Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

No visa iepriekšminētā K.Džeksone secinājusi, ka viņas dēla nāvē daļēji vainīga ir arī AEG Live. Savukārt kompānija pagaidām no komentāriem atsakās.

Jāatgādina, ka iepriekš pret K.Mareju bija vērsies M.Džekosna tēvs Džo Džeksons, kurš ārstu vainoja profesionālajā nolaidībā un par kavēšanos izsaucot ātro palīdzību.

M.Džeksons mira pagājušā gada jūnijā 50 gadu vecumā. Viņa nāvi izraisīja medikamentu pārdozēšana. M.Džeksonu nonāvēja pārāk liela propofola deva, ko K.Marejs iedevis mūziķim, lai palīdzētu cīnīties pret bezmiegu. Pēc nāves M.Džeksona organismā tika konstatētas arī citu medikamentu pēdas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušais popa karalis Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā nopelnījis vairāk naudas nekā jebkurš cits mūziķis vai aktieris (dzīvs vai miris), vēsta Forbes, kas izveidojis Pelnošāko mirušo slavenību topu.

Džeksons ar bruto peļņu 275 miljonu ASV dolāru apmērā ne vien ieņēmis pirmo vietu Pelnošāko mirušo slavenību topā, bet peļņas ziņā pārspējis pārējo 12 mirušo zvaigžņu peļņu kopumā.

Kā norāda Forbes, Džeksona pēcnāves ienākumi nāk no viņa daļas ienesīgajā Sony/ATV katalogā, filmas This Is It un paaugstinātās fanu intereses par viņa mūziku, video un citām ar Džeksonu saistītām lietām.

Lai iekļūtu šā gada sarakstā, mirušajai slavenībai laika posmā no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 1.oktobrim vajadzēja nopelnīt vismaz 5 miljonus ASV dolāru.

13 zvaigznes kopumā nopelnījušas 506 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mirušais Maikls Džeksons gada laikā nopelnījis vairāk nekā dzīvie laikabiedri

Gunta Kursiša, 24.10.2013

10. Amerikāņu rakstnieks, dzejnieks un komiksu autors Teodors Geizels (Theodor Geisel) jeb Dr. Seuss gada laikā nopelnījis deviņus miljonus ASV dolāru. Viņš mira 1991. gada septembrī 87 gadu vecumā. T. Geizels publicējis 46 bērnu grāmatas, kas tagad tiek ņemtas par pamatu Holivudas bērnu filmām. Piemēram, stāsta The Lorax ekranizācija 2012. gadā nesa 349 miljonu ASV dolāru ieņēmumus.

Foto: Wikimedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģenda Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā, būdams miris, nopelnījis vairāk nekā pasaulē labāk pelnošā dzīvā slavenība Madonna. Proti gada laikā M. Džeksons nopelnīja 160 miljonus ASV dolāru, kamēr Madonna – 125 miljonus ASV dolāru, aprēķinājis Forbes.

Šī ir trešā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad par pasaulē pelnošāko slavenību kļuvis «cilvēks no kapiem», raksta Forbes.

Lielākā daļa mirušā M. Džeksona ienākumu nāk no cirka Cirque du Soleil priekšnesumiem. Cirka izrāde Immortal jau nesusi ienākumus 300 miljonu ASV dolāru apmērā, veiksmīga ir arī Cirque du Soleil izrāde One, kuras nobeigumā virtuāls M. Džeksons izpilda «Man in the Mirror».

Uzziniet, kuras mirušās slavenības pēdējā gada laikā ir nopelnījušas pērnā gada laikā, galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā boksera Muhameda Ali bijušo mājokli Losandželosā patlaban pārdot par gandrīz 17 miljoniem dolāru, raksta The Wall Street Journal.

Bokseris un viņa sieva māju iegādājās 1979.gadā un dzīvoja tajā līdz 1986.gadam. Māja celta 1916.gadā. Esošie mājas īpašnieki māju 2001.gadā iegādājās par 2,5 miljoniem dolāru.

Ēkā atrodas antīkas mēbeles, seni dizaina elementi, lustras un pat oriģinālie kamīni.

Bokserim patika uzņemt viesus un viņa mājā ciemojušās tādas slavenības kā Maikls Džeksons, Klints Īstvuds un Silvestrs Stallone.

Kopumā mājai ir deviņas guļamistabas.

Galerijā augstāk – ieskats īpašumā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mūzikas izdevniecību Chrysalis nopērk konkurents BMG

Lelde Petrāne, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mūzikas izdevniecība Chrysalis Group pārdota par 107,4 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (89 miljoni latu), ziņo BBC.

Chrysalis iegādājies Vācijas konkurents Bertelsmann Media Group (BMG) un privātā kapitāla uzņēmums Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Londonā bāzētā Chrysalis kontrolē publicēšanas tiesības uz dziesmām, kuras radījuši tādi mākslinieki kā Deivids Bovijs un Maikls Džeksons.

Chrysalis, kas dibināta 1969.gadā, piederēja ierakstu kompānija ar tādu pašu nosaukumu , bet tā tika pārdota EMI 1991.gadā.

Chrysalis dibinātājs Kriss Raits (Chris Wright) sacījis, ka jaunākais pārdošanas darījums iezīmē vienas ēras beigas un citas sākumu kompānijai.

BMG un KKR pērk Chrysalis, izmantojot kopuzņēmumu. Tās maksā 160 pensus par vienu Chrysalis akciju, informē BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Suecas kanāla paplašināšanas atdevi tuvākā un tālākā perspektīvā domas dalās, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Uz paplašināto Suecas kanālu (SK) politisko nemieru plosītās Ēģiptes valdība likusi lielas cerības gan sagaidāmo ienākumu, gan darba vietu ziņā. Taču gan analītiķu, gan nozares profesionāļu teiktais liecina, ka politiķu plāni var arī nepiepildīties.

Sazīmēti cipari

Par SK paplašināšanu pirms gada paziņoja Ēģiptes prezidents Abdels Fatahs al Sisi, pielīdzinot to tādam pašam sasniegumam, kā SK nacionalizāciju 1956. gadā, vēsta Reuters. Kuģu – no 49 līdz 97 – un ienākumu – no 5,3 līdz 13,23 miljardi ASV dolāru – dubultošanai līdz 2023. gadam projekta rezultātā gan ne visi tic. Amerikas Universitātes Kairā ekonomists Ahmeds Kamali norāda, ka šīs prognozes ir «vēlmju domāšana», jo nopietnu pētījumu par projekta dzīvotspēju nav bijis. Lai projekts sasniegtu iecerēto ienākumu līmeni, globālai tirdzniecībai jāaug par 9% gadā, kas ir trīsreiz vairāk nekā novērots pēdējos četros (2011–2014) gados, atzīmējis Viljams Džeksons no Capital Economics.

Komentāri

Pievienot komentāru