Jaunākais izdevums

Turpmāk Henkel un Schwarzkopf produktu piegādi patērētājiem Latvijā veiks Dominante Capital holdingā ietilpstošie uzņēmumi, Db.lv informēja Dominante Capital preses pārstāve Ilze Lapiņa.

Jau iepriekš tika ziņots, ka šopavasar tiks pabeigta uzņēmumu grupas izveide, kas kļūs par vienu no Latvijas nozīmīgākajiem holdingiem — Dominante Capital. Kompānija veiksmīgi sākusi attīstīt multimiljonu līderprojektus un investē līdzekļus nekustamā īpašuma, industriālo ražošanas zonu, loģistikas un telekomunikāciju projektu attīstīšanā.

"Kompānijas iekļaušana Dominante Capital struktūrā, kā arī tādu Latvijā iecienīto ražotāju kā Henkel un Schwarzkopf produktu piegādes pārņemšana, apliecina mūsu vērienīgos biznesa attīstības plānus," saka Dominante Capital mārketinga projektu vadītājs Boriss Epšteins.

Veicot kompānijas Lielais Kristaps un Ko reorganizācijas procesu, kompānijas loģistikas departaments veiksmīgi tiks iekļauts jaunizveidotajā kompānijā Dominante Loģistikas sistēma. "Esam nolēmuši ar lielāku jaudu turpināt iesākto biznesa attīstības virzienu. Iekļaušanās Dominante Capital holdinga struktūrā, paver iespējas kļūt par vēl nozīmīgākiem tirgus spēlētājiem, jo tiks nodrošinātas nepieciešamās investīcijas un administratīvais atbalsts," saka Lielais Kristaps un Ko prokūrists Normunds Brikulis.

Uzņēmuma Dominante Loģistikas sistēma darbinieki ikdienas darbā izmanto WMS sistēmu (warehouse management system), kas būtiski optimizē darba procesu noliktavā.

Turpmāk holdingkompānijā Dominante Capital ietilpstošais uzņēmums Dominante Loģistikas sistēmas piegādās sekojušus produktus: Henkel un Schwarzkopf ražotāju zīmolus (sadzīves ķīmijas jomā: Persil, Rex, Sillan, Pervoll, Bref, Pur u.c., kosmētikas preces: Pallete, Fa, Gliskur, Schauma, u.c.),

Kimberly-Clark produktus (Huggies, Kleenex u.c.), populāros tēju zīmolus Twinings TWININGS England, kā arī tādus iecienītus zīmolus kā Regina, Soft&Easy - DELITISSUE; KRET, APART, Izo- Global Cosmed; Maximus, Spartakus, Savana, Seven- Cawa Poland; Brait- Drammers; Fresh&Clean - Sodalco; Quik, Emi, Nilo-C.I.M.Cardificio, Fermenta, Liilia, Luik - Mayeri u.c.

Kompānija turpinās attīstīt arī iesāktās iestrādes un turpinās piegādāt pircējiem Latvijas ražotāju preces: Kvadro, KARALEKS, Defreo, MONO PAP.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Capital izpērk Colliers International PM

, 16.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdings Dominante Capital savā īpašumā pilnībā pārņēmis nekustamo īpašumu apsaimniekošanas kompāniju ColliersInternational PM, tā kļūstot par vienīgo šī uzņēmuma īpašnieku.

Turpmāk uzņēmums darbosies zem nosaukuma Dominante PM (Dominante Property Management). Aktīvu, kurus pārvalda kompānija, vērtība uz šo brīdi ir 80 miljoni EUR. Plānots, ka, piesaistot īpašumu pārvaldīšanai jaunus objektus, aktīvu vērtība līdz 2012. gadam pieaugs līdz 200 miljoniem EUR.

Colliers International turpinās sniegt nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un ēku pārvaldīšanas pakalpojumus Latvijas tirgū. Domājot par attīstību, kompānijā ir izveidota jauna iekšējā struktūrvienība - Nekustamo īpašumu pārvaldīšanas departaments. Par tā direktori ir iecelta Sandra Grimberga. Kompānijas Dominante PM valdes priekšsēdētāja amatā turpmāk būs Dominante Capital valdes priekšsēdētājs un lielākais akcionārs Rafails Deifts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atklāta Dominante Park 1. kārta

, 21.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18.maijā tika atklāta pirmā A klases industriālā parka Latvijā - Dominante Park - 1. kārta, kurā ietilpst noliktavu un biroju telpas 40 000 kvadrātmetru platībā, ziņo Dominante Capital preses pārstāve Ilze Lapiņa.

Industriālā parka Dominante Park pirmā kārta tika nodota ekspluatācijā šī gada martā, un ir pilnībā iznomāta. Parka pirmie nomnieki ir kompānijas Jungent, Dominante loģistikas sistēma, Lielais Kristaps un Ko, kā arī liela Igaunijas alkohola vairumtirdzniecības kompānija.

Projekta otrā kārta ekspluatācijā tiks nodota 2008.gada sākumā, bet trešā kārta – 2009.gadā. Kopējās investīcijas 5 gadu laikā sasniegs aptuveni 130 miljonus EUR.

Līdz ar Dominante Park projekta īstenošanu tiek attīstīta reģiona infrastruktūra un radītas simtiem darbavietu. Darbiniekiem būs pieejamas atpūtas, izklaides un iepirkšanās iespējas turpat Dominante Park teritorijā. Dominante Park plānos ietilps arī bērnudārza celtniecība Ķekavas pagastā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Loģistikas Sistēma iegūst ISO 9001:2000 sertifikātu

, 23.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdinga kompānijas Dominante Capital sastāvā ietilpstošais uzņēmums Dominante Loģistikas Sistēma ieguvis jaunu apliecinājumu savu pakalpojumu kvalitātes līmenim, saņemot ISO 9001:2000 sertifikātu noliktavas, transporta un analītiskās loģistikas pakalpojumu jomā.

Sertifikāts iegūts pēc starptautiskās sertifikācijas organizācijas Bureau Veritas veiktās atbilstības starptautiskajiem standartiem pārbaudes, Db.lv informē Rasa Saliņa, Dominante Loģistikas Sistēma sabiedrisko attiecību konsultante.

„Kopš paša uzņēmuma dibināšanas brīža, 2007. gada marta, mēs strādājām pie šī sertifikāta iegūšanas. Saņemtais kvalitātes vadības sertifikāts ir papildu apliecinājums gan mūsu klientiem, sadarbības partneriem, gan kompānijas vadībai un akcionāriem, ka DominanteLoģistikas Sistēma spēj nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumus. Tāpat Bureau Veritas izsniegtais sertifikāts ir svarīgs signāls ārvalstu kompānijām, kuras meklē loģistikas partneri Baltijā, tostarp Latvijā. Šobrīd mūsu uzņēmums strādā pie HACCP* un OHSAS** sertifikātu iegūšanas,” uzsver Edgars Štelmahers, Dominante Loģistikas Sistēma valdes priekšsēdētājs. Viņš piebilst: „Ar šo mūsu uzņēmums ir kļuvis par vienu no retajām Latvijas loģistikas kompānijām, kura ieguvusi šādu sertifikātu.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējkapitāla investīciju uzņēmums "Practica Capital" ir sekmīgi pabeidzis finansējuma piesaisti savam trešajam un līdz šim lielākajam fondam "Practica Venture Capital III". Tas nodrošinās finansējumu sēklas stadijas jaunuzņēmumiem Baltijas valstīs.

“Practica Venture Capital III” ir trīs reizes lielāks kā iepriekšējais fonds, tāpēc reģionam šis ir ļoti būtisks ieguvums finansējuma pieejamības ziņā.

"Lielākā daļa finansējuma, kas tiek investēti agrīnas stadijas jaunuzņēmumos Eiropā, ir no konkrētajā valstī vai reģionā strādājošiem iespējkapitāla fondiem. Mēs šādā kontekstā saskatījām iespēju Baltijas reģionā, kur acīmredzami pietrūkst finansējuma tieši šajā uzņēmumu attīstības posmā," saka Arvidas Blože (Arvydas Bložė), "Practica Capital" partneris. "Mēs priecājamies par Baltijas valstu pensiju fondu pārvaldnieku interesi attiecībā uz šādām investīcijām. "Practica Capital" ir arī atbalsts no Eiropas Investīciju fonda (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB), Lietuvas finanšu institūcijas (INVEGA), kā arī SEB un "Swedbank" Investīciju vadības uzņēmumiem. Beidzot iespējkapitāls arī Baltijas valstīs palēnām kļūst par aktīvu klasi, un tas mainīs investīciju spēles noteikumus kopumā."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielais Kristaps un Ko izplatīs Haribo un Kalev Chocolate factory produkciju

, 11.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības kompānija Lielais Kristaps un Ko, viens no holdinga Dominante Capital sastāvā esošajiem uzņēmumiem, noslēdzis līgumus ar pazīstamiem pārtikas preču ražotājiem Haribo un Kalev Chocolate Factory par pilna spektra vairumtirdzniecības pakalpojumu sniegšanu, kas ietver tirdzniecības organizēšanu, mārketinga aktivitātes, kā arī preču piegādi, liecina sniegtā informācija medijiem.

Līdz ar šo līgumu noslēgšanu Lielais Kristaps un Ko sāk darbu pie pārtikas produktu distribūcijas – izveidota papildu tirdzniecības nodaļa ar 12 tirdzniecības pārstāvjiem. Līdz šim uzņēmuma portfelī ietilpa galvenokārt rūpniecības preču ražotāji, bet, sākot ar 2008. gadu, kompānija sevi Latvijas tirgū ir pieteikusi arīdzan kā pārtikas preču vairumtirdzniecības pakalpojumu sniedzējs.

''Šo līgumu noslēgšana būtiski ietekmē mūsu uzņēmuma darbību, jo esam paplašinājuši savu darbības sfēru ar pārtikas preču distribūciju. Tā kā plānojam šo virzienu attīstīt arī turpmāk, attiecīgi esam būtiski palielinājuši kompānijas darbinieku resursus, kas ļauj ne tikai piedāvāt plašāku pakalpojumu klāstu, bet arī pilnveidot servisu, apkalpojot gan mūsu esošos, gan arī potenciālos klientus,'' atzīmēja Dmitrijs Golubevs, Lielais Kristaps un Ko tirdzniecības direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepriekš plānotajā termiņā – šā gada decembrī ekspluatācijā nodota Latvijā lielākā un A klases industriālā un loģistikas parka Dominante Park trešā kārta. Kopējā trešās kārtas telpu platība ir 25 000 m2, no kurām noliktavu telpu platība aizņem 19 500 m2, bet biroji un mazumtirdzniecības telpas — 5 500 m2.

Laika posmā starp otrās (2008. gada augustā) un trešās kārtas nodošanu ekspluatācijā otrās kārtas telpās, kas ir pilnībā iznomātas, jau ir ievākušies un uzsākuši darbu 95% nomnieku. Šobrīd trešajā kārtā ir sākušies telpu izbūvēšanas darbi atbilstoši katra konkrētā nomnieka vajadzībām. Paredzēts, ka pirmie nomnieki uzsāks savu darbu jaunajās telpās nākamā gada februārī.

Edgars Štelmahers, Dominante Park valdes priekšsēdētājs:«Situācija ir tāda, ka, ja mums tagad uzreiz vajadzētu piedāvāt telpas trešajā kārtā visiem uzņēmumiem, ar kuriem šobrīd notiek pārrunas par telpu nomu, tad jau tagad steidzīgi būtu jāsāk būvēt ceturtā kārta. Līdz ar to notikumu gaita, neraugoties uz pašreizējo ekonomisko krīzi, liek mums dienaskārtībā paturēt jautājumu arī par nākamās kārtas būvniecību Dominante Park.».

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Papildināts - 11. septembrī darbu jāpārtrauc Ķekavas Dominante Park, kur atrodas arī Rimi noliktava

Lelde Petrāne, 10.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas Dominante Park noliktavu darbinieki nolēmuši pievērst uzmanību «bīstamai situācijai, kas izveidojusies Ķekavā un apdraud vairāku simtu cilvēku drošību», liecina trešdien medijiem izplatīts paziņojums. Rimi Latvia nekustamo īpašumu un attīstības direktors Didzis Kirstuks db.lv informēja, ka kā viens no noliktavu Dominante Park īrniekiem informāciju par VUGD lēmumu Rimi saņēmis tikai šodien no plašsaziņas līdzekļiem.

(Papildināts ar Rimi komentāru.)

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) apliecina, ka pārbaude Dominante Park veikta un ēkas darbība jāaptur 11. septembrī.

Darbinieku vēstule esot nosūtīta arī valsts amatpersonām. Raizējoties par savām darba vietām, darbinieki gan vēloties palikt anonīmi.

«Rakstu Jums vairāku savu darba biedru vārdā, kas saprotamu iemeslu dēļ grib palikt anonīmi. Tomēr klusēt nespējam, jo pašreizējā situācija mūsu darbvietā jau ir pārāk nopietna, tiek apdraudētas pats dārgākais, kas katram mums ir – mūsu veselība un var būt arī pat dzīvība! Mums taču pietika ar vienu Latvijas melno dienu! Mums nevajag vēl vienu un varbūt pat vēl lielāku traģēdiju!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Loģistikas un vairumtirdzniecības Eiropas līderi izdarījuši izvēli par labu Dominante Park

, 14.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dominante Park Ķekavā otrā kārta tiks nodota ekspluatācijā augusta vidū – sešas nedēļas pirms iepriekš plānotā termiņa beigām.

Jau šobrīd noslēgti līgumi par visu (100%) industriāli-loģistisko platību nomu (to kopējā platība ir 20 736 kv. m.) ar tādām lielām Eiropas kompānijām kā Brenntag, Itella Logistics, Rhenus Logistics, Via 3L, kā arī ar citiem Latvijas tirgus līderiem, Db.lv informē Dominante Park mārketinga vadītājs Boriss Epšteins.

Parka trešā kārta, kurā industriālās noliktavu telpas aizņem aptuveni 24 000 kv. m., savukārt biroju un tirdzniecības – aptuveni 5 500 kv. m., tiks nodota ekspluatācijā 2008. gada novembrī. Uzsākta parka ceturtās un piektās kārtas projektēšana, kuras paredzēts nodot ekspluatācijā 2009. gada nogalē – 2010. gada sākumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada deviņos mēnešos «New Hanza Capital» strādāja ar peļņu 173,5 tūkstošu eiro apmērā, kas ir par 512% vairāk, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, liecina kompānijas paziņojums biržā «Nasdaq Riga».

Kompānijā to skaidro ar uzņēmuma pārvaldīto īpašumu nomas ieņēmumu pieaugumu un ieguldījuma īpašumu portfeļa palielināšanos.

Nerevidētie finanšu rezultāti liecina, ka uzņēmuma ieņēmumi 2017. gada deviņos mēnešos bija veidoja 893,7 tūkstošus eiro, kas ir par 290% vairāk nekā gadu iepriekš. EBITDA (ieņēmumi pirms procentu, uzņēmumu ienākuma nodokļa, nolietojuma un amortizācijas un pamatlīdzekļu vērtības samazinājuma) 2017. gada 30. septembrī bija 332,2 tūkstoši eiro un FFO (peļņa pēc nodokļiem + nolietojums + amortizācija - peļņa no īpašumu pārdošanas + atliktais nodoklis) 2017. gada deviņos mēnešos sasniedza EUR 169,2 tūkstošus eiro.

Kā vienu no svarīgākajiem trešā ceturkšņa notikumiem kompānija min faktu, ka sadarbībā ar vienu no vadošajiem Vācijas alternatīvo ieguldījumu fondu administrācijas pakalpojumu sniedzējiem «IntReal», 2017. gada septembrī Vācijā tika nodibināts nekustamā īpašuma alternatīvo ieguldījumu fonds «New Hanza Capital Fund 2017». Fonda darbība būs saistīta ar komerciālā nekustamā īpašuma iegādi Vācijā — naudas plūsmu veidojošām biroju ēkām un fonds piesaistīja sākotnējo kapitālu 60 miljonu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Miljonāram Rafailam Deiftam piederošais koncerns Dominante Capital sācis uzpirkt konkurentus krīzes skartajā loģistikas nozarē.

Dominante Capital darbs pie konkurentu pārņemšanas neesot apstājies, un kompānijai jau ritot pārrunas ar vēl vairākām citām loģistikas kompānijām, tomēr šo kompāniju vārdi un pārrunu rezultāti tikšot atklāti vien pēc procesa noslēgšanās. Arī kopumā eks­perti prognozē, ka mazās loģistikas kompānijas Latvijā ar laiku izzudīs. Vienlaikus tiek arī prognozēta lielu starptautisko loģistikas kompāniju ienākšana Latvijas tirgū, kā rezultātā Baltijas tirgū toni noteiks pāris loģistikas kompānijas. "Patīk vai ne, bet loģistika ir apjoma bizness, un mazās nišas kompānijas šajā nozarē ilgstoši nevar strādāt efektīvi. Šis pārpirkšanas process ir loģisks solis, ņemot vērā esošos apstākļus, kas dos arī kopīgu labumu loģistikas nozares konkurētspējai," uzsver Loģistikas un muitas brokeru asociācijas valdes loceklis Normunds Krūmiņš. Kādas mazas loģistikas kompānijas vadītājs, kurš nevēlējās publicēt savu vārdu, Db nenoliedz, ka pēdējo mēnešu laikā viņa vadītā kompānija saskaras ar nopietnām problēmām biznesā, un tai nekas cits neatlikšot kā "bankrotēt vai pārdoties".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien ēkas īpašnieks liedzis pieeju Elvi veikalam Viestura prospektā 35a, Rīgā, biznesa portālu Nozare.lv informē konkrētā veikala īpašnieces SIA Dominante AO pārstāvis, jurists Lauris Brikmanis.

Viņš norāda, ka ieeja veikala telpās liegta gan pircējiem, gan darbiniekiem, gan veikala telpu nomnieka, Elvi franšīzes partnera Dominante AO pārstāvjiem. «Visai ēkas fasādei priekšā ir uzsliets žogs, pie ēkas atrodas apsargi.»

Ēkas īpašnieks ir viens no zīmola top! franšīzes pārstāvjiem - uzņēmums SIA Madara 89, kas iegādājās ēku Viestura prospektā 35a šī gada februārī. Nomas līgums par telpu iznomāšanu veikalam netika lauzts, īres maksājumi tika veikti laicīgi, atbilstoši 2010.gada 29.martā noslēgtajam līgumam ar iepriekšējo ēkas īpašnieku SIA Trivest Real Estate, skaidro Brikmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par loģistikas pakalpojumu kompānijas a/s Dominante Loģistikas Sistēma valdes priekšsēdētāju, nomainot amatā bijušo Rīgas piensaimnieka šefu Edgaru Štelmaheru, kļuvis uzņēmuma valdes loceklis Mārtiņš Vecvanags.

E. Štelmahers pēc kompānijā nostrādātā pusotra gada pieņēmis jaunu izaicinājumu. Darba attiecības ar E. Štelmaheru ir pārtrauktas pēc pušu vienošanās. Iepriekš, kad viņš stājās amatā, Dominante Park īpašnieks Rafails Deifts uzsvēra, ka Dominante Park projekta straujās attīstības dēļ radusies nepieciešamība piesaistīt augsta līmeņa menedžeri.

M. Vecvanaga pakļautībā strādāja vairāk nekā 1000 darbinieku, bet kompānijas gada ieņēmumi pārsniedza 130 milj. USD. Atgriežoties Latvijā, M. Vecvanags turpinājis strādāt paša dibinātajā konsultāciju birojā MV Consulting un darboties kā Baltijas tirdzniecības palātas Gruzijā valdes priekšsēdētājs. Vadot 130 cilvēku lielu kolektīvu, M. Vecvanaga uzdevums būs stiprināt Dominante Loģistikas Sistēma pozīcijas Latvijas un Baltijas tirgū, koordinēt uzņēmuma ikdienas darbību, kā arī nodrošināt procesu optimizāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Colliers iznomājis vēl 12 100 kvadrātmetrus Dominante Park

, 13.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parakstīts līgums starp AS Via3L un Dominante Park par 10 000 kvadrātmetru noliktavu platību un 400 kvadrātmetru biroju platību nomu Dominante Park 2. kārtā. Noslēgts arī līgums ar kompāniju Brenntag Latvia par 1 700 kvadrātmetru nomu, liecina sniegtā informācija medijiem.

AS Via3L ir loģistikas kompānija. Tā ir Jungent (Latvija) meitas uzņēmums, kur lielākā akciju daļa pieder Jungent.

Dominante Park projekta kopējā vērtība ir 130 miljoni EUR. Projekta teritorija - 65 ha. Ražošanas un noliktavu telpu kopējā platība - 150 000 m² , tajā skaitā biroju telpu platība – vismaz 10 000 m².

Dominante Park projekts atrodas 20 km no Rīgas pie Via Baltica un Rīgas apvedceļa. Tas tiek veidots pēc atklāta parka principa, ietverot industriālo zonu, biznesa un mazumtirdzniecības zonas, kā arī tirdzniecības un atpūtas parka izveidi 50 000 m² platībā.

Dominante Park 1. kārta tika atklāta 2007.gada 18.maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Park 2. kārtas būvniecībai noteikts ģenerāluzņēmējs

, 03.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tenderī par industriālā parka Dominante Park 2. kārtas celtniecību ir izvēlēts uzvarētājs – SIA Uzņēmējs. Turklāt Ķekavas pagasta būvvalde ir izsniegusi būvatļauju, dodot zaļo gaismu Dominante Park attīstības otrajam etapam, liecina sniegtā informācija medijiem.

Projekta otrajā kārtā paredzētas industriālās un biroju platības 55 000 kvadrātmetru platībā.

Šā gada martā ekspluatācijā tika nodots industriālā parka Dominante Park pirmais posms, kas ietver noliktavas un biroju telpas 40 000 kvadrātmetru platībā. Projekta pirmā kārta ir pilnībā iznomāta.

Dominante Park būvniecībā plānotas piecas kārtas. Kopējās investīcijas 5 gadu laikā sasniegs aptuveni 130 miljonus eiro. Kopējā Dominante Park industriālo un noliktavu telpu platība būs 150 000 m2, vairāk nekā 10 000 m2 biroju telpu un 50 000 m2 tirdzniecības platību. Parks aizņems 65 hektārus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

LR Capital izskata investīciju iespējas privātos Latvijas uzņēmumos

LETA, 18.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātā kapitāla vadības uzņēmums SIA LR Capital izskata un apsver iespējas veikt finanšu ieguldījumus privātos uzņēmumos Latvijā un Baltijā. Finansējums pieejams gan jaunu projektu un ideju finansēšanai jau esošiem un stabiliem uzņēmumiem, gan kapitāldaļu vai akciju pirkumu finansēšanai dažāda izmēra kompānijām.

LR Capital fokusējas uz uzņēmumiem un investīciju iespējām ar aptuveno vērtību no 1,5 miljoniem eiro līdz 10 miljoniem eiro, taču sadarbībā ar saviem investīciju partneriem izskata arī lielāka apmēra darījumus. LR Capital pamata mērķis ir veikt darījumus ar investīciju horizontu no četriem līdz septiņiem gadiem.

LR Capital valdes loceklis un partneris Kristaps Bērziņš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka Latvijas ekonomikas dinamika tuvākajos gados būs labvēlīga jauniem projektiem un investīcijām.

«Kopumā esam diezgan tipiski finanšu investori ar industrijā pieņemtiem investīciju principiem un standartiem. Taču ir dažas būtiskas atšķirības - kompānija pēc investīciju veikšanas aktīvi piedalās stratēģiskos lēmumos, aktīvi mēģinām dot konkrētu taustāmu labumu uzņēmumam finanšu piesaistes, nekustamā īpašuma, korporatīvu darījumu un līdzīgos jautājumos,» skaidroja Bērziņš. Otra būtiska atšķirība ir tā, ka LR Capital visi galvenie lēmumu pieņēmēji ir Latvijas rezidenti un paši ir arī investori šajos projektos, kas nozīmē ātrāku un efektīvāku lēmumu pieņemšanu. Būtisks faktors ir arī tas, ka LR Capital nav formāls institucionāls fonds, tādējādi investīciju ilgums nav strikti ierobežots, un šajā ziņā LR Capital ir elastīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Mājas lampas LaLampa sāka ražot krīzes laikā

Renāte Priede, speciāli DB, 30.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Preču zīmes LaLampa izveidotājs Kristaps Jaundzems gaismas biznesā ir jau 14–15 gadus, veidojis profesionālus gaismas risinājumus; kupolu līmēšana sākas kā hobijs.

«Ik pa laikam dizaineriem bija vajadzīgi kupoli kā objekti telpā, ar nestandarta izmēriem, un tāpēc veikalu piedāvājumā neesoši. Bija jātaisa pašiem. Sākotnēji sadarbojos ar kupolu meistaru, vēlāk ieinteresējos pamatīgāk un ķēros pats klāt, tā tas amatnieciskums sākās,» uzņēmuma idejas rašanos komentē Kristaps.

Lieta kļuva pašam aizvien interesantāka, viņš sāka izgatavot detaļas, eksperimentēja ar dažādiem audumiem un līmēm, bet nopietnāk kupoliem pievērsies jau krīzes laikā. «Gaismas projektus nevienam nevajadzēja, šajā periodā prasība pēc interjeriem un oriģināliem gaismekļiem kritās, ar lielajiem ražotājiem nevarēju konkurēt un pievērsos mājas lampām,» viņš stāsta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Komercīpašumu investīciju kompānija Summus Capital ir veiksmīgi noslēgusi savu pirmo obligāciju emisiju 10 miljonu eiro apmērā.

Summus Capital nekustamo īpašumu portfeļa vērtība šobrīd pārsniedz 300 milj. eiro. Savu pirmo investīciju Latvijā kompānija veica aizvadītā gada nogalē, iegādājoties Riga Plaza tirdzniecības centru.

Obligāciju emisijā iegūtos līdzekļus Summus Capital plāno izlietot jaunu nekustamā īpašuma objektu iegādei Baltijā, t.sk. jau parakstīta darījuma realizēšanai Latvijā, apliecinot Summus Capital plānus paplašināt savu klātbūtni Latvijas tirgū.

2021. gada 18. jūnijā Summus Capital emitējusi nenodrošinātās obligācijas 10 miljonu eiro apmērā ar termiņu 3 gadi un fiksētu kupona likmi 6.75%. Šī ir pirmā Summus Capital obligāciju emisija, un emitents plāno iekļaut obligācijas Nasdaq First North alternatīvajā tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav gatavi tāpat atdot akcijas

Ieva Mārtiņa, Db, 19.12.2008

No kreisās: Danske Capital vecākais analītiķis Anti Partanens, Danske Capital direktors Kustā Aima un Firebird management LLC partneris Aians Hags

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Db

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas mazākuma akcionāri vēlas virzīt savu pārstāvi bankas padomē, jo nevēlas pārdot bankas akcijas un it īpaši par santīmiem. Pagājušā nedēļā valstij piederošā (ap 85 %) Parex banka uzrunājusi Parex bankas mazākuma akcionārus, vai tie nevēlas pārdot sev piederošās bankas akcijas.

Lai gan valsts pārstāvji nav oficiāli pateikuši, kāds ir iemesls šādam piedāvājumam, publiskā telpā ir izskanējis, ka 100 % Parex bankas valsts īpašumā ir nosacījums, lai Latvija varētu dabūt starptautiskos finansējumus, tostarp no Zviedrijas. Savus piedāvājumus par nosacījumiem pārdot Parex bankas akcijas svētdien gan bankai, gan Finanšu ministrijai nosūtījuši lielie mazākuma akcionāri - ārvalstu fondi: East Capital, Danske Capital Finland, Amber Trust un Firebird Management, kas ir vieni no lielākajiem investoriem Baltijas valstīs. Tomēr atbildi ārvalstu fondi nav saņēmuši ne no viena adresāta. Uzņēmējiem arī nav izdevies sazināties ar atbildīgajām amatpersonām. "Mūs biedē, ka tā vietā, lai valdība konstruktīvi un pa tiešo runātu par šīm akcijām, daži valdības pārstāvji komentē situāciju presē, ka ja ar akcionāriem nepanāks vienošanos, tad akcijas atņems, nacionalizēs. Protams, ir valdībā daudz diskusiju, bankā, ar kreditoriem, un mēs saprotam, ka laikam valdībai ir ar ko nodarboties, bet mēs sagaidām, lai nebūtu tādu paziņojumu presē [par to, ka var atņemt akcijas]," Db skaidroja Parex bankas 4.2 % akciju īpašnieces East Capital partneris Aivars Abramovičus (Aivaras Abromavicius).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dominante Loģistikas Sistēma un Aldaris noslēdz sadarbības līgumu

, 17.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Holdinga kompānijas Dominante Capital sastāvā ietilpstošais uzņēmums Dominante Loģistikas Sistēma un uzņēmums Aldaris noslēguši sadarbības līgumu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Saskaņā ar līgumu starp Dominante Loģistikas Sistēma un Aldari noteikta vienošanās par kompleksu loģistikas pakalpojumu – preču pieņemšanu, glabāšanu, pasūtījumu komplektēšanu un preču piegādi – sniegšanu Aldaris.

Dominante Loģistikas Sistēma tuvākā nākotnē plānojot slēgt līgumus arī ar citiem Latvijas un ārzemju ražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas nekustamā īpašuma fonds EfTEN Capital palielinājis Latvijas nekustamo īpašumu portfeli, par 8,9 miljoniem eiro nopērkot 7400 kvadrātmetrus lielu neoklasicisma biroju ēku Blaumaņa ielā 5a, Tērbatas ielā 23/25.

Tas ir Igaunijas investīciju fonda aktīvu pārvaldes uzņēmuma SIA EfTEN Capital trešais darījums Latvijā.

EfTEN Capital ir iegādājies savu otro biroju ēku Rīgas centrā un trešo īpašumu Latvijā. Arhitekta Augusta Malvesa klasiskā un ievērojamā neoklasicisma ēka tika celta 1913.gadā bankas vajadzībām. Laika gaitā tā tika pārbūvēta par biroju ēku.

Ēkā atrodas 49 nomnieki, kas pārsvarā ir advokātu biroji, kā arī finanšu brokeri, bet pirmajā stāvā ir izveidoti dažādi veikali un restorāni.

Īpašums tika iegādāts no tās sākotnēji vēsturiskajiem īpašniekiem, kas pašlaik dzīvo ASV. Iegādes vērtība ir 8,9 miljoni eiro. Pirmo reizi ēkas pastāvēšanas vēsturē tai ir vienots īpašnieks, kas rada papildu vērtību tās tālākai attīstībai un pārvaldīšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

East Capital Real Estate fonds IV un ICA Gruppen ietilpstošais Rimi Baltic ir noslēguši līgumu, ar kuru East Capital Real Estate iegādājas Rimi Baltic loģistikas un biroju centru A. Deglava ielā 161, Rīgā.

Šis pirkums ir 2023. gada lielākais nekustamo īpašumu darījums Latvijā un lielākais loģistikas ēkas iegādes darījums Baltijā. Pirkuma cena ir 83 miljoni eiro.

Rimi Baltic loģistikas centrs ir 94 000 kvadrātmetru liela moderna celtne ar tai piegulošo teritoriju aptuveni 17 hektāru platībā. Tā apkārtnē esošā infrastruktūra nodrošina labu sasniedzamību gan ar sabiedrisko, gan privāto un kravas transportu. Loģistikas centram ir plašas autostāvvietas, kā arī lielisks satiksmes savienojums ar Rīgas apvedceļu. Loģistikas centra līdzšinējais īpašnieks bija ICA Gruppen ietilpstošais mazumtirdzniecības uzņēmums RIMI, kas ir viens no lielākajiem mazumtirgotājiem Baltijas reģionā. Tas vienlaikus ir gan galvenais RIMI reģionālais birojs, gan arī produkcijas izplatīšanas centrs, no kura tiek koordinētas visas galvenās aktivitātes Baltijas reģionā. RIMI arī turpmāk paliks vienīgais centra nomnieks un jau ir parakstījis nomas līgumu uz 15 gadiem ar East Capital Real Estate.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Danske Capital pieprasa Alta Real Estate Partners maksātnespēju

, 13.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centra rajona tiesa ir ierosinājusi AS Alta Real Estate Partners maksātnespējas procesa lietu, liecina ieraksts Maksātnespējas reģistra mājas lapā.

Alta Real Estate Partners maksātnespēju ir lūgusi atzīt AS Danske Capital. Danske Capital šā gada janvārī lūdza tiesu atzīt arī Alta Capital Partners maksātnespēju. Tiesa arī šajā lietā ierosināja maksātnespējas procesa lietu.

Db jau rakstīja, ka pagājušā gada augustā Danske Capital prasīja atzīt arī Alta Capital maksātnespēju. Prasība tika pamatota ar to, ka Latvijā bāzētā Alta Real Estate Partners, kas ir Alta Capital Partners meitasuzņēmums, nav spējusi izpirkt 2005. gadā emitētās obligācijas. Obligāciju izpirkšanas termiņš bija 2009. gada aprīlis.

2005. gadā Sampo pensiju fonds, kura galvenais partneris fondu pārvaldīšanā ir Danske Capital, investēja Alta Capital obligācijās. Danske Capital prasība pret Alta Capital ir 940 tūkstoši eiro, informējusi kompānijas pārstāve Silja Sārs (Silja Saar). Sampo pensiju fondā, kas investēja obligācijās, iesaistīti 55 tūkstoši cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz datortehnikas uzņēmuma AS «Capital» apgrozījuma sarukumu pērn par 7,6%, salīdzinot ar 2016.gadu, uzņēmumam izdevies palielināt peļņu vairāk nekā četras reizes, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

AS «Capital» apgrozījums 2017.gadā bija 19,874 miljoni eiro, bet uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 171 tūkstotis eiro.

2017.gada pirmajā pusē uzņēmums nolēmis būtiski samazināt mazumtirdzniecības tirgus daļu, kā rezultātā tika slēgti meitas uzņēmuma SIA «Capital Classic» mazumtirdzniecības veikali, kas nodarbojās ar datortehnikas un tās aksesuāru pārdošanu, kā arī pārdots meitas uzņēmums SIA «Capital City APR», kas nodarbojās ar zīmola «Apple» ražotās datortehnikas un tās aksesuāru pārdošanu divos mazumtirdzniecības veikalos, sacīts uzņēmuma gada pārskatā.

Jāatzīmē, ka abus uzņēmumus, no kuriem viens tagad pārdots, AS «Capital» nodibināja 2016.gadā, lai nodalītu mazumtirdzniecību no vairumtirdzniecības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Mana pieredze: Piedzīvot nakšņošanu bez elektrības

Monta Glumane, 16.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroenerģijas neesamību Ilze un Kristaps Čabļi pārvērtuši par efektu un saviem viesiem piedāvā nakšņošanu Bumbiermuižā bez elektrības.

No Rīgas kņadas noguruši, pirms aptuveni sešpadsmit gadiem viņi pārcēlās uz klusu lauku nostūri netālu no Ērgļiem. Brīvības garša, lauku idille bija tas, kas Kristapu aicināja pilsētas realitāti nomainīt pret laukiem. Nebija gan skaidrs, ar ko nodarboties. Lēnām, pamazām apgūtas saimniekošanas prasmes biškopībā, ogu/augļu vīnu radīšanā, kūpinātu/vītinātu desu gatavošanā, putnkopībā, aitkopībā, zirgkopībā – viss bija eksperimentēšana. Kad radās doma mēģināt darboties tūrisma virzienā, bija skaidrs tas, ka jāpiedāvā viesiem īstums, apstākļi, ko iepazinuši paši, dzīvodami un izdzīvodami laukos.

Bērnībā bija iemīļots teiciens «bumbiera laišana», kas nozīmē foršu atpūtu, apvienojot patīkamo ar lietderīgo, – padarīt kādu mazu, noderīgu darbiņu – salasīt ogas, sakrāmēt malku, pie viena izbaudīt dabas doto skaistumu. Iegādājušies nelielu īpašumu, nodēvēja to par Bumbiermuižu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidēja auguma vīrs, platiem pleciem un kupliem matiem bija Kristaps Morbergs. Joprojām visu laiku nepārspēts mecenāts latviešu vidū.

Visu savu mantu viņš novēlēja Latvijas Universitātei — mantojuma vērtība bija 2.7 miljoni latu 1928. gadā, ko 1937. gadā lēsa jau ap 3.1 miljonu latu!

— Morbergs ir liela un īpatnēja figūra, kam līdzīgas nav visā Latvijā. Varbūt kur nebūt Amerikā var atrast kādu miljonāru, kurš nodzīvojis tik savādu bagātnieka dzīvi. Izņemot pāris desmit anekdotes, kas cirkulē pa Rīgu no mutes mutē, nekā noteikta pat Morbergu ļaudis pateikt nezin. Viņš dzīvojis ārkārtīgi noslēgti, it kā izvairīdamies no cilvēkiem. Pie vecā miljonāra reti kas būs piegājis ar citādu domu, kā palūgt naudu. Tādēļ nelaiķim bij liela neuzticība pret cilvēkiem. Sabiedriskā darbā Morbergs nav piedalījies. Ar ziedojumiem nevienu nav pabalstījis. Dzīvojis savādu dzīvi, kā vienīgais mērķis bijis tikai krāt bagātības. Ne jau sev, jo viņa mūža dienas jau bija saskaitītas, bet kādam cēlam, augstam mērķim, — rakstīja žurnāls Aizkulises 1928. gadā, kad Kristaps Morbergs 83 gadu vecumā aizgāja mūžībā.

Komentāri

Pievienot komentāru