Finanses

FKTK aptur Eastern European Payment System maksājumu pakalpojumu sniegšanu

Žanete Hāka, 11.11.2013

Jaunākais izdevums

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome pieņēmusi lēmumu ar otrdienu, 12. novembri, uz laiku apturēt maksājumu iestādes Eastern European Payment System (eepays.eu) maksājumu pakalpojumu sniegšanu.

Kā skaidro FKTK, šāds lēmums pieņemts, jo SIA Eastern European Payment System darbībā konstatēti trūkumi noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas iekšējās kontroles sistēmā. Uzņēmuma ieraksts reģistrēto iestāžu reģistrā ir saglabāts un līdz ar konstatēto trūkumu novēršanu, FKTK varēs lemt par uzlikto ierobežojumu atcelšanu.

FKTK lēmums paredz, ka SIA Eastern European Payment System nevar veikt maksājumu pakalpojumus, pieņemot jaunus klientu maksājumu uzdevumus. Tomēr sabiedrībai ir tiesības izpildīt līdz šim saņemtos klientu maksājumu uzdevumus, kā arī pēc esošo klientu rīkojuma atskaitīt uzņēmuma kontā iesaldētos līdzekļus uz klienta kontu citā kredītiestādē vai izsniegt līdzekļus skaidrā naudā.

Par maksājumu pakalpojumu sniegšanas apturēšanu SIA Eastern European Payment System nekavējoties jāinformē savi klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eastern European Payment System atkal varēs sniegt maksājumu pakalpojumus

Žanete Hāka, 12.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome nolēmusi atcelt SIA Eastern European Payment System iepriekš uzlikto ierobežojumu maksājumu pakalpojumu sniegšanai.

2013. gada 12. novembrī FKTK padome uz laiku apturēja SIA Eastern European Payment System maksājumu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums bija pieņemts, jo sabiedrības darbībā tika konstatēti Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā noteikto prasību pārkāpumi, bet ieraksts reģistrēto maksājumu iestāžu reģistrā tika saglabāts, nodrošinot sabiedrībai iespēju novērst trūkumus un atjaunot darbību.

Pārliecinoties, ka iepriekš konstatētie trūkumi ir novērsti, FKTK pieņēma lēmumu par darbības ierobežojumu atcelšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru