Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā kurjerpasta uzņēmums DHL Express Latvia uzsācis sūtījumu piegādi, izmantojot Fiat Professional elektriskos automobiļus E-Ducato no Autobrava Motors.

Izvēle par labu šiem automobiļiem notikusi dažādu iemeslu dēļ – garā nobraukšanas distance, vadības iespējas un citi faktori.

“Šis ir vēl viens solis ceļā uz uzņēmuma ilgtspēju. Dabas labklājība ir globāla atbildība, tāpēc jūtam pienākumu ieguldīt grupas vispārējā mērķa sasniegšanā – samazināt kaitējumu videi. Pieaugot pieprasījumam pēc ekspressūtījumiem, kā arī piegādes apjomam un biežumam, palielinās arī degvielas patēriņš un izmešu daudzums. Tāpēc mēs paplašinām savu elektroauto parku, pārejot uz videi draudzīgākiem transportlīdzekļiem,” norāda DHL Express Latvia vadītājs Krists Ezeriņš.

Pasaulē pieaugot loģistikas aktivitātēm, starptautiskā Latvijas uzņēmumu kontrolējošā Vācijas loģistikas un eksprespasta grupa Deutsche Post DHL ir paziņojusi, ka nākamajā desmitgadē investēs 7 miljardus eiro, lai samazinātu siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešus.

Fiat Professional pārstāvniecība Latvijā Autobrava Motors norāda, ka transporta uzņēmuma iegādātie jaunie E-Ducato ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 235 kilometriem garu distanci.

"Ducato modelis daudzus gadus ir pazīstams komerctransporta segmentā un šobrīd tas turpina paplašināt iespējas, esot vienam no izdevīgākajiem elektroauto mazo kravas pārvadājumu automobiļiem,” norāda Fiat Professional un Autobrava Motors pārstāvis Latvijā Uvis Braunfelds.

Sūtījumu piegādes uzņēmums SIA "DHL Latvia" pērn vasarā mainīja nosaukumu uz "DHL Express Latvia".

"DHL Express Latvia" apgrozījums apgrozījums 2020. gadā bija 17,607 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 291 665, kas ir par 90% vairāk nekā 2019.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru