Citas ziņas

Falck pavadītās ekskluzīvās Rolls-Royce svītas katra auto vērtība lēšama līdz 100 000 eiro

, 09.08.2007

Jaunākais izdevums

Rītdien, 10. augustā, plkst. 9:00 pie Reval Hotel Latvia, ekskluzīvo un antīko automašīnu tūres "Baltic Experience 2007" dalībnieki aicina uz oficiālu tikšanos un auto aplūkošanu. Interesenti varēs aplūkot 13 automašīnas, no kurām 9 ir "Rolls-Royce", un trīs 50. - 70. gadu automašīnas, kur viens no tiem ir 1956. gadā ražotais "Bentley".

Matti Sortila, "Rolls-Royce" Entuziastu kluba Somijā pārstāvis: "Antīku un ekskluzīvu auto parāde pilsētas ielās mums nav ikdienišķs pasākums, tādēļ esam gandarīti par "Baltic Exparience 2007" un Falck atbalstu, rūpējoties par mūsu drošību. Kā zināms, papildus antīkajai vērtībai, šiem spēkratiem ir arī ievērojama materiālā vērtība. Katra tūres auto apdrošināšanas vērtība sasniedz līdz pat 100 000 eiro. Jāatzīmē, ka ekskluzīvās automašīnas ir arī ļoti labā tehniskā stāvoklī, kas noteikti ir viens no priekšnoteikumiem, lai mērotu daudzus tūkstošus kilometru."

Par "Rolls-Royce Enthusiasts' Club" un "Baltic Experience 2007"

"Baltic Experience 2007" tūre tiek rīkota par godu "Rolls-Royce" entuziastu kluba (Rolls-Royce Enthusiasts' Club) Zelta jeb 50 gadu jubilejai. Tūres ietvaros (08.08.-13.08.) norisinās pārbrauciens starp Helsinkiem, Tallinu, Rīgu un Viļņu. "Baltic Experience 2007" ir izmēģinājuma brauciens pirms vēl vērienīgākas "Around the Baltic Sea" (no angļu val. - Apkārt Baltijas jūrai) tūres, kas varētu notikt tuvākajā nākotnē. "Rolls-Royce" klubu 1957. gada 12. augustā dibināja "Rolls-Royce" un "Bentley" entuziasti. Šobrīd klubā ir vairāk nekā 10 000 biedri no 52 pasaules valstīm.

Rīgā "Baltic Experience 2007" tūres dalībnieki uzturas trīs dienas. Piektdien, 10. augustā, pēc vizītes Somijas vēstniecībā Latvijā, entuziasti turpinās ceļu, apmeklējot Lietuvu.

Par Falck

Group 4 Securicor uzņēmums Latvijā - Falck ir vadošais privātais drošības pakalpojumu sniedzējs Latvijā. Koncernā ietilpst AS Falck Apsargs un AS Group 4 Falck Latvija uzņēmumi. Falck ietilpst pasaulē lielākās drošības risinājumu kompānijas AS Group 4 Securicor uzņēmumu grupā. Šobrīd Group 4 Securicor darbojas vairāk kā 100 valstīs, nodarbinot 430 000 cilvēku.

Sīkākai informācijai:

Signe Znotiņa

T. 7358924

Mob. 22016161

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bagātu cilvēku skaits Austrumeiropā pieaugs; tā ir laba ziņa luksuspreču ražotājiem, uzsver Rolls-Royce pārstāvis Frenks Tīmens (Frank Tiemann)

Fragments no intervijas:

Cik maksā Rolls-Royce, piemēram, bāzes versija?

Ghost Black Badge Rolls-Royce bāzes cena pirms nodokļu nomaksas ir 280 tūkstoši eiro. Neviens nemaksā par lietām, kas tiek sagaidītas no šī modeļa automašīnas, bet gan maksā, ja vēlas ko vairāk, piemēram, par projekciju uz stikla – HUD aplikāciju. Reiz mums bija viens klients, kurš vēlējās figūru uz motora pārsega noklāt ar dimantiem, kas maksāja dārgāk nekā pati automašīna.

Vai saistībā ar Brexit tiek plānotas izmaiņas Rolls-Royce ražošanā?

Rolls-Royce, tāpat kā līdz šim, tiek ražots Lielbritānijā, un kompānija neplāno mainīt ražošanas valsti pēc Brexit. Tas ir ļoti jutīgs jautājums. Eksportējam 90% no saražotajām automašīnām. Tajā pašā laikā saņemam automašīnu detaļas no piegādātājiem visā pasaulē. Piemēram, stiklu pasūtām no Zviedrijas, ādu – no Vācijas. Mums ir vairāk nekā simt piegādātāju. Brexit mums ir īsts pārbaudījums, jo neviens nezina, kas būs tālāk, un tas biznesam nepalīdz. Bizness mīl prognozējamību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rolls-Royce ir viens no autoindustrijas leģendārākajiem zīmoliem pasaulē ar dižciltīgu vēsturi un ar tikpat dižciltīgu un bagātu pircēju auditoriju

Šo rindu autoram Ar Rolls-Royce Motor Cars Eiropas komunikācijas nodaļas vadītāja Franka Tīmana (Frank Tiemann) labvēlību bija unikāla iespēja dažu dienu garumā ar jaunākās paaudzes Rolls-Royce Ghost limuzīnu no jauna atklāt Ziemeļkurzemes skaistākās vietas, apciemojot arī Latvijas Rivjēru – Kurzemes Jūrmalu.

Ar BMW pildījumu

Ghost, protams, nav pārticības un dižciltības augstākais lidojums Rolls-Royce Phantom, taču savā ziņā Ghost, kas izmēros ir mazāks un arī lētāks, ir vairāk piemērots dižbagātniekiem Austrumeiropā. Arī Rolls-Royce Motor Cars Eiropas komunikācijas nodaļas vadītājs apliecināja, ka pasaulē pret trijiem Rolls-Royce Ghost tiek pārdots viens Rolls-Royce Phantom. Pēc saviem izmēriem Ghost atbilst BMW 7. sērijas limuzīnam, un nav brīnums, ka zem Rolls-Royce Ghost čaulas mājo ļoti daudz tehnisko un komforta risinājumu no labi zināmā BMW 7. sērijas limuzīna, protams, speciāli pielāgojot RR modeļa vajadzībām. Vienīgais, kas kopējam Ghost tēlam nepiestāv, ir multimediju sistēmas grafiskais noformējums, kas ir identisks tam, ko esam redzējuši tam pašam 7. sērijas BMW. Tas jau nav nekas slikts, taču ikvienam ir zināms, cik nozīmīgs šādas klases auto pircējam ir autentiskuma princips. Augstas raudzes ādas, dabīgā koka un alumīnija kokteilis ir pirmais, ko sajutīsiet, nokļūstot Rolls-Royce Ghost salonā, taču karstā vasaras dienā šādas klases limuzīnam gribētos mūsdienīgāku un precīzāku salona termoregulācijas principu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Biežāk uzdotie jautājumi

Latvijas Banka / eiro.lv, 03.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad Latvijā ieviesīs eiro?

Oficiālais eiro ieviešanas mērķa datums ir 2014. gada 1. janvāris. Šobrīd Latvijas valsts iestādes veic visus sagatavošanās darbus, kas nepieciešami eiro ieviešanas nodrošināšanai, un tā ieteicams rīkoties arī uzņēmējiem.

Kā naudas maiņu padarīt sev vieglāku un ērtāku?

Visērtākais veids - bezskaidras naudas maiņa. Tādēļ vēl pirms eiro ieviešanas ieteicams latu skaidrās naudas uzkrājumus pārskaitīt bankas kontā. Visa latu kontos noguldītā vai uzkrātā nauda eiro ieviešanas dienā automātiski un bez maksas tiks konvertēta eiro.

Vai saistībā ar latu nomaiņu pret eiro ir sagaidāma cenu celšanās?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atzinuma būvniecības uzņēmums "Monum" ar tā piesaistītajiem partneriem izslēgts no elektrības pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" (AST) bateriju sistēmu iepirkuma, vēsta LTV raidījums "De facto".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka AST pagājušajā nedēļā parakstīja 77,07 miljonus eiro vērtu līgumu par elektroenerģiju uzkrājošo bateriju sistēmas (BESS) piegādi un uzstādīšanu apakšstacijās Tumē un Rēzeknē ar Vācijas uzņēmumu "Rolls-Royce Solutions".

Kā vēsta LTV, iepirkuma gaitā no pretendentiem tika izslēgts par dažiem miljoniem lētāks piedāvājums no "Monum", jo sadarbību nav rekomendējis SAB, savukārt uzvarētāja piedāvājumā esot redzamas saites ar "būvnieku karteli", kas gan nav bijis pamats pretendentu izslēgt.

Kopumā pēdējā konkursā piedāvājumus iesnieguši trīs pretendenti - itāļu "Nidec ASI", Vācijā reģistrētais "Rolls-Royce Solutions" un "Monum", kas piedāvāja darbus izdarīt vislētāk - par 74,6 miljoniem eiro. Taču viņus no iepirkuma izslēdza, pamatojoties uz rekomendāciju no SAB. Atzinums bijis negatīvs nevis par pašu "Monum", bet gan tā piesaistītu partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas 450 lielākie ieķīlātāji

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen sadarbībā ar Lursoft, 29.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms diviem gadiem Latvijā bija tikai 150 fiziskās personas, kuru doto komercķīlu apjoms katrai no šīm personām pārsniedza 2 miljonus latu, pirms gada – 220, bet pagājušā gada beigās tādu bija jau 314. Turklāt, kā rāda jaunais Latvijas 450 lielāko ieķīlātāju saraksts, vēl nospiedošākā pārsvarā ir tieši nekustamo īpašumu projektu attīstītāju dotās ķīlas – pirmajā piecdesmitniekā tādu ir 39.

Jauni rekordi

Uz pirkstiem skaitāmi tie uzņēmēji, kuri gada laikā no lielāko ķīlu devēju saraksta izkrituši nevis tāpēc, ka parādījušies vēl milzīgāka apjoma komercķīlu devēji, bet gan tāpēc, ka viņu pašu doto komercķīlu summas būtiski samazinājušās.

No pagājušā gada pirmā piecdesmitnieka tādi ir tikai daži komercķīlu devēji: biroju ēkas Duntes nami projekta realizētāji Gints Gžibovskis, Beslans Krūmiņš un Alberts Ribko (27. vieta iepriekšējā sarakstā, komercķīlas apjoms – 8,54 miljoni latu), tirdzniecības centra Sky&More būvētājs Aivars Rubenis (31., 7,98 miljoni latu) un vairāku nekustamo īpašumu attīstītājs Sergejs Degiļs (45., 5,94 miljoni latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Digitalizācija auto izvēlē, elektroauto pārdošanas pieaugums, lietotu auto reputācijas maiņa, jaunas prasības autoservisiem un klientu paradumu transformācija – tā ir autopārdošanas industrija šodien, kur Moller Auto dīleri, tirgojot gan jaunas, gan lietotas automašīnas, navigē vienas pieturas dīleru koncepta virzienā.

Par šodienu, rītdienu un izaicinājumiem Dienas Bizness uzdeva jautājumus Moller Auto uzņēmumu grupas izpilddirektorei Baltijā Izīdai Gerkenai.

2023. gads ir aizvadīts. Audi un Volkswagen ir vienas no iecienītākajām automašīnām pircēju izvēlē – kā veicies ar šo marku pārdošanu?

Kopumā gads aizvadīts veiksmīgāk, nekā plānots. Mūsu biznesa rezultāti par 2023. gadu rāda, ka Baltijā kopumā lietotu auto segmentā tika pārdots par 26% vairāk auto nekā 2022. gadā. Savukārt vislielākā izaugsme piedzīvota elektroauto segmentā, kas Baltijā pērn pieauga par 63%, salīdzinot ar 2022. gadu. Tikmēr jaunu auto segmentā pārdošanas rādītāji bija stabili, saglabājoties 2022. gada līmenī, par spīti satricinājumiem ekonomikā, ko nesuši aizvadītie gadi. Pērnā gada sākumā novērojām jaunu auto tirgus atveseļošanos, un to pamatā ietekmēja iedzīvotāju finansiālās konfidences uzlabošanās, kas, jāatzīst, bija netipiski inflācijas rādītājiem, kā arī vajadzība pēc personīgās mobilitātes, kas aizvien ir daudzu cilvēku prioritāšu augšgalā. Ietekmi jūtam arī šogad. Proti, inflācijas drudzis ir pārvarēts, un cilvēki nākotni sāk vērtēt, balstoties uz prognozējamākiem apstākļiem, kas arī dod iespēju skaidrāk paredzēt personīgās investīciju iespējas. Aizvadītajā gadā būtiski auga pieprasījums pēc lietotiem auto ar nepieredzētu uzrāvienu oktobrī, kad apgrozījums lietoto auto segmentā auga par 87%, salīdzinot ar attiecīgo periodu 2022. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu automobiļu ražotājs Rolls-Royce prezentējis savu jauno automašīnu Wraith ar 632 zirgspēku jaudu, raksta pasaules mediji.

Tāpat jaunajam Rolls-Royce ir V12 dzinējs, un ātrumu 100 km/h automašīna sasniedz 4,6 sekunžu laikā.

Automašīnai ir fastback virsbūve, un Wraith ir īsāks par priekšgājēju Ghost.

Rolls-Royce Wraith izmantota Satellite Aided Transmission (SAT) sistēma, kas izmanto GPS datus un tādējādi nodrošina savlaicīgu automašīnas sagatavošanos straujam līkumam, rotācijas aplim un citiem ceļa manevriem.

Rolls-Royce Wraith jau nodēvēts par tā priekšteča Ghost radinieku, kas radīts, lai stātos cīņā ar Bentley Continental GT automašīnu. Tiesa gan, Wraith, kā jau visas Rolls-Royce automašīnas, konkurences sacensībās dosies, piedāvājot augstāku cenu nekā Bentley.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Kopš A380 dzinēja problēmām turpina krist Rolls-Royce akciju cena

Lelde Petrāne, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investoriem uztraucoties par Airbus A380 dzinēju problēmu ietekmi, turpina samazināties dzinēju ražotāja Rolls-Royce akciju cena, ziņo BBC.

Kopš aviokompānijas Qantas lidojuma laikā pagājušās nedēļas ceturtdienā sabojājās viens no Rolls-Royce ražotajiem dzinējiem tās akciju cena jau ir sarukusi par aptuveni 10%.

Kā vēstīts, pirmdien Qantas paziņoja, ka ir konstatējusi nelielas tehniskas problēmas trīs A380 dzinējos, tādēļ paturēs lidmašīnas uz zemes, lai veiktu papildus pārbaudes.

Visām sešām Qantas A380 lidmašīnām ir Rolls-Royce dzinēji.

Pastāv bažas, ka dzinēju problēmas varētu negatīvi ietekmēt gan Rolls-Royce reputāciju, gan pārdošanas apjomus. Turklāt, ja dzinēji tiks atsaukti, Rolls-Royce būs jāmaksā kompensācijas. Papildus tam kompānija zaudētu ienākumus, ko tā gūst no šo dzinēju apkalpošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Luksusa auto ražotāji tēmē uz Ķīnas bagātajiem

Ritvars Bīders, 26.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā sākumā BMW luksusa automašīnu pārdošanas apjomi Ķīnā palielinājušies par 96%, savukārt Rolls-Royce piedzīvojis pārdošanas apjomu pieaugumu 300% apmērā, vēsta Telegraph.

Šogad Pekinas autošovā Rolls-Royce jau izdevās pārdot automašīnas Phantom jaunāko modeli, kura cena lēšama ap 800 tūkst. steriņu mārciņu.

Tieši šī milzīgā ātrumā pieaugošā pirktspēja pievilina pasaules luksusa automašīnu ražotājus Ķīnas tirgum. Piemēram, Rolls-Royce lēš, ka šogad Ķīna kļūs par kompānijas otru lielāko tirgu aiz ASV, apdzenot Lielbritāniju.

«Mani visvairāk pārsteidz tas, cik jauni ir daudzi mūsu klienti Ķīnā. Daudziem no viņiem ir tikai nedaudz pāri 30, un jaunākais mūsu klients Ķīnā bija 28 gadus vecs,» sacīja Rolls-Royce Vācijas biznesa vadītājs Torstens Mullers- Otvoss (Torsten Muller-Otvos), piebilstot, ka citos Rolls-Royce pārstāvētajos tirgos šī tendence ir gluži pretēja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Falck 2006. gada peļņa 308 tūkstoši

, 02.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Falck apsargs un AS Group 4 Falck Latvija koncerna darbības rādītāji par 2006. gadu liecina, ka kompānija Falck, strādājusi ar 308 000 latu peļņu. Falck Latvija apgrozījums 2006.gadā sasniedzis 11,95 milj. latus, kas ir par 35,31% vairāk, nekā 2005. gadā, informē Falck apsargs.

Saskaņā ar koncerna Falck Latvija neauditētajiem datiem, 2006. gada veiksmīgos darbības un peļņas rādītājus galvenokārt var skaidrot gan ar klientu skaita pieaugumu juridiskajā un privātpersonu sektorā, gan ar piedāvāto pakalpojumu daudzveidību.

AS Falck apsargs un Group 4 Falck Latvija valdes priekšsēdētājs Edgars Zālītis: "Pagājušais gads kopumā bija jauniem iespaidiem un izmantotām iespējām bagāts. Katru gadu saglabājas tendence palielināties klientu skaitam, un arī 2006. gads nebija izņēmums. Tas ir viens no faktoriem, kas veicinājis apgrozījuma kāpumu. Kā vēl viens nozīmīgs faktors, kas pozitīvi ietekmējis darbības rādītāju augšupeju, ir piedāvāto pakalpojumu daudzveidība. Drošības pakalpojumu nozare kļūst integrētāka. To veicina mūsdienu darba vides specifika un cilvēku dzīves stils."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākais un vienlaikus arī mazākais Rolls Royce luksuslimuzīns slēpsies aiz nosaukuma Ghost. Paredzams, ka jau šogad Gudvudā tiks sākta jaunā modeļa ražošana,vēsta Automobilwoche.

Par to Rolls Royce pārstāvji informēja nule kā notikušajā Šanhajas autoizstādē.

Atgādināsim, ka pavisam nesen, Ženēvas autoizstādē tika demonstrēts Rolls Royce Ghost prototips – piecvietīgais 200 EX Concept. 5,40 metrus garais baby limuzīns saņems V12 benzīnmotoru, kura jaudas parametri aizstiepsies līdz 500 ZS. Pats par sevi saprotams, ka imidža un stila ziņā tas būs tīrasiņu Rolls Royce, ar lepniem dabīgā koka un ādas apdares materiāliem un citām greznām komforta ekstrām. Paredzams, ka gada nogalē mazais Rolls Royce būs gatavs uzrunāt bagātos brauktgribētājus. Automašīnas cena tiek lēsta ap 200 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksuslimuzīnu ražotājs Rolls Royce tuvākajā laikā plāno ievērojami palielināt darbinieku skaitu, kurš lielā mērā ir saistīts ar jaunā Rolls Royce modeļa Ghost razošanas sākumu.

Tas ir vēl viens apstiprinājums, ka superdārgo automobiļu tirgū, krīze vismaz pagaidām iet secen un pasaules bagātie ir nocietušies pēc jaunā RR limuzīna, kura konceptversiju varējām redzēt šī gada Ženēvas autoizstādē.

Līdz 2009. gada beigām luksuslimuzīnu ražotājs plāno radīt vismaz 400 jaunas darba vietas, lai kopumā Gudvudas ražotnē darbinieku skaits sasniegtu 900 strādājošos. Jaunā Rolls Royce Ghost modeļa ražošana tiks sākta šī gada rudenī, lai potenciālajiem pircējiem, kuru jau pirms ražošanas sākuma nav mazums, jaunos limuzīnus piegādātu 2010. gada pavasarī.

Jāpiebilst, ka 5,40 metrus garais baby Rolls Royce Ghost limuzīns būs lētākais no Rolls Royce modeļu saimes. Tā cena tiek lēsta ap 200 tūkst. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vecākais izdzīvojušais Rolls Royce pārsitis divus pasaules rekordus - tas pārdots par augstāko cenu, kāda jebkad samaksāta par Rolls Royce automašīnu - 4,961 miljoni eiro, kā arī tas pārdots par augstāko cenu, kāda jebkad izsolē samaksāta par antīko automašīnu, ziņo AFP.

Rolls Royce, kuru pārdeva Bonham's izsoļu namā, ir 1904. gada modelis. Par antīkajām jeb automašīnām - veterāniem izsolē tiek uzskatītas automašīnas, kas ražotas pirms 1905. gada.

Par antīkā Rolls Royce īpašnieku kļuva kāds britu kolekcionārs, samaksājot par to divreiz vairāk nekā izsoles rīkotāji bija paredzējuši.

Šis Rolls Royce modelis ir vienīgā šīs kompānijas joprojām eksistējošā automašīna, kura var piedalīties Lielbritānijas antīko automašīnu sacīkstēs ceļa posmā Londona - Braitona.

picturegallery.df9e6ca9-28d9-4576-89d4-70babb6ab123

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2013. gadā pircējiem tika piegādātas 3630 luksusa klases Rolls-Royce zīmola automašīnas. Tādējādi aizvadītais gads ir ceturtais pēc kārtas, kad Rolls-Royce rāda rekoraugstus pārdošanas apjomus, ziņo BBC.

Salīdzinot ar 2012. gadu, pērn pārdots par 1,5% vairāk Rolls-Royce braucamrīku.

Vispārliecinošākie pārdošanas rezultāti pērn bija Tuvajos Austrumos, kur pieprasījums pēc Rolls-Royce kāpa par 17%. Tāpat iespaidīgu pieprasījuma kāpumu uzrādīja Ķīna – 11% apmērā.

Lai apmierinātu pieprasījumu pēc premium klases automašīnām, kompānijai BMW piederošais automašīnu ražotājs 2014. gadā plāno nolīgt simts cilvēkus Lielbritānijas ražotnē.

Pašlaik Rolls-Royce nodarbina vairāk nekā 1,3 tūkstošus cilvēku. 2013. gadā darbā tika pieņemti papildu simts darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Rolls Royce peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 4%

Sabīne Košeļeva, speciāli Db.lv, 10.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Rolls Royce pirmsnodokļu peļņa 2010. gadā palielinājusies par 4%, sasniedzot 955 miljonus Lielbritānijas mārciņu. Ņemot vērā pērn piedzīvotos zaudējumus saistībā ar kompānijas ražoto lidmašīnu dzinēju problēmām, 2011. gadā Rolls Royce paredz tālāku peļņas pieaugumu, ziņo Reuters.

Thompson Reuters aptaujātās 22 bankas un brokeri Rolls Royce pirmsnodokļu peļņu prognozēja 939 miljonu mārciņu apmērā.

Rolls Royce pagājušogad saskārās ar tehniskām problēmām divos galvenajos kompānijas projektos. Gan lidmašīnai Airbus A380, gan Boeing 787 tika konstatētas nopietnas dzinēju darbības problēmas, kā rezultātā Boeing 787 nodošanu ekspluatācijā atlika, bet aviokompānijām, kuru flotē bija lidmašīnas A380, nācās šos dzinējus mainīt.

Otrais lielākais lidmašīnu dzinēju ražotājs aiz General Electric Co, ziņo, ka izmaksas, kas saistītas ar Qantas negadījumu, sasniedza 56 miljonus mārciņu un iekļāvās 2010. gada kopējās izmaksās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vupertāles vides institūts ir izveidojis videi draudzīgo automobiļu sarakstu, kur pirmajās vietās savās automobiļu klasēs pagaidām dominē Honda un Toyota hibrīdi.

Institūta izveidotajā sarakstā kopumā iekļauti 100 dažādu marku modeļi, kuri ir nopērkami Vācijas tirgū. Kā jau to varēja paredzēt, uzvaras laurus savās automobiļu klasēs plūca Honda Insihgt, Toyota Prius un Lexus RX 450 h. Interesanti, ka limuzīnklasē japāņu tehnoloģijas ir cietušas sakāvi, proti, Lexus LS 600 h ir ierindots tikai trešajā pozīcijā, kapitulējot gan Mercedes S 400 Hybrid, gan BMW 730 d priekšā. Pats galvenais šī pētījuma secinājums, ka neatkarīgi no automašīnas klases, videi draudzīgo modeļu skaits ar katru gadu palielināšoties. Par to liecina autoražotāju milzīgā aktivitāte, kuri pēdējo gadu laikā ceļ galdā arvien jaunas tehnoloģijas, neaprobežojoties tikai ar benzīna un elektromotora hibrīdiem, bet turpinot, piemēram, attīstīt arī iekšdedzes dzinēju izmantošanas iespējas, īpaši tas attiecas uz vācu autoražotājiem. Jebkurā gadījumā, vides aizsardzība ilgtermiņā Eiropā solīšot jaunus modeļus arī nākotnē, kas turpmākajos gados būtu arī finansiāli pieejamāki plašai pircēju auditorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu auto kluba The 20-Ghost Club Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tūres ietvaros otrdien Rīgas rātslaukumā bija ieradušies 17 unikāli pirmskara Rolls Royce auto modeļi.

Rīgu apmeklējušās automašīnas ražotas no 1913. līdz 1934. gadam, un vecākais apskatāmais Rolls Royce modelis bija 1913. gada izlaiduma Silver Ghost. Delegācija Rīgā ieradās ar prāmi.

Britu auto klubu The 20-Ghost Club dibināja 1949. gadā vairāki Rolls Royce Silver Ghost auto īpašnieki, lai saglabātu šos pirms 1940. gada ražotos auto modeļus.

Par kluba biedru var kļūt vienīgi pirms 1940. gada ražoto Rolls Royce īpašnieki. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu tūres laikā plānots apceļot Dāniju, Zviedriju, Latviju, Igauniju un Somiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rolls-Royce piegādās PetroChina dzinējus par 120 miljoniem USD

, 24.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Rolls-Royce paziņoja, ka tā ir ieguvusi divus līgumus no PetroChina rīkotā konkursa. PetroChina nolēmusi būvēt naftas cauruli no Ķīnas rietumiem uz austrumiem, ziņo AFP.

Rolls-Royce paziņoja, ka līgumu kopējā vērtība ir 120 miljoni USD. Projektam nepieciešamās detaļas tiks ražotas Kanādā un ASV un līdz 2010. gadam tiks nogādātas Ķīnā.

«Mēs esam ļoti gandarīti, ka PetroChina atkal ir izvēlējusies mūs, lai piegādātu Rolls-Royce dzinējus topošajam cauruļvadam,» norādīja Rolls-Royce viceprezidents Tonijs Rugers (Tony Ruegger).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenās britu luksusmarkas Rolls- Royce ne mazāk slavenā degungala rota Spirit of Ecstasy šogad svin 100 gadu jubileju.

Lidojošā Lēdija (Flying Lady) vai Emīlija (Emily), kā dažbrīd tiek dēvēta slavenā Rolls Royce luksuslimuzīnu figūra 100 gadu laikā ir piedzīvojusi kosmētiskas izmaiņas, taču lidojošās Lēdijas statuja nekad nav pametusi Rolls Royce degungalu. Pie izņēmumiem var minēt vienīgi jaunākās paaudzes Rolls Royce modeļus, kuros Spirit of Ecstasy drošības apsvērumu dēļ apzināti tiek iegremdēta RR purngalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Līderu atgriešanās: Norvēģijā izaug par vadītāju

Linda Zalāne, 17.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Es vienkārši gribēju būt mājās,» tā par savu lēmumu pamest darbu starptautiskā uzņēmumā Rolls-Royce Marine Norvēģijā, lai ar ģimeni pārceltos atpakaļ uz Latviju, teic Antra Bula

Pirms deviņiem gadiem Antra sakravāja ceļasomas, lai dotos dzīvot pie mīļotā cilvēka, kura dzimtene ir Norvēģija. Viņa nebūt nebija plānojusi tur kļūt par mājsaimnieci, bet aktīvi sāka mācīties norvēģu valodu, lai integrētos sabiedrībā un valodas barjera netraucētu atrast viņas izglītībai un iepriekšējai darba pieredzei atbilstošu darbu. «Darbu atrast bija sarežģīti. Dzīvoju Norvēģijas rietumu krastā, nelielā salā Ulsteinvika, kur ir krietni mazāk darba vietu nekā Oslo. Apmēram gadu sūtīju savu CV, bet atgriezenisko saiti tā arī nesaņēmu. Secināju, ka norvēģiem, visticamāk, šķiet nesaprotams mans vārds un uzvārds, tādēļ manu darba pieteikumu tie pabīdīja maliņā,» atminas Antra.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Rolls-Royce iegūst 1,8 miljardu līgumu ar Air China

Lelde Petrāne, 22.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Rolls-Royce ieguvusi 1,8 miljardus ASV dolāru vērtu pasūtījumu no Air China, kas paredz 20 lidmašīnu dzinēju piegādi un apkalpošanu, ziņo BBC.

Šā mēneša sākumā Rolls-Royce, kuras reputāciju negatīvi ietekmēja tās ražotā dzinēja eksplodēšana Quantas lidmašīnas lidojuma laikā, noslēdza 1,2 miljardu ASV dolāru līgumu ar Ķīnas Eastern Airlines.

Darījuma ar Air China ietvaros Rolls-Royce piegādās dzinējus Airbus A350 un A330 lidmašīnām.

Rolls-Royce pārstāvis Stīvs Millers, paziņojot par darījumu, akcentējis - dzinēju ražotājs ir ļoti lepns par to, ka Air China turpinājusi tam uzticēties, noslēdzot kārtējo līgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vai veikalos jāsargā maciņš

, 17.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Db.lv lūguma apsardzes kompānija Falck iespēju robežās sniedza informāciju par pircēju apzagšanas gadījumiem tirdzniecības vietās, kurās strādā Falck, kā arī par to kā apsardze rīkojas pircēju apzagšanas gadījumā, un kā apsardzes darbinieki sadala uzmanību starp preču un pircēju pieskatīšanu.

Uz jautājumu kā sadalat uzmanību starp pircēju un preču pieskatīšanu Falck atbild: "Tirdzniecības vietās apsardzes darbiniekam darbs ir ar cilvēkiem, kas ir uzņēmuma apmeklētāji, darbinieki, kā arī likuma pārkāpēji. Lai apsardzes darbinieks izvērtētu konkrēto situāciju un izvēlētos piemērotāko rīcību, noteikti ir nepieciešamas izcilas iemaņas saskarsmē ar cilvēkiem, kā arī izcilas koncentrēšanās un novērošanas spējas. To var panākt tikai ar papildus apmācībām un iekšējām sagatavotības pārbaudēm, kā arī spēju analizēt situāciju un rīkoties nekavējoties saskaņā ar konkrētajam objektam izstrādāto instrukciju."

"AS Falck Apsargs apsargājamo objektu skaitā ir vairāki nozīmīgi tirdzniecības centri, tostarp tirgus līderi. Katram apsargātajam objektam, arī tirdzniecības centriem, ir izstrādāta individuāla instrukcija par atbilstošu rīcību ārkārtas situācijās. Instrukcijas vienmēr tiek saskaņotas ar uzņēmumu vadītājiem, kuriem tiek sniegti drošības pakalpojumi. Situācijā, kad tirdzniecības vietā pie mūsu apsardzes darbinieka vēršas pircējs, kurš ir apzagts, pēc vienošanās ar mūsu klientu tiek informēti Valsts policijas darbinieki. Cietušajiem tiek sniegta arī palīdzība, kas visbiežāk ir videonovērošanas sistēmas ieraksti, kuri tiek izsniegti pēc oficiāla pieprasījuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas vidējais auto pircējs pērk mazlietotu vācu auto 6000 eiro vērtībā

Db.lv, 18.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudens ierasti ir periods, kad iedzīvotāji aktīvi iegādājas automašīnas. Neskatoties uz to, ka pēdējo trīs gadu laikā cilvēki arvien biežāk izvēlas pirkt jaunu auto no salona (jauno auto iegādes ikgadējais pieaugums ir 30%–40%), tomēr aizvien lielākā daļa iegādājas sev mazlietotu auto, informē AS Swedbank.

Protams, iegādājoties mazlietotu auto, jāatceras par īstermiņa un ilgtermiņa izdevīgumu. Pirkuma brīdī mazlietota un, it īpaši, ilgāku laiku lietota auto iegāde ir ekonomiski daudz izdevīgāka par jauna auto iegādi. Taču ilgtermiņā lietota automašīna, visdrīzāk, prasīs (vismaz proporcionāli!) lielākus ieguldījumus nekā jauns auto. Piemēram, viens no būtiskiem rādītājiem ir auto degvielas patēriņš – jauniem automobiļiem tas nereti var būt samazināts un daudz ekonomiskāks nekā vecākiem auto. Lai gan situācija nav viennozīmīga, jo vērā jāņem gan automašīnas motora tilpums, gan degvielas tips (benzīns, dīzeļdegviela, gāze), kā arī braukšanas intensitāte – tas, vai auto tiek izmantots bieži vai reti, pilsētā vai uz lielceļiem. Kopumā, izvēloties auto, ieteicams emocionālajiem apsvērumiem summēt klāt arī racionālos, no kuriem pats svarīgākais ir – auto ikmēneša uzturēšanas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot šā gada pirmos 9 mēnešus un 2006. gada pirmos 9 mēnešus, apsardzes firmas Falck sniegtie dati liecina, ka šogad gan zādzību skaits, gan to apjoms (vērtība) tirdzniecības centros un citās tirdzniecības vietās palielinājies. Falck šo faktu skaidro ar cenu kāpumu un inflācijas palielināšanos.

Visa 2006. gada laikā tirdzniecības vietās aizturētas 689 personas, kuras mēģinājušas veikt zādzības. Šī gada laikā tirdzniecības vietās līdz šim kopā aizturētas jau vairāk nekā 1 300 personas, skaidro Falck.

Kādā konkrētā tirdzniecības vietā, kurā strādā Falck apsardze, šā gada pirmajos deviņos aizturētas 435 personas, pagājušajā gadā šajā laika posmā tajās pašās tirdzniecības vietās aizturētas 268 personas. "Ir grūti komentēt starpību, kas izveidojusies, vērtējot abu gadu laikā izveidojušos situāciju. Visdrīzāk aizturēto skaits palielinājies dēļ cenu kāpuma, inflācijas utml.," saka Falck.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Falck sargās arī Aizkraukli

, 25.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Group 4 Securicor uzņēmums Latvijā - Falck - turpina attīstīt darbību Vidusdaugavas reģionā, tagad aptverot arī Aizkraukli. Viens no nozīmīgākajiem un pirmajiem Falck klientiem Aizkrauklē ir Aizkraukles Hidroelektrostacija, liecina uzņēmuma sniegtā informācija medijiem.

Falck drošības pakalpojumi ir pieejami Aizkraukles un pilsētas apkārtnes iedzīvotājiem - gan juridiskiem klientiem, gan privātpersonām.

AS Falck apsargs Valdes locekle Elita Daniela, komentējot darbības paplašinašanu, sacīja: ''Darbības uzsākšana Aizkrauklē mums ir nozīmīgs solis. Domāju, likumsakarīgs ir arī paplašināšanās laiks, jo reģionos turpinās strauja ekonomiskā izaugsme. Uzskatāmi to ilustrē tendence aizvien biežāk biroja un ražošanas objektus izvietot ārpus Rīgas robežām. Tai pat laikā tikpat nozīmīgs klientu segments ir arī privātpersonas. Līdz ar to viena no mūsu prioritātēm Aizkrauklē ir palielināt privāto klientu skaitu.''

Komentāri

Pievienot komentāru