Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Munīcijas ražošana pasaulē ir tradicionāla, tā top galvenokārt no svina, bet Latvijas SIA D Dupleks izgatavo gludstobra munīciju no tērauda , pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

«Mēs laužam tirgus tendences un ražojam gludstobra munīciju no tērauda,» uzsver Agris Dundurs, SIA D Dupleks valdes loceklis. Tradicionāli medībās izmanto Brenneke tipa svina lodes, kas tiek lietotas jau kopš 1898. gada. «Kāds laiks ir pagājis, diemžēl industrija ir stagnējusi un pieturējusies pie šī tipa lodēm. Vairāk nekā 50 ražotāji pasaulē lielākoties ražo vienu un to pašu, un savstarpējās priekšrocības ir minimālas,» viņš skaidro. Šajā tirgū arī klienti ir diezgan konservatīvi – ja cilvēka vecvectēvs jau ir medījis ar Brenneke tipa lodēm, nav viegli ierosināt pamēģināt ko jaunu, nezināmu un gūt ātru efektu pārdošanas rezultātos. Parasti mednieki jaunu munīciju pamēģina vienā sezonā un, ja patika, izmēģina arī otrā. Taču, lai pieņemtu lēmumu turpināt to lietot un pārliecinātos, ka pirmo divu gadu labie rezultāti nebija sakritība, paiet vēl kāds laiks. «Vajadzīgi vismaz trīs, četri gadi, lai klients izvēlētos mūsu produkciju. Tirgus niša ir nepateicīga ar savu cikliskumu,» atzīst A. Dundurs.

SIA D Dupleks startē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras organizētā konkursa Eksporta un inovācijas balva 2015 kategorijās Eksportspējīgākais komersants mazo komercsabiedrību grupā un Importa aizstājējprodukts.

Kontrolējams materiāls

«Mēs paņēmām pilnīgi citu materiālu – tēraudu. Ar to varam panākt mazāku deformāciju, lielākas caursišanas spējas. Produkts ar tā aso «pieri» un malām perforē zarus, neveido rikošetus, nenovirzās no mērķa un padara medības drošākas ar savu caursišanas spēju. Tēraudam ir kontrolējamas īpašības, kas nav svinam,» raksturo A. Dundurs. Tērauda lodes arī ir videi draudzīgākas, nekā svina munīcija.

Visu rakstu Svinu nomaina pret tēraudu lasiet 2. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru