Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšzemes loģistikas uzņēmumus Baltijas valstīs “Baltic Logistic Solutions” paplašina savu esošo loģistikas centru Rāmavā, Ķekavas novadā. Investīciju apjoms sasniegs 9 miljonus eiro un jaunās noliktavas būvniecību plānots pabeigt 2024. gada rudenī.

“Esam sasnieguši situāciju, kurā loģistikas centra Rāmavā noliktavas ir pilnībā aizpildītas. Lai turpinātu izaugsmi un nostiprinātu mūsu vadošās pozīcijas loģistikas tirgū Baltijā, ar vēl vienas ēkas būvniecību būtiski paplašināsim esošo loģistikas centru, kas atrodas stratēģiski labā vietā – Rāmavā, kura tiek uzskatīta par vienu no labākajām loģistikas atrašanās vietām Rīgas apkaimē,” stāsta “Baltic Logistic Solutions” valdes loceklis Pēteris Krīvens.

Esošais 33 700 m2 plašais loģistikas centrs tiks papildināts ar vēl vienu ēku 7000 m2 platībā un tajā tiks izbūvēti trīs atsevišķi moduļi jeb telpas, kur viena būs +18°C temperatūras precēm un divas telpas būs paredzētas -18°C temperatūras precēm. Jaunā noliktava ietvers 14 kraušanas rampas un 10 000 palešu uzglabāšanas kapacitāti, no kurām 5000 paletes būs telpā ar +18 temperatūru (“Narrow aisle” glabāšanas plaukti), bet 5000 paletes – telpā ar -18 temperatūru (klasiskās plauktu sistēmas). Papildus tiks izbūvēta mezanīnas telpa, efektīvi izmantojot noliktavas operāciju plača otro stāvu.

“Jauno noliktavu būvējam ar mērķi sniegt vairāku temperatūras režīmu loģistikas iespējas mūsu klientiem, lai viņiem būtu ērti pieejama gan saldēto, gan atdzesēto, gan arī regulāro preču loģistika vienviet. Lielu vērību pievēršam arī tam, lai klientiem varētu piegādāt pasūtījumus transportā, kas nodrošina vienlaicīgi multi temperatūras režīmu, kurš klientiem sniedz būtisku priekšrocību – iespēju nepārmaksāt par transporta loģistiku,” skaidro P.Krīvens.

Īpaša vērība, būvējot loģistikas centra paplašinājumu, tiks pievērsta ilgtspējai. Proti, tāpat kā uz esošā “Baltic Logistic Solutions” loģistikas centra jumta atrodas saules paneļi, arī uz jaunās noliktavas jumta ir plānots tos uzstādīt. Siltums tiks iegūts videi draudzīgā veidā – no zemes ģeotermālajiem siltuma sūkņiem, savukārt saldētava tiks dzesēta ar elektrības palīdzību. Noliktavas tehnika ar pusautomātisko vadību darbosies, izmantojot litija baterijas, kuras, pateicoties ilgajam kalpošanas laikam un augstajam enerģijas blīvumam, kļūst būtiskas pārejā uz ilgtspējīgāku nākotni.

“Baltic Logistic Solutions” jaunās noliktavas ģenerālbūvnieks ir “Bukoteks” un projektētājs “AI Engineering”.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Transporta risinājumu piegādātājs “Scania” paziņojis, ka oficiāli darbu uzsāk augstas veiktspējas akumulatoru montāžas rūpnīca Zviedrijas galvenajā ražotnē Sēdertāljē.

Tādējādi tiek pavērta iespēja jaudīgu premium klases elektrisko transportlīdzekļu sērijveida ražošanai un solis tuvāk ilgtspējīgu risinājumu ieviešanai ražošanas procesā.

Šī gada aprīlī “Scania” kopā ar “Northvolt” prezentēja kopīgi izstrādātu akumulatoru, kas paredzēts īpaši jaudīgam transportam ar izcilu veiktspēju un unikāli zemu oglekļa pēdas nospiedumu. Šis akumulators tiek ražots “Northvolt ETT” gigaražotnē Zviedrijas ziemeļos, un jau no 5. septembra tas tiek ražots komplektos jaunajā, 18 tūkstoši kvadrātmetrus plašajā ražotnē Sēdertāljē, nodrošinot iespēju uzsākt “Scania” premium klases elektrisko kravas automobiļu sērijveida ražošanu reģionālajam transportam.

Komentāri

Pievienot komentāru