Jaunākais izdevums

No 25. līdz 28. jūnijam Jūrmalā notiks Eiropas Harley-Davidson motociklu īpašnieku kluba 18.gadskārtējais salidojums, kas sola gan plašu šova programmu, gan transporta kustības ierobežojumus pilsētā.

Tiek prognozēts, ka Jūrmalā ieradīsies ap 3000 motociklu un aptuveni 6000 motociklistu, moto īpašnieku, Harley-Davidson īpašnieku kluba biedru un citu interesentu no visas pasaules, pavēstīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ingmārs Čaklais.

Jau vēstīts, ka jūrmalniekiem un pilsētas viesiem tiek solīti motociklu paraugdemonstrējumu braucieni, Harley-Davidson zīmola produktu (arī apģērba) un atribūtikas tirdzniecība, visdaudzveidīgāko motociklu izbraucieni pa pilsētu, skaistāko un interesantāk pārveidoto (tūnēto) motociklu šovs, koncerti Dzintaru koncertzālē, grandiozs parādes brauciens cauri visai Jūrmalai un pa Jūrmalas apvedceļu, izbraucieni pludmalē un daudzas citas saistošas izdarības.

Jūrmalas domes brīdinājusi iedzīvotājus un pilsētas viesus, ka salidojuma laikā jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Visas trīs dienas no 25. līdz 27.jūnijam būs ierobežota satiksme un auto stāvēšana pilsētas centrālajā daļā Jomas un Jūras ielā no Turaidas ielas līdz Ērgļu ielai, kā arī visās šā rajona šķērsielās. Jomas ielā visā tās garumā būs norobežota satiksmes josla, pa kuru visās salidojuma dienās pārvietosies motocikli. Motociklu braucieni paredzēti arī pa pludmali no Turaidas ielas līdz Pilsoņu ielai, tāpēc atpūtniekus aicina būt uzmanīgiem un mierīgas sauļošanās cienītājiem labāk izvēlēties citu pludmales posmu.

Salidojuma parādes brauciena laikā 27.jūnijā uz nepilnu stundu tiks slēgta satiksme pilsētas maģistrālajā ielā virzienā no Rīgas, otra satiksmes josla virzienā uz Rīgu darbosies nepārtraukti. Parāde, kurā piedalīsies ap 2500 Harley-Davidson un Buell motocikli, sāksies plkst. 10.00 pie Dzintaru koncertzāles, kur motociklistu kolonnas ieradīsies pa Jūras ielu un Dzintaru prospektu un virzīsies pa Turaidas ielu uz Jomas ielu un tālāk cauri visai pilsētai pa Z.Meierovica prospektu, Dubultu prospektu, Mellužu prospektu, Asaru prospektu, Talsu šoseju, Skolas ielu, Satiksmes ielu, pāri Slokas pārbrauktuvei uz Ventspils šoseju, cauri Spuņciemam uz Priedaines satiksmes mezglu, pāri Lielupes tiltam un, pamazām izklīstot, atpakaļ līdz Dzintaru koncertzālei.

Satiksmes slēgšanas iespējamais laiks: Lienes un Vanagu ielas krustojuma rajonā no plkst. 10.00 līdz 10.50, pie Slokas pārbrauktuves no plkst. 10.25 līdz plkst. 11.15, pie Priedaines caurlaižu posteņa no plkst. 10.50 līdz 11.40. Protams, atkarībā no situācijas, iespējamas izmaiņas, taču satiksme tiks regulēta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakrustojot dažādus stilus un žanrus, amerikāņu koncerns Harley-Davidson laidis klajā jaunu modeli - Harley-Davidson Roadster, informē Harley-Davidson preses konsultante Latvijā Tatjana Voitenko.

«Harley-Davidson Sportster debitēja pirmo reizi 1957.gadā un, laikam ejot, ir pierādījis, ka spēj pastāvīgi mainīties,» stāsta Harley-Davidson dizaina direktors Breds Ričards.

Roadster modelis pievienojas Dark Custom sērijas motocikliem. Minimāliskais motocikla dizains radīts iedvesmojoties no 50.-60. gadu sacensību Sportster un mūsdienu tendencēm motociklu pielāgošanā.

19" priekšējie un 18" aizmugurējie Offset-Split piecu spieķu lietie vieglmetāla diski tika izstrādāti speciāli Roadster modelim. Šie vieglmetāla diski ir ļoti viegli, ņemot vērā to izmēru, kas pozitīvi atsaucas Roadster dinamikā un vadāmībā. «Šie ir sarežģītākie motociklu diski, ko jebkad ir izgatavojusi Harley-Davidson kompānija», stāsta Harley-Davidson industriālais dizainers Bens Makginlejs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Harley On Tour 2017 ietvaros Rīgā varēs izmēģināt 23 Harley-Davidson motociklus

Dienas Bizness, 12.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Harley-Davidson tradicionālā Demo tūre Latviju apciemos šīs nedēļas nogalē - 16.-17. jūnijā, sniedzot iespēju izmēģināt 23 jaunus Harley-Davidson motociklus, vairums no kuriem patlaban nav apskatāmi Latvijā, informē Harley-Davidson preses konsultante Latvijā Tatjana Voitenko.

Fotogrāfijas var skatīt raksta galerijā.

Speciālā demo motociklu automašīna ar 23 motocikliem apceļo kopumā astoņas Eiropas valstis. Tostarp divas dienas pēc kārtas (16. un 17. jūnijā) no plkst. 10.00 līdz 17.00 Harley-Davidson Demo Truck 8 valstu tūres ietvaros, ikviens motociklu fans, iepriekš piesakoties, varēs doties 30 – 40 minūšu ilgā testa braucienā ar dažādiem Harley-Davidson motociklu modeļiem: Dyna, Sportster, Softail, V-Rod, CVO un Touring. No tiem astoņi ir Touring ( tūrisma) modeļi, ieskaitot jauno 2017 gada Road King Special. Interesenti varēs izbaudīt arī Dark Custom līnijas 2017. gada novitāti Harley-Davidson Street Rod.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Būt par Harley Davidson īpašnieku Ķīnā nav viegli, taču šo motociklu fanu pulks joprojām ir iespaidīgs

Jānis Rancāns, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 1000 Ķīnas pazīstamā amerikāņu motociklu ražotāja Harley Davidson fanu pulcējās Džedzjanas provincē, lai piedalītos piektajā gadskārtējā braucienā, kas šogad ir daļa no 110 leģedārā zīmola jubilejas svinībām.

Būt par Harley Davidson īpašnieku Ķīnā nav viegli. Daļa valsts pilsētu aizliegušas motocikliem izmantot lielākās šosejas un ielas. Savukārt Ķīnas varasiestādes Harley Davidson motociklus uzskata par luksusa preci un tiem piemēro augstus nodokļus – nereti summa sasniedz gandrīz paša motocikla cenu.

Neskatoties uz to, valstī ir izveidojusies spēcīga Harley Davidson motociklu fanu kopiena.

Harley Davidson ēra aizsākās 1903. gadā, kad inženieris Viljams Harlejs ar savu draugu Artūru Deividsonu izbūvēja pirmo motocikla prototipu.

Lai atzīmētu šo notikumu, visā pasaulē šogad norisinās dažādi pasākumi, kas veltīti ražotāja 110 gadu svinībām. Amerikāņu motociklu ražotāja 110 gadi atzīmēti gan ar braucieniem, gan ar plašiem masu pasākumiem un koncertiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES: Harley-Davidson lēmums pārvietot daļu ražošanas liecina par tarifu radītām sekām ASV

LETA, 26.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisāre Sesīlija Malmstrema otrdien paziņoja, ka ASV motociklu ražotāja «Harley-Davidson» lēmums daļu ražošanas pārvietot uz ārvalstīm ir Savienoto Valstu protekcionistisko tirdzniecības politiku dabiskās sekas.

«Šīs ir nelabvēlīgas sekas, kad ASV uzņēmumi radīs spiedienu uz Amerikas administrāciju, lai teiktu - pagaidiet, tas nav labi Amerikas ekonomikai,» norāda Malmstrema.

Tikmēr «Harley-Davidson» lēmumu jau kritizējis ASV prezidents Donalds Tramps.

«Esmu pārsteigts, ka »Harley-Davidson« ir pirmais no visiem uzņēmumiem, kas paceļ balto karogu,» savā tvitera kontā pirmdien rakstīja Tramps.

Kā ziņots, «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar ES noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

ES noteikto tarifu dēļ Harley-Davidson daļu ražošanas pārcels uz ārvalstīm

LETA, 25.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražotājs «Harley-Davidson» sāks pakāpeniski pārvietot Eiropas tirgum paredzēto motociklu ražošanu no ASV uz ārvalstu ražotnēm, šādu lēmumu skaidrojot ar Eiropas Savienības (ES) noteiktajiem muitas tarifiem, kas paaugstina izdevumus.

Piektdien stājās spēkā ES muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.

ES atbildes tarifi sākotnēji tiek piemēroti ASV preču importam 2,8 miljardu eiro apmērā, vairumam šo preču nosakot 25% tarifus.

Šie tarifi tiek piemēroti dažādām precēm, sākot no lauksaimniecības produktiem un beidzot ar džinsiem, viskiju, motocikliem un dažādiem tērauda produktiem.

«Harley-Davidson» norāda, ka pērn uzņēmums ES pārdeva gandrīz 40 000 motociklu, gūstot otru augstāko ienākumu apjomu aiz ASV.

Pirmdien publiskotajā paziņojumā uzņēmums skaidroja, ka jaunie tarifi radīs papildu aptuveni 2200 dolāru izdevumus vienam motociklam, kas tiek eksportēts no ASV uz ES.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Harley-Davidson slēdz rūpnīcu pasaulē lielākajā motociklu tirgū

LETA--AFP, 25.09.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražošanas uzņēmums "Harley-Davidson" ceturtdien paziņoja, ka Indijā slēgs rūpnīcu un ievērojami samazinās tirdzniecības vietu skaitu, šādu lēmumu skaidrojot ar kompānijas darbības modeļa un tirgus struktūras reorganizāciju pasaulē.

"Harley-Davidson", kas rūpnīcu pasaulē lielākajā motociklu tirgū atvēra 2011.gadā, saskāries ar grūtībām, ko radījis Indijas noteiktais 100% muitas tarifs un lētāki vietējie zīmoli.

Tāpat Indija saskārusies ar patērētāju pieprasījuma izaugsmes tempa palēnināšanos pat vēl pirms koronavīrusa pandēmijas radītās ietekmes.

Indija vēlāk muitas tarifu gan samazināja par 50%, taču "Harley-Davidson" nespēja nostabilizēties šajā tirgū.

Šāds uzņēmuma lēmums ir trieciens Indijas premjerministram Narendram Modi, kurš aicinājis ārvalstu kompānijas ražot preces iekšzemē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Harley-Davidson meklē motobraucēju, kurš gatavs doties ceļojumā un nopelnīt 25 000 eiro

Dienas Bizness, 27.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Harley-Davidson uzsāk akciju un visā Eiropā meklē vienu moto braucēju, kas 2015.gadā gatavs doties divu mēnešu ceļojumā ar Street Glide™ motociklu pa vairāk kā 20 Eiropas valstīm, kā arī nopelnīt 25 000 eiro.

Viens moto braucējs – izlozes uzvarētājs kopā ar atbalsta komandu varēs mēneša garumā izplānot grandiozo Eiropas ceļojumu pa labākajiem autoceļiem. Ceļojuma laikā braucējs dalīsies pieredzē projekta sociālajos medijos un īpaši izveidotā mājaslapā, savukārt profesionāla filmēšanas grupa viņu pavadīs un iemūžinās spilgtākos brīžus, pastāstīja Harley-Davidson mārketinga vadītāja Latvijā Baiba Belinova.

Laimīgais uzvarētājs tiks paziņots šī gada aprīlī. Noteikumi dalībai programmā: derīga Eiropas Savienības iedzīvotāja pase, A kategorijas motocikla vadīšanas apliecība, ceļotāja – motobraucēja gars un, galvenais, iedvesmojoša personība. Harley-Davidson projekta Discover More ceļojums sāksies 2015.gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvietis Mārcis Zariņš ir to 10 000 dalībnieku vidū, kas iekļuvuši Harley Davidson Discover More 2015 competition otrajā kārtā.

Šobrīd interneta vietnē Youtube.com ir apskatāms video klips, kuru kopīgojot un pievienojot klāt #RIDERWANTED, iespējams atbalstīt motociklista sapni piedalīties Harley Davidson konkursa finālā.

Šovasar viens no leģendārākajiem motociklu ražotājiem Harley Davidson atkārtoti organizē konkursu, kurā tā uzvarētājam būs iespēja divu mēnešu garumā apceļot Eiropu pa ceļotāja izvēlētu maršrutu.

No 10 000 dalībniekiem pirmajā kārtā latviešu motociklists ir iekļuvis otrajā kārtā, kur par finālu cīnās ap 100 dalībnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražotājs «Harley-Davidson» Savienotajās Valstīs atsauc gandrīz 175 000 motociklu saistībā ar bažām par iespējamiem traucējumiem to bremžu darbībā, trešdien paziņoja ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA).

Ja bremžu šķidrums motocikliem netiek mainīts ilgāk par ieteicamo divu gadu termiņu, tad var rasties nogulsnējumi, kas samazina bremzēšanas spējas un palielina negadījumu riskus, norāda NHTSA.

Pārvalde šo problēmu sāka izmeklēt 2016.gada jūlijā pēc tam, kad tika saņemtas sūdzības par pēkšņiem bremžu darbības traucējumiem.

NHTSA vēsta, ka atsaukums aptver 31 modeli, kas ražoti no 2008.gada līdz 2011.gadam.

Pārvalde pagājušajā mēnesī pavēstīja «Harley-Davidson», ka atsaukums ir nepieciešams un noraidīja uzņēmuma ierosinājumu tā vietā īstenot kampaņu, lai izglītotu motociklistus par drošības jautājumiem un regulāru bremžu šķidruma maiņu svarīgumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Motofavorīts valdes priekšsēdētāju Gati Panavu

Lelde Petrāne, 22.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild SIA Motofavorīts valdes priekšsēdētājs Gatis Panavs. Motofavorīts ir viens no vecākajiem moto veikaliem Latvijā. Tas pārstāv zīmolus Vespa un Harley-Davidson.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Tāpēc, ka tas ir mans un mūsu darbinieku dzīves stils.

Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Iepriecina, ka katru gadu nozare pēc krīzes aug, nedaudz bet aug, daudzi uzņēmumi ir sapratuši motociklu, kvadraciklu un sniega motociklu priekšrocību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida informāciju par augstajām viesnīcu cenām

, 13.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija pilnībā noraida publiski izskanējušo informāciju par nesamērīgi augstām viesnīcu un pakalpojumu cenām Rīgā un Jūrmalā.

Informāciju par augstajām cenām izplatījuši Harley Davidson salidojuma dalībnieki publiski izteikušies, ka viesnīcas ir piedāvājušas iespēju izmitināt pasākuma dalībniekus, piemērojot pārspīlēti augstas cenas. «Ievērojot to, ka pasākumam naktsmītnes tika rezervētas, vēl pirms bija nosaukts konkrētais pasākums, Jūrmalas viesnīcu pārstāvji lielākoties piedāvāja sezonas grupu cenas, kas ir zemākas nekā tā saucamā ielas cena jeb cenrādī noteiktā cena par istabu,» norādīja Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

LVRA pieļauj, ka augstā cena, ko Harley Davidson pasākuma organizatori piedāvāja potenciālajiem dalībniekiem, veidojās komisijas procentu aprēķina rezultātā. LVRA rīcībā esošā informācija liecina, ka šobrīd tikai pāris viesnīcas ir saņēmušas maksājumu līgumā noteiktajā kārtībā. Līdz ar to ir pamatotas aizdomas, ka pasākums, ja vispār notiks, pulcēs ievērojami mazāku dalībnieku skaitu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV motociklu ražošanas uzņēmums Harley-Davidson Motor Co. valstī atsaucis gandrīz 46 000 motociklu saistībā ar sajūga problēmām, teikts kompānijas publiskotajā paziņojumā.

Atsaukums aptver vairākus motociklu modeļus, tostarp Electra Glide, Ultra Limited, Police Electra Glide, Street Glide, Road Glide un Road King, kas ražoti no 2014.gada līdz 2015.gadam.

Uzņēmums norāda, ka motocikli tiek atsaukti, jo neatbilstošas sajūga darbības dēļ vadītāji var saskarties ar ātrumu pārslēgšanas grūtībām.

Harley-Davidson vēsta, ka problēmas ar sajūga darbību var izraisīt gāzes burbuļi sajūga sistēmā, jo sevišķi motociklos, kas ilgu laiku nav tikuši lietoti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Satiksmes organizēšanai nepietiek ar spēju bruģī ieskrūvēt stabiņu

Guntars Gūte, Diena, 31.08.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas jaunās varas pirmā pilnvaru gada laikā paveikto darbu kvalitāti galvaspilsētas satiksmes sistēmas sakārtošanā sarunā ar laikraksta Diena žurnālistu Guntaru Gūti vērtē satiksmes eksperts Pauls Timrots.

Pēdējā gada laikā daudz dzirdama kritika par satiksmes organizēšanas dīvainībām galvaspilsētā. Kāda, tavuprāt, ir kopējā situācija Rīgā satiksmes jomā?

Patiesībā jau nekas liels un būtisks nenotiek. Drīzāk redzam jaunās varas jaunas politikas parādīšanu un pierādīšanu. Ja tev radusies iespēja parādīt sevi kā jaunu spēku, tad tev arī ir jāparāda, ka tu esi savādāks. Līdz ar to tev nav tik daudz laika, kamēr uzbūvēsi, piemēram, Ziemeļu pārvadu vai Rīgas apvedceļu, tāpēc, lai tu kļūtu pamanāms, tu ātri un butaforiski mēģini paveikt jebkādas lietas un iebāzt kāju durvīs. Līdz ar to no tāda politiskā viedokļa tā parādīšanās ir izdevusies – visi viņus ir pamanījuši. Cits jautājums, cik šī politika ir konsekventa un vēsturiski paliekoša.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas ielas pusotru mēnesi pirms tūrisma sezonas sākšanās ir tīrākas un tukšākas nekā citos gados, šodien, 11.aprīlī, vēsta laikraksts Diena.

Kā norāda Diena, lielākās cerības esot uz vasaru, tādēļ visapkārt jūtama gatavošanās tūristu pieplūdumam. Pēdējos divus gadus ap 128 tūkstošiem tūristu palika Jūrmalā vismaz vienu nakti. Daudz vairāk ir to viesu, kas šajā pilsētā nenakšņo, tādēļ, piemēram, Jūrmalas centrālo gājēju artēriju – Jomas ielu – katru gadu apmeklē ap diviem miljoniem tūristu. Turpat trešdaļa kūrortpilsētas viesu ir no citām Latvijas pilsētām.

Laikraksts noskaidrojis, ka no 36 Jomas ielas ēdināšanas vietām darbu šosezon plāno turpināt tikai 28. Pērn maltīte maksājusi vidēji sešus latus. Patlaban pusdienas maksā ap trim latiem, taču, kā novērojuši vietēji, sezonas vidū cenas būšot citas – jo vairāk sabrauc tūristu, jo kafejnīcās jāmaksā vairāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Sankcijas pret Baltkrieviju tomēr nesasniedz cerēto mērķi

Edžus Ozoliņš, 22.02.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Diena rakstu sērijā turpina pētīt mūsu kaimiņvalstī Baltkrievijā notiekošos procesus. Pret Baltkrieviju vērsto ierobežojumu efektivitāte ir apšaubāma, kas raisa jautājumu, cik ļoti civilizētajai pasaulei rūp zeme, kuras priekšgalā atrodas pēdējais Eiropas diktators un kurā vērojamas masveidīgākās represijas Eiropā pēdējo 50 gadu laikā.

Daudz šķēpu lauzts ap civilizētās pasaules sankcijām pret Baltkrieviju. No vienas puses, kopš 2006. gada Rietumi ievieš virkni ierobežojumu par cilvēktiesību pārkāpumiem, represijām, vēlēšanu rezultātu viltošanu. No otras puses, eksistē izteikta pretdarbība, kā rezultātā virkne Baltkrievijas individuālu personu, organizāciju un kompāniju neiekļūst melnajos sarakstos, ko lielā mērā var uzskatīt par valsts vadītāja Aleksandru Lukašenko atbalstošo spēku un lobistu panākumu.

Sankcijas ir viens no būtiskākajiem instrumentiem, ar kā palīdzību ES, ASV, Lielbritānija, Kanāda un citas valstis var ietekmēt demokrātiskos procesus noteiktā valstī. Tomēr vēl līdz šim pret Baltkrieviju vērsto ierobežojumu efektivitāte ir apšaubāma, kas raisa jautājumu, cik ļoti civilizētajai pasaulei rūp zeme, kuras priekšgalā atrodas pēdējais Eiropas diktators un kurā vērojamas masveidīgākās represijas Eiropā pēdējo 50 gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijai būtu nepieciešami 90 miljoni eiro gadā būtiskai satiksmes drošības uzlabošanai, secināts starptautiskās auditorkompānijas "Price Waterhouse Coopers" veiktajā pētījumā.

Kompānija ir veikusi pētījumu par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gada gala ietekmes izvērtējumu.

Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors Tālivaldis Vectirāns šodien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē skaidroja, ka pētījuma rezultātā iegūti četri iespējamie rīcības scenāriji attiecībā uz satiksmes drošību. A jeb nulles scenārijs, kurā nekādi papildu pasākumi nav paredzēti. B jeb minimālais scenārijs - bez finansējuma, C jeb optimālais un D jeb maksimālais, kas paredz plašu plānu ar finansēm.

Auditorkompānijas pārstāvis Egils Trumpe skaidroja, ka pētījums veikts šā gada otrajā ceturksnī un pētījumā īstenošanā izmantota pieeja "Droša sistēma", proti, droša vide, drošs transportlīdzeklis un drošs satiksmes dalībnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Zīmola stāsts: Rīgas Motormuzejs atzīmē 30 gadu jubileju

Laura Mazbērziņa, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlis Rīgas Motormuzejam (RMM) ir īpašs mēnesis, jo pirms 30 gadiem, 1989.gada 22. aprīlī īstenojās seno spēkratu kolekcionāru un entuziastu sapnis par savu mājvietu – svinīgā ceremonijā, klātesot simtiem cilvēku, tika atklāts motormuzejs.

Ideja par seno spēkratu muzeju Latvijā dzima jau 20. gadsimta septiņdesmitajos gados, kad neliela entuziastu grupa – Latvijas Antīko automobiļu klubs - iedibināja tam laikam vēl nebijušu kustību – seno spēkratu salidojumus un rallijus. Šie pasākumi pulcēja ne tikai seno spēkratu īpašniekus, bet arī skatītāju tūkstošus.

Muzeja ēka ir modernās arhitektūras piemineklis, tās fasādes daļa uzrunā kā stilizēta Rolls Royce markas automobiļa radiatora maska.

2016. gadā pēc trīs gadus ilgas rekonstrukcijas muzejs tika atvērts jaunā veidolā. Muzeja trijos stāvos izvietoti vairāk nekā simts automobiļi un motocikli, vairāki desmiti interaktīvo stendu, rotaļu zona bērniem, kafejnīca un konferenču zāle 200 personām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrija (EM) valdībai otrdien piedāvās lemt par kādu no pieciem variantiem tirdzniecības pilnīgai atjaunošanai ārkārtējās situācijas laikā, tostarp atcelt preču tirdzniecības ierobežojumus pavisam vai turpināt ierobežojumus tikai brīvdienās.

Pēc EM sniegtās informācijas, mazumtirdzniecības nozarē strādā 12 723 uzņēmumi, kuros nodarbināti 87 392 cilvēki. Patlaban mazumtirdzniecības nozare saņem 20% no valsts sniegtā atbalsta Covid-19 krīzē. Savukārt kopējās izmaksas nozares darbības ierobežošanai mēnesī ir 26 miljoni eiro.

EM piedāvā izvēlēties vienu no diviem risinājumiem tirdzniecības nozares turpmākai darbībai - turpināt tā, kā ir patlaban, bet rēķinoties, ka mazumtirdzniecības atbalsta kopējās izmaksas var sasniegt 136 miljonus eiro līdz šā gada maijam, vai arī atļaut tirgotājiem strādāt Covid-19 drošas tirdzniecības apstākļos.

Ja valdība lems ieviest Covid-19 drošas tirdzniecības koncepciju, EM piedāvā piecus variantus, kā to nodrošināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai Latvijā beidzot nebūtu laiks ieviest ceļa zīmi "Melnais punkts"?

Daina Kantāne, AVIS pilna servisa līzinga departamenta vadītāja, 06.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija ir trešā valsts Eiropas Savienībā pēc ceļa satiksmes negadījumos bojā gājušo skaita 2022. gadā1. Ir redzams, ka daļa negadījumu notiek vienās un tajās pašās vietās, ko mēdz saukt par satiksmes “melnajiem punktiem”.

Vairākās Eiropas valstīs tie tiek īpaši atzīmēti ar ceļa zīmēm, lai brīdinātu autobraucējus. Latvijā šādu punktu uzskaite notiek, bet informācija ir speciāli jāmeklē, turklāt ir vairākus gadus veca. Šādas ceļa zīmes ieviešana uz Latvijas ceļiem būtu svarīga gan kā preventīvs instruments satiksmes drošībai, gan īpaši nozīmīga, lai informētu tūristus, kas ar automašīnu dodas apceļot Latviju, kā arī vietējos autobraucējus, kas retāk brauc konkrētus ceļa posmus.

Uzmanīgāki autobraucēji = mazāk negadījumu

Ceļazīme “Melnais punkts” citās pasaules valstīs tiek izmantota, lai norādītu uz bīstamību attiecīgajā ceļa posmā, tādā veidā pievēršot īpašu autovadītāju uzmanību ceļam. Starp valstīm atšķiras veids, kā statistiski tiek noteikts “melnais punkts”, piemēram, tepat Lietuvā šādi apzīmē 500 m garu ceļa posmu, kur pēdējo četru gadu laikā ir notikuši četri vai vairāk satiksmes negadījumi ar cietušajiem vai bojāgājušajiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Motociklu avārijas: BTA apkopojusi lielāko apdrošināšanas atlīdzību TOP 3

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE (BTA), apkopojot pēdējo trīs gadu KASKO apdrošināšanas atlīdzību statistiku par negadījumiem, kuros cietuši motociklu vadītāji vai radīti bojājumi motocikliem, secinājusi, ka visbiežāk – 25 % no visiem pieteikumiem – negadījumos iekļuvuši Honda markas motociklu vadītāji. Līdzvērtīgā skaitā – 17 % no visiem pieteiktajiem negadījumiem – cietuši Kawasaki un Yamaha markas motociklu vadītāji. Visbiežāk motociklisti cietuši ceļu satiksmes negadījumos Rīgā, Rīgas reģionā un Kurzemē.

Saskaņā ar biedrības Auto Asociācija sniegto informāciju šī gada pirmajā pusgadā motociklu pirmreizējo reģistrāciju skaits ir sasniedzis 384 vienības, kas ir par 14 % vairāk nekā 2013. gada pirmajā pusgadā, kad tika reģistrēti 336 motocikli. Populārākie reģistrētie motociklu zīmoli šogad bijuši BMW, Harley Davidson un Honda.

Analizējot informāciju par pieteiktajiem apdrošināšanas gadījumiem, kuros cietuši motociklisti vai radīti bojājumi motociklam, BTA secinājusi, ka visbiežāk – 67 % no visiem motociklu KASKO atlīdzību pieteikumiem – negadījumi notikuši, motociklam saskrienoties ar automašīnu. 13 % gadījumu motociklam radīti bojājumi, uzbraucot stāvošam transportlīdzeklim, 7 % gadījumu, iebraucot bedrē un 3 % gadījumu, apgāžoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierinājusi kāda autovadītāja prasību pret Rīgas domes Satiksmes departamentu, piedzenot no pašvaldības kompensāciju par nenorobežotā bedrē sabojātu riteņa disku un riepu, noskaidroja aģentūra LETA.

Autovadītājs 2016.gada 14.februāra vakarā, braucot ar savu automašīnu pa Valdemāra ielu, pie Rīgas 49.vidusskolas sajutis stipru triecienu pa spēkrata labās puses riteņiem un konstatējis, ka ir iebraucis uz ceļa esošā aptuveni desmit centimetrus dziļā bedrē ar asām šķautnēm, kas acīmredzami bija radušās, izzāģējot asfaltu ap notekūdeņu savākšanas akas vāku. «Šajā vietā nekas neliecināja par to, ka uz ceļa notiek remontdarbi, un bedre, kurā es iebraucu, nebija nekādā veidā norobežota,» aģentūrai LETA apgalvoja autovadītājs.

Uzreiz pēc iebraukšanas bedrē mašīnai sākusi vibrēt stūre, kas, pēc autovadītāja domām, «nepārprotami liecināja par transportlīdzekļa ritošajai daļai nodarītiem bojājumiem pat tad, ja tie sākotnēji nav acīmredzami». Autovadītājs apstājies ceļa malā, telefoniski paziņojis par bedri Rīgas Pašvaldības policijai un izsaucis Valsts policiju, kas ieradusies un fiksējusi notikušo ceļu satiksmes negadījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu pārtraukuši sadarbību ar Krieviju

LETA--UNIAN, 03.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu ir pārtraukuši sadarbību ar Krieviju, protestējot pret tās plašo iebrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs.

No Krievijas "aizgājuši un aiziet: "Apple", "Audi", "Chevrolet", "Cadillac", "Coca Cola", "Danone", "Dell", DHL, "Ericsson", "Ford", HP, "Harley Davidson", "General Motors", "Jaguar", "Lenovo", "LinkedIn", "Maersk" (ardievu, "Ali express" un ASOS), "Nike", "Scania", "Porsche", "Renault", "OnlyFans", AMD, "Adobe", BMW, "Dropbox" (pēc dažām dienām), "FedEx", "Intel", "Mercedes", "Nestle"," teikts paziņojumā.

Krieviju bloķējuši uzņēmumi "Apple Pay", "Amazon", "Cex Io", "Etsy", "Facebook" (slēgti Krievijas mediju konti), "Google Pay", "Google Maps", "Instagram" (Krievijas propagandas bloķēšana), "Paysera", "Samsung pay".

Krievijas dalību dažādos pasākumos atcēluši to rīkotāji "Cannes Festival", "Eurovision", "Formula 1", FIFA, MOK, "Mobile World Congress", NHL, bet uzņēmums "Adidas" atteicies strādāt ar Krievijas futbola izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 20.maija rītā pie Rīgas Rātsnama pulcējās elektrotransportlīdzekļu īpašnieki ar saviem braucamajiem, lai startētu uz Jelgavu, kur šodien notiks Latvijas 1.elektrotransportlīdzekļu salidojums.

Plānots, ka elektrotransportlīdzekļu braucienā piedalīsies vairāki desmiti spēkratu (piemēram, e-AIXAM city Premium, Melex NCAR, VW e-up!, BMW i3, Renault Fluence ZE, Citroen Berlingo, Mazda RX8, Fiat Fiorino, Tesla S85) no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī CSDD elektroauto.

Pasākumā par pieredzi elektrotransporta jomā informēs vairāk kā 30 elektromobiļu, kā arī elektrisko velosipēdu un citu elektrisko transportlīdzekļu lietotāji. Salidojums ir iespēja iepazīties un apmainīties ar pieredzi par elektrotransporlīdzekļiem, uzzināt par to izmantošanu ikdienā un par priekšrocībām.

Salidojumu organizē biedrība Zemgales reģionālās enerģētikas aģentūra un biedrība Bezizmešu mobilitātes atbalsta biedrība, Eiropas Komisijas programmas Inteliģenta Enerģija Eiropai projekta Ilgtspējīgas enerģētikas rīcības stratēģijas (Beyond Energy Action Strategies/BEAST, Nr.IEE/13/839/S12.675536) ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Par ekskluzivitātes principa neievērošanu Forum Cinemas no repertuāra izņem divas filmas

Db.lv, 14.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem kinoteātriem Latvijā «Forum Cinemas» pirms dažādām dienām no sava repertuāra izņēmis Andreja Ēķa režisēto komēdiju «Klases salidojums» un filmu studijas «Rija» jaunāko veikumu multfilmu «Lote un pazudušie pūķi».

Filmu veidotāji par situāciju ir sašutuši, tikmēr kinoteātrī skaidro – šāds lēmums saistīts ar kino industrijā piekoptā ekskluzivitātes principa neievērošanu, tā trešdien informēja «LNT ziņas».

Komēdiju par 40 - gadnieku krīzi uz lielajiem ekrāniem visos kinoteātros plānots sākt rādīt šodien, 14. februārī. Tomēr filmas veidotājus pirms dažām dienām pārsteidza kinoteātra «Forum Cinemas» ziņa, ka tas Latvijā veidoto komēdiju «Klases salidojums» pēkšņi izņēmis no sava repertuāra, noņemot arī visus ar filmu saistītos informatīvos plakātus un pusceļā pārtraucot jau sākto biļešu tirdzniecību.

Filmas režisors Andrejs Ēķis par šo situāciju ir sašutis. «Es neesmu izmisis, varbūt tikai izbrīnīts un sašutis,» viņš atzina. Filmas producents Kristians Alhimionoks norāda, ka vēl nav saņēmis oficiālu skaidrojumu šādai pēkšņai kinoteātra rīcībai. «Mēs īsti nezinām, kas notiek. Mums nav sniegts nekāds paskaidrojums, bet katrā ziņā tas ļoti interesanti precedents Latvijā, es teiktu, nebijis,» atzina filmas producents. Tikmēr A.Ēķis īsti negrib ticēt, ka tā varētu būt cenzūra par labu ārvalstu kinolentēm. Otrs minējums - plaukstošajā Latvijas filmu industrijā saasinājusies cīņa par filmu izplatīšanu - arī «Klases salidojuma» izplatīšana vairs netika uzticēta «Forum Cinemas», bet citai kompānijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar motociklu parādes braucienu no Zaķusalas TV torņa 25. aprīlī tika atklāta šī gada oficiālā moto sezona.

Diena izdevusies neticami pavasarīga, ēnā termometrs tuvojās 25 grādiem pēc Celsija. Tikai dažs labs ādainais palicis savā ādā. Pasākuma norisi organizēja Latvijas Motoklubu asociācija (MCA). Tā jau bija 6. sezona, kad motobraucēji no visas Latvijas tika aicināti organizēti izbraukt parādes apli un atzīmēt moto transporta parādīšanos ielās.

picturegallery.69db42a7-b988-4c73-a815-7f77d4c43380

Komentāri

Pievienot komentāru