Finanses

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport pirmais eksemplārs pārdots par 2.9 miljoniem dolāru (foto, video)

, 20.08.2008

Jaunākais izdevums

Bugatti Veyron ir viens no pasaules ātrākajiem spēkratiem, taču jaunais Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport vienozīmīgi ir arī ātrākais kabriolets pasaulē, ziņo Autoblog.

picturegallery.7fcafd8b-4423-4a26-921d-046dd27948cb

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport plašāka publika varēja aplūkot Pebble Beach Concours d’Elegance, kur auto ar pirmo sērijas numuru tika izsolīts par 2.9 miljoniem ASV dolāru (1.4 milj. LVL).

Jāatzīmē, ka auto bija tikai prototips. Izsoles uzvarētājam speciāli tiks izgatavots auto, atbilstoši viņa vēlmēm.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport jumts ir jānoņem ar rokām nevis kā pierasts citās mašīnās vienkārši piespiežot podziņu. Turklāt, kad tas ir noņemts, tam vairs nav vietas automašīnā. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport īpašniekam pēkšņa lietus gadījumā ir arī otrs audekla pārsegs īslaicīgai lietošanai.

Ar jumtu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport maksimālais ātrums ir 407 km/h. Savukārt ar noņemtu jumtu Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport maksimālais ātrums ir 360 km/h. Taču, ja rodas nepieciešamība pēc auduma jumta, auto ātrums nedrīkstēs pārsniegt 130 km/h atzīmi.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport ražošana tiks uzsākta nākamajā gadā martā būs apmēram 1.4 milj. EUR (1 milj. LVL). Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport plānots izgatavot tikai 150 auto eksemplāros.

Db.lv piedāvā noskatīties video, kā tiek izsolīts pasaules dārgākais kabriolets Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā miljona eiro vērtais Bugatti 100 gadu jubilejai veltītais ekskluzīvais modelis Bugatti Veyron Bleu Centenaire necerēti ātri jau pārdots.

Vienīgais eksemplārs, kuru ar lielu patosu 3. martā pirmoreiz izripināja uz Ženēvas autoizstādes dēļiem, necerēti ātri esot nopirkts jau 4. martā. Bugatti gan neatklāj debeszilā 1001 ZS jaudīgā superauto jauno īpašnieku, norādot tikai to, ka uzņēmums neesot gaidījis, ka pircējs uzradīsies tik zibenīgi. Iepriekš tika plānots, ka ar Bugatti unikālo eksemplāru VW piederošais uzņēmums varēs piedalīties arī citās šī gada pavasara izstādēs. Diemžēl tagad to varēs apskatīties tikai fotogrāfijās.

Par spīti krīzei, kas nav pagājusi secen nevienam autoražotājam, Bugatti informē, ka arī "parasto" Bugatti Veyron tirdzniecība pagaidām iet no rokas. Līdz marta vidum, esot jau notirgoti 200 ekskluzīvo Bugatti Veyron. Atgādināsim, ka kopumā Bugatti plāno saražot tikai 300 šādus auto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Golden Hammer festivāla trīs galvenās balvas draudzīgi sadalītas starp Baltijas valstīm, kas ir nebijis gadījums festivāla vēsturē.

„Austrumu Eiropas valstis ir labākas inovatīvajā reklāmā, tomēr Rietumu valstis joprojām apsteidz austrumus tradicionālajā reklāmā” – komentēja Amir Kassaei. Tendences, kuras ir vērojamas šogad festivālā Golden Hammer parāda to, ka Latvijas reklāmas tirgus un Austrumu tirgus kopumā, ir ne tikai perspektīvs inovācijas jomās, bet arī pietiekami radošs.

Kopumā, 7 kategorijās, Radošā žūrija piešķīra:

64 diplomus (darbi iekļuva šortlista sarakstā), no tiem:

22 Sudraba Āmurus,

12 Zelta Āmurus, un, visbeidzot,

3 Grand Prix:

Man skinBBDO Russia, Krievija;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves kompānija Bugatti 2013. gada Frankfurtes autoizstādē plāno debitēt ar jaunu ātrāko automašīnu pasaulē, ziņo euronews.com.

Intervijā vietnei Autocar kompānijas galvenais transportlīdzekļu inženieris Jenss Šulenburgs atklājis, ka jaunajai automašīnai būs 1600 zirgspēki, no 0 līdz 100 kilometriem stundā tā paātrināsies 1,8 sekundēs un tā svērs par 250 kilogramiem mazāk nekā esošā Veyron Super Sport. Ar ātrumu 465 kilometri stundā tā varētu kļūt par ātrāko automašīnu pasaulē.

Kā raksta medijs, šie skaitļi ir pārsteidzoši, lai gan no Bugatti nevajadzētu gaidīt mazāk. Kad 2005. gadā tika laists klajā sākotnējais Bugatti Veyron 16.4, mainījās uzskats par to, kas ir superauto. Tā paātrinājās ātrāk nekā jebkura līdz tam laikam saražotā automašīna, tai bija lielākais maksimālais ātrums un, pateicoties māteskompānijai Volkswagen, tā bija komfortablāka, uzticamāka un arī praktiskāka par priekštecēm vai konkurentēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Bugatti Super Veyron sasniegs 460 km/h

Jānis Rancāns, 12.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Bugatti gatavojas nākt klajā ar jaunāko Veyron sērijas automašīnu, kura nodēvēta par Super Veyron un spēs sasniegt vairāk nekā 460 kilometru stundā lielu ātrumu.

Paredzēts, ka jaunākā automašīna tiks prezentēta nākamā gada septembrī notiekošajā Frankfurtes motošovā, vēsta Car Magazine. Izskanējusi arī informācija, ka automašīna 100 kilometru ātrumu spēs sasniegt 1,8 sekunžu laikā un tā aprīkota ar 1,6 tūkstošu zirgspēku jaudu.

Kā atzīmē medijs, tādējādi jaunais Bugatti Super Veyron varētu būt ātrāks nekā F1 automašīnas un par 30 kilometriem pārsniegt Super Sport Veyron, kas patlaban ir ātrākā automašīna, kurai atļauts piedalīties ceļu satiksmē, maksimālo ātrumu.

Lai panāktu šādus darbības rādītājus, Bugatti inženieri par 250 kilogramiem samazinājuši automašīnas svaru, salīdzinot ar Super Sport modeli. Paredzams, ka automašīnas cena pārsniegs divus miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 7. septembrī, patiesi ekskluzīvā pirmizrādē Latvijā tika atklāts jaunās paaudzes Range Rover Sport. Baudot iespēju klātienē iepazīt Range Rover sportiskā SUV izcilo dizainu un tehnoloģijas, viesi gremdējās lieliskā atmosfērā, kuru jo īpašu padarīja prezentācijas vieta.

Pasākums notika FBO Riga biznesa aviācijas centrā, kur klienti, auto žurnālisti, Land Rover pārstāvji, auto cienītāji un partneri spožu lidaparātu ielenkumā noskatījās satriecošu priekšnesumu, kura vizuālie un skaņas efekti neatstāja vienaldzīgu nevienu. Savukārt par neaizmirstamu svētku gaisotni rūpējās 36. Līnija & Chivas Regal.

Ilgi gaidītā trešās paaudzes Range Rover Sport prezentācija bija turpinājums jaunā modeļa nervus kutinošajai starptautiskajai debijai. Atgādinām, ka tajā Džeimsa Bonda jaunākās filmas kaskadiere ar jauno Sport veica pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē, kur ūdens plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Biedējošais un ārkārtīgi bīstamais izaicinājums tika pārliecinoši pārvarēts un apliecināja jaunā Range Rover Sport spējas un tehnoloģijas, kas to padara par visu laiku jaudīgāko Range Rover.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen tika prezentēts jaunais Range Rover Sport, un tā globālā pirmizrāde visiem paliks atmiņā ar pasaulē pirmo braucienu augšup pa applūdinātu Kárahnjúkar dambja pārgāzni Islandē. Tas ir vislielākais šāda veida dambis pasaulē – ūdens pa to plūst ar intensitāti 750 tonnas minūtē. Iespaidīgais stāvums nopietni pārbaudīja jaunā sportiskā SUV spēju pretoties straumei, jo saķeres zuduma gadījumā draudēja 90 metru kritiens.

Šis brauciens pirmo reizi tika pārraidīts ekskluzīvā prezentācijas pasākumā Jaguar Land Rover produktu izstrādes centrā Gaidonā Lielbritānijā. Pie Range Rover Sport stūres atradās Džeimsa Bonda filmas kaskadiere Džesika Hokinsa. Jaunākajā Land Rover markas automobilim mestajā izaicinājumā jaunais Range Rover Sport, ar luksusa SUV Range Rover cieši radniecīgais augstas veiktspējas modelis, demonstrēja iespaidīgu saķeri, vilkmi un stabilitāti.

Iepriekšējo pārbaudījumu laikā Range Rover Sport sasniedza rekordu, braucot kalnā Paikspīkā, īstenoja pirmo reģistrēto Arābijas pussalas Tukšā kvartāla tuksneša šķērsošanu un kļuva par pirmo auto, kas pārvarējis 999 pakāpienu akmens kāpnes uz Debesu vārtiem Ķīnā 2018. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Bugatti izstrādājis 1,65 miljonus eiro vērtu automašīnu ar porcelāna akcentiem. Šī automašīna ir Veyron Grand Sport modeļa speciālizlaidums, vēsta Bloomberg.

Saskaņā ar Bugatti sniegto informāciju L’Or Blanc ir pirmais transportlīdzeklis, kas aprīkots ar porcelānu. To Volkswagen AG superauto zīmols radījis kopā ar Berlīnē bāzēto KPM, 248 gadus vecu porcelāna ražotāju.

Par rodsteru, kas tiks izrādīts Frankfurtes autošovā septembrī, autoražotājs paziņojis pagājušajā nedēļā Berlīnē.

«Uzstādīt porcelānu pasaulē ātrākajā kabrioletā šķiet diezgan traka ideja,» teicis Stefans Brungs, zīmola pārdošanas vadītājs, piebilstot, ka Bugatti nebaidās no ekstravagantām idejām.

VW Bugatti iegādājās 1998.gadā. Zīmols, kura dibinātājs ir Itālijā dzimušais auto dizaineris Etore Bugatti, divu durvju Veyron 16.4 sāka ražot 2005.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas autoražotājs Bugatti sadarbībā ar franču mākslinieku Bernardu Ventu radījis ekskluzīvu Bugatti Veyron Grand Sport automobili.

Mākslinieks ar matemātiskām formulām centies attēlot zinātni, kas nepieciešama, lai radītu automašīnu. Ar jaunu dizainu apveltīta ne tikai automašīnas ārpuse, bet arī salons. Pazīstamā franču mākslinieka B. Beneta apgleznotā automašīna būs apskatāma decembrī mākslas gadatirgū Art Basel Miami.

Mākslinieks norāda, ka Bugatti jau pats par sevi ir mākslas darbs, kas savu vadītāju spēj aizvest citās eksistences realitātēs, un viņš gribējis automašīnu apveltīt ar savu kaislību uz matemātiskām formulām.

Ekskluzīvais Bugatti Veyron Grand Sport modelis aprīkots ar 8,0 litru četru turbokompresoru W-16 dzinēju. Automašīnai ir 1001 zirgspēks, un tā var sasniegt ātrumu aptuveni 400 kilometru stundā, tomēr maksimālais iespējamais ātrums tiek mākslīgi ierobežots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksluzīvo automobiļu meistars Bugatti ir papildinājis gaidāmās sensācijas, proti, ātrākā un ekskluzīvākā četrdurvju Bugatti 16 C Galibier limuzīna fotogaleriju. Paredzams, ka modeļa sērijveida ražošana tiks sākta pēc pusotra vai diviem gadiem.

Sērijveida ražošana, protams, ir nosacīts jēdziens, jo katrs Bugatti 16 C Galibier eksemplārs būs īsts mākslas darbs, ko veidojušas prasmīgu meistaru rokas. Pagaidām auto ir konceptautomobiļa statusā, un visticamāk, ka tajā brīdī, kad tiks uzsākta šī auto tiražēšana, tas noteikti kļūs arī par dārgāko limuzīnu pasaulē.

Paredzams, ka Bugatti 16 C Galibier limuzīna cena būs aptuveni 3 miljoni eiro. Patreizēja brīdī ir zināms, ka Bugatti limuzīns tiks būvēts uz Bentley Arnage platformas un tas, ka auto būs pilnpiedziņas modelis. Pēc oficiālajām fotogrāfijām vars spriest, ka Bugatti izcelsies ar izsmalcinātiem materiāliem, kuriem analogu būs grūti atrast.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvo automašīnu ražotājs Bugatti pārdevis savu pavasarī prezentēto superauto Bugatti La Voiture Noire, raksta Business Insider.

Automašīna pārdota par 18,7 miljoniem dolāru kādai personai, kuras vārds netiek atklāts. Saskaņā ar Bugatti teikto, La Voiture Noire ir visdārgākā jaunā automašīna, kas jebkad pārdota un tā tiks izgatavota tikai vienā eksemplārā, un tika prezentēta Ženēvas autoizstādē. Auto radīts par godu Bugatti 100 gadu jubilejai.

Bugatti La Voiture Noire dizains atgādina 1930.gadu Bugatti Type 57 SC Atlantic modeli. Toreiz tika izgatavotas vien četras šī veida automašīnas un patlaban tās ir starp vērtīgākajām automašīnām pasaulē, to vērtībai pārsniedzot 50 miljonus dolāru. Viena no tām kļuva zināma ar nosaukumu La Voiture Nore, kas nozīmē melna automašīna. Ir zināms, ka līdz mūsdienām saglabātas šādas trīs automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav nekāds jaunums, ka Bugatti ražo ārkārtīgi dārgas automašīnas, raksta CNN Business.

Zīmola pamatmodelis Bugatti Chiron maksā aptuveni 3 miljonus dolāru, taču nupat izveidotais modelis ievērojami pārsniedz šo cenu. Bugatti La Voiture Noire maksā 16,7 miljonus eiro jeb 19 miljonus dolāru, ieskaitot nodokļus.

Saskaņā ar Bugatti teikto, La Voiture Noire ir visdārgākā jaunā automašīna, kas jebkad pārdota un tā tiks izgatavota tikai vienā eksemplārā. Uzņēmums nav atklājis, kas būs automašīnas īpašnieks.

Bugatti La Voiture Noire dizains atgādina 1930.gadu Bugatti Type 57 SC Atlantic modeli. Toreiz tika izgatavotas vien četras šī veida automašīnas un patlaban tās ir starp vērtīgākajām automašīnām pasaulē, to vērtībai pārsniedzot 50 miljonus dolāru. Viena no tām kļuva zināma ar nosaukumu La Voiture Nore, kas nozīmē melna automašīna. Ir zināms, ka līdz mūsdienām saglabātas ir trīs automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

1930.gada Bugatti pārdots par aptuveni 30 miljoniem ASV dolāru, kļūstot par pasaulē dārgāko automašīnu. Taču tirgotāji prognozē, ka drīzumā varētu tikt sasniegti jauni rekordi, jo miljardieri meklē alternatīvas riskantajām finanšu investīcijām, raksta Bloomberg.

Type 57SC Atlantic piederējis Ņūhempšīrā dzīvojošam neirologam Peteram D. Viliamsonam (Peter D. Williamson), bijušajam American Bugatti Club prezidentam, kurš nomira 2008. gadā.

«Procentu likmes ir zemas, un daži cilvēki pagājušā gada laikā ir nopelnījuši daudz naudas,» stāstījis Lielbritānijas Ferrari tirgotāja Talacrest 2000 AD Ltd. pārstāvis Džons Kolinss, piebilstot: «Viņi grib iegādāties īpašumus, kuriem ir ierobežots piedāvājums un kuru vērtība nesamazināsies.» Kā šādus īpašumus, eksperts minējis mākslu un klasiskās automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sevastova atzīst Viljamsas pārākumu ASV atklātā čempionāta pusfinālā

LETA, 07.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektien ASV atklātā čempionāta pusfinālā piedzīvoja zaudējumu 23 «Grand Slam» vienspēļu titulu īpašniecei Serēnai Viljamsai.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem 18. vietu, bet turnīrā bija izlikta ar 19. numuru, ar 3-6, 0-6 piekāpās reitinga 26. pozīcijā esošajai Viljamsa, kura sacensībās izlikta ar 17. numuru.

Par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 780 WTA ranga punktus. Zīmīgi, ka par spīti pusfināla sasniegšanai Sevastova jaunākajā pasaules rangā, kas tiks publicēts pirmdien, zaudēs vienu vietu, noslīdot uz 19. pozīciju. Tikmēr Viljamsa, garantējusi atgriešanas ranga divdesmitniekā.

Latvijas tenisiste ļoti labi uzsāka pirmo setu, jau pirmajā geimā nobreikojot savu pretinieci, kam sekoja pārliecinošs panākums otrajā geimā. Viljamsa gan nākamajā geimā visai droši panāca 1-2, bet pēc tam nobreikoja Latvijas tenisisti, panākot neizšķirtu 2-2.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto apskats: Porsche Panamera Sport Turismo

Aldis Zelmenis, 15.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Porsche Panamera Sport Turismo nosaukumā neviens vārds nav meli vai izdomājums. Tajā ir gan tīrasiņu sporta auto DNS, gan Gran Turismo ceļotāja gars; ja vēl modeļa nosaukumā pievieno vārdu «turbo», šim auto uz planētas Zeme nebūtu līdzinieku

Visi zinām, ka mūsdienās viltojumu ir vairāk nekā vajadzētu, arī autobūvē īstu lietu kļūst arvien mazāk, jo pat necilu modeļu nosaukumos kaislīgu vārdu virtenes tiek izmantotas arvien biežāk un bezatbildīgāk. Nav brīnums, ka reālajā dzīvē pārsvarā tās ir pelēcīgas un pieticīgas personības, kam ar kaisli, sportu vai elementāru dinamiku ir maz kopīga. Turpretim ar Porsche Panamera Sport Turismo viss ir pa īstam. Novembra beigās šis eksluzīvais Porsche modelis Latvijā svinēja savu pirmizrādi, piedaloties laikraksta Dienas bizness Top 500 jeb Latvijas labāko un spēcīgāko uzņēmumu apbalvošanas ceremonijā, savukārt DB autoapskatniekam pirms kāda laika bija unikāla iespēja ar šo skaistuli izbraukt gleznainajā Horvātijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iedvesmojoties no jaunā, 2,6 miljonus dolāru vērtā superauto Bugatti Chiron, kas savu pasaules pirmizrādi nupat kā piedzīvoja Ženēvas autošovā, autoražotājs Bugatti kopā ar jahtu dizaineri Palmeru Džonsonu radījuši greznu sporta jahtu Bugatti Niniette 66.

Jahta būs pieejama ļoti ierobežotā daudzumā un jaunā modeļa piegādes plānots uzsākt 2018.gada martā. Pašlaik plānots saražot 66 šādas jahtas. To cenu Bugatti nolēmis paturēt noslēpumā. Uz eksluzīvās jahtas ir kamīns, džakuzī, šampanieša bārs, sauļošanās klājs, ādas krēsli.

Bugatti jahtas fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Expo 2017

FOTO, VIDEO: Polija ar savu Expo paviljonu atgādina par Otrā pasaules kara vēsturi

Dienas Bizness, 19.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādes Astana Expo 2017 laikā aizvadīta Polijas nacionālā diena, kuras laikā tikās abu valstu delegācijas. Lai arī izstādes tēma ir Nākotnes enerģija, poļi vismaz daļu sava paviljona ir veltījuši pagātnei – vēstures liecībām par tās smago vēsturi Otrā pasaules kara laikā.

Fotogrāfijas - raksta galerijā! Video - zemāk.

Polijas senāta vicespīkere Marija Kok sveica visus klātesošos un uzsvēra, ka Kazahstāna ir galvenais Centrālāzijas partneris un tā tas būs arī daudzus turpmākos gadus. Starp abām valstīm valda ne tikai draudzīgas attiecības, bet arī plaukst abu valstu kopējie sadarbības projekti.

Lielu lomu Polijas nacionālajā dienā nospēlēja Anna Marija Anders, kura ir Polijas Otrā pasaules kara varoņa Vladislava Andersa meita. Lai arī Polijas paviljona tēma ir Radoši cilvēki, gudra enerģija, daļa no tā tika veltīta pagātnei par Otro pasaules karu un poļu grūto likteni.

Karavadonis izpelnījās vietu vēstures grāmatās ar savu drosmi un vairāk nekā 120 000 poļu izglābšanu no kara šausmām, tai skaitā arī koncentrācijas un darba nometnēm. Vēstures liecībām ir atvēlēta viena īpaša vieta paviljonā, kur ikviens var iepazīties ar daļu no Polijas vēstures.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Iebalso savu favorītu «Biznesa Tīģeris 2014» finālā!

Dienas Bizness, 21.05.2014

Žūrija: (No kreisās puses) Inga Daliba, speciālistu darba portāla Cvmarket.lv mārketinga menedžere; Daiga Kiopa, SIA Lursoft valdes locekle; Jānis Kossovičs, 2013. gada konkursa «Biznesa Tīģeris» uzvarētājs; Vita Zariņa, b/a Turība Dr.oec., Prof. Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne; Sanita Igaune, laikraksta Dienas Bizness ziņu redaktore;

Foto: Edmunds Brencis, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.maijā, Dienas Bizness redakcijā visas dienas garumā norisinās konkursa «Biznesa Tīģeris» pusfināls, kurā konkursa dalībnieki aci pret aci tiekas ar žūriju, lai prezentētu savus sasniegumus.

Konkursa pusfinālā šogad startē 8 dalībnieki. Ar pusfinālistu vizītkartēm varat iepazīties šeit:

Andris Jēkabsons, SIA Baltijas Izklaides Aģentūra radošais valdes loceklis;

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja;

Valters Kaže, AS Latvijas balzams komercdirektors;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizejošā gada laikā Db.lv lasītāji visvairāk interesējušies par Draugiem.lv un Skype birojiem, gada nozīmīgākajām būvēm, situāciju saistībā ar Swedbank, nepabeigtu un pamestu atrakciju parku Ķīnā, SPA kompleksa būvniecību Liepājā, autobūves kompānijas Honda Motor «noslīkušo» rūpnīcu un investīciju baņķiera Ģirta Rungaiņa piedāvājumu pārdot Latviju Krievijai.

Vislielāko lasītāju uzmanību izpelnījās ieskats Draugiem.lv jaunajā birojā, kuru sociālais portāls rudenī ierīkoja Mārupē. Draugiem.lv jaunais birojs izceļas ar neparastu iekārtojumu.

Lasītājus arī interesēja nozīmīgāko gada būvju apkopojums. Būvniecību joprojām stutē Eiropas Savienības (ES) finansēti projekti, bet privātu pasūtījumu ir maz, vēstīja DB. Pie naudīgākajiem Rīgā pabeigtajiem objektiem var nosaukt divus apjomīgus un nozīmīgus satiksmes infrastruktūras objektus - Dienvidu tilta otro kārtu un vienu no Austrumu maģistrāles posmiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kāda britu autoīres kompānija piedāvā izīrēt pasaules ātrāko sērijveida auto Bugatti Veyron.

Lielākās daļas planētas iedzīvotāju sapnis ir vismaz ieraudzīt, kur nu vēl sēsties pie vairāk nekā 1.31 milj. eiro vērtā auto stūres. Britu auto īres kompānija www.holdersvc.co.uk šo sapni ir padarījusi maķenīt reālāku. Šis prieks gan nebūs no lētajiem, un tomēr. Viena diena pie Bugatti Veyron stūres izmaksās 16 tūkst. britu mārciņas jeb aptuveni 18 tūkst. eiro. Tiesa, vispirms būs jāiemaksā 115 tūkst. eiro drošības nauda.

Klientiem ir iespēja arī izīrēt pieticīgākus auto, piemēram, BMW M6 Convertible, Mercedes McLaren SLR, Enzo Ferrari u.c.

picturegallery.77a3f460-723b-459f-870a-c2d05d070bd3

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotajos Arābu Emirātos bāzētā DAMAC Properties paziņojusi par plāniem uzbūvēt pasaulē pirmās Bugatti stila mājas Dubaijā.

Ierobežotā daudzuma mājas būs aprīkotas ar stikla garāžu, lai īpašnieku glaunie spēkrati būtu uzreiz pamanāmi. Māju kolekcijai dots nosaukums Ettore 971 - par godu autoražotāja dibinātājam Ettore Bugatti un AAE starptautiskajam zvanu kodam.

Katrai villai būs septiņas guļamistabas, un interjers «atdarinās Bugatti Veyron eleganci».

Ettore 971 villu sākumcena ir aptuveni 10 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē dārgākās un ātrākās ražošanā esošās automašīnas Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport tirdzniecība uzsākta Indijā. Automašīna, kas spēj attīstīt ātrumu līdz 407 kilometriem stundā, Āzijas valstī maksā 160 miljonus rūpiju (2,6 miljonus eiro), ziņo Perthnow.

Visā pasaulē tiks pārdotas tikai 150 šādas automašīnas, turklāt Indijā ir maz iespēju izrādīt šī auto potenciālu, ņemot vērā Indijas ceļu stāvokli un noslogotās ielas.

Bugatti vadītājs Juliuss Kruta norāda, pasaulē ātrākās automašīnas tirdzniecība uzsākta Indijā, jo valsts ir luksusa centrs, kuras iedzīvotāji ir «patiesie ekskluzīvu luksusa preču patroni».

Indijā arī ir rekordliels miljardieru skaits. Valstī mīt 69 miljardieri, turklāt miljardieri viņi ir bagātību mērot ASV dolāros. Taču jāpiemin, ka tajā pat laikā aptuveni 836 miljoni valsts iedzīvotāju dzīvo ar ienākumiem, kas nepārsniedz 20 rūpijas (0,33 eiro) dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozais tūningkantoris Mansory izveidojis unikālu Bugatti Veyron Linea Vincero d'Oro modeli, kuram daudzi elementi ir apzeltīti.

Zelta krāsas diski, apzeltīti durvju rokturi, atpakaļskata spogulis, degvielas bākas vāciņš un citi elementi. Interjers ir kļuvis tik spožs kā operāciju zālē. Par to ir jāpateicas zeltītajam apgaismojumam, un zelta pārklājumu uz stūres rata. Izškērdigā Bugatti zelta pusēna cena netiek atklāta, taču ir skaidrs, ka, piemēram, puišiem no Arābu Emirātiem vajadzēs reķināties, ka šis Bugatti maksās krietni vairāk par miljonu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīca Grand Hotel Kempinski beidzot ver durvis savai Rīgas viesnīcai un numuriņu rezervācija apmeklētājiem pieejama sākot no 15.oktobra, Db.lv uzzināja viesnīcā.

Grand Hotel Kempinski Riga mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka numuriņu cenas svārstās no 235 eiro par nakti standarta numuriņā līdz 3000 eiro diennaktī par prezidenta apartamentiem.

Fotogrāfijas skatiet galerijā!

Kopumā viesiem pieejams 141 pirmās klases numurs un apartaments, SPA, baseins, veselības un fitnesa centrs, kā arī bāri un restorāni, tai skaitā arī jumta terase.

Grand Hotel Kempinski Riga atrodas bijušās viesnīcas Roma ēkā iepretim Latvijas Nacionālajai operai un blakus Vecrīgai, kas iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

DB jau septembra sākumā publicēja interviju ar Grand Hotel Kempinski Riga direktoru Georgu Gančevu, kurš atzina, ka līdz ar jaunās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga atvēršanu Latvija var sagaidīt jaunus ārvalstu viesus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai uzzinātu, kā un ar kādiem instrumentiem vēlēšanās startējošie politiskie spēki plāno risināt valstiski svarīgus jautājumus, Dienas Bizness uz sarunu aicināja 14. Saeimas vēlēšanās startējošo partiju un to apvienību sarakstu izvirzītos Ministru prezidenta amata kandidātus.

Dienas Bizness visiem piedāvāja trīs pamatjautājumus, kas atainoti uzskatāmos grafikos:

  1. Par iedzīvotāju skaita samazināšanos, kas novērota pēdējo 30 gadu laikā.
  2. Par uzņēmumos nodarbināto skaita sarukumu, kas īpaši izteikti vērojams 2020. - 2021. gadā.
  3. Pēdējā laikā nepieredzēti augstā inflācija, kura pārsniegusi 21%, kaut arī eirozonā, kurā ir arī Latvija, tā ir tikai nepilnu 9% līmenī.

Dienas Biznesa jautājumi aicina nevis kritizēt esošo, bet piedāvāt risinājumus situācijai, aicina atbildēt uz svarīgāko - ko darīt, lai palielinātu iedzīvotāju skaitu valstī, būtu vairāk darba vietu un inflācija atgrieztos «saprātīgos rāmjos».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules varenie var jau tagad plati atvērt savus makus, jo eksluzīvo automobiļu meistars Bugatti ir radījis kārtējo sensāciju, proti, ātrāko, jaudīgāko un ekskluzīvāko četrdurvju auto pasaulē, kura nosaukums ir Bugatti 16 C Galibier.

Pagaidām auto ir konceptautomobiļa statusā, un visticamāk, ka tajā brīdī, kad tiks uzsākta šī auto tiražēšana, tas noteikti kļūs arī par dārgāko limuzīnu pasaulē.

Bugatti 16 C Galibier motortelpā tiks uzstādīts astoņu litru 16 cilindru spēka agregāts, kurš ar modernas tehnoloģijas kompresoru palīdzību spēs attīstīt jaudu diapazonā no 800 līdz 1000 ZS. Bugatti vadība pieļauj iespēju, ka sērijveidā visu laiku greznākais četrdurvju limuzīns nonāks 2012 vai 2013. gadā. Paredzams, ka auto tiks izlaists ierobežotā 150 eksemplāru tirāžā.

picturegallery.e00c8d60-80dc-4b37-91d3-9fdfa995fde6

Komentāri

Pievienot komentāru