Jaunākais izdevums

Leģendārā amerikāņu zīmola Dodge sportiskākie modeļi Viper, Challenger un Charger Eiropā tiks arī turpmāk pārdoti ar Dodge zīmolu, savukārt tādi modeļi kā Dodge Jorney vai Dodge Nitro, iespējams, drīzumā Eiropā tiks tirgoti ar Fiat zīmotni, vēsta Automotive news.

Atgādināsim, ka Dodge ir daļa no Chrysler Group, kurā 20 % kopš šī gada vasaras pieder itāļu autogigantam Fiat. Šobrīd Fiat koncerns meklē ceļus kā optimizēt un sinerģēt Fiat un Chrysler modeļu klāstu. Fiat-Chrysler vadītājs Serdžio Marhione (Sergio Marchionne) apliecinājis, ka sākot no 2011. gada Dodge Journey un Nitro Eiropā un Latīņamerikā tikšot pārdoti ar Fiat zīmotni. Tostarp Fiat koncernam piederošie Lancia modeļi, izņemot Itāliju, turpmāk Eiropā tiks pārdoti ar Chrysler zīmotni. Lancia Delta un Ypsilon modeļi, kuri veido aptuveni 90 % no Lancia tirdzniecības apjomiem Itālijā pašmāju tirgū joprojām tiks tirgoti ar Lancia zīmolu.

Pēc Fiat-Chrysler vadītāja solītā, jaunā Fiat –Chrysler modeļu sinerģijas programma pagaidām neskaršot Jeep zīmola tirgošanas politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto daļu mazumtirgotājs SIA «Inter Cars Latvija» 2017. gadā strādājis ar neto apgrozījumu 89,949 miljonu eiro apmērā, savukārt uzņēmuma pārskata gada peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 1,743 miljoni eiro, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Salīdzinot ar 2016. gadu, pērn SIA «Inter Cars Latvija» apgrozījums pieauga par 13,930 miljoniem eiro jeb 18,3%, bet uzņēmuma tīrā peļņa pieauga par 20,5%.

Uzņēmums 2017. gadā saglabāja līderpozīcijas autodaļu tirdzniecības nozarē, sacīts «SIA Inter Cars Latvija» gada pārskatā. Apgrozījuma pieaugumu par 11,7 miljoniem eiro nodrošināja tirdzniecības pieaugums Latvijā, bet preču tālākpārdošana uz radniecīgajām sabiedrībām Lietuvā un Igaunijā palielināja apgrozījumu par 2,2 miljoniem eiro.

SIA «Inter Cars Latvija» gada pārskats liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi Latvijā pagājušajā gadā veidoja 49,182 miljonus eiro, preču tālākpārdošana uz Lietuvu ienesa 30,271 miljonu eiro, bet uz Igauniju - 9,597 miljonus eiro. Uzņēmums tirgo preces tālākpārdošanā arī uz citām valstīm, taču izņemot Poliju, no kuras ieņēmumi pērn veidoja 833 tūkstošus eiro, tālākpārdošana uz citiem tirgiem ir maznozīmīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automobiļu uzņēmums Volvo Cars un taksometru pakalpojumu firma Uber prezentējusi kopīgi izstrādātu ražošanas automobili, kas spēj braukt patstāvīgi.

Uber un Volvo Cars 2016. gadā noslēdza inženiertehnoloģiju sadarbības līgumu un kopš tā laika izstrādājuši vairākus prototipus ar mērķi paātrināt uzņēmuma autonomo automobiļu izstrādi. Volvo XC90 SUV ir pirmais ražošanas automobilis, kas apvienojumā ar Uber autonomās braukšanas sistēmu spēj braukt pilnīgi patstāvīgi.

XC90 bāzes automobilis ir aprīkots ar galvenajām drošības funkcijām, kas ļauj Uber instalēt savu autonomās braukšanas sistēmu, kas, iespējams, ļaus nākotnē izmantot pašbraucošos automobiļus Uber tīklā kā autonomas koplietošanas pakalpojumu.

Volvo Cars autonomajai braukšanai gatavā ražošanas automobiļa svarīgākās īpašības ir vairākas rezerves sistēmas stūrēšanas un bremzēšanas funkcijām, kā arī akumulatora rezerves jauda. Ja kāda no primārajām sistēmām kāda iemesla dēļ nespēj darboties, rezerves sistēmas ir ieprogrammētas nekavējoties apturēt automobili.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru un kravas auto, kā arī motociklu rezerves daļu tirgotājs SIA "Inter Cars Latvija" paplašina loģistikas centru Mārupē teju trīs reizes, informēja uzņēmuma vadītājs Kaspars Viļumsons.

No loģistikas centra Mārupē tiek apkalpoti ne vien uzņēmumi Latvijā, bet arī Igaunijā un Somijā.

Kopējās izmaksas loģistikas centra attīstībā ir 5,3 miljoni eiro. Pēc "Inter Cars Latvija" pasūtījuma "Lumi Capital" ieguldīja 3,8 miljonus eiro 6300 m2 lielā loģistikas centra izbūvē. "Inter Cars Capital Group" papildus ieguldīja 1,5 miljonus eiro loģistikas centra infrastruktūras un plauktu sistēmu izbūvē.

Pēc K. Viļumsona sacītā, šis ir būtisks solis, jo tas ļauj nostiprināt "Inter Cars Latvija" uzsākto attīstības ceļu – pārtapt no rezerves daļu izplatītāja par loģistikas uzņēmumu, kā arī attīstīt augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu galapatērētājam, piemēram, centralizēti pārvaldot uzņēmumu auto parkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izveidojot spēcīgu filiāļu tīklu, SIA Inter Cars Latvija ieņem nozīmīgu vietu auto rezerves daļu tirdzniecības jomā

Auto rezerves daļu mazumtirgotājs SIA Inter Cars Latvija kāpinājis apgrozījumu no 1,3 milj. eiro 2011. gadā līdz 55,5 milj. eiro 2015. gadā. Šīs iespaidīgās izaugsmes dēļ uzņēmums ir iekļauts Dienas Biznesa un Lursoft veidotajā straujāk augošo kompāniju jeb Gazeļu sarakstā. «Esam multi zīmolu kompānija, kas tirgo dažādu zīmolu viena veida produktu. Ar to atšķiramies no citiem uzņēmumiem, kas savā klāstā uztur vienu zīmolu no dažādām preču grupām. Aplēses liecina, ka šogad apgrozījums sasniegs 70 milj. eiro, iespējams, tas pietuvosies 80 milj. eiro slieksnim,» stāsta SIA Inter Cars Latvija vadītājs, valdes loceklis Kaspars Viļumsons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Saab pārdots nīderlandiešiem

, 27.01.2010

Spyker Cars izpilddirektors Viktors Mullers (Victor Muller) (pa kreisi) pēc darījuma noslēgšanas ar Saab izpilddirektoru Jānu Āki Junsonu (Jan-Aake Jonsson). (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nīderlandes luksusa auto ražotājs Spyker Cars iegādājies General Motors Zviedrijas autobūves kompāniju Saab, ziņo BBC.

Darījums paredz, ka Spyker Cars samaksā General Motors 74 miljonus USD, kā arī izsniedz tai Saab akcijas 326 miljonu USD vērtībā. General Motors paredz, ka darījums noslēgsies līdz februāra vidum.

Jaunā grupa tiks nosaukta par Saab Spyker Automobiles N.V.

Spyker izpilddirektors Viktors Mullers, komentējot darījumu, iezīmējis savdabīgo Dāvida un Goliāta aspektu – viņš atzinis, ka «normālos apstākļos droši vien Saab būtu pircis Spyker.» Viņš arī piebilda, ka pēdējās piecās saspringtajās sarunu dienās nav gulējis vairāk par 15 stundām.

GM cenšas pārdot Saab jau kopš 2009. gada janvāra un izskanēja pat variants slēgt Saab.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volvo Cars 2019.gadā pārtrauks tikai ar degvielas dzinējiem aprīkotu automašīnu ražošanu

LETA, 05.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums Volvo Cars trešdien paziņoja par plāniem 2019.gadā pakāpeniski pārtraukt tikai ar benzīna vai dīzeļdzinējiem aprīkotu automašīnu ražošanu, turpmāk jaunos modeļus paredzot ar elektriskajiem vai hibrīda dzinējiem.

Volvo Cars, kas pieder Ķīnas autoražotājam Zhejiang Geely Holding Group, norāda, ka laika periodā no 2019.gada līdz 2021.gadam plāno tirgū laist piecus pilnībā elektrisku automašīnu modeļus, no kuriem trīs būs ar paša zīmolu, bet divi ar Polestar zīmolu.

Tāpat tirgū plānots laist vairākus modeļus ar hibrīddzinējiem.

Uzņēmums turpinās ražot esošus ar benzīna vai dīzeļdzinējiem aprīkotus modeļus, kas tirgū laisti līdz 2019.gadam, taču tie pakāpeniski tiks nomainīti ar hibrīda vai pilnībā elektriskiem automobiļiem.

Maijā vācu laikrakstā Frankfurter Allgemeine Zeitung publicētā intervijā Volvo Cars vadītājs Hokans Sāmuelsons sacīja, ka viņš nevēlas attīstīt jaunas paaudzes dīzeļdzinējus, ņemot vērā bargāku regulu izraisītās augstās izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējamā akseleratora pedāļa defekta dēļ amerikāņu koncerns Chrysler ir spiests atsaukt pasaulē aptuveni 10 tūkst. Dodge Caliber modeļus, vēsta Automobilwoche.

Līdzīgi kā Toyota Prius modelim arī Dodge Caliber akseleratora pedālis varot iesprūst, radot draudus ne tikai pašam Caliber stūres vīram un pasažieriem, bet arī pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Kas attiecas uz Latviju, tad pēc vietējā Chrysler un Dodge pārstāvja TC Motors amatpersonu solītā no Latvijā pārdotajiem Caliber šāds defekts neesot konstatēts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Volvo Cars un Northvolt kopīgi būvēs elektrisko automobiļu akumulatoru ražotni

LETA/AFP, 21.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars Corp." un zviedru akumulatoru ražošanas jaunuzņēmums "Northvolt" apvienojuši spēkus, lai Eiropā uzbūvētu jaunu elektrisko automobiļu akumulatoru ražotni, teikts pirmdien publiskotajā kompāniju paziņojumā.

Tajā norādīts, ka paredzētās rūpnīcas ražošanas jauda būs 50 gigavatstundas gadā, bet ražošanu ieplānots sākt 2026.gadā.

Tas ļaus "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", ar akumulatoriem aprīkot aptuveni 800 000 elektrisko automobiļu gadā.

Tāpat "Volvo Cars" un "Northvolt" plāno nākamgad Zviedrijā atvērt izpētes un izstrādes centru, lai attīstītu nākamās paaudzes akumulatoru elementus un automobiļu integrēšanas tehnoloģijas.

"Volvo Cars" jau martā paziņoja, ka no 2030.gada plāno pārdot tikai pilnībā elektriskus automobiļus.

Kompānija norādīja, ka visi modeļi ar iekšdedzes dzinējiem, tostarp hibrīdi, vairs netiks ražoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volvo spiedīs gāzi grīdā ar piecu miljardu investīcijām Zviedrijā

Gunta Kursiša, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Volvo Cars grasās ieguldīt aptuveni piecus miljardus ASV dolāru ražošanas attīstībā Zviedrijā, pirmdien paziņojusi kompānija.

Investīcijas Zviedrijas ražotnēs būs aptuveni puse no 70 miljardu Zviedrijas kronu jeb 10,5 miljardu ASV dolāru kopējā investīciju apjoma, ko plānots veikt laikā no 2011. līdz 2015. gadam.

Daļa Zviedrijā paredzēto investīciju tiks novirzītas ražošanai Torslandā (Torslanda), kas atrodas Zviedrijas rietumos, bet daļa – ražotnēm Olofstromā (Olofström) un Skvodē (Skövde).

Jau rakstīts, ka šā gada oktobrī uz laiku tika apturēta Volvo Cars ražošana Torslandē. Kompānija norādīja, ka šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar situāciju automobiļu tirgū, sevišķi Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Investējot 500 miljonus dolāru, Volvo Cars ASV būvēs rūpnīcu

LETA/AFP, 11.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas autoražotājam Zhejiang Geely Holding Group piederošais Zviedrijas autobūves uzņēmums Volvo Cars pirmdien paziņoja, ka Dienvidkarolīnas štatā tiks būvēta ASV pirmā kompānijas automašīnu montāžas rūpnīca.

Kompānija norāda, ka pirmā automašīna no šīs ražotnes izripos 2018.gadā un paredzēts, ka rūpnīca spēs saražot 100 000 automobiļu gadā.

Šīs rūpnīcas izveidē Volvo Cars investēs 500 miljonus dolāru (445,6 miljonus eiro). Volvo Cars, kas ASV tirgū atrodas kopš 1955.gada, jau marta beigās paziņoja, ka ASV būvēs uzņēmuma pirmo rūpnīcu, lai palielinātu savu daļu šajā tirgū, kas pērn veidoja mazāk nekā 0,4%.

Jaunajā rūpnīcā paredzēts nodarbināt līdz 4000 cilvēku. Volvo Cars šobrīd pieder divas rūpnīcas Eiropā un divas Ķīnā.

Geely Zviedrijas autoražotāju 2010.gadā iegādājās no ASV autobūves koncerna Ford Motor Co..

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums Volvo Cars Corp., kas pieder Ķīnas autoražotājam Zhejiang Geely Holding Group, plāno iegūt vienu miljardu dolāru (932,3 miljonus eiro), pārdodot priekšrocību akcijas pirms iespējama akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO), ceturtdien ziņoja laikraksts Wall Street Journal.

Laikraksts norāda, ka Volvo Cars par akciju iegādi vērsies pie vairākiem Ķīnas investoriem, tostarp valsts ieguldījumu fondiem un privātā kapitāla uzņēmumiem.

Mediji jau vairākus mēnešus spekulējuši par iespējamu Volvo Cars IPO, dažādiem avotiem runājot par akciju kotēšanu Honkongā, Stokholmā vai Londonā.

Zviedru finanšu laikraksts Dagens Industri, atsaucoties uz banku nozares informācijas avotiem, janvārī vēstīja, ka uzņēmuma vērtība sasniegusi gandrīz 1,5 miljardus eiro.

Kā ziņots, Volvo Cars tīrā peļņa pērn sasniedza 5,94 miljardus kronu (633 miljonus eiro), un tas ir par 90% vairāk nekā 2015.gadā.

Peļņas pieaugumu galvenokārt nodrošināja tirdzniecības apjoma kāpums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pasaules autotirgū vērojama stagnācija un pat lejupslīdes tendences, Ķīnas kompānijai «Geely» piederošais Zviedrijas luksusa automobiļu zīmols «Volvo Cars» šā gada pirmajā pusē pārdevis rekorddaudz spēkratu.

Janvārī-jūnijā pārdoti 340 286 «Volvo» automobiļi, kas ir par 7,3% vairāk nekā pagājušā gada pirmajā pusē, savukārt pārdošanas ieņēmumi aplūkotajā periodā pieauguši par 5,9% - līdz 130 miljardiem Zviedrijas kronu (12,4 miljardiem eiro).

Vienlaikus operacionālās peļņas iespējas ierobežoja spiediens uz cenām un ASV noteiktie ievedmuitas tarifi. Kompānija ir īstenojusi izmaksu kontroles pasākumus, kuru ietekme būs jūtama šā gada otrajā pusē.

«Volvo Cars» operacionālā peļņa gada izteiksmē samazinājusies par nepilniem 30% - līdz 5,5 miljardiem Zviedrijas kronu.

Pērn «Volvo Cars» sasniedza visu labu labāko automašīnas pārdošanas rezultātu - vairāk nekā 600 tūkstoši gada laikā pārdotu automašīnu, lai gan peļņu ietekmēja ASV tirdzniecības karš ar Ķīnu un Eiropas Savienību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot 3,8 miljonus eiro, nekustamo īpašumu attīstītājs "Lumi Capital" paplašinājis Plieņciema loģistikas centru Mārupē.

Jaunās noliktavu telpas 6300 kvadrātmetru platībā ir nodotas nomniekam – uzņēmumam "Inter Cars", kas nodarbojas ar automašīnu rezerves daļu vairumtirdzniecību un uz ilgtermiņa līguma pamata telpas nomāja jau iepriekš.

"Loģistikas kompleksa paplašināšanas laikā ņēmām vērā visas pastāvīgā nomnieka intereses un vajadzības, kā arī dominējošās tendences loģistikas pasaulē. Esam gandarīti par paveikto – komplekss ir plašs, moderns, tam ir lieliska atrašanās vieta, un esam droši, ka īpašuma vērtība pieaugs un ieguldījumi atmaksāsies," stāsta "Lumi Capital" vadošais partneris Raiko Uri.

Būvdarbus veica "Mapri Ehitus OÜ" meitasuzņēmums Latvijā "Mapri Būve", un darbi sākās pagājušā gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Inter Cars Latvija četrkāršo apgrozījumu

Žanete Hāka, 12.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Inter Cars Latvija neto apgrozījums pērn audzis vairāk nekā četras reizes, sasniedzot 34,266 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Savukārt 2013. gadā tas apgrozīja teju astoņus miljonus eiro. Ievērojami ir kāpusi arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas - Inter Cars Latvia 2014. gadā nopelnīja 564,005 tūkstošus eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā 2013. gadā.

SIA Inter Cars Latvija pamatnodarbošanās ir auto daļu mazumtirdzniecība.

Uzņēmuma vadība ziņo, ka līdz aizvadītā pārskata gada beigām uzņēmuma tirdzniecības apjoms, kā arī sadarbības partneru skaits, ir nozīmīgi pieaudzis.

Auto daļu mazumtirgotājs Inter Cars Latvija, izmantojot mātes uzņēmuma atbalstu, šajā gadā plāno atvērt vēl divas jaunas tirdzniecības vietas Valmierā un Jelgavā, tādējādi būtiski palielinot apgrozījumu, kā arī radot jaunas darba vietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

M. Bondaru Spyker Cars padomē ievēlēja viens no kompānijas akcionāriem, ar ko Latvijas baņķieris bijis pazīstams.

Saskaņā ar Spyker Cars iekšējo kārtību, kas paredz padomes locekļu rotāciju, M. Bondars luksusa auto ražotāja padomē darbu turpinās līdz 2010. gada aprīlim.

Spyker Cars padomē 2008. gada janvārī ieceltais Latvijas Krājbankas padomes loceklis Mārtiņš Bondars atzina, ka diemžēl vairāk par šo darījumu komentārus sniegt nevar. «Tas ir komplicēti, darījumā tiešā veidā iesaistīti gana daudzi cilvēki,» viņš atzina, piebilstot, ka turklāt darījums vēl nav noslēdzies.

Jaunā grupa tiks nosaukta par Saab Spyker Automobiles N.V. Spyker izpilddirektors Viktors Mullers, komentējot darījumu, iezīmējis savdabīgo Dāvida un Goliāta aspektu - viņš atzinis, ka «normālos apstākļos droši vien Saab būtu pircis Spyker.», piebilstot, ka pēdējās piecās saspringtajās sarunu dienās nav gulējis vairāk par 15 stundām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Volvo Cars atjaunos ražošanu Zviedrijas un Beļģijas rūpnīcās

LETA, 17.04.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", piektdien paziņoja, ka atjaunos ražošanu Zviedrijas un Beļģijas rūpnīcās, kurās koronavīrusa krīzes dēļ tikusi apturēta darbība.

Ražošanu šajās rūpnīcās paredzēts atjaunot pirmdien.

"Volvo Cars" norāda, ka ražošanas apjoms Gēteborgas un Gentes rūpnīcās tiks pielāgots pašreizējam pieprasījuma līmenim.

"Mums ir atbildība pret mūsu darbiniekiem un piegādātājiem atjaunot ražošanu tagad, kad to ļauj situācija," skaidro "Volvo Cars" vadītājs Hokans Sāmuelsons.

Uzņēmums 11.maijā arī paredzējis atjaunot darbību ASV rūpnīcā Dienvidkarolīnā. "Volvo Cars" jau iepriekš atjaunoja darbību Ķīnas rūpnīcās, kas ilgu laiku bija slēgtas koronavīrusa izplatības dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto rezerves daļu tirdzniecība vēl nesen bija ļoti konservatīva nozare, kur dominēja fiziskā pārdošana, taču Covid-19 ietekmē arī šajā jomā aizvien pieaug tiešsaistes pakalpojumu loma. Tas nozīmē, ka, reaģējot uz patērētāju uzvedības maiņu, autoservisiem un rezerves daļu tirgotājiem varētu nākties pārstrukturēt savus biznesa modeļus.

Tā uzskata auto un moto rezerves daļu tirgotāja “Inter Cars Latvija” vadītājs Kaspars Viļumsons.

“Inter Cars Latvija” tiešsaistes veikala 2020.gada rezultāti liecina – otrajā pusgadā internetā pārdots piecas reizes vairāk auto un moto preču nekā pirmajā. Turklāt uzņēmums prognozē, ka 2021.gadā tā tiešsaistes tirdzniecības apjomi palielināsies vismaz par 20%.

“Mēs pašlaik varam vērot, ka transportlīdzekļa īpašnieks pats kļūst par rezerves daļu tiešo pircēju. Daļēji to veicina Covid-19 dēļ noteiktie fiziskā kontakta ierobežojumi, bet daļēji arī tas, ka cilvēki kļūst izglītotāki un vēlas vairāk kontrolēt ar spēkratiem saistītās izmaksas,” tā Viļumsons.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums «Volvo Cars», kas pieder Ķīnas autoražotājam «Zhejiang Geely Holding Group», trešdien paziņoja, ka pasaulē atsauks 167 000 automobiļu, tādējādi šim dažu pēdējo nedēļu laikā esot jau otram atsaukumam.

Šis atsaukums aptver 2018. un 2019.gada «XC60» modeļus, kuros konstatēta defektīva komponente elektriski vadāmos bagāžas nodalījumu vākos.

«Aukstos laikapstākļos bagāžas nodalījuma vāka pacelšanas mehānisms var atdalīties, izraisot troksni vai funkcionēšanas problēmas,» skaidro uzņēmums.

«Volvo Cars» ietekmētajiem automobiļiem nepieciešamos remontdarbus veiks bez maksas.

Jau ziņots, ka «Volvo Cars» pirms divām nedēļām pasaulē izziņoja 200 000 dīzeļautomobiļu atsaukumu saistībā ar defektīvām degvielas padeves caurulēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums «Volvo Cars», kas pieder Ķīnas autoražotājam «Zhejiang Geely Holding Group», paziņojis, ka pasaulē atsauks 200 000 dīzeļautomobiļu saistībā ar defektīvām degvielas padeves caurulēm.

«Volvo Cars» norāda, ka pēc ilgāka laika perioda degvielas padeves caurules var saplaisāt, izraisot degvielas noplūdi dzinēja nodalījumā.

Šis atsaukums aptver «Volvo V40», «S60» un «V60», kā arī «V70», «XC70», «S80», «XC60» un «XC90» modeļus.

«Volvo Cars» vēsta, ka degvielas padeves caurules tiks nomainītas bez maksas un ietekmēto automobiļu īpašnieki tikuši informēti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas finansistam Vladimiram Antonovam, kurš iegādāsies Spyker Cars sporta automašīnu biznesu, ir ambīcijas kļūt arī par Zviedrijas autoražotāja Saab īpašnieku, vēsta thelocal.se. «Tas ir laika jautājums,» viņš norādījis.

Kā vēstīts, Spyker Cars, kam pieder Zviedrijas autoražotājs Saab Automobile, pārdos savu sporta automašīnu biznesu Lielbritānijas firmai, ko kontrolē Antonovs.

«Bez Spyker mēs nevarētu pagājušajā gadā iegādāties Saab Automobile, bet tagad Spyker darbība ir kļuvusi par mazu zivi lielā dīķī,» Spyker paziņojumā norādīja Saab priekšsēdētājs Viktors Mullers, atklājot, ka uzņēmumam ir nepieciešama papildu nauda attīstībai.

Spyker ir parakstījusi saprašanās memorandu, saskaņā ar kuru bizness tiek pārdots par 15 miljoniem eiro, bet 17 miljoni eiro jāmaksā vēlāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Chrysler ASV atsauc 285 tūkstošus auto

Ritvars Bīders, 07.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Chrysler Group saistībā ar iespējamiem auto uzliesmojumiem nepareizas elektronikas instalācijas dēļ atsauc aptuveni 285 tūkstošus 2008. un 2009. gada auto modeļus, ziņo CNN.

Atsaukums attiecas uz Chrysler ASV automašīnu modeļiem Dodge Caravan un Town & Country.

«Kompānijai nav nekādu ziņu par negadījumiem vai cietušajiem, kas būtu radušies tieši šīs vainas dēļ,» norāda Chrysler, piebilstot, ka šis atsaukums ir brīvprātīgs un veikt drošības nolūkos, lai pārbaudītu šo auto modeļu slīdošo durvju mehānismus, un vajadzības gadījumā salabotu vai nomainītu elektroinstalācijas tajās.

Šis šomēnes jau ir otrais Chrysler atsaukums. Pagājušajā nedēļā kompānija visā pasaulē atsauca aptuveni 35 tūkstošus Dodge Caliber un Jeep Compass automašīnu saistībā ar gāzes pedāļa iespējamu iestrēgšanu. Aptuveni 25 tūkst. no šiem auto tika atsaukti ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zviedrijas autobūves uzņēmums "Volvo Cars Corp.", kas pieder Ķīnas autoražotājam "Zhejiang Geely Holding Group", otrdien paziņoja, ka no 2030.gada plāno pārdot tikai pilnībā elektriskus automobiļus.

Kompānija norāda, ka visi modeļi ar iekšdedzes dzinējiem, tostarp hibrīdi, vairs netiks ražoti.

"Automobiļiem ar iekšdedzes dzinējiem nav ilgtermiņa nākotnes," skaidro "Volvo Cars" tehnoloģiju direktors Henriks Grīns.

Viņš piebilst, ka 2030.gads kā mērķis noteikts saistībā ar spēcīgo pieprasījumu pēdējos gados pēc "Volvo" elektriskajiem automobiļiem un pārliecību, ka ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotu automašīnu tirgus pakāpeniski sarūk.

"Volvo Cars" iecerējis, ka līdz 2025.gadam 50% no tā tirdzniecības apjoma pasaulē nodrošinās pilnībā elektriskie automobiļi.

Tāpat uzņēmums plāno koncentrēties uz tirdzniecību internetā, norādot, ka visi elektriskie automobiļi būs pieejami tikai internetā, izmantojot pakalpojumu "Care by Volvo".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ķīniešu Geely «uzmet» Ford saistībā ar Volvo iegādi

, 16.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīniešu autoražotājs Geely, kas iepriekš bija izteicis nodomu iegādāties Volvo Cars, ir atmetis šo plānu, vēsta zviedru laikraksts Dagens Industri.

Iepriekš tika izplatīta informācija, ka amerikāņu koncernam Ford piederošais zviedru uzņēmums Volvo Cars tiks pārdots ķīniešu uzņēmumam Geely Holding Group. Labi informēti avoti apgalvoja, ka izšķirošais lēmums starp Ford un Geely tiks pieņemts jau augusta vidū.

Taču tagad pārstāvji no Ford informējuši Volvo Cars vadību, ka Geely vairs negrasās sagatavot piedāvājumu pirkt Volvo.

«Viņi nedēļas nogalē paskaidroja, ka viņi nekad nav veikuši šādu paziņojumu,» laikrakstam sacījis Volvo vadītājs Stefans Odels (Stephen Odell).

Atskatoties pagātnē, bijušas vairākas īpatnības saistībā ar iespējamo piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Spyker Cars NV, kam pieder Saab Automobile, piekritis pārdot savu sporta auto vienību Krievijas uzņēmējam Vladimiram Antonovam, pret kuru savulaik pretenzijas bija Saab iepriekšējam īpašniekam General Motors, ziņo Bloomberg.

Antonovs (attēlā), bijušais Spyker priekšsēdētājs un akcionārs, par C8 Aileron un citu superauto, kas tiek tirgoti par vairāk nekā 200 tūkstošiem ASV dolāru, ražotāju maksās 15 miljonus eiro, liecina Nīderlandē bāzētās kompānijas paziņojums. Papildus tam Antonovs nākamo sešu gadu laikā maksās vēl 17 miljonus eiro saistībā ar vienības nākotnes peļņu.

Antonovam piederēja 29,9% no Spyker, bet pirms Saab pārdošanas Spyker General Motors Co. pieprasīja viņam atbrīvoties no šīs daļas. Antonova daļu iegādājās Tenaci Capital BV, kompānija, ko kontrolē Spyker vadītājs Viktors Mullers. Šāda General Motors prasība sekoja pēc tam, kad decembrī pieauga bažas par Antonova pagātni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spyker Cars oficiāli paziņojis, ka turpinot sarunas ar General Motors Co (GM), ar mērķi iegādāties zviedru struktūrvienību Saab, taču pagaidām nedeva nekādu norādi par to, kad darījuma varētu notikties, vēsta Reuters.

Spyker Cars vadītājs Viktors Mullers (Victor Muller) ziņu aģentūrai Reuters apstiprinājis, ka sarunas ar GM turpinoties, taču nav skaidrs kāds būšot šo sarunu atrisinājums. Viņš norādīja, ka lielākā neskaidrība ir par to, vai GM ved sarunas ar vienu vai diviem pretendentiem.

GM Europe pārstāvis iepriekš informēja, ka GM turpinot sarunas par Saab pārdošanu, taču neatklāja vai GM turpina pārrunas ar vienu vai vairākiem pircējiem.

Kā zināms, par Saab iegādi interesējas un savu piedāvājumu izteikusi investīciju kompānija Genii Capital, kura intereses pārstāv Formula 1 boss Bērnijs Eklstouns (Bernie Ecclestone.)

Komentāri

Pievienot komentāru