Citas ziņas

Gandarīti par valdības solījumu atbalstīt industriālos parkus

Ingrīda Drazdovska, 03.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunās valdības deklarācijas projektā iekļautais punkts veicināt industriālo, tehnoloģisko un biznesa parku attīstību un darbību vērtējams pozitīvi, pauda industriālo parku attīstītāja NP Properties vadība.

Projektā iekļauts arī punkts, kas paredz kopumā atbalstīt industriālo teritoriju un uzņēmējdarbībai nepieciešamās infrastruktūras izveidi.

«Šī ir pirmā valdība, kas pievērsusi uzmanību industriālajiem parkiem, viešot cerību, ka beidzot varētu tikt definēta industriālo parku nozare un izstrādāti vienoti tās kritēriji,» vērtēja NP Properties valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja. Tomēr vienlaikus viņa izteica bažas par plānoto nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) likmes dubultošanu, kas, pēc viņas domām, ir pretrunā ar projektā pausto labo gribu.

Tiesa, šobrīd neesot skaidrs, kādu atbalstu valdība paredzējusi. Pēc viņas domām, visupirms būtu jādefinē pati nozare un vienoti tās kvalitātes un darbības kritēriji. Nākamie soļi būtu pasaules prakses ieviešana Latvijā attiecībā uz nozares funkcijām un atbalsta mehānismiem ar mērķi nodrošināt pēc iespējas pievilcīgākus priekšnosacījumus investoru piesaistei un ražošanas veicināšanai kopumā.

SIA NP Properties lielākajās un stratēģiski nozīmīgākajās pilsētās izveidojis 8 industriālos parkus, kuru kopējā platība ir vairāk nekā 140 ha. Tajos darbojas aptuveni 120 nomnieku. Šobrīd ir iznomātas ražošanas, noliktavu un biroju telpas 140 tūkst. m2 platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvēloties ministru amatu kandidātus būtu jāņem vērā arī sabiedrības viedoklis, raidījumā 900 sekundes norādīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Kā piemēru viņš minēja Intu Dālderi, kurš, pēc viņa domām, ir labākais kultūras ministrs kāds bijis. I.Dālderis esot saņēmis plašu sabiedrības atbalstu. A.Lembergs arī piebilst, ka jāņem vērā arī vēlēšanās izteiktie viedokļi, proti, atzīmētie plusi un mīnusi, kā arī nevalstisko organizāciju teiktais. Viņš arī pauda viedokli, ka izveidotā valdības deklerācija būtu publiski jāapspriež.

Savukārt, runājot par šodien, 1.novembrī, paredzēto Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdi, A.Lembergs norādīja, ka pēc tās nekas būtiski nemainīsies. Sēdē tiks arī spriests par tiem ministru amata kandidātiem, par kuriem vēl neesot pilnīgas skaidrības, vai arī uz vienu amatu ir vairāki kandidāti. Tāpēc esot jāskatās, kurš būtu piemērotāks. Ventspils mērs arī norādīja, ka ZZS ir uzņēmusies trīs problemātiskākās nozares, un tas no ZZS viedokļa neesot īpaši gudri, nezinot budžeta aprises. A.Lembergs arī bilda, ka labklājības un veselības nozares ir finansiāli visietilpīgākās, kurās gaidāms arī liels budžeta samazinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru