Citas ziņas

G. Bojārs uzņem Amsterdamas pilsētas delegāciju

Lāsma Amoliņa, 21.10.2003

Jaunākais izdevums

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs šodien uzņem Amsterdamas pilsētas delegāciju 20 cilvēku sastāvā, kuru vada Amsterdamas pilsētas vicemērs (Mark van der Horst). Delegācijā ietilpst arī Amsterdamas tirdzniecības palātas prezidents (Hans Zwarts) un uzņēmēji. Amsterdamas delegācija vizītes ietvaros ir iecerējusi viesoties Satiksmes ministrijā, Rīgas brīvostā, u.c. Amsterdamas pilsētas delegācija Rīgā ieradusies, lai tiktos ar Latvijas uzņēmējiem un citu institūciju pārstāvjiem, kas būtu ieinteresēti, veidot un pastiprināt sadarbību tirdzniecības un transporta jomās starp Latvijas un Amsterdamas reģionu ostām. Minētā vizīte ir organizēta saskaņā ar šogad maijā noslēgto vienošanos starp Amsterdamas ostu un Rīgas brīvostu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Viedoklis: Kvotu bēgļi Eiropā. Kāds būs Latvijas lēmums?

Olga Dabiža, International Organization for Migration (IOM) praktikante, 04.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Migrācija, imigrācija, kā ari imigranti tās ir tēmas, kuras Latvijas sabiedrība pēdējā laikā uztver

saasināti un arvien negatīvāk. Ar katru gadu migrācijas tēma kļūst aktuālāka un dažreiz

sabiedrība saskaras ar to, ka informācija, kas izskan plašsaziņas līdzekļos, nav pārbaudīta, ir

neprecīza vai pat sagrozīta. Rodas pārpratumi, neizpratne un maldīgi priekšstati. Plašsaziņas

līdzekļi Latvijā bieži pauž negatīvo, steriotipisku viedokli par migrāciju un imigrantiem. Visai

bieži, lai saasinātu tēmu, tiek izrautas frāzes no intervijām, diskusijām un apjomīgiem

rakstiem, tādejādi zūd to sākotnējā nozīme un vēstījuma mērķis. Izveidojas nepareizais

priekšstats par migrācijas tēmu.

Viena no aktuālākajam tēmām, kas pēdējos mēnešus ir bijusi Eiropas un visas pasaules

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ĀM: Ja Latvija neatbalstīs patvēruma meklētāju uzņemšanu, sagaidāmas nopietnas politiskas, finansiālas un juridiskas sekas

LETA, 14.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Latvija neatbalstīs patvēruma meklētāju uzņemšanu, valstij ilgtermiņā ir sagaidāmas nopietnas politiskas, finansiālas un juridiskas sekas, valdībā iesniegtajā ziņojumā norāda Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM). ĀM vada Edgars Rinkēvičs, kura pārstāvētā partija Vienotība pašlaik vienīgā no koalīcijas partijām pauž skaidru atbalstu bēgļu uzņemšanai Latvijā.

ĀM uzsver, ka Latvija zaudēs iespēju gūt Eiropas Savienības (ES) institūciju atbalstu Latvijai interesējošos jautājumos, piemēram, austrumu robežas stiprināšanā, kopēja ES ietvara izstrādē cīņai pret hibrīddraudiem, kompensāciju mehānisma noteikšanā saistībā ar Krievijas ieviestajām sankcijām un citos.

Ziņojumā teikts, ka Latvija var saskarties ar ES institūciju lēmumu novilcināšanu. Piemēram, Eiropas Komisijai ir jāapstiprina Latvijas nacionālās programmas 56 miljonu eiro apmērā, ieskaitot Latvijas līdzfinansējumu, ar Patvēruma, migrācijas un integrācijas fondu un Iekšējās drošības fondu. Iekšējās drošības fonda līdzekļus Latvija iegulda robežu pārvaldības un uzraudzības uzlabošanā. Savukārt ar Patvēruma, migrācijas un integrācijas fonda finansējumu plānots uzlabot Latvijas patvēruma meklētāju uzņemšanas spējas, nodrošināt patvēruma procedūru atbilstību ES standartiem, uzlabot personu, kam piešķirts starptautiskās aizsardzības statuss, integrēšanu, kā arī atgriešanas programmu efektivitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdību veidojošo partiju koalīcija šodien nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Kā žurnālistiem pastāstīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), uz 14.septembrī gaidāmo Eiropas Savienības (ES) iekšlietu ministru sanāksmi iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) brauks ar iepriekš pieņemto Latvijas pozīciju bēgļu uzņemšanas jautājumā.

«Nav vienošanās, strādāsim tālāk,» norādīja Straujuma, vienlaikus piebilstot, ka aicinās jautājuma risināšanā iesaistīties arī Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

«Šodien ļoti nopietni diskutējām. Vienošanos koalīcija nav panākusi. Acīmredzot pirmdien Kozlovskis brauks ar to pašu pozīciju, kas Latvijai ir, proti, iepriekšējo pozīciju,» sacīja Ministru prezidente.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja Latvija piekritīs uzņemt 776 personas, uzturēšanās pabalsts un pabalsts valodas apguvei kopā izmaksātu ap 2,8 miljoniem eiro jeb ap 237 000 eiro mēnesī, teikts Latvijas pozīcijas projektā par Eiropas Komisijas piedāvājumu uzņemt papildu bēgļus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Saeimas Eiropas lietu komisija šodien no darba kārtības izslēdza jautājumu par Iekšlietu ministrijas sagatavoto Latvijas pozīcijas projektu ārkārtas ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē par papildu bēgļu uzņemšanu. Pirms komisijas sēdes valdību veidojošo partiju koalīcija nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Pabalstu valodas apguvei varēs segt no Eiropas Savienības (ES) Patvēruma un migrācijas fonda vienreizējā maksājuma 6000 eiro par katru pārvietoto personu jeb kopā 4 656 000 eiro, teikts pozīcijas projektā. Ja Latvija apņemsies uzņemt 776 personas, tad pēc statusa piešķiršanas būs nepieciešami 2 384 989 eiro jeb 198 749,12 eiro mēnesī uzturēšanās pabalstam un 463 737,6 eiro jeb 38 645 eiro mēnesī pabalsts valodas apguvei, kopumā 2 847 527 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Bojārs: Ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne

NOZARE.LV, 23.03.2012

Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA "New Europe" valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvākajam laikam pietiekami perspektīvi ir divi nekustamo īpašumu tirgus segmenti - ekonomiskās klases dzīvokļi un ekskluzīvie dzīvokļi, tomēr tirgus nākotne būs ekonomiskās klases dzīvokļiem, uzskata nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA New Europe valdes priekšsēdētājs Gundars Bojārs.

«New Europe ir izveidojusi nopietnu sistēmu dzīvokļu tirgus analīzei, pie mums pēc konsultācijām vēršas pat daži nopietni nekustamo īpašumu vērtētāji, kuriem šī informācija šķiet ļoti profesionāla un interesanta. Protams, ka visas prognozes darbojas tikai tad, ja pasaulē nenotiek kādi liela mēroga satricinājumi,» skaidroja Bojārs.

Viņš piebilda, ka attīstītājiem jābūt uzmanīgiem ar ekskluzīvo dzīvokļu segmentu, jo precīzi jāidentificē tā auditorija, kura ir šo dzīvokļu potenciālie pircēji.

«Mūsuprāt, ekonomiskās klases dzīvokļi ir īpašumu tirgus nākotne. Vajadzība pēc tādiem dzīvokļiem ir milzīga, jo Rīgas novecojušais dzīvojamais fonds palielinās ar katru gadu un tā vietā diemžēl netika radīts nekas. Tas, kas ir tapis «treknajos gados», atskaitot pašvaldības dzīvojamo fondu, ir ļoti ātri uzbūvēti milzīgi lieli dzīvokļi ar apšaubāmu kvalitāti, kurus tagad ir pārņēmuši banku uzņēmumi. Šo īpašumu likviditāte ir ļoti zema,» sacīja Bojārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma Aizliegtais paņēmiens žurnālisti sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Tokyo City atklājuši aplokšņu algu un nelegālās nodarbināšanas pārkāpumus, aģentūrai LETA pastāstīja raidījuma vadītājs Guntis Bojārs.

LTV aģentūru LETA informēja, ka no nākamās pirmdienas, 25.septembra, raidījums Aizliegtais paņēmiens uzsāks piecu raidījumu sēriju ar nosaukumu operācija Tokija, kas būs vērojama LTV kanālā katru pirmdienas vakaru plkst.19.30.

Raidījumu sērijas laikā varēs vērot, kā piecu mēnešu garumā Aizliegtā paņēmiena žurnāliste kā trauku mazgātāja iefiltrējās vienā no lielākajiem Rīgas ēdināšanas uzņēmumiem Tokyo City.

Aizsega laikā atklāti tādi pārkāpumi kā darbinieku atalgojuma izmaksa aploksnēs, oficiāli neuzskaitītas darba stundas, kā arī nelegāla studentu no Uzbekistānas un Bangladešas nodarbināšana. Izmeklēšanas gaitā iesaistījies arī Valsts ieņēmumu dienests (VID) un Finanšu policija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs uzskata Valsts kontroles revīziju par pilnīgu murgu, ko nav vērts komentēt un salīdzināja Valsts kontroli ar ar kāmīti, kuram ir labs PR, atšķirībā no žurkas, kas šajā gadījumā ir Rīgas dome un Dienvidu tilta projekts.

Gundars Bojārs atcerējās joku - "Ar ko spīdīgs, tīrs, nolaizīts kāmis atšķiras no smirdīgas, netīras, slikta paskata žurkas? Kāmim ir labāks PR!" un teica, ka pašlaik situācija ar Dienvidu tiltu un VK revīziju esot līdzīga. G. Bojārs arī sacīja: "Acīmredzot, īstenojot Dienvidu tilta projektu, Rīgas domei vajadzēja vairāk naudas ieguldīt publiskā tēla veidošanā!"

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopējais finansējums, kuru būs nepieciešams tērēt bēgļu uzņemšanai Latvijā, būs mērāms miljonos eiro, šodien pēc darba grupas, kurai jāizstrādā Latvijas apstākļiem piemērota sistēma patvēruma meklētāju uzņemšanai, sēdes žurnālistiem pastāstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieks Dmitrijs Trofimovs.

Šodien darba grupa sanāca uz pēdējo sēdi, lai jau rīt IeM valdībā prezentētu plānu, kā tiks uzņemti un integrēti patvēruma meklētāji. Trofimovs solīja, ka plānā definētie pasākumi būs pietiekami precīzi, lai ikviens sabiedrības pārstāvis varētu izsekot visai procedūrai, - sākot ar patvēruma meklētāja atlasi un beidzot ar bēgļa izglītības, nodarbinātības un dzīvesvietas jautājumiem.

Trofimovs pastāstīja, ka plānā būs iekļauts arī «indikatīvs aprēķins,» cik izmaksās bēgļu uzņemšana un integrācija.

Jau šobrīd varot teikt, ka Eiropas fondu finansējums nebūs pietiekams, tāpēc būs vajadzīgs arī finansējums no valsts budžeta. Precīzu kopējo finansējuma apmēru Trofimovs pagaidām atturējās nosaukt, taču tas būs «miljonos mērāms». «Rīcības plānā būs indikatīvi iezīmēts uz pieņēmumiem balstīts finansējuma aprēķins, jo ir skaidrs, ka Latvijai paredzēto cilvēku skaits ir tāds, kāds ir. Kāds būs cilvēku reālais portrets, varam tikai prognozēt, līdz ar to reālais finansējums būs no tā stipri atkarīgs,» uzsvēra Trofimovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vienojas par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā - divos gados var uzņemt 250 cilvēku

LETA, 06.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība šodien ārkārtas sēdē vienojusies par Latvijas nostāju bēgļu jautājumā, plānojot, ka divu gadu laikā valsts varētu uzņemt 250 šādu cilvēku.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc slēgtās valdības sēdes žurnālistiem sacīja: «Valdība pieņēma lēmumu, ka Latvija brīvprātīgi ir gatava uzņemt bēgļus un šis ir vienreizējs pasākums.» Valdības sēdē pārrunāti «visi kompleksie jautājumi», kas saistīt ar migrācijas problēmām Eiropas Savienības (ES) dienvidos. Vienošanās esot par solidaritāti ne tikai bēgļu uzņemšanā, bet arī robežapsardzē un attīstības programmu pilnveidošanā Āfrikā un citās bēgļu izcelsmes zemēs.

Vēl nepieciešams vienoties, kā Latvija organizēs šo bēgļu uzņemšanu un integrāciju, piebilda valdības vadītāja. Viņa paskaidroja, ka uzņemamo bēgļu skaits saistīts arī ar valsts iekšzemes kopproduktu un iedzīvotāju skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Intervija: Imigrācijai ir jābūt selektīvai

Sandris Točs, speciāli DB, 03.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Imigrācijai jābūt vērstai uz to, lai mums būtu tautsaimniecībai nepieciešamais darbaspēks nevis pabalstu meklētāji

Tā intervijā atzīst LU Ekonomikas un vadības fakultātes profesors Mihails Hazans.

Eiropas Savienībā tikušo nelegālo bēgļu uzņemšana Latvijā – vai tas ir neizbēgami?

Ceru, ka tas nav neizbēgami, un šis ir brīdis valsts vēsturē, kad daudz kas atkarīgs no konkrētu cilvēku teikšanas un politiskās gribas. Es domāju, no mūsu, Latvijas, puses. Var iet kopā ar plūsmu un rīkoties «kā mums pateiks». Un var izskaidrot, kāpēc Latvijai nebūtu pareizi to darīt. Uzskatu, ka Latvijai lēmums uzņemt nelegālos imigrantus nebūtu pareizs.

Vai šīs nelegālo imigrantu uzņemšanas kvotas ES dalībvalstīm netiks padarītas obligātas?

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jaunā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu

Žanete Hāka, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) jaunā uzņemšanas korpusa pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietots arī rokas pulkstenis, kas pieder centra ilggadējam darbiniekam - ārstam Andrim Lutumam, kurš, būdams 1.kursa students, centrā ieradās 1973.gadā un kā sanitārs uzsāka darbu uzņemšanas nodaļā.

RPNC valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins sacīja, ka gada laikā centrā tiek uzņemti 9,5 tūkstoši pacientu, no kuriem 89% tiek atvesti ar ātro palīdzību. Tāpēc ļoti svarīga ir jaunā uzņemšanas nodaļa, kas šobrīd atrodas 190 gadus vecā ēkā.

Uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecība ietilpst ERAF līdzfinansētā «Veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas» projektā un izmaksās pavisam 2,66 miljonus latu, no tiem vairāk nekā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra jaunā uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecību veiks Skonto Būve, un darbus plānots pabeigt septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lielākais investors pērn - igauņu Hansapank

Māris Ķirsons, Ieva Mārtiņa, Ingrīda Drazdovska, 11.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gadā vislielākās ārvalstu tiešās investīcijas Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā ir veikusi Igaunijas Hansapank.

To rāda SIA Lursoft pēc LR Uzņēmumu reģistra informācijas apkopotie dati. Tieši finanšu un nekustamā īpašuma jomas ir tās, kurās pērn ārvalstu investori investējuši tieši caur uzņēmumu pamatkapitālu, atzīst SIA Lursoft valdes loceklis Ainars Brūvelis. Viņš norāda, ka teju vai 90 milj. Ls ārvalstu tiešo investīciju pērn nonākuši finanšu sektorā strādājošo kompāniju pamatkapitālā. A. Brūvelis secina, ka šajā jomā kopējie ārzemnieku ieguldījumi ir pat vēl lielāki, jo šajā ciparā ietverti tikai lielākie ārzemnieku ieguldījumi, turklāt bez bankām ir vēl citas tā dēvētās nebankas.

Īpašums kā magnēts

A. Brūvelis norāda, ka nekustamais īpašums visdažādākajos veidos ir faktiski ārvalstu investorus gluži kā magnēts pievelkoša joma. 2006. gadā tiešās ārvalstu investīcijas Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā, kuri darbojas nekustamo īpašumu jomā, pārsniedza 110 milj. Ls. Turklāt tie ir tikai lielo investoru ieguldījumi, neskaitot ieguldījumus dažu simtu tūkstošu Ls apmērā. Vēl vairāk - jārēķinās, ka tikai lielie ārvalstu investori ir ieguldījuši caur pamatkapitālu teju vai 10 milj. Ls ar nekustamo īpašumu tieši saistītajā - būvniecības biznesā. "Iepriekšminētie cipari varētu būt vēl iespaidīgāki, ja šajā jomā ieskaitītu ārzemnieku ieguldījumus kompānijās, kuras nodarbojas ar mežsaimniecību un lauksaimniecību," uzsver A. Brūvelis. Viņš arī atgādina, ka nekustamo īpašumu mērķprojektu īstenotāji un apsaimniekotāji ir ņēmuši kredītus, kuri novirzīti to pašu nekustamo īpašumu projektu attīstībai, un reģistrējuši lielas komercķīlas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien ar zvērināta advokāta Armanda Šūmaņa starpniecību ventspils mērs Aivars Lembergs izplatījis paziņojumu medijiem, kurā noliedz līguma par maksāšanu kādai partijai eksistēšanu. Piedāvājam iepazīties ar visu paziņojuma tekstu.

"Pirmā latviešu oligarha viedoklis no cietuma

Šobrīd nav nekā vieglāka, kā Lembergu nesodīti noliet ar dubļiem - viņam nav nekādu iespēju uz to pienācīgi atbildēt.

Tiem politiķiem, kuri Lembergu uzskatīja par savu nopietnāko konkurentu, un tāpēc visādi veicināja pēdējā laika notikumus, mana apcietināšana ir ļoti ērta. Ierobežoto resursu dēļ es neatkārtošu tās tēzes, kuras jau paudu uzreiz pēc valsts prezidentes mākslīgi izraisītās politiskās krīzes, kas bija pamatota ar it kā drošības iestāžu likumu nepareiziem grozījumiem. Pēdējo dienu notikumi aizvien vairāk pierāda, ka man jau tobrīd bija taisnība - Freibergas kundze rīkojās politisku iemeslu dēļ un (apzināti vai neapzināti) 9.Saeimas revanšistu interesēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gundars Bojārs kļūst par LPP/LC biedra kandidātu

Atis Rozentāls, Db, 13.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas LPP/LC valde pirmdien, 12.janvārī, apstiprinājusi 51 jaunu biedru kandidātu, tajā skaitā par biedra kandidātu apstiprināts bijušais Rīgas mērs Gundars Bojārs.

G.Bojārs līdz šim jau darbojies Rīgas domes LPP/LC frakcijā uz atsevišķi noslēgta sadarbības līguma pamata, kas paredzēja vienotu pozīciju vai viedokļu saskaņošanu frakcijas deputātu balsojumos Rīgas domē, informēja partijas LPP/LC preses sekretārs Edgars Vaikulis. Viņš neizslēdza iespēju, ka G.Bojārs varētu kandidēt Rīgas domes vēlēšanās no LPP/LC saraksta, taču norādīja, ka vēlēšanu kandidātu saraksti vēl nav apstiprināti. G.Bojārs Rīgas domē ievēlēts 2005. gadā no LSDSP saraksta. Iepriekšējā domes sasaukuma laikā no 2001. līdz 2005. gadam G.Bojārs bija Rīgas mērs, arī pārstāvot LSDSP.

Par pārējiem 50 biedru kandidātiem zināms vien tas, ka tie ir uzņēmēji, studenti, pensionāri, valsts pārvaldē un pašvaldībās strādājošie, bet tās neesot sabiedrībā pazīstamas personas, norādīja E.Vaikulis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

No amatiem atbrīvo laikraksta Diena un portāla Diena.lv galvenos redaktorus

Dienas Bizness, 05.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 5. augustā, izdevniecības Dienas Mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs no amatiem atbrīvojis laikraksta Diena galveno redaktoru Sergeju Ancupovu un portāla Diena.lv galveno redaktori Gunitu Ogriņu. S. Ancupova līdzšinējais pirmais vietnieks Dzintars Zaļūksnis pazemināts amatā un turpmāk Dienā ieņems redaktora amatu ar pārbaudes laiku.

Guntis Bojārs savu lēmumu pamato ar Dienas Mediju darbinieku 29. jūlija iesniegumu AS Diena padomes priekšsēdētājam Jānim Ogstam un AS Diena valdes priekšsēdētājam Uldim Salmiņam. Iesniegumā Dienas Mediju darbinieki, satraukti par negatīvu ietekmi uz Dienas zīmolu, aicināja nekavējoties no amatiem atbrīvot S. Ancupovu, G. Ogriņu un Dz. Zaļūksni. Šo iesniegumu atbalstījuši arī citi AS Diena uzņēmumu darbinieki, kā arī daudzi Dienas ārštata autori. Atbilde uz šo iesniegumu tika lūgta līdz 2. augustam, bet tā nav saņemta līdz šim brīdim. Šis fakts novedis pie ļoti saspīlētas situācijas laikrakstu redakcijā un uzņēmumā kopumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās Valsts ieņēmumu dienesta administratīvās ēkas komplekss Mežaparka teritorijā varētu izmaksāt ap 100 miljoniem eiro.

Šo projektu, kas atradīsies topošajā pilsētā Mežaparkā un kuru attīsta Gundara Bojāra vadītais New Europe, plānots realizēt triju gadu laikā no brīža, kad tiks saņemts darba uzdevums, apvienojot valsts un privātās investīcijas. Zināms arī viens no potenciālajiem finansētājiem - tā varētu būt Vācijas banka Hypo Real Estate, kam pieejami daudz lētāki resursi, Db atklāja G. Bojārs. Viņš minēja, ka Vācijas banka jau iepriekš esot apstiprinājusi, ka būtu gatava līdzdarboties 90 % apmērā no kopējām investīcijām. «Vēl ir citi interesenti, arī vietējās bankas ar lielu rietumu «aizmuguri». Kopumā, protams, jautājums cenā. Izvēlēsimies to, kurš piedāvās lētāku finansējumu,» klāstīja G. Bojārs. Viņš atgādināja, ka projekta realizācijai tiktu dibināts kopuzņēmums ar Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) ar 12 milj. Ls statūtkapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Patiesībā man tās [naudas] nemaz nav. Visu algu mēneša laikā arī iztērēju, man nav izdevies izveidot uzkrājumus vai ārkārtīgi daudz nopelnīt,» intervijā žurnālam Playboy norāda bijušais politiķis un Rīgas Domes vadītājs Gundars Bojārs.

Viņš atzīst, ka vienreiz izdevies gūt lielus ienākumus, pārdodot zemi pie Durbes ezera. «Zemi Durbes ezera deviņdesmito gadu vidū biju nopircis par 3000 dolāriem, tolaik man tā bija liela nauda. Trekno gadu beigās šo zemi pārdevu par 130 tūkstošiem latu,» viņš stāsta intervijā Playboy. Stāstot par saviem tēriņiem, viņš norāda, ka īpašu izdevumu pašlaik viņam neesot. «Mašīna man ir funkcionāla – Mitsubishi Pajero. Manuprāt, vislabākā mašīna mežam; jau ceturtā pēc kārtas. Mainot vienmēr domāju, vai neņemt citu marku, bet beigās palieku pie šīs pašas,» viņš norāda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas ekonomisko pārstāvniecību ārvalstīs īstenotie projekti

, 12.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārstāvniecība Zviedrijā (Stokholmā)

Pārstāvniecību vada Guntis Rubīns

MIO (otra lielākā mēbeļu tirdzniecības ķēde aiz IKEA) sākusi sveču eksportu no Latvijas ražotāja, kā arī paneļmāju eksportu. Latvijas uzņēmumi, kas Zviedrijā piedalījās dažādās marketinga aktivitātēs pagājušā gada beigās š.g. sākumā ir uzsākuši jaunus eksporta projektus - Primekss, Arčers, UPB, vairāki pārtikas pārstrādes uzņēmumi - projekta Go Sweden dalībnieki.

Pārstāvniecība turpina sadarbību ar General Motors (SAAB Automobile). Divi Latvijas uzņēmumi ir sākuši strādāt pie specialā autobūves sertifikāta TS 16949 iegūšanas, kas ir priekšnoteikums kļūšanai par tiešo piegādātāju autoražotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākti vērienīgi renovācijas un pārbūves darbi Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā

Lelde Petrāne, 07.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

9.maijā līdz ar kapsulas iemūrēšanu jaunās uzņemšanas nodaļas kompleksa pamatos Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs, izmantojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu, uzsāk vērienīgu pārbūvi un renovāciju Tvaika ielā 2, informēja centra pārstāve Silva Bendrāte.

Kapsulā ievietots vēstījums nākamajām paaudzēm, kurā īsi ieskicēta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra celtniecības vēsture un šodienas kolektīva mērķi un centieni.

«Agrāk šo vietu sauca par Aleksandra augstumiem. Psihiatriskās slimnīcas pirmās ēkas te uzbūvēja 1824.gadā, turpat pirms 190 gadiem. Nopietni būvniecības un atjaunošanas darbi slimnīcā nav notikuši 50 gadus. ERAF līdzfinansējums ļauj veidot mūsdienīgu ārstniecības vidi, kvalitatīvāku padarīt ārstniecības pakalpojumu, parūpēties par pacientu un ārstniecības personāla ērtībām,» skaidro RPNC valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins.

Uzņemšanas nodaļas kompleksa celtniecība ietilpst ERAF līdzfinansētā Veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas projektā un izmaksās pavisam divus miljonus 66 tūkstošus latu, no tiem vairāk nekā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkursā «Atbalsts darba aizsardzības filmu uzņemšanai» par labākajām atzītas AS Stora Enso Latvija, Latvijas Celtnieku arodbiedrības un Latvijas Autisma apvienības idejas par darba aizsardzības filmu veidošanu. Katra organizācija filmas uzņemšanai saņems 1000 latu lielu līdzfinansējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes 79.sēde

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11.09.2007.

Plkst.14.00

Darba Kārtība:

1. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība Rīgā

2. Par Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta padotībā esošo izglītības iestāžu peldbaseinu izmantošanas maksas noteikšanu

3. Par pirmsskolas izglītības iestādes dibināšanu Rīgā, Pārslas ielā 16

4. Par izmaiņām Rīgas bāriņtiesas sastāvā un grozījumiem Rīgas domes 13.09.2005. lēmumā Nr.387 "Par Rīgas bāriņtiesas sastāvu"

5. Grozījumi Rīgas domes 21.02.2006. saistošajos noteikumos Nr.40 ''Par pašvaldības palīdzību audžuģimenei ''

6. Grozījumi Rīgas domes 25.10.2005. saistošajos noteikumos Nr.26 "Par svētku pabalstu politiski represētajām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas domes darbinieki Ziemassvētkos saņems prēmijas

Lāsma Amoliņa, 19.12.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs ir parakstījis rīkojumu par prēmiju izmaksu darbiniekiem — tās tiks izmaksātas līdz 75 % no darba algas, proporcionāli 2003. gadā nostrādātajam laikam. G.Bojārs uzsver, ka Rīgas domes darbinieki, ņemot vērā darba intensitāti, ir pelnījuši prēmijas. Rīgas dome vēlas finansiāli uzmundrināt savus darbiniekus un aicina arī citu institūciju vadītājus to darīt,» sacīja G.Bojārs, norādot, ka konkurētspējīgs atalgojums ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai pašvaldība varētu piesaistīt kvalificētus un labus darbiniekus darbam pašvaldībā. G.Bojārs arī norādīja, ka vēlētās amatpersonas prēmijas nesaņems. Jāatgādina, ka prēmijas pašvaldības darbinieki saņēma arī uz 18. novembri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) un bijušā Ventspils mēra Aivara Lemberga 1999. gadā noslēgtā vienošanās paredzējusi, ka partija saņems 70 000 latu, ziņo Latvijas Radio.

Līgumu 1999. gadā parakstīja Aivars Lembergs, Juris Bojārs un LSDSP bijušais Saeimas frakcijas vadītājs Egils Baldzēns, Latvijas televīzijas raidījumā 100. pants atklājis bijušais LSDSP priekšsēdētājs Juris Bojārs.

Bojārs neesot varējis atcerēties precīzu summu, kādu partija saņēmusi par līguma pildīšanu, taču piebildis, ka neviena partija nevarot pastāvēt bez sponsoriem.

Bojārs neuzskata, ka sakarā ar vienošanos ir notikusi politiskā korupcija.

Publiski pieejamais vienošanās teksts vietām esot aizkrāsots, un pilnībā nav identificējams. Taču tas liecina, ka līgums slēgts starp pusēm V, kas varētu būt kāds ar Ventspili saistīts uzņēmējs, un S, kas iespējams bija LSDSP, liecina vienošanās teksts, ziņo LNT.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mārupes novada mērs: ap piesārņojumu Mārupītē sacelta pārāk liela ažiotāža

BNS, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ap piesārņojumu Mārupītē un tās novadgrāvjos sacelta pārāk liela ažiotāža, uzskata Mārupes novada domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

«Ažiotāža ir sacelta pārāk liela – nav šis apdraudējums tik liels. Bija arī lietus ūdens, kas atšķaidīja šos mazgāšanas līdzekļus, tā kā šī koncentrācija ir spēcīgi samazinājusies,» viņš sacīja intervijā LNT raidījumam 900 sekundes.

Komentējot Rīgas vicemēra Andra Amerika izteikumus, ka šī katastrofa Rīgai varētu izmaksāt ap 100 tūkstošiem latu, Bojārs norādīja, ka «pie lielas ažiotāžas var pateikt arī, ka būs jāmaksā 500 tūkstoši vai miljons».

Mārupes novada pašvaldības vadītājs gan neminēja precīzus aprēķinus, cik domei šī avārija izmaksās, tomēr uzsvēra, ka attīrīšanas darbos ļoti aktīvi iesaistījies uzņēmums, no kura pēc ugunsgrēka nolūda ķīmiskās vielas, un tas apmaksā piesārņotā ūdens savākšanu no grāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Laikrakstam Diena atkal jauns redaktors – fotogrāfs Znotiņš

Dienas Bizness, 24.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nepilnas trīs nedēļas pēc īpašnieku maiņas laikrakstam Diena iecelts jauns galvenais redaktors – no otrdienas šos pienākumus sāk pildīt fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, informē a/s Diena sabiedrisko attiecību pārstāve Anna Muhka.

Iepazīstinot ar jauno galveno redaktoru, Dienas 51% īpašnieks uzņēmējs Viesturs Koziols norādīja, ka darbojies ar viņu vairākos projektos. Iepriekš abi strādājuši, piemēram, uzņēmēja žurnālā Republika.lv. Viņš teica, ka vēlas stiprināt kolektīvu ar profesionālu, stipru, uzticamu cilvēku, kurš ir lojāls valstij un kura vērtības sakrīt ar viņa vērtībām.

Savukārt Guntis Bojārs, kurš galvenā redaktora pienākumus pildīja kopš Sergeja Ancupova atbrīvošanas no amata augusta sākumā, arī turpmāk būs Dienas koncernā ietilpstošā uzņēmuma SIA Dienas mediji galvenais redaktors. Dienas mediji izdod laikrakstu Diena, laikrakstu Dienas Bizness, septiņus reģionālos laikrakstus un uztur desmit interneta portālus.

Komentāri

Pievienot komentāru