Transports un loģistika

EP TRAN komitejas sēde notiek Latvijā

Vēsma Lēvalde [email protected], 02.05.2006

Jaunākais izdevums

4. maijā Ventspilī ieradīsies Eiropas Padomes (EP) Transporta un tūrisma (TRAN) komitejas 12 deputāti, tajā skaitā - TRAN komitejas priekšsēdētājs Paolo Kosta (Paolo Costa), kā arī komitejas viceprezidents Žils Savari (Gilles Savary), informē Ventspils dome. Ventspilī tiks apspriesti Latvijai aktuālākie TRAN komitejas sēdes jautājumi: 1. diskriminējošie, līdz pat trijām reizēm (atkarībā no kravu veida) lielākie dzelzceļa tarifi kravu pārvadājumiem no Krievijas uz Baltijas ostām. 2. Rail Baltic un līdzīgu lielo transporta projektu finansējums; 3. Tiks pārrunāts arī jautājums par iespējamo prāmja līnijas Ventspils - Rostoka projektu, par kura finansēšanu no Marco Polo II programmas tiek pašlaik runāts; Marco Polo II ir ES programma, kas paredz finansēt projektus starp 2 un vairāk biznesa partneriem ar mērķi veicināt biznesa attīstību; programmas virsuzdevums - pārvietot kravas no autoceļiem uz citiem transportēšanas veidiem. Savukārt Rīgā, tiekoties ar air Baltic prezidentu Bertoldu Fliku un VAS Starptautiskās lidostas Rīga prezidentu Dzitaru Pommeru tiks iepazīstināti arī ar lidostas un aviopārvadājumu attīstību pēdējos gados, kā arī varētu tikt pārrunāta no Latvijas situācijas viedokļa gaidāmā ES Regula par dažādiem darba aizsardzības pasākumiem, kā pilotu atpūtas laikiem, stjuartu apmācību utt. EP TRAN komitejas deputāti Latvijā tiks iepazīstināti ar analīzi par plusiem un mīnusiem transporta jomā Latvijā, atrodoties kaimiņos un ģeogrāfiski konkurējot ar Krieviju un tās specifisko transporta politiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Pastiprināti pārbaudīs darbus tranšejās

Lelde Petrāne, 04.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija, apkopojot tematiskās pārbaudes rezultātus būvniecības nozarē, nolēmusi turpināt pastiprināti pārbaudīt darbu veikšanu tranšejās, pārliecinoties, vai to sienas ir nostiprinātas tā, lai neradītu nogruvuma risku.

Tranšeju sienu nogrūšanas rezultātā visbiežāk tiek laupīta nodarbinātā dzīvība, turklāt būvniecības pārbaudes laikā nedrošs darbs tranšejās bija viens no biežāk konstatētajiem pārkāpumiem. Šādos gadījumos Darba inspekcija arī turpmāk apturēs darbu objektā, jo būvniecības nozarē pieaug smago un letālo nelaimes gadījumu skaits. Tā, piemēram, 20. jūnijā Aknīstē, veicot kanalizācijas montāžas darbus gandrīz 3,5 metrus dziļā tranšejā, zemes nogruvuma rezultātā gāja bojā 41 gadu vecs vīrietis.

Valsts darba inspekcijas direktors Renārs Lūsis norāda: «Būvniecība ir joma, kuru Darba inspekcija pastiprināti kontrolē katru gadu jau vairāku gadu garumā. Pirms tematiskajām pārbaudēm uzņēmējiem tiek nosūtīta informācija ar aktuālākajiem jautājumiem darba aizsardzībā, kā arī nelaimes gadījumu darbā cēloņi, īpaši akcentējot riskus, strādājot augstumā un tranšejās. Tomēr joprojām apziņa un spēja ievērot nodarbināto dzīvībai svarīgās normas bieži atnāk tikai pēc Darba inspekcijas inspektoru apmeklējuma. Ņemot vērā letālo nelaimes gadījumu statistiku būvniecības nozarē, Darba inspekcija objektos, kuri bīstamības dēļ tiks apturēti, uzņēmējiem piemēros arī bargas soda sankcijas. Arī šajā tematiskajā pārbaudē kādam uzņēmumam tika piemērots 1200 latu liels administratīvais sods par rupjiem darba aizsardzības prasību pārkāpumiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apstiprināti 70% ES fondu investīciju ieviešanai nepieciešamo MK noteikumu

Zane Atlāce - Bistere, 06.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 6. jūlijā, Bauskā notika Kohēzijas politikas Eiropas Savienības Struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) 2014. – 2020. gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas ikgadējā izbraukuma sēde, kurā tika izskatīti aktuālie ES fondu ieviešanas jautājumi. Līdz šim ir apstiprināti 75 jeb gandrīz 70% ES fondu investīciju ieviešanai nepieciešamo Ministru kabineta (MK) noteikumu. Turpat ceturtdien, 7. jūlijā, notiks arī 2007. – 2013. gada plānošanas perioda ES fondu Uzraudzības komitejas sēde, informē Finanšu ministrijā.

«Katrs solis pretī ES fondu investīciju ieviešanai ir būtisks iedzīvotāju dzīves līmeņa paaugstināšanai un ekonomikas izaugsmei kopumā. Lai pēc iespējas ātri un kvalitatīvi ES fondu atbalsts sniegtu savu ieguldījumu, svarīgi visām nozaru ministrijām un nevalstiskajām organizācijām sekmīgi sadarboties, jo mums visiem ir viens mērķis – efektīvas ES fondu investīcijas,» norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Lai veicinātu ātrāku un efektīvu ES fondu investīciju ieguldīšanu ekonomikā, ES fondu 2014. – 2020. gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēdē tika izskatīts ES fondu ieviešanas progress un citi aktuālie jautājumi. Tāpat gada laikā notikušas regulāras Uzraudzības komitejas apakškomiteju sēdes, kuru ietvaros ar partneriem sagatavoti lēmumi par investīciju nosacījumiem, kas pieņemti Uzraudzības komitejas rakstisko procedūru laikā. Tādējādi līdz 2016. gada 30. jūnijam jau ir izsludinātas 54 projektu iesniegumu atlases.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baraņņiks paliek amatā

BNS, 14.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja noraidījusi RD opozīcijas frakciju bloka Vienotība un frakcijas Demokrātiskie patrioti deputātu prasību par komitejas priekšsēdētāja Vadima Baraņņika atbrīvošanu no pienākumu pildīšanas un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu.

RD Vienotības bloka deputāts Juris Viņķelis, pamatojot opozīcijas deputātu prasību, norādīja, ka pašlaik deputātus neapmierina komitejas darba stils – komitejas sēdes notiek neregulāri, kā arī netiek skatīti opozīcijas pārstāvju iesniegtie jautājumi. «Mēs esam iesnieguši 20 priekšlikumu, taču deviņi joprojām nav izskatīti,» sacīja Viņķelis un piemetināja, ka pašlaik, esot mazam darba apmēram, ir ļoti lielas komitejas uzturēšanas izmaksas.

Savukārt Baraņņiks uzsvēra, ka komitejai ir jāizskata sagatavoti lēmumprojekti un svarīgie jautājumi. «Ja man pārmet šo darba stilu, tad es nesaprotu. Mēs te skatām sagatavotus lēmumprojektus un svarīgos jautājumus,» klāstīja Baraņņiks un piebilda, ka komitejas izmaksas pēc viņa atbrīvošanas no amata nesamazinātos. «Diez vai pēc manas atbrīvošanas samazinātos komitejas izmaksas, jo darbinieki tik un tā tiktu algoti. Tas būtībā ir kārtējais Viņķeļa kunga PR gājiens,» teica komitejas priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeimā trešdien, 19.septembrī

, 18.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.00........ Pieprasījumu komisijas sēde.

Informācija par infrastruktūras attīstību Rīgā.

9.00........ Eiropas lietu komisijas sēde.

Ziņojums par Eiropas Komisijas ikgadējo politisko stratēģiju 2008.gadam.

Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

10.00........ Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopīgā sēde.

Par Latvijas attīstības sadarbību 2008.gadā:

- par attīstības sadarbības īstenošanu 2008.gadā;

- par 2008.gada grantu konkursu un Latvijas saistībām sakarā ar finansējumu attīstības sadarbībai.

Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

10.00........ Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde.

Likumprojekts "Grozījums likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli"" (1.lasījums).

10.00........ Juridiskās komisijas sēde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 10. līdz 20. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

no 10. līdz 20. septembrim

10.09.2007 Viesojas žurnālistu delegācija no Zviedrijas

Jūrmalā

10.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

11.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

11.09.2007, 11:00 Preses konference "2007.gada kultūras un sporta pasākumu kalendārs septembrim - decembrim un tūrisma piedāvājums Jūrmalā"

Uz kuģīša "Vecrīga"

11.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

11.09.2007, 14:30 Sociālās palīdzības komisijas sēde

Labklājības pārvaldē, Mellužu pr.83

12.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Pils ielā 1 sabiedriskās apspriedes otrais posms

Būvvaldē Edinburgas prosp. 75, domē Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeimā trešdien, 5.septembrī

, 04.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.00........ Pieprasījumu komisijas sēde.

Par komisijas darbu rudens sesijā.

9.00........ Eiropas lietu komisijas sēde.

Par komisijas darbu rudens sesijā.

Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.

10.00........ Ārlietu komisijas sēde.

Ārlietu ministrijas informācija.

10.00........ Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde.

Likumprojekts "Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā" (2.lasījums).

10.00........ Juridiskās komisijas sēde.

1.Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" (1.lasījums; Nr.370/Lp9).

2.Likumprojekts "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" (1.lasījums; Nr.379/Lp9).

3.Likumprojekts "Grozījums Kriminālprocesa likumā" (1.lasījums).

4.Likumprojekts "Grozījums Valsts pārvaldes iestāžu nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas likumā" (1.lasījums).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eiropas Komisija Latvijai pauž atzinību ES fondu ieviešanā

Zane Atlāce - Bistere, 24.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sekmes ES fondu ieviešanā pēdējā gada laikā ir vērtējamas kā ļoti augstas, ņemot vērā, cik šis ir bijis izaicinājumiem bagāts gads, atzīst Eiropas Komisijas Reģionālās un pilsētpolitikas ģenerāldirektorāta Igaunijas, Somijas un Latvijas nodaļas vadītāja Angela Martinesa Sarasola.

Ceturtdien, 24.novembrī, notika Kohēzijas politikas Eiropas Savienības Struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) 2014.-2020.gada plānošanas perioda Uzraudzības komitejas sēde, kurā tika izskatīts ES fondu ieviešanas progress un citi aktuālie jautājumi.

«Latvija var lepoties ar visu 30 Eiropas Komisijas izvirzīto priekšnosacījumu ES fondu ieviešanai izpildi, Ministru kabineta noteikumu apstiprināšanu par vairāk nekā 80% ES fondu finansējuma un sasniegto ES fondu ieviešanas progresu, Latvijai ieņemot trešo vietu ES pēc saņemtajiem starpposmu maksājumiem. Nākamie soļi un izaicinājumi ir projektu ieviešanas apjoma un kvalitātes kāpināšana, slēdzot arvien jaunus projektu līgumus un nodrošinot ES fondu veiksmīgai ieviešanai nepieciešamo naudas plūsmu,» norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 24.martam

Dienas Bizness, 24.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Rīgas domes Vides komitejas sēde par 2009. gada budžeta ieņēmumu un izdevumu tāmēm.

10:00 Dienas biznesa sadarbībā ar BDO Zelmenis & Liberte rīkots seminārs «Risinājumi maksātnespējas situācijā»

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lems par Valsts fondēto pensiju likuma grozījumu atbalstīšanu pirmajā lasījumā.

10:00 Saeimas Juridiskās komisijas sēdē tiks skatīti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

10:00 Rīgas domes Administratīvās komisijas sēde

10:00 Kurzemes plānošana reģiona attīstības padomes sēde

11:00 Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēde par nodarbinātības veicināšanas pasākumu plānu 2009. gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

VDI sāk lauksaimniecības un būvniecības uzņēmumu tematisko pārbaudi

Lelde Petrāne, 15.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija (VDI) sāk lauksaimniecības un būvniecības uzņēmumu tematisko pārbaudi. Lauksaimniecība un būvniecība ir augsta riska nozares, kurās notiek liels skaits nelaimes gadījumu darbā.

Lauksaimniecībā 2012. gada pirmajā pusgadā nelaimes gadījumos darbā cietuši 18 darbinieki, tai skaitā 4 nodarbinātie guvuši smagas traumas. Pērn visa gada laikā šajā nozarē noticis 31 nelaimes gadījums, tostarp 1 nodarbinātais gāja bojā, bet 6 guva smagas traumas. Biežākais nelaimes gadījumu cēlonis ir darba aizsardzības noteikumu vai instrukciju neievērošana, neapmierinoša darbinieku instruēšana un apmācība.

Lai gan šā gada pavasarī Darba inspekcija preventīvi pārbaudīja 216 būvobjektus un tur strādājošos 362 apakšuzņēmumus, būvniecības nozarē 2012. gada pirmajā pusgadā smago nelaimes gadījumu skaits joprojām ir ļoti augsts un, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, pieaudzis par 47%. Uz šo brīdi izmeklēti trīs letāli nelaimes gadījumi. Biežākie nelaimes gadījumu cēloņi ir nedrošs darbs augstumā un darbs nenostiprinātās tranšejās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzsākoties aktīvai būvsezonai, Valsts darba inspekcija (VDI) šodien uzsākusi ikgadējo pastiprināto būvniecības objektu pārbaudi. Būvniecības nozare joprojām ir pieskaitāma pie paaugstināta riska nozarēm saistībā ar nereģistrēto nodarbinātību un darba aizsardzības pārkāpumiem, tādēļ visu sezonu šiem jautājumiem VDI pievērsīs īpašu uzmanību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Valsts darba inspekcija pētīs darba drošību būvniecības uzņēmumos

Žanete Hāka, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija (VDI) jau desmito gadu pēc kārtas īsteno tematisko pārbaudi būvniecības uzņēmumos par darba aizsardzības normatīvo aktu prasību ievērošanu, kuras mērķis ir nelaimes gadījumos darbā cietušo skaita mazināšana, informē VDI.

Pārbaude norisināsies visā Latvijā un ilgs līdz pat aktīvās būvniecības sezonas beigām. Tematiskās pārbaudes ietvaros VDI sadarbosies ar Būvniecības valsts kontroles biroju, daļu pārbaužu veicot kopā.

VDI rīcībā esošie statistikas dati rāda, ka pēdējo piecu gadu laikā deviņi nodarbinātie gāja bojā, veicot darbus būvbedrēs, tranšejās, un vēl deviņi, krītot no liela augstuma, tāpēc veicot uzņēmumu pārbaudes, pastiprināta uzmanība tiks pievērsta būvobjektā esošo sastatņu drošībai, tranšeju nostiprināšanai, darbam augstumā, nodarbināto nodrošināšanai ar kolektīvajiem un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, bīstamu vietu nodrošināšanai ar aizsargnožogojumiem un citiem darba aizsardzības jautājumiem. Paralēli tiks pārbaudīta arī Darba likuma prasību ievērošana, kā piemēram, rakstveida darba līgumu esamība, faktiskā darba laika uzskaite u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Visvairāk letālo nelaimes gadījumu darba vietās šogad lauksaimniecībā un mežsaimniecībā

Dienas Bizness, 15.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad visvairāk letālo nelaimes gadījumu darba vietā bijuši lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēs. Šajā nozarē kopā gājuši bojā 4 nodarbinātie, kas ir tikpat, cik pērn, portālu db.lv informēja Valsts darba inspekcijas (VDI) eksperts ārejo sakaru jautājumos Uģis Kozlovskis.

Kādā zemnieku saimniecībā darbiniece uz lauka, lasot akmeņus, pakļuva zem traktora, un no gūtajām traumām gāja bojā. Savukārt mežsaimniecībā visbiežāk nāvējošas traumas tiek gūtas brīdī, kad lūzt aizzāģēts koks un uzkrīt virsū nodarbinātajam. Nereti mežsaimniecības nozarē strādājot darbinieki, kuri nav apmācīti drošiem darba paņēmieniem līdz ar to savas neapdomības dēļ apdraud gan savu, gan kolēģu dzīvību.

Otra nozare, kurā šogad visbiežāk notikuši letālie nelaimes gadījumi darbā ir transporta un uzglabāšanas nozare. Arī šajā nozarē šogad notikuši 4 letāli nelaimes gadījumi darbā (2013. gadā 2 - letāli nelaimes gadījumi). Trīs no tiem ir bijuši ceļu satiksmes negadījumu rezultātā, savukārt ceturtais letālais nelaimes gadījums bija saistīts ar kravas izkraušanu no mašīnas - cietušais veica kravas izkraušanas darbus, krava uzkrita virsū nodarbinātajam un no gūtajām traumām viņš mira notikuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas notekūdeņus izvadīs jūrā

Vēsma Lēvalde, 14.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no galvenajiem Liepājas ūdenssaimniecības projekta uzdevumiem ir jauna notekūdeņu izvada izbūve Baltijas jūrā.

Izvads tiek būvēts pie pilsētas notekūdeņu attīrīšanas iekārtām 1,5 km kopgarumā, no tiem1,2 km ir tieši jūrā. Lai varētu veikt cauruļvadu montāžu un to novietošanu uz pontoniem, pie krasta ir uzbūvēta un ar smilšu maisiem nostiprināta patvēruma osta, kura aizsargā tehniku un materiālus no jūras viļņiem. Pašreiz jūrā tiek montēts cauruļvads un rakta tranšeja. Celtnieki izmanto katru mirkli, kad darbi jūrā ir iespējami, apgalvo projekta vadītāja Sandra Dejus.

Jūras izvads jāizbūvē līdz 2014.gada 30.martam, un tas nomainīs pašreizējo tērauda cauruļvadu, kas kalpojis vairāk nekā 30 gadu. Jūrā jaunā izvada trasējumu veic zemessmēlējs Rolands no Vācijas. Tas ir aprīkots ar GPS navigācijas sistēmu, kas ļauj izrakt tranšeju cauruļvada izbūvei ar precizitāti līdz 3 cm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Lauksaimniecības uzņēmumos situācija darba aizsardzībā sliktāka nekā būvuzņēmumos

Lelde Petrāne, 08.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts darba inspekcija lauksaimniecības un būvniecības uzņēmumu tematiskās pārbaudes laikā secinājusi, ka situācija darba aizsardzībā lauksaimniecības uzņēmumos ir sliktāka nekā būvniecības uzņēmumos. Tas tiek skaidrots ar to, ka šāda veida preventīvā pārbaude lauksaimniecības nozarē notika tikai otro gadu, kamēr būvobjekti pārbaudīti jau piekto gadu.

Darba inspekcija kopumā apsekojusi 219 uzņēmumus, no kuriem 138 darbojas lauksaimniecības nozarē, bet 81 – būvniecības nozarē. Kopumā inspektori piemēroja 24 administratīvos sodus, kuros konstatēts 101 pārkāpums. Lauksaimniecības uzņēmumiem piemēroti 18, bet būvniecības uzņēmumiem – 6 administratīvie sodi. Par darba aizsardzības normatīvo aktu neievērošanu 152 lauksaimniecības un būvniecības nozaru uzņēmumiem izsniegti rīkojumi 749 pārkāpumu novēršanai. Tātad katrā uzņēmumā, kas neievēro darba aizsardzības prasības, atklāti vidēji 5 pārkāpumi.

Papildus tam Darba inspekcija izsniegusi 6 brīdinājumus (5 būvniecības un 1 lauksaimniecības uzņēmumam) par objekta darbības apturēšanu, jo darbs tajos varēja apdraudēt nodarbināto drošību un veselību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Valsts darba inspekcija uzsāk tematisko pārbaudi būvobjektos

Lelde Petrāne, 14.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties būvsezonai, Valsts darba inspekcija uzsāk ikgadējo būvniecības objektu pārbaudi. Būvniecības nozare joprojām ir pieskaitāma pie paaugstināta riska nozarēm saistībā gan ar nereģistrēto nodarbinātību, gan arī darba aizsardzības pārkāpumiem.

Tematiskajā pārbaudē, kas sāksies šodien, 14. maijā, un ilgs mēnesi, tiks kontrolēta gan darba aizsardzība objektos, gan arī tas, vai strādājošie ir nodarbināti legāli.

Satraucoša esot statistika par 2011. gadu, kad būvniecības nozarē reģistrēti 134 nelaimes gadījumi darbā, no kuriem – 29 smagi un 9 letāli. Letālo negadījumu skaits būvniecības nozarē pērn, salīdzinot ar 2010. gadu, pieaudzis par 80%. Letālie nelaimes gadījumi 2011. gadā visbiežāk ir saistīti ar krišanu no augstuma un sastatnēm, veicot demontāžas darbus, kā arī strādājot nenostiprinātās tranšejās. Pērn nelaimes gadījumos darbā visvairāk cietuši nodarbinātie vecumā no 25 līdz 34 gadiem, ar darba stāžu līdz 1 gadam. Šī gada četros mēnešos būvniecības nozarē izmeklēti 27 nelaimes gadījumi, no kuriem 3 smagi un 1 letāls. Divi smagie nelaimes gadījumi ir saistīti ar nodarbināto krišanu no augstuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 17. februārim

Dienas Bizness, 17.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00

Jūrmalā, Dubultu prospektā 1 notiek Bāriņtiesas sēde

Rīgas domes Vides komitejas sēde par Rīgas pilsētas atkritumu apsaimniekošanas koncepcijas izstrādi

10:00

Jūrmalas domē notiek Privatizācijas komisijas sēde

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija tiekas ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu

Rīgas domes Administratīvās komisijas sēde

11:00

Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēde par finansējuma piešķiršanu Rīgas 1. slimnīcai

12:00

Notiks Ministru kabineta sēde, kurā tiks skatīts Publiskās un privātās partnerības likuma projekts

Ministru kabineta sēdē tiks lemts par Normunda Vilnīša kanidatūras apstiprināšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amata priekšnieka amatam. Pēc tam par N. Vilnīša apstiprināšanu būs jālemj Saeimai

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VENTSPILS PILSĒTAS PLĀNOTO NOTIKUMU KALENDĀRS no 10. līdz 16. septembrim

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdiena, 10. septembris

" 10:00 domē notiks Ventspils pilsētas domes sēde (atb. D. Brākmane, tālr. 6 36 01111)

" 11:00 notiks iknedēļas sanāksme par pašvaldības SIA "Ventspils slimnīca" īstenojamā projekta "Neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniedzēju struktūras optimizēšana Ventspilī" B kārtas realizācijas gaitu, kas paredz uzņemšanas nodaļas rekonstrukciju (atb. O. Ķeņģis, tālr. 6 36 22658)

" No plkst. 13:00 līdz 17:00 Ventspils Digitālajā centrā (Akmeņu ielā 3) norisināsies datorkursi "Informācijas sabiedrības pamatprasmes". Kursu programma ietver darbu ar datoru, teksta redaktoriem, e-pastu un internetu. Kursa maksa: LVL 20 par 12 stundām. Pieteikšanās pa tālr. 6 36 07607 vai pa e-pastu: [email protected] Lūdzam arī norādīt iespējamos kursu apmeklējuma laikus! (atb. A. Gaile, tālr. 6 36 07607)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes no 3. līdz 13. septembrim

, 31.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

03.09.2007 Zinību diena

Jūrmalas pilsētas izglītības iestādes

03.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksmes

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

04.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1

04.09.2007, 12:00 Ēku un būvju tehniskā stāvokļa novērtēšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

04.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75.

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Salacas iela 1/3 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Būvvaldē, Edinburgas prosp. 75

05.09.2007 Sākas detālplānojuma zemesgabalam Tallinas ielā 26 sabiedriskās apspriedes pirmais posms

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jūrmalas pašvaldībā plānotās aktivitātes

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

no 17. līdz 27. septembrim

17.09.2007, 10:00 Struktūrvienību vadītāju sanāksme

Domē, Jomas ielā 1/5

17.09.2007, 15:00 Nekustamā īpašuma iznomāšanas un izīrēšanas komisija sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Uzņēmējdarbības licencēšanas un individuālā darba komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 09:00 Bāriņtiesas sēde

Bāriņtiesā, Dubultu pr.1 lit.1

18.09.2007, 10:00 Privatizācijas komisijas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 13:00 Rakšanas atļauju izsniegšanas komisijas sēde

Būvvaldē, Edinburgas pr.75

18.09.2007, 14:00 Veselības aprūpes plānošanas konsultatīvā padome

Domē, Jomas ielā 1/5

18.09.2007, 15:00 Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde

Domē, Jomas ielā 1/5

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 21. janvārim

Dienas Bizness, 21.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas sēde. Lems par SIA Woodison Terminal paredzētās esošā naftas produktu termināļa rekonstrukcijas Rīgā, Tvaika ielā 39 akceptēšanu. Uzklausīs informāciju par Rīgas teritorijas plānojuma 2006. - 2018.gadam pirmās redakcijas sabiedrisko apspriešanu, īpaši par aizsargjoslām, Zaķusalu un Lucavsalu.

10.00

Saeimas Juridiskās komisijas sēde, kurā galīgajam lasījumam tiks gatavoti Civilprocesa likuma grozījumi.

- Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē otrajā lasījumā tiks skatīti grozījumi likumā Par zvērinātiem revidentiem.

- Latvijas Ostu padomes sēde

- Kurzemes plānošanas reģiona attīstības padomes sēde Rīgā, Kurzemes plānošanas reģiona Administrācijas telpās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007.gada 11. janvārī sākusi darbu Rīgas Fondu biržas izveidotā neatkarīgā Biedru un emitentu uzraudzības komiteja (Uzraudzības komiteja), kurai birža ir deleģējusi daļu no regulētā tirgus uzraudzības funkcijām. Par Uzraudzības komitejas priekšsēdētāju tās pirmajā sēdē ievēlēts Viktors Gustsons.

Līdz šim lēmumus par emitentiem un biedriem piemērojamām sankcijām, ja tie pārkāpuši biržas noteikumus, pieņēma vienīgi Rīgas Fondu biržas valde. Tagad nozīmīgākos uzraudzības lēmumus biržas vārdā būs tiesīga pieņemt Uzraudzības komiteja, kuru veidos ar biržu nesaistīti eksperti, biznesa portālu Db.lv informēja Rīgas Fondu biržas komunikāciju departamenta vadītājs Āris Dreimanis..

Daļēja uzraudzības funkciju deleģēšana neatkarīgai institūcijai ļaušot biržai izvairīties no interešu konflikta, kas tai varētu rasties, vienlaicīgi pildot gan tirgus organizatora, gan uzrauga lomas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 27. augustam

Dienas Bizness, 27.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Kārtējā Saeimas plenārsēde.

9:00 Valsts sekretāru sanāksme.

9:00 Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēde, kurā lems par šķirnes lopu uzraudzības darbu organizēšanas un dabas parka Piejūra labiekārtojuma nodošanu SIA Rīgas Zooloģiskais dārzs.

9:00 Zemkopības ministrijas un Tadžikistānas speciālistu sanāksme.

9:30 Viesnīcā Reval Hotel Latvija notiks laikraksta Dienas bizness sadarbībā ar zvērinātu advokātu biroju Sorainen rīkota starptautiska konference par uzņēmumu veiksmīgas apvienošanas un iegādes darījumiem.

9:50 Kurzemes apgabaltiesa skatīs SIA ANGLERS prasību pret zivju pārstrādes SIA ROŅU 6 par parāda piedziņu un SIA Roņu 6 pretprasību par zaudējumu piedziņu.

10:00 Liepājas tiesa skatīs a/s LIEPĀJAS METALURGS prasību pret Igaunijas firmu OU Janere par parāda piedziņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 21.aprīlim

Dienas Bizness, 21.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde, kurā lems par Pilsētas kanāla aprīkošanu ar navigācijas zīmēm, kā arī par Austrumu maģistrāles Viestura-Meža prospekta satiksmes pārvada būvniecību. Uzklausīs arī informāciju par zemās grīdas tramvaja projekta ieviešanas gaitu.

9:00 Rīgas domes Vides komitejas sēde, kurā lems par Lielo kapu apsaimniekošanu.

10:00 sākas Ministru kabineta sēde, kuras slēgtajā daļā tiks skatīti priekšlikumi par ministriju izdevumu samazināšanu, veicot 2009. gada valsts budžeta grozījumus.

10:00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē tiks vēlēts komisijas priekšsēdētājs

10:00 Saeimas Juridiskās komisijas sēdē galīgajam lasījumam gatavos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā

10:00 Jūrmalas domē notiks privatizācijas komisijas sēde.

11:00 Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēde, kurā lems par maksas pakalpojumiem Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautībā esošajās iestādēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biznesa kalendārs 17. martam

Dienas Bizness, 17.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9:00 - Rīgas domes Vides komitejas sēde par 2009. gada budžeta ieņēmumu un izdevumu tāmēm.

- Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde, kurā lems par 2009.gada mērķdotācijas pašvaldības autoceļiem un ielām izlietojuma programmu

10:00 - Rīgas domes administratīvās komisijas sēde, kurā izskatīs lietu pret SIA Pilsētnieks par izvairīšanos no dzīvojamās mājas uzturēšanas.

- Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē galīgajam lasījumam tiks gatavoti grozījumi likumā Par nodokļiem un nodevām.

- Saeimas Juridiskās komisijas sēdē 2. lasījumam tiks gatavoti grozījumi Latvijas Republikas Satversmē.

- Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē tiks

skatīti Publisko iepirkumu likuma grozījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru