Citas ziņas

Fiat 500 prestižajos "Euro NCAP" drošības testos saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Fiat 500 "Euro NCAP" testos ir saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu (kopā savācot 35 punktus), tādējādi ieņemot pirmo vietu drošības novērtējumā savā klasē.

Tas ir ļoti būtisks sasniegums, kas apvienojumā ar nesen saņemtajiem drošības novērtējumiem Fiat Bravo, Grande Punto un Fiat Croma, tikai apliecina to, cik lielu vērību braucēju un pasažieru drošībai piešķir Fiat Automobiles Spa.

Fiat 500 sniegums bija tik izcils, ka jauno automobili var uzskatīt par vienu no drošākajiem visā automobiļu klāstā. Lai sasniegtu tādu vērtējumu, inženieri pārbaudīja katru iespējamo negadījumu veidu: frontālās un sānu sadursmes, kūleņus un aizmugures sadursmes. Tika ņemti vērā arī dažādie ātrumi, notiekot sadursmei, dažādu veidu iesaistītie šķēršļi un pasažieru ar ļoti dažādām fiziskajām atšķirībām aizsardzība.

Šī tik iekārojamā balva tika iegūta, uzlabojot vairākas iekārtas, kas ir Fiat standartaprīkojumā, sākot jau ar pasīvās drošības ierīcēm - 2 divpakāpju priekšējie drošības gaisa spilveni, 2 sānu drošības gaisa spilveni krūškurvja/ iegurņa aizsardzībai, 2 aizkarveida drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļu aizsardzībai. Priekšējās drošības jostas ar dubulto "pretensioner" nospriegošanas sistēmu un slodzes ierobežotāju arī ietilpst standartaprīkojumā.

Turklāt jaunais automobilis nodrošina vienmērīgu un līganu gaitu - pie stūres sēdošais viegli tiks galā ar mašīnas vadību pat kritiskās situācijās. Auto dinamisko gaitu nodrošina ne tikai augstā snieguma bremžu sistēma, bet arī citas uzlabotas elektroniskās ierīces no bremžu līdz piekares aprīkojumam: ABS ar EBD (elektroniskā bremzēšanas spēka sadales sistēma) un, jo īpaši, ESP (elektroniskā stabilitātes programma) - sistēma, kas automātiski palīdz vadītājam ārkārtējās situācijās, lai nodrošinātu auto stabilitāti. Šī iekārta ietilpst modeļa "Fire" 1,4 16v ar 100 ZS dzinēju standartaprīkojumā. To iespējams pasūtīt arī tā paša modeļa automobiļiem ar pārējo divu dzinēju versiju ESP, kas ierīkots Fiat 500 modelī, ietver arī virkni citu sistēmu - ASR (pretslīdēšanas kontrole), kas ierobežo riteņu slīdēšanu sliktas saķeres apstākļos; MSR (motora slīdes momenta regulētājs), kas iedarbojas pēkšņas pārnesumu slodzes maiņas laikā, atjaunojot dzinēja griezes momentu un novēršot pārmērīgu slodzi uz velkošajiem riteņiem; HBA (hidrauliskā bremžu asistēšanas sistēma), elektroniska hidrauliska iekārta, kas iedarbojas ārkārtas bremzēšanas gadījumos; un visbeidzot arī "hill-holder" (slīpuma turēšanas mehānisms), kas vadītājam palīdz uzsākt braukšanu pret kalnu.

Īsāk sakot, Fiat 500 ir automašīna, kas veidota, lai sasniegtu augstākos kvalitātes rādītājus, ko arī apliecina Euro NCAP testi. Turklāt tas ir sekmējis arī modeļa komerciālos panākumus: kopš tā izlaišanas Francijā un Itālijā vien ir saņemti jau 70 000 pasūtījumu. Tas ir lielisks panākums pirms automobiļa laišanas apgrozībā lielākajos Eiropas tirgos - no 27. oktobra Vācijā, kam pēcāk sekos Spānija, Polija, Šveice un Austrija.

Latvijā Fiat 500 būs iegādājams un apskatāms šī gada beigās.

Papildus informācija,

Baiba Opmane

Vincents Grupa

Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja

[email protected]; M. + 371 29458778

"Auto Italia" ir viens no Vincents Grupa uzņēmumiem.

Vincents grupu veido - restorāns "Vincents", dizaina salons "Vincents Inspira", Natuzzi mēbeļu salons "IVN Grupa", būvķīmijas ražotne "Vincents Poliline", arhitektūras projektēšanas birojs "Avotiņš, Vincents un Partneri", "Vincents" būvniecība, automobiļu Fiat, Alfa Romeo dīleris Latvijā "Auto Italia", kā arī šo marku importētājs Latvijā un Igaunijā "Itaalia Auto", Maserati importētājs Baltijas valstīs "Modena Motors".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc jaunā Audi A4 pasīvās sadursmes drošības pārbaudes, Euro NCAP tam piešķīra augstāko vērtējumu - piecas zvaigznes. Izcila pieaugušo aizsardzība gan frontālas, gan sānu sadursmes gadījumos, kā arī bērnu drošība un gājēju aizsardzība padara jauno Audi A4 par vienu no drošākajiem automobiļiem savā klasē.

Euro NCAP pārbaudīja četru gredzenu zīmola jaunā vidējās klases modeļa pasīvo drošību. Komisija, kuru sastāda pārstāvji no Eiropas transporta ministrijām, automobiļu klubiem, apdrošināšanas, kā arī patērētāju tiesību aizsardzības kompānijām, aptveroši izpēta jaunu automobiļu drošību sadursmēs, Db.lv informē Moller Auto Baltic SIA pārstāve Laura Jaunromane.

Augstās Euro NCAP testu prasības pārsniedz Eiropas valdību izvirzītos noteikumus. Vadītāja un blakussēdētāja drošības pārbaudēs frontālas un sānu sadursmes gadījumos iegūtie rezultāti Audi A4 deva piecas zvaigznes, augstāko iespējamo vērtējumu. Arī bērni A4 iekšienē ir labi aizsargāti, ko parāda četras iegūtās zvaigznes bērnu drošības testos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Toyota Avensis ieguvis 81% no maksimāli iespējamā rezultāta, savukārt Toyota iQ 79% no maksimāli iespējamā rezultāta.

Euro NCAP ieviesa jaunu vērtēšanas sistēmu ar mērķi nodrošināt precīzāku testējamo transportlīdzekļu vispārējās drošības novērtējumu. Trīs triecientestu rezultāti ir aizstāti ar vienu, kas koncentrēts uz transportlīdzekļa drošību kopumā.

Toyota modeļi vienmēr ir guvuši sekmīgus rezultātus Euro NCAP atsevišķā novērtējuma testos, sniedzot labu un sabalansētu kopējo drošības līmeni. Jaunais Avensis un iQ turpina šo tradīciju, saņemot 5 zvaigznes jaunajā 2009. gada Euro NCAP drošības novērtējumā.

Jaunais Euro NCAP novērtējums tiek piešķirts, ņemot vērā vidējo rezultātu, ko veido pieaugušo (50%), bērnu (20%) un gājēju (20%) aizsardzības pakāpe un autovadītāja palīdzības sistēmu pieejamība (10%). Lai sasniegtu 5 zvaigžņu novērtējumu ir jāiegūst vismaz 70% no kopējā rezultāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunajai Mazda 3 Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā (Euro NCAP) ir piešķirts augstākais piecu zvaigžņu novērtējums 2009. gada kombinētajos drošības testos.

Sākot ar 2009. gadu ir ieviesta vēl stingrāka Euro NCAP novērtēšanas sistēma, kas piešķir vienotu kopējo transportlīdzekļa novērtējumu, apvienojot četrās novērtējumu jomās – pieaugušo pasažieru aizsardzība, bērnu aizsardzība, gājēju aizsardzība un drošības palīgsistēmas – iegūtos punktus.

Mazda 3 ir otrais Mazda modelis, kam jaunajā Euro NCAP novērtēšanas sistēmā ir piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējums. Jaunā Mazda 6 ieguva piecas zvaigznes 2009. gada februārī. Savukārt, 2007. gada decembrī jaunā Mazda 2 un 2005. gadā Mazda 5 saņēma maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu par pieaugušo pasažieru aizsardzību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Chrysler šogad biržā neiešot

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Chrysler Group tomēr neveiks sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atsaucoties uz kompānijas lielāko īpašnieku Fiat SpA, raksta Bloomberg.

Pagaidām nav zināms precīzs termiņš, kad IPO varētu notikt, Chrysler turpinās darbu pie IPO, un progress varētu būt nākamā gada pirmajā ceturksnī. To, kad kompānija izies biržā, noteiks tirgus apstākļi un citi apsvērumi, norādījuši Fiat pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka Chrysler varētu notikt pēc dažām nedēļām, piesaistot 2 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā kompānijas vērtība būtu aptuveni 10 miljardi dolāru.

Eksperti gan norāda, ka kompānijas patiesā vērtība nav tik liela, jo tā gandrīz neaptver tādus lielus tirgus ārpus ASV kā Eiropas Savienība un Ķīna. ASV gan uzņēmumam pēdējā laikā veicies un tās pārdošanas apjomi auguši par 8,7%. Kompānijas tirgus daļa gan gada laikā nav mainījusies un ir 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Toyota Verso piešķirts maksimālais 5 zvaigžņu novērtējums 2010. gada Euro NCAP drošības rādītāju testu programmā. Verso ieguva 89 % pieaugušo aizsardzībā, 75 % bērnu aizsardzībā, 69 % gājēju aizsardzībā un 86 % drošības palīgsistēmās.

Jaunie Euro NCAP noteikumi tika ieviesti 2009. gada februārī. Tas bija pirmais posms trīs stadiju programmā, kuras gaitā 2010. un 2012. gadā tiks ieviesti jauni, vēl stingrāki triecienu testu veikšanas noteikumi. Ievērojami paaugstinātie gājēju aizsardzības rādītāji ir viena no svarīgākajām izmaiņām šajā trīs stadiju programmā – 5 zvaigžņu novērtējumam 2009. gadā bija nepieciešams 25 % rezultāts, 2010. gadā – 40 % un 2012. gadā – 60 %. Sasniedzot 69 %, Verso jau tagad atbilst augstajām 2012. gada testu prasībām.

Tā kā 2010. un 2012. gadā prasības kļūst arvien stingrākas arī pieaugušo un bērnu aizsardzībā, tagad automobiļiem jāsasniedz izcili rezultāti visās četrās kategorijās, lai iegūtu 5 zvaigžņu novērtējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ jaunais Fiat un Alfa Romeo pārstāvis SIA Autobrava oficiāli uzsācis šo marku auto tirdzniecību un apkopi Latvijā.

SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš: «Kopš pagājušā gada decembra, kad Autobrava sāka darbību Gunāra Astras ielā 5, izveidota spējīga un pieredzējusi darbinieku komanda, atjaunots servisa aprīkojums un ieviests nepieciešamais programnodrošinājums. Lai gan aktīva iekārtošanās rosība autocentrā sakrita ar gadumijas svinībām, Autobrava pakalpojumus jau paspējuši izmantot daudzi Fiat automobiļu īpašnieki.»

Sākot ar 20. janvāri Autobrava piedāvās klientiem iespēju iegādāties Fiat automobiļus uz īpaši izdevīgiem noteikumiem. Tā piemēram stilīgo mazauto Fiat 500 patlaban var iegādāties sākot no 69 latiem mēnesī, savukārt Fiat Professional komercauto līnijas pazīstamāko pārstāvi Ducato dīleris piedāvā, iekļaujot cenā visas servisa apkopju un remonta izmaksas 3 gadu garumā. Visiem interesentiem, kas iecienījuši itāliešu automašīnas, SIA Autobrava piedāvā unikālu iespēju iepazīties ar uzņēmuma servisa iespējām samaksājot par diagnostiku oficiālajā Fiat servisā tikai vienu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamās pilsētas sīkaļas Fiat 500 nosaukumā pievienojot burtu X, ir radīts pilnīgi cits Fiat, kādu iepriekš itāļu modeļu gammā nav nekad bijis

Sāksim ar to, ka Fiat 500 X ir Jeep Renegade asinsradinieks, attiecīgi arī Fiat jaunais modelis būs pieejams gan ar priekšējiem vai arī visiem četriem velkošajiem riteņiem. Vienīgā būtiskākā atšķirība – itāļu krosovers ne tikai vizuāli, bet arī emocionāli ir iznācis smalkāks un pilsētnieciskāks krosovers, līdz ar to tehniskajā ekipējumā, vismaz pagaidām nav plānota īpaša bezceļa versija ar pazeminātajiem pārnesumiem, kāda ir Jeep Renegade Trailhawk ar kārtīgu Active Drive Low pilnpiedziņu, kas strādā tandēmā ar Selec-Terrain vilkmes kontroles sistēmu. Atliek tikai pieminēt, ka jaunais Fiat 500 X nule kā ir ieradies arī Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada decembrī Latvijā darbu uzsāk itāļu autoražotāja Fiat S.p.A. pārstāvis SIA Autobrava.

Uzņēmuma nosaukums izvēlēts identisks lietuviešu kompānijai UAB Autobrava, kas veiksmīgi pārstāv Fiat un Alfa Romeo markas jau kopš 2003. gada, un šajā laika periodā pārdevusi gandrīz 5000 Fiat automašīnas. Šī gada augustā Autobrava kļuva par pazīstamo itāliešu automobiļu importētāju visās trijās Baltijas valstīs.

Fiat autocentra oficiālā atklāšana notiks 2011. gada janvāra beigās, taču SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš uzsver, ka apmeklētājiem autocentra durvis būs laipni atvērtas jau janvāra sākumā. «Mums bija iespēja izvēlēties starp vairākiem pilna servisa autodīlera darbībai piemērotiem objektiem,» atzīst J. Ieviņš. «Taču mēs nolēmām ievērot tradīcijas, un atsākt Fiat tirdzniecību un apkopi Gunāra Astras ielā 5. Šī vieta saistās ar Fiat marku jau esošajiem klientiem un būs viegli atrodama nākamajiem».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Adam Auto slēdz līgumu par FIAT automašīnu izplatīšanu un apkalpošanu Liepājā

Vēsma Lēvalde, Db, 08.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Adam Auto un FIAT oficiālais pārstāvis Latvijā un Igaunijā SIA Auto Italia noslēguši līgumu par FIAT automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu SIA Adam Auto autocentrā Liepājā.

SIA Adam Auto kā oficiālais FIAT tirdzniecības pārstāvis reālu šīs markas automašīnu apkalpošana un tirdzniecību Liepājā plāno sākt trīs mēnešu laikā, kas nepieciešami, lai veiktu darbinieku apmācības, izveidotu auto daļu noliktavu, iegādātos nepieciešamos instrumentus, kā arī pielāgotu uzņēmuma korporatīvo stilu.

«Ņemot vērā ekonomisko situāciju mūsu valstī un auto nozarē, kā arī tendences Eiropā, kad patērētāji automašīnas izvēlas daudz apdomīgāk un priekšroku dod kvalitatīvām ekonomiskās klases automašīnām, sagaidām, ka arī Latvijā pieaugs pieprasījums pēc mazās klases automašīnām, ko FIAT nodrošina plašā klāstā,» komentē SIA Adam Auto valdes priekšsēdētājs Kārlis Urbāns. «Turklāt FIAT plaši pārstāv komerctransportu, kas lieliski papildinās mūsu uzņēmuma auto salonos jau piedāvāto OPEL markas komerctransportu un patērētājiem nodrošinās daudz plašākas izvēles iespējas.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Auto Italia tirgos tikai Fiat markas automašīnas

, 10.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainoties uzņēmuma stratēģijai, turpmāk Auto Italia salons Purvciemā, G.Astras ielā 5 tirgos tikai Fiat markas automašīnas, savukārt Alfa Romeo mašīnas turpmāk tirgos otrs Vincents grupas auto nozares uzņēmums SIA Modena Motors K.Ulmaņa gatvē 114/3, iformē uzņēmums.

Šāds lēmums tika pieņemts domājot par klientu ērtību. Kā atzīmēja SIA Auto Italia valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks: ''Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā Fiat ir prezentējis vairākus jaunus, ļoti konkurētspējīgus un sevi tirgū jau pierādījušus modeļus, mums ir svarīgi, lai pircēji tos visus varētu gan apskatīt, gan izmēģināt arī testa braucienos. Tāpat lielu uzmanību šogad veltīsim arī komercatransportam. Jau pavisam drīz Latvijā sagaidāms viens no Fiat komerctransporta jaunumiem - minifurgons Fiat Fiorino."

Kā jau iepriekš minēts, šogad Latvijā gaidāmi vairāki jauni Fiat modeļi – par Gada auto 2008 atzītais Fiat 500, pirmais Fiat apvidus auto – Fiat Sedici, kā arī Fiat Linea. Fiat 500 Latvijā gaidāms šī gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Fiat iegādāsies atlikušo Chrysler daļu

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat panācis vienošanos ar Chrysler Group mazākumakcionāru, ASV autoražotāja pensiju fonda veselības aprūpes trastu United Auto Workers par atlikušo uzņēmuma akciju iegādi, raksta MarketWatch.

Kopējais darījuma apjoms ir 4,35 miljardi ASV dolāru. Apvienojoties, autoražotāji izveidos septīto lielāko autoražotāju pasaulē.

Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts līdz 20.janvārim. United Auto Workers maksājumu saņems divās daļās – kā īpašu maksājumu no Chrysler, aptuveni 1,9 miljardu dolāru apmērā, kā arī kā tiešo maksājumu no Fiat – 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tāpat vienošanās paredz, ka Chrysler veiks četrus ikgadējos maksājumus trastam – katru 700 miljonu dolāru apjomā.

Pēc paziņojuma Fiat akcijas cena palēcās par 16%. Kopumā pagājušā gada laikā Fiat akcijas cena pieauga par 57%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc savas definīcijas Fiat 500 vai lielizmēra 500 L ir jautri un dzīvespriecīgi auto. Tāds ir arī krosoveru saimei piejaucētais derivāts 500 L Trekking

Pirmajā mirklī varētu domāt, ka 500 L nosaukumam klāt pievienotais vārds Trekking automātiski solīs itālim pilnpiedziņu, un brīvbiļeti uz ceļu segumiem, kur Fiat 500 L nevēlas rādīties. Taču tā nav. Tā nu mūsdienu autobūvē ir iegājies, ka pircēju pielabināšanai bieži vien pietiek ar ārišķīgiem trikiem.

Sāksim ar to, ka Trekking versija būs apkarināta ar plastmasas arku un sliekšņu uzlikām, turklāt gan priekšpusē, gan aizmugurē ieraudzīsim masīvākus un izturīgākus buferus, kā arī speciāli šim modelim ir pielāgota dizaina 17 collu vieglmetāla diski. Tomēr pats svarīgākais – Trekking versijas virsbūves attālums līdz ceļa virsmai būs pacelts par 13 mm augstāk nekā 500 L, tāpat pastiepts ir garums un paplatinātas riteņu arkas. Līdz ar to vismaz vizuāli tiks radīta sajūta, ka ar šo Fiat varam mesties vagot smilšu un dubļu vannas. Ar to gan nevajadzētu aizrauties, lai gan zināmā mērā šis auto diezgan labi adaptēsies sarežģītākiem braukšanas apstākļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Euro NCAP, neatkarīgā transportlīdzekļu drošības pārbaudes organizācija, paziņojusi, ka jaunais Hyundai kompaktklases SUV ix35 tās sadursmes testu programmā ieguvis augstāko drošības vērtējumu – piecas zvaigznes. Rezultāts nozīmē, ka ix35 ir viens no drošākajiem auto savā klasē, kā arī tam ir sava segmenta labākais rezultāts kategorijā «bērnu drošība».

Modelis ix35 ir trešā Hyundai automašīna pēc kārtas, kas Euro NCAP testos iegūst 5 zvaigznes, sekojot i20 un i30 hečbeka sasniegtajam augstākajam vērtējumam.

Bērnu drošības kategorijā šis C segmenta SUV saņēma labāko vērtējumu savā klasē – 88%, uzrādot labus rezultātus testos gan ar 18 mēnešus veca bērna manekenu, gan ar trīsgadnieka manekenu. Testa rezultāti ar pieaugušo manekeniem sasniedza 90%, un auto drošības palīgierīces testā ieguva 71% vērtējumu.

Elektroniskā stabilitātes kontrole, kas ietilpst visu modeļu standartaprīkojumā, un drošības jostu atgādinājuma sistēma nospēlēja galveno lomu ix35 vērtējumā drošības palīgierīču kategorijā. Hyundai likto uzsvaru uz pasažieru drošību izceļ augstie rādītāji frontālās un aizmugures sadursmes triecientestos, un stabilais salons nodrošina labu aizsardzību sadursmes gadījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Grand Scenic ir kļuvis par divpadsmito Renault modeli, kas neatkarīgajos EuroNCAP drošības testos ieguvis augstāko novērtējumu – piecas zvaigznes.

Renault drošību ir izvirzījis par vienu no prioritātēm, un šobrīd Renault ir vienīgais autoražotājs, kurš neatkarīgajos EuroNCAP drošības testos maksimālo vērtējumu ir ieguvis 12 modeļiem. Jaunā Renault Grand Scenic virsbūve veidota tā, lai tā absorbētu enerģiju, samazinot virsbūves deformēšanās pakāpi un pasargājot pasažieru dzīvības. Tas apvienojumā ar trešās paaudzes Renault ierobežojuma un aizsardzības sistēmu (SRP3) garantē ļoti augstu drošības līmeni.

Trešās paaudzes Renault ierobežojuma un aizsardzības sistēma (SRP3) sevī ietver dubultos priekšējo drošības jostu aizsargmehānismus (neļauj ķermenim strauji kustēties uz priekšu), sēdvietu svara kontrolētājus (samazina drošības jostu radīto spiedienu uz ķermeni), kā arī jaunākās paaudzes drošības spilvenus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Leģendārā amerikāņu zīmola Dodge sportiskākie modeļi Viper, Challenger un Charger Eiropā tiks arī turpmāk pārdoti ar Dodge zīmolu, savukārt tādi modeļi kā Dodge Jorney vai Dodge Nitro, iespējams, drīzumā Eiropā tiks tirgoti ar Fiat zīmotni, vēsta Automotive news.

Atgādināsim, ka Dodge ir daļa no Chrysler Group, kurā 20 % kopš šī gada vasaras pieder itāļu autogigantam Fiat. Šobrīd Fiat koncerns meklē ceļus kā optimizēt un sinerģēt Fiat un Chrysler modeļu klāstu. Fiat-Chrysler vadītājs Serdžio Marhione (Sergio Marchionne) apliecinājis, ka sākot no 2011. gada Dodge Journey un Nitro Eiropā un Latīņamerikā tikšot pārdoti ar Fiat zīmotni. Tostarp Fiat koncernam piederošie Lancia modeļi, izņemot Itāliju, turpmāk Eiropā tiks pārdoti ar Chrysler zīmotni. Lancia Delta un Ypsilon modeļi, kuri veido aptuveni 90 % no Lancia tirdzniecības apjomiem Itālijā pašmāju tirgū joprojām tiks tirgoti ar Lancia zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sagaidāms, ka augstie Chrysler pārdošanas rezultāti Brazīlījā kompensēs vājos Fiat SpA tirgus rādītājus Eiropā, un abi autoražotāji arvien vairāk tuvinās to apvienošanai, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Paredzams, ka Fiat un Chrysler vadītājs Serdžio Marčione tuvākajā laikā iepazīstinās ar vienotu vadības struktūru 25 abu autoražotāju vadītājiem tādos reģionos kā Ziemeļamerika, Dienvidamerika, Eiropa un Āzija. Šāda rīcība nobruģēs ceļu pilnīgai Chrysler un Fiat apvienošanai, uzskata anlītiķi.

Šobrīd Fiat pieder 53,2% no Chrysler. Izmaiņas automašīnu ražotāja īpašniekos notikušas pagājušajā nedēļā, kad uzņēmums nopirka ASV un Kanādas daļas.

S. Maričone Fiat ir padarījis par vienu no Eiropas veiksmes stāstiem, raksta medijs. Šobrīd, ņemot par palīgu Chrysler, Fiat vadītājs plāno padarīt itāļu automašīnu ražotāju par «pasaules līmeņa spēlētāju».

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Porziņģis - pirmais Latvijas basketbolists, kurš piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē

LETA, 24.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Kristaps Porziņģis otrdien tika izraudzīts starp rezervistiem dalībai šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēlē, tādējādi kļūs par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš piedalīsies šāda mēroga mačā.

NBA Visu zvaigžņu spēle 18.februārī notiks Losandželosā.

Iepriekšējās divas sezonas Porziņģis piedalījās NBA Uzlecošo zvaigžņu spēlē, kur pārstāvēja Pasaules komandu. Tāpat Porziņģis pērnā gada februārī Ņūorleānā uzvarēja vienā no Visu zvaigžņu spēles meistarības konkursiem.

Kā vēstīts, Ņujorkas Knicks zvaigzne Porziņģis Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam bija lielas izredzes tikt iekļautam starp rezervistiem, kurus izvēlējās komandu galvenie treneri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Toyota Prius saņēmis maksimālo 5 zvaigžņu transportlīdzekļa drošības

novērtējumu jaunāko 2009. gada Euro NCAP testu rezultātos. Sasniedzot kopējo

rezultātu 83 %, Prius ir trešais Toyota modelis, kam šogad piešķirts 5 zvaigžņu reitings.

Pēc jaunajiem Avensis un IQ šis ir trešais Toyota modelis, kas saņēmis augsto novērtējumu 2009. gadā.

Prius drošības ziņā turpina sava priekšteča tradīcijas, kas 2004. gadā arī saņēma maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu pasažieru drošības aizsardzībā. Šis sasniegums raksturo Toyota tehnoloģiskās iespējas tādas automobiļa šasijas izstrādē, kas nodrošina stabilus vides aizsardzības, dinamisma un drošības rādītājus. Jaunajam Prius ir uzlabotas aktīvās, pasīvās un gājēju drošības funkcijas. Tagad katram Prius modelim ir triecienus absorbējošs virsbūves korpuss, septiņi drošības spilveni un aktīvie galvas balsti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu spīdeklis Kristaps Porziņģis no Ņujorkas «Knicks» komandas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Visu zvaigžņu spēles balsojumā netika labāko trijniekā starp Austrumu konferences garajiem spēlētājiem, taču viņam paliek cerība tikt iekļautam starp rezervistiem.

Austrumu konferences komandas starta pieciniekā no garajiem spēlētājiem iekļuva Klīvlendas «Cavaliers» zvaigzne Lebrons Džeimss, Milvoki «Bucks» grieķu talants Jannis Adetokunbo un Filadelfijas «76ers» līderis Žoels Embīds.

Porziņģis spēlētāju balsojumā bija trešais, saņemot 100 balsis, kamēr Embīds ar 94 balsīm bija ceturtais. Līdzjutēju balsojumā latvietis saņēma 1 116 769 balsu un bija ceturtais, kamēr Embīds ar 1 285 587 balsīm ieņēma trešo vietu. Tāpat arī mediju balsojumā Porziņģis bija ceturtais, kamēr Embīds ieņēma trešo vietu, latvietim tiekot pie 14 balsīm, bet kamerūnietim pie 66 balsīm.

Līdzjutēju balsojumam ir 50% nozīme, kamēr pa 25% dod spēlētāju un mediju pārstāvju izvēle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Renault Koleos ir desmitais Renault modelis, kas EuroNCAP drošības testos ieguvis augstāko vērtējumu – piecas zvaigznes. EuroNCAP testos tiek pārbaudīta gan auto pasīvās, gan aktīvās drošības aprīkojums. Renault drošības sistēmu izstrāde balstīta uz reālu gadījumu analīzi, kas ļauj izstrādāt efektīvākās drošības sistēmas.

Renault Koleos EuroNCAP pieaugušo drošības testos ieguva 33 punktus jeb piecas zvaigznes. Bērnu drošības EuroNCAP testos Renault Koleos izcīnīja četras zvaigznes (maksimālais rādītājs ir piecas zvaigznes), bet gājēju drošības testos – divas zvaigznes (maksimālais – četras zvaigznes).

Runājot par pasīvo drošību, Renault Koleos veidots kā „pasažieru izdzīvošanas šūna” sadursmes gadījumā. Koleos pasažieru drošības nolūkos aprīkots ar sešiem drošības spilveniem, drošības jostām ar noespriegojuma ierobežotājiem un citu aprīkojumu, kas nodrošina pēc iespējas efektīvāku pasažieru aizsardzību. Arī pagalvjiem veidots ergonomisks dizains, lai nodrošinātu maksimālu aizsardzību aizmugurējā grūdiena gadījumā. Liela nozīme ir arī Koleos četru riteņu piedziņas sistēmai, ko izstrādājusi Renault-Nissan Alianse un ar kuru aprīkots arī Nissan X-Trail.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlers grib ieviest ordeni dāmām

, 10.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā savu kompetenci valsts apbalvojumu lietās, kā arī, pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 47.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosina Latvijas Republikas Saeimai izvērtēt iespēju veikt grozījumus Valsts apbalvojumu likumā, informēja Prezidenta preses dienests.

Savā pamatojumā Valsts prezidenta norāda:

''1. Latvijas valsts apbalvojumu nēsāšanas noteikumi ir vienoti gan dāmām, gan kungiem. Savukārt starptautiskā ordeņu nēsāšanas prakse liecina par atšķirībām ordeņu nēsāšanā abu dzimumu pārstāvjiem, it sevišķi augstākās – otrās šķiras un trešās šķiras apbalvojumiem, kas nēsājami ap kaklu.

Saskaņā ar starptautiskā protokola normām un vispārpieņemtajām tradīcijām, valsts apbalvojumi tiek nēsāti svētkos un svinīgos gadījumos pie svētku vai vakara tērpa. Kungiem ap kaklu nēsājamie ordeņi tiek apsieti zem virskreklu apkakles.

Tā kā dāmu svētku tērpi ir garās vakarkleitas, tad ordeņu nēsāšana ap kaklu sievietēm rada praktiskas dabas problēmas. Jāatzīmē, ka arī starptautiskajā praksē nav pieņemta valsts apbalvojumu nēsāšana, apsienot tos līdzīgi kaklarotai vai kopā ar kaklarotu tieši ap kaklu. Daudzu Eiropas Savienības valstu, tai skaitā arī Igaunijas normatīvajos aktos ir iestrādātas normas, paredzot dažu šķiru valsts apbalvojumu pielāgošanu to nēsāšanai pie dāmu apģērbiem, atbilstoši ordeņa nēsāšanas prasībām un tradīcijām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas automašīnu ražotājs Fiat, kas ir viens no tīkotājiem pēc General Motors (GM) piederošā ražotāja Opel Vācijā un Vauxhall Lielbritānijā, uzlabojis nosacījumus pārpirkšanas piedāvājumam, ziņo BBC.

Taču paralēli Fiat ir vēl vismaz trīs tīkotāji pēc Opel, ieskaitot Kanādas automašīnu rezerves daļu ražotāju Magna un Briselē esošo investīciju kompāniju RHJ International.

Fiat piedāvāto nosacījumu uzlabošana saistīta ar Magna piedāvājumu, kas paredz saglabāt visas četras Opel Vācijas rūpnīcas. Itālijas automašīnu ražotājs gan brīdinājis, ka gadījumā, ja Fiat kļūtu par Opel īpašnieku, vienu no rūpnīcām varētu nākties slēgt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto gigants Fiat paziņo par jaunu nosaukumu

Lelde Petrāne, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu auto gigants Fiat trešdien paziņojis, ka maina nosaukumu, jo pabeigta ASV autoražotāja Chrysler iegāde. Jaunais nosaukums būs Fiat Chrysler Automobiles, ziņo thelocal.it.

«Lai izveidotu patiesu konkurentu lielajām, globālajām autobūves grupām, valde ir nolēmusi veidot Fiat Chrysler Automobiles N.V. kā grupas mātes kompāniju,» liecina autoražotāja paziņojums.

Fiat priekšsēdētājs Džons Elkans norādījis, ka nosaukuma maiņa paver jaunu nodaļu attīstībā.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju Fiat akcionāri saņems vienu Fiat Chrysler Automobiles kopīgo akciju par katru Fiat akciju, kas tiem piederējusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Realizējot spēļu zāļu likvidācijas plānu, Rīgā varētu palikt divas azartspēļu vietas

LETA, 01.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Realizējot spēļuzāļu likvidācijas plānu, Rīgā darboties turpinātu vien divasspēļuzāles, kas atvērtas četru un piecu zvaigžņu viesnīcas, liecina Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas 2017.gadā sniegtā informāciju parspēļuzāļu licencēm Rīgā.

Rīgas domes vadība šodien informēja par pašvaldības turpmāko rīcību saistībā ar ieceri likvidēt pilsētā azartspēļu vietas. Lai gan patlabanspēļuzāles atvērtas tikai divās četru un piecu zvaigžņu viesnīcās, tas nenozīmē, ka pēc domes lēmuma pieņemšanas, tajās viesnīcās, kur patlabanspēļuzāļu nav, tās nedrīkstēs atvērt.

Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs (S) norādīja, ka patlaban Rīgā ir 32 četru zvaigžņu un astoņas piecu zvaigžņu viesnīcas. Viņš gan pauda šaubas, ka katrā no tām varētu tikt atvērta jauna azartspēļu vieta, jo to ierīkošanai tomēr esot nepieciešamas plašas telpas.

Vienlaikus pilsētā ir arī četri kazino, kuru atvēršanai pašvaldības atļauja nav nepieciešama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru