Citas ziņas

Baltic Beach Party nominēts arī Eiropā

Vēsma Lēvalde, Db, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

Festivāls Baltic Beach Party, kas 2010.gadā norisināsies jau 10. reizi, nominēts European Festival Awards balvai Labākais vidēja izmēra festivāls.

Līdzīgi kā UK Festival Awards, kura ietvaros Baltic Beach Party tika nominēts un iekļuva finālā kategorijā Labākais ārvalstu festivāls, arī European Festival Awards uzvarētājus dažādās kategorijās noteiks balsojums. Pirmās kārtas balsošana norisinās līdz 10. decembrim, kad tiks izziņoti tie festivāli, kuri iekļuvuši fināla balsojumā, bet 13.janvārī īpašā apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti uzvarētāji. Balsot par Baltic Beach Party iespējams interneta mājas lapā – eu.virtualfestivals.com/festivalawards, sadaļā Best Medium Sized Festival.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Positivus prognozē vairāk apmeklētāju, Beach Party no prognozēm atturas

Līva Melbārzde, 15.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Positivus festivāla biļešu cena palikusi iepriekšējo gadu līmenī, Beach Party biļešu cenu cēlis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau otro gadu pēc kārtas festivāls Baltic Beach Party, kas aizvadītajā vasarā nosvinēja 10 gadu jubileju, izvirzīts UK Festival Awards nominācijā Labākais ārvalstu festivāls.

Tāpat kā pērn, arī šogad balsojums, kura rezultātā noteiks labākos visdažādākajās nominācijās, norisināsies divās kārtās. Jau šobrīd notiek balsojums par visiem nominētajiem festivāliem (kategorijā Labākais ārvalstu festivāls nominēti apmēram 130 festivāli), kam sekos divu nedēļu finālbalsojums par pašiem labākajiem katrā nominācijā. Uzvarētājus paziņos un suminās īpašā ceremonijā, kas 18.novembrī norisināsies Londonā.

Arī 2009.gadā Baltic Beach Party bija nominēts UK Festival Awards balvai un kategorijā Labākais ārvalstu festivāls, iekļuva finālā, kā arī piedalījās UK Festival Awards rīkotajā konferencē un apbalvošanas ceremonijā, kas norisinājās Londonā, O2 arēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23. un 24. jūlijā Liepājā viens no populārākajiem Latvijas festivāliem Baltic Beach Party svinēs desmito gadadienu.

«Tāpat kā visus gadus, arī šogad Baltic Beach Party nesola Glastonberijas festivāla līmeņa saturu vai Rock am Ring mērogu, taču pavisam noteikti Baltic Beach Party apsola, ka tieši 23. un 24. jūlijs būs divas īstākās dienas un naktis šajā vasarā, lai aizmirstu ikdienu,» 10 gadu svinības ieskicē viens no festivāla rīkotājiem Raivo Mediņš.

DB jau rakstīja, ka britu izdevums The Guardian novērtējis BBP kā vienu no TOP10 vietām pasaulē, kur baudīt pludmales ballīti. 2009.gadā festivālu nominēja balvai UK Festival Awards, bet šogad European Festival Awards. Festivālu ik gadus apmeklē ap 50 tūkstošiem cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noskaidroti piecās kategorijās nominētie 57 uzņēmumi "Eksporta un inovācijas balvai 2022", informē pasākuma organizatori Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Kā norāda LIAA, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz uzņēmumu nominācijas tika izvirzītas, izvērtējot Centrālās statistikas pārvaldes informāciju. Tika vērtēti dati par uzņēmumu eksportu, radīto pievienoto vērtību, rentabilitāti un nodarbināto skaitu.

Tāpat žūrija, uzklausot uzņēmumu prezentācijas, iepazinās ar uzņēmumu attīstības plāniem, ieguldījumiem cilvēkkapitālā, ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, sadarbībā ar zinātniski pētnieciskajām iestādēm. Atsevišķi tika vērtēti arī uzņēmumu panākumi mārketingā savu produktu virzībai ārvalstu tirgos.

Kopumā konkursā izvirzītas piecas kategorijas "Eksporta jaunpienācējs", "Eksporta līderis", "Eksporta čempions", "Inovācijas čempions" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts". Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās finanšu institūciju, uzņēmēju organizāciju, Ekonomikas ministrijas, LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sāks tirgot biļetes uz Baltic Beach Party

Vēsma Lēvalde, 20.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

25. maijā sāksies biļešu tirdzniecība uz jubilejas - desmito pludmales festivālu Liepājā Baltic Beach Party.

Par to informē festivāla organizatori - brāļi Raivo un Mareks Mediņi. Informācijau par biļešu cenām organizatori sola tuvākajās dienās. Baltic Beach Party šogad norisināsies trīs dienas – no 22. līdz 24. jūlijam. Kā viens no pamanāmākajiem un spilgtākajiem jaunumiem tiek plānots projekts Liepājas Dzintara zelta mirkļi. Tā būs īpaša programma, kura tiek veidota, lai Baltic Beach Party desmit gadu jubilejas reizē atzīmētu un atsauktu atmiņā Latvijas festivālu vectētiņa nozīmi festivālu kultūrā. Par kārtīgu ziemeļu roku parūpēsies vairākkārtēji Somijas mūzikas balvas ieguvēji, vairāku platīna un zelta disku īpašnieki The Rasmus. Uz Liepāju pošas arī afrikāņi no Norvēģijas Madcon, Krievijas rokmūziku pārstāvēs melodiskie rokeri no Maskavas Zvery. Solīta arī šovgrupa no Rumānijas Sistem, Nigērijas Tuklan, Skip the Use no Francijas, tradicionālie Audiosmog un citas grupas. Par desmitgades īpašo grupu aicināti Reigani.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki tirgotāji, kuri iegādājušies dārgas tirdzniecības atļaujas Liepājas pludmalē notiekošajā Baltic Beach Party, ir neapmierināti ar pasākuma nelielo apmeklētāju skaitu tā pirmajā dienā, vēsta laikraksts Neatkarīgā.

22.jūlijā skatītāju pieplūdums bijis niecīgs, tāpēc tirgotājiem šī diena nesusi zaudējumus, informē medijs.

«Tās ir pilnīgas muļķības, ka pirmajā dienā festivāls bija mazapmeklēts. Man nav precīzu skaitļu, cik daudz apmeklētāju bija, bet zinu, ka tie bija vairāki tūkstoši, kādi četri pieci noteikti,» apgalvojis Baltic Beach Party pārstāvis.

Laikraksts atgādina, ka brāļi Raivo un Mareks Mediņi pieņēmuši lēmumu nākamgad Baltic Beach Party Liepājā nerīkot, jo neesot pietiekami liela pašvaldības atbalsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Beach Bus" ieripojis Rojas pludmalē un pārstāv arī "Ezītis miglā" bāra franšīzi, papildinot pilsētā esošo sabiedriskās ēdināšanas un izklaides piedāvājumu.

"Mēs sadarbojamies ar "Ezītis miglā" un mums ir bāra franšīze, kas atrodas blakus mūsu "Beach Bus", kur ēdināšana ir mūsu iniciatīva," teic Dāvis Šteinbergs, SIA "Beach Bus" īpašnieks.

Vaicāts, kāpēc izvēlēts tieši šāds sadarbības modelis, viņš norāda, ka abu zīmolu vīzija ir līdzīga un tie domāti pilnīgi visiem – šādā kafejnīcā var atpūsties gan turīgi, gan ne tik, gan jaunāki, gan vecāki cilvēki visas dienas garumā. Parasti dienas pirmajā pusē klientu lokā ir ģimenes ar bērniem, bet vakarā publika kļūst raibāka un pēc alus ir izslāpuši visdažādākie cilvēki. "Vieta ir radīta pietiekami draudzīga un arī cenas ir salīdzinoši zemas. Centāmies darīt tā, lai te pasēdēt varētu atļauties visi," stāsta D. Šteinbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Sāk garantēto atlīdzību izmaksu Baltic International Bank noguldītājiem

Db.lv, LETA, 22.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi lēmumu par garantēto atlīdzību izmaksu kārtību "Baltic International Bank" noguldītājiem, sākot ar ceturtdienu, 22.decembri, informē FKTK pārstāvji.

Tādējādi garantēto atlīdzību izmaksas "Baltic International Bank" noguldītājiem tiks sāktas septītajā darbadienā kopš noguldījumu nepieejamības iestāšanās, kuru FKTK konstatēja ar 13.decembra lēmumu.

Baltic International Bank akcionāri nepiekrīt bankas darbības apturēšanai 

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam...

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu garantētajai atlīdzībai ir jābūt pieejamai bankas noguldītājiem ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad konstatēta noguldījumu nepieejamība.

Garantēto atlīdzību izmaksai "Baltic International Bank" noguldītājiem ir nepieciešami 43,7 miljoni eiro. Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda (NGF), un šim mērķim nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta.

Latvijas kredītiestāžu klienti ir valsts aizsardzībā, skaidro FKTK pārstāvji. Valstī izveidotā noguldījumu garantiju sistēma šādā situācijā sniedz risinājumus, kā nodrošināt klientu noguldījumu aizsardzību. FKTK ir nodrošinājusi noguldītāju interesēm atbilstošāko risinājumu un izstrādājusi kārtību, kā tiks organizēta garantētās atlīdzības izmaksas. Garantētās atlīdzības veidā savus noguldījumus saņems 1257 vai 80% no visiem "Baltic International Bank" noguldītājiem.

Garantētās atlīdzības izmaksu FKTK nodrošinās ar Latvijas Bankas starpniecību, izmantojot Latvijas Bankas informācijas sistēmas, tādējādi nodrošinot pēc iespējas ātrāku un noguldītājiem ērtāku garantētās atlīdzības izmaksu Noguldījumu garantiju likumā noteiktajā termiņā.

Garantēto atlīdzību katram noguldītājam izmaksās vienā nedalītā maksājumā eiro valūtā ar pārskaitījumu uz "Baltic International Bank" noguldītāja vārdā atvērtu kontu citā kredītiestādē vai finanšu iestādē, kura darbojas SEPA ("Single Euro Payments Area") zonā.

"Baltic International Bank" klienti - noguldītāji varēs pieteikt sev pienākošos garantēto atlīdzību, izmantojot "Baltic International Bank" internetbankas sistēmu un iesniedzot garantētās atlīdzības pieteikumu.

Tiem bankas klientiem - noguldītājiem, kuriem nav pieejas tiesību "Baltic International Bank" internetbankai, būs iespēja trijos veidos pieteikt garantētās atlīdzības izmaksu - "Baltic International Bank" darba laikā fiziski ierodoties klātienē bankas telpās - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, vai iesniegt pieteikumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīts uz "Baltic International Bank" e-pasta adresi "[email protected]", vai arī nosūtīt notariāli apliecinātu pieteikumu pa pastu uz "Baltic International Bank" adresi - Grēcinieku ielā 6, Rīgā, LV- 1050.

Garantētās atlīdzības pieteikumus nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim jāiesniedz Latvijas Bankas telpās tās darba laikā - līdz 30.decembrm (ieskaitot) Latvijas Bankas klientu kasēs Krišjāņa Valdemārā ielā 1B, Rīgā, bet no 2.janvāra Latvijas Bankas jaunajās klientu kasēs Bezdelīgu iela 3, Rīgā.

Saskaņā ar nepilngadīgā noguldītāja likumiskā pārstāvja vai personas, kura sākotnēji atvēra kontu nepilngadīgajam noguldītājam, pieteikumu garantētās atlīdzības izmaksa tiks pārskaitīta uz pieteikumā norādīto kontu, kurš atvērts uz nepilngadīgā vārda citā noguldījumu piesaistītājā un kurā esošo līdzekļu izmantošanas nosacījumi ir līdzīgi tiem, kādi bija noteikti "Baltic International Bank".

FKTK par garantētās atlīdzības (noguldījuma) pārskaitīšanu uz nepilngadīgās personas - noguldītāja kontu citā kredītiestādē nekavējoties rakstiski paziņos nepilngadīgā noguldītāja likumiskajam pārstāvim.

Vienlaikus saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu FKTK uzlikusi par pienākumu "Baltic International Bank" segt FKTK prasījumu izmaksātās garantētās atlīdzības apmērā.

Latvijas Noguldījumu garantiju sistēma paredz līdz 100 000 eiro garantēto atlīdzību katram noguldītājam, kuram ir tiesības uz garantēto atlīdzību. To izmaksā gan fiziskām, gan juridiskām personām par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā. Garantētā atlīdzība attiecas uz bankas klientu noguldījumiem, uz noguldījumu procentiem, kas uzkrāti līdz noguldījumu nepieejamības iestāšanās dienai.

Jau ziņots, ka FKTK padome pirmdien, 12.decembrī, ārkārtas sēdē nolēma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "Baltic International Bank". Savukārt 13.decembrī pieņemts lēmums par noguldījumu nepieejamību bankā.

Vienlaikus policijas speciālo uzdevumu vienība, izsitot ieejas durvis, pirmdienas vakarā ielauzās "Baltic International Bank" ēkā Grēcinieku ielā, Vecrīgā, novēroja aģentūra LETA. Neoficiāla informācija liecina, ka kratīšanas notika arī bankas amatpersonu dzīvesvietās.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, izmeklēšanas darbības "Baltic International Bank" notikušas kriminālprocesā par iespējamu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

FKTK lēmums paredz, ka 12.decembrī plkst.18 bankai pilnībā bija jāpārtrauc finanšu pakalpojumu sniegšana, ieskaitot klientu maksājumu izpildi. Tas nozīmē, ka no šī brīža "Baltic International Bank" karšu, internetbankas un maksājumu darbība ir apturēta.

Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu līdzekļu aizplūšanu no bankas un aizsargātu bankas klientu un kreditoru intereses.

FKTK atzinusi "Baltic International Bank" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, un lēmusi neveikt "Baltic International Bank" noregulējumu, proti, neīstenot pasākumus bankas darbības stabilizēšanai.

Šādu lēmumu FKTK pieņēmusi, jo banka ilgstoši nevarēja nodrošināt dzīvotspējīgas stratēģijas ieviešanu. Līdzšinējā darbības stratēģija neatbilda bankas iespējām un nav īstenojama, tāpēc banka ilgstoši nenodrošināja pelnītspējīgu biznesa modeli. Tāpat bankai bijuši nopietni iekšējās pārvaldības trūkumi, tostarp noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas jomā.

Likums paredz, ka piecu darbdienu laikā no dienas, kad FKTK konstatējusi bankas nespēju izmaksāt noguldījumus, jāpieņem lēmums par noguldījumu nepieejamību. Ne vēlāk kā septiņu darbdienu laikā pēc dienas, kad iestājusies noguldījumu nepieejamība, jāuzsāk garantētās atlīdzības izmaksa.

Savukārt "Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt FKTK lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu. Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas akcionāri apliecina, ka "banka ir labā finansiālā stāvoklī un spēj norēķināties ar visiem klientiem, neizmantojot valsts līdzekļus, jo pieejamais operatīvo līdzekļu apjoms ir pietiekams, lai nebūtu nepieciešams izmantot Noguldījuma garantijas fonda līdzekļus".

Lai kredītiestāde varētu turpināt savu darbu un nodrošināt vairāk nekā 200 darbiniekiem darba vietas, "Baltic International Bank" akcionāri ir gatavi meklēt risinājumu ar regulatoriem, kas neparedz licences anulēšanu, bet gan kapitāla turpmāku stiprināšanu un darba turpināšanu.

Iepriekš šī gada martā "Baltic International Bank" ziņoja, ka vairākuma akciju īpašnieki Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs vienojušies par daļu akciju pārdošanu Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) šeiham Hamadam bin Halifam bin Mohammedam al Nahjanam, kurš tādējādi kļūtu par bankas lielāko akcionāru. Darījumu bija plānots pabeigt pēc Eiropas Centrālās bankas un FKTK apstiprinājuma saņemšanas, taču tāds netika saņemts.

Augustā FKTK padome piemēroja "Baltic International Bank" soda naudu 5325 eiro apmērā par revidēta gada pārskata savlaicīgu neiesniegšanu un nepubliskošanu.

"Baltic International Bank" šogad deviņos mēnešos strādāja ar zaudējumiem 7,186 miljonu eiro apmērā, kas ir 3,6 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2022.gada 30.septembrī bija 195,29 miljonu eiro apmērā, kas ir par 7,1% jeb 14,88 miljoniem eiro mazāk nekā 2021.gada beigās, kad "Baltic International Bank" aktīvi bija 210,171 miljons eiro.

Septembra beigās "Baltic International Bank" kapitāla un rezervju apmērs bija 33,519 miljoni eiro, kas ir par 8,3% mazāk nekā 2021.gada beigās.

"Baltic International Bank" pagājušajā gadā strādāja ar auditētajiem zaudējumiem 5,091 miljona eiro apmērā, kas ir 4,3 reizes vairāk nekā 2020.gadā. Savukārt bankas aktīvi 2021.gada 31.decembrī bija 210,771 miljona eiro apmērā, kas ir par 3,1% jeb 6,675 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada beigās.

Bankas lielākie akcionāri 2022.gada septembra beigās bija Valērijs Belokoņs (38,13%) un Vilorijs Belokoņs (21,3%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2021.gada beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" akcionāri nepiekrīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumam par bankas darbības apturēšanu un vēlās turpināt darbu, pavēstīja bankas pārstāvji.

Viņi norāda, ka "Baltic International Bank" pašreiz pietiek kapitāla, un tā ir gatava strādāt arī tālāk, nepieciešamības gadījumā piesaistot jaunu kapitālu un arī jaunus akcionārus.

Bankas akcionāri apliecina, ka "banka ir labā finansiālā stāvoklī un spēj norēķināties ar visiem klientiem, neizmantojot valsts līdzekļus, jo pieejamais operatīvo līdzekļu apjoms ir pietiekams, lai nebūtu nepieciešams izmantot Noguldījuma garantijas fonda līdzekļus".

Lai kredītiestāde varētu turpināt savu darbu un nodrošināt vairāk nekā 200 darbiniekiem darba vietas, "Baltic International Bank" akcionāri ir gatavi meklēt risinājumu ar regulatoriem, kas neparedz licences anulēšanu, bet gan kapitāla turpmāku stiprināšanu un darba turpināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim Latvijā bija tikai viens pludmales sporta centrs - Brazīlija. Saskatot biznesa iespējas šajā nišā, tikko izveidots līdzgaitnieks - Beach Box.

Beach Box projekta īstenotāji idejas smēlušies no redzētā citās volejbola hallēs ārpus Latvijas, internetā pētījuši arī kādas Kanādā esošas halles būvniecības nianses, atklāj halles vadītājs Arnis Tunte.

Pludmales volejbola halles Beach Box projekta īstenotāji tai atrašanās vietu meklējuši tuvu Rīgas centram, ar ērtu piekļuvi. «Izskatījām dažādas alternatīvas, bet priekšroku devām zālei, kas atrodas VEF sporta kluba teritorijā. Esam noslēguši ilgtermiņa nomas līgumu,» stāsta halles vadītājs A. Tunte. 1000 m2 hallē izveidoti četri laukumi, bet tās tehniskās iespējas elastīgas - laukumus iespējams piemērot citiem pludmales sporta veidiem, izklaides pasākumiem un dažādām sacensībām. Līdzās laukumiem izveidota atpūtas zona ar pludmales bāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekordlielā ātrumā izpirktas pirmās 1000 divu dienu Baltic Beach Party biļetes, kuras tika piedāvātas par 10 latiem.

Lai gan atšķirība starp pagājušo gadu ir minimāla, turklāt pilnīgi precīzi nav iespējams piefiksēt to mirkli, kad 1000 ir pārdots, tomēr ziņa par to, ka īpašās biļetes beigušās šogad pienāca par aptuveni minūti ātrāk – 9 minūtes pēc tirdzniecības sākuma, informē organizatori. Liepājā, pie Latvijas 1.rokkafejnīcas, pirmie cilvēki, lai ieņemtu vietu rindā, sāka pulcēties jau pulksten piecos no rīta. Biļešu gaidīšana Liepājā jau kļuvusi par sava veida vienu no festivāla tradīcijām.

Arī otrais tūkstotis biļešu uz piektdienu un sestdienu, kas bija pieejams par 12 latiem, tika pārdots ļoti ātri. Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā pieejamas gan divu dienu biļetes (piektdiena un sestdiena), kas maksā 16 latus, gan ceturtdienas biļetes, kuru cena šobrīd ir 5 lati, un līdz festivālam tās būs pieejamas atsevišķi. Arī piektdienas vai sestdienas biļeti var iegādāties atsevišķi, šādā gadījumā tā maksā 10 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas dome aicina uz pārrunām Baltic Beach Party organizatorus

Vēsma Lēvalde, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome uzaicinājusi nākamajā nedēļā uz pārrunām Liepājas festivāla Baltic Beach party (BBP) organizatorus - brāļus Raivo un Mareku Mediņus.

Par to informē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Tikšanās noorganizēta saistībā ar publiski izskanējušo brāļu Mediņu apgalvojumu, ka BBP šogad Liepājā notiek pēdējo gadu, jo tā organizēšanai nav pietiekama pašvaldības atbalsta. «Pašvaldība festivālu Baltic Beach party ik gadu iespēju robežās ir atbalstījusi gan finansiāli, gan praktiski un citādā veidā. Ir sniegts arī atbalsts, kuru finansiālā izteiksmē nevar aprēķināt,» apgalvo U. Sesks.

DB jau rakstīja, ka festivāla organizatori paziņoja, ka meklēs citu pašvaldību, ar ko turpmāk sadarboties, jo nolēmuši festivālu Liepājā vairs nākamgad nerīkot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas festivāli Positivus AB un Tele2 Baltic Beach Party iekļuvuši UK Festival Awards nominācijas Labākais ārvalstu festivāls finālbalsojumā, Db informēja Baltic Beach Party rīkotājs Raivo Mediņš.

Balsojuma noslēdzošā kārta turpināsies līdz 4.novembrim, bet labākie dažādās kategorijās tiks paziņoti īpašā UK Festival Awards ceremonijā, kas 19.novembrī norisināsies Londonā.

Sākotnēji šajā kategorijā tika nominēti gandrīz 400 dažādi festivāli visā pasaulē. Pateicoties balsojumam, Latvijas festivāli iekļuvuši krietni īsākā – 30 festivālu finālsarakstā.

Iekļūšana prestižās nominācijas finālbalsojumā festivāla rīkotājiem nedod kādu praktisku labumu, taču ir nenovērtējama iespēja zīmola spodrināšanai, atzina Raivo Mediņš. Tāda mēroga atzinība atvieglojot sadarbību ar mūzikas aģentūrām, pazīstamu mūziķu piesaistīšanu festivālam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. septembrī negaidīti mūžībā aizsaukts viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem un ilggadējā festivāla Baltic Beach Party rīkotājiem, liepājnieks Mareks Mediņš, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Brāļu Mareka un Raivo Mediņu vārds ilgus gadus bija nesaraujami saistīts ar Liepājas mūzikas dzīvi. 2002. gadā viņi abi nodibināja Latvijas 1. rokkafejnīcu, kas Liepājā darbojās līdz pat 2013. gada sākumam un ilgus gadus bija centrālā mūziķu pulcēšanās vieta pilsētā, bet Rīgā tika atvērta 2012. gada sākumā, kur darbojas vēl joprojām. Tāpat Mareks un Raivo Mediņi desmit gadu garumā pulcēja tūkstošus festivālā Baltic Beach Party, vēsta portāls.

8. septembrī 46 gadu vecumā negaidīti mūžībā aizsaukts jaunākais no brāļiem Mareks. Atvadīšanās no M. Mediņa notiks 18. septembrī pulksten 12 Rīgas krematorijā.

LASI VĒL:

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā 22. un 23. jūlijā varētu notikt jauns mūzikas festivāls Summer Sound Liepāja 2011.

Festivāla producēšanai plānots dibināt jaunu uzņēmumu, preses konferencē Liepājā pavēstīja viens no organizatoriem Uldis Akselrods. Festivāls varētu notikt kā Jūrmalas parkā, tā pludmales teritorijā. Iecerēts, ka dalībnieki festivālā būs gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Festivāla mērķis esot, lai Summer Sound kļūtu par lielāko festivālu pasaulē, tomēr tas būšot pilnīgi atšķirīgs no festivāla Baltic Beach Party. Db.lv jau vēstīja, ka doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu U. Akselrodam bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājā sola jaunu festivālu

Vēsma Lēvalde, 28.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas uzņēmējs Uldis Akselrods gatavojas Liepājā nākamajā vasarā rīkot mūzikas festivālu.

Doma par pašam sava mūzikas festivāla rīkošanu bijusi jau vairākus gadus, un tagad, kad Baltic Beach Party rīkotāji paziņojuši, ka nākamgad festivāla Liepājā nebūs, Uldis Akselrods nolēmis, ka ir īstais laiks aizņemt brīvo nišu. 29. septembrī uzņēmējs Liepājas pilsētas kultūras pārvaldē rīko preses konferenci, lai izklāstītu savu ideju. Līdz tam viņš nolēmis saglabāt intrigu - cik vērienīgs un kāda rakstura būs jaunais mūzikas sarīkojums Liepājā.

Db.lv jau rakstīja, ka festivāls Baltic Beach Party šogad Liepājā notika pēdējo reizi. Iespējams, turpmāk tas varētu notikt citā pilsētā vai pat citā valstī, paziņoja tā rīkotāji Raivo un Mareks Mediņi, kā iemeslu nosaucot pašvaldības neieinteresētību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pludmales festivālam Liepājā paaugstina biļešu cenas

Vēsma Lēvalde, 30.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ZZ Baltic Beach Party festivāla rīkotāji nolēmuši paaugstināt tirdzniecībā esošo biļešu cenu.

No 6.jūlija divu dienu biļete uz festivālu līdzšinējo 16 latu vietā maksās 18 latus. Festivāla dienās biļetes kļūs vēl dārgākas, norāda rīkotāji. Atlaides no biļešu cenām esot pieejamas tikai tiem apmeklētājiem, kuri izmanto festivāla sponsoru produkciju - Zelta zivtiņu un Zelta alu.

Festivāla organizatori brīdina, ka, iegādājoties biļetes ārpus to oficiālajām tirdzniecības vietām, biļete var būt viltota. Rīkotāji ieviesuši jaunus drošības pasākumus – svītrkoda un aproču skenerus.

Mūzikas festivāls ZZ Baltic Beach Party šogad svin 10 gadu jubileju un pirmo reizi notiks trīs dienas un trīs naktis – no 22. līdz 24. jūlijam Liepājā. Uz galvenās un vēl 7 skatuvēm uzstāsies gan pašmāju mūziķi, kuru pilnu sarakstu sola izziņot 2.jūlijā, gan īpašie viesi no dažādām valstīm – Reigani (Igaunija), The Rasmus (Somija), Madcon (Norvēģija), Skip the Use (Francija), ATB (Vācija), Zveri (Krievija) un citas grupas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baltic Beach Party pretendē uz balvu Anglijā

Vēsma Lēvalde, Db, 29.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Festivāls Tele2 Baltic Beach Party, kas nākamajā vasarā Liepājas pludmalē svinēs 10 gadu jubileju, iekļauts UK Festival Awards balsojumā, nominācijā Labākais ārzemju festivāls, informē festivāla organizatori.

UK Festival Awards tiek uzskatīta par Oskara ceremoniju festivālu pasaulē. Jau sesto gadu pēc kārtas festivālu apmeklētāji izvērtē festivālus Lielbritānijā un citviet pasaulē, lai noteiktu labākos visdažādākajās kategorijās.

Balsojums norisinās divās kārtās – līdz 14.oktobrim katrā kategorijā ar balsojumu tiek noteikti desmit finālisti, turpinājumā trīs nedēļas tiek balstots tikai par tiem. Uzvarētāju paziņošana notiks īpašā ceremonijā, kas 19.novembrī norisināsies Londonā.

Balsošana notiek mājas lapā www.festivalawards.com. Festivāls Tele2 Baltic Beach Party meklējams sadaļā/kategorijā Best Overseas Festival.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Baltic International Bank" klientiem garantētajās atlīdzībās līdz šim ir izmaksāti 12,976 miljoni eiro, informē Latvijas Bankā.

Centrālajā bankā informē, ka līdz piektdienas, 13.janvāra, dienas beigām noguldījumus garantētās atlīdzības veidā bija saņēmis 461 "Baltic International Bank" noguldītājs.

No visiem noguldītājiem, kuri līdz šim ir saņēmuši garantēto atlīdzību, 71,8% ir iekšzemes klienti.

Jau vēstīts, ka 22.decembrī sākās garantēto atlīdzību izmaksas "Baltic International Bank" noguldītājiem.

Garantēto atlīdzību izmaksai "Baltic International Bank" noguldītājiem ir nepieciešami 43,7 miljoni eiro. Garantētās atlīdzības veidā noguldījumus saņems 1257 bankas klienti jeb 80% no visiem "Baltic International Bank" noguldītājiem.

Garantētās atlīdzības izmaksas pilnībā veiks no Latvijas Noguldījumu garantiju fonda, un šim mērķim nebūs nepieciešami līdzekļi no valsts budžeta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien sākas 18. Rīgas modes nedēļa. Tās laikā savas 2013./2014. gada rudens/ziemas sezonas kolekcijas prezentēs Latvijas vadošie dizaineri un zīmoli - Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Anna LED, Aleksandrs Pavlovs, Katya Katya Shehurina un NARCISS.

Modes nedēļas debitanti – Alexandra Westfal, Irina Skladnova un Nóló. Riga Fashion Week skašu programma tiks papildināta ar ārzemju modes mākslinieku kolekciju prezentācijām – Lietuvas dizaineres Ievas Daugirdaites, Igaunijas modes zīmola Pohjanheimo, Baltkrievijas zīmola lena tsokalenk un zīmola COMEFORBREAKFAST no Itālijas skatēm.

Jaunā modes dizainere no Lietuvas Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Dizainere, veidojot tērpus, daudz izmanto kažokādas, matētu un spīdošu ādu.

Jau zināms Latvijas modes interesentiem Igaunijas zīmols Pohjanheimo atkal piedalīsies Rīgas modes nedēļā. Jaunās kolekcijas tērpi ir veltīti luksusa stilam ikdienas dzīvē. Pohjanheimo zīmola filozofija ir balstīta uz skandināvu minimālismu ar akcentu uz detaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šī gada sākums būs nozīmīgs satiksmes ministram, jo gandrīz pēc divu gadu stratēģiskā investora meklējumiem ir jāatrāda rezultāts.

Šī gada sākums būs nozīmīgs satiksmes ministram, jo gandrīz pēc divu gadu stratēģiskā investora meklējumiem ir jāatrāda rezultāts. Uzdevums nav vienkāršs, par ko varētu liecināt tas, ka ministrs vairs nerunā par stratēģiskā investora piesaisti, bet, iespējams, uz valdību virzīs finanšu investora piedāvājumu.

Daudzi igauņi un lietuvieši mūs apskauž par Air Baltic un Rīgas kā Baltijas avio nozares centru, tomēr uzņēmuma uzturēšana ir prasījusi lielus valsts līdzekļus, jo īpaši pēc B. Flika atstātā «mantojuma», ar kura sekām uzņēmums cīnās vēl šodien.

Valsts pēdējo sešu gadu laikā uzņēmumā Air Baltic ir ieguldījusi apmēram 220 miljonus eiro: no 2010. līdz 2012. gadam tika veiktas ap 140 miljonu eiro valsts investīcijas, ieskaitot LVRTC iegādātās 0% obligācijas un divus kapitalizētus valsts aizdevumus, bet 2015. gada nogalē valsts ieguldīja vēl 80 miljonus eiro kopā ar Vācijas investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zinātnieks Ivars Kalviņš nominēts prestižajai Eiropas Izgudrotāju balvai, informē Eiropas Patentu iestāde.

Ivars Kalviņš ir viens no pasaulē vadošajiem zinātniekiem medicīniskās bioķīmijas jomā, kurš radījis jaunu medicīnisko preparātu paaudzi sirds un asinsvadu slimību, Alcheimera un vēža ārstēšanā un novēršanā.

Šī ir pirmā reize, kad nozīmīgajai balvai ir nominēts zinātnieks no Latvijas. I.Kalviņa nozīmīgākais izgudrojums meldonijs ir pamatā preparātam Mildronāts, vienam no veiksmīgākajiem medicīniskajiem preparātiem, kas radīti Latvijā.

Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors un ķīmijas doktors I. Kalviņš var lepoties ar teju 260 izgudrojumiem un vairāk kā 900 patentiem un patentu pieteikumiem. Triju Zvaigžņu ordeņa īpašnieks Kalviņš savā zinātniskajā darbībā ir fokusējies uz mazām organiskas izcelsmes molekulām, kas regulē enerģijas ražošanas ceļus cilvēka ķermenī. Pārliecināts, ka šīs molekulas spēlē nozīmīgu lomu slimību novēršanā un ārstēšanā, 67 gadus vecais Latvijas zinātnieks ir radījis jaunu medicīnisko preparātu paaudzi, kas imitē dabiskus organiskos savienojumus. Viņa radītie preparāti spēlē nozīmīgu lomu sirds un asinsvadu slimību, Alcheimera slimības, iekaisuma un hronisku sāpju novēršanā un ārstēšanā, un ir pierādīta to iedarbība veiksmīgā cīņā pret vēzi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

25 labākās pludmales pasaulē

Gunta Kursiša, 22.02.2013

25. Vūlakombas (Woolacombe) pludmale Lielbritānijā. Vislabāk to apmeklēt laikā no jūlija līdz septembrim.

Foto avots: members.virtualtourist.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr Latvijā vēl tiek gaidīts pavasaris, ceļotājiem paredzētā interneta vietne TripAdvisor apkopojusi 25 labākās pludmales pasaulē.

Labāko pludmaļu sarakstā ir pludmales Eiropā, piemēram, Itālijā, Spānijā un Lielbritānijā, kā arī Austrālijas, ASV un Latīņamerikas valstu, piemēram, Brazīlijas un Kubas pludmales.

25 pasaulē labāko pludmaļu saraksts:

25. Vūlakombas (Woolacombe) pludmale Lielbritānijā.

24. Baltā pludmale Filipīnās. (Boracay, Philippines).

23. Septiņu jūdžu pludmale (Seven Mile Beach) Džordžtaunā, Lielajās Kaimanu salās (George Town, Grand Cayman).

22. Bata (The Baths) Virdžingordas (Virgin Gorda) salā.

21. Akumala Meksikā.

20. Fort De Soto parks Floridā.

19. Tirkīza līcis (Turquise Bay) Eksmautā (Exmouth) Austrālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sanitex attīsta vairākus biznesa virzienus, audzē apgrozījumus un turpina investēt loģistikas pakalpojumos un tehnoloģijās.

2018. gadā SIA Sanitex atvērusi sesto Promo Cash&Carry vairumtirdzniecības bāzi, ieguldot tajā aptuveni 4,5 miljonus eiro. Šogad jaunas vairumtirdzniecības bāzes atvērtas netiks.

Veiksmīga sinerģija

Kopš 2011. gada uzņēmums ir atvēris sešas Promo Cash&Carry vairumtirdzniecības bāzes juridiskām personām – trīs Rīgā, pa vienai Valmierā, Liepājā un Daugavpilī; kopumā ieguldīti 15 milj. eiro; Rāmavā uzbūvēts loģistikas komplekss 41 tūkst. m2 platībā, kurā atrodas arī kompānijas birojs. Kopējās investīcijas šajā projektā sasniedz 25 milj. eiro, loģistikas centru pārvalda Sanitex grupas uzņēmums Baltic Logistic Solutions. «Turpmākās investīcijas tiek plānotas jaunu produktu, pakalpojumu izstrādē, kā arī tehnoloģijās, kas ļaus klientiem daudz ērtāk sazināties un iegādāties preces no uzņēmuma. Sagaidāmas investīcijas loģistikā, lai uzlabotu kvalitāti, darba ražīgumu un nodrošinātu vēl augstāku preču piegādes kvalitāti un izsekojamību,» stāsta SIA Sanitex valdes loceklis Kārlis Ābele.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

airBaltic meita Baltic Airlines cīnīsies ar Krājbanku

Māris Ķirsons, Līva Melbārzde, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Baltic Airlines vērsies Rīgas apgabaltiesā ar prasību pret a/s Latvijas krājbanku, apstrīdot komercķīlas tiesību izlietošanu.

To sarunā ar DB atzina 100% airBaltic meitas kompānijas SIA Baltic Airlines valdes loceklis Alnis Vītols. «Prasības pieteikumu tiesā iesniedzu ar mērķi, aizstāvēt kompānijas Baltic Airlines intereses,» sacīja A. Vītols. Viņš uzsver, ka pārsūdz Latvijas krājbankas realizēto Baltic Airlines nevis airBaltic komercķīlu. «Sīkākas pārsūdzības detaļas es jums pat gribot nevaru atklāt, jo visas līgumsaistības ir konfidenciālas, es nevaru atklāt ne strīda būtību, ne citu ar šo faktu saistīto informāciju,» piebilst A. Vītols, norādot, ka pārstāv tikai un vienīgi Baltic Airlines, nevis kāda konkrēta mātes kompānijas airBaltic akcionāra intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru