Jaunākais izdevums

Miljardierim Ričardam Brensonam piederošā Āfrikas aviokompānija pārtraukusi izmantot divas Latvijā reģistrētas lidmašīnas, kuras diezgan ilgu laiku bija Nigērijas nacionālās aviokompānijas Virgin Nigeria flagmaņi, raksta Bizness&Baltija.

Latvijas Republikas Civilās aviācijas gaisa kuģu reģistra dati liecina, ka abi Boeing 767-200 pieder mūsu pašu pārvadātājam Latcharter Airlines. Pērn 25. septembrī kompānija tika pārdēvēta par SmartLynx Airlines. To nolēma uzņēmuma jaunais īpašnieks – Īslandes koncerns Loftleidir Icelandic/Icelandair Group, kas kompāniju iegādājās jau 2006. gadā. Abus Boeing 767 kompānija Latvijā reģistrēja 2007. gadā.

SmartLynx Airlines un Virgin Nigeria sadarbība ilga gandrīz pusotru gadu, taču kopš šī gada februāra sadarbība starp kompānijām pārtraukta. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs – beidzies līguma termiņš. Virgin Nigeria mājas lapā publicētā informācija liecina, ka aviokompānija pārtraukusi garo reisu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Formula 1 komandas nosaukums Manor GP turpmāk sauksies Virgin Racing. Ar šādu paziņojumu klajā nāca Ričards Brensons (Richard Branson), ziņo AFP.

Šī gada vidū Ričards Brensons parakstīja vienošanos ar Manor Grand Prix F1 komandu par tās sponsorēšanu jau sākot ar 2010.gada sezonu.

«Mūsu pirmais gads bija izcils Virgin zīmolam, tad, kāpēc nepamēģināt vēlreiz ar jaunu komandu no nulles,» preses konferencē uzsvēra R. Brensons.

Viņš arī norādīja, ka komandas budžets būs 40 miljoni GBP (31.2 milj. LVL), kas būs viens no mazākajiem budžetiem no visām Formula 1 komandām.

Pagaidām zināms, ka viens no pilotiem Virgin Racing komandā būs Timo Gloks (Timo Glock), bet otrs pilots pagaidām nav atklāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin boss Sers Ričards Brensons piedāvājis slēgt derības ar British Airways (BA) par vienu miljonu Lielbritānijas sterliņu mārciņu (apmēram 850 tūkstoši latu) par to, ka Virgin Atlantic zīmols piecu gadu laikā nepazudīs, vēsta BBC.

(Papildināts ar informāciju par noslēgto darījumu.)

Brensons noraidījis International Airlines Group, kam pieder BA, vadītāja Vilija Volša pausto, ka Virgin drīz vairs nebūs.

Iepriekš tika ziņots, ka Brensons varētu pārdot daļu no savas 51% lielās daļas aviokompānijā.

Rakstot Virgin blogā, viņš norādījis: «Mums nav plānu pazust.»

Saskaņā ar iepriekš klajā nākušo informāciju Delta Airlines piedāvājusi iegādāties Singapore Airlines 49% lielo daļu Virgin Atlantic. Līdz ar šo darījumu Delta Eiropas partneris Air-France-KLM pēc tam veiktu darījumu, iegūstot Brensona daļu. Tā rezultātā Virgin zīmols galu galā no aviokompānijas pazustu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardieris sers Ričards Brensons kļuvis par vecāko cilvēku, kas šķērsojis Lamanšu ar kaitsērfinga palīdzību. Tā paveikšana viņam prasījusi trīs stundas un 45 minūtes, tādējādi iekļūstot Ginesa rekordu grāmatā, vēsta AFP.

Lamanša šķērsošana R. Brensonam izdevās tikai ar otru piegājienu. Pirmajā mēģinājumā savu ceļojumu viņš bija spiests pārtraukt pusceļā. «Ceļojums bija daudz izaicinošāks nekā man likās sākumā,» sacīja R. Brensons. «Jāatzīst, ka bija brīži, kuros uzmācās spēcīgs kārdinājums visu pārtraukt,» norādīja britu miljonārs.

Līdzīgu rekordu R. Brensons centās sasniegt pirms diviem gadiem augustā. Toreiz viņam traucēja pārāk spēcīgais vējš, kas nākamajā dienā mitējās un iestājās pilnīgs bezvējš.

R. Brensons jau iepriekš uzstādījis vairākus rekordus – 1987. gadā viņš kopā ar zviedru gaisa kuģotāju Pēru Lindstrandu gaisa balonā šķērsoja Atlantijas okeānu. Četrus gadus vēlāk – 1991. gadā R. Brensons ar gaisa balonu šķērsoja Kluso okeānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brensons Lietišķajā Dienā: grūtos laikos ceļ impērijas

Marta Rībele, Lietišķā Diena, 14.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Labos laikos tiek veidota bagātība, bet grūtos laikos tiek celtas impērijas — tā savu pirmo sleju «Tātad — tu gribi būt uzņēmējs?!» Dienas bizness žurnālā Lietišķā Diena noslēdz britu miljardieris un piedzīvojumu meklētājs Ričards Brensons.

Tā ekskluzīvi Latvijā būs lasāma jau piektdien žurnālā Lietišķā Diena/Dienas bizness un turpmāk katru nedēļu. Lasītāji Virgin Group prezidentam arī varēs uzdot jautājumus.

Pirmajā ierakstā R.Brensons stāsta, kā pats izmantojis recesijas laiku.

Visambiciozākais R.Brensona projekts ir kosmiskā tūrisma kompānija Virgin Galactic.

Atgādinām, ka turpmāk katru piektdienu visi Dienas biznesa un Dienas Lietišķā komplekta abonenti saņems nedēļas žurnālu Lietišķā Diena jaunā veidolā. Taču tāpat kā 2009. gadā Lietišķo Dienu varēs iegādāties preses tirdzniecības vietās visu nākamo nedēļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimiljonārs Sers Ričards Brensons (Richard Branson) paziņoja, ka ir maz ticamas, ka visas lielās ASV aviosabiedrības pārdzīvos nākamos 12 līdz 18 mēnešus, ziņo Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons (Richard Branson) atminējies, ka Virgin Records pārdošana pirms vairāk nekā divdesmit gadiem bijis «kā pārdot savus bērnus». Pat neraugoties uz to, ka viņš šī darījuma rezultātā ieguvis prāvu naudas summu, vēsta Reuters.

63 gadus vecais Brensons Virgin Records dibināja 1972. gadā kopā ar trim citiem cilvēkiem, izaudzējot uzņēmumu no maza, veiksmīga ierakstu veikala līdz vērā ņemamam spēlētājam mūzikas nozarē. Thorn EMI to 1992. gadā iegādājās par 1 miljardu ASV dolāru. Pateicoties šim darījumam, Brensons ieguva finansējumu lidojumu attīstīšanai.

«Protams, tas bija ļoti grūti - tas ir tāpat kā pārdot savus bērnus,» Brensons sacījis.

«Es to domāju tā, ka kaut kas tiek uzbūvēts no nulles, mēs tikko bijām sākuši sadarbību ar Dženetu Džeksoni, mēs bijām tikko sākuši sadarbību ar Rolling Stones, kad to pārdevām,» atcerējies populārais uzņēmējs. Viņš arī stāstījis, ka, turot rokās, miljarda dolāru čeku, pār vaigiem tecējušas asaras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Brensona Virgin laiž klajā tikai iPad domātu žurnālu

Lelde Petrāne, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien debitējis tikai ierīcei iPad domāts žurnāls Project (latviski - Projekts), aiz kura stāv Sera Ričarda Brensona Virgin Media. Brensons to jau paspējis nodēvēt par publicēšanas nākotni, ziņo CNN.

«Lai cik tas būtu bēdīgi iespiestajiem produktiem, es domāju, ka nākotne ir aplikācijās,» teicis Brensons.

Project aplikācija laista klajā Apple veikalā otrdien. Lejupielādējamā aplikācija pati par sevi ir bezmaksas, bet mēneša digitālais žurnāls maksās 2,99 ASV dolārus.

«Mēs strādāsim ar iPad sākotnēji. Tā ir fantastiska platforma. Tā «eksplodē» visā pasaulē. Tā ļauj jums darīt lietas ar žurnālu iPad, kuras jūs nekad nevarētu darīt ar žurnālu, kas ir stendā,» sacījis Brensons, piebilstot, ka ar laiku plānots pāriet arī uz citām platformām.

«Es domāju, ka attiecības ar Apple būs ļoti dziļas, bet es domāju - Apple pieņem, ka mēs mūžīgi nebūsim tikai iPad,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimiljonārs un dažādu pārdrošu projektu īstenotājs Ričards Brensons (Richard Branson) cer uzbūvēt «zemūdens lidmašīnu», lai izpētītu okeānu dziļākās vietas, ziņo Telegraph.

415 tūkstošus sterliņu mārciņu dārgais prototips ar oglekļa šķiedras spārniem, ar nosaukumu Necker Nymph, tiek veidots, lai tas varētu nolaisties 40 metrus zem ūdens.

R. Brensons norāda, ka tas ir tikai sākums. Galvenais mērķis ir nolaisties visdziļākajā vietā Klusajā okeānā - 11 000 metru dziļumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Ričards Brensons aicina rīkot jaunu balsošanu saistībā ar Brexit

Lelde Petrāne, 25.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Sers Ričards Brensons uzskata, ka, neskatoties uz Brexit atlikšanu, Lielbritānija ir «bīstami tuvu pilna apjoma katastrofai», ziņo BBC.

Viņš arī kritizējis Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, ka viņa vairs nedarbojoties valsts interesēs.

Pasaulslavenais uzņēmējs apgalvo, ka daudzi, kas balsoja par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, jau ir mainījuši savas domas.

R. Brensons, kurš vairs nedzīvo Apvienotajā Karalistē, arī aicinājis sabiedrību paust «galīgo lēmumu» par izstāšanos no Eiropas Savienības.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā Eiropas Savienības līderi piekrita Brexit pagarinājumam, nosakot divus termiņus. Viens no termiņiem ir 22.maijs - šajā datumā Lielbritānija varēs izstāties gadījumā, ja Lielbritānijas parlaments nobalsos par izstāšanās vienošanos. Savukārt, gadījumā, ja parlaments tomēr nenobalsos par vienošanos, tad tai tiks piedāvāts cits izstāšanās termiņš - 12.aprīlis. Kā izstāšanās datums sākotnēji tika noteikts 29. marts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Publicitātes triki turpinās: Ričards Brensons gatavojas lēkt no kosmosa kuģa

Lelde Petrāne, 10.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl vakar rakstījām par Sera Ričarda Brensona publicitātes gājienu, Lielbritānijas aviokompānijas Virgin Atlantic pasākumā konkurentiem demonstrējot savas apakšbikses, bet šodien zināms populārā uzņēmēja nākamais uzmanības pievēršanas gājiens- viņš gatavojas lēkt no kosmosa kuģa.

R. Brensons, Virgin Group dibinātājs, miljardieris, CNBC pastāstījis, ka viņš iecerējis turpināt piepildīt savas alkas pēc piedzīvojumiem un lēkt no viena no viņa kosmosa kuģiem. Intervijā uzņēmējs norādījis, ka šis būs svarīgs gads Virgin Galactic, viņa kompānijai, kas nodarbosies ar komerciālajiem lidojumiem kosmosā.

«Es par to esmu runājis vairākus gadus,» teicis R. Brensons un tālāk akcentējis, ka līdz gada beigām kosmosa kuģis jau lidošot. Virgin Galactic esot saņēmusi naudu jau no vairāk nekā 500 iespējamo kosmosa lidojumu pasažieriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons plāno nirt okeāna dzīlēs ar jaunu reaktīva tipa zemūdeni.

Piecus ar pusi metrus lielā zemūdene Virgin Oceanic spēj nirt līdz pat 11 kilometru dziļumam. Plānots, ka divu gadu laikā zemūdene nirs piecas reizes – pirmā ekspedīcija tiek plānota Klusajā okeānā 11 kilometru dziļumā – Marianas dziļvagā, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Plānots nirt arī Puertoriko dziļvagā Atlantijas okeānā, Mollijas dziļvagā Ziemeļu ledus okeānā, Diamantinas dzelmē Indijas okeānā un Dienvidu sendvičas dzelmē. «Mēs atklāsim daudzas fascinējošas lietas, iespējams, iepriekš nezināmas radības, kas dzīvo okeāna dzelmē. Cerams, ka ekspedīciju atklājumi būs noderīgo cilvēcei,» ziņu aģentūrai Reuters stāstīja R.Brensons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Miljardiera Brensona darbinieki atvaļinājumos varēs doties, kad vien vēlēsies un cik ilgi vēlēsies

Lelde Petrāne, 25.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Group boss sers Ričards Brensons (Richard Branson) pavēstījis, ka viņa darbiniekiem būs neierobežotas brīvdienas, ziņo BBC.

Visā pasaulē popularitāti ieguvušais uzņēmējs sacījis, ka viņa darbinieki «var doties brīvdienās, kad vien vēlas un cik ilgi vēlas». Viņš piebildis, ka nav nepieciešams lūgt apstiprinājumu vai arī informēt, kad viņi plāno atgriezties darbā.

Brensonu iedvesmojusi viņa meita, kura lasījusi par līdzīgu pieeju kompānijā Netflix.

«Tiek atstāts paša darbinieka ziņā izlemt, vai un kad viņš vai viņa jūtas tā, ka gribētu paņemt sev brīvas dažas stundas, dienu, nedēļu vai mēnesi,» norādījis miljardieris. Pieņēmums esot tāds, ka darbinieki šo iespēju izmantos tikai tad, kad būs par 100 procentiem pārliecināti, ka viņu rīcība negatīvi neietekmēs ne uzņēmumu, ne viņu pašu karjeras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virgin Galactic paziņojis, ka pirmie pasažieru lidojumi kosmosā netiks veikti ātrāk kā 2013. gadā, vēsta BBC.

Britu miljardieris un pasaules pirmās komerciālās kosmosa lidostas atklājējs Ričards Brensons paziņojis, ka cer sākt sniegt kosmosa tūrisma pakalpojumus tuvāko divu gadu laikā.

Virgin Galactic prioritāte ir pasažieru drošība, medijam norādīja uzņēmuma komerciālais direktors Stefens Atenborohs (Stephen Attenborough).

Raķešu dzinēju testu uzsākšana plānota nākamgad. Patlaban braucienam kosmosā jau ir nopirkuši biļetes aptuveni pieci simti interesentu. Kā jau vēstīts – vēl pirms nedēļas nopirkto biļešu skaits bija 430.

Sākotnēji R. Brensons cerēja, ka pirmais pasažieru kosmosa kuģis Space Ship Two varētu veikt pirmo pasažieru pārvadājumu jau 2001. gadā, tomēr S. Atenborohs norādīja, ka nekad nav tikusi sniegta oficiāla informācija par pirmo lidojumu uzsākšanu. Viņš izteica kritiku arī medijiem, sevišķi nopeļot kādu rakstu The Wall Street Journal, kurā termiņš – 2013. gads – tika nodēvēts par «kārtējo kavēšanos». «Ir grūti noteikt konkrētu datumu, jo galvenā prioritāte ir kosmosa tūristu drošības nodrošināšana,» norādīja S. Atenborohs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Brensons aicina eksperimentēt ar marihuānas dekriminalizāciju

Jānis Rancāns, 14.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Marihuānas aprite Lielbritānijā ir jāregulē, tās tirdzniecībai jāpiemēro nodokļi un atbildība par to jāpārceļ no britu Iekšlietu ministrijas uz Veselības ministriju, pavēstījis Virgin grupas vadītājs, britu miljardieris Ričards Brensons.

R. Brensons piedalījās ekspertu komisijā, kas izvērtēja tā saukto karu pret narkotikām. Komisija, kurā bija arī iepriekšējais ANO ģenerālsekretārs Kofi Anans un piecu valstu bijušie prezidenti, secināja, ka karš pret narkotikām ir izgāzies un aicināja veikt eksperimentus ar atsevišķu narkotiku dekriminalizāciju, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Virgin grupas vadītājs ar savu ziņojumu, uzrunājot Lielbritānijas parlamenta apakšpalātas deputātus, norādīja, ka patlaban briti tērē 20% no policijas laika un 200 miljonus mārciņu, lai katru gadu sodītu 70 tūkstošus jauniešu, kuri tiek pieķerti glabājot nelegālās narkotikas. Šos līdzekļus varētu novirzīt kriminālo grupējumu apkarošanai, kuri nodarbojas ar narkotiku tirdzniecībai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multimiljonāra Ričarda Brensona (Richard Branson) kompānija Virgin Megastores cietusi pamatdarbības zaudējumus vairāk nekā 300 miljonus sterliņu mārziņu (GBP) apmērā, ziņo Times Online.

Par zaudējumiem mūzikas mazumtirgotājs Virgin Megastores paziņo pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē.

Savukārt Virgin Holdings paziņoja, ka aizvadītajā finanšu gadā tā zaudējusi 227.3 miljonus GBP, salīdzinoši 2007. gadā tā pelņa bija 151.7 miljon GBP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Virgin Money pēc reģionālās bankas Church House Trust iegādes gatavojas uzsākt bankas biznesu Lielbritānijā, vēsta BBC.

Virgin par banku maksās 12.3 miljonus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (9.53 miljoni latu) un biznesā investēs 37.3 miljonus sterliņu mārciņu (28.91 miljons latu).

Izmantojot Virgin Money zīmolu, banka piedāvās noguldījumu un kredītu iespējas.

«Church House Trust bizness nodrošina mums spēcīgu pamatu izaugsmei,» sacījis Virgin grupas dibinātājs Sers Ričards Brensons (Sir Richard Branson).

Savukārt Virgin group vadītāja Džeina Anne Gadhija (Jayne Anne Gadhia) akcentējusi, ka finanšu krīze ir aptraipījusi daudzu Apvienotās Karalistes banku reputāciju, tādēļ jaunajai bankai būs iespējas izcelties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ar dažu sekunžu starpību dzirdēju divus krītošu priekšmetu radītus švilpienus. Pēc tam tūlīt birzī nobrīkšķēja zari, sajūta nebija droša,» par piedzīvoto 10. aprīļa pievakarē reģionālajam medijam Zemgales Ziņas stāstījis pensionārs Jānis Bāriņš no Glūdas pagasta Bāriņiem.

Tajā brīdī viņš esot atradies klajā laukā pārsimt metrus no mājām pie apmēram divus hektārus lielās Bajāru birzs, kuru šķērso aizaugusi nelietota augstsprieguma vadu līnija.

Viņš Zemgales Ziņām piebildis, ka krītošais priekšmets nevarēja būt smags, jo zeme nenodrebēja. «Tajā brīdī augstu virs zemajiem mākoņiem lidoja lidmašīna, taču no tās nekas atdalīties nevarēja. Jaunībā esmu dienējis aviācijā un šīs lietas zinu,» esot pārliecināts J.Bāriņš. Vēlāk kopā ar mazbērniem J.Bāriņš esot pārskatījis birzi, bet neko aizdomīgu neatrada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šoreiz Ričards Brensons savā slejā atbild uz Marko (Dienvidāfrika) repliku: «Esmu mēģinājis uzsākt biznesu un bieži jūtos spiests būt visai agresīvs attiecībās ar piegādātājiem un pakalpojumu sniedzējiem. Man riebjas agresija, taču vēl vairāk nepatīk, ka manai veiksmei (un izdzīvošanai) traucē citi, kas nestrādā tā, kā tiem pienāktos.»

R.Brensons uz to atbild: «Pastāv neskaitāmi veidi, kā pateikt, ko vēlies, un kā padarīt biznesu veiksmīgu pilnībā bez agresijas. Vienmēr atceries, ka mīli to, ar ko nodarbojies, un tavs nolūks ir pārliecināt arī citus iemīlēt tavu biznesu, tādējādi sagribot ar tevi strādāt.» Detalizēti izklāstot savu nostāju, viņš nobeidz ar ieteikumu: «Atceries, ka jābūt jautrībai!»

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Brensons: nosēdināt lidmašīnas vulkāna dēļ nebija pamata

Ritvars Bīders, 27.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īslandes vulkāna pelni nekādas briesmas lidojumiem neradīja, un tā kā tas bija Lielbritānijas valdības lēmums nosēdināt lidmašīnas, tad valdībai arī jādomā, kā kompensēt zaudējumus lidsabiedrībām.

Ar šādu viedokli nācis klajā aviokompānijas Virgin Atlantic boss Ričards Brensons (Richard Branson).

Brensons norādījis, ka gan eksperti, gan viņa paša inženieri lidojumu krīzes laikā visu laiku apgalvojuši, ka vulkāna pelnu mākonis nekādas briesmas lidmašīnām nerada, izņemot gadījumus, ja lidmašīna lido tieši virs aktīvā vulkāna. Viņš skaidro, ka bijuši pietiekami daudz gaisa ceļi, pa kuriem lidmašīnas varēja lidot, un tāpēc ir pilnīgi skaidrs, ka Lielbritānijas valdība, slēdzot gaisa telpu, ir reaģējusi pārāk sakāpināti.

Starptautiskā Gaisa transporta asociācija (IATA) iepriekš informēja, ka lidsabiedrību zaudējumi visā pasaulē Īslandes vulkāna izvirduma rezultātā slēgtās Eiropas gaisa telpas dēļ sniedzas krietni pāri vienam miljardam sterliņu mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ričards Brensons plāno nākamā gada sākumā doties kosmosā

LETA--AFP, 04.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardieris Ričards Brensons plāno nākamā gada sākumā doties kosmosā ar sava uzņēmuma "Virgin Galactic" kosmosa kuģi, kļūstot par tā pirmo pasažieri, paziņojis uzņēmums.

"Virgin Galactic" ir vairākkārt pārcēlis pirmā tūristu lidojuma datumu. Uzņēmums paziņojis, ka lidojumu rezervējuši jau 600 cilvēku, kuriem tas katram izmaksājis 250 000 ASV dolāru.

"Virgin Galactic" pirmdien paziņoja, ka rudenī plāno veikt divus pilotējamus izmēģinājuma lidojumus, un, ja tie būs veiksmīgi, Brensons, cerams, varēs doties kosmosā jau nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Pēc negadījuma izmēģinājuma lidojumā 2014.gadā, kad gāja bojā pilots, "Virgin Galactic" programma tūristu nogādāšanai kosmosā saskārusies ar vēl vairākiem nopietniem šķēršļiem.

Brensona lidojums varētu beidzot pavērt ceļu komerciālo kosmosa lidojumu sākumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljardieris magnāts Sers Ričards Brensons aicina izteikt piedāvājumus uz godu labdarības vārdā noskūt viņa kājas, vēsta UKPA.

Virgin Airlines īpašnieks tādējādi cerot iegūt vairāk nekā 350 tūkstošus Lielbritānijas sterliņu mārciņu (279 tūkstoši latu). Tā būs daļa no viņa sagatavošanās, lai ietērptos stjuartes apģērbā speciālā reisā no Londonas uz Kualalumpuru 1.maijā.

Brensons piekritis šādiem noteikumiem, jo zaudējis derībās ar Malaizijas aviokompānijas dibinātāju Toniju Fernandesu. Viņa un AirAsia magnāta derības bijušas saistītas ar Formula 1 komandu - Virgin un Lotus - panākumiem pagājušā gada sezonā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas aizņēma trīs gadus, bet Sers Ričards Brensons tur doto vārdu.

Virgin Group priekšsēdētājs zaudēja derībās ar AirAsia vadītāju Toniju Fernandesu par to, kura Formula Viens komanda būs veiksmīgāka Abū Dabī sacīkstēs 2010. gada sezonā.

Zaudētājam bija jākļūst par stjuarti uzvarētāja aviosabiedrībā. Tā kā Fernandess uzvarēja, Brensonam bija jāpilda solītais.

Brensons to darījis no sirds - noskuvis kājas, uzkrāsojis lūpas un ietērpies sarkanā AirAsia uniformā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Brensons sajūt uzvaras garšu

, 30.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu miljardiers, Virgin īpašnieks Ričards Brensons var gavilēt, jo viņa atbalstītā Brawn GP komanda Formula 1 sezonas pirmajās sacīkstēs Austrālijas GP izcīnījusi sensacionālu dubultuzvaru.

Jaunizveidotā Brawn GP ar ilggadējo Ferrari tehnisko direktoru un pērna gada Honda Formula 1 komandas vadītāju Rosu Braunu priekšgalā vēl īsi pirms sezonas bija bez finansēm. Taču pēdējā brīdī par atbalstītāju nolēma kļūt miljardiera Ričarda Brensona vadītais Virgin. Visticamāk, ka Brensons atkal ir pārliecinājies, par izcilo biznesmeņa ožu, paredzot šīs komandas potenciālu.

Atgādināsim, ka par Austrālijas Grand Prix 2009 uzvarētāju kļuva Brawn GP komandas pilots Džensons Batons, bet otro vietu izcīnīja komandas biedrs Rubenss Baričello.

Iepriekšējo gadu lielākie pretendenti uz čempiona titulu K. Raikonens un F. Massa no Ferrari komandas, tehnisku iemeslu dēļ tā arī neieraudzīja rūtoto karogu. Sauber vienības līderis Roberts Kubica, pretendēja uz otro pozīciju, taču treknu strīpu lolotajiem sapņiem pārvilka sacīkstes pēdējos apļos piedzīvotā sadursme ar Red Bull komandas pilotu Sebastianu Fetelu, un rezultātā abas formulas bija spiestas izstāties. Priecīgs par rezultātu var būt vienīgi 2008. gada čempions Luiss Hamiltons, kurš sacīkstē izcīnīja ceturto pozīciju, bet jau pēc sacīkstēm Toyota komandas pilotam Jarno Trulli piespriestais 25 sekunžu sods britam ļāva iekārtoties trešajā pozīcijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aviokompānija Virgin Atlantic’s nesen nosvinēja 25 gadu jubileju. Šī iemesla dēļ kompānija laida klajā jaunu pakalpojumu - PitchTV.

Multimiljonārs un dažādu pārdrošu projektu īstenotājs Sers Ričards Brensons (Richard Branson) norādīja, ka šī pakalpojuma mērķis ir atbalstīt inovatīvas idejas un jaunos uzņēmējus.

«Uzņēmēji varēs prezentēt savas idejas visai pasaulei. Viņiem atliks tikai nofilmēt savu prezentāciju un ielādēt to Virgin Atlantic’s mājas lapā. Savukārt citi uzņēmēji varēs šīs prezentācijas apspriest savā starpā un dot savu vērtējumu,» norāda R. Brensons.

Viņš arī norāda, ka tās idejas, kuras saņems visvairāk balsu tiks translētas kompānijas Virgin Atlantic’s lidmašīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepiekrītot britu miljardiera Ričarda Brensona kompānijas Virgin Atlantic algu politikai, darbinieku arodbiedrība BALPA plāno organizēt streiku, vēsta BBC.

Kompānijas piloti uzskata, ka paredzētais algu pieaugums 4% apmērā ir pārāk mazs. Piloti norāda, ka pēc vairākiem gadiem, kuru laikā to algas bija «iesaldētas», vajadzētu atļaut straujāku algu kāpumu.

Pats R. Brensons paudis, ka jūtas «ļoti sarūgtināts» par streika iespējamību un, ka būtu priecīgs tikties ar aviokompānijas darbiniekiem, lai pārrunātu radušos situāciju.

«Streiks kompānijai radīs neizdzēšanu rētu, ietekmēs klientu uzticību un bojās unikālo un draudzīgo Virgin Atlantic kultūru,» norāda R. Brensons.

Komentāri

Pievienot komentāru