Jaunākais izdevums

AS GUTTA, investējot 3,5 miljonus eiro, uzstādīta un darbību sākusi Baltijas valstīs pirmā aseptiskā pildīšanas PET līnija, kuras ražošanas jauda ir līdz 12 tūkstošiem pudeļu stundā. Kopējais AS GUTTA pēdējā pusotra gada laikā veikto investīciju apjoms ražotnes modernizācijā sasniedzis 6 miljonus eiro, Db.lv informēja AS GUTTA valdes priekšsēdētājs Didzis Zālītis.

"Esam pirmie Baltijā, kas uzstādījuši šādu aseptisko aukstās pildīšanas PET līniju. Arī pasaulē šī tehnoloģija ir salīdzinoši jauna. Aseptiskā pildīšana nozīmē to, ka sterilizācijā uzkarsētais produkts tiek strauji atdzesēts un aseptiskos apstākļos pildīts pudelēs. Produkts nesaskaras ar ārējo vidi, tāpēc produkcijas kvalitātes nodrošināšanai nav nepieciešams izmantot konservantus. Faktiski, maksimāli tiek saglabātas dzēriena dabīgās īpašības," informē Didzis Zālītis, AS GUTTA valdes priekšsēdētājs.

"Pateicoties šai līnijai, esam uzsākuši ražot jaunu bezkonservantu nektāru Gutta Free. Šos nektārus varēs uzglabāt līdz pat 12 mēnešiem, un tie nezaudēs savu garšu un veselīgās īpašības. Ņemot vērā, ka Latvijas iedzīvotāji aizvien vairāk uzmanības pievērš tieši produktu veselgumam un dabīgumam, aukstā aseptiskās pildīšanas līnija sniedz mums iespēju ražot bezkonservantu dzērienus. Pēdējā pusotra gada laikā veiktās investīcijas ražotnes modernizācijā ļaus veiksmīgāk sasniegt izvirzītos mērķus - palielināt GUTTA tirgus daļu Latvijā, kā arī agresīvāk paplašināt mūsu pozīcijas Igaunijas un Lietuvas tirgos," turpina Didzis Zālītis.

Uz jaunās aseptiskās pildīšanas līnijas sākts ražot Gutta Free produkcija - augļu nektāri bez konservantiem. Tiek ražoti četri nektāru veidi: apelsīnu, ābolu, multiaugļu un sarkano vīnogu-ābolu-granātābolu. Bezkonservantu Gutta Free tiek ražota 0,425 litru (vēlāk plānots ražot arī 0,75 litru tilpumu) fasējumā.

AS GUTTA kas ietilpst NP Confectionary AB grupā, ir otrs lielākais sulu, nektāru, sulas dzērienu, dzeramā ūdens un gāzēto bezalkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā un Igaunijā. 2007. gada februārī/martā uzņēmums aizņēma 24% Latvijas, 17,5% Igaunijas un 7% Lietuvas sulu, nektāru un negāzēto dzērienu tirgus. Uzņēmums ražo produktus ar zīmoliem Gutta, Samba, Gutta MAX, Everest, Rāmava, Rīgas Kvass u.c.

2006. gadā AS GUTTA neto apgrozījums, salīdzinot ar 2005. gadu, pieauga par 15%, sasniedzot 11,5 miljonus latu. 56 % no uzņēmuma ražotās produkcijas tika realizēti Latvijā, pārējais - eksporta tirgū, no kuriem 21% Igaunijā un 17% Lietuvā. Kopā pērn pārdoti 60,5 miljoni litru AS GUTTA" bezalkoholisko dzērienu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viegli lietojamas daudzfunkcionālās iekārtas "Deskjet" nodrošina pilnvērtīgu darbu mājās un mazos uzņēmumos

, 28.06.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Hewlett-Packard" (HP) piedāvā kompaktas, viegli lietojamas un uzticamas daudzfunkcionālās iekārtas "HP Deskjet F4180" un "HP Deskjet F2180" gan mājas lietotājiem, gan maziem uzņēmumiem.

Turklāt "HP Deskjet 4180" ir jauns dizains.

""HP Deskjet F4180" ir piemērota mājas lietotājiem un maziem uzņēmumiem, kuriem ir nepieciešama uzticama un viegli lietojama daudzfunkcionāla iekārta par pieņemamu cenu. Savukārt "HP Deskjet F2180" ir paredzēta mājas lietotājiem, kuri vēlas iegūt pamata funkcijas un viegli lietojamu daudzfunkcionālu iekārtu, kas ir pieejama par zemu cenu, kas tajā pat laikā nodrošina vairākas ikdienas darbā nepieciešamās funkcijas - printēšanu, kopēšanu, skenēšanu - vienā iekārtā," saka Vita Štopa, HP Attēlveidošanas un drukas grupas vadītāja Baltijas valstīs.

Daudzfunkcionālā iekārta "HP Deskjet F4180" piedāvā ātri un ērti izdrukāt, ieskenēt un nokopēt ar drukāšanas/kopēšanas ātrumu līdz 20 lappusēm minūtē (lpp/min) melnbaltā drukā un līdz 14 lpp minūtē krāsu drukā. Lepojoties ar augstu izturīgumu un veiktspēju, nelielā viss-vienā par pieņemamu cenu labi noder ikdienā drukājot, kopējot un skenējot dokumentus, mājas lapas un fotoattēlus. Augstas ietilpības maināmā melnās tintes kasetne nodrošina ekonomisku drukāšanu, bet, izvēloties 6 tintes krāsas,1 varēs iegūt plašāku krāsu spektru labākai fotoattēlu kvalitātei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS "Latvijas pasts" īstenojis pēdējo gadu vērienīgāko investīciju projektu un ekspluatācijā nodevis pirmo pilnībā automatizēto sūtījumu svēršanas, skenēšanas, mērīšanas un šķirošanas iekārtu.

Jaunā iekārta nodrošinās daudz kvalitatīvāku sūtījumu apstrādi, ātrāku apriti šķirošanas kompleksā un precīzākus datus norēķiniem.

Līdzīgi kā citviet pasaulē, arī Latvijā būtiski samazinās tradicionālo pasta sūtījumu apjomi, bet, pateicoties e-komercijas straujajai attīstībai un augošajām attālinātās iepirkšanās iespējām, palielinās sīkpaku un paku sūtījumu īpatsvars. Jaunā līnija ar mākslīgā intelekta palīdzību ļaus efektīvi apstrādāt visa veida pasta sūtījumus, stundas laikā spējot sašķirot līdz pat 6000 sūtījumu vienību un kopumā ar esošajiem darbaspēka resursiem nodrošinot divreiz ātrāku divreiz lielāka sūtījumu skaita apstrādi

Digitalizācija un e-komercija ir atslēgas jēdzieni, kas transformējuši pasta nozari un izvirzījuši jaunos izaicinājumus. “Revolucionārās pārmaiņas tehnoloģiju jomā ir būtiski mainījušas globālo pasta nozari. Pirms desmit gadiem mūsu pakalpojumu apjomā lielākais īpatsvars bija tradicionālajiem pasta sūtījumiem, piemēram, vēstulēm, bet līdz ar e-komercijas straujo izaugsmi un iepirkšanos visdažādākajās interneta tirdzniecības platformās pēdējos gados strauji mainās arī pasta uzņēmumu funkcionalitāte un piedāvāto pakalpojumu klāsts. Datu apmaiņa, apstrādes un piegādes ātrums, izsniegšanas vietu daudzveidība ir mūsdienu patērētājam elementāras prasības. Lai tās nodrošinātu, vairs nepietiek tikai ar cilvēkresursiem, ir nepieciešama ievērojama mākslīgā intelekta klātbūtne,” norāda Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Puratos Latvia jaunā ražošanas iekārtā plāno ieguldīt investīcijas apmērā līdz diviem miljoniem eiro

LETA, 04.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogu un augļu pārstrādes uzņēmums SIA «Puratos Latvia» jaunā ražošanas iekārtā plāno ieguldīt investīcijas apmērā līdz diviem miljoniem eiro, un tādējādi kāpināt ražošanas jaudas 20-25% apmērā, aģentūrai LETA sacīja kompānijas vadītājs Aigars Balodis.

«Nākošajā gadā gatavojamies investēt jaunā ražošanas iekārtā, kura dos mums būs iespēju palielināt ražošanas jaudas. Tā ir jauna iekārta, kas ir paredzēta augļu un ogu piedevu ražošanai,» sacīja Balodis, piebilstot, ka iekārtu plānots iegādāties uz uzstādīt līdz nākamā gada septembrim. Iekārtas iegādē kompānija piesaistīs Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu un kopējais investīciju apmērs projekta īstenošanā būs tuvu diviem miljoniem eiro.

Viņš piebilda, ka jaunā, modernā ražošanas iekārta palielinās kompānijas ražošanas jaudas 20-25% un dos iespēju kompānijai attīstīties eksporta tirgos. «Šī iekārta ne tik daudz ir domāta produkcijas ražošanai vietējā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgū, bet eksportam uz Skandināvijas valstīm un citviet,» skaidroja Balodis. Jau šogad uzņēmums ir veiksmīgi strādājis pie iestrādēm dažādos eksporta tirgos, kuros vēlāk būs veiksmīgi iespējams izmantot iekārtas dotās priekšrocības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Piensaimnieks investē saldējuma ražošanas attīstībā

, 15.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzstādot jaunu saldējuma pakošanas iekārtu, Rīgas Piensaimnieks ražošanas procesā ir ieviesis svarīgas inovācijas. Jaunā iekārta automātiski iepako trīs dažāda veida saldējumus vienlaicīgi. Šāda risinājuma ieviešana ļaus "Rīgas Piensaimniekam" dubultot saražotā saldējuma apjomu.

Viens no Rīgas Piensaimnieka stratēģiskajiem mērķiem ir kāpināt ražošanas efektivitāti. "Jaunā pakošanas iekārta pilnībā atceļ roku darbu saldējuma fasēšanā. Līdz ar to ievērojami pieaug saldējuma ražošanas kopējais ātrums un samazinās pasūtījuma izpildes laiks," saka Rīgas Piensaimnieks valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers, piebilstot, ka tas būtiski sekmēs produkta noietu vietējā un eksporta tirgū. "Jaunā pakošanas iekārta ļaus dubultot saražotā saldējuma apjomu." Populārākie Rīgas Piensaimnieks ražotie saldējumi ir augļu sulas saldējumi "Jungle Pop".

Jaunajā pakošanas iekārtā ir apvienota produktu skaitīšana un pakošana, ko tradicionāli veic atsevišķas tehnoloģijas. No sākuma skaitīšanas iekārta atlasa noteiktu saldējumu skaitu un sašķiro tos pa grupām. Savukārt pakojošā daļa saldējumu grupas tālāk var salikt no trim līdz pat 15 vienībām iepakojumā jeb, tā saucamajā, ģimenes pakā, turklāt iekārta tās safasē arī transportējamā iepakojumā. Jaunā iekārta darbojas vienlaidus, un to vada speciāla datorprogramma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ar jaunu iekārtu risina darbaspēka problēmu

, 15.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Piensaimnieks, kopumā investējot 950 tūkst. eiro, uzstādījis jaunu saldējuma pakošanas iekārtu, kas ļaus dubultot saražotā saldējuma apjomu, Db.lv informēja uzņēmums.

Uzstādot jaunu saldējuma pakošanas iekārtu, Rīgas Piensaimnieks ražošanas procesā ir ieviesis svarīgas inovācijas. Jaunā iekārta automātiski iepako trīs dažāda veida saldējumus vienlaicīgi.

Viens no Rīgas Piensaimnieka stratēģiskajiem mērķiem ir kāpināt ražošanas efektivitāti. "Jaunā pakošanas iekārta pilnībā atceļ roku darbu saldējuma fasēšanā. Līdz ar to ievērojami pieaug saldējuma ražošanas kopējais ātrums un samazinās pasūtījuma izpildes laiks," saka Rīgas Piensaimnieks valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers, piebilstot, ka tas būtiski sekmēs produkta noietu vietējā un eksporta tirgū. "Jaunā pakošanas iekārta ļaus dubultot saražotā saldējuma apjomu." Populārākie Rīgas Piensaimnieks ražotie saldējumi ir augļu sulas saldējumi Jungle Pop.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmums «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» investējis 220 tūkstošus eiro balto zefīru pakošanas iekārtā. 2018. gada vasarā veikalu plauktos nonāks «Laimas» baltie zefīri jaunā dizaina iepakojumā, informē «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» .

«Pēdējo gadu laikā esam veikuši vairākus nozīmīgus ieguldījumus visu produktu kategoriju attīstībā, tostarp zefīru ražošanas modernizēšanā, piedāvājuma paplašināšanā, kā arī jaunu risinājumu radīšanā,» stāsta Lineta Mikša, «Orkla Confectionery & Snacks Latvija» sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja.

Jaunā zefīru iekārta sniegs iespēju automatizēt pakošanas procesus, tādējādi kāpinot ražošanas efektivitāti. Iekārtā ir apvienota produktu svēršana un pakošana, kas iepriekš tika veikta manuāli. Pakošanas iekārta nosver zefīrus un saber paciņā, turklāt tā veic arī paciņas formēšanu un veidošanu, aizkausējot iepakojumu. Jaunā iekārta darbojas automātiski – to vada speciāla datorprogramma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

FOTO, VIDEO: Uzņēmumā Liepājas Papīrs darbu sāk pirmā hibrīddrukas iekārta Baltijā

Ilze Žaime, 19.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumā «Liepājas Papīrs» sākusi darboties Baltijā pirmā hibrīddrukas iekārta MPS EF SYMJET. Tajā apvienotas fleksogrāfijas un digitālās drukas plašās iespējas, tādējādi attīstot uzņēmuma piedāvājumu un ražošanas iespējas.

«Pastāvēs, kas mainīsies,» ar šādiem vārdiem jauno iekārtu atklāja uzņēmuma tehniskais direktors Ilmārs Ozoliņš-Ozols, klātesot arī AS «Liepājas Papīrs» valdes priekšsēdētājam Normundam Jansonam un Pārdošanas daļas vadītājam Artūram Gabaliņam.

Iekārtas izmaksas sasniedz 985 000 EUR, taču kopā ar iekārtas novietnes izbūvi, darbinieku apmācīšanu un papildu izmaksām uzstādīšanai kopējās investīcijas sasniedz vairāk nekā viena miljona eiro apmēru. Iekārtas uzstādīšanā tika iesaistīti profesionāļi no visas pasaules. Tā tika uzstādīja maijā un līdz šim darbojās testa režīmā.

Lai gūtu nepieciešamos finanšu līdzekļus, uzņēmums ņēmis aizņēmumu SEB bankā. Ieguldītās investīcijas ir paredzēts atpelnīt turpmāko piecu gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

VC4 Diagnostikas centra jaunas magnētiskās rezonanses iekārtas uzstādīšanā investēts miljons eiro

LETA, 19.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Veselības centrs 4 (VC4) grupas uzņēmuma SIA Vizuālā diagnostika magnētiskās rezonanses kabinetā VC4 Diagnostikas centra jaunas premium klases magnētiskās rezonanses iekārtas uzstādīšanā investēts miljons eiro, informē VC4 pārstāve Ilze Apine.

Iekārtas iegādē un uzstādīšanā ieguldīti gan uzņēmuma līdzekļi, gan piesaistītas līzingkompānijas. Līdzekļus plānots atpelnīt piecu gadu laikā.

Kā uzsver VC4 valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, jaunā iekārta ir tehnoloģisks izrāviens, jo aizstāj morāli novecojušo iekārtu, kura līdz šim bija pieejama VC4 Diagnostikas centrā. Jaunā iekārta paredzēta visa ķermeņa izmeklēšanai.

Iekārta ir komplektēta ar automatizētu plānošanas un attēlu pēcapstrādes programmatūru galvas un vēdera dobuma izmeklējumiem, kas samazina izmeklējumam nepieciešamo laiku līdz pat 25% un uzlabo atkārtotu izmeklējumu klīnisko kvalitāti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien Latvijas Koncertu rīkotajā latviešu simfoniskās mūzikas koncertā Lielajā ģildē savā ierastajā vietā bija pazīstamais advokāts un rakstnieks Andris Grūtups, kurš ir regulārs simfoniskās mūzikas klausītājs. Plašais interešu apvienojums un uzdrīkstēšanās publiski paust savus uzskatus viņu dara par īstu latviešu inteliģentu.

picturegallery.5bf6fe54-55fd-4354-aad4-57ba35e5ba2d

Kāda paziņa, uzzinājusi, ka dodos Andra Grūtupa, izsaucās – pie tā pīpmaņa no X failiem! Vizuālā līdzība ar populārā seriāla tēlu tik tiešām ir pārsteidzoša. Arī Grūtupa daiļrade apliecina, ka viņu saista slepenas lietas, vismaz tādas, kas ilgus gadus bijušas sabiedrības acīm apslēptas, piemēram, vācu ģenerāļu tiesāšana un pakāršana Rīgā 1946. gadā vai ebreju veiktās rituālslepkavības pagājušā gadsimta sākumā. Savukārt februārī izdevniecība Atēna izdos Grūtupa jaunāko grāmatu Observators, kuras centrā ir slavenās mākslinieku dzimtas pārstāvja Jurģa Skulmes tiesas process.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvien vairāk klientu izrāda vēlmi iegādāties vai iznomāt IT un elektronikas uzņēmuma AdvanGrid radīto inovatīvo tehnoloģiju, kas veic elektroenerģijas patēriņa monitoringu, ļaujot uzņēmējiem pastāvīgi sekot elektrības patēriņam, konstatēt nelietderīgus tēriņus, tādējādi radot iespēju efektivizēt enerģijas patēriņu un būtiski ekonomēt finanšu līdzekļus.

Iekārtu AdvanGrid speciālisti izstrādāja pirms četriem gadiem un divus gadus to testēja un pilnveidoja kopā ar AS Sadales tīkls ekspertiem, vērtējot tehnoloģiju darbībā, kā arī kopīgi konstatējot nepilnības un attiecīgi veicot uzlabojumus. Nu jau ne tikai AS Sadales tīkls speciālisti atzīst iekārtu par kvalitatīvu un savā ziņā unikālu, kurai vismaz pagaidām šajā cenu kategorijā šādā komplektācijā un funkcionalitātē pasaulē nav analogu, turklāt tās cena ir ievērojami zemāka nekā līdzīgiem risinājumiem, akcentē AdvanGrid valdes priekšsēdētājs Juris Polcs.

"Šīs iekārtas pamata auditorija ir industriālie klienti, kuri ikdienā patērē nozīmīgu apjomu elektroenerģijas dažādu ražošanas iekārtu darbināšanai, tādēļ iespēja kontrolēt un analizēt patēriņu viņiem ir būtiski tieši no kopējo izmaksu samazināšanas viedokļa. Vienlaikus tā ir vērtīgs elektroenerģijas patēriņa tendenču mērīšanas un ekonomēšanas instruments arī dažāda lieluma birojos," stāsta J. Polcs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

LVC par 242 tūkstošiem iegādājies autoceļu apsekošanas un novērtēšanas ierīci

Dienas Bizness, 17.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) par 242 000 eiro no Somijas uzņēmuma Roadscanners OY iegādājusies jaunu autoceļu apsekošanas ierīci - grunts penetrācijas radaru un lāzerskenēšanas iekārtu, kas ļaus ievērojami labāk novērtēt ceļu stāvokli un būtiski uzlabot projektēšanas kvalitāti, iekārtas prezentācijā sacīja LVC Autoceļu kompetences centra direktors Vladimirs Akimovs.

Grunts penetrācijas radars un 3D lāzerskenēšanas iekārta Road Doctor Survey Van (RDSV) ir kompleksa un modulāra ceļu apsekošanas sistēma, tā patlaban ir viena no modernākajām ceļu apsekošanas sistēmām Eiropā.

Ar iekārtas palīdzību iespējams novērtēt ceļa tehnisko stāvokli - iegūt telpisku ceļa un tam pieguļošās teritorijas attēlu, ceļa seguma ģeometriju, izmērīt rišu dziļumu un konfigurāciju, saņemt informāciju par ceļa segu veidojošo konstruktīvo kārtu biezumu.

Akimovs skaidroja, ka RDSV automašīnas priekšgalā piestiprināts radars, kas var noteikt konstrukcijas slāņa stāvokli līdz viena metra dziļumam, uzreiz aiz šī radara ir vēl viens, kas konstrukcijas slāni izmēra līdz četru metru dziļumam. Automašīnas aizmugurē ir radara antena, kas pie ideāliem grunts apstākļiem var izanalizēt konstrukciju līdz 15 metru dziļumam, ietverot arī ceļa pamatni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta tehnoloģiju uzņēmuma "Winmill" treniņu iekārtas hokejam un beisbolam ļauj spēlētājiem trenēties neatkarīgi no citiem, kuri citos apstākļos padotu bumbu vai ripu.

"Winmill" jaunākais produkts ir iekārta beisbola treniņiem. "Beisbola komandā ir līdz pieciem pičeriem, kuri met bumbas. Cilvēkam ir ierobežojums tam, cik bumbas var aizmest un vidēji tie ir 25% no tā, cik spēlētājiem ir nepieciešams treniņa laikā. Pārējo nodrošina tādi līdzīgi produkti kā mūsu treniņa iekārta," saka Mārtiņš Marenis, "Winmill" dibinātājs.

Uzņēmumam ir trīs, četri konkurenti, bet viņš teic, ka tie piedāvā vienkāršas tehniskas iekārtas, kas "šauj ārā bumbu". "Winmill" risinājums esot atšķirīgs ar to, ka spēj atdarināt jebkura veida metienu, kāds tiek mests reālajā dzīvē – tas spēj mainīt bumbas trajektoriju, ātrumu, apgriezienu skaitu utt. "To nespēj neviens no konkurējošajiem produktiem tirgū. Mums ir unikāls mehānisms, kas nodrošina bumbas rotāciju," teic M. Marenis. Iekārta tiek kontrolēta caur planšetdatoru, kur ir metienu rokasgrāmata, no kā treneris var izvēlēties treniņā piedāvātās kombinācijas, tāpat ir iespēja ieprogrammēt pašu izrēķinātus metienus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pasaulē vadošā palešu ietīšanas iekārtu ražotāja Robopac jaunākie produkti ienāk arī Latvijā

Raksts tapis sadarbībā ar <i>Profipak SL SIA</i>, 01.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķekavas novada Plakanciemā jau vairāk kā desmit gadus darbojas uzņēmums SIA Profipak SL , kas ir starptautiskās iepakojuma iekārtu ražošanas kompānijas Robopac S.p.A oficiālais pārstāvis Latvijā.

Uzņēmuma ekspozīciju zālē ir apskatāmas vairākas iekārtas no vairāk nekā 40 dažādu Robopac S.p.A iepakošanas iekārtu klāsta, kuras ikvienam klientam ir iespēja uz vietas notestēt un pārliecināties, kura no iekārtām ir piemērota tieši konkrētas jomas uzņēmumam, ņemot vērā gan darbības specifiku, gan arī ražošanas apjomus.

Maijā beigās Milānā notikušajā starptautiskajā iepakojuma izstādē IPACK-IMA kompānija Robopac S.p.A prezentēja savas jaunākās iekārtas un sistēmas - Masterplat LP un iepakošanas iekārtu attālinātās vadības sistēmu Air conect , kuras no oktobra vidus ir jau pieejamas arī klientiem Latvijā.

Lai gūtu ieskatu gan par jaunajām, gan jau klientiem zināmajām Robopac S.p.A iekārtām, uz sarunu aicinājām SIA Profipak SL pārdošanas speciālistu Edgaru Dinsbergu, kurš tikko atgriezies no mācībām Robopac S.p.A rūpnīcā, kur papildināja zināšanas gan par jau zināmajiem, gan arī jaunākajiem Robopac S.p.A ražojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Jaunām politikas iniciatīvām nākamā gada budžetā prasa 798,334 miljonus eiro

LETA, 06.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministrijas jaunām politikas iniciatīvām 2017.gada valsts konsolidētajā budžetā prasa kopumā 798,334 miljonus eiro, liecina Finanšu ministrijas apkopotā informācija.

Visvairāk līdzekļu nākamgad prasa Satiksmes ministrija - 206,026 miljonus eiro, Veselības ministrija - 188,916 miljonus eiro, kā arī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) - 139,808 miljonus eiro.

Iekšlietu ministrija jaunu politikas iniciatīvu īstenošanai nākamgad vēlētos papildu 96,053 miljonus eiro, Ekonomikas ministrija - 36,328 miljonus eiro, Kultūras ministrija - 31,269 miljonus eiro, Labklājības ministrija prasa 23,304 miljonus eiro no pamatbudžeta un 4,662 miljonus eiro no valsts speciālā budžeta. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nākamgad vēlētos papildus saņemt 18,778 miljonus eiro, Tieslietu ministrija - 13,726 miljonus eiro un Tieslietu ministrija Zemesgrāmatu nodaļām, rajonu (pilsētu) tiesām, apgabaltiesām - 10,611 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rekonstruēs Tadenavas un Gatiņa ielu

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot vairāk nekā 2019,7 tūkstošus latu, tiek plānota Tadenavas ielas un Gatiņa ielas rekonstrukcija, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Konkursu par ielu rekonstrukciju izsludinājis Rīgas domes Satiksmes departaments. Konkursā pieteikumu iesniedza viens uzņēmums – SIA CBF Ļ-Ko, kas arī kļuva par konkursa uzvarētāju.

Šā gada pavasarī un vasarā SIA CBF Ļ-Ko uzvarējusi tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātos konkursos, liecina IUB informācija. Tā, piemēram, jūnijā uzņēmums uzvarējis 445 tūkst. Ls vērtā pašvaldības konkursā par Rīgas ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbiem 2013. gadā un 33,9 tūkst. Ls vērtā Dziesmas ielas rekonstrukcijas konkursā. Maijā SIA CBF Ļ-Ko plūca laurus Satiksmes departamenta 44,4 tūkst. Ls vērtā konkursā par ātrumvaļņu izbūves darbiem Rīgā 2013. gadā, kā arī 20,8 tūkst. Ls vērtā konkursā par gājēju pāreju ierīkošanu Rīgā 2013. gadā, un gājēju pārēju papildus apgaismojuma ierīkošanu par 27,3 tūkstošiem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Atklāj daļu no 22 miljonus eiro vērtā ražošanas tehnoloģiskā kompleksa

Sandra Dieziņa, 21.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena lopkopības SIA Kalna Oši šodien atklāj Baltijā lielāko rotējošo slaukšanas iekārtu.

Performer 60 iekārta ir otra lielākā Austrumeiropas reģionā, šobrīd lielāka ir vēl tikai Krievijas reģionā, kur darbojas 72-vietīga iekārta. Šāda mēroga slaukšanas iekārta dod iespēju slaukt līdz 350 govīm stundā un to var paveikt trīs slaucēji. Kalna Oši ir viens no vērienīgā Ziedi JP īstenotā 22 miljonus eiro vērtā lauksaimnieciskās ražošanas kompleksa sastāvdaļām.

Jāatgādina, ka Jurim Pilverim piederošā kompānija Ziedi JP strādā pie vairākiem paralēliem projektiem, kas kopējo kompānijas biznesa apgrozījumu ļaus būtiski palielināt.

SIA Kalna Oši valdes priekšsēdētājs Uldis Pilveris stāsta, ka kompleksā viena ferma jau ir pabeigta, bet otra būs gatava līdz augusta beigām. Fermu būvniecību veic Dobeles firma Inka –B.V. un kopējās investīcijas ir 1,8 – 2 miljoni Ls. Līdz gada beigām fermā būs divi tūkstoši slaucamo govju un šis komplekss būs lielākais Baltijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Jelgavas tipogrāfija ražošanas iekārtās investē 2,5 miljonus

Dienas Bizness, 20.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Jelgavas tipogrāfija ir pabeigusi šogad ieplānoto ražošanas procesa modernizāciju kopumā investējot 2,5 miljonus eiro, informē kompānijā.

Jelgavas tipogrāfijā ir uzstādīta grāmatu cietā sējuma ražošanas jaunā līnija, jauna vāku izgatavošanas iekārta, uzstādīta atgriezumu nosūkšanas sistēma, kā arī iegādātas jaunās iespiedformu izgatavošanas iekārtas. Šī ir lielākā investīcija Jelgavas tipogrāfijā pēc astoņkrāsu iespiedmašīnas iegādes 2012.gadā.

Būtiskākais jauninājums ir Jelgavas tipogrāfijas grāmatu cietā sējuma ražošanas jaunā līnija.

SIA Jelgavas tipogrāfija valdes priekšsēdētājs Juris Sīlis uzsver, ka līdz ar grāmatu cietā sējuma ražošanas jaunās līnijas darba uzsākšanu, uzņēmums nostiprina savu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, paaugstina grāmatu kvalitāti un ražošanas procesu efektivitāti, kā arī atvieglo darbu cehā strādājošiem darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija Babītes novadā atklājusi nelegālu cigarešu ražotni.

Kratīšana tika veikta kriminālprocesa ietvaros, kas bija uzsākts pēc ilgāku laiku veikta operatīvo pasākumu kopuma. Kratīšanā tika atklāta pilnībā iekārtota cigarešu ražotne. Cigarešu ražošana notika angārā, kura būvniecība nav bijusi iepriekš saskaņota. Ēkā bija izveidotas noliktavas telpas, ražošanas telpa, kurā atradās ražošanas iekārta, kā arī bija izbūvēts sanitārais mezgls un atpūtas telpa. Ražotnē bija ierīkota arī signalizācija, kas brīdināja par nepiederošu personu tuvošanos, tāpat bija izveidota rezerves izeja, pa kuru strādnieki varētu ēku pamest nepamanīti. VID Muitas policijai, uzsākot kratīšanu, izdevās strādniekus pārsteigt tieši nelegālās ražošanas procesa laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"WinGo Deposit" ir izstrādājis atkritumu šķirošanas jeb depozīta iekārtas, kas ar mākslīgā intelekta palīdzību spēj atpazīt, pieņemt un sašķirot dažādu veidu un tilpumu dzērienu iepakojumus.

"Šobrīd visā pasaulē daudz materiāla tiek aprakts atkritumu kalnos un, lai saražotu jaunu, atkal jāizmanto dabas resursi un jāražo jauni izejmateriāli. Mūsu izstrādātā sistēma nodrošina to, ka maksimāli daudz atkritumu nonāk otrreizējā pārstrādē, tādējādi taupot dabas resursus," saka Vismands Menjoks, "WinGo Deposit" līdzīpašnieks.

Uzņēmumam ir globālas ambīcijas, bet tas vēlētos būt viens no šo iekārtu piegādātājiem vietējai depozīta sistēmai. Tuvākajos gados uzņēmums cer ieviest Latvijā līdz tūkstoš depozīta sistēmas iekārtām. Arī Polijā plānots ieviest šādu sistēmu un tur tirgū varētu būt desmit tūkstoši iekārtu. V. Menjoks lēš, ka depozīta sistēmas iekārtu tirgus vērtība Eiropā līdz 2025. gadam varētu būt līdz pat 600 miljoniem eiro un Latvijas uzņēmumam ir interese būt daļai no šī biznesa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pobeda Confectionery par 2,11 miljoniem eiro iegādāsies šokolādes ražošanas iekārtas

Žanete Hāka, 26.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgušies vairāki Pobeda Confectionery izsludinātie ražošanas iekārtu iepirkumi, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Pobeda Confectionery ir viens no lielākajiem šokolādes ražotājiem Krievijā un nākamgad plāno atvērt šokolādes fabriku Ventspilī.

Uzvarētājs noskaidrots trīs uzņēmuma iepirkumos. Viens no tiem ir izejvielu samaisīšanas un sajaukšanas, sasmalcināšanas un šokolādes masas konšēšanas līnija. Tajā ietilpst izejvielu samaisīšanas un sajaukšanas iekārta, izejvielu pirmējās sasmalcināšanas iekārta, izejvielu galējās sasmalcināšanas iekārta, tērauda konveijeru sistēma un šokolādes masas konšēšanas iekārta. Konkursā saņemti divu pretendentu piedāvājumi, bet uzvarējusi Šveices kompānija Buhler AG. Uzvarētāja piedāvātā līgumcena ir 1,5 miljoni Šveices franku (1,2 miljoni eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta ar foto - Balvu pusē maskētā cigarešu ražotnē atrod 8,5 tonnas tabakas

LETA, 13.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Balvu pusē nelegālajā cigarešu ražotnē atrastas 8,5 tonnas tabakas, cigarešu ražotnes iekārta ap pusmiljona latu vērtībā un citi priekšmeti.

Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis šodien žurnālistiem pastāstīja, ka ražotni policija atklāja 5.augustā un tā bijusi maskēta kā zemnieku saimniecība, kas nodarbojusies ar kokmateriālu pārstrādi. Likumsargu ierašanās brīdī ražotne gan nav darbojusies.

Notikuma vietā atrastā cigarešu ražošanas iekārta, pēc policijas aplēsēm, darbojusies apmēram gadu. Cigarešu ražošanas jaudu policija vēl plāno noskaidrot izmeklēšanā. Iekārtas vērtība ir apmēram pusmiljons latu. Izmeklētāji uzskata, ka saražotā prece bija paredzēta Rietumeiropas valstīm, piemēram, realizācijai Vācijā, Zviedrijā un Apvienotajā Karalistē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Katram sava Latvija un formula tās apceļošanai

Linda Zalāne, 04.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katram ir sava Latvija. Viens gūst enerģiju, esot tuvāk dabai, cits – iepazīstot mūsu valstī esošās baznīcas, pilis, mazo pilsētu arhitektūru.

Svarīgākā ir vēlme izzināt un meklēt līdz šim neiepazīto. DB uzrunāja vairākus uzņēmējus, un katram no tiem bija sava formula Latvijas apceļošanai.

Jūras vilināti

Finalmente piedzīvojumu vadītāja Baiba Ābelniece ir pārliecināta, ka Latvijas dabas lielā vērtība ir jūras krasts. Šogad izveidots maršruts Jūrtaka, kas palīdz plānot pārgājienu gar visu Latvijas piekrasti. Jūrtakas mājaslapā var iepazīties ar ieteikumiem un uzzināt, kur labāk iet gar pašu jūras krastu un kur plānot maršrutu pa kāpām, šajās vietās arī izveidota marķēta distance (norādes uz kokiem). Interesanti, ka, vidēji dienā veicot 15–20 km, visu Latvijas jūras piekrasti var noiet 30 dienās. Jūras vilināta tikusi arī reputācijas vadības kompānijas Lejiņa un Šleiers vadītāja Dagnija Lejiņa, kura Latviju apceļo, dodoties pārgājienos, visbiežāk – gar jūru, tos mēro gan viena, gan kopā ar draugiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Daugavpils Tramvaju uzņēmums noslēdz konkursu par tramvaju līnijas renovāciju

Gunta Kursiša, 29.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpilī bāzētais a/s Tramvaju uzņēmums noslēdzis atklātu konkursu par Daugavpils tramvaju līnijas un pārveidošanas apakšstaciju renovāciju Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta ietvaros, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Šī konkursa paredzētā līgumcena ir vairāk nekā 1,3 milj. Ls, un tajā par uzvarētāju atzīta ceļu būves firma SIA Binders, kas piedāvāja veikt darbus par zemāko cenu. Konkursā pieteikumus kopumā iesniedza pieci uzņēmumi.

Db.lv jau rakstīja, ka Daugavpilī ERAF projekta «Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija» ietvaros paredzēts veikt arī 12 modernu vagonu iegādi, kā arī veikt tramvaju līnijas renovāciju 6,2 km garumā, kā arī veikt trīs pārveidošanas apakšstaciju renovāciju.

Jau vēstīts, ka projekts tiek īstenots programmas «Infrastruktūra un pakalpojumi» ietvaros un 83,11 % no projekta attiecināmajam izmaksām tiks līdzfinansētas no ES Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem. Projekta kopējais finansējums ir 8,456 miljoni Ls, no tiem ERAF daļa - 83,11%, bet privātais finansējums 16,89%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvenergo par 1,99 miljoniem pirks dažādu tehniku

Gunta Kursiša, 22.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Latvenergo noslēgusi vairāk nekā 1,99 miljonu latu apjomīgu iepirkumu konkursu par trašu tīrīšanas frēžu, kāpurķēžu traktoru, piekabju un speciālo automašīnu iegādi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājas lapā.

Tādējādi vairāk nekā 491 tūkst. Ls vērtu elektropārvades līniju trašu tīrīšanas frēzi (kopumā tiks iegādātas trīs frēzes), kā arī 96 tūkst. Ls vērtu elektropārvades līniju trašu tīrīšanas frēzi a/s Latvenergo piegādās a/s Ferrus. SIA Unimotors Latvia tikusi pie 374 tūkst. Ls vērta iepirkuma un a/s Latvenergo piegādās kāpurķēžu traktoru ar aprīkojumu – buldozeru, vinču, hidromanipulatoru, zemes urbi un grozu cilvēku celšanai (tiks iegādāti divi traktori). Savukārt SIA IKF Politehnika uzvarējusi vairāk nekā 40 tūkst. Ls konkursā par puspiekabes piegādi (tiks iegādātas divas vienības), bet SIA Mono Transserviss – 169 tūkst. Ls vērtā konkursā par puspiekabes-treilera piegādi (tiks iegādātas sešas vienības). Konkursa ietvaros SIA Balttehnika uzvarēja vairāk nekā 51 tūkst. Ls konkursā par traktoru kravas piekabes piegādi (tiks iegādātas divpadsmit vienības), bet SIA Metālists – vairāk nekā 63 tūkst. Ls apjomīgā konkursā par traktoru balstu pārvadāšanas piekabes piegādi (tiks iegādātas divpadsmit vienības), SIA Domenikss uzvarējusi 97,8 tūkst. Ls vērtā konkursā par evakuatora speciālo transportlīdzekļu pārvadāšanai piegādi (tiks iegādātas divas vienības). Citus evakuatorus par 65 tūkst. Ls un 77,2 tūkst. Ls piegādās SIA Avar auto, tāpat uzņēmums uzvarējis arī konkursā par 293 tūkst. Ls vērta kravas seglu vilcēja piegādi (tiks iegādātas sešas vienības). Savukārt SIA Volvo Truck Latvia a/s Latvenergo piegādās kravas seglu vilcēju ar hidromanipulatoru par 176 tūkst. Ls. (tiks iegādātas divas vienības).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ARS investē 1 milj. eiro Austrumeiropā modernākās asinsvadu un sirds slimību diagnostikas iekārtas iegādei

, 20.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ARS iegādājas pirmo 64 slāņu datortomogrāfu Latvijā

Latvijā izplatītākais nāves cēlonis vidēji 50% gadījumu ir sirds un asinsvadu slimības. Pēdējo gadu laikā mirstība pieaug tieši darba spējīgo cilvēku vidū. Lai uzlabotu situāciju, medicīnas sabiedrība "ARS", investējot vairāk nekā 1 milj. eiro, ir uzstādījusi kompānijas "TOSHIBA" datortomogrāfijas iekārtu - AQUILIONTM64.

Tā ir jaunās paaudzes daudzslāņu datortomogrāfijas iekārta, ar kuras palīdzību turpmāk sirds un asinsvadu slimību diagnostika notiks ievērojami ātrāk, ērtāk un pats galvenais - precīzāk. Kā galveno iekārtas pozitīvo pienesumu Latvijas medicīnai ārsti min savlaicīgi diagnosticēto slimību skaita palielināšanos.

Ar jaunās diagnostikas iekārtas palīdzību, kas pasaules praksē ieviesta tikai pēdējo gadu laikā, medicīnas darbinieki varēs noteikt precīzākas diagnozes, jo līdzšinējās 16 slāņu detektoru iekārtas vietā tiks izmantots 64 slāņu datortomogrāfijas skeneris. Turpmāk pacientam izmeklējuma procedūra (skenēšana) aizņems daudz mazāku laiku: aptuveni 5 - 15 sekundes (atkarībā no izmeklējuma).

Komentāri

Pievienot komentāru