Pasaulē

Baltijas jūrā saduras divi pasažieru kuģi

Ritvars Bīders, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Sarežģītajos apstākļos Baltijas jūrā, kur biezajā ledū jau bija iestrēguši vairāki kuģi, sadūrušies pasažieru kuģi Viking Amorella un Finnfellow. Patlaban pasažieriem briesmas nedraudot, atsaucoties uz Zviedrijas varas iestādēm, ziņo BBN.

Uz kuģa Viking Amorella atrodas aptuveni 900 pasažieri, savukārt uz Finnfellow klāja atrodas 84 pasažieri.

Negadījums noticis piektdien ap pulksten 04.40. Abus kuģus 15-20 m/s spēcīgās vēja brāzmās kopā saspieda biezais ledus.

Uzreiz pēc sadursmes tika plānota pasažieru evakuācija, taču šī ideja drīz vien tika atcelta. Netālu no abu kuģu sadursmes vietas atrodas vēl viens kompānijai Viking Line piederošs kuģis Isabella, kas iestrēdzis ledū. Notikuma vietā darbojas ledlauži.

Db.lv jau vēstīja, ka nesenais bargais sals un valdošais ziemeļu vējš pie Zviedrijas krastiem izveidojis biezu ledus kārtu. Aizvadītajās dienās vairāki kuģi bija iestrēguši ledū netālu no Zviedrijas krastiem, kamēr ledlauži cīnījās, lai tos atbrīvotu. Prāmju grafiks ir būtiski traucēts, jo līniju operatori noraizējušies par pasažieru drošību.

Pasažieriem piedāvā iespēju saņemt kompensāciju vai apmainīt biļetes. Jau iepriekš ziņots, ka Baltijas jūrā ledū 2. martā iestrēga trīs prāmji, kas devās no Ālandu salām uz Zviedriju, uz tiem kopumā bija aptuveni 500 pasažieri. No Latvijas prāmji joprojām kursē bez izmaiņām, Db informēja prāmju kompānijas Scandline birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Somijas Viking line: kuģošana ar igauņu karogu mums ietaupīs miljonus

Dienas Bizness, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas pasažieru pārvadātāja Viking line prāmja Viking XPRS pārrakstīšana no Zviedrijas reģistra uz Igaunijas reģistru kompānijai, lielākoties pateicoties algu samazinājumam, ļaus ietaupīt miljonus, uzskata Viking line izpilddirektors Maikls Bekmens (Michael Backman), raksta Äripäev.

Prāmis Viking XPRS veic pasažieru pārvadājumus maršrutā Tallina – Helsinki. Līdz šim tas bija reģistrēts Zviedrijas reģistrā, taču spertais solis – tā pārrakstīšana uz Igaunijas reģistru, uzņēmumam ļaušot radīt arī 200 jaunas darbavietas. Uzņēmums grasās nolīgt jaunu komandu, līdzšinējos darbiniekus novirzot darbam uz cita kuģa, raksta medijs.

Savukārt atalgojuma ziņā Viking line tagad esot vairāk pietuvojies saviem konkurentiem Tallink. Kā norāda Viking line vadītājs, Somijas kompānijā atalgojuma līmenis ir augstāks, tomēr ne tik augsts, kāds tas bija iepriekš, kad tas par 50% pārsniedza atalgojumu Tallink.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Viking Line no aprīļa starp Tallinu un Helsinkiem norīkos katamarānu Viking Faster

LETA, 17.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas prāmju operatorkompānija Viking Line aprīlī reisos starp Tallinu un Helsinkiem norīkos jaunu katamarānu Viking Faster (FSTR).

Katamarāns starp Tallinu un Helsinkiem kursēs no 10.aprīļa līdz 22.oktobrim, un brauciena ilgums ar to būs viena stunda un 45 minūtes.

Viking Line jaunu kuģi šajā maršrutā norīko, reaģējot uz lielo pieprasījumu, kompānija informēja biržu, norādot, ka kuģis var pārvadāt 850 pasažieru un 120 automašīnu.

«Dažiem cilvēkiem patīk pavadīt laiku uz kuģa, bet citi vēlas pēc iespējas ātrāk nonākt galamērķī. Tādēļ mēs nolēmām iznomāt kuģi, ar kuru veikt ekspresbraucienus. Šogad mēs vēlamies sākt arī papildu reisus no pavasara līdz rudenim. Ir tik liels pieprasījums, un mēs nevēlamies, lai kāds paliktu krastā,» norādīja Viking Line pārdošanas un mārketinga vadītājs Kajs Takolanders.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā piestājis 12 klāju pasažieru kuģis “Viking Cinderella”, kas kompānijas “Viking Line” organizēto ziemas kruīzu Stokholma-Rīga-Stokholma ietvaros uz Rīgu atvedis 1122 tūristus no Skandināvijas, visvairāk no Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Dānijas, bet arī no Vācijas, Polijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Šomēnes Rīgas ostā ir pieteikti divi “Viking Cinderella” apmeklējumi, otrais gaidāms pēc nedēļas, 18.decembrī.

Šī nav pirmā kuģa “Viking Cinderella” viesošanās Rīgas ostā, bet vēl nekad tas Rīgu nav apmeklējis ziemā. Trīs dienu kruīza laikā kuģa pasažieriem tiek piedāvāts izbaudīt maģisku Ziemassvētku atmosfēru un apmeklēt “vienu no vismājīgākajiem Eiropas Ziemassvētku tirdziņiem UNESCO pasaules mantojuma pilsētā Rīgā”.

Pateicoties Rīgas ostas un tās partneru aktīvam darbam, reklamējot Rīgu kā izcilu kruīza galamērķi nišas un ārpussezonas kruīziem, Rīgas pilsētas piedāvājums ziemas sezonā kļūst arvien atpazīstamāks starptautisko kruīza kompāniju vidū. Nozares žurnāla “Seatrade Cruise Review” decembra izdevumā par Rīgu tiek rakstīts: “Ar tradicionālajiem Ziemassvētku tirdziņiem un izgaismojumu Rīga spēj radīt īpaši pievilcīgu maģisku noskaņu un ir atzīta par vienu no labākajiem ziemas galamērķiem Eiropā. Pilsētas svētku rotājumi un Ziemassvētku tirdziņa priekpilnā rosība, kas pārsteidz ar brīnišķīgām garšām, smaržām un skaistiem dāvanu piedāvājumiem, atdzīvina pilsētas ielas un rada īstu Ziemassvētku sapņa noskaņu. Kā rāda kruīza kuģu pasažieru aptaujas, Rīga kopumā tiek atzīta par lielisku kruīza galamērķi, galvenokārt pateicoties ostas atrašanās vietai, kas ir ļoti tuvu Vecpilsētai, plašajam ekskursiju klāstam un pilsētas daudzveidīgajam piedāvājumam.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Tallink noslēdz vienošanos par jauna prāmja Rīga – Stokholma maršrutam iegādi

Jānis Rancāns, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāmju operatora Tallink Grupp meitaskompānija noslēgusi vienošanos ar Somijas uzņēmumu Viking Line ABP par prāmja M/S Isabella iegādi, kas aizstās vecāko M/S Silja Festival maršrutā Rīga – Stokholma.

Darījumu iecerēts pabeigt līdz aprīļa beigām. Tā izmaksas aplēstas 30 miljonu eiro apmērā (21,1 miljons latu), vēsta Igaunijas raidsabiedrība ERR. Jaunais prāmis, kas līdz šim pasažierus pārvadāja maršrutā Turku – Stokholma, būs ar lielāku pasažieru un transportlīdzekļu ietilpību.

Kompānija Viking Line norāda, ka prāmja M/S Isabella pārdošana ir daļa no tās ilgtermiņa stratēģijas. Somijas uzņēmums M/S Isabella maršrutā Turku – Stokholma turpmāk aizstās ar prāmi Viking Grace.

Tallink jaunais prāmis izbūvēts 1989. gadā un spēj pārvadāt aptuveni 2,5 tūkstošus cilvēku. Savukārt Silja Festival varēja ietilpt 1,75 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Isabella no Rīgas sāks kursēt maija vidū

Žanete Hāka, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallink Grupp meitasuzņēmums Hansalink Limited pabeidzis kruīza kuģa Isabella iegādi no Viking Line ABP, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Darījuma izmaksas lēstas 30 miljonu eiro apmērā (21,1 miljons latu).

Jaunais kuģis no Rīgas sāks kursēt maija otrajā nedēļā.

Jāpiebilst, ka Isabella aizstās Silja Festival kuģi maršrutā Rīga-Stokholma, jo, pieaugot pieprasījumam, uzņēmums nolēma iegādāties kuģi, kurš spēj pārvadāt vairāk pasažieru un automašīnu.

Prāmis līdz šim pasažierus pārvadāja maršrutā Turku – Stokholma. Kompānija Viking Line norāda, ka prāmja M/S Isabella pārdošana ir daļa no tās ilgtermiņa stratēģijas. Somijas uzņēmums M/S Isabella maršrutā Turku – Stokholma turpmāk aizstās ar prāmi Viking Grace.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Konteineru vilciena kravu ar prāmi līdz Skandināvijai nogādā 11 stundās

Žanete Hāka, 13.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāmju operatoram Stena Line izdevies sasniegt īsāko tranzīta laiku jaunā konteineru vilciena Jivu-Rīga kravas piegādei uz Skandināviju.

Pirmais vilciens maršrutā Jivu-Zabaikaļska-Rīga galapunktā ieradās sestdien, 5.novembrī, jeb 13 dienas no brīža, kad tas izbrauca no Ķīnas, tādējādi apliecinot, ka šis ir ātrākais sauszemes koridors kravām uz Skandināviju, un to izdevies īstenot, pateicoties prāmju kompānijai Stena Line, kas piedāvā prāmju maršrutu no Ventspils uz Nīneshamnu.

Kompānijas piedāvāto prāmju reisu biežums pašreiz ir deviņas reizes nedēļā, taču nākamajā gadā tiek plānots kapacitāti palielināt par 30%. Tādējādi 17 dienu laikā no brīža, kad krava pametīs Ķīnu, to būs iespējams nogādāt galvenajos patēriņa centros Skandināvijā (Oslo/Stokholmu/Gēteborgu). Tas ir jaunums steidzamiem, bet vērtīgiem sūtījumiem transporta pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Viesmīle pieprasa slimības pabalstu pēc krūšu palielināšanas operācijas

Anete Ugaine, speciāli Db.lv, 16.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesmīle, kura strādā uz pasažieru prāmja Baltijas jūrā, iesūdzējusi tiesā savus darba devējus pēc tam, kad tie atteikušies maksāt slimības pabalstu pēc krūšu palielināšanas operācijas, vēsta The Local.

Lai atkoptos no operācijas, viesmīle 2009. gada rudenī paņēmusi divas brīvas nedēļas, tomēr viņa atzinusi, ka tas nebija medicīnisku iemeslu dēļ. Kad prāmju kompānija Viking Line atklāja slimības atvaļinājuma iemeslu, priekšnieki atteicās viesmīlei maksāt slimības naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar ASV kruīzu līnijas “Holland America Line” kuģa “Rotterdam” vizīti šonedēļ noslēgusies aktīvā kruīza sezona Rīgas ostā, informē Rīgas brīvostas pārvalde.

Saskaņā ar Rīgas brīvostas pārvaldes datiem, šogad, ceļojot ar kruīza kuģiem, Rīgu apmeklējuši 79 624 ārvalstu tūristu, kas ir par 5% vairāk nekā pagājušā gada sezonas laikā. Lielākā daļa kruīzu ceļotāju bija no Vācijas, ASV un Lielbritānijas, pavisam kopā no 126 pasaules valstīm.

Šīs kruīzu sezonas laikā sasniegts arī jauns rekords – reģistrēts lielākais līdz šim ar vienu kruīza kuģi atvesto pasažieru skaits, tie bija 3712 tūristi, kas Rīgā ieradās š.g. 15.augustā ar Itālijas kompānijas “Costa Cruises” kruīza laineri “Costa Fascinosa”.

Neraugoties uz to, ka šogad Rīgu apmeklēja mazāk kruīza kuģu nekā pērn, šosezon ievērojami audzis pasažieru skaits uz tiem – ja pērn kuģi devās ceļā daļēji piepildīti (53% no maksimālās pasažieru ietilpības), tad šogad tie jau ceļo ar vidēji 88% pasažieru piepildījumu no iespējamās maksimālās kapacitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas valdība piešķirs gandrīz 20 miljonus eiro starptautisko prāmju operatoriem, lai kompensētu zaudējumus, ko tiem nodarījuši Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi.

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" saņems 15 miljonus eiro, Somijas uzņēmums "Viking Line" - 4,5 miljonus eiro, Somijas kompānija "Eckero Line" - 350 000 eiro un Dānijas kuģniecība DFDS - 100 000 eiro, paziņojis Igaunijas Valsts pamatpakalpojumu centrs.

Tā būs kompensācija par zaudējumiem laika posmā no 13.marta līdz 15.jūnijam prāmju satiksmē starp Igauniju un Somiju un par laika posmu no 13.marta līdz 30.septembrim satiksmē starp Igauniju un Zviedriju. Kompensācijas mehānisms paredz segt līdz 80% zaudējumu.

Prāmju kompānijas savus kopējos zaudējumus bija aplēsušas 59 miljonu eiro apmērā un bija pieprasījušas tos kompensēt 39 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā sagaidīts jaunākais no ASV kruīzu kompānijas “Silversea” flotes kuģiem “Silver Dawn”, informē Rīgas brīvostas pārvalde.

Šis ultra luksusa klases kuģis ir vien gadu vecs, tas uzbūvēts 2022. gadā Dženovas kuģu būvētavā Itālijā. Pirmā “Silver Dawn” vizīte Rīgas ostā tika atzīmēta ar īpašu ceremoniju, kurā kuģa kapteinis un Rīgas ostas pārstāvji apmainījās ar piemiņas zīmēm. Uz Rīgu kuģis atveda 530 kruīza tūristus, pārsvarā no ASV, bet arī no Lielbritānijas, Austrālijas, Kanādas un citām valstīm.

“Silver Dawn” ir ultra luksusa klases kruīza laineris ar 11 klājiem un 298 plašām, pasažieru ērtībām un komfortam pilnībā pielāgotām kajītēm. Uz kuģa ir 8 restorāni, kas piedāvā 26 dažādus ēdināšanas konceptus, un 6 bāri. Kā uzsver kompānija “Silversea”, ceļojums ar “Silver Dawn” piedāvā autentisku un aizraujošu pieredzi. Pasažierus uz klāja sagaida jaunas paaudzes luksusa pieredze - ar grezniem apartamentiem un izciliem maršrutiem, progresīvu dizainu un tehnoloģijām, kā arī īpaši izstrādātu labsajūtas koncepciju. Kruīza kuģis “Silver Dawn” ir 212,8 metrus garš, un tā bruto tonnāža ir 40 855 GT. Ceļojuma laikā par pasažieru ērtībām rūpējas 408 kuģa apkalpes darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prāmju operatora Stena Line maršruts Ventspils – Nīneshamna (Zviedrija) kļūstot arvien pieprasītāks (kopš tas tika pārņemts no Scandlines pirms vairākiem gadiem), kravu un pasažieru skaits turpina augt. Šā gada pirmajos 9 mēnešos kravu vienību un pasažieru skaits palielinājies par 23 procentiem, tādēļ Stena Line palielinās prāmju reisu skaitu abos virzienos, šī maršruta izpildē iekļaujot prāmjus ASK un URD, liecina medijiem sniegtā informācija.

Šobrīd maršrutā Ventspils – Nīneshamna kursē prāmji Scottish Viking un Stena Flavia. Ar prāmju ASK un URD iekļaušanu reisu skaits abos virzienos tiek palielināts no 6 līdz 8 reizēm nedēļā, turklāt viena atiešana uz Nīneshamnu un atpakaļ tiks veikta no Liepājas ostas. Prāmji ASK un URD turpinās kursēt arī maršrutā Liepāja – Traveminde (Vācija).

«Šobrīd mums ir iespēja palielināt kapacitāti ar papildu atiešanām klientu pieprasītos laikos. Un tas iespējams, šī servisa sniegšanā iesaistot papildu prāmjus, kas līdz šim kursējuši no Latvijas uz Vāciju. Tas ir pašsaprotami, ka pielāgojam savu darbību tirgus pieprasījumam,» informē Tonijs Mikelsens, Baltijas jūras maršrutu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Liepājas uz Zviedrijas pilsētu Nīneshamnu sāks kursēt prāmis Stena Flavia, kurš šobrīd apkalpo Stena Line maršrutu no Ventspils uz Vāciju un Zviedriju. Papildu sagaidāmas izmaiņas kursēšanas grafikā starp Latviju un Zviedriju, atjaunojot 8 atiešanas nedēļā katrā virzienā, tā palielinot pakalpojuma kapacitāti, liecina medijiem sniegtā informācija.

Izmaiņas stāsies spēkā 2015. gada 12. aprīlī.

Ro-pax tipa prāmis Stena Flavia ir būvēts 2008. gadā, tā ietilpība ir 2300 kravu līnijmetri, 200 pasažieru auto un 830 pasažieru vietas, un kopš 2010. gada tas kursē no Ventspils uz Travemindi (Vāciju). Stena Flavia aizvietos prāmi URD, kas līdz šim kursēja no Liepājas uz Nīneshamnu. Turpmāk URD tiks izmantots maršrutā Liepāja – Traveminde (Vācija).

«Mēs tuvojamies jau agrāk izvirzītajam mērķim: ieviest divus identiskus prāmjus, kas būtu vienlīdz piemēroti kā kravu pārvadāšanai, tā pasažieru ērtībām,» tā Tonijs Mikelsens, Baltijas jūras maršrutu direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Pasažieru skaits krities visos Tallink maršrutos

Žanete Hāka, 03.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī pasažieru skaits samazinājies visos AS Tallink Group maršrutos, liecina informācija NASDAQ OMX Tallinn.

Aprīlī Tallink pārvadājis vairāk nekā 650 tūkstošus pasažieru, kas ir gandrīz par 13% mazāk nekā pērnā gada aprīlī. Visvairāk pasažieru pārvadāti maršrutā Somija-Zviedrija – 191 tūkstotis, kas ir par 25,4% mazāk nekā pirms gada.

Maršrutā Igaunija – Somija pārvadāti 63 tūkstoši pasažieru, kas ir par 3,8% mazāk, maršrutā Igaunija-Zviedrija pārvadāti 63 tūkstoši pasažieru, kas ir par 10% mazāk nekā pirms gada, savukārt no Latvijas uz Zviedriju un atpakaļ pārvadāti 50 tūkstoši pasažieru, kas ir par 16% mazāk nekā pērnā gada aprīlī.

Aprīlī audzis kravas automašīnu skaits, kas pārvadāts ar Tallink kuģiem – par 13,3% līdz 26,5 tūkstošiem. Savukārt pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits pagājušajā mēnesī sarucis par 6% līdz 79 tūkstošiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tallink dividendēs maksās 0,05 eiro centus

Žanete Hāka, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas kuģniecības kompānija Tallink Grupp dividendēs plāno maksāt 0,05 eiro centus (0,035 latus) par akciju, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Tallink Grupp pērn strādāja ar 56,3 miljonu eiro (39,5 miljonu latu) peļņu, kas ir par 49% vairāk nekā 2011.gadā.

Uzņēmums un tā struktūrvienības 2012.gadā kopumā pārvadājušas 9,26 miljonus pasažieru, kas ir par 1,3% vairāk nekā pirms gada.

Savukārt kompānijas apgrozījums pērn audzis par 4% - līdz 943,9 miljoniem eiro (663,3 miljoniem latu).

Šā gada laikā uzņēmuma akcijas cena pieaugusi jau par 15,5% līdz 0,696 latiem.

Db.lv jau rakstīja, ka AS Talink Grupp no Viking Line ABP par apmēram 30 miljoniem eiro nopirktais prāmis M/S Isabelle 6. maijā nomainīja kuģi M/S Silja Festival, turpmāk līdz ar kuģi M/S Romantika ik dienu nodrošinot satiksmi no Rīgas uz Stokholmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tallink pasažieru skaits audzis visos maršrutos

Žanete Hāka, 03.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada maijā Igaunijas kuģniecības kompānija Tallink Grupp pārvadājusi 792,6 tūkstošus pasažieru, kas ir par 8% vairāk nekā pagājušā gada maijā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn biržā.

Pasažieru transportlīdzekļu skaits palielinājās par gandrīz 6% līdz 97,7 tūkstošiem, savukārt kravas automobiļu skaits pieauga par 9% līdz 27,5 tūkstošiem.

Pasažieru skaits maijā audzis visos maršrutos. Visvairāk pasažieru maijā pārvadāti maršrutā Igaunija-Somija – 413 tūkstoši, kas ir par 6,4% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. Maršrutā Somija-Zviedrija pārvadāti 222,39 tūkstoši pasažieru, kas ir par 8,6% vairāk nekā iepriekšējā gada maijā. Lielākais pieaugums bijis maršrutā Igaunija-Zviedrija – par 11,5% līdz 86,8 tūkstošiem. Savukārt no Latvijas uz Zviedriju pārvadāti vairāk nekā 70 tūkstoši pasažieru, kas ir par 7,3% vairāk nekā pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuģu satiksme Baltijas jūrā aktivizējas

Vēsma Lēvalde, 12.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuģu kustības intensitāte Baltijas jūrā visstraujāk pieaug starp Igauniju un Somiju. Pieaudzis gan pasažieru skaits, gan arī kravu apjomi atgriezušies pirmskrīzes līmenī. Tomēr jaudas maršrutos vēl nav izsmeltas, raksta somu biznesa portāls YLE.fi

Kravu apjomi ir pieauguši trim lielākajām kuģniecības kompānijām, kuru regulārie maršruti savieno Igauniju un Somiju – Tallink, Viking Lines un Eckerö Line. Lielākā no tām, Tallink, norāda, ka kravu pārvadājumu tirgus audzis par vairāk nekā ceturtdaļu, salīdzinot ar atbilstošo periodu 2009. gadā, un ir viens no lielākajiem pieaugumiem pasaulē. Tajā pašā laikā kravu apjomi starp Somiju un Zviedriju, kā arī starp Vāciju un Somiju neuzrāda tādu izaugsmi un joprojām nepārsniedz 2008. gada apjomus. Arī konkurence prāmju biznesā joprojām esot smaga.

Kopējā pasažieru ietilpība visos Igaunijas - Somijas maršrutos ir 18 tūkstoši. Lai gan pasažieru skaits šovasar ievērojami audzis, joprojām tikai aptuveni trešā daļa vietu uz pasažieru kuģiem ir aizņemtas. Savukārt kravu jaudas ir noslogotas par vienu ceturtdaļu. Tiesa, kravu apgrozījumu nevar rēķināt vidēji, jo darbdienās tas ir gandrīz pilnībā noslogots, savukārt brīvdienās dominē pasažieri, ne kravas, norāda raksta autori. Ātrākais prāmis no Tallinas Somijas galvaspilsētu Helsinkus sasniedz divās stundās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Tallink pārvadājis 2,4 miljonus pasažieru

Žanete Hāka, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrajā ceturksnī Igaunijas kuģniecības uzņēmums Tallink Grupp pārvadājis 2,4 miljonus pasažieru, kas ir par 1% mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Pagājušajā ceturksnī grupas neauditētais konsolidētais apgrozījums pieauga par 4,2 miljoniem eiro jeb 1,7%, salīdzinot ar pērnā gada otro ceturksni, un sasniedza 249 miljonus eiro. Palielinājušies ienākumi no biļešu tirdzniecības, kā arī pasažieru tēriņi restorānos un veikalos.

Tallink Grupp otrajā ceturksnī pārvadājis 79,8 tūkstošus kravas mašīnu, kas ir par 10,9% vairāk nekā pirms gada.

Pasažieru skaits pieaudzis maršrutā Igaunija-Somija – par 3,1%, savukārt par 8,3% sarucis maršrutā Somija-Zviedrija, kur mainījusies konkurence un grupa samazinājusi savu kapacitāti. Maršrutā Latvija-Zviedrija pasažieru skaits audzis par 1,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tallink pērk jaunu prāmi Rīga-Stokholma maršrutam

Žanete Hāka, 05.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu un spētu pārvadāt vairāk pasažieru un automašīnu maršrutā Rīga-Stokholma, Tallink Grupp iegādāsies jaunu prāmi.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Tallinn biržā, Tallink Grupp un Viking Line ABP meitaskompānija Hansalink Limited noslēgusi vienošanos par prāmja M/S Isabella iegādi. Darījumu un kuģa piegādi plānots noslēgt aprīļa laikā.

Kā informē uzņēmums, kopējais investīciju apjoms būs aptuveni 30 miljoni eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka pirmajā ceturksnī pasažieru skaits, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, sarucis gandrīz visos maršrutos, izņemot maršrutā Latvija-Zviedrija, kur skaits pieaudzis par 7,6% līdz 155,7 tūkstošiem. Martā pieaugums bija vēl straujāks – par 18,3%

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

M/S Isabelle pirmdien sāks kursēt maršrutā starp Latviju un Zviedriju

Egons Mudulis, 02.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Talink Grupp no Viking Line ABP par apmēram 30 miljoniem eiro nopirktais prāmis 6. maijā nomainīs kuģi M/S Silja Festival, turpmāk līdz ar kuģi M/S Romantika ik dienu nodrošinot satiksmi no Rīgas uz Stokholmu.

«M/S Isabelle novirzīšana uz Rīga–Stokholmu līniju ir likumsakarīgs solis šī maršruta attīstīšanā. Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu, mums ir vajadzīgs kuģis ar lielāku pasažieru un transportlīdzekļu kapacitāti,» norāda AS Tallink Grupp valdes loceklis Peters Rose.

Kruīza prāmis M/S Isabelle var piedāvāt atpūtas un izklaides iespējas gan pieaugušajiem, gan bērniem. Uz tā ir profesionāli aprīkots konferenču centrs biznesa pasākumiem, semināriem un izstādēm. M/S Isabelle var uzņemt 2480 pasažierus un aptuveni 450 automašīnas. Kuģis ir 170,9 metrus garš un 27,6 metrus plats. Kuģa ātrums ir 20,5 mezgli. Tas būvēts 1989. gadā kuģu būvētavā Brodogradiliste Split, Horvātijā.

Komentāri

Pievienot komentāru