Transports un loģistika

Finnair ziņo par pirmā ceturkšņa zaudējumiem

Aivars Mackevics [email protected], 11.05.2006

Jaunākais izdevums

Somijas lidsabiedrība Finnair laika posmā no janvāra līdz marta mēnesim ziņo par 4 miljonus lieliem zaudējumiem. Finnair apgrozījums tomēr pieaudzis par 8,3% sasniedzot 480,3 miljonus eiro. Darbības izmaksas pieaugušas par 13,2%. Vislielākais pieaugums izmaksu pozīcijās bijis degvielai (+60%), ka sastāda 30 miljonus eiro. Pirmā ceturkšņa ietvaros pasažieru satiksme pieaugusi par 2,3%, bet pieprasījums par 4,2%. Noslogojums sasniedzis 74,6% (+1,3%)

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strīds starp Somijas nacionālo aviokompāniju Finnair un Latvijas aviopārvadātāju airBaltic par Somijas lidsabiedrības Finncomm pārņemšanu uzņēmis jaunus apgriezienus pēc tam, kad Finncomm apstiprināja plānu pārtraukt vairākus iekšzemes lidojumus, kas Finnair varētu radīt vairāku miljonu eiro zaudējumus, atsaucoties uz Somijas izdevumu Helsingin Sanomat, ziņo BBN.

Līgums, kurš noslēgts starp abām somu kompānijām 1998. gadā, paredz, ka Finncomm vadā Finnair pasažierus no provinciālajām lidostām uz galveno lidostu Helsinkos, kur tos tālāk apkalpo Finnair. Gadījumā, ja Somijas nacionālais aviopārvadātājs zaudētu šo Finncomm pakalpojumu, Finnair īstermiņa varētu saskarties ar aptuveni 20 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

Finncomm norāda, ka sarunas ar Somijas nacionālo aviokompāniju par noteikumiem attiecībā uz turpmākajiem plāniem attiecībā uz pakārtoto aviosatiksmi nav nesušas vēlamos rezultātus, līdz ar ko Finncomm pārtrauc savu darbību nerentablajos maršrutos, paskaidrojot, ka turpmāk lidsabiedrība koncentrēsies uz ienesīgākiem maršrutiem. Zināms, ka patlaban Finncomm plānos ir pārtraukt lidojums uz trim provinciālajām lidostām Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic apsūdz Finnair piederošo Estravel publiskos apvainojumos lidsabiedrībai

Gunta Kursiša, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība airBaltic protestē pret somu aviokompānijai Finnair piederošās ceļojumu aģentūras Estravel publiski izteiktajam aicinājumam neizmantot airBaltic pakalpojumus, vēsta BBN.

«airBaltic jau iepriekš ir pieredzējusi naidīgumu no Finnair puses. Visuzskatāmāk tas bija vērojams pagājušā gada vasarā, kad notika sarunas par airBaltic un Finnair darījumu. Mūs nepārsteidz, ka Finnair piederošā ceļojumu aģentūra mums uzbrūk, izmantojot Latvijas politiķu publiskās spekulācijas pirmsvēlēšanu atmosfērā,» medijam norādījis Jānis Vanags, airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents.

Lielākā daļa Estravel akciju pieder uzņēmumam Soumen Matkatoimisto Oy, kas savukārt pieder Finnair.

Pagājušā gada vasarā norisinājās strīds starp Somijas nacionālo aviokompāniju Finnair un Latvijas aviopārvadātāju airBaltic par Somijas lidsabiedrības Finncom pārņemšanu. Septembrī tika paziņots par Finncom daļas pārdošanu Finnair.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair streika dēļ spiests atcelt vairāk nekā 100 reisu

Ritvars Bīders, 30.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālais aviopārvadātājs Finnair otrdien, 30. novembrī, atcēlis vairāk nekā 100 iekšzemes un starptautisko reisu, jo kompānijas lidmašīnu apkalpes darbinieki pieteikuši streiku.

«Mūsu prioritāte ir lidot uz galvenajiem galamērķiem, piemēram, Stokholmu, Parīzi, Briseli, Kopenhāgenu un Diseldorfu,» norādījusi Finnair pārstāve Hanna-Kaisa Nurmi, piebilstot, ka arī brīvdienu čārterreisi, visticamāk, notiks pēc ierastā grafika.

Starp atceltajiem reisiem ir lidojumi uz Sanktpēterburgu, Ņujorku, Londonu, Bankoku un Tallinu.

Finnair pārstāve atzīst, ka arī trešdien, 1. decembrī, aviokompānijai, visticamāk, nāksies atcelt tikpat daudz reisu, cik 30. novembrī, taču tas esot atkarīgs no sarunām starp kompāniju un arodbiedrību.

Streiki ietekmēs arī SAS piederošās Somijas meitas uzņēmuma Blue1 darbība, taču šī kompānija turpinās nodrošināt 60 līdz 70 % no paredzētajiem lidojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Finnair piesaista Somijas akcionārus aviokompānijā Flybe Nordic

BNS, 08.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālā lidsabiedrība Finnair paziņojusi, ka ir atradusi jaunus vietējos akcionārus, kas Lielbritānijas zemo cenu aviokompānijas Flybe vietā darbosies ar zaudējumiem strādājošajā lidsabiedrībā Flybe Nordic, ceturtdien vēstīja Somijas sabiedriskā raidorganizācija Yle.

Flybe ir atteikusies no saviem 60% Flybe Nordic akciju, bet Finnair par partneriem piesaistījusi divus Somijas uzņēmumus - investīciju kompāniju G.W. Sohlberg un pagaidu darbiniekus piedāvājošo aģentūru StaffPoint.

Finnair jaunajā kompānijas struktūrā saglabās 40% akciju, StaffPoint piederēs 45% akciju, bet G.W. Sohlberg saņems 15% akciju. Darījumam ir jāiegūst Somijas konkurences padomes apstiprinājums.

Darījuma cena ir viens eiro.

Pagājušā gada beigās Flybe paziņoja, ka par vienu eiro savas akcijas Flybe Nordic pārdos Finnair, ja netiks atrasts cits pircējs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair paziņo par peļņu

Ritvars Bīders, 04.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finnair 2010. gadu noslēgs ar nelielu operacionālo peļņu, ko veicināja zemāki zaudējumi pērn pēdējā ceturksnī, atsaucoties uz Finnair paziņojumu, vēsta Economic Times.

Precīzi finanšu rādītāji par 2010. gadu kopumā gan vēl nav publicēti.

Finnair operacionālie zaudējumi pērn pēdējā ceturksnī bija 6,7 miljoni eiro, kas ir par 31 miljonu eiro mazāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, kā arī mazāk nekā prognozējuši analītiķi. 2010. gada pēdējā ceturksnī Finnair apgrozīja 517 miljonus eiro, kas ir par 12,9% vairāk nekā 2009. gada pēdējā ceturksnī.

Finnair gan norādīja, ka šā gada pirmajā ceturksnī aviokompāniju sagaida būtiski zaudējumi, taču kopumā kompānijas apgrozījums šogad palielināšoties.

Pēc finanšu rādītāju un prognožu publicēšanas Finnair akcijas cena palielinājās pār 1,2% līdz 5 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Finnair atklāj jaunu lidojumu maršrutu uz Jekaterinburgu

, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmais lidojums uz Urālu notiks otrdien, 2.septembrī.

Finnair šī gada 2. septembrī uzsāk pasažieru lidojumus no Helsinkiem uz Jekaterinburgu. Lidojumi tiek plānoti 3 reizes nedēļā ar Airbus A319 lidmašīnām. Jekaterinburga ir jau trešā pilsēta Krievijā pēc Maskavas un Sankt Pēterburgas, kur Finnair veic plānotus lidojumus. No Rīgas Finnair piedāvā avio reisus uz Jekaterinburgu caur Helsinkiem.

Finnair lidojumu organizēšanā sadarbojas ar Ural Airlines. Īss gandrīz 3 stundu lidojums no Helsinkiem uz Jekaterinburgu un lieliskās Helsinki lidostas komunikācijas padara šo maršrutu konkurētspējīgu Krievijā, ziemeļvalstīs un Eiropā.

“Jekaterinburga ir kā vārti uz tādiem tāliem reģioniem kā Urāls un Sibīrija, sniedzot nebijušas iespējas darījuma cilvēkiem. Mūsu maršruts ir domāts tiem, kas no Sverdlovskas reģiona vēlas nokļūt Ziemeļvalstīs un Baltijā, un pretēji. Esam pārliecināti, ka šo maršrutu izmantos pasažieri no visas Eiropas, Ziemeļamerikas un Āzijas virzienā uz Krieviju. Plānojam, ka no Latvijas par lidojumiem uz Jekaterinburgu būs liela interese, jo tā būs jauna iespēja darījuma cilvēkiem ar komfortu nokļūt galamērķī, kā arī iespēja Latvijas iedzīvotājiem apmeklēt draugus, paziņas un radiniekus šajā reģionā”, informē Vesa Vilkkula, Finnair pārdošanas daļas vadītājs Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair svin uzvaru pār airBaltic cīņā par Finncomm Airlines

Lelde Petrāne, 09.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālais pārvadātājs Finnair un Finncomm Airlines ceturtdien paziņojuši, ka ir vienojušies par sadarbību attiecībā uz lidojumiem, kā arī par Finncomm daļas pārdošanu Finnair. Šī vienošanās liecina par Finnair uzsvaru pār Latvijas aviokompāniju airBaltic, kas arī «meta acis» uz Finncomm, ziņo bbn.

Saskaņā ar Finnair sniegto informāciju tā parakstījusi sākotnējo vienošanos par 20% lielas Finncomm Airlines daļas iegādi.

Finnair par to maksās 10 miljonus eiro.

Finncomm Airlines apgrozījums 2009.gadā bija 86,7 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair normālu lidojumu ritmu nespēs atjaunot līdz pat pirmdienai

Ritvars Bīders, 03.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau ceturto dienu turpinās Finnair lidmašīnu apkalpes darbinieku streiks, līdz ar ko paredzētos regulāros reisus aviokompānija pilnībā nespēs nodrošināt līdz pat nākamās nedēļas sākumam, ziņo Aripaev.

Nedēļas nogalē lidsabiedrība Finnair atcēlusi visus reisus maršrutā Helsinki - Tallina.

«Lidmašīnu apkalpes darbinieku streiks turpinās, tādēļ Finnair normālu lidojumu grafiku nespēs atjaunot līdz pirmdienai. Atvainojamies visiem pasažieriem, kuru plānus iztraucējis streiks, un pateicamies par sapratni,» norāda Finnair Baltic pārstāvis Guermans Tivoniuks.

Finnair visiem pasažieriem, kuri iegādājušies aviobiļetes reisiem līdz 7. decembrim, šīs biļetes apmainīt atpakaļ pret naudu pat tad, ja konkrētais lidojums šajā laika posmā nav atcelts. Kompensācijas pieprasījums jāiesniedz vietā, kur iegādāta aviobiļete.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālā aviokompānija Finnair, kas iecerējusi paplašināt darbību un atklāt jaunus maršrutus, tuvāko gadu laikā plāno pieņemt apmēram 1000 jaunu darbinieku.

Lidsabiedrība paziņojusi, ka tai būs nepieciešami stjuarti, tehnoloģiju speciālisti un citu profilu darbinieki.

Pēdējo gadu laikā Finnair štats jau palielinājies par vairāk nekā 1000 cilvēkiem, no kuriem lielākā daļa ir piloti un stjuarti.

Pagājušajā mēnesī Finnair paziņoja, ka pieņems darbā vairāk nekā 100 pilotu, un aicināja pieteikties gan pilotus ar pieredzi, gan pilotus, kas nesen apguvuši šo specialitāti.

Pēdējā laikā Finnair ir paplašinājusi maršrutu tīklu un plāno to darīt arī turpmāk.

Pagājušajā gadā Finnair strādāja ar 85 miljonu eiro peļņu, bet šogad iecerēts peļņu palielināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Streika otrajā dienā Finnair atceļ vairāk nekā 200 reisu

Ritvars Bīders, 01.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties lidmašīnu apkalpes locekļu streikam, Somijas nacionālais aviopārvadātājs Finnair 1. decembrī spiests atcelt vairāk nekā 200 iekšzemes un starptautiskos reisu, ziņo AFP.

Pagaidām Finnair lidmašīnu apkalpes darbiniekus pārstāvošā arodbiedrība un pati kompānija gaida sarunu atsākšanos, kas šoreiz paredzēta ar valsts starpnieka darba jautājumos klātbūtni.

Db.lv ziņoja, ka arodbiedrības pārstāvji norāda, ka lielākā daļa neskaidrību ir saistībā ar nakts maiņām un brīvdienām.

Finnair vadītājs Mika Vehvilanens norāda, ka arodbiedrība spītīgi mēģina pieturēties pie novecojošas prakses.

Gadījumā, ja lidojums ir atcelts, šī reisa pasažieri var:

- atcelt savu lidojumu līdz 2011. gada 31. martam;

- pieteikties naudas atmaksai par neizmantotu Finnair aviobiļeti. Gadījumā, ja biļeti pasažierim pārdeva kāda tūrisma aģentūra, vai tā iegādāta, izmantojot specializētu interneta pakalpojumu, vai arī to izsniegusi kāda cita aviokompānija, pasažierim jāvēršas iestādē, kas biļeti izsniedza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pirmo reizi esam nolēmuši iegādāties kādu ārvalstu aviosabiedrību, tā sperot jaunu soli mūsu attīstībā».

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Finnair» – visērtākā Japānā

Aivars Mackevics [email protected], 15.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība Finnair ir atzīta par ērtāko no 20 lidsabiedrībām, kas darbojas Japānā, atsaucoties uz Japānas ceļojuma izdevuma Chikyu no arukikata lasītāju aptauju. Ceļojuma izdevums aicināja lasītājus, kuri ir iegādājušies lidojumu biļetes caur viņu mājas lapu, piedalīties aptaujā, kas tika veikta no 2005.gada aprīļa līdz septembrim. Aptaujā kopā piedalījušies 2 619 lasītāji. Ērtums bija viena no pārskata astoņām kategorijām. Finnair tika ievietots otrajā vietā, kā drošākā un uzticamākā lidsabiedrība. Ceturtajā vietā tā ierindojās ar ēdieniem un dzērieniem un sestajā – ar tehniku un citiem aprīkojumiem. Finnair kopējā pozīcija pārskatā bija 4.vietā, aiz Singapore Airlines, Virgin Atlantic un KLM. Tas parāda nozīmīgus uzlabojumus kopš iepriekšējā, 2000.gada pārskata, kad Finnair ievietojās tikai 14.vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/images/article/2009/01/21/ddc19474-75c8-403f-9747-868d3f6b0b9d.jpg

Finnair viceprezidents Kristers Haglunds uzskata, ka kompāniju apvienošana radītu visā Skandināvijā nozīmīgu nozares tirgus spēlētāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Finnair atklāj jaunu lidojumu maršrutu uz Jekaterinburgu

, 05.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finnair šī gada 2.septembrī uzsāk pasažieru lidojumus no Helsinkiem uz Jekaterinburgu. Lidojumi tiek plānoti 3 reizes nedēļā ar Airbus A319 lidmašīnām.

Jekaterinburga ir jau trešā pilsēta Krievijā pēc Maskavas un Sankt Pēterburgas, kur Finnair veic plānotus lidojumus. No Rīgas Finnair piedāvā avio reisus uz Jekaterinburgu caur Helsinkiem, Db.lv informēja Finnair Plc komunikācijas Inese Ozoliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eksperti par IKP ātro novērtējumu

, 10.08.2009

Swedbank vecākais ekonomists Dainis Stikuts (no kreisās), Latvijas Krājbankas Investīciju pārvaldes galvenā analītiķe Olga Ertuganova, SEB bankas galvenais ekonomists Andris Vilks un Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://www.db.lv/images/article/2009/08/10/9a6d52f3-c7e2-4e79-9440-de470b41246a.jpg

Nordea bankas vecākais ekonomists Andris Strazds:

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) ātro novērtējumu, 2009.gada otrajā ceturksnī iekšzemes kopprodukta (IKP) apjoms, salīdzinot ar 2008.gada atbilstošo periodu, ir samazinājies par 19.6%.

«IKP kritums arī otrajā ceturksnī ir dramatisks, taču pašas pesimistiskākās prognozes, kas lielā mērā bija balstītas uz dramatisko mazumtirdzniecības apjomu kritumu, nav piepildījušās. Acīmredzot nelielais eksporta pieaugums šī gada otrajā ceturksnī savienojumā ar būtisku importa kritumu ir pozitīvi ietekmējis IKP apjomu. IKP kritumu nedaudz bremzē arī cenu kritums, jo cenu krituma rezultātā mājsaimniecības un uzņēmumi var iegādāties vairāk preču un pakalpojumu, salīdzinot ar situāciju, ja cenas saglabātos nemainīgas vai turpinātu augt.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Intel ieņēmumi 2006. gada ceturtajā ceturksnī sasniedz 9,7 miljardus USD

, 17.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

" Pamatdarbības ieņēmumi ir 1,5 miljardi ASV dolāru

" Peļņa uz vienu akciju - 26 centi

" Sasniegti rekordlieli mikroprocesoru un zibatmiņu pārdošanas apjomi

" Iegūta rekordliela peļņa no mobilo un serveru mikroprocesoru pārdošanas

Santa Klāra, Kalifornija, 2007. gada 17. janvāris - Intel Corporation vakar paziņoja par saviem ceturtā ceturkšņa ieņēmumiem 9,7 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1,5 miljardi ASV dolāru, 1,5 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju - 26 centi. Ja neņem vērā akciju kompensācijas ietekmi, kompānijas pamatdarbības ieņēmumi ir 1,8 miljardi ASV dolāru, tīrā peļņa ir 1,7 miljardi ASV dolāru un peļņa uz vienu akciju - 30 centi.

Ceturtā ceturkšņa rezultāti ietver arī ieņēmumus no noteiktu kompānijas komunikāciju un lietojumprogrammu procesora biznesa aktīvu pārdošanas Marvell Technology Group, daļēji kompensējot zaudējumus, tostarp tos, kas ir saistīti ar lēmumu pārdot kompānijas Fab 23 ražotni Kolorādo Springsā. Ienākumu un zaudējumu balansa rezultātā tīrā peļņa uz vienu akciju palielinājās vidēji par 2,5 centiem. Ceturtajā ceturksnī veiktā restrukturizācija saistībā ar kompānijas struktūru un efektivitātes programmu atbilda kompānijas prognozēm un samazināja peļņu uz vienu akciju par aptuveni 1,5 centu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas lidsabiedrība Finnair šī gada otrajā ceturksnī ieslīgusi zaudējumos, skaidrojot to ar zemajām biļešu cenām un pasažieru skaita samazināšanos. Pēc šo finanšu datu publicēšanas no kompānijas boss Juka Hienonens (Jukka Hienonen) atkāpies no sava amata, ziņo AFP.

Trīs mēnešos no aprīļa līdz jūnijam Finnair strādāja ar 26.1 miljona eiro lieliem zaudējumiem, attiecīgajā laika periodā pirms gada aviokompānijas peļņa bija 13.4 miljoni eiro.

Finnair vadītājs J. Hienonens izteicis neapmierinātību ar sasniegtajiem rezultātiem un iesniedzis atlūgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma "HansaMatrix" koncerns šā gada pirmajā ceturksnī sasniedzis vēsturiski augstāko ceturkšņa pārdošanas apjomu - 9,635 miljonus eiro, kas ir 60% pieaugums pret 2022.gada pirmo ceturksni, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" par 2023.gada pirmā ceturkšņa konsolidēto starpperioda finanšu pārskatu.

Savukārt, salīdzinot ar 2022.gada ceturto ceturksni, pārdošanas rezultāti ir pieauguši par 11%.

2023.gada pirmajā ceturksnī sasniegti vēsturiski lielākie ieņēmumi - 9,635 miljoni eiro, tiem pieaugot par 60% pret 2022.gada pirmo ceturksni. EBITDA jeb peļņa no uzņēmumu pamatdarbības pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem bija 1,708 miljoni eiro, uz gada bāzes pieaugot par 111%. Periodā sasniegta 18% EBITDA rentabilitāte.

Koncerna ieņēmumu pieaugumu veicināja augstais pieprasījums galvenajās nozarēs, kas kopā ar aktīvo pārdošanas procesu un joprojām pastāvošo globālo pusvadītāju deficītu ir nodrošinājis ievērojamu pasūtījumu apjomu 2023.gada pirmā ceturkšņa beigās 26,6 miljonu eiro apmērā, pieaugot par 10% salīdzinājumā ar attiecīgo rādītāju 2022.gada ceturtā ceturkšņa beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālā aviokompānija "Finnair" šogad otrajā ceturksnī strādājusi ar 172 miljonu eiro tīrajiem zaudējumiem, salīdzinot ar 31 miljona eiro peļņu attiecīgajā laika periodā pērn, teikts piektdien publiskotajā lidsabiedrības paziņojumā.

Zaudējumus veicinājusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā krīze aviācijas nozarē.

Tāpat "Finnair" skaidro, ka finanšu rezultātus negatīvi ietekmējušas pasažieru prasības veikt atmaksas par pandēmijas dēļ atceltajiem lidojumiem. Laika periodā no februāra līdz jūnijam aviokompānija klientiem izmaksājusi vairāk nekā 270 miljonus eiro.

Aviosabiedrības tirdzniecības apjoms otrajā ceturksnī sarucis par 91,3% un veidojis 68,6 miljonus eiro, bet pārvadāto pasažieru skaits samazinājies par 97,5% - līdz 100 000.

"Finnair" prognozē, ka pieprasījums pakāpeniski palielināsies, taču joprojām pastāv neskaidrības attiecībā uz pandēmijas situācijas attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Salīdzinot ar pērnā gada jūnija nogali, šā gada otrā ceturkšņa beigās valstī likvidētas 186.4 tūkst. darbvietu, kas aizņemto darbvietu skaitu samazināja par 18.0%.

Privātajā sektorā likvidētas 164.4 tūkst. darbvietu, bet sabiedriskajā sektorā – 22.0 tūkst., kā rezultātā aizņemto darbvietu skaits samazinājās attiecīgi par 23.4% un 6.6%. Pavisam Latvijā reģistrētas 848.3 tūkstoši aizņemtu darbavietu, kas ir par 18 % mazāk nekā 2008. g. II ceturkšņa beigās, kad to skaits bija 1034.7 tūkstoši. Aizņemto darbvietu skaits šā gada jūnija beigās, salīdzinot ar marta nogali, valstī samazinājies par 40.6 tūkst. jeb 4.6%. Privātajā sektorā tās saruka par 27.4 tūkst. jeb 4.8%, bet sabiedriskajā sektorā – par 13.2 tūkst. jeb par 4.1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Strauji pieaug atlīdzības par ceļu satiksmes negadījumos personai nodarītajiem zaudējumiem

, 09.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotā statistika liecina, ka pēdējo gadu laikā strauji pieaugušas atlīdzības, ko apdrošinātāji izmaksājuši par ceļu satiksmes negadījumos personai nodarītajiem zaudējumiem.

Desmit gadu laikā, no 1997.gada līdz 2007.gada 1.maijam, apdrošinātāji apdrošināšanas atlīdzībās sakarā ar personai nodarītajiem zaudējumiem izmaksājuši gandrīz 3 miljonus latus. Savukārt, šā gada pirmajos četros mēnešos apdrošināšanas atlīdzībās par personai nodarītajiem zaudējumiem izmaksāti jau gandrīz 600 tūkstoši lati, kas ir 1/4 daļa no summas, kas izmaksāta desmit gadu laikā.

Tas norāda uz pozitīvu tendenci - arvien vairāk ceļu satiksmē cietušo apzinās savas tiesības un vienlaikus ar mantai nodarītajiem zaudējumiem piesakās atlīdzībām, kas paredzētas par personai nodarītajiem zaudējumiem.

Baiba Gribuste, LTAB valdes priekšsēdētāja vietniece: "Ar katru gadu pieaug sabiedrības informētība par savām tiesībām ceļu satiksmes negadījumos un reizē pieaug arī iesniegto pieteikumu skaits apdrošinātājiem par atlīdzībām, kas paredzētas par personai nodarītajiem zaudējumiem. Turklāt pēdējos gados strauji pieaudzis šī atlīdzību veida vidējās izmaksas lielums. Ja 2000.gadā šī atlīdzība bija vidēji 159 latu, tad pērn tā bija 377 latu un šogad jau ap 500 latu."

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Finnair» gūst vairāk nekā 61 miljonu eiro peļņu

Aivars Mackevics [email protected], 21.02.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somu lidsabiedrība Finnair, atskatoties uz pēdējo piecu gadu finansiālo guvumu, to vērtē kā spēcīga pieprasījuma, cenu kāpuma un veiksmīgu izmaksu samazināšanas programmu rezultātu. Lidsabiedrība ziņo par 61,4 miljonu eiro lielu peļņu 2005.gadā, kas 2004.gadā bijusi tikai 25,6 miljoni eiro. Savukārt kopējie ieņēmumi auguši par 12,1% sasniedzot 1,91 miljardu eiro. Tomēr Finnair darbības izmaksas kopā pat kāpušas par 9,2% sasniedzot 1,83 miljardus eiro. Degvielas izmaksas 2005.gadā pieaugušas par 37,7% sasniedzot 292,7 miljonus eiro. Cilvēkresursu izmaksas augušas par 13,8% sasniedzot 495,8 miljonus eiro. 2005.gadā Finnair pārvadājis 8,52 miljonus pasažieru, kas ir par 45% vairāk nekā 2004.gadā. Kopējie lidsabiedrības pārvadājumi, mērot ienākumos pēc nolidotajiem pasažieru kilometriem, kāpuši par 7,2% pie pieejamo sēdvietu kilometrāžas kapacitātes pieauguma par 5,1%, kas palīdzēja palielināt noslogojumu par 1,4% sasniedzot 72,6%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair «rok bedri» SAS

Valdis Vikmanis, 12.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas aviokompānijai Finnair notiek sarunas ar Norvēģijas aviokompāniju Norwegian Air, kas varētu izmantot Helsinku lidostu garajiem lidojumiem. Tādējādi atņemot tirgus daļu no galvenā konkurenta SAS, kurš šobrīd saskaras ar finansiālām grūtībām, ziņo Business Week.

Līgums paredzētu, ka Norwegian Air, kurai nav starpkontinentālie maršruti, varētu izmantot deviņus Finnair maršrutus Āzijā.

«Šobrīd mēs ar Norwegian Air pārstāvjiem apspriežam vairākus sadarbības variantus, ka vienu no tiem mēs arī izskatam arī iespēju atļaut izmantot mūsu starpkontinentālos maršrutus uz Āziju,» norādīja Finnair izpilddirektors Mika Vehvilainens (Mika Vehvilaeinen).

«Ja šāda vienošanās tiks panākta, tad SAS varētu tikt izstumts no Āzijas tirga,» uzsver Sydbank analītiķis Jakobs Pedersens (Jacob Pedersen).

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair strādās ar 40% kapacitāti

Ritvars Bīders, 02.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālā aviosabiedrība Finnair turpmākās dienas cer nodrošināt vismaz 40% no kompānijas regulārajiem reisiem, jo vairāki darbinieki pārtraukuši dalību streikā, ziņo Reuters.

Arodbiedrība, kas pārstāv Finnair lidmašīnu apkalpes darbiniekus, streiku uzsāka otrdien, 30. novembrī. Līdz šim streika dēļ Somijas aviokompānijai nācies atcelt vairāk nekā 500 reisus.

Streiks skāris arī Skandināvijas aviokompānijas SAS zemo cenu struktūrvienību Blue 1, taču šī lidsabiedrība atsevišķās sarunās ar darbiniekiem panākusi izlīgumu, tāpēc Blue 1 normālu darbību cer atsākt jau 2. decembra pēcpusdienā.

Finnair aprēķinājis, ka streiks aviokompānijai rada zaudējumus vidēji 2 līdz 2,5 miljonu eiro apmērā katru dienu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mēs vienā Finnair maršrutā pārvadājam vairāk cilvēku nekā Estonian Air visos tās maršrutos kopā. Un mēs esam nelieli spēlētāji Eiropā,» viesojoties Tallinā, sacījis Finnair prezidents un vadītājs Mika Vehvilainens (Mika Vehviläinen).

Runājot par Estonian Air nākotni, Vehvilainens teicis, ka pārvadātājam ir grūti laiki, tāpat kā citām reģionālajām aviokompānijām Skandināvijā un Baltijas valstīs.

Viņš uzskata, ka Eiropas civilās aviācijas tirgus konsolidēsies, līdzīgi kā telekomunikāciju nozare pēdējās desmitgadēs. Citiem vārdiem - mazākās un vājākās aviokompānijas, piemēram, Estonian Air un airBaltic vai nu izzudīs, vai apvienosies ar lielākām aviokompānijām kā Flybe.

«Pēdējos mēnešos mēs esam redzējuši kā vairākas reģionālās aviosabiedrības «aiziet pa burbuli». Cimber Sterling Dānijā, Malmö Aviation un City Airline Zviedrijā – visas ir bankrotējušas. Es nezinu, kura būs nākamā, bet daudzas cīnās,» skaidrojis Finnair prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru