Jaunākais izdevums

Krievu oligarhs Romāns Abramovičs nolēmis iegādāties Transilvānijā atrodošos Drakulas Pili par 78,9 miljonieim USD, ziņo NEWSru.

Romāns Abramovičs ir nolēmis ne tikai restaurēt pili, bet arī izveidot tūrisma infrastruktūru. Sava veida parku un attēlot to tā, kā to grāmatā "Dracula" attēlojis tā autors Brems Stokers, informē ziņu aģentūra LaStampa.

Šajā pilī agrāk dzīvoja asinskārais grāfs Vlads, no kā arī tika izveidots stāsts par vampīriem. 14. gadsimta pils atrodas Rumānijā. Bran pils ir vairāk pazīstama kā Drakulas pils. Tā tika uzcelta 1377. gadā, un to uzcēla Teitoņu bruņinieki (Teutonic Knights), lai aizstāvētu Austrumungāriju.

Db.lv jau rakstīja, ka pils īpanieki ir nolēmuši pārdot pili nedēļas laikā. Īpašnieku advokāts medijiem ir paziņojis, ka pils tiks pārdota vai nu vietējām varas iestādēm, kas izteica piedāvājumu - 78 miljoni USD, vai arī kādam citam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība trešdien atļāva Toda Bolija investoru grupai pārņemt Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ka pieder sankciju sarakstā iekļautajam Krievijas oligarham Romanam Abramovičam.

Lielbritānijas Digitālā, kultūras, mediju un sporta departamenta valsts sekretāre Nadīne Dorīsa paziņoja, ka otrdien vēlu vakarā ļāvusi notikt darījumam, kuru apstiprinājusi arī Anglijas premjerlīga.

"Esam gandarīti, ka darījuma rezultātā Romans Abramovičs vai kāds cits sankcijām pakļautais negūs nekādu peļņu," norāda Dorīsa. "Ņemot vērā sankcijas, ko piemērojām tiem, kas ir saistīti ar [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu un asiņaino iebrukumu Ukrainā, kluba ilgtermiņa nākotni var nodrošināt tikai jauna īpašnieka vadībā."

Jau ziņots, ka investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Abramovičs šveiciešu miljardierim piedāvā iegādāties Chelsea

LETA--PA Media/DPA, 02.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šveices miljardieris Hansjorgs Vīss saņēmis piedāvājumu no krievu oligarha Romana Abramoviča iegādāties Anglijas premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea".

"Abramovičs cenšas pārdot visas savas villas Anglijā, un ātri grib tikt vaļā arī "Chelsea"," Šveices laikrakstam "Blick" atklājis 86 gadus vecais Vīss. "Es un vēl trīs cilvēki esam saņēmuši piedāvājumu nopirkt "Chelsea" no Abramaviča."

Kā norāda šveiciešu miljardieris, viņš apsvērs iespējamo darījumu kopā ar citiem partneriem, ja summa nepārsniegs divus miljardus mārciņu (2,4 miljardus eiro), taču apgalvoja, ka viens pats klubu nepirkšot.

"Man jānogaida četras vai piecas dienas," piebilda Viss. "Abramovičs pagaidām prasa pārāk daudz."

"Jūs jau zināt, ka "Chelsea" viņam ir parādā divus miljardus [mārciņu], tikai viņiem nav naudas," piebilst šveicietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Romāna Abromoviča vadītā futbola komanda Chelsea izteikusi Anglijas komandas aizsargam Džonam Terijam (John Terry) piedāvājumu no kura viņš nav varējis atteikties, ziņo The Sun.

Dž. Terijs ir piekritis piecu gadu līgumam ar futbola komandu Chelsea, kas paredz, ka katru gadu viņš saņems 6,8 miljonus GBP (7,1 milj. LVL).

Līgums tiks parakstīts nākamajā nedēļa, kad Dž. Terijs atgriezīsies no spēlēm ASV.

Dž. Terijs nedēļā saņems 131 000 GBP (137 026 LVL)

Šī brīža Anglijas Premjerlīgas dārgāko futbolistu top 10:

1. Andrejs Ševčenko (Andriy Shevchenko) (Chelsea) un Mihaels Balaks (Michael Ballack) (Chelsea) - 121 000 GBP (126 566 LVL) nedēļā;

3. Stīvens Džerārds (Steven Gerrard) (Liverpool) - 120 000 GBP (125520 LVL) nedēļā;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau nākamnedēļ dziedātājs Igo uzsāks Latvijas koncertturneju Ieelpots pa Latvijas muižām un pilīm, koncertos apvienojot mūziku, videomākslu un literāros lasījumus. Gatavojoties tūrei, Igo uzsver, ka šī būs unikāla iespēja redzēt viņa uzstāšanos vēl nebijušā atmosfērā, kā arī apceļot pilis un muižas.

Koncertos Igo kopā ar Ievu Kerēvicu, Zani Biķi un taustiņinstrumentālistu Juri Kristonu gatavojas vest dvēseliskā ceļojumā cauri četriem gadalaikiem. Muzikālos priekšnesumus papildinās īpaši šai turnejai veidotas video projekcijas, kuru autors ir Kristaps Streičs.

Koncertos izskanēs arī Igo paša rakstīto eseju lasījumi.

Igo koncerti sola sniegt arī gastronomiskus pārsteigumus. Mūzikas pavadījumā varēs degustēt Austrālijas vīnus un mieloties ar Kūkotavas našķiem.

Visus turnejas koncertus iemūžinās fotogrāfijās. Darbi vēlāk tiks apkopoti izstādē, kas būs apskatāma noslēguma koncertā Rundāles pilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas apģērbu un aksesuāru ražotājam Hugo Boss nācies samazināt šā gada peļņas prognozi, ņemot vērā ekonomikas izaugsmes bremzēšanos, kā arī lēno nozares izaugsmi, kas rada spiedienu uz kompānijas rādītājiem, raksta MarketWatch.

Hugo Boss, kas strādā ar zīmoliem Boss, Boss Orange, Boss Green un Hugo, paredzējis, ka pārdošanas apjomi šogad augs par 6-8%, salīdzinot ar iepriekš prognozētajiem augstākiem pieauguma rādītājiem, izslēdzot valūtas kursa ietekmi. Operatīvā peļņa augšot par 5-7%, salīdzinot ar augstāku viencipara skaitli, kas tika prognozēts iepriekš.

Tomēr Hugo Boss vadītājs Klauss Dītrihs Larss sacījis, ka, pateicoties ASV un Āzijas/Klusā okeāna valstīm kopā ar labu izaugsmi Eiropā uzņēmums tomēr spēs sasniegt stabilu izaugsmi trešajā ceturksnī.

Trešajā ceturksnī Hugo Boss peļņa pieauga par 2% līdz 115 miljoniem eiro, salīdzinot ar 113 miljoniem eiro pirms gada.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidosta Rīga ir kļuvusi par vienu no četriem Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) oficiālajiem mācību centriem Eiropā.

Līgums par ACI oficiālā mācību centra pārstāvniecības tiesību piešķiršanu lidostas Rīga Mācību centram tika parakstīts trešdien, 14.jūnijā, ACI Ģenerālās asamblejas ietvaros Parīzē.

Jau šobrīd starptautiskās lidostas Rīga Mācību centrs ir ACI apmācību norises vieta, kur regulāri notiek starptautiski kursi. Pēc oficiālā mācību centra statusa iegūšanas šādas mācības notiks vēl biežāk, turklāt lidostai Rīga būs tiesības piedalīties apmācību dienaskārtības veidošanā, pilnveidojot to saturu un piedāvājot jaunus darbības virzienus.

«Oficiālā ACI mācību centra statusa piešķiršana ir augstākais profesionālais novērtējums, kas apliecina lidostas Rīga Mācību centra kvalifikāciju un spējas organizēt starptautiskas augstas kvalitātes apmācības. Stingri regulētajā un nemitīgā attīstībā esošajā aviācijas nozarē šāda līmeņa mācību organizēšana ir ne tikai milzīgs prestižs, bet arī atbildība,» norāda starptautiskās lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā interviju ar Latvijas Piļu un muižu asociācijas izpilddirektori Laimu Lupiķi. Uzzini, kam pieder Latvijas vēsturiskās celtnes, ar kādam summām jārēķinās tiem, kuri vēlas iegūt īpašumā šādu ēku, kā arī vai spoki Latvijas pilīs un muižās patiešām dzīvo.

- Īsumā, ar ko nodarbojas Latvijas Piļu un muižu asociācija? Cik pilis un muižas tā apvieno?

Asociācijā patlaban ir 95 biedri, no tiem 89 pārstāv pilis un muižas. Asociācijas darbības mērķis ir kultūras mantojuma saglabāšana. Vairāk mūs pazīst pēc tūrisma aktivitātēm, ar kuru palīdzību cenšamies pievērst plašākas sabiedrības uzmanību. Šīs aktivitātes veicam ar lielu prieku un interesi, jo tās palīdz piļu un muižu saimniekiem klūt pieejamākiem, pazīstamākiem, nodot informāciju un arī kādu naudiņu nopelnīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

F-1 pilots Hamiltons un tenisiste Viljamsa gatavi iegādāties Chelsea akcijas

LETA--DPA, 22.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās formulas (F-1) britu pilots Lūiss Hamiltons un ASV tenisiste Serēna Viljamsa vēlas iegādāties Anglijas futbola premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" akcijas.

Abi titulētie sportisti ietilpst konsorcijā, kas no sankcijām pakļautā Krievijas miljardiera Romana Abramoviča cenšas nopirkt "Chelsea", ceturtdien ziņu aģentūrai DPA apstiprināja septiņkārtējā pasaules čempiona Hamiltona pārstāvis.

"Mēs varam apstiprināt, ka Hamiltons ir pievienojies sera Mārtina Brotona piedāvājumam," sacīja Hamiltona pārstāvis.

Brotons ir britu miljardieris, kurš iepriekš īsu laiku pavadīja cita titulēta premjerlīgas kluba "Liverpool" priekšsēdētāja amatā, neskatoties uz to, ka viņš ir "Chelsea" atbalstītājs.

S.Viljamsa arī ir daļa no Brotona izveidotā plašā konsorcija, kurā ietilpst arī divkārtējais olimpiskais čempions 1500 metru skriešanā un pašreizējais Pasaules vieglatlētikas savienības (WA) vadītājs brits Sebastians Ko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Futbola kluba Chelsea finansu gada beigās zaudējumi sasnieguši 80,2 miljonus GBP (83 milj. LVL), ziņo NEWSru.

"Mēs nezinām, kādi plāni ir Romānam, bet skaidri zinām to, ka viņš ir izteicis uzticību klubam," teica Chelsea kluba viens no padomes locekļiem Brūs Baks.

B. Baks ir pārliecināts, ka Chelsea klubs spēs izrāpties no mīnusiem apmēram ap 2010. gadu. Vairāku spēlētāju kontrakti klubam nesīs ienākumus nākotnē, kā arī papildus naudu klubs iegūs no parakstītā līguma ar Adidas.

"2004. gadā kluba Chelsea zaudējumi bija 140 miljoni GBP, bet šoreiz jau tikai 80 miljoni GBP. Skaidri redzams, ka mēs ejam uz augšu, palielinājums ir 42,5% un tas ir labi," teica B. Baks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 50 apartamentu durvis no slavenās Ņujorkas viesnīcas «Chelsea Hotel», kur savulaik apmetušies daudzi rakstnieki un mākslinieki, nākamnedēļ tiks pārdotas izsolē, pateicoties uzņēmīgam bijušajam bezpajumtniekam.

Neparastā izsole tiek rīkota pēc tam, kad bohēmistu iecienītā viesnīca 2011.gadā tika slēgta uz plašu renovāciju, kuras gaitā tiks saglabāta tikai šīs 12 stāvu ēkas oriģinālā fasāde, bet pārējais tiks uzbūvēts no jauna.

«Chelsea Hotel» kopš tās atvēršanas 1884.gadā bija iecienījuši daudzi radoši cilvēki, kas tur dzīvoja dienām ilgi, reizēm pat uz nenoteiktu laiku. Starp viņiem bija Marks Tvens, Džeks Keruaks, Bobs Mārlijs, Hamfrijs Bogarts, Madonna, Endijs Vorhols un daudzi citi.

Leonards Koens iemūžināja šo ēku savā dziesmā «Chelsea Hotel No. 2». Viesnīca arī kļuva bēdīgi slavena, kad pankroka mūziķis Sids Višess tika apsūdzēts par savas draudzenes Nensijas Spungenas noduršanu tajā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Anglijas premjerlīgas klubs Manchester United ir izkritis no bagātāko pasaules futbola kluba saraksta pirmā trijnieka. Klubs ir noslīdējis no otrās vietas uz ceturto, ziņo deloitte.com.

Manchester United izskrišana no pirmā trijnieka ir saistīta ar stadiona uzlabošanas darbiem, kurā tika ieguldīti lieli līdzekļi. Eksperti prognozē, ka klubs nākamajā sezonā varētu atgriesties pirmajā trijniekā.

Anglijas premjerlīgas klubs Chelsea sarakstā ieņem sesto vietu, bet skaidrs ir tas, ka Romāna Abramoviča ambīcijas spēlētāju pirkšanā varētu ļaut pēc gada Chelsea klubam ierindoties jau pirmajā trijniekā, vai pat līdera pozīcijā.

Spānijas giganti Real Madrid un Barcelona nostiprinājuši līderpozīcija saraksta augšgalā.

Anglijas klubi kopumā ir visbagātākie, jo astoņi Anglijas premjerlīgas klubi ir ierindojušies 20 bagātāko klubu sarakstā

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Apranga Group Rīgā atver lielāko HUGO BOSS veikalu Ziemeļeiropā

, 08.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 8. novembrī Apranga Group atver vairāk nekā 600 kvadrātmetru lielu Hugo Boss veikalu Rīgas centrā, Tērbatas ielā. Šis būšot lielākais Hugo Boss veikals Ziemeļeiropā.

Tā piedāvājumā būs BOSS Black un BOSS Orange kolekcijas vīriešiem un sievietēm, kā arī Selection kolekcija vīriešiem. Apranga Group ieguldījumi šajā projektā sasniedz 2,5 miljonus Lietuvas litu (0,7 miljonus eiro), liecina sniegtā informācija medijiem.

No 2007. gada janvāra līdz oktobrim Apranga Group piederošās veikalu ķēdes mazumtirdzniecības preču apgrozījums sasniedzis 354,3 miljonus litu (102,6 miljonus eiro), pieaugot par 48,5% salīdzinājumā ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā. Šā gada desmit mēnešos grupas apgrozījums Latvijā sasniedza 88,7 miljonus litu (25,7 miljonus eiro). Šajā periodā Apranga Group apgrozījums Lietuvā palielinājās par 48,4%, Latvijā - par 54,1% un Igaunijā - par 35,3%. No piecām veikalu ķēdēm, kas Baltijas valstīs pieder Apranga Group, jauniešu apģērbu veikalu un luksusa preču veikalu apgrozījums pieauga visstraujāk (attiecīgi 96,6% un 43,8%).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā durvis vēris luksusa modes zīmola Hugo Boss veikals, informē Apranga Group pārstāvji.

Jaunais Hugo Boss konceptveikals atrodas 520m2 telpās. Veikalā atklāta jauna private fitting jeb individuālās apģērbu pielāgošanas zona.

Atbilstoši franšīzes līgumam Hugo Boss veikalu pārvalda vadošais modes mazumtirgotājs Lietuvā un Baltijas valstīs – Apranga Group.

Hugo Boss ir pirmais zīmols, ar kuru uzņēmums Apranga uzsāka darbību Latvijas tirgū, komentē uzņēmuma Apranga Groupģenerāldirektors Rimants Perveneckis. Tērbatas un Elizabetes ielas stūra ēkas telpas kompānija ir gaidījusi 10 gadus, tāpēc jaunatvērtais Hugo Boss veikals uzņēmumam ir īpašs notikums, ar kuru tas nostiprina savas pozīcijas Elizabetes ielā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksusa zīmols Hugo Boss izlēmis pakāpeniski pārtraukt kažokādu tirdzniecību savos veikalos. Šāds lēmums pieņemts pēc pārrunām ar starptautisko dzīvnieku aizsardzības organizāciju apvienību Fur Free Alliance, teikts paziņojumā medijiem.

Saskaņā ar Hugo Boss 2014.gada ilgtspējības pārskatu, sākot ar 2016.gada rudens/ziemas kolekciju, zīmols vairs netirgos nekādus kažokādu izstrādājumus, tostarp trušādas.

«Sākot ar 2016.gada rudens/ziemas kolekciju, mēs vairs neizmantosim jenotsuņu un rex trušu kažokādas. Tādējādi nevienā no Hugo Boss kolekcijām nebūs atrodamas nekāda veida dzīvnieku kažokādas. Ar to mēs izsūtām nepārprotamu signālu… Turklāt mēs jau šobrīd veiksmīgi piedāvājam «draudzīgās kažokādas» un «draudzīgās ādas izstrādājumus». Mēs tos piedāvājam, jo vēlamies iedvesmot šo un nākamās paaudzes ar jauna veida luksusu,» uzņēmuma pēdējā ilgtspējības pārskatā paziņojis Hugo Boss zīmola un radošais sporta apģērbu nodaļas direktors Bernds Kellers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Apspriedīs Mežotnes pils attīstības iespējas

Lelde Petrāne, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīt, 26.novembrī, VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) sadarbībā ar Mežotnes pils apsaimniekotāju SIA VNĪ pilis rīkos plenēru, kurā kopā ar nozaru ekspertiem tiks diskutēts par Mežotnes pils darbības paplašināšanas un dažādošanas iespējām, informē VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

«1802.gadā celtā Mežotnes pils ir viens no izcilākajiem klasicisma ēras pieminekļiem Latvijas muižu arhitektūrā. Līdz šim pils ir veiksmīgi darbojusies kā tūrisma objekts, piesaistot ārvalstu tūristus, kā arī piedāvājot telpas kāzām, citām privātām svinībām un korporatīviem pasākumiem. Šos darbības virzienus plānots saglabāt arī turpmāk, taču nepieciešams izvērtēt līdz šim neizmantoto pils potenciālu - identificēt šobrīd nepilnvērtīgi izmantoto pils kompleksa ēku - pārvaldnieka ēkas, sporta zāles -, kā arī pils parka teritorijas iespējamos izmantošanas veidus, un rast jaunus darbības virzienus, kurus varētu attīstīt Mežotnes pilī,» skaidro VNĪ valdes priekšsēdētāja Baiba Strautmane.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidostu padome Eiropā ("ACI Europe") brīdina par riskiem, ka vasarā ceļotājiem būs jāpavada ilgas stundas Eiropas lidostās Covid-19 pārbaužu dēļ.

Ņemot vērā jau esošos un arvien gaidāmos ceļošanas ierobežojumu atvieglojumus gan Eiropā, gan ārpus tās epidemioloģiskās situācijas uzlabošanās dēļ, Eiropas lidostas ar prieku gaida brīdi, kad cilvēki atsāks ceļošanu. Ir paredzams, ka pasažieru satiksme pieaugs gandrīz trīskārtīgi – no 47 miljoniem pasažieru jau šomēnes līdz 125 miljoniem augustā.

Lai gan šis rādītājs joprojām nebūs ne tuvu tam ceļošanas līmenim, kāds tas bija pirms pandēmijas 2019.gadā, tomēr šāda pasažieru plūsmas pieauguma pārvaldīšana radīs lidostām iepriekš nepieredzētus operatīvos sarežģījumus dažādu faktoru dēļ, skaidro "ACI Europe".

Starp šiem faktoriem "ACI Europe" min ierobežoto vietu lidostu telpās. Fiziskās distancēšanās ieviešana maksimāli visos lidostas procesos ir ierobežojusi cilvēkiem pieejamo telpu visos termināļos, ievērojami samazinot pieejamās fiziskās iespējas un palielinot pasažieru apkalpošanas laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A/S EKO Investors - 2006. gada lielākais ziedotājs LNB projektam

, 17.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projektam jau ir saziedoti 441 000 Ls (1998.-2006.), no kuriem 75 000 Ls ziedoti iepriekšējā 2006. gadā. Pērnā gada lielākais ziedotājs ir A/S "Eko Investors", kurš LNB projektam ziedojis 16 605 Ls. Vairāku gadu garumā uzņēmums jau ir ziedojis 51 000 Ls, un līdz ar to kļuvis par pirmo uzņēmumu, kurš varēs izmantot akcijas "Iemūžini savu vārdu Gaismas pilī" priekšrocības - iemūžināt A/S "Eko Investors" vārdu īpašā pateicības plāksnītē pie kādas no "Gaismas pils" lasītavām. A/s "Ekoinvestors" vārds būs lasāms pie Uzziņu un Informācijas centra lasītavas.

2006. gads Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai (LNBAB) pagājis, saspringti strādājot gan pie iepriekšējo gadu izstrādātajiem projektiem, gan domājot par jaunām iespējām, kā veicināt LNB projekta - "Gaismas tīkla" un "Gaismas pils" - popularizēšanu un veiksmīgu īstenošanu. 2007. gada galvenās LNBAB aktivitātes būs saistītas ar "Gaismas pils" popularizēšanu un ziedojumu piesaisti, kā arī dažādu akciju īstenošanu: "Iemūžini savu vārdu Gaismas pilī!", "Izdevēji Gaismas pilij!" un datorspēles bērniem un skolēniem "Uzcel Gaismas pili!" izdošanu un popularizēšanu.

LNBAB priecājas, ka ar katru gadu pieaug uzņēmēju atsaucība LNB projekta īstenošanā. Lūk, daži fakti par lielākajiem korporatīvajiem ziedotājiem 2006. gadā:

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Spicē — pagājušās sezonas Armani un Boss

, 14.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijā Apranga Group tirdzniecības centrā Spice atvērs veikalu Autlets A.

Tas tiek raksturots kā outlet koncepta veikals, kas piedāvās biznesa un luksusa klases apģērbus, kuru klāsts regulāri tiks mainīts, piemērojot pērnās sezonas modeļiem atlaides no 30 līdz pat 80 procentiem. Veikalā varēs iegādāties tādus zīmolus kā Armani (ar līnijām Armani Collezioni, Emporio Armani, Armani Jeans), Hugo Boss (ar līnijām BOSS Black, BOSS Orange, HUGO) un Ermenegildo Zegna apģērbus un aksesuārus. Pirmo reizi Baltijā kādā no šāda veida tirdziniecības centrtiem tiks tirgoti tādi luksusa klases zīmoli kā Armani un Hugo Boss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Apranga Group Tallinā atver Hugo Boss veikalu

Žanete Hāka, 18.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Baltijas mazumtirdzniecības kompānija Apranga Group atvērusi Tallinā Hugo Boss veikalu, liecina paziņojums NASDAQ OMX Tallinn.

Kopējās projekta investīcijas veido 300 tūkstošus eiro (210 tūkstošus latu).

Veikala kopējā platība ir 320 kvadrātmetri, un tajā tiks pārdoti Boss Black un Boss Orange kolekciju apģērbi.

Hugo Boss veikals Tallinā ir septītais grupas veikals Igaunijā. Drīzumā kompānija Tallinā plāno atvērt Emporio Armani veikalu.

Apranga Group kopumā Baltijā tagad pieder 108 veikali – 73 veikali Lietuvā, 28 – Latvijā un septiņi Igaunijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kurš ir uzņēmuma boss?

Gusts Muzikants, Lattelecom Biznesa klientu daļas direktors, 20.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma pamatvērtība ir darbinieki. Taču kurš ir uzņēmuma boss? Kompānijas īpašnieks, valdes priekšsēdētājs vai izpilddirektors? Neviena kompānija un bizness, sākot ar saplākšņa ražotni un puķu tirdzniecības kiosku mikrorajonā, beidzot ar augstas pievienotās vērtības uzņēmumiem un mākslas galerijām nevarēs izdzīvot, ja tiem nebūs klientu. Uzņēmuma boss ir klients.

Liela daļa Latvijas uzņēmēju atceras plānveida ekonomikas laikus, kad veikalnieku rokās bija neizmērojama vara – rindas un drūzmēšanās, klientu konkurence un pat fiziska cīņa par pēdējo desas gabalu vai kurpju pāri. Veikalnieku rokās bija vara. Tomēr laiki ir mainījušies (un labi, ka tā).

Pasaules otras lielākās privātās korporācijās Wal-Mart dibinātājs Sems Valtons (Sam Walton) ir teicis: «Ir tikai viens boss. Klients. Un viņš var atlaist jebkuru jūsu uzņēmuma cilvēku, vienkārši tērējot savu naudu citur»1. It kā pašsaprotami, tomēr Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) biznesa vidē šī realitāte vēl nav līdz galam apjausta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas modes mazumtirgotājs "Apranga Group" Rīgā, tirdzniecības centrā "Spice" atvēris "HUGO" veikalu, informē uzņēmumā.

Veikala centrā atrodas daudzfunkcionāls servisa punkts, kas apvieno digitālos multivides elementus ar tipiska bāra atmosfēru un piedāvā klientiem unikālu vietu, kur uzkavēties. "HUGO" sarkanās krāsas izmantošana dažādos veikala elementos rada izteiktu zīmola atpazīstamību, bet neparastās mēbeļu formas iemieso "HUGO" garu.

"Mēs lepojamies ar "Apranga Group" un "Hugo Boss" veiksmīgo sadarbības vēsturi gandrīz divdesmit gadu garumā - 2001.gadā tika atklāts pirmais veikals Viļņā, bet pirmais "Hugo Boss" veikals Latvijā durvis vēra 2003.gadā Rīgā, Elizabetes ielā.

"Hugo Boss" ir viens no veiksmīgākajiem premium klases modes uzņēmumiem, kura zīmoli "BOSS" un "HUGO" ir atzīti visā pasaulē, iegūstot arvien lielāku tirgus daļu un sasniedzot dažādas klientu grupas. Mēs ļoti priecājamies par attīstību, ieviešot jaunu zīmola koncepciju. Veikals "HUGO" ir lieliski piemērots jauniem un moderniem pircējiem, orientētiem uz modi un augstu kvalitāti, kādi arī ir tirdzniecības centra "Spice" klienti," saka "Apranga Group" ģenerālmenedžeris Rimantas Perveneckas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mēs mīlam lejupslīdi. Mēs esam samazinājuši cenas, samazinājuši izmaksas un audzējuši savu biznesu vēl par 15%, kā arī no tirgus izstūmuši dažus konkurentus,» tā intervijā Wall Street Journal norāda Īrijas zemo cenu aviokompānijas Ryanair vadītājs Maikls O’Līrijs (Michael O’Leary).

Ryanair boss norāda, ka kompānijas darbinieki saprotoši uzņēmušai aviokompānijas ieviesto algas iesaldēšanu, jo lidsabiedrība algas saviem darbiniekiem nesamazina, kā arī nevienu neatlaiž, turklāt «Īrijā tagad ir 5% deflācija, tādēļ viņi [darbinieki] joprojām ir soli priekšā [krīzei] pat ar iesaldētu algu».

Jautāts, vai Ryanair nevarētu sastapties ar situāciju, kad izmaksas samazināt tālāk vairs vienkārši nav kur, M. O’Līrijs norāda, ka šāds brīdis kaut kad pienāk, taču Ryanair patlaban līdz tam vēl esot savi 20 gadi.

M. O’Līrijs uzskata, ka Ryanair veiksmes pamatā ir atklātība pret pasažieriem, skaidri norādot cenas pakalpojumiem, lai nerastos pārpratumi. «Mēs esam atklāti savā politikā. Jūs nedabūsiet ēdienu bez maksas un mums nav vajadzīga jūsu papildus bagāža,» skaidro M. O’Līrijs, pamatojot paaugstinātās cenas šiem pakalpojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krišjānis Peters ievēlēts ACI Europe valdē

, 16.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās lidostu padomes Eiropas reģiona valdē ievēlēts VAS Starptautiskā lidosta Rīga valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

Starptautiskā lidostu padome (ACI) ir vienīgā vispasaules lidostu operatoru profesionālā asociācija. ACI pārstāv vairāk nekā 1530 lidostas 175 pasaules valstīs, un tā ir sadalīta piecos reģionos: Āfrika, Āzija un Klusā okeāna valstis, Eiropa, Latīņamerika un Karību jūras valstis, kā arī Ziemeļamerika. ACI Europe valdē darbojas 20 līdz 24 valdes locekļi.

«Tagad Latvija varēs piedalīties Eiropas aviācijas nozares virziena noteikšanā visaugstākajā līmenī,» norādījis K.Peters. Viņš valdē ievēlēts deviņpadsmitās gadskārtējās ACI Europe Ģenerālās asamblejas sēdē, kas notiek Mančestrā, Apvienotajā Karalistē. Tajā piedalās vairāk nekā 500 Eiropas lidostu un lidsabiedrību augstākie vadītāji, Eiropas mēroga likumdošanas un regulējošo institūciju pārstāvji, kā arī sadarbības partneri, aviācijas nozares konsultanti un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, pastāstīja VAS Starptautiskā lidosta Rīga preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Latvijas basketbolam vēsturiskā cīņā Porziņģis un Knicks uzvar Bertāna pārstāvēto Spurs

LETA, 13.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas basketbolam vēsturiskā cīņā, kurā pirmo reizi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) laukumā aci pret aci tikās divi latviešu basketbolisti, Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks svinēja uzvaru pret Dāvi Bertānu un Sanantonio Spurs.

Aizraujošajā cīņā Knicks komanda, kura pēc ilgāka pārtraukuma spēli aizvadīja ar lielām emocijām un sparu, svinēja panākumu ar 94:90 (18:21, 24:27, 27:17, 25:25), pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Porziņģis šajā mačā guva 16 punktus, kamēr Bertāns izcēlās ar trīs punktiem. Abi latvieši vairākkārt šajā mačā cīnījās viens pret otru un šajos dueļos biežāk labāks bija laukuma saimnieka lomā esošais Porziņģis.

Knicks komandā spēlējošais latvietis laukumā pavadīja 36 minūtes un 51 sekundi, trāpot trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no pieciem divpunktu metieniem, taču esot perfektam no soda metienu līnijas, realizējot piecus brīvmetienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Eiropas aviācijā samilzt problēmas

Egons Mudulis, 28.06.2019

«Rīgas Aviācijas foruma 2019» fotogrāfijas skatāmas tālāk galerijā!

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jārisina lidostu un gaisa telpas kapacitāte, aviokompāniju rentabilitātes problēmas

Tādus secinājumus izteica nozares eksperti Rīgas Aviācijas forumā 2019.

«Izdevās izveidot kvalitatīvu konferences saturu, sākot ar vietējiem ekspertiem attiecībā uz infrastruktūras jautājumiem un beidzot ar interesantu diskusiju par Eiropas aviācijas nozares izaicinājumiem,» gandarījumu par nu jau otro ikgadējo forumu pauž Latvijas Aviācijas asociācijas (LAA) vadītājs Artūrs Kokars.

Kā galvenās sistēmiskās problēmas, ar ko tuvāko gadu laikā saskarsies Eiropas aviācija, forumā minētas neizbēgamā aviokompāniju konsolidācija un lidostu un gaisa telpas kapacitāte. Proti, mazākās kompānijas ar laiku neizbēgami pazudīs no tirgus, jo tikai lielās lidsabiedrības Ziemeļamerikā un Eiropā spēj ģenerēt pietiekami lielu biznesa apjomu, lai tas nestu peļņu. Savukārt mazas aviokompānijas ilglaicīgi cieš zaudējumus pat pie labvēlīgiem nosacījumiem. Šobrīd kā papildu izaicinājums ir degvielas cenu kāpums un atsilums pasaules ekonomikā. «Līdz ar to vājākajiem vai nu jāpazūd, vai arī jāapvienojas,» saka A. Kokars. Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic biznesa modeli runātāji gan vērtējuši visnotaļ pozitīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru