Tirdzniecība un pakalpojumi

Ducati mode ienāk Latvijā

Sandra Dieziņa, 12.11.2003

Jaunākais izdevums

Tirdzniecības centrā Domina Shopping, Ieriķu ielā 3 SIA Desmo Baltija ir atvērusi pirmo Ducati firmas modes apģērbu un aksesuāru tirdzniecības vietu Latvijā – Ducati Rīga. Kā informē kompānija, jaunajā tirdzniecības vietā tiek piedāvāti Ducati un pazīstamās sporta inventāra ražotājas firmas Fila apģērbi sportam un ikdienai. Pēdējos desmit gadus paralēli motocikliem Ducati visā pasaulē klientiem tiek piedāvāta iespēja iegādāties firmas apģērbu un dažādus aksesuārus. Ducati kolekcijā ir ne tikai motošosejas sacensībām piemērots ekipējums, bet arī stilīgs apģērbs, kas Ducati modes cienītājiem ir pašsaprotama stila un pazīšanās zīme. Kolekcija rada elegantu asfalta brīvības sajūtu un Ducati modes mīļotājiem piedāvā iespēju izskatīties sportiski arī ikdienā. Ducati raksturīgas trīs modes līnijas: Vēsturiskā līnija – apģērbi, kas radīti par godu Ducati leģendāriem sportistiem. Līnija piedāvā vīriešu un sieviešu ādas virsjakas, auduma žaketes un aerodinamiskus sporta kostīmus. Pilsētas līnija – kolekcija paredzēta cilvēkiem, kuri vēlas valkāt Ducati ražoto apģērbu arī ikdienā. Sporta līnija – aksesuāru un apģērbu klāsts, kas veidots priekš J pasaules klases sacensībām motošosejā, piedāvājot T-kreklus, cepures, somas, atslēgu piekarus un citas preces ar Ducati un noteiktā turnīra posma simboliku. Visu līniju dominējošās krāsas ir baltā, sarkanā un melnā. Kā iepriekš ziņots, pirmajā Ducati Rīga veikalā, kas atrodas Vecrīgā, var iegādāties sporta inventāra preces un motociklus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Ducati – jau gadu Latvijā

Sandra Dieziņa, 24.02.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Februārī aprit gads kopš Vecrīgā, Miesnieku ielā 14/15, tika atvērts pirmais Ducati firmas motociklu un sporta inventāra veikals Latvijā Ducati Rīga. Debijas gads veikalam ir bijis ļoti veiksmīgs, – nodrošinot apgrozījumu ap 200 000 latu. Pavisam tika pārdoti 29 motocikli, no kuriem pagaidām reģistrēti ir 26, tādējādi ierindojot piektajā vietā starp gada laikā reģistrēto jauno motociklu markām. Kā skaidro Ducati Rīga, viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc reģistrēto jauno motociklu vidū Ducati pagaidām atrodas tikai piektajā vietā, ir fakts, ka visas japāņu motociklu ražotāju firmas gadā saražo aptuveni 90 reižu vairāk motociklu nekā citu valstu ražotāji. Šādu motociklu pirkšanas tendenci nosaka arī informācijas trūkums Latvijā par motociklu ražotājiem un motociklu modeļiem kopumā. Piemēram, Ducati motocikla standarts ir sporta modelis, kas tiek pielāgots arī braukšanai pa ielu, turpretī japāņu motociklu ražošanā tiek izmantota pretēja shēma. Bez motocikliem veikals saviem klientiem piedāvā arī sporta inventāru, ikdienas apģērbu un dažādus aksesuārus. Tas nozīmē, ka Ducati domā gan par sportistu ekipējumu, gan par tiem Ducati modes cienītājiem, kuri vēlas izskatīties sportiski arī ikdienā. Ducati oficiālais pārstāvis Latvijā SIA Desmo Baltija nākotnē plāno paplašināt savu veikalu tīklu, uzsākot sarunas par iespējamo salonu izveidi Liepājā un Daugavpilī. Tiek prognozēts, ka 2004. gadā pārdoto Ducati motociklu skaits varētu sasniegt 40 līdz 50 vienību, turklāt, pēc Ducati Rīga salona pārstāvju domām, Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, Eiropā ražotie motocikli, tostarp Ducati, būs pieejamāki pircējiem, kas varētu palielināt to iegādes apjomus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ducati izlaiž jauno Monster 620 Capirex

Sandra Dieziņa, 17.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas motociklu ražotājs Ducati Motor Holding par godu Ducati komandas motobraucējam Lorisam Kapirosi ir izlaidis jaunu modeli Monster 620 Capirex. Monster 620 Capirex pieder pie Ducati monstru saimes, kura tika radīta pirms desmit gadiem, šajā laikā saražojot 130†000 šī veida motociklus. Šīs saimes tipa motociklus izceļ regulāri tehnisko rādītāju uzlabojumi, pievilcīgs un aerodinamisks dizains, izturīga konstrukcija, droša un ērta vadāmība. Monster 620 Capirex savā klasē ir visvieglākais, turklāt tas ir vienīgais motocikls pasaulē, kurā tiek pielietota jaunās paaudzes «Power Torque Clutch» sistēma, padarot pārnesumu pārslēgšanu unikāli vieglu un samazinot līdz minimumam pakaļējā riteņa izslīdēšanas risku pie lielākām slodzēm. Jaunais modelis ir Ducati raksturīgajā sarkanā krāsā ar baltām svītrām. Modelim piemīt augsti tehnoloģiskie parametri – alumīnija stūres amortizētājs, oglekļa šķiedras priekšējais dubļusargs un vadības panelis, regulējams sēdeklis un sešu pakāpju pārnesumkārba, kas nodrošina dinamisku paātrinājumu. Motocikls spēj attīstīt 60 zirgaspēku lielu jaudu pie 9500 apgriezieniem minūtē un sasniegt griezes momentu, kurš ir pielīdzināms 88 ņūtonmetriem pie 5750 apgriezieniem minūtē. Ducati Desmosedici komanda šogad debitēja pasaules čempionātā motošosejā Moto GP klasē, izcīnot otro vietu ražotāju sezonas vērtējumā. Īpaši nopelni šajā sakarā ir komandas motosportistiem – Lorisam Kapirosi un Trojam Beilisam, kuri individuālajā kopvērtējumā ieņēma attiecīgi ceturto un sesto vietu. Monster 620 Capirex būs pieejams no 2004.gada marta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Paade mode dibinātāju un vadītāju Lindu Raitumu

Lelde Petrāne, 04.11.2016

Kopā ar Francijas bērnu modes viedokļa līderēm, saņemot Milk Fashion Design balvu Paade Mode zīmolam. Līdz šim lielākais profesionālais pārsteigums un gandarījums.

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Linda Raituma, uzņēmuma Paade Mode dibinātāja un vadītāja. Paade mode ir pirmais latviešu modes zīmols, kurš saņēmis bērnu modes Oskaru - Francijas Milk Fashion Design Award godalgu. «Mums seko Zara, nevis mēs Zarai,» saka L. Raituma. 98% no Paade mode izstrādājumiem tiek eksportēti uz vairāk nekā 15 pasaules valstīm.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Vienmēr esmu zinājusi, ka nodarbošos ar ražošanu. Kad dzīvē pienāca izšķirošs brīdis un bija jāpieņem lēmums - ko darīt - izvēlējos to, kas visvairāk iet pie sirds. Ja dari kaut ko, kas tiešām patīk, esi noturīgāks pret grūtībām un neskaiti darba stundas. Šobrīd redzu, ka no nekā esam radījuši jau kaut ko, kas ir atzīts visā pasaulē. Tas ir lielākais gandarījums un iemesls darbu turpināt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spītējot racionālismam, mēs rudens un ziemas 2008/2009 modes sezonas karstumā meklējam risinājumus, kā šosezon vēl paspēt apģērbties atbilstoši pasaules modes galvenajām tendencēm. Nevienam nav iespējams paslēpties no ziņām par krīzes stāvokli gan valsts, gan personiskajā budžetā, tieši tādēļ ir vērts noskaidrot, vai, lieki nepārmaksājot un iekļaujoties saprātīgās izmaksās, tomēr varam atļauties vēl izskatīties stilīgi.

Eksperimenta ietvaros vispirms noskaidrojām, kādas ir šīs sezonas galvenās modes tendences, un apstaigājām Rīgas dizaineru veikalus, lai atrastu tām atbilstošākos garderobes priekšmetus un salīdzinātu to cenas ar mūsu iespējām. Visinteresantākais apmeklējums izrādījās nesen atvērtajā modes veikalā Roberto Verino uz Brīvības ielas 39. Bet vispirms par to, kā vīrietim un sievietei būtu jāizskatās šosezon.

Stila motīvi un krāsas

Viņam: gan pagājušā gada dizaineru gatavs valkāšanai skatēs rudenim un ziemai 2008/2009, gan šobrīd dizaineru veikalos redzamajās kolekcijās redzams, ka vīriešu mode atgriežas pie vīrieša birojā. Atkal modē ir klasiskais stils, galvenais motīvs šoreiz aizgūts no XIX gadsimta beigu britu un Šerloka Holmsa laikiem. Bet pretstatā Holmsa kunga striktajam un ieturētajam raksturam, šīs sezonas vīrietis ieguvis galēji romantisku tēlu. Modē ir rūtaini apģērbu gabali – žaketes, vestes, bikses, bet uzvalku topā atgriezies trīsdaļīgais komplekts, kur uzvalka auduma vestes vietā var un ir pat ieteicams izmantot trikotāžas vai cita auduma vesti. Vismaz uz kādu laiku trīs pogu žaketes nomainījušas žaketes ar divu vai vienas pogas aizdari. Ļoti aktuāli ir šaurie krekli un pār tiem valkātas adītas pieguļošas jakas jeb kardigāni, kuri dizaineru piedāvājumā nevis padara vīrieti vecāku, kā varētu sākotnēji šķist, bet tieši atsvaidzina tā ārieni un piedod tam pēc modes tendencēm nepieciešamo romantiskā džentlmeņa izskatu. Līniju ziņā vīrieša apģērbam jābūt noteiktam, precīzam un klasiski nevainojamam. Kungiem, kuri savu neatkārtojamo gaumi parāda apģērbu kombinācijās, patiks, ka šosezon modē ir ģērbšanās kārtu kārtās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamā gada 25. maijā Skonto futbola stadionā uzstāsies slavenā britu apvienība DepecheMode, kas izpelnījusies kulta grupas statusu ne vien Latvijā, bet arī citviet Eiropā un ASV, liecina koncertaģentūras FBI mājas lapā ievietotā informācija.

„Gaidīšana ir galā,” komentē Radio SWH dīdžejs Artis Dvarionas. Pēc vairāku gadu klusēšanas, šodien, 6. oktobrī, Berlīnes Olimpiskajā stadionā notiks preses konference, kurā tiks paziņots par grupas jauno turneju Tour of the Universe, kuras ietvaros Depeche Mode koncertēs arī Latvijā.

Jaunā Depeche Mode turneja, kurā paredzēti vairāk nekā 30 brīvdabas koncerti norisināsies Eiropas lielākajās norises vietās un šī būs viena no grandiozākajām tūrēm grupas vēsturē un 2009. gadā kopumā. Koncerta skatuves noformējumu veidos slavenais mākslinieks un fotogrāfs Antons Korbīns, kas ir arī daudzu Depeche Mode un U2 klipu režisors un grupas iepriekšējās turnejas scenogrāfs. Visos tūres koncertos grupa uzstādīs tikai līdzi vesto aprīkojumu, kas garantēs augstākās klases šovu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meklējot pierādījumu tam, ka pandēmijā viss ir iespējams, turklāt sapņiem un ambīcijām nav vecuma ierobežojuma, ielūkosimies kādas jaunas uzņēmējas stāstā par to, kā mīlestība pret dabu un modi materializējās perspektīvā modes inovācijā.

Katrīna Resne ir 19 gadus veca jauniete, modes un dabas jautājumu entuziaste, kā arī dabai draudzīgā apģērba zīmola Rosafella radītāja: “Rosafella patiesībā tika izveidots jau tad, kad es gāju devītajā klasē. Man bija vēlme izpausties un šķita, ka bizness ir īstā vieta, kur to darīt. Protams, tobrīd man palīdzēja vecāki. Mans pirmais produkts bija plānotājs.”

Katrīna komentē, ka neesot gribējusi to, ko rāda filmās, – dizainerus, kuriem pieder sava studija un kuri nelielos daudzumos pārdod savus unikālos dizainus. Tieši tā radās pirmās idejas par dabai draudzīgu apģērbu. Rezultātā Katrīna savu bērnības interesi par dažādām dabas zinātnēm pārvērta lolotā sapņa piepildījumā, kurā mode draudzējas ar dabu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veikalu īpašnieki paši stāvēs aiz letes

, 10.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai būtu tuvāk saviem pircējiem un labāk izprastu viņu vēlmes, 12. februārī tirdzniecības centrā Spice notiks jau par labu tradīciju kļuvusi akcija — veikalu īpašnieki Laipnas Mini mode īpašniece Kristīne Līpiņa pērn, Laipnas apkalpošanas dienāapkalpošanas dienā iejutīsies oficiantu, pārdevēju, konsultantu un citu ierindas darbinieku lomās.

Pasākumā Mini mode īpašniece Kristīne Līpiņa pērn, Laipnas apkalpošanas dienāaicināti piedalīties visi 140 tirdzniecības centra Spice veikalu īpašnieki un direktori, taču šobrīd savu dalību pasākumā jau apstiprinājuši tādi uzņēmēji, kā, piemēram, Kolonna tīkla īpašniece Ieva Plaude, kafejnīcu tīkla Sala īpašniece Nomeda Bulzga, veikala Mini mode īpašniece Kristīne Līpiņa, Dino Zoo īpašnieks Kaspars Siļķe, Stendera ziepju fabrikas īpašnieks Jānis Bērziņš, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šobrīd nenotikušā Depeche Mode koncerta biļetes pret skaidru naudu netiek mainītas, uzņēmums Biļešu serviss un koncerta organizatori FBI sola, ka drīzumā naudas izsniegšana atsāksies, bet šobrīd par biļeti iztērēto summu iespējams saņemt bankas pārskaitījuma veidā.

Rīgā biļešu apmaiņa tiek veikta tikai vienā Biļešu servisa kasē - Rīgas Kongresu namā. Aizvadītās nedēļas sākumā Db tajā informēja, ka «kasē nav naudas, tādēļ biļetes pret naudu tiks mainītas nākamnedēļ». Tomēr šodien Db telefoniski uzzināja, ka to izdarīt joprojām nav iespējams, bet naudas izsniegšanu biļešu tirdzniecības tīkls sola atsākt tuvākajās dienās. Šobrīd ir iespējams aizpildīt anketu un iesniegt Biļešu servisam nenotikušā koncerta biļetes un, lai nebūtu atkārtoti jādodas uz Kongresu namu, savu naudu saņemt ar bankas pārskaitījumu.

FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš Db sacīja, ka Depeche Mode koncerta biļešu īpašniekiem nav jāraizējas un savu naudu viņi noteikti saņems. Tā kā biļetes uz šīs grupas koncertu bija iegādājušies ļoti daudzi cilvēki, tad atpakaļ atmaksātas milzu summas. Problēmas ar naudas atgriešanu biļešu pircējiem saistītas ar to, ka aizkavējies mūziķu tūres apdrošinātāja maksājums koncerta organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu grupa Depeche Mode turpina savu pasaules koncerttūri un šodien koncertēs Berlīnē, Vācijā, raksta BBC.

Jau vēstīts, ka Depeche Mode bija atcēluši 12 koncertus, tostarp arī Latvijā pēc tam, kad gupas līderim Deivam Gahanam konstatēs ļaundabīgs audzējs, kurš arī izoperēts.

Depeche Mode vēl plāno koncertēt, Londonā, Frankfurtē, Romā, Mīlānā un citur.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Uzsākta Paade Mode pārdošana lielveikalu ķēdē Parīzē un Nicā

Zane Atlāce - Bistere, 08.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bērnu modes zīmola Paade Mode attīstībā pagrieziena punktu iezīmējusi jaunā 2018.gada pavasara/ vasaras kolekcija (SS18), jo ar to tiks uzsākta Paade Mode pārdošana prestižajā lielveikalu ķēdē Galeries Lafayette Parīzē un Nicā, informē zīmola radošā direktore Santa Pīlēna.

«Būt pamanītiem ir tikai puse no veiksmes. Otra, sarežģītākā puse ir saglabāt nemainīgu kvalitāti un spēt pārsteigt ar katru jaunu sezonu, kam pamatā ir smags, neatlaidīgs komandas darbs. Esam gandarīti, ka Paade Mode apņēmīgi turpina uzņemto izaugsmes kursu, un īpašs lepnums par to, ka mūsu radītie izstrādājumi tagad izstādīti un nopērkami arī līdzās pasaules vadošo modes namu apģērbiem leģendārajā Galeries Lafayette Parīzē un Nicā,» stāsta Paade Mode dibinātāja un vadītāja Linda Raituma.

Baltijas modes federācija, Riga Fashion Week organizators, sadarbībā ar Itālijas vēstniecību Latvijā bērnu modes zīmolam Paade Mode pasniegusi vērtīgu balvu - stipendiju mācībām Istituto Marangoni augstskolas trīs nedēļu kursos Milānā. Istituto Marangoni ir viena no prestižākajām augstskolām pasaulē, kur iegūt ar modes biznesu saistītu izglītību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Depeche Mode koncerts Rīgā šogad nenotiks

Vēsma Lēvalde, Db, 12.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu grupas Depeche Mode brīvdabas koncerts Latvijā šogad tomēr nenotiks, informē koncertaģentūra FBI.

Db jau ziņoja, ka 25. maijā Rīgā, Skonto stadionā, pardzētais koncerts tika atcelts grupas līdera Deiva Gahana (Dave Gahan) slimības dēļ. Lai arī veltītas visas pūles, lai astoņās valstīs, tostarp Latvijā, maijā paredzētos stadionu koncertus pārplānotu, grupas pārstāvji, neraugoties uz šo koncertu iespaidīgajiem pārdošanas rādītājiem, ir spiesti pieņemt lēmumu tos atcelt, jo koncertu norisi nepieļaujot Depeche Mode piesātinātais turnejas grafiks šajā gadā.

Biļešu īpašnieki varēs atdot biļetes un saņemt atpakaļ naudu jau no 15. jūnija.

Lai atvieglotu naudas atdošanu biļešu īpašniekiem, kuri plāno nodot biļetes Rīgas Kongresu namā, ieteicams jau savlaicīgi aizpildīt pieteikuma veidlapu Biļešu servisa mājaslapā. Veidlapu būs nepieciešams nodot kasē kopā ar iegādātajām biļetēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mode piedzīvo krīzi, mainoties patēriņa paradumiem; labus signālus uzrāda bērnu mode

Dažādi tirdziņi nereti ir pirmais solis, lai jaunais dizainers kļūtu par šīs nozares sistēmas komponentu. Daļa spēlētāju paliek šajā līmenī un savas nezināšanas dēļ var negatīvi ietekmēt visu nozari. Ja kāds no sistēmas dalībniekiem preci savā darbnīcā vai tirdziņā pārdod par krietni zemāku cenu nekā citur vai arī bez čeka, pēc kāda laika cietīs visa joma. Tā uzskata Dita Danosa, kurai pieder vietējās modes daudzzīmolu veikals Taste Latvia.

Ilgus gadus viņa ir Latvijas Modes palātas prezidente un tagad arī jaundibinātā Latvijas Dizaina centra vadītāja.

Fragments no intervijas, kas publicēta 22. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēs nemainām mēbeles katru gadu – un pat ne katrus piecus gadus. Taču tas nenozīmē, ka esam ar mieru dzīvot mājoklī ar novecojušām mēbelēm, ja vien tās nav krāmu tirgu atrastās vintāžas pērles. Un pat ja retro ir jūsu mīļākais stils, tomēr mājās gribas redzēt arī kādu mūsdienīgāku elementu, kaut vai interjera dekorā, vai ne?

Par laimi, mēbeļu mode nemainās radikāli ik gadu. Protams, vienmēr ir jaunas vēsmas un jauni redzējumi par perfekto interjera dekoru, taču galvenokārt izmaiņas parasti skar dekoratīvo elementu izskatu, krāsas, tekstūras un mēbeļu izkārtojuma variantus. Taču tieši šīs nelielās detaļas var mainīt mājas raksturu un ieviest telpā pavisam jaunu atmosfēru. Kopā ar mēbeļu ekspertiem no “ID mēbeles” veikala, pētām, kādas mēbeles būs aktuālas 2022. gadā un kā izvēlēties jaunus mēbeļu akcentus savam mājoklim!

TOP mēbeļu materiāli 2022. gadam

Neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku visam modernam, klasikai vai romantikai, visus mēbeļu stilus šobrīd vieno tendence uz dabisko. Pat industriālajā stilā veidotās telpas tiek piepildītas ar mēbelēm no dabiskajiem materiāliem vai vismaz dabiskajās krāsās. Taču izveidot pilnu interjeru tikai no koka mēbelēm ir, pirmkārt, dārgi, otrkārt, ne vienmēr lietderīgi. Piemēram, ja īrējat mājokli un nākotnē plānojat pārvākties, labāk iegādāties cenas ziņā daudz pieejamākas mēbeles no citiem materiāliem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu kulta mūziķu Depeche Mode koncertu, kas 25. maijā norisināsies Rīgā, Skonto futbola stadionā, iesildīs viena no šā brīža inovatīvākajām elektroniskās mūzikas grupām – MOTOR.

Koncertaģentūra FBI norāda, ka MOTOR tiek dēvēta par vienu no interesantākajām un enerģiskākajām mūsdienu elektroniskās mūzikas grupām. Drīzumā tiks izdots dueta MOTOR trešais albums Metal Machine, kura pirmais singls sauksies Death Rave. MOTOR pašreiz arī strādā pie mūziķu Acidkids un Kanjē Vesta (Kanye West) dziesmu remiksiem.

MOTOR šovasar pirms Depeche Mode uz skatuves kāps 20 koncertos dažādās Eiropas pilsētās. Abu grupu sadarbība aizsākās, kad Mārtins Gors nosauca MOTOR izveidoto Depeche Mode singla Precious remiksu par labāko, ko viņš jebkad dzirdējis. MOTOR dziesma Yak tika iekļauta iepriekšējās Depeche Mode turnejas pirms šova atskaņoto dziesmu sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo rakstu mazāk nekā divas dienas pirms marta sākuma. Un marts nekustamā īpašuma nozarē nozīmē MIPIM – gadskārtējo nekustamā īpašuma saietu Kannās.

Līdzīgi, kā pagājušajos gados, atkal būs Rīgas stends. Citāds, kā pagājušajos gados būs tā dalībnieku sastāvs – lielākoties RD struktūru pārstāvji vien, ieskaitot vienu bijušo ministru (šoreiz citu) un pāris konsultantiem, kuru e-pasta adreses beidzas ar .ru. Taču šoreiz politiski aspekti nav tie, kas ir atturējuši uzņēmēju dalību stendā – ja iepriekš bija pieejamas MIPIM ieejas kartes ar pamatīgu (ap 60%) atlaidi, kas kombinācijā ar dažu stenda izdevumu apmaksu vienalga bija izdevīgi, tad šogad bija jāpērk pilnas cenas biļete un tad vēl jāatbalsta stenda izdevumu segšana. Ko neizdara politika, to izdara ekonomika – vienādi vai otrādi. Bija reāls piedāvājums, ka organizēt dalību, lai pietikšanās būtu izdevīga maksimāli lielam skaitam dalībnieku, taču birokrātijas cietoksnis bija neieņemams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar modes zīmola deeply personal vadītāju Elīnu Vanagu

Lelde Petrāne, 06.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Latvijas modes zīmola deeply personal vadītāja Elīna Vanaga.

- Svarīgākie fakti par Jūsu pārstāvēto uzņēmumu? Ar ko Jūsu uzņēmums ir unikāls?

deeply personal ir sievietēm radīts ready-to-wear zīmols. Zīmola dibinātāja un kreatīvā vadītāja esmu es, Elīna Vanaga. Šobrīd zīmols ir izveidojis trešo kolekciju, tas jau tiek prezentēts pārdošanas izstādēs Parīzē, Milānā un Šanhajā - lai gan pasaules vadošo modes preču veikalu iepircēji ir piesardzīgi pret jauniem zīmoliem, tomēr deeply personal piesaistījis interesi, it īpaši no Ķīnas, Taivānas, kā arī no NVS valstu veikaliem (Krievija, Ukraina, Kazahstāna).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd plānots, ka Depeche Mode pasaules tūre TOUR of the UNIVERSE atsāksies ar koncertu Varšavā, Polijā, 23.maijā – divas dienas pirms mūziķu uzstāšanās Latvijā, informēja koncertaģentūra FBI.

Grupa bija spiesta atcelt sešus koncertus (Atēnās, Stambulā, Bukarestē, Sofijā, Belgradā un Zagrebā) solista Deiva Gahana (Dave Gahan) slimības dēļ, kas viņu pārsteidza neilgi pirms koncerta sākuma Atēnās. Visi seši šobrīd atceltie koncerti tiks pārcelti un notiks vasaras beigās.

Koncertaģentūras FBI direktore Inga Kadeka skaidroja: «Ja ārstēšanās ritēs bez sarežģījumiem, plānots, ka jau nākamās nedēļas beigās Deivs atkal būs uz skatuves. Depeche Mode pārstāvji mūs vakar informēja, ka šīs izmaiņas tūres sākumdaļā neietekmēs koncerta norisi Latvijā, un koncerts, kā plānots, notiks 25.maijā Skonto futbola stadionā.»

No Depeche Mode pārstāvjiem saņemtā informācija liecinot, ka lēmums par koncertu pārcelšanu tika pieņemts, lai grupas līderis varētu pilnvērtīgi atveseļoties un atpūsties pēc pārciestās slimības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Rotaslietas – transformeri

Evelīna Brenča, speciāli DB, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rotaslietām ir jābūt tādām, lai tās varētu nēsāt gan ar baltu T-kreklu un džinsiem, gan arī pie smalkas vakarkleitas

Tā intervijā norāda itāļu rotaslietu zīmola Nanis radītāja un dizainere Laura Bicego. Viņa ir dzimusi juvelieru ģimenē Vičencā Itālijā un jau kopš dzimšanas ir saistīta ar rotaslietām un to izgatavošanu. Lielāko pieredzi viņa ir ieguvusi tēva juvelieru rūpnīcā, no kā tālāk attīstīja savu zīmolu Nanis. Visa L. Bicego dzīve saistās ar šo nozari, un viņa nekad nav vēlējusies dzīvē darīt kaut ko citu.

Savu zīmolu viņa kopā ar vīru Pjero Maranjonu (Piero Marangon) izveidoja 1990. gadā. L. Bicego ir neparasta dizainere, viņai vairāk patīk radīt lietas nevis uz papīra, bet ar rokām. Viņai svarīgi ir vienlaicīgi saglabāt itāļu tradīcijas, tai pat laikā radot mūsdienīgas, transformējamas rotaslietas. Viņas radītā rokas sprādze no zelta ar dimantiem, ko iespējams transformēt par kaklarotu, pagājušajā gadā ieguva Juvelierizstrādājumu gada balvu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atbalsta Valsts būvinspekcijas un Valsts energoinspekcijas apvienošanu

, 04.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai stiprinātu valsts kontroli būvniecībā un enerģētikā un veicinātu valsts iestāžu darbības efektivitāti, Ministru kabinets šodien, 4.decembrī, atbalstīja Ekonomikas ministrijas iniciatīvu līdz 2008.gada 1.janvārim apvienot Valsts energoinspekciju un Valsts būvinspekciju.

Apvienotā inspekcija būs Ekonomikas ministrijas pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas veiks Būvniecības likumā, likumā Par hidroelektrostaciju hidrotehnisko būvju drošumu un Enerģētikas likumā noteiktās funkcijas, informēja Ekonomikas ministrija.

Izvērtējot Valsts energoinspekcijas un Valsts būvinspekcijas šobrīd īstenotās funkcijas, institūciju lomu, kompetenci, darbības sfēru, ministrija konstatēja, ka pastāv funkcijas, kas dublējas ar citām institūcijām, kā arī funkcijas, kas neatbilst iestādes uzdevumam. Līdz ar to inspekcijām nav lietderīgi no organizācijas viedokļa darboties kā atsevišķām institūcijām.

Valsts būvinspekcija būs Valsts energoinspekcijas funkciju, tiesību, saistību, mantas, arhīva un finanšu līdzekļu pārņēmēja. Papildus minētajām funkcijām tiek pievienotas arī Valsts darba inspekcijas funkcijas, kas saistītas ar valsts uzraudzības un kontroles īstenošanu bīstamo iekārtu tehniskās uzraudzības jomā, pakļaujot Valsts būvinspekcijas uzraudzībai un kontrolei bīstamās iekārtas un to valdītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas juridiskās personas to īpašnieku vai vadītāju vajadzībām šogad iegādājušās fantastiski daudz jaunu ekskluzīvu un luksus auto.

Šim nolūkam iztērēti vismaz 20 miljoni eiro. Turklāt vienlīdz naski uz dārgo rotaļlietu iegādi ir bijuši kā Latvijas miljonāru sarakstā atrodami ļaudis, tā cilvēki, kuri šim nolūkam tērējuši vēl nemaz nenopelnītus līdzekļus, - rāda Baltic Screen apkopotie dati un veiktie aprēķini par 2006. gadā Latvijā juridisko personu iegādātajiem un pirmoreiz reģistrētajiem luksusauto.

Pieprasījums pieaug

2005. gadā līdz rudenim Latvijā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti trīs desmiti pilnīgi jaunu Porsche Cayenne auto, savukārt 2006. gadā līdz 1. decembrim bija jau 67 reģistrēti šādi 2006. gada izlaiduma luksusauto, kuru cena var sniegties līdz 80 000 un vairāk eiro. 2005. gadā šajā periodā netika reģistrēts neviens jauns Ferrari, 2006. gadā - 2; 2005. gadā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti 5 jauni Bentley markas auto, 2006. gadā - jau 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mode mainās diezgan strauji, taču uzvalks ir klasisks apģērbs, kurš tik ļoti nepakļaujas tās untumiem, tomēr arī uzvalki pēdējos gados iegūst arvien košākās krāsas

Tā intervijā DB atklāj lietuviešu uzņēmējs Geds Petrausks (Gedas Petrauskas), kuram kopā ar biznesa partneri Arvīdu Paulausku (Arvydas Paulauskas) pieder Nīderlandes apģērbu ražotāja Suitsupply franšīze Baltijā. Vairākus gadus G. Petrausks ir strādājis starptautiskā pārtikas ražošanas milža Mars pārstāvniecībā Lietuvā un Nīderlandē, vēlāk viņš korporatīvo pasauli nomainīja pret savu biznesu un jau gandrīz deviņus gadus tirgo uzvalkus, uzskatot, ka tieši šis apģērba gabals vīrietim ļauj ne vien justies pārliecinātākam par sevi, bet arī maina cilvēku uztveri par tā valkātāju.

Kas šodien ir uzvalks?

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Latvijas Statoil saņem satiksmes drošības balvu

, 30.11.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 29. novembrī Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par transporta politikas jautājumiem Žaks Barro pasniedza apbalvojumus par izcilību, kas paredzēti saistībā ar Eiropas Ceļu satiksmes drošības hartu. Šie apbalvojumi apliecina atzinību, kas izteikta sešām organizācijām, kuras katra savā kategorijā ir sniegušas vislielāko ieguldījumu šāda kopējā mērķa sasniegšanā: no šā brīža līdz 2010. gadam ik gadus glābt 25 000 cilvēku dzīvību. Pēc Komisijas dienestu veikta neatkarīga vērtējuma uzvarētājus izraudzījās no vairāk nekā 500 hartas parakstītājām personām, Db.lv informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā.

Hartas parakstītājas personas ir iedalītas sešās kategorijās, no kurām izvēlēti laureāti apbalvojumam par izcilību:

• Lielie uzņēmumi: Statoil (degvielas uzpildes staciju īpašnieks, Latvija) iniciatīvas nolūks bija veicināt drošības jostu lietošanu (uzstādot atgādinājuma zīmes savu uzpildes staciju izbraukšanas vietās), kā arī savā degvielas uzpildes staciju tīklā visas valsts teritorijā veikt kampaņu, lai padziļinātu autovadītāju izpratni par briesmām, kas saistītas ar atrašanos pie stūres alkohola reibumā. Uzņēmums uzsāks arī jaunu kampaņu ar nosaukumu Redzi. Esi redzams. (Drošs paliek drošs), kurā paredzēts izdalīt bērniem atstarotājus un Statoil tīkla uzpildes stacijās bez maksas veikt transportlīdzekļa gaismas lukturu pārbaudi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Izstāžu centrā Ķīpsalā notiek izstādes aktīvas atpūtas cienītājiem

Aivars Mackevics [email protected], 16.04.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 16. līdz 18. aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek izstādes aktīvās atpūtas un aktīvā dzīvesveida cienītājiem – 11. Baltijas reģionālā atpūtas, tūrisma un sporta izstāde “Atpūta un Sports 2004”, 5. motociklu un aksesuāru izstāde “Motocikls 2004” un 8. laivu un jahtu izstāde “Boat Show 2004”. Lai iepriecinātu 200 000 aktīvo makšķernieku, šajā pat laikā sadarbībā ar Latvijas Makšķernieku asociāciju pirmoreiz tiek veidota izstāde “Makšķerēšana 2004”. Ķīpsalā – viss aktīvai atpūtai! Izstādē "Atpūta un Sports" būs plašs preču un pakalpojumu piedāvājums un ikviens aktīvās atpūtas cienītājs varēs atrast sev daudz interesanta un saistoša. “2004. gadā mēs akcentējam jaunu tēmu – vasaras ceļojums. Tie pamatā būs ceļojumu piedāvājumi tiem, kas plāno aktīvu ģimenes atpūtas programmu šai vasarai tieši Latvijā,” uzsver projekta vadītājs Mārtiņš Refbergs. Trīs dienas Ķīpsalā būs sastopami dažādi uzņēmumi, aktīvās atpūtas interešu klubi un sporta bāzes, kas piedāvās visdažādākās iespējas brīvā laika pavadīšanai. Būtībā šīs ir dzīvesstila izstādes tiem, kas vēlas bagātināt un padarīt interesantāku savu ikdienu. Tāpēc šeit vienkopus ir atrodami velosipēdi, tūrisma inventārs, sporta apģērbs, kā arī plašs aprīkojuma klāsts – līdz pat zemūdens niršanai nepieciešamajai atribūtikai. Gatavojies motociklu sezonai Sadaļā “Motocikls” vienuviet varēs izvēlēties jebkuru sev vēlamo marku un veidu motorizētos braucamos. Izstāde būs lieliska vieta, kur, konsultējoties ar speciālistiem, varēs izvēlēties tieši savām vajadzībām atbilstošāko motociklu. Šajā sadaļā būs apskatāmi ne tikai jauni un mazlietoti motocikli un to piederumi – visa sadaļa tiek veidota kā konkrēta dzīvesstila izstāde. Būs iespēja dibināt kontaktus ar lielāko daļu aktīvajiem motoklubiem, kā arī apskatīt motoklubu skaistākos un oriģinālākos braucamos, kuros ir ieguldīts daudzu stundu roku darbs un ne viens vien lats. “Ja kāds ir izlēmis nākamo sezonu uzsākt kā aktīvs motobraucējs, tad šī izstāde būs īstā vieta, kur iegūt nepieciešamo informāciju. Protams, arī esošajiem motobraucējiem izstāde ir lieliska iespēja un arī iemesls sagatavoties sezonai, jo tikai divas nedēļas pēc izstādes tiks atklāta motociklu sezona, kad visam jau ir jābūt sagatavotam,” norāda Mārtiņš Refbergs. Izstādē būs apskatāmas prečzīmes no visas pasaules: Cagiva, Ducati, GAS GAS, KTM, Gilera, Harley Davidson, Honda, Husaberg, Husqvarna, Hyosung, Italjet, Kawasaki, Kymco, MV Agusta, Suzuki, Polaris, Triumph, Yamaha, Peugeot. Piedalīsies arī motociklistu klubi: Drakons, Vecie Blēži, Vēja Brāļu Ordenis, Brīvības Gari, Dzelzs Ērgļi, Brīvie Vanagi, Biker.lv un Superbike.lv. Stendos tiks piedāvātas arī motociklu un to dzinēju tūninga, apkopes un remonta iespējas, rezerves daļas, riepas, apģērbs un aksesuāri. Ielūkojies laivu pasaulē Sadaļā “Boat Show” būs unikāla iespēja tieši pirms sezonas uzsākšanas vienuviet satikt visā pasaulē atzītu un Latvijā piedāvātu laivu, kuteru, jahtu un ūdensmotociklu dīlerus, kā arī pašmāju ražotājus. Jau ilgu laiku tieši “Boat Show” ir lielākā un populārākā nozares izstāde Baltijas valstīs, tāpēc dalību pasākumā jau ir pieteikuši Latvijas vadošie uzņēmumi. Izstādē būs iespēja ne tikai noskatīt sev piemērotāko ūdenstransportu, bet arī izmantot daudzās eksponentu akcijas un speciālos izstādes piedāvājumus, lai lēmums par preces iegādi tiktu pieņemts nešauboties. Šogad ikviens laivu īpašnieks vai vienkārši interesents izstādē varēs uzzināt jaunumus par mainīto ūdenstransporta reģistrācijas kārtību. Pirmoreiz Ķīpsalā – izstāde makšķerniekiem Jaunais projekts "Makšķerēšana 2004" ietvers visu makšķernieku īpašā dzīvesstila plašo spektru – gan makšķerēšanas preces un iespējas, gan "copes mačus" Daugavā, mērķī iemešanas un citas sacensības, kā arī dažādas izdarības Izstāžu centra hallēs. Tāpat Ķīpsalā pulcēsies dažādu biedrību un pašvaldību pārstāvji, kā arī vienkārši "copes lietu" gudrinieki, lai tiktos un apspriestu sev būtiskus jautājumus. Šajās dienās Ķīpsalā notiks dažādi ar makšķerēšanu saistīti pasākumi. Izst

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 23. līdz 25. martam Ķīpsalā norisināsies aktīvās atpūtas izstādes. Klātienē būs iespējams redzēt motociklus, jahtas un laivas, iegādāties velosipēdus, preces sportam, tūrismam, makšķerēšanai un medībām.

Ķīpsalā notiks izstādes «Atpūta un sports», «Medības un makšķerēšana», «Motocikls» un «Baltic Boat Show».

Tā, piemēram, būs apskatāms Latvijas simtgadei veltīts tricikls, kas tikko izripojis no motodarbnīcas «Tanders». Spēkrats veidots uz 1987. gada «Harley-Davidson» motocikla bāzes, pilnībā atjaunots un pārveidots par triciklu. Dzelzs rumakam ir veikta pārbūves reģistrācija, un tas ir pilnībā gatavs braukšanai.

Tāpat izstādē būs apskatāma pašdarināta koka kanoe laiva. Tā ir izgatavota no 6 mm bieziem, 2 cm platiem un 6 m gariem dēļiem. Kanoe garums ir 5,3 m, platums – 1 m, svars – 28 kg, bet kravnesība – 320 kg. Laivu savam priekam ir izgatavojis jūrnieks Jurijs Ņečiporenko, kurš strādā par glābēju uz kuģa Ziemeļu jūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. līdz 29. martam Ķīpsalā notiks 10. motociklu un aksesuāru izstāde Motocikls 2009.

Izstādē Motocikls 2009 piedalīsies ievērojamāko motociklu marku pārstāvji un izplatītāji, tādēļ izstādes apmeklētāji varēs gūt vispusīgu ieskatu motociklu pasaulē un, konsultējoties ar speciālistiem, izvēlēties jebkuru sev vēlamo marku un veidu motociklus, motorollerus un kvadriciklus. Aprilia, BMW, Derbi, Ducati, Gilera, Harley Davidson, Husaberg, Husqvarna, Jordan, Kawasaki, KTM, Kymco, Piaggio, Suzuki, Polaris, Yamaha, Vespa un citas zīmolu preces varēs iegādāties Ķīpsalā. Tāpat būs iespējams iegādāties motociklu rezerves daļas, apģērbus, ķiveres un aksesuārus gan ielas braukšanai, gan sportam. Domājot par mazajiem braucējiem, izstādē tiks prezentēti arī bērniem piemēroti jaudīgi elektriskie kvadricikli ar gumijas riteņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru