Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Ieskatam tiem, kas nav Rammstein priekšnesumu pārzinātāji: «izmantojot aptuveni 2 000 litru dīzeļdegvielas», grupa «priecēja koncerta apmeklētājus katrā dziesmā, jo sprāga pirotehnika, šāvās uguns un dūmu mēles, kā arī eksplodēja dekorācijas». Tāpat šova laikā tika kaisīti «ugunīgi pelni», «pret skatītājiem pavērsa uguns liesmas» un «solists parādījās kā eņģelis ar milzīgiem degošiem spārniem». Šādi koncerta norisi aprakstījuši paši tā organizētāji, un pēc tik spilgta apraksta, šķiet, visiem vajadzētu būt skaidram, ka tas vis nav akadēmiskā kora Dzērvenīte Ziemassvētku atceres pasākums ar brīnumsvecītēm rokās. To apzinājās arī VUGD, norādot, ka «nebūtu iebilduši, ja mākslinieki vienkārši izietu uz skatuves un padziedātu».

Tomēr koncerta rīkotāji, turklāt, pēc pašu teiktā, saskaroties ar mākslinieku iebildumiem pret izrādes «apcirpšanu», lēma citādi. Var jau saprast: nekārtības un zaudējumi, ko nāktos ciest koncerta atcelšanas — un droši vien arī atlikšanas — gadījumā, būtu mērāmi simtos tūkstošu, kamēr lielākais sods, ko iespējams piemērot par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, ir nieka 1000 Ls. Tomēr, apzinoties, ka uz spēles ir likti vismaz 11 000 cilvēku dzīvību… Arguments, ka Rammstein pirotehnika ir augstākās klases un augstākās drošības, neiztur kritiku, jo tieši ar «augstākās drošības» izkārtni savulaik ir nosvilis ne viens vien iestādījums.

Kā vienu no nesenākiem var minēt Krievijas klubu Klibais zirgs, kur bija nolemts demonstrēt «auksto uguņošanu», kas tiek uzskatīta par vienu no drošākajiem uguņošanas veidiem. Bojā gāja vismaz 150 cilvēku. Kā redzams, daudziem gribētos sevi uzskatīt par spēcīgākiem un zinošākiem, nekā ir dažādu atbildīgo dienestu profesionāļi, taču tā nebūt nav.

Protams, notikušā kontekstā jāatceras arī šīs epopejas sākotnējais iemesls, kas arī rada jautājumus par drošību… Plīsis bija maģistrālais ūdensvads, kura diametrs ir 80 centimetri. Lūk, te runa ir par to, kādā tehniskajā stāvoklī Rīgā ir ūdenssaimniecība, ņemot vērā, ka šis bija ievērības cinīgākais, taču nebūt ne pirmais gadījums, kad pilsētas centrā būtiskas problēmas rada tieši šāda veida avārijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga nākamā gada 4.martā uzstāsies Vācijas grupa Rammstein, liecina koncertaģentūras FBI sniegtā informācija.

FBI informē, ka Rammstein ir viena no šobrīd pieprasītākajām koncertgrupām pasaulē, turklāt pēdējo 2 gadu laikā vien mūziķi pārdevuši vairāk nekā 25 miljonus ierakstu. Rammstein ir pirmā vācu grupa, kas tikusi nominēta prestižajai Grammy balvai.

Šogad grupa izziņoja jaunu turneju, kas sākumā paredzēja 27 šovus 25 pilsētās – teju visās valstīs vien dažas dienas pēc biļešu tirdzniecības uzsākšanas koncerti tika izpārdoti. Sekojot panākumiem, grupa ir paziņowww.rammstein.dejusi, ka tūre turpināsies 2010. gadā un tās ietvaros Rammstein uzstāsies Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Rammstein koncerts izpārdots

Lelde Petrāne, 06.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Rammstein koncerts, kas rīt, 7. februārī, norisināsies Arēnā Rīga, ir izpārdots.

Vācijas superzvaigznes Rammstein Rīgā ieradīsies ar labāko dziesmu koncertu Made In Germany 1995 – 2011, un organizatori sola arī iespaidīgus specefektus Rammstein labākajās tradīcijās.

Kopš turnejas izziņošanas biļetes uz Rammstein koncertiem esot izpārdotas gandrīz visās pilsētās.

Arēnas Rīga durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas plkst. 18.00. Koncerta iesildītāji - zviedru grupa Deathstars uz skatuves kāps 19.30, bet Rammstein uzstāšanās sāksies plkst. 20.30.

Visas biļetes uz grupas koncertu Rīgā ir izpirktas un līdz ar to Arēnas Rīga kasē koncerta dienā biļetes nebūs nopērkamas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas valdība aizliegusi roka grupas Rammstein jaunā albuma publisku izstādīšanu veikalos, jo tajā kultivēts sadomazohisms, ziņo Reuters.

Valdības pārstāvjiem aizvainojošas šķitušas gan atsevišķas Rammstein diesmas, gan arī paša albuma dizains. Uz albuma vāciņa priekšpusē redzami grupas dalībnieki un kāda kaila sieviete, kura guļ uz galda. Vienam no grupas dalībniekiem rokā ir asmens, ar kuru viņš it kā grasās griezt sievietei.

Rammstein albums Liebe ist Fuer Alle Da (Love is For All) kopš tā izdošanas aptuveni pirms mēneša pasaulē ir bijis pārdotāko albumu augšgalā, ieņemot pirmo vietu Vācijā, Šveicē, Austrijā, Dānijā, Čehijas Republikā, Somijā un Nīderlandē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein koncerta organizatoriem būs jāmaksā 1000 latu sods

Guna Gleizde, 05.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par ugunsdrošības noteikumu neievērošanu, tā organizatoriem būs jāšķiras no tūkstoš latiem, Db sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Db jau rakstīja, ka koncertaģentūra FBI 4.martā izlēma, ka Rammstein koncerts tomēr notiks, lai arī ar VUGD uzskatīja, ka tā norise nav droša, jo Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens un nedarbojas automātiskā ugunsdzēsības sistēma

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī nākamajā gadā festivāls «Positivus» notiks divas dienas, informēja festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

Jautāts par aptuveno laiku, kad festivāls varētu notikt, Majors sacīja, ka datumi festivāla pastāvēšanas laikā gandrīz nav mainījušies. «Šogad gan festivāls notika nedēļu vēlāk nekā iepriekšējos gados, bet nākamgad tas noteikti būs kādā no ierastajām nedēļām,» sacīja Majors.

Programmas veidošana un mākslinieku atlase nākamā gada festivālam notiks, sākot ar septembri, pastāstīja Majors, uzsverot, ka tas ir darbs, kas notiek visu laiku.

Pirmās aplēses liecina, ka šogad aizvadīto festivālu «Positivus» apmeklēja vairāk nekā 15 000 cilvēku.

Jautāts, kādas ir sajūtas pēc aizvadītā festivāla, Majors atklāja, ka pašreiz nav īsti laika pievērsties pārdomām. «Ir gandarījuma un noguruma sajūta, bet mums nav daudz laika kavēties atmiņās par nedēļas nogali, jo gatavojamies grandiozajam pasākumam Lucavsalā - vācu metāla mūzikas grupas «Rammstein» koncertam,» atklāja Majors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz grupas Rammstein koncertu Latvijā, kas 2010. gada 4.martā norisināsies Arēnā Rīga, biļešu tirdzniecība tiks uzsākta nākampirmdien, 2.novembrī, plkst. 10.00, informēja koncertaģentūra FBI.

Biļetes varēs iegādāties interneta lapā www.ticketpro.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

No ceturtdienas, 29.oktobra, plkst. 10.00 interneta lapā www.ticketpro.lv tiks uzsākta koncerta biļešu iepriekšpārdošana FBI koncertu kluba biedriem.

Pirmo 1 000 stāvbiļešu cena būs 25 Ls, pārējās stāvbiļetes maksās 30 Ls. Sēdvietas maksās no 25 Ls līdz 35 Ls, atkarībā no sēdvietas attāluma līdz skatuvei. Būs pieejamas arī 1 000 biļetes speciāli ierīkotā fanu zonā, kas atradīsies skatuves priekšā, un to cena būs 45 Ls.

Rammstein Latvijā ieradīsies sava jaunā albuma Liebe ist für alle da popularizēšanas ietvaros. Eiropas turnejas pirmie 27 šovi gandrīz visur tika izpārdoti dažu dienu laikā, un grupas pārstāvji prognozē, ka arī tikko izziņotie 11 tūres koncerti Austrumeiropas valstīs, tostarp Latvijā, tiks izpārdoti īsā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Uz Rammstein koncertu Rīgā ieradušies 12 tūkstoši skatītāju

Lelde Petrāne, 08.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas grupa Rammstein 7. februārī uzstājās pilnībā izpārdotā Arēnā Rīga.

Šovu noskatījās vairāk nekā 12 000 apmeklētāju.

Pirms vācu superzvaigznēm skatītājiem pārsteigumu sagādāja Rīgas Doma kora skolas skolēni, kuri izpildīja divu Rammstein dziesmu aranžijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rammstein izceļas ar smagāko un sarežģītāko skatuves aprīkojumu koncertu vēsturē Rīgā

Vēsma Lēvalde, Db, 09.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupai Rammstein, kas 4. martā koncertēs Arēnā Rīga, paredzama smagākā skatuve un tehniski sarežģītākie specefekti arēnas vēsturē.

Nepieciešamo skaņas, gaismu un specefektu tehniku uz Latviju transportēs 27 kravas automašīnas, kas ir absolūts rekords starp Rīgā notikušajiem koncertiem, informē koncertaģentūra FBI.

Rammstein koncerts būšot viens no tehniski sarežģītākajiem un vizuāli iespaidīgākajiem šoviem, kāds jebkad noticis Arēnā Rīga. Tehniskā komanda Latvijā ieradīsies ar 8 autobusiem un pie koncerta tehniskā nodrošinājuma strādās aptuveni 100 cilvēku. Skatuves konstrukciju svars sasniedz 44 tonnas un tā būs smagākā skatuve, kas jebkad uzstādīta Arēnā Rīga. Bet gaismu tehnika, specefekti un pie griestiem stiprināmā skaņu tehnika svērs vēl 38 tonnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ūdens avārijas dēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) liedza sākt vācu grupas Rammstein koncertu Arēnā Rīga, taču tā organizatori rīkojās pretēji. Līdz ar to VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatoru darbības apturēšanu, vēsta portāls Diena.lv.

«Izvēlējāmies mazāko ļaunumu no diviem,» teic Arēna Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris. Viņš klāsta, ka bijušas divas iespējas - evakuēt zālē sanākušos aptuveni 10 000 cilvēku, vai arī nodrošināt visus drošības pasākumus, lai koncerts notiktu. Izvēlēts otrais, ņemot vērā arī to, ka Rammstein koncertos nav bijuši incidenti ar pirotehnikas lietošanu, bet koncerta atcelšana un sanākušo evakuācija varētu izraisīt konfliktsituācijas.

Savukārt VUGD izdevis rīkojumu par koncerta organizatora darbības apturēšanu. «Ir tas koncerts jāpārtrauc,» rīkojuma būtību skaidro VUGD pārstāve Inga Vetere, skaidrojot, ka atļauja pēc atkārtotas ekspertīzes nav dota, jo nelaimes gadījumā nebūtu iespējams nodrošināt nepieciešamos glābšanas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis brīnās par vācu grupas Rammstein koncerta rīkotāju bezatbildību.

A.Pencis Db skaidroja, ja tas būtu bijis parasts koncerts, tad ar tām ugunsdzēsēju mašīnām, kas bija novietotas pie Arēnas, varētu arī pietikt. Bet visi efekti, kas tika rādīti koncertā, padarīja visu vēl bīstamāku, jo nebija nodrošināta ungunsdrošība un nebija arī ūdens spiediena, līdz ar to, ja kaut kas notiktu, neko nevarētu izdarīt.

«Tā ir klaja likumdošanas un Ministru kabineta noteikumu ignorēšana un savu interešu likšana augstāk par sabiedrības interesēm. Noteikumi ir rakstīti, nevis lai būtu vienkāršs papīrītis uzrakstīts, bet gan lai tie tiktu ievēroti,» uzsver A.Pencis. Viņš arī norādīja, ka ir ne mazums piemēru pasaulē, kad dažādu pasākumu un koncertu laikā izceļas ugunsgrēki un cilvēki arī tiek sabradāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sākas Rammstein koncerta dēļ ieviestie satiksmes ierobežojumi Lucavsalā

Zane Atlāce - Bistere, 05.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar rokgrupas «Rammstein» koncertu līdz 9.augustam tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme Lucavsalā un citās vietās pilsētā, informē Rīgas pašvaldība.

No 5.augusta plkst. 8.00 līdz 7.augusta plkst. 8.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Lucavsalas ielā un Laivu ielā (Lucavsalā).

6.augustā no plkst. 23.00 līdz 7.augusta plkst. 01.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Mūkusalas ielā, posmā no Akmeņu ielas līdz Bauskas ielai, savukārt līdz 8.augusta plkst. 12.00 tiks slēgta transportlīdzekļu piekļūšana Lucavsalas laivu piestātnei.

Tāpat tiks aizliegts apstāties un stāvēt:

- no 5.augusta plkst. 8.00 līdz 7.augusta plkst. 8.00 Lucavsalas ielas un Laivu ielas (Lucavsala) abās pusēs;

- no 3.augusta plkst. 06.00 līdz 8.augusta plkst. 12.00 Lucavsalas publiskajā autostāvvietā.

- no 5.augusta plkst. 20.00 līdz 7.augusta plkst. 01.00 Mūkusalas ielas rotācijas aplī, Merķeļa ielā, posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Inženieru ielai (izņemot sabiedrisko transportu) un Pulkveža Brieža ielā, 60 m garā posmā no trolejbusu galapunkta virzienā uz Hanzas ielu (izņemot sabiedrisko transportu);

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Cilvēki pasākumos vēlas ne tikai pasīvi vērot notiekošo, bet arī tikt iesaistīti

Kristīne Stepiņa, 01.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki vēlas apmeklēt tādus sarīkojumus, kur vienuviet var iegūt lielāku pieredzi, piemēram, klausīties mūziku, apmeklēt lekcijas, izmēģināt jaunākās tehnoloģiju iespējas un nepieciešamības gadījumā satikties arī ar potenciālajiem darba devējiem, klāsta Latvijas Pasākumu producentu asociācijas valdes priekšsēdētājs, SIA Ideju institūts valdes loceklis Guntis Ērglis-Lācis.

Turklāt cilvēki vēlas ne tikai pasīvi vērot notiekošo, bet arī tikt tajā iesaistīti, viņš piebilst.

Kāds šis gads solās būt nozarei? Vai nav gaidāms apgrozījuma kritums pēc valsts simtgades zīmē pavadītā gada?

Jāatzīst, ka 2018. gads nozarei bija ļoti blīvs, tāpēc bija pamatots uztraukums, kā būs šogad. Runājot ar tehniskajām kompānijām, nākas secināt, ka šogad nav gaidāms apgrozījuma kritums. Šī ir bijusi piesātināta, smaga un grūta vasara, kas nozīmē, ka bizness ir gājis labi, darba nav trūcis.

Pagājušais gads tika pavadīts, organizējot simtgades pasākumus un Dziesmu svētkus, bet šovasar bija dažādi lielkoncerti, piemēram, Eda Šīrana un grupas Rammstein uzstāšanās. Ir pieaudzis dažādu netradicionālo formu festivālu apmeklētāju skaits, piemēram, sarunu festivālam Lampa un pludmales festivālam Summer Sound. Vienīgais šāda tipa pasākums, kas šogad piedzīvoja apmeklētāju skaita samazināšanos, bija Positivus. Tāda drūmā bezcerība, kādu mēģināja prognozēt Twitter «eksperti», ka visi nozares uzņēmumi mirs badā, nav iestājusies. Šī nozare, tāpat kā visas citas, ļoti tieši korelē ar valsts ekonomikas izaugsmi. Ja cilvēkiem parādās vairāk naudas un ticības valstij, viņi ir gatavi vairāk tērēt to dažādiem pasākumiem. Pēc krīzes, kuru piedzīvojām 2009. gadā, bija vajadzīgi astoņi gadi, lai cilvēki psiholoģiski būtu gatavi maksāt par izklaidi. Šobrīd Maslova piramīdā kultūrai un izklaidei ir stabila vieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Gamechanger Audio izstādē ASV iegūst balvu par inovatīvāko produktu

Lelde Petrāne, 31.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu jaunuzņēmums "Gamechanger Audio" mūzikas industrijas izstādē "Winter NAMM", kas norisinājās ASV, prezentējis savu jaunāko produktu "Light Pedal" un ieguvis prestižā žurnāla "Music Radar" balvu par labāko inovāciju mūzikas industrijā.

"Light Pedal" galvenais izstrādātājs ir kompānijas jaunākais inženieris, Rīgas Tehniskās Universitātes (RTU) trešā kursa students Teodors Kerimovs.

Šis bijis uzņēmuma ceturtais gads, piedaloties izstādē, un šogad mediju uzmanība, salīdzinot iepriekšējos gadus, esot ievērojami augusi.

"Light Pedal" ir pasaulē pirmā analogā "Optical Spring Reverb" sistēma, kas izmanto infrasarkanos optiskos sensorus, lai radītu tembrāli pilnīgu un harmonisku skaņas diapozonu no atsperu vibrācijām. "Light pedal" izmanto ļoti jutīgus optiskos sensorus, kas, novietoti precīzā attālumā no atsperes, reaģē uz ļoti niansētām kustībām atsperēs, ļaujot nolasīt skaņu viļņus, kas ievibrē to virsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

LaIPA valdes priekšsēdētājs: kā cilvēks es teikšu, ka taksometriem nevajag maksāt par mūziku

Jānis Rancāns, 28.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kā LaIPA valdes priekšsēdētājam man jāteic, ka vajag [veikt autoratlīdzības maksu par mūzikas atskaņošanu taksometrā], bet kā cilvēks es teikšu, ka nevajag – taksometros taču pārsvarā klausās Radio PIK,» uzskata Latvijas Izplatītāju un producentu apvienības (LaIPA) valdes priekšsēdētājs Rimants Liepiņš.

Sarunā ar Lietišķo Dienu viņš atzina, ka ir grūti novilkt konkrētu svītru, pasakot, kuriem ir jāmaksā, bet kuriem – nav. LaIPA valdes priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka, sākot pieļaut izņēmumus, ir jābūt ļoti uzmanīgiem.

Runājot par mūzikas atskaņošanu veikalos, ārstniecības iestādēs un tamlīdzīgās publiskās vietās, LaIPA valdes priekšsēdētājs norādīja, ka tas esot atkarīgs no publiskās vietas. «Ja mūzika ir zobārsta kabinetā, pilnīgi noteikti nebūtu jāmaksā – lai jau tur skan Rammstein un mēģina pārkliegt tur valdošās sāpes,» sacīja R. Liepiņš.

Tāpat viņš nedomājot, ka ar nodevu vajadzētu aplikt visus birojus pēc kārtas. Tomēr publiskās izklaides vietas ar nodevu vajadzētu aplikt. «Proti, nodevu vajadzētu maksāt vietām, kur mūzikas atskaņošana ir biznesa veids – piemēram, klubi un tamlīdzīgas vietas,» sacīja LaIPA pārstāvis. Maksāt par mūzikas izmantošanu vajadzētu arī lieveikaliem, kas ir naudas gūšanas mašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvā, Kauņas Žalgiris arēnā, 12. jūnijā ar vienīgo koncertu Baltijā uzstāsies šokrokeris Merilins Mensons (Marilyn Manson).

Biļetes uz Mensona koncertu tagad iespējams iegādāties ticketpro.lv, un stāvbiļetes cena ir Ls 28, bet sēdvieta maksā Ls 34.

Kā informē koncerta organizatori, šobrīd M. Mensons ir aizņemts kā vēl nekad - viņš sadarbojas ar tādām zvaigznēm kā Džonijs Deps un Vācijas industriāla roka smagsvariem Rammstein. Savukārt jau aprīļa beigās tiks izdots Mensona jaunākais studijas albums Born Villain. Koncertā Kauņā klātesošajiem būšot iespēja dzirdēt arī materiālu no jaunā albuma.

Nesen tika paziņots, ka Born Villain iekļauta arī ekskluzīva amerikāņu dziedātājas Kārlijas Saimonas (Carly Simon) dziesmas You’re So Vain versija, kurā bungu un ģitāras partijas izpilda slavenais aktieris un mūziķis Džonijs Deps.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar SAKRET OU vadītāju Igaunijā Kasparu Pacēviču

Lelde Petrāne, 30.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SAKRET OU vadītājs Igaunijā Kaspars Pacēvičs.

- Svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu? Ar ko Jūsu uzņēmums ir unikāls?

SAKRET OU ir sauso un lietošanai gatavo būvmateriālu ražotājs Igaunijā. Tas ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas ietilpst būvniecības materiālu ražotāja AS SAKRET HOLDINGS grupā un ir viens no lielākajiem Latvijas kapitāla investoriem Igaunijā pēc valsts neatkarības atgūšanas.

Latvijā daudz ir runāts par Latvijas Nokia, Skype vai citu super-produktu radīšanu, es uzskatu, ka mums tāds jau ir, un tas ir SAKRET. Mēs smiltis, kas nāk no Latvijas zemes dzīlēm, pārvēršam zeltā un eksportējam uz citām valstīm. Mums nav jāmeklē jauni super-produkti, mums tādi jau ir! Par to var pārliecināties ikviens, kurš kaut reizi ir apmeklējis kādu no SAKRET ražotnēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā bāzētais latviešu jaunuzņēmums «Gamechanger Audio» ražo unikālus, inovatīvus ģitāru pedāļus, ar kuriem divu gadu laikā aizsniedzies līdz klientiem, kuru vidū ir pasaulslaveni mūziķi ne tikai mūsu kontinenta pusē, bet arī Amerikas Savienotajās Valstīs un citviet.

Kā tik daudz izdevies panākt tik īsā laikā, uzņēmuma līdzdibinātājs Didzis Dubovskis stāsta pieticīgi: «Pasaule vēl nav iekarota – mēs esam pārdevuši ap 3000 pedāļu, bet pasaulē ir vairāk nekā 50 miljoni ģitāristu, kam kaut kas no mūsu produkcijas būtu interesants... Mēs tos piedāvājam internetā un dažos veikalos ASV un Eiropā, taču, ņemot vērā, cik tur ir daudz mūziķu, mūzikas veikalu un cik liela interese par šo visu, turklāt ģitāra ir ASV nacionālais instruments, mums vēl ir daudz, kur tiekties.»

«Pirms diviem gadiem bija noiets aptuveni astoņu mēnešu ilgs ceļa posms, kas faktiski bija darbs pa vakariem. Sākumā tas vairāk bija inženieriem, kuri ieguldīja savas zināšanas un laiku, izstrādājot prototipu, taču arī pārējiem tas bija otrs projekts paralēli pilna laika darbam,» turpina Didzis. «Vēl tikai pērn bijām komanda četru cilvēku sastāvā, ik pa brīdim izmantojot daudzu draugu palīdzību, kuri pieslēdzās mums uz konkrētu projektu laiku, savukārt šogad jau esam izauguši līdz 15 cilvēku kolektīvam. Pirmie darba augļi sāka nākt, kad katrs no mums projektā jau bija ieguldījis apmēram 1500 stundas. Manuprāt, agrākais, kad vari novērtēt savu ideju, ir tikai tad, kad esi tajā ieguldījis vismaz 500 stundas reāla darba. Varbūt pat nepieciešamas tai veltīt kā minimums 1000 stundu, pēc tam gan jāveic kopsavilkums, lai saprastu, kas tad rezultātā ir sanācis un kā virzīties tālāk. Kad pirmais produkts Plus Pedal bija tikai prototipa stadijā, mēs startējām grantu programmā Atspēriens. Jāatzīst, ka pirmajā reizē mūsu idejai nenoticēja un neizdevās piesaistīt finansējumu. Pēc tā nepadevāmies un piedalījāmies vēlreiz, otrajā reizē iegūstot 15 000 eiro lielu atbalstu. Tas bija nozīmīgs finansiālais atbalsts uzņēmuma attīstībai. Vēl mums ļoti daudz palīdzēja plašais kontaktu loks, sākot ar inženierijas draugiem, biznesa paziņām, tostarp resursiem Rīgā – kaut vai konsultāciju ziņā. No mentoriem sākumā mums lielu atbalstu sniedza mūziķis un uzņēmējs, veikala Nartiss.lv vadītājs Vairis Nartišs. Viņš mūs paņēma kā līdzdalībniekus savā stendā izstādē Winter NAMM 2017. Tāpat viņš palīdzēja arī ar savu ticību – gan mums, gan mūsu idejai.»

Komentāri

Pievienot komentāru