Pasaulē

Eurostar biļešu pārdošana pieaug

Aisma Orupe, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Lamanša tuneļa vilcienu satiksmes operators Eurostar ir paziņojis par ienākumu pieaugumu pirmajos šā gada trijos mēnešos, salīdzinot ar postošo 2009. gada nogali.

Biļešu pārdošana pirmajam ceturksnim sasniegusi 178 miljonus, kas ir par 5% vairāk nekā pērn tajā pašā laika periodā. Šie skaitļi ir sensācija Eurostar, kas tika kritizēts par to, ka pirms Ziemassvētkiem izgāja no ierindas virkne vilcienu. Pētījums attiecībā uz avārijām, kas atstāja ap 2 500 pasažieru iesprūdušus Lamanša tunelī, parādīja, ka firmas evakuācijas plāni ir nepietiekami.

Pasažieru skaits no janvāra līdz martam sasnieguši 2 miljonus – un par 22% pieaudzis to klientu skaits, kas dzīvo ārpus Eiropas. Tomēr biznesa klientu skaits, kas izmanto šo pakalpojumu, joprojām nav pieaudzis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: ja uzņēmumam nesokas bizness, jāveic «ieskaits» patērētāju pasaulē

Nozare.lv, 16.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja uzņēmumam neklājas labi biznesā, vispirms jāielūkojas patērētāju pasaulē, savu viedokli pauda inovāciju eksperts Hamišs Teilors.

Viņš skaidroja, ka praktiskais ieskats patērētāju dzīvē jeb «vieglais ieskats» («soft insight») nozīmē pavadīt kādu laiku patērētāja pasaulē bez jebkāda plāna, lai redzētu, kas notiek. Šādā veidā var pamanīt dažādas nianses par patērētājiem, piemēram, valodu, ko viņi lieto, kā viņi izmanto produktus utt.

Kā piemēru Teilors minēja savu pieredzi ātrgaitas vilcienu kompānijā Eurostar.

«Kad sāku strādāt, kompānija zaudēja naudu un bija lielās nepatikšanās. Ja zaudē tik daudz naudas, tas nozīmē, ka esi kaut ko palaidis garām, kaut ko nesaproti par patērētājiem,» stāstīja eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dzelzceļa kompānija Eurostar, kas nodrošina pasažieru pārvadājumus no Londonas uz Parīzi un Briseli caur Lamanša šaurumu, no Vācijas kompānijas Siemens par 700 miljoniem sterliņu mārciņu iegādāsies 10 jaunus ātrvilcienus, ziņo BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasažieru vilcienu operators "Eurostar", kas nodrošina satiksmi zem Lamanša šauruma, saņēmis 290 miljonu eiro palīdzību, lai spētu pārciest koronavīrusa pandēmijas izraisīto krīzi, teikts otrdien publiskotajā uzņēmuma paziņojumā.

Uz bankrota sliekšņa nonākušais "Eurostar" norāda, ka kapitāla iepludināšana, ko nodrošina tā akcionāri, tostarp Francijas vilcienu operators SNCF, un banku aizdevumi palīdzēs nodrošināt uzņēmuma nākotni.

Koronavīrusa pandēmijas ierobežošanai paredzēto pasākumu dēļ dramatiski sarucis "Eurostar" pārvadāto pasažieru skaits. Šobrīd ik dienu kursē tikai viens uzņēmuma vilciens starp Londonu un Parīzi un Londonu un Briseli.

Pretēji nacionālajiem uzņēmumiem, kurus glābušas to valdības, "Eurostar" nav spējis iegūt valsts palīdzību, jo Francijas valdība to uzskata par britu uzņēmumu, bet briti to uzskata par franču kompāniju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperts: uzņēmumam izrāvienu var nodrošināt arī idejas «zagšana» no citas jomas

Nozare.lv, 13.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inovācijas ne vienmēr nozīmē milzīgus ieguldījumus augstajās tehnoloģijās vai izpētē un attīstībā un reizēm uzņēmumam izrāvienu var nodrošināt idejas «zagšana» no kādas citas jomas, atklāj inovāciju eksperts Hamišs Teilors.

Tas ir viens no vairākiem viņa ieteiktajiem principiem, lai uzņēmums būtu inovatīvs. Šo principu Teilors sauc par «meistarīgu zagli» («master thief»).

«Runa ir par labu «zagšanu». Ja skatāties tikai uz citām kompānijām jūsu nozarē, kā plānojat būt inovatīvs? Redzat tikai šo kompāniju līmeni un varat kļūt tikpat labs kā citi, bet inovāciju izrāviens ir kas cits. Jāskatās uz citām nozarēm,» principu skaidroja Teilors.

Kā piemēru viņš minēja pieredzi aviosabiedrībā British Airways. «Piemēram, kad vēlējāmies ielikt gultas lidmašīnās, devāmies pie tradicionālajiem ražotājiem. Viņi sniedza lekciju, kāpēc viņi ir eksperti sēdekļu ražošanā, bet viņi nederēja šim darbam. Kāpēc? Jo viņi bija pārāk lieli eksperti un zināja visus iemeslus, kāpēc tas nesanāks. Devāmies pie kompānijas, kas ražo interjera priekšmetus luksusa jahtām. Viņi piedāvāja daudz labākas idejas, jo izgatavo priekšmetus mazākām telpām,» stāstīja eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Simtiem pasažieru aizvadītajā naktī un šorīt iesprostoti Eurostar pasažieru vilcienos vai palikuši gaidām stacijās, jo vairāki nelegālie imigranti sakāpuši uz sliedēm netālu no Francijas ostas pilsētas Kalē, aizkavējot vilciena satiksmi Lamanša tunelī, ziņo mediji.

Francijas valsts dzelzceļa uzņēmums SNCF ziņoja, ka uz sliedēm Lamanša tuneļa Francijas pusē manīti cilvēki, tādēļ vilcieni apturēti.

Tika apturēti vairāki vilcieni ar simtiem pasažieru, no kuriem daudzi sūdzējās par stundām ilgu sēdēšanu tumšos, smacīgos vagonos, kam atslēgta elektrība.

Pasažieri sociālajos medijos sūdzējās arī par informācijas trūkumu un neziņu par notiekošo.

Eurostar paziņoja, ka dara visu iespējamo, lai nodrošinātu pasažierus ar ūdeni un pārtiku, kamēr viņi gaida.

Pēc ilgas kavēšanās trīs vilcieni turpināja ceļu uz Londonu, bet divi bija spiesti atgriezties Parīzē.

Vēl viens vilciens tehnisku problēmu dēļ nespēja atgriezties Parīzē un pēc pasažieriem tika nosūtīts jauns vilciens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Strauji palielinājusies satiksme Lamanša tunelī

Ritvars Bīders, 19.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tunelī zem Lamanša šauruma, kura operators ir kompānija Eurotunnel, šā gada pirmajos sešos mēnešos strauji palielinājusies automašīnu un vilcienu plūsma, ziņo BBC.

Šā gada pirmajā pusē tuneli šķērsojuša par 41% vairāk kravas automašīnu nekā pērn attiecīgajā laika periodā. Vieglo automašīnu plūsma palielinājusies par 17%. Par 6% palielinājies arī Eurostar vilcienu plūsma caur tuneli.

Rezultātā Eurotunnel apgrozījums šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pirms gada, palielinājies par 22%. Taču, neskatoties uz to, kompānija pusgadu beigusi ar 45 miljonu eiro lieliem zaudējumiem. Daļēji pie tiem vainojams strīds apdrošināšanas jomā.

Eurotunnel un Eurostar joprojām nevar sadalīt apdrošināšanas atbildību saistībā ar 2008. gadā notikušo ugunsgrēku Lamanša tunelī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijā nacionāla mēroga streikā vienojušies valsts iedzīvotāji, tādā veidā protestējot pret valdības plānu palielināt pensionēšanās vecumu no 60 līdz 62 gadiem. BBC vēsta, ka valdības plānos arī esot paredzēts ietaupīt 100 miljardus eiro, tāpēc, visticamāk, sagaidāms, ka izdevumu apcirpšana skars valsts sektorā strādājošos.

Pirmdienas, 6. septembra, vakarā Francijā sācies nacionāla mēroga streiks, kā rezultātā radušies būtiski traucējumi sabiedriskā autotransporta un dzelzceļa satiksmē, kā arī kavējas avioreisi.

Telegraph vēsta, ka varētu tikt kavēta vai pat pārtraukta gaisa satiksme starp Franciju un Lielbritāniju, kā arī aizkavēta dzelzceļa satiksme. British Airways jau brīdinājusi savus pasažierus par iespējamām izmaiņām lidojumu un aicina cilvēkus sekot līdzi jaunākajai informācijai.

Air France norāda, ka visi starpkontinentālie reisi notiks paredzētajā laikā, taču īso distanču lidojumi no Francijas lidostām notiks tikai 90% gadījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Vācija testē savu ātrvilcienu, škērsojot Lamanša šaurumu

Ritvars Bīders, 13.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas ICE (Inter-City Express) ātrvilciens trešdien, 13. oktobrī, veic izmēģinājuma braucienu, šķērsojot Lamanša tuneli, kas savieno Franciju un Lielbritāniju. Šī būs pirmā reize, kad tuneli izmantojis kāds cits vilcienu operators, nevis Eurostar, kas kopīgi pieder Beļģijai, Francijai un Lielbritānijai, ziņo AFP.

Pelēkais ICE3 vilciens, kuru ražojusi Vācijas kompānija Siemens un kura operators ir Deutsche Bahn, devās izmēģinājuma braucienā, lai pierādītu, ka tas spēj nodrošināt pakalpojumus šajā maršrutā atbilstoši noteikumiem.

Saistībā ar Eiropas Savienības konkurences noteikumiem šis vilcienu maršruts tagad atvērts arī citiem operatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniegs un sals jau piekto dienu pēc kārtas kavē gaisa un dzelzceļa satiksmi Eiropā. Ievērojamus ierobežojumus transporta pakalpojumos paredz gan lidostas, gan dzelzceļa operatori, ziņo Bloomberg.

Dzelzceļa operators Eurostar Group paredz būtiskas izmaiņas vilcienu kursēšanas grafikos līdz pat 5. decembrim, turklāt kompānija apturējusi biļešu tirdzniecību līdz šā gada 6. decembrim.

Tajā pat laikā Getvikas lidosta Londonā, kas ir pilsētas otra noslogotākā, 3. decembrī ir atvērta pirmo reizi kopš slēgšanas šogad 30. novembrī. Lidosta gan brīdina pasažierus, ka gaidāma vairāku reisu kavēšanās vai pat atcelšana.

Reisi kavējas un tiek atcelti gan Dublinas, gan Parīzes, gan Frankfurtes lidostās. Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi lidojumu izmaiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Sniegs turpina kavēt gaisa satiksmi Eiropā

Ritvars Bīders, 20.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaisa satiksme Eiropā lielā sniega dēļ ir ierobežota jau trešo dienu. Joprojām kavējas un tiek atcelti vairāki reisi lielākajās Eiropas lidostās, raksta Bloomberg.

Hītrovas lidostas Londonā pārstāvji norādījuši, ka sniega dēļ lidosta strādās ar ierobežotu kapacitāti. Pasažieri aicināti doties uz lidostu tikai tad, ja viņu lidojums ir ticis apstiprināts. Hītrovā lidojumu kavēšanās gaidāma arī turpmāk šonedēļ. Arī Getvikas lidostā 20. decembra rītā jau bija atcelti vairāki reisi, turklāt lidojumu kavēšanās un atcelšana gaidāma arī atlikušajā dienas daļā un turpmāk šonedēļ.

Vācijā, Frankfurtes lidostā pirmdien bija atcelti jau 300 reisi. Svētdien, 19. oktobrī, Frankfurtes lidostā bija atcelta gandrīz puse no plānotājiem vairāk nekā 1 300 reisiem.

Eiropas vilcienu operators Eurostar norāda, ka pasažieru pārvadājumi notiks ar ātruma ierobežojumiem un, iespējams, ka atsevišķi braucieni nenotiks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielais sniegs un sals Eiropas ziemeļu daļā izraisījis plašus gaisa un dzelzceļa satiksmes traucējumus. Londonā Hītrovas lidosta līdz trešdienai spēs apkalpot tikai trešdaļu no paredzētajiem reisiem, kamēr Briselē apledojuma dēļ nenotiks lielākā daļa lidojumu.

Epoch Times vēsta, ka sniega dēļ Eiropā atcelti tūkstošiem avioreisu, atstājot simtiem cilvēku gaidām lidostās lidojumu atsākšanos. Vissmagāk skartas lidostas Francijā, Vācijā un Lielbritānijā, kur arī atlikušajās nedēļas dienās tiek solīti bargi laika apstākļi.

Lielākajās lidostās – Parīzē un Frankfurtē – atcelta trešdaļa avioreisu, kamēr Londonā, pēc BBC informācijas, otrdien, 21. decembrī notiks vien trešdaļa no paredzētajiem lidojumiem.

Db.lv jau ziņoja, ka no pirmdienas pēcpusdienas līdz pat trešdienai atcelti lidojumi no Briseles lidostas, jo aviokompānijām trūkst atledošanas viela, lai attīrītu lidmašīnas no apledojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pētījums: Rīgas Ziemassvētku tirdziņš birtu tūristiem piektais izdevīgākais Eiropā

Gunta Kursiša, 07.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Ziemassvētku tirdziņš ceļotājiem no Lielbritānijas ir piektais ekonomiski izdevīgākais tirdziņš Eiropā, pētījumā, kurā tika aplūkotas dažādas izmaksas, sākot no kafijas cenas beidzot ar lidmašīnas biļešu izmaksām, noskaidrojusi Lielbritānijas pasta kompānija Post Office.

Ziemassvētku tirdziņu barometrā tika aprēķināta un ņemta vērā divu kafijas tašu, divu alus pudeļu cena, maltītes ar divām vīna pudelēm izmaksas divām personām, divu autobusa vai vilciena biļešu savienojumam ar lidostu cena, divu karstvīna glāžu cena, divu kūku vai piparkūku maksa, apmešanās izmaksas divām naktīm trīszvaigžņu viesnīcā un lidojumu biļetes divām personām.

Pētījumā secināts, ka šāds brauciens uz Rīgu divām personām izmaksātu 515 Lielbritānijas mārciņas (aptuveni 444 Ls).

Vislētākais Ziemassvētku tirdziņa apmeklējums diviem Lielbritānijas tūristiem būtu, dodoties uz Tallinu, kur tas izmaksātu 371 Lielbritānijas mārciņu (aptuveni 320 Ls), otrajā vietā ierindojas Budapešta (496 mārciņas jeb 404 Ls), trešajā – Prāga (476 mārciņas jeb 411 Ls), bet ceturtajā Trento (501 mārciņas jeb 432 Ls).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadīto dienu sniega vētras Eiropā radījušas satiksmes haosu un likušas atcelt lidojumus. Slikto laika apstākļu dēļ uz Vācijas ātrgaitas lielceļa noticis ceļu satiksmes negadījumus, kurā iesaistītas 100 automašīnas, bet Francijā bez elektrības palicis tūkstošiem mājsaimniecību.

Automašīnu sadursmēs uz Vācijas ātrgaitas lielceļa, netālu no Frankfurtes ievainojumus guvuši aptuveni 20 cilvēki, seši no tiem smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā, vēsta The Huffington Post.

Sniega dēļ tikuši atcelti simtiem lidojumu Vācijā un Francijā, bet Beļģijā laika apstākļi izraisījuši milzīgus sastrēgumus. Elektrības apgādes traucējumi smagi izpaudušies Francijā, kur bez elektroapgādes bija palikušas 50 tūkstoši mājsaimniecību. Ceturtdien elektrības piegāde tikusi atjaunota.

Sarežģīti braukšanas apstākļi saglabājas lielā daļā Rietumeiropas, vēsta BBC. Nedēļas sākumā varasiestādes bija spiestas pārtraukt Eurostar ātrvilcienu satiksmi. Tomēr trešdien tā jau tika atjaunota.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Jaudīgais orbitālais satelīts ASTRA 5B nodrošina arī Latviju

Dienas Bizness, 02.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satelītoperatoru kompānija SES ziņo, ka šodien ASTRA 5B satelīts sāka darboties orbītā 31,5 grādus uz austrumiem virs Centrāleiropas un Austrumeiropas, Krievijas un Neatkarīgo Valstu Sadraudzības. Kosmosa kuģis nodrošina tieši mājās saņemamus TV signāla pakalpojumus (Direct-to-Home – DTH), kā arī tieši kabeļtelevīzijas tīklā saņemamus pakalpojumus (direct-to-cable) un šis ieguldījums sniegs atbalstu digitālos zemes televīzijas tīklos mērķa tirgos.

ASTRA 5B tika palaists ar Ariane 5 raķeti no Eiropas kosmodroma Kuru, Franču Gviānā 2014. gada 22. martā.

ASTRA 5B tika uzbūvēts Airbus Defence and Space Systems Tulūzā, Francijā, balstoties uz Eurostar E3000 platformu. ASTRA 5B aizstāj ASTRA 1G orbitālajā pozīcijā 31,5 grādus uz austrumiem, kas ir jaunais SES video apraides apgabals Centrālai un Austrumeiropai, Krievijai un NVS valstīm.

SES ir satelītoperatoru kompānija, kas pārvalda 55 ģeostacionāru satelītu darbību. Kompānija piedāvā satelītkomunikāciju pakalpojumus programmu pārraidei, satura un interneta pakalpojumu sniedzējiem, mobilo un fiksēto telefona līniju operatoriem, valsts un komerciālajām organizācijām visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Streiks paralizē satiksmi Beļģijā

BNS/AFP, 08.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Beļģijā pirmdien notiek streiks pret valdības taupības pasākumiem, kas izraisījis satiksmes haosu daudzviet valstī.

Galvaspilsētā Briselē nekursē metro, autobusi un tramvaji. No Briseles nekursē arī tālsatiksmes vilcieni uz Franciju, Nīderlandi un Vāciju, bet Eurostar vilciens uz Londonu kursē no Francijas pilsētas Lilles.

Tā kā Briseles lidostā streiko bagāžas krāvēji, no šīs lidostas ir atcelti gandrīz puse reisu.

Streika dēļ traucēta satiksme arī citviet Beļģijā.

Arodbiedrības Beļģijā pēdējās nedēļās rīko šādus streikus, bet 15.decembrī ir paredzēts ģenerālstreiks.

Arodbiedrības pretojas tēriņu samazinājumiem sabiedriskajā sektorā un plāniem paaugstināt pensionēšanās vecumu no 65 gadiem līdz 66 gadiem 2025.gadā un līdz 67 gadiem 2030.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 160 cilvēki Vācijā brīvdienās tikuši iesprostoti savās automašīnās pēc tam, kad spēcīgais sniegputenis padarījis automaģistrāli neizbraucamu, ziņo BBC.

Glābšanas brigādēm bijusi jāizmanto speciāla tehnika, lai izraktos cauri 2 metrus biezajām kupenām un atbrīvotu braucējus, starp kuriem 19 bijuši bērni. Braucējiem patvērums un pātrika nodrošināta speciālās teltīs, kamēr policija un glābēji strādājuši pie transportlīdzekļu atbrīvošanas.

Simtiem cilvēku arī palikuši iesprostoti lidostās, jo tika atcelti desmitiem reisu. Sniegs apturējis arī vilcienu un prāmju satiksmi. Slikto ceļu dēļ notikušas daudzas autoavārijas.

Arī citviet Eiropā sniegs radījis būtiskus sarežģījumus. Piemēram, Polijā tas radījis elektropadeves traucējumus vismaz 200 tūkstošiem mājsaimniecību un licis no tirdzniecības centra evakuēt pircējus un darbiniekus, jo zem sniega kārtas draudējis sabrukt tā jumts. Kopš oktobra Polijā nosaluši atrasti jau 152 cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu melnā humora trupas Monty Python komēdiju leģenda Džons Klīzs par taksi no Oslo uz Briseli samaksājis 5100 dolāru.

Šādi aktieris bijis spiests rīkoties Eiropas vulkānisko pelnu krīzes dēļ. «Mēs pārbaudījām citas iespējas, bet tādu nebija – ne laiva, ne vilciena biļetes nebija pieejamas. Tajā brīdī mans pasakainais palīgs ieminējās, ka vieglākais variants būtu braukt ar taksi,» Dž. Klīzs pastāstījis Norvēģijas TV2 raidorganizācijai.

Rēķinu melnā humora guru raksturojis kā «pērienu 30 tūkstošu kronu (5100 dolāru) apmērā». Norvēģijā aktieris viesojies, lai piedalītos Skandināvijas sarunu šovā Skavlan.

Takšu kompānija 1500 kilometru braucienam norīkojusi divus papildu taksistus. No Briseles Dž. Klīz plāno Londonā nokļūt ar Eurostar vilcienu, cerot galamērķi sasniegt sestdien.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Papildināta - Parīzes terora aktu upuru skaits sasniedzis 129

LETA—AFP/BBC/REUTERS/THE LOCAL/DPA, 14.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parīzes terora aktu upuru skaits sasniedzis 129, bet ievainoti 352 cilvēki.

99 no ievainotajiem šobrīd ir kritiskā stāvoklī, kas vairo bažas, ka teroristu noslepkavoto skaits pieaugs.

Starp Parīzes terora aktu upuriem ir vismaz trīs ārvalstnieki - divi beļģi un viens portugālis.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu notika teroristi uzbrukumi sešās dažādās Parīzes vietās.

Tīmeklī publiskotā paziņojumā atbildību par terora aktiem uzņēmies teroristiskais grupējums Islāma valsts.

«Astoņi brāļi, bruņoti ar sprāgstvielu jostām un triecienšautenēm,» veica «svētīgo uzbrukumu (..) krustnešu Francijai», teikts paziņojumā.

Paziņojumā, kas publicēts gan arābu, gan franču valodā, izteikti turpmāki uzbrukuma draudi Francijai, kamēr «tā turpinās savu krustnešu kampaņu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielbritānija pārdod ātrgaitas dzelzceļa līniju

Lelde Petrāne, 22.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas valdība nolēmusi pārdot 109 kilometrus garo ātrgaitas dzelzceļa līniju, kas savieno Londonu ar Folkstonu, vēsta BBC.

Šo dzelzceļa līniju izmanto, piemēram, Eurostar vilcieni, kas dodas uz Parīzi un Briseli.

BBC norāda, ka pārdošana, kura varētu ienest aptuveni 1,5 miljardus Lielbritānijas sterliņu mārciņu, varētu atvērt šo līniju citiem operatoriem, iespējams, no ārzemēm.

Maršruta, kas pazīstams ar nosaukumu High Speed 1 (HS1), būvniecības izmaksas bija 5 miljardi mārciņu.

Komentāri

Pievienot komentāru