Jaunākais izdevums

"Lielākoties no mūsu veikaliem tiek zagti vai nu mazu izmēru produkti, vai arī dārgas preces," Db.lv stāstīja Elvi grupa mārketinga daļas vadītāja Kristīne Saulrieta. Zagļi iecienījuši košļājamās gumijas, lasi, zeķubikses un citus viegli paņemamus produktus.

No maza izmēra produktiem Elvi veikalos lielākoties tiek zagtas košļājamās gumijas, maināmās žiletes, šokolādes batoniņi - produkti, kas pārsvarā atrodās pie kasēm.

Savukārt no dārgajām precēm vairāk zog lasi vakuuma iepakojumā, žāvētas desas, zeķubikses, dārgo alkoholu. "Šos produktus pārsvarā zog, lai pēc tam kādam pārdotu," skaidroja K. Saulrieta.

Arī skolēni mēdzot nemaksāt par pirkumiem - viņi iepraktizējušies šokolādes sieriņa Kārums zagšanā.

"Mūsu veikalos zagļu ķeršanā piedalās ne tikai apsargi, bet arī pārdevēji un kasieri, tamdēļ zaglim iespējas iznest savu guvumu ir pavisam niecīgas," akcentēja veikalu pārstāve.

Db.lv jau rakstīja, ka pēdējā Eiropas mazumtirdzniecības veikalu zādzību barometra (EMVZB) (European Retail Theft Barometer) dati liecina - Eiropas tirdzniecības uzņēmumiem zādzību dēļ 2006. gadā ir radīti zaudējumi 29 miljardu eiro apmērā. Rietumeiropā zaudējumi samazinājušies 0,8%, bet Centrāleiropā tie palielinājušies par 2,3%. Baltijas valstīs zaudējumi palielinājušies vairāk nekā citās Eiropas valstīs - par 3,9%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sola 100 jaunas darba vietas Jēkabpilī

, 22.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

6.martā pircējiem durvis vērs jaunas tirdzniecības centrs ELVI Jēkabpilī, Nākotnes ielā 2. Līdzās vairāk kā 14 tirdzniecības centra veikaliem durvis vērs arī Latvijas pircējiem labi zināmais pārtikas veikals ELVI un ELVI Kafe. Jaunā tirdzniecības centra atvēršana jēkabpiliešiem nodrošinās ap 100 jaunu darba vietu, Db.lv informēja SIA ELVI Grupa Mārketinga nodaļas vadītāja Laima Kaprāle - Fedoreka.

"Marta sākumā savus pircējus Jēkabpilī un Jēkabpils rajonā iepriecināsim ar jauna tirdzniecības centra ELVI atvēršanu. Jaunajā tirdzniecības centrā Nākotnes ielā 2 būs plašas un gaišas telpas, kas iekārtotas tā, lai pircējiem būtu ērti un patīkami iepirkties. Tāpat kā citos veikalos ELVI jaunajā Jēkabpils veikalā būs visplašākais Latvijā ražoto preču klāsts" stāsta Ģirts Kurmis, SIA ELVI Grupa ģenerāldirektors.

Līdz ar jauno tirdzniecības centru durvis vērs arī vairāki citi veikali, kas pircējiem piedāvās gan apģērbus, apavus, bižutēriju, apakšveļu, juvelierizstrādājumus, gan ikdienā noderīgas preces - ziedus, mobilos tālruņus, grāmatas, gan aptiekas un bankas pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jēkabpilī atklāj tirdzniecības centru ELVI

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vadošais vietējais veikalu tīkls ELVI 23.augustā, plkst. 14 Jēkabpilī, Rīgas ielā 213 atklās tirdzniecības centru ELVI, informē SIA "ELVI grupa" valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

Tirdzniecības centra ELVI kopējā platība būs gandrīz 4000 m2, tajā skaitā veikala ELVI ~ 1100 m2. Līdz ar šī centra atvēršanu Jēkabpilī radītas vairāk kā 100 jaunas darba vietas.

ELVI būs viens no plašākajiem veikaliem Jēkabpilī, kurā būs pieejams viss veselīgai dzīvei nepieciešamais: sākot no svaigiem Latvijas lauku labumiem maltītes pagatavošanai līdz pat gardiem, turpat pagatavotiem konditorejas un kulinārijas izstrādājumiem. Šajā tirdzniecības centrā tiks atvērta arī "ELVI Kafe", kur ikviens varēs ieturēt maltīti ar uz vietas gatavotiem ēdieniem.

ELVI, atšķirībā no ārvalstu veikalu ķēdēm, iecerējis ciešu sadarbību ar vietējiem ražotājiem. Tikai ELVI pircēji varēs iegādāties visplašāko vietējo produktu klāstu, jo pieredze liecina, ka Latvijas iedzīvotāji labprātāk izvēlas Latvijā audzētos un ražotos produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ELVI skolēniem dāvina 50 000 šokolādes mārītes

, 03.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākot jauno mācību gadu, 3. septembrī veikalos ELVI visā Latvijā skolēniem dāvina gandrīz 50 000 šokolādes mārītes. Mārītes ir ELVI akcijas "Vienmēr mazas cenas" simbols, un pircēji atzinuši, ka tas ir ļoti pievilcīgs, pozitīvs simbols, kas uzlabo garastāvokli un ļauj pasmaidīt. "Šobrīd pircēji jau pieraduši, ka cenas "mārīšu produktiem" ir pastāvīgi zemas," norāda SIA "ELVI grupa" valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

Par īpašiem pārsteigumiem bērniem, uzsākot mācību gadu, parūpējušies vairāki veikali ELVI dažādās pilsētās. SIA "ELVI grupa" veikals Daugmalē vietējos pirmklasniekus un bērnudārza sagatavošanas grupas audzēkņus iepriecinās ar īpašām nelielām dāvaniņām, bet pārējie Daugmales skolēni iepērkoties 3. septembrī saņems dāvanā saldējumu.

ELVI partneris SIA "Veina plus" Līvānos pirmklasniekiem, kā arī piecus un sešus gadus vecajiem bērniem dāvinās kliņģerus, bet skolotājiem - tortes. Arī ELVI partneris SIA "Vita mārkets" 11 skolām dāvinās kliņģerus un ELVI mūzikas kompaktdiskus.

Gulbenē ELVI partneris SIA "Kalmes 5" pirms jaunā mācību gada sākuma konsultējās ar vietējās skolas vadību par skolai nepieciešamākajām lietām un dāvinās mācību iestādei LG DVD atskaņotāju, kā arī Panasonic mūzikas centru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Elvi grupa pošas uz biržu pēc naudas

Ieva Mārtiņa, 67084426, 02.07.2008

ELVI grupas ģenerāldirektors Ģirts Kurmis atklāja, ka ELVI grupas mērķis ir caur biržu piesaistīt papildu līdzekļus, kas nepieciešami uzņēmuma attīstībai. Kopumā nepieciešamie līdzekļi lēšami 10 milj. Ls apmērā.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mazumtirgotājs SIA ELVI grupa ar biržā piesaistītiem līdzekļiem plāno pirkt konkurentus un nākamo gadu laikā sasniegt 20 % tirgus.

Ir izdevīgi

Pēc Rīgas Fondu biržas valdes priekšsēdētāja vietnieka Indara Aščuka teiktā, First North izveidota, lai tieši tādi uzņēmumi kā ELVI grupa - strauji augoši, ambiciozi, ar lieliem nākotnes attīstības plāniem - varētu piesaistīt kapitālu biržā attīstības plānu īstenošanai. «Mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kuriem ir liela klientu bāze, ir izdevīgi kļūt par publiskām akciju sabiedrībām un kotēt tās akcijas biržā, kā arī piesaistīt kapitālu caur biržu, jo tādā veidā iespējams vairot lojālo klientu bāzi. Pasaulē biržās tiek kotēti tādi slaveni mazumtirdzniecības tīkli kā Wal-Mart, Safeway, Kesko,» tā viņš. Tā kā First North ir jauna, alternatīva birža, pirmajiem uzņēmumiem tiks pievērsta pastiprināta uzmanība no investoru, mediju puses, kas nozīmē arī daudz lielāku šo uzņēmumu publicitāti un pazīstamību visā Baltijā, uzskata I. Aščuks. «Lai veiksmīgi piesaistītu finansējumu biržā, uzņēmumam ir jābūt sagatavotam un pievilcīgam. Proti, investori vērtē daudz dažādus faktorus, pieņemot lēmumu par naudas ieguldīšanu konkrētā uzņēmumā, tostarp kompānijas izaugsmes potenciālu, kompānijas vadības kvalitāti, kā arī piesaistītā kapitāla izlietošanas nolūkus. Tāpat investoriem ir svarīgi, cik saprotams ir uzņēmuma biznesa modelis un cik skaidri ir definēti tā stratēģiskie un finanšu mērķi,» tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Elvi Latvija franšīzes partneru SIA Vita mārkets un SIA Linde pārtika īpašnieki ir panākuši vienošanos par Linde pārtika piederošo 15 veikalu ELVI pārdošanu Vita mārkets, informē Elvi Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Par plānoto darījumu informēta arī Konkurences padome, lai saņemtu tās apstiprinājumu atbilstoši Latvijā spēkā esošajai likumdošanai. Pēc darījuma apstiprināšanas Konkurences padomē Vita mārkets būs īpašniece 33 veikaliem Elvi .

«Ilggadēju franšīzes partneru darījums ir abpusēji pārdomāts lēmums, kas kopumā nozīmē zīmola Elvi attīstību, stabilitāti un konkurētspēju Latvijas tirgū,» skaidro L.Vārtukapteine. Pēc darījuma apstiprināšanas 15 veikali Elvi, kas atrodas Kuldīgā, Kandavā, Skrundā, Liepājā, Saldū, Ventspilī, Sabilē, Olainē, Ogrē, Ogresgalā un Ķegumā, turpmāk piederēs Vita mārketam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ELVI atklās jaunu un modernu loģistikas centru

, 24.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Š.g. 28. augustā Rītausmas ielā 11c, SIA "ELVI grupa" atklās jauno loģistikas centru, kas ir plašs un mūsdienīgs, turklāt aprīkots ar centralizētu vadības sistēmu, ļaujot ievērojami palielināt preču apriti, informē SIA "ELVI grupa" valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

Jaunais loģistikas centrs 4 000 kvadrātmetru platībā nodrošina iespēju uzglabāt ļoti plašu preču klāstu, atsevišķus produktus arī temperatūrā no +2 līdz +6 grādiem, norāda J. Čerņavskis. Noliktavā atrodas 120 līdz 150 palešu vietas, kur uzglabāt veikaliem nokomplektētos pasūtījumus. Caur loģistikas centru tiks piegādātas vairāk kā 3 000 preču vienības.

"ELVI grupa" valdes priekšsēdētājs uzsver: "Līdz ar loģistikas centra atvēršanu iespējams uz veikaliem daudz ātrāk nogādāt preces un pārtikas produktus. ELVI prognozes liecina, ka jaunajā centrā preču aprite un loģistikas sortimenta īpatsvars palielināsies līdz 30%. Visi procesi ir centralizēti, kas ievērojami uzlabo veikalu tīkla ELVI kopējo darbību, un ieguvējs būs ikkatrs tīkla partneris".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien piedāvājam interviju ar ELVI grupa valdes priekšsēdētāju Jāni Čerņavski

Trīs svarīgākie notikumi Jūsu pārstāvētajā nozarē pēdējā laikā?

1. Turpinās mazumtirdzniecības tirgus konsolidācija, tirgū paliek arvien mazāk spēlētāju.

2. Plašās debates par tirgotāju un ražotāju savstarpējām attiecībām. Realizējot jebkuru iniciatīvu, ir jāskatās, lai no tās ieguvējs būtu pircējs. Viens no kodeksa uzdevumiem ir veidot tādu

sadarbības praksi, kas nodrošinātu visoptimālāko un efektīvāko

preču plūsmu līdz gala patērētājam, pēc iespējas samazinot

izmaksas kopējā piegādes ķēdē. Ja tas izdosies, ieguvējs būs

arī pircējs, jo produkti kļūs vēl pieejamāki. Veidojot mākslīgas

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ELVI pamielos Sigulda 800 jubilejas viesus

, 10.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas vadošais vietējais veikalu tīkls ELVI apņēmies nodrošināt visus Siguldas 800 gadu jubilejas viesus ar gardu maltīti, 10. un 11. Augustā, svinību zonā uzstādot Latvijā lielāko āra bufeti, informē "ELVI grupa" Mārketinga daļas vadītāja Kristīne Saulriete.

"Lielu pasākumu laikā cilvēki parasti sūdzas, ka ilgu laiku nākas pavadīt gaidot rindās pēc ēdieniem vai dzērieniem un pavisam maz laika atliek, lai baudītu svētku priekšnesumus", norāda K.Saulriete, uzsverot, ka ELVI radis risinājumu šai problēmai.

Pasākuma svētku zonā ELVI partneris "Vita Mārkets" ir izveidojis ELVI bufeti 300 kvadrātmetru platībā. Atšķirībā no tradicionālajām bufetēm, šī būs atšķirīga, jo līdzīgi kā veikalā, pircēji paši varēs izvēlēties sev tīkamos ēdienus un dzērienus, vēlāk norēķinoties par tiem kādā no 10 kasēm, kas būs izvietotas bufetē.

Sagaidām, ka uz Siguldas 800 gadu jubileju ieradīsies liels skaits viesu - uz svētku ietvaros notiekošo grupas "Prāta Vētra" koncertu vien pārdotas vairāk kā 30 000 biļetes. "Mēs noteikti esam gatavi šim ļaužu apmeklējumam un plānojam, ka bufete spēs pamielot vairāk kā 10 000 svētku viesus", uzsver K.Saulriete.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"ELVI kausu 2007" basketbolā izcīna Jelgavas un Ogres komandas

, 25.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā basketbola turnīrā "ELVI kauss 2007", kas norisinājās no 20. līdz 22. augustam piedalījās 14 jauniešu komandas divās vecuma grupās. Šādas sacensības ELVI organizēja pirmo reizi, taču paredzēts, ka "ELVI kauss" kļūs par ikgadēju turnīru.

Ar sacensību norisi apmierināti bija kā dalībnieki, tā arī tiesneši un organizatori, informē turnīra galvenais tiesnesis Ēvalds Tukišs. Sacensības sponsorēja un organizēja ELVI sadarbībā ar Siguldas Basketbola klubu.

1994. gadā dzimušo zēnu konkurencē pirmo vietu izcīnīja "Zemgale 1" komanda no Jelgavas, otrajā vietā ierindojās Gulbenes sportisti, trešo vietu ieņēma Ogres spēlētāji, ceturto - Basketbola skolas "Rīga" komanda, piekto - Igaunijas sportisti, sesto - "Zemgale 2" (Jelgava), septīto - Siguldas komanda, bet astoto vietu - Ķekavas spēlētāji.

1997. gadā dzimušo zēnu konkurencē "ELVI kausu 2007" saņēma Ogres komanda, otro vietu izcīnīja Siguldas spēlētāji, kas sīvā cīņā uzvarēja pretiniekus no Igaunijas, kas ierindojās trešajā vietā. Ceturto vietu ieņēma apvienotā VEF-Ķekava komanda, piekto - Gulbenes spēlētāji, bet sesto vietu - "Zemgale" no Jelgavas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Divu dienu laikā Dobeles novadā atver divus jaunus Elvi veikalus

Gunta Kursiša, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. un 12. decembrī Dobeles novadā Elvi zīmola veikalu tīkls atvēris divas jaunas tirdzniecības vietas – Dobelē, Skolas ielā un Dobeles novada Bikstos.

Abi veikali ir pirmie Elvi zīmola veikali Dobeles novadā.

Jaunā veikala Mazais Elvi Dobelē kopējā tirdzniecības zāles platība ir 74 m2, bet jaunatklātā veikala Bikstos - 104 m2. Veikali Elvi būvēti un iekārtoti pēc franšīzes partneru redzējuma un Elvi vienotā zīmola standartiem, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Veikals Elvi Bikstos pieder SIA Firma Orions, bet veikals Dobelē - SIA Bēnes PB.

Db.lv jau iepriekš ziņoja, ka, veikalu tīkla Elvi pārstāvji, jautāti, vai pēc notikušās traģēdijas Zolitūdē un tai sekojošā Maxima boikota, ir vērojamas izmaiņas Elvi apgrozījumā, šo informāciju nekomentēja, norādot, ka tas nebūtu ētiski.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"ELVI grupa" pārceļas uz plašākām telpām

, 27.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai sasniegtu uzņēmuma izvirzīto mērķi nostiprināties kā vadošajam vietējam mazumtirgotājam "ELVI grupa" ar 1. jūliju sāks darbu jaunās un plašākās telpās Rītausmas ielā 11c, informē "ELVI grupa" valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

Līdz ar darba uzsākšanu jaunajās telpās uzņēmumā varēs strādāt vairāk darbinieku, kas ļaus palielināt ELVI administratīvo kapacitāti un turpināt jau tā straujo visa veikalu tīkla izaugsmi. Jau šobrīd ELVI ir lielākais un straujāk augošais vietējais veikalu tīkls Latvijā, tāpēc uzņēmums turpinās aktīvi strādāt, lai saglabātu un nostiprinātu šīs pozīcijas.

Ieviests arī vienots biroja darbalaiks - darbdienās no 8.30 līdz 17.30, pusdienas pārtraukums no 13 līdz 14. Līdz ar telpu maiņu "ELVI grupas" juridiskā adrese ar 1. jūliju ir Rītausmas ielā 11c, Rīgā, LV-1058.

Jau drīzumā turpat - Rītausmas ielā 11c tiks atvērts arī jauns un mūsdienīgs ELVI loģistikas centrs, kas ievērojami uzlabos preču piegādi vairāk kā 70 veikaliem ELVI visā Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Saules veikalu pielāgošanai Elvi zīmolam tērēs miljonu eiro

Baiba Zālīte, speciāli db.lv, 03.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazumtirdzniecības tīkls Saules veikali pievienojies zīmola Elvi franšīzei, lai uzlabotu savu konkurētspēju un nodrošinātu klientiem plašāku preču sortimentu, šodien preses konferencē norādīja Saules veikalu pārvaldītājas SIA Antaris valdes locekle Inna Orole.

«Elvi franšīze ietver attīstības potenciālu esošajiem un jaunajiem franšīzes partneriem,» sacīja SIA Vita mārkets valdes priekšsēdētājs Imants Rendenieks. Viņš norādīja, ka no Saules veikalu pievienošanās Elvi vislielākie ieguvēji būs pircēji, kas tuvākajā laikā saņems labākas cenas, jaunu vizuālo izskatu un piedāvājumu.

Saules veikalu pielāgošanai Elvi zīmolam plānots tērēt apmēram 1 miljonu eiro, norādīja I. Orole.

SIA Antaris veikalos kopumā strādā vairāk nekā 400 darbinieku, kuru darbavietas tiks saglabātas. «Ja veikalu būs nepieciešams slēgt uz ilgāku pārbūves laiku, visiem darbiniekiem tiks piedāvāts darbs tuvākajos SIA Antaris veikalos vai arī pārkārtošanas procesos,» skaidroja I. Orole. «Pievienojoties Elvi, pozitīvas pārmaiņas būs arī mūsu darbiniekiem, piemēram, apmācības, profesionālās kvalifikācijas un karjeras izaugsmes iespējas un tādas jaunas darbavietas, kā reģionālie vadītāji, iepirkuma speciālisti.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmo reizi notiek "ELVI kauss" basketbolā

, 20.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas līdz 22. augustam notiekošajā basketbola turnīrā "ELVI kauss 2007" piedalās 14 jauniešu komandas divās vecuma grupās. Turnīrs ir starptautisks, un tajās piedalās arī sportisti no Igaunijas.

Atsaucība turnīrā ir ievērojama, tāpēc šādas sacensības turpmāk kļūs par tradīciju, atzīst pasākuma sponsors un organizators, SIA Vita mārkets un vairāku veikalu ELVI īpašnieks Imants Rendenieks.

1994. un 1997. gadā dzimušo zēnu grupās startē komandas no Ogres, Siguldas, Rīgas (tostarp VEF komanda), Ķekavas, Gulbenes un Jelgavas, kā arī no kaimiņvalsts Igaunijas.

Sacensības sponsorē un organizē ELVI sadarbībā ar Siguldas Basketbola klubu, informē I. Rendenieks.

Viņa vadītais uzņēmums arī līdz šim īstenojis plašu atbalsta programmu vietējām skolām, sporta klubiem un Siguldas pilsētai - ELVI bija viens galvenajiem sponsoriem nesen notikušajās Siguldas 800 gadu svinībās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Veikalu tīkls ELVI paplašinās Latgalē

, 13.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā pirktspējas pieaugumu, ELVI nolēmis aktīvāk darbību attīstīt tieši Latgales reģionā, Db.lv ziņoja ELVI grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

Veikalu tīkls ELVI turpina attīstību Latgalē un jau pavisam drīz, 14.decembrī, tiks atklāts viens no lielākajiem veikaliem pilsētā - ELVI. Latgalē jau vairākus gadus sekmīgi darbojas veikals ELVI Lubānā un Kārsavā, un šajā gadā tika atvērts jauns veikals Rēzeknē.

ELVI veikals cieši sadarbosies ar vietējiem zemniekiem un ražotājiem. J.Čerņavskis uzsver, ka šāda veida sadarbība ar vietējiem ir daļa no ELVI koncepcijas, lai veikals ELVI būtu gan vietējais, gan arī iecienītais - savējais un kvalitatīvs.

Jaunā ELVI tirdzniecības platība būs vairāk kā 1100 kvadrātmetri, līdz ar to jaunais veikals būs ērtākā un mūsdienīgākā iepirkšanā vieta visā Līvānu apkaimē. Līvānu ELVI pircēji varēs iegādāties plašāko pārtikas, kā arī sadzīves preču klāstu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Piemājas saimniecība Kluči veikaliem Elvi piegādās vietējos arbūzus

Lelde Petrāne, 26.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veikalos ELVI pieaug Latvijā audzētu dārzeņu, ogu un zaļumu īpatsvars. Pēc laika plauktos nonāks arī Latvijā audzēti arbūzi.

«Šobrīd veikalos ELVI dārzeņu, ogu un zaļumu segmentā jau 32% ir Latvijā audzēti labumi, kas ir dažādas šķirnes tomāti, garie gurķi, baltie redīsi, kabači, Ķīnas kāposti, zemenes, rabarberi, dažādu šķirņu salāti, zaļie lociņi, baziliks un piparmētra podiņos,» informē SIA ELVI Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine. «Jūlijā pašmāju dārzu labumu skaits noteikti pieaugs, veidojot vairāk nekā 50% no kopējā piedāvājuma.»

ELVI sadarbojas ar vairākām saimniecībām: Kliģēni, EKO Getliņi, Mežvidi, Baltiņi, Baltpēteri, Roņi, Letis, Lekšas u.c. «Ar dažām zemnieku saimniecībām ir izveidojušās jau stabilas un ilggadējas biznesa attiecības, tomēr vienmēr esam atvērti arī jaunai sadarbībai ar pašmāju ražotājiem un lauksaimniekiem,» atzīmē L.Vārtukapteine.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zādzību skaits lielveikalos Latvijā 8 mēnešu laikā ir pieaudzis gandrīz trīsreiz un sasniedzis 3107 gadījumus, kas ir par 1228 gadījumiem vairāk nekā pērn šajā laikā, atsaucoties uz oficiālu statistiku, ziņo Telegraf.

Apsardzes kompānija G4S norāda, ka viņu kompānijā noķerto zagļu skaits ir pieaudzis par 29 %, salīdzinot ar pērnā gada 8 mēnešiem. Pēc G4S pārstāvju teiktā, visbiežāk zog alkoholu, kosmētiku, smaržas, tabakas izstrādājumus, apģērbu un nelielas elektropreces (fotoaparātus, telefonus, u.c.).

Pēc G4S datiem, 65 % gadījumu zog vīrieši, un pārējie 35 % - sievietes vai bērni.

Vēl viena tendence - zog cilvēki, kas iepriekš nav nokļuvuši policijas redzeslokā - lielākoties tie ir cilvēki, kas palikuši bez darba un kuriem ir parādi, piemēram, jāmaksā līzinga maksājumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elvi Grupas tiesiska strīda dēļ ar Alfa Development par nomas maksas parādu Balvos zvērinātu tiesu izpildītāji mēģinājuši izņemt naudu no grupai piederoša veikala Rīgā.

Elvi Grupas sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne apliecina, ka šāds mēģinājums bijis, taču šī darbība esot nepamatota.

«Zīmola ELVI un 5 ELVI veikalu īpašniekam SIA ELVI Grupa ir strīds ar šīs informācijas izplatītāju ALFA Development par telpu nomas maksas apmēru vienā no tirdzniecības centriem Balvos, un šīs strīda risināšana notiek tiesiskā ceļā. ELVI Grupa ir cēlusi prasību tiesā, līdz ar to nekāda piedziņa šobrīd nevar notikt,» klāsta V. Grigāne. Viņa skaidro, ka problēmas ar ALFA Development izveidojās jau pašā sadarbības sākumā, kad noslēgts nomas maksas līgumu par tirdzniecības centru Balvos. Taču izrādījies, ka uzņēmums nebija nokārtojis saistības ar celtniekiem, būvfirmu Stats, kā rezultātā notika celtnieku pikets un ievērojami cietis tirdzniecības centra darbs. Alfa Development nenokārtoto saistību dēļ cietām zaudējumus un šobrīd esam nonākuši līdz situācijai, kad attiecības jārisina tiesiskā ceļā, skaidro V. Grigāne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Elvi Grupa ir nokārtojusi saistības pret maksātnespējas procesa lietas ierosinātāju - a/s Talsu piensaimnieks.

Kā skaidro Elvi Grupas sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne, SIA ELVI grupa tiešām nebija nokārtojusi saistības ar prasības iesniedzēju - AS Talsu piensaimnieks, taču veiktas divpusējas sarunas, panākta vienošanās par samaksas grafiku, panākta arī mutiska vienošanās par parāda apmaksas laiku un šobrīd saistības ir izpildītas.

Tā, ka situācija mazumtirdzniecībā ir pietiekoši saspringta, krīt patēriņš, līdz ar to arī sarūk nozares apgrozījums, arī ELVI Grupa ir veikusi dažādu procesu optimizāciju, lai panāktu ekonomiskāku saimniekošanu, strādājam pie naudas plūsmas uzlabošanas, skaidro Grigāne. Uz laiku apturēti daži projekti, kas prasīja lielas investīcijas, piemēram, jaunas veikalu IT programmas izstrādāšana, taču uzņēmuma attīstības turpinās. Ir noslēgti jauni franšīzes līgumi. Jau novembrī zīmolam ELVI pievienosies vēl vairāki franšīzes partneri un tiks atvērti jauni veikali.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Elvi pērn palielinājis apgrozījumu teju par piektdaļu

, 23.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc provizoriskajiem rādītājiem pērn veikalu tīkla Elvi apgrozījums pieaudzis gandrīz par piektdaļu.

Neraugoties uz ekonomisko situāciju valstī, noslēdzot pagājušo gadu, Elvi ir izdevies palielināt veikalu tīkla apgrozījumu par gandrīz 17 %, sasniedzot teju 127 miljonus Ls. Šogad Elvi tīkls, līdzās apgrozījuma palielināšanai, koncentrēsies uz veikalu kvalitātes celšanu, apkalpošanas kultūras uzlabošanu un pircēju ērtībām.

SIA ELVI Grupa sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne uzsver, ka neraugoties uz Latvijas kopējo ekonomisko situāciju, Elvi šis gads ir bijis veiksmīgs. «Mēs esam panākuši veiksmīgu apgrozījuma pieaugumu par gandrīz 17%, noslēguši vairākus veiksmīgus līgumus ar jauniem partneriem un atvēruši 6 veikalus visā Latvijā. Aizgājušais gads ir bijis veiksmīgs sadarbībai ar vietējiem ražotājiem un pārstrādātājiem. Šī gada pirmie divi mēneši ir aizvadīti sekmīgi, kas norāda, ka gads būs grūts, bet cerīgs.» 2008. gadā ELVI Grupa un tās partneri atvēra 6 jaunas tirdzniecības vietas, tostarp arī 3 lielus tirdzniecības centrus Elvi - Alūksnē, Jēkabpilī un Balvos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Visvairāk zog Rīgas veikalos un Latgalē; pārsvarā kafiju, alkoholu, ēdienu

Dienas Bizness, 07.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no nopietnām, diemžēl neizbēgamām teju visu mazumtirgotāju problēmām ir zādzības. To atzīst visi Dienas aptaujātie mazumtirgotāji, lai gan savos izteikumos ir diezgan piesardzīgi un nevēlas nosaukt konkrētas zādzību radīto zaudējumu summas. Kā rāda Valsts policijas (VP) statistika, pērn saņemti 11 056 tirgotāju iesniegumi par zādzībām veikalos, bet šā gada pirmajā pusgadā – 5490 iesniegumu, trešdien raksta laikraksts Diena.

VP pārstāvis Toms Sadovskis stāsta, ka visvairāk zādzību notiek tieši Rīgā, īpaši Ziemassvētku un dažādu izpārdošanu laikā, kad ir vislielākā pircēju plūsma. Galvenā zagļu grupa ir narkomāni.

Kā atzīst mazumtirgotāji, samērā reti ir tie gadījumi, kad cilvēki zog savam patēriņam, pārsvarā zagts tiek ar nolūku nelikumīgi iegūto pārdot tālāk. Izņēmums ir preses un ātro uzkodu mazumtirdzniecības tīkls Narvesen, kur pārsvarā tiek zagti ēdieni, piemēram, saldumi un dzērieni, kas domāti tieši personiskajam patēriņam.

Gan Valsts policija, gan mazumtirgotāji atzīst, ka galvenā zagļu grupa ir narkomāni, kas zog ar mērķi sazagto pārdot tālāk, lai iegūtu naudu. Satraucoši ir tas, ka starp zagļiem kā samērā nozīmīga grupa iezīmējas arī bērni un jaunieši, kuri pārsvarā zog sīkumus, piemēram, šokolādes vai kancelejas preces grāmatveikalos. Parasti tas tiek darīts lielā barā, un, kā liecina pieredze, jauno zaglēnu galvenā motivācija ir nevis izsalkums vai trūkums, bet gan bravūra un vēlme ar savu «drosmi» pazīmēties vienaudžu priekšā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ELVI arī 2007. gadā turpinās strauju izaugsmi

, 01.02.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā 2006.gada rezultātus un uzstādītos mērķus, arī 2007. gadā ELVI iecerējis strauju darbības attīstību, informē ELVI grupa valdes priekšsēdētājs Jānis Čerņavskis.

2006.gada sākuma tika izvirzīts mērķis sasniegt 75 miljonu latu kopējo apgrozījumu, tomēr rezultāti ir bijuši vēl labāki - ELVI kopējais apgrozījums sasniedza 77 miljonus latu, gada laikā pieaugot par 40%, kamēr kopējais mazumtirdzniecības pieaugums Latvijā pērn bija ap 20%.

Pagājušā gadā visā Latvijā tika atklāti 6 jauni veikali ELVI - Cēsīs, Skrundā, Valkā, Ventspilī, Rēzeknē un Līvānos. Starptautiskā konkursā Europes 500ELVI grupa saņēma īpašu balvu kā straujāk augošais Austrumeiropas uzņēmums, kurš radījis visvairāk jaunas darbavietas.

Šogad paredzēts atklāt 15 jaunus veikalus ELVI, turpinos attīstību reģionos, īpaši Latgalē. Plānots, ka ELVI kopējais apgrozījums 2007. gadā sasniegs 110 miljonus latu. Šajā gadā tiks uzsākta esošo ELVI veikalu uzlabošanas programma, tos padarot pieejamākus un ērtākus mūsu pircējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rendā durvis ver ELVI veikals

, 12.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien pie veikala Kuldīgas rajona Rendā tiks iedegta jauna ELVI zaļā zīme, jo SIA Rendas Uplejas veikals pievienojas ELVI tīklam.

Kā informē Elvi, šī ir pirmā tirdzniecības vieta, kas 2009. gadā uzsāk sadarbību ar zīmolu ELVI. Veikala īpašnieks bija viens no diviem jaunajiem Partneriem, kas gada sākumā noslēdza franšīzes līgumu ar SIA ELVI Grupa.

«Šis būs jau divdesmitais veikals ELVI Kurzemē, un esam priecīgi, ka mūsu Partneru pulkam ir pievienojies jauns uzņēmums - SIA Rendas Uplejas. Esam pārliecināti, ka jaunais Partneris veiksmīgi pārstāvēs ELVI vārdu un vērtības, kas ietvertas zīmolā. Gandarījumu rada fakts, ka ar ELVI zīmolu šī Partnera veikals sāk strādāt tik ātri – jau februāra vidū, jo līgumu parakstījām janvāra pirmajās dienās. Tas apliecina, ka mums ir kopīgas vērtības un mēs uzskatām, ka jau šobrīd varam runāt par labas sadarbības sākumu,» tā Vineta Grigāne, SIA ELVI Grupa sabiedrisko attiecību vadītāja. Veikals ELVI Rendā ir 220m2 plašs un tajā būs nodarbināti 10 rendenieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida pieteikumu par Elvi grupas maksātnespēju

, 27.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa ir izbeigusi pret Elvi franšīzes īpašnieku SIA Elvi Grupa ierosināto maksātnespējas lietu.

Tiesas spriedums nav pārsūdzams un stājas spēkā nekavējoties, Db uzzināja tiesā.

Maksātnespējas pieteikuma iesniedzējs bija a/s Talsu piensaimnieks un iemesls, kāpēc tas vērsās tiesā ar prasību atzīt Elvi grupas maksātnespēju, ir fakts, ka Elvi grupa ar Talsu piensaimnieku nebija norēķinājusies kopš šā gada jūlija, Db informēja a/s Talsu piensaimnieks valdes priekšsēdētājs Dainis Norenbergs.

Db jau ziņoja, ka summa, kuras dēļ Talsu piensaimnieks iesniedzis pieteikumu, bija 9648.27 latu, patlaban esot dzēsta, un pēc uzņēmumu savstarpējās bilances šobrīd pat Talsu piensaimnieks ir parādā Elvi Grupai 355.06 latus, nevis otrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Vairāki Elvi franšīzes uzņēmumi uzaudzējuši apgrozījumu

Nozare.lv, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāki Latvijas uzņēmumi, kas iesaistīti Elvi veikalu franšīzē, kāpinājuši savu apgrozījumu vismaz par trešdaļu, informēja veikalu tīkla Elvi franšīzes devēja SIA Pārtikas tirdzniecības apvienība komercdirektore Laila Vārtukapteine.

Kā veiksmīgos sadarbības partnerus L. Vārtukapteine minēja SIA Anvis, kas Rīgā, Lāčplēša ielā, atvēra jaunu veikalu 2010. gada augustā. Uzņēmums 2011. gadā kāpinājis savu apgrozījumu vismaz par trešdaļu, savukārt šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar analogu laika posmu pērn, apgrozījuma pieaugums ir 26%. SIA Anvis šogad Piņķos atvēra jau savu trešo veikalu ar Elvi zīmolu.

L. Vārtukapteine norādīja, ka SIA Daina 16 veikals Druvā 2011. gadā kāpinājis apgrozījumu par 19%, salīdzinot ar 2010. gadu.

Šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2011. gada attiecīgo posmu, Daina 16 apgrozījumu palielināja par 21%,.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa ir pasludinājusi Elvi grupa maksātnespēju sākot no šā gada 10.februāra, DB uzzināja tiesā.

Tiesa savā spriedumā norādījusi, ka parādsaistības pārsniedz aktīvus un arī parāds SIA Alfa Development nav samaksāts.

Iepriekš Elvi grupas sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Grigāne DB pastāstīja: «Strīds ar Alfa Development ir par nomas maksas apmēriem tirdzniecības centrā Balvos. Tā kā nomas maksas apmērs, kas noteikts sadarbības līgumā, ir apmēram trīs līdz četras reizes augstāks par reālo tirgus cenu šāda veida platībām, esam mēģinājuši sarunas ar Alfa Development risināt mierīgā ceļā, bet, tā kā tas neizdevās, izmantojām savas iespējas celt prasību tiesā, apstrīdot parāda summu. Alfa Development izvēlējās stratēģiju parādu piedziņai izmantot maksātnespējas prasību.»

Komentāri

Pievienot komentāru