētām dažādu marku cigaretēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ceļā uz Angliju Latvijas pilsone cigaretes slēpj kukurūzas pakās

Dienas Bizness, 19.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki, veicot kādas uz Bristoli izlidojošas pasažieres bagāžas kontroli, sievietes bagāžā atrada 10 200 gab. jeb 51 bloku kontrabandas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

VID darbinieki pēc Lidostas Aviācijas drošības dienesta izsaukuma veica ar reisu Rīga – Bristole lidojošas pasažieres bagāžas kontroli. Kontroles laikā 1972. gadā dzimušās Latvijas pilsones rokas bagāžā tika atklātas 1 000 gab. jeb 50 paciņas ar Krievijas Federācijas akcīzes markām marķētas L&M markas cigaretes, kas bija paslēptas 2 kukurūzas pakās. Uz aizdomu pamata pasažiere tika uzaicināta uz padziļinātu muitas kontroli. Tās laikā arī sievietes reģistrētajā bagāžā VID darbinieki atrada 9 200 gab. jeb 460 paciņas ar tādas pašas markas cigaretēm, kas arī bija marķētas ar Krievijas Federācijas akcīzes markām.

Par konstatēto pārkāpumu sievietei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols saskaņā par ar akcīzes nodokli apliekamo preču aprites noteikumu pārkāpšanu, bet atrastās cigaretes – kopumā 10 200 gab. jeb 510 paciņas - izņemtas. Par atklāto pārkāpumu - tabakas izstrādājumu uzglabāšanu un pārvadāšanu bez Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām un bez to izcelsmi apliecinošiem dokumentiem – sievietei var tikt piemērots naudas sods līdz divsimt piecdesmit latiem, konfiscējot pārbaudes laikā izņemtos tabakas izstrādājumus. Administratīvās lietas izskatīšana plānota šī gada 8. septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

VTU Valmiera no 1.jūlija pārtrauks bagāžas pārvadāšanu bez pasažiera

Dienas Bizness, 30.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA VTU Valmiera informē, ka drošības apsvērumu dēļ no 1.jūlija uzņēmuma autobusos vairs netiks pārvadāta bagāža bez pasažiera, informē uzņēmuma pārstāve Zane Bulmeistare.

«Primārais ir pasažieru pārvadāšana un viņu drošība. Savukārt paciņu pārvadāšanai un sūtījumiem iespējams izmantot citu uzņēmumu šim mērķim radītos pakalpojumus, piemēram, Valmieras autoostā ir pieejams Autopasts, kas veic paciņu pārvadāšanu,» skaidro SIA VTU Valmiera Pārvadājumu daļas vadītāja Anda Liepiņa.

Izmaiņas attiecas uz bagāžas pārvadāšanu bez pasažiera. Noteikumi par cita veida bagāžas pārvadājumiem paliek spēkā līdzšinējie, tostarp - pasažieris ir atbildīgs, lai viņa bagāža ir pārvadāšanai un saglabāšanai drošā iepakojumā. Par salonā esošo bagāžu ir atbildīgs pasažieris. Savukārt, tā kā par bagāžas nodalījumā novietoto preci ir atbildīgs pārvadātājs, pasažierim šī bagāža ir jāiesaiņo tā, lai tā nebojātu citas bagāžas nodalījumā esošās vienības, kā arī būtu iesaiņota drošai pārvadāšanai, ņemot vērā, ka iespējama strauja bremzēšana vai pārvietošanās pa slikta seguma ceļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Roberts Zīle: Eiropas Komisijai ir jāpārskata ierobežojumi šķidrumu pārvadāšanai lidmašīnās

, 05.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strasbūra, 5. septembris - Eiropas Parlamenta (EP) Transporta komitejas deputāts Roberts Zīle, komentējot Parlamenta šodien pieņemto rezolūciju par Eiropas Komisijas 2006. gada novembrī ieviestajiem ierobežojumiem šķidrumu pārvadāšanai aviopašažieru rokas bagāžā, norāda, ka, lai gan vajadzība pēc pasažieru drošības garantēšanas un jebkādu iespējamo risku novēršanas ir liekama pirmajā vietā, tomēr spēkā esošie ierobežojumi būtu regulāri pārskatāmi un uzlabojami. "Pēc gandrīz gada, kopš ierobežojumi ir stājušies spēkā, Komisijai ir pienācis laiks izvērtēt, vai ieviestie noteikumi gan papildu izmaksu, gan pasažieriem radīto neērtību un zaudējumu ziņā ir samērojami ar no tiem iegūto pievienoto vērtību", norāda deputāts. "Tomēr, Parlaments, šodien nobalsojot par ieteikumu šos noteikumus atcelt, ja Komisija nekonstatē neapstrīdamus faktus par labu regulas saglabāšanai, ir pārsteidzīgi uzņēmies politisku atbildību par lidojumu drošības līmeņa pazemināšanos."

R. Zīle: "Lielākā problēma, kuras dēļ cieš pasažieri, ir informācijas trūkums. Jāatzīst, ka ieviešot šos papildu drošības pasākumus, netika paredzēta pietiekama skaidra un efektīva pasažieru informēšanas kārtība par jaunajiem noteikumiem, lai cilvēki jau laicīgi zinātu, kas drīkst atrasties viņu rokas bagāžā, un kas - nē. Eiropas lielākajās lidostās, piemēram, Frankfurtē un Amsterdamā, pasažieriem joprojām katru nedēļu tiek konfiscēti vairāki tūkstoši litru alkoholisko un parfimērijas šķidrumu", uzsver deputāts.

Otra, pēc Zīles domām, nopietnākā problēma skar tax-free veikalos iegādātās preces. "Šie noteikumi attiecas uz visiem pasažieriem, kas izlido no ES lidostām uz jebkuru vietu pasaulē, arī uz tranzīta pasažieriem. Kamēr ES lidostās esošie tax-free veikali ar īpaši aiztaisāmiem maisiņiem nodrošina nepieciešamās drošības prasības pasažieru iegādātajiem šķidrumiem, lidostās ārpus ES nav prasību pirkumus iesaiņot īpašā iesaiņojumā. Līdz ar to, ielidojot ES, pasažieriem preces tiek konfiscētas. Eiropas Komisijai ir jāatrod veids, kā saskaņot drošības prasības ar ne-ES valstu lidostām, lai neciestu nedz tax-free veikali, nedz pasažieri. Viens no risinājumiem varētu būt īpaša, ar trešajām valstīm saskaņota formāta iepakojuma ieviešana tax-free veikalos iegādāto šķidrumu drošai pārvadāšanai", skaidro R. Zīle.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Privātpersonas atkal drīkst saņemt zāles pa pastu no trešajām valstīm

Lelde Petrāne, 08.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 8. jūlija, privātpersonas atkal drīkst saņemt zāles pa pastu no trešajām valstīm, jo spēkā stājušies grozījumi Ministru kabineta 2007. gada 26. jūnija noteikumos Nr. 416 Zāļu izplatīšanas un kvalitātes kontroles kārtība, informē Pārtikas un veterinārais dienests (PVD).

Joprojām pa pastu ir aizliegts saņemt narkotiskās un psihotropās zāles, narkotiskos analgētiķus, jaunās psihoaktīvās vielas un aktīvās vielas, anaboliskos steroīdus, testosteronus, augšanas hormonus vai to analogus.

Pa pastu sūtīto zāļu apjoms nedrīkst pārsniegt daudzumu, kāds nepieciešams sešu mēnešu lietošanai. Katram zāļu veidam ir jāatrodas oriģinālajā iepakojumā, uz kura identificējams zāļu ražotājs un ražotājvalsts. Tāpat jābūt receptei vai ārstniecības iestādes izdotam dokumentam, kas pamato zāļu nepieciešamību, kā arī zāļu pirkuma čekam vai līdzvērtīgam dokumentam, kas apliecina zāļu iegādi.

Ja viena zāļu veida oriģinālo iepakojumu skaits ir lielāks nekā trīs, personai rakstiski jāapliecina, ka zāles tiks izmantotas personiskai lietošanai, ka tās nav zāles, kuras aizliegts sūtīt pa pastu un ka persona uzņemas pilnu atbildību par šo zāļu lietošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pie Maskavas avioreisa pasažieriem atklāj, iespējams, noziedzīgi iegūtu skaidru naudu

Lelde Petrāne, 09.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņā ar noziedzīgi iegūtas skaidras naudas pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākti deviņi kriminālprocesi. Trīs no tiem uzsākti par 703 000 EUR nepatiesu deklarēšanu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā, liecina VID sniegtā informācija.

Šā gada aprīlī un maijā lidostā Rīga, pamatojoties uz riska informāciju, veikta ielidojošo reisu Maskava- Rīga trīs pasažieru muitas kontrole par iespējamu skaidras naudas, ko, šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu, ieved Eiropas Kopienas muitas teritorijā nepatiesu deklarēšanu, kas izdarīts ar iespējamu noziedzīgi iegūtu skaidru naudu un par iespējamu noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanu lielā apmērā.

Pārbaudēs tika iesaistīts muitas kinologs ar skaidras naudas meklēšanas darba suni. Pārbaužu laikā konstatēts, ka 1976.gadā dzimušās Krievijas pilsones rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 243 000 ASV dolāri un 36 000 EUR, 1968. gadā dzimuša Lietuvas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 300 000 EUR un 1965.gadā dzimuša Krievijas pilsoņa rokas bagāžā atrodas skaidra nauda 150 000 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Cigaretes uz Īriju un Lielbritāniju nelikumīgi cenšas izvest spilvenos un katlos

Dienas Bizness, 02.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas 2011.gadā novērsušas 389 mēģinājumus nelikumīgi izvest uz Lielbritāniju un Īriju kopumā 1,5 miljonu dažādu marku cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām. Cigaretes slēptas ne tikai ceļasomās starp personīgajām mantām, bet arī tādās slēptuvēs kā spilveni un katli.

117 gadījumos pārkāpumi atklāti, kontroles pasākumos piedaloties VID kinologam un darba sunim, un, novēršot šos pārkāpumus, ietvaros izņemti 554 tūkstoši dažādu marku cigarešu.

Savukārt sadarbībā ar lidostas drošības dienestu novērsts 91 cigarešu nelegālas pārvietošanas mēģinājums un izņemti 268 tūkstoši cigarešu. Cigaretes galvenokārt tika konstatētas Latvijas pilsoņu bagāžā. Daļa personu cigaretes gribēja paņemt līdzi personiskai lietošanai – sev vai savai ģimenei, bet daļa personu tās veda tādā daudzumā, kas liecina par, iespējams, komerciāliem mērķiem.

Ceļotāju bagāžā cigaretes tiek konstatētas gan starp personīgajām mantām, gan speciāli izveidotās slēptuvēs. Piemēram, 2011.gada aprīlī VID kinologs ar darba suni, veicot reisa Rīga - Dublina pasažieru reģistrētās bagāžas kontroli, vienā no somām atklāja 6 000 Jin Ling markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes markām, kas bija paslēptas spilvenā. Savukārt jau šī gada 13.janvārī, veicot reisa Rīga - Londona pasažieru bagāžas kontroli, kādā ceļasomā muitas amatpersonas konstatēja 460 cigaretes Kiss ar noplēstām akcīzes markām un 400 cigaretes Bayron ar Krievijas Federācijas akcīzes markām, kā arī 800 cigaretes bez akcīzes markām – sabērtas katlā. Kopumā personas bagāžā bija noslēptas 1 660 cigaretes.

Komentāri

Pievienot komentāru