Transports un loģistika

«Hilton-Group» piedalās «Finnair» bonusa programmā

Aivars Mackevics [email protected], 14.01.2003

Jaunākais izdevums

Viesnīcu tīkls Hilton sākot ar februāri piedālās lidsabiedrības Finnair bonusa programmā. Somu lidsabiedrības "Finnair plus" kartes īpašnieki savācot 500 punktus var tos izmantot vienai nakšņošanai Hilton viesnīcā. Hilton-Group pieder 2 400 viesnīcas vairāk kā 60 valstīs ar markām Hilton Hotels, Embassy Suites, Hampton Inn, Conrad un Scandic Hotels. Avots: FVW

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hilton» noslēdz līgumu ar «Lastminute.Com»

Aivars Mackevics [email protected], 07.10.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hilton International nolēmis veikt izmaiņas Hilton viesnīcu rezervēšanas sistēmā. Hilton Group izpilddirektors Deivids Mičels paziņojis, ka Hilton pārtrauks sadarboties ar izplatītājiem, kas neatkāpsies no nekorektām cenu noteikšanas metodēm. Tas tiek darīts tādēļ, ka daži izplatītāii necenstos piedāvāt klientiem plašu izvēli, bet gan tikai dārgākos viesnīcu pakalpojumus. Deivids Mičels skaidro, ka tādā veidā par Hilton viesnīcu piedāvājumu tiek radīts nepareizs priekšstats. Šobrīd negodīgie izplatītāji vēl nerada nopietnus draudus, tomēr šai problēmai jāpievērš uzmanība nākotnē, lai pasargātu viesnīcu klientus no nepilnīgiem piedāvājumiem un viesnīcas no peļņas zaudēšanas. Hilton arī ir paziņojis par jauna līguma noslēgšanu ar lastminute.com, cerot ar to nodrošināt viesnīcas klientiem ērtākas un kvalitatīvākas rezervēšanas iespējas. Lastminute.com šobrīd ir Eiropas lielākais neatkarīgais izplatītājs internetā. Lastminute.com klientiem piedāvā pašiem veidot sava ceļojuma paketi, individuāli izvēloties lidojumus, viesnīcas un izklaides pasākumus. Hilton vēlas panākt caurredzamu pārdošanas sistēmu, lai nodrošinātu to, ka pie klientiem nonāk visi Hilton piedāvājumi, ne vien tie, kas nodrošina lielāku peļņu izplatītājiem. Hilton visiem izplatājiem uzstāda vienādus samaksas noteikumus, pieprasa saprātīgas komisijas maksas, kas atbilst izplatītāja pievienotajai vērtībai, kā arī dalītu rezervēšanas riksu starp Hilton viesnīcām un izplatītāju. Lastminute.com izpilddirektors Brents Hobermans izteicis gandarījumu par līgumu, kas noslēgts ar Hilton. Hobermans sola nodrošināt augstu pievienoto vērtību, pamatojoties uz Lastminute.com vārda atpazīstamību un plašo izplatīšanas tīklu. Kā lielākais pēdējās minūtes piedāvājumu tirgus internetā, Lastminute.com gadā cer pārdot vairāk kā 6 miljonus istabnaktis. Lastminute.com ir priecīgi saviem kleintiem piedāvāt vienu no pasaulē atpazīstamākajiem viesnīcu brendiem, kāds ir Hilton, kurš šobrīd piedāvā vairāk kā 2 400 viesnīcas 78 valstīs. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hilton»domā par uzņēmuma apvienošanas plāniem

Aivars Mackevics [email protected], 21.10.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd norisinās sarunas starp Hilton viesnīcu ķēdes Lielbritānijas nodaļu īpašnieku un ASV bāzēto viesnīcu ķēdes daļu par iespējām apvienot zīmolu. Tiek lēsts, ka iespējama Lielbritānijas Hiltonviesnīcu pārdošanas cena varētu būt aptuveni 3,6 miljardi angļu mārciņu. Iecerētais darījums savienotu 1964.gadā sadalīto biznesu, kad HHC viesnīcas pievērsās ASV tirgum, bet pārējais Hilton turpināja koncentrēties uz starptautisko tirgu. Hilton viesnīcu grupa darbojas 403 vietās pasaulē, 261 viesnīca nes Hilton vārdu, 47 darbojas zem Hilton Worldwide Resorts nosaukuma. Papildus zem zīmola Scandic darbojas 142 vidējā segmenta viesnīcas. Tiek domāts, ka iespējamās apvienošanās pamatā ir ASV viesnīcu pārdošanas apstākļu uzlabošanās, turklāt HHC ir izsīkušas izplešanās iespējas ASV. Hilton grupa ir apstiprinājusi informāciju par iespējamo HiltonInternational nodaļas pārdošanu. Šobrīd tiek izvērtēts no Hilton Hotels Corporation saņemtais piedāvājums. Jau tagad abas kompānijas ir izveidojušas globālu tirgus aliansi un zem Hilton zīmola darbojas vairāk nekā 2500 viesnīcu. Hilton International strādā vairāk nekā 71,000 darbinieku 80 valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Papildināta ar FOTO: Hilton Garden Inn Riga Old Town plāno atklāt rudenī

Žanete Hāka, 11.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Hilton Garden Inn Riga Old Town» būs pirmā «Hilton» zīmola tīkla viesnīca Latvijā, un tās izveidē kopumā plānots investēt 23 miljonus eiro. Viesnīcu plānots atvērt šī gada rudenī, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nupat par Latvijas «Hilton Garden Inn Riga Old Town» vadītāju iecelts Lauris Gedrovičs.

Lauris Gedrovičs vairāk nekā 10 gadus ir strādājis par dažādu starptautisku viesnīcu ķēžu direktoru un vadītāju Lielbritānijā, piemēram, «IHG», «Accor» un «Hilton». Iepriekš pildījis izpilddirektora pienākumus luksuss klases viesnīcu ķēdē «O»Callaghan Collection».

«Hilton Garden Inn Riga Old Town» plānots atvērt šī gada rudenī, kad viesiem tiks piedāvāti aptuveni 100 viesnīcas numuriņi, konferenču zāles un restorāns «Beef Room». Sākotnēji plānots izveidot 50 cilvēku lielu komandu, kas šobrīd tiek komplektēta. Plānotais šī brīža projekta investīciju apmērs – 13,5 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēc debijas Igaunijā top plāni ienākšanai Lietuvā un Latvijā

Lelde Petrāne, 21.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz 2018. gadam Hilton Worldwide uzņems viesus visās trīs Baltijas valstīs saskaņā ar uzņēmuma šodien publiskoto plānu izvērst zīmola Hilton Garden Inn darbību Lietuvā un Latvijā. Šī informācija tika atklāta preses konferencē Viļņā.

Pagājušajā mēnesī Igaunijā tika atvērta uzņēmuma pirmā viesnīca Baltijas reģionā – Hilton Tallinn Park.

Hilton Worldwide vecākais viceprezidents Patriks Ficgibons (Patrick Fitzgibbon), kurš atbild par attīstību Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā, teica: «Baltijas valstis ir viens no Eiropā pievilcīgākajiem galamērķiem lietišķajiem ceļotājiem, un Pasaules Ceļojumu un tūrisma padome (WTTC) prognozē, ka, pateicoties lielākām valdības investīcijām ceļošanas un tūrisma nozarē, šajās valstīs sagaidāma izaugsme; Lietuvā vien paredzams 60% pieaugums līdz 2026. gadam. Pateicoties veiksmīgajai Hilton Tallinn Park viesnīcas atklāšanai pagājušajā mēnesī, patlaban ir lielisks brīdis demonstrēt mūsu apņemšanos izvērst plašāku darbību Baltijas reģionā, izziņojot ieiešanu arī Lietuvas un Latvijas tirgos.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas fondu pārvaldības uzņēmums "I Asset Management" ir parakstījis franšīzes līgumu ar viesnīcu tīklu "Hilton Worldwide" par Rīgas lidostas tuvumā attīstāmo 3 zvaigžņu, 187 istabu viesnīcu.

Viesnīcas būvdarbiem ir izraudzīts Latvijas būvuzņēmums "UPB".

Šai viesnīcai izraudzīts "Hampton by Hilton" zīmols. Viesnīcas būvniecībā investē "Airport Hotels Fund", kas šī gada sākumā kopā ar investīcijas sabiedrību "Orion Securities" šim projektam piesaistīja investīcijas 7.8 milj. eiro apmērā.

Plānots, ka viesnīca durvis vērs 2022. gada pirmajā ceturksnī. Lai izraudzītos viesnīcas pārvaldītāju tika izsludināts konkurss. Pārvaldītājs tika izraudzīts starp trim labi zināmiem starptautiskiem viesnīcu zīmoliem: "iBis Styles" ("AccorHotels"), "Hampton by Hilton" ("Hilton") un "Moxy" ("Marriott Intl"). Izvērtējot katra pārvaldītāj priekšrocības, tika nolemts izraudzīties "Hilton" zīmolu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu kompānija Hilton Worldwide Holdings sākotnējā publiskā piedāvājuma (IPO) laikā piesaistījusi 2,35 miljardus ASV dolāru, raksta nytimes.com.

Tādējādi tas ir lielākais IPO vēsturē, ko veicis viesnīcas pakalpojumu sniedzējs. Hilton ir pārspējis viesnīcu kompānijas Hyatt IPO, kas notika 2009. gada novembrī un kura laikā tā piesaistīja 1,09 miljardus dolāru, kļūstot par lielāko viesnīcu operatora IPO.

Hilton akcijas cenu noteikusi 20 dolāru līmenī. Iepriekš uzņēmums ziņoja, ka cena tiks noteikta diapazonā starp 18 un 21 dolāru.

Kopumā investoriem tika piedāvāti 117,64 miljoni akciju, un to skaits piedāvājuma laikā tika palielināts augstā pieprasījuma dēļ. Sākotnēji tika plānots piedāvāt 112,8 miljonus akciju. Kopumā pieprasījums piedāvāto apjomu pārsniedza vairāk nekā deviņas reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Strīds starp Somijas nacionālo aviokompāniju Finnair un Latvijas aviopārvadātāju airBaltic par Somijas lidsabiedrības Finncomm pārņemšanu uzņēmis jaunus apgriezienus pēc tam, kad Finncomm apstiprināja plānu pārtraukt vairākus iekšzemes lidojumus, kas Finnair varētu radīt vairāku miljonu eiro zaudējumus, atsaucoties uz Somijas izdevumu Helsingin Sanomat, ziņo BBN.

Līgums, kurš noslēgts starp abām somu kompānijām 1998. gadā, paredz, ka Finncomm vadā Finnair pasažierus no provinciālajām lidostām uz galveno lidostu Helsinkos, kur tos tālāk apkalpo Finnair. Gadījumā, ja Somijas nacionālais aviopārvadātājs zaudētu šo Finncomm pakalpojumu, Finnair īstermiņa varētu saskarties ar aptuveni 20 miljonu eiro lieliem zaudējumiem.

Finncomm norāda, ka sarunas ar Somijas nacionālo aviokompāniju par noteikumiem attiecībā uz turpmākajiem plāniem attiecībā uz pakārtoto aviosatiksmi nav nesušas vēlamos rezultātus, līdz ar ko Finncomm pārtrauc savu darbību nerentablajos maršrutos, paskaidrojot, ka turpmāk lidsabiedrība koncentrēsies uz ienesīgākiem maršrutiem. Zināms, ka patlaban Finncomm plānos ir pārtraukt lidojums uz trim provinciālajām lidostām Somijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Finnair» tendence - augšupejoša

Aivars Mackevics [email protected], 28.01.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somu lidsabiedrība Finnair 2003. gada decembrī sasniedza pozitīvus rādītājus visās savās satiksmes nozarēs darbībās. Finnair līniju lidojumu maršrutos palielinājās veikto pasažierkilometru skaits par 19,6%. Pavisam tika pārvadāti 450 500 pasažieri (+5,5%). Turpretī sēdvietu noslogojums lidmašīnās sasniedza 3,8 procentpunktus virs iepriekšējā gadā mēneša vērtības. Īpaši palielinājās pasažieru skaits Āzijas lidojumu maršrutos (+38,5%), kur sēdvietu noslogojums sasniedza 78,3%. Pavisam palielinājās pieprasījums par 9% gan lidojumu līniju maršrutos, gan čarterlidojumu satiksmē, bet kapacitāte palielinājās par 6,3%. Tas nodrošināja sēdvietu noslogojumu par 74,4% (+1,9%). No 2003. gada janvāra līdz decembrim pieauga pārdoto pasažierkilometru skaits par 1,1% salīdzinājumā ar 2002. gadu, bet kapacitāte palielinājās par 4,4%. Finnair sēdvietu noslogojums sasniedza 69,6% (-2,3 procentpunkti), bet apkalpoto pasažieru skaits sasniedza 6 849 100 (-3,5%). 2003. gada pirmajā ceturksnī lidsabiedrības darbību negatīvi ietekmēja Irākas karš, bet otro ceturksni – SARS epidēmija. Uzlabojumi tika sasniegti tikai 2003. gada trešajā ceturksnī, bet gada pēdējā ceturksnī Finnair ieviesa jaunu tarifu sistēmu un veica kampaņu, kas bija veltīta lidsabiedrības 80 gadu jubilejai. 2003. gada pēdējos mēnešos gaisa satiksmes industrijā palielinājās kapacitātes un notika sīva cenu cīņa, kā rezultātā ievērojami samazinājās vidējais cenu līmenis. Kopš 2003. gada janvāra lidsabiedrības Finnair atskaitēs parādās arī Finnair meitas uzņēmums - lidsabiedrība Aero Airlines AS, kura pārņēma Finnair (kopš 01.06.2002) lidojumus starp Helsinkiem un Tallinu. Pavisam Aero Airlines AS pagājušajā gadā pārvadāja 9 700 pasažierus (-0,5%), bet noslogojums sasniedza 50,2% (-8,5 punkti). 2003. gada novembrī Finnair pārņēma 85% no zviedru lidsabiedrības Nordic Airlink akcijām. Un jau pirmajā pilnajā mēnesī lēto lidojumu lidsabiedrība apkalpoja 43 400 pasažierus no savas bāzes lidostas Stokholmas uz Oslo, Kopenhāgenu un Lulea. Sākot no šī gada Nordic Airlink pārvadāto pasažieru skaits tiks integrēts arī lidsabiedrības Finnair grupas kopējo rezultātu uzskaitē. Avots: Eiropa.lv

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hilton Group» pabeidz 15 viesnīcu pārdošanu Lielbritānijā

Aivars Mackevics [email protected], 05.12.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hilton Group noslēgusi darījumu par 15 Lielbritānijā esošo viesnīcu pārdošanu Managed Hotels Unit Trust. Šobrīd norisinās sarunas arī par Hilton viesnīcas Edinburgas lidostā pārdošanu. Pamatojoties uz ilgtermiņa vadības līgumiem, viesnīcas turpinās darboties zem Hilton vārda. Sekojot augstajai tirgus interesei par viesnīcu pārdošanas darījumiem, Hilton Group plāno pārdošanā izvirzīt vēl vairākas 400-500 miljonus mārciņu vērtas viesnīcas, tai skaitā arī 1 058 istabas lielo Hilton London Metropole, vienu no Eiropas lielākajiem viesnīcu un konferenču centriem. Hilton Group šobrīd risina sarunas ar Hilton Hotels Corporation par visu viesnīcu nodaļu pārdošanu savam amerikāņu tirgus partnerim. Nākamā gada sākumā kompānija plāno laist tirgū vēl piecas Lielbritānijā esošas viesnīcas. Papildus kompānija plāno pārdot viesnīcas arī dažas citos pasaules reģionos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Tallinā 1.jūnijā atklās pirmo Hilton viesnīcu Baltijas valstīs

LETA, 09.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcas Hilton Tallinn Park, kas ir zīmola Hilton tīkla pirmā viesnīca Baltijas valstīs, atvēršana Igaunijas galvaspilsētā gaidāma 1.jūnijā.

Visi sagatavošanās darbi ir noritējuši raiti, tādēļ var publiskot plānoto atklāšanas datumu, paziņojis Hilton Tallinn Park valdes priekšsēdētājs Daniels Habersaters.

Līdz jūnijam tiks pabeigta sākotnējā darbinieku apmācības programma un viesnīcas klienti tiks uzņemti atbilstoši Hilton starptautiskajiem standartiem, viņš piebilda.

Habersaters norādīja, ka interese par viesnīcu ir lieliska un jūnijam tās noslogotība ir vērtējama kā laba.

12 stāvu viesnīcā Hilton Tallinn Park būs 202 numuri, no kuriem 27 būs plašāki par standarta viesnīcas numuru. Viesnīcā atradīsies arī SPA centrs ar peldbaseinu, fitnesa centrs, restorāns ar āra terasi, bārs un kafejnīca. Viesnīcas konferenču centrs, ko veido desmit sanāksmju telpas un viena no lielākajām svinību zālēm Tallinā, varēs uzņemt 800 viesu. Hilton Tallinn Park pēdējā stāvā būs biznesa zāle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu pārvaldības uzņēmums «Apex Alliance Hotel Management» 18.septembrī Vecrīgā, Grēcinieku ielā atklāj pirmo Hilton zīmola viesnīcu Rīgā «Hilton Garden Inn Riga Old Town». Viesnīcas izveidē kopumā plānots investēt 23 miljonus eiro.

«Hilton Garden Inn Riga Old Town» viesiem piedāvās 100 numuriņus, konferenču zāles un restorānu «Beef Room». Sākotnēji plānots izveidot 50 cilvēku lielu komandu. Plānotais šī brīža projekta investīciju apmērs – 13,5 miljoni eiro.

Līdz pilnīgam projekta noslēgumam tuvāko 18 mēnešu laikā plānots izveidot 175 istabas. Istabas iedalītas King (divguļamā gulta), Twin (divas vienguļamās gultas), King istaba ar dīvānu un King Deluxe istaba ar skatu uz vecpilsētu. Kopējās investīcijas projektā ir 23 miljoni eiro.

Pašlaik «Apex Alliance Hotel Management» pārvalda «Hilton Garden Inn» Bukarestes vecpilsētas viesnīcu, «Courtyard by Marriott» viesnīcu Viļņas pilsētas centrā, jaunatklāto «Hilton Garden Inn» viesnīcu Viļņas vecpilsētas centrā. Šogad plānots atvērt vēl četras viesnīcas: «Hilton Garden Inn Riga Olda Town» Rīgas vecpilsētā, «Hilton Garden Inn» pie Bukarestes lidostas, «Courtyard Bucharest Floreasca» un «Moxy BucharestOld Town».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hilton» rezervācijas centrs svin 50 gadu jubileju

Aivars Mackevics [email protected], 21.04.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

18.aprīlī, Hilton Reservations Worldwide (HRW -Hilton vispasaules rezervācijas centrs) svinēja savu 50 gadu pastāvēšanas jubileju. Tieši Hilton centrs ir bijis viens no pirmajiem rezervācijas centriem viesnīcu nozarē. Tas arī spēlējis svarīgu lomu, veidojot klientu lojalitāti un nodrošinot to apmierinātību ar sniegtajiem pakalpojumiem. Konrāds Hiltons 1954.gadā iegādājas Statler Hotel Co., bet gadu vēlāk Karoltonā, Teksasas štatā atvēra rezervācijas centru. Tad astoņi darbinieki apkalpoja 28 viesnīcas, un tika veiktas jau 6000 rezervācijas pirmajā pastāvēšanas gadā. Mūsdienās HRW savieno 12 globālos rezervācijas centrus, veic 1,6 miljonus rezervāciju mēnesi un apkalpo 2700 viesnīcas visā pasaulē. Klientu loks šo gadu laikā ir ievērojami paplašinājies. 50 gadu laikā HRW ir attīstījusies par 50 miljardus ASV dolārus peļņu nesošu uzņēmumu. Hilton pieder Hilton Hawaiian Village, lielākais Hilton kempings pasaulē un lielākais vienas viesnīcas kempings Vaikiki un Bigailendā. Hilton zīmols iekļauj arī Doubletree, kas arī atrodams Vaikiki viesnīcu starpā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sešas «Hilton» viesnīcas atzītas par labākajām Dienvidrietumāzijā

Aivars Mackevics [email protected], 17.11.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu tīkls Hilton International’s pēdējo mēnešu laikā ir ieguvis vairākus apbalvojumus, tajā skaitā balvas, kuras saņemtas Pasaules Tūrisma gadatirgū Londonā, kur sešas Hilton viesnīcas tika atzītas par labākajām Dienvidrietumāzijā. Tāda veidā, par godu savai pirmajai dzimšanas dienai, viesnīca Hilton Kualalumpurā saņēma balvas nominācijās „Labākā viesnīca Malaizijā”, „Labākais serviss”, „Labākā restorānu virtuve”, „Labākais interjera dizains”. Jau otro gadu pēc kārtas labākās viesnīcas titulu Vjetnamā saglabā Hanojas Hilton. Par to savas balsis ir atdevuši speciālisti no 200 valstīm. Labākās viesnīcas savās valstīs tika atzītas Hilton Chongging Ķīnā, Hilton Colombo Šrilankā, Hilton Odawara Japānā, Conrad Bangkok Taizemē. Arvien vairāk Āzijas valstīm uzmanību pievērš lieli viesnīcu tīkli. Tā Šanhajā tika atvērta Regent Shanghai viesnīca, kura pieder Summit Property Development Co. Arī viesnīcu tīkli Le Meridien un Starwood paziņoja par savu vēlmi iziet Ķīnas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tallinā tiks būvēta jau otrā «Hilton» viesnīca.

Starptautiskā viesnīcu ķēde «Hilton» parakstījusi sadarbības līgumu par trīs zvaigžņu viesnīcas «Hampton by Hilton» atvēršanu Tallinā ēkā, kas tiks uzbūvēta bijušā kinoteātra «Eha» un pašreizējā iepirkšanās centra vietā, paziņojis iecerētās viesnīcas operators «Apex Alliance Hotel Management».

Tā būs pirmā «Hampton by Hilton» viesnīca Baltijas valstīs.

Pašlaik Tallinā ir viena «Hilton» viesnīca - 2016.gada jūnijā atklātā «Hilton Tallinn Park Hotel».

«Apex Alliance Hotel Management» pašlaik pārvalda sešas «Hilton» un «Marriott» zīmolu viesnīcas Latvijā, Lietuvā un Rumānijā. Kompānijas mērķis ir kļūt par lielāko un visbiežāk ieteikto viesnīcu operatoru Centrālajā un Austrumeiropā. Pašlaik kompānija ir parakstījusi 15 sadarbības līgumus par deviņu jaunu viesnīcu atklāšanu tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Iepriekš plānotās Hilton vietā Pārdaugavā tiks atvērta Park Inn by Radisson viesnīca

LETA, 13.05.2016

2014.gada oktobrī, kad sākās viesnīcas ēkas būvniecība, D.N.H. paziņoja, ka tajā atradīsies Hilton Garden Inn viesnīca.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada otrajā pusē SIA D.N.H. Pārdaugavā, Krišjāņa Valdemāra ielā, atvērs Park Inn by Radisson viesnīcu, informēja Astor Group pārstāvis Mārcis Krastiņš.

2014.gada oktobrī, kad sākās viesnīcas ēkas būvniecība, D.N.H. paziņoja, ka tajā atradīsies Hilton Garden Inn viesnīca.

Toreiz tika paziņots, ka Hilton Garden Inn starptautiskās viesnīcu ķēdes franšīzes partneris Latvijā ir vietējais uzņēmums D.N.H., kas ir daļa no Astor Group. Astor Group ir pazīstama ar viesnīcu Astor Riga Hotel, kas tika atvērta 2013.gadā pilnībā atjaunotā ēkā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 10. Kompānija Astor Group ir arī ekskluzīvu dzīvokļu projekta Astor Residence Krišjāņa Barona ielā attīstītāja.

Patlaban D.N.H. nevar komentēt Hilton biznesa stratēģiju Baltijas valstīs, norādīja Krastiņš. LETA jau rakstīja, ka viesnīcas Hilton Tallinn Park, kas ir zīmola Hilton tīkla pirmā viesnīca Baltijas valstīs, atvēršana Igaunijas galvaspilsētā gaidāma 1.jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

«Finnair» Grupai panākumi

Aivars Mackevics [email protected], 16.08.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finnair satiksme, mērīta pasažieru nolidotajos kilometros, 2005. gada jūlijā palielinājusies par 10,5%. Visas Finnair Group lidsabiedrības kopā pārvadāja 703 700 pasažieru, kas ir par 10,1% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Plānotajā starptautiskajā satiksmē pasažieru skaits pieaudzis par 16,1%. Salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, Finnair satiksme pieaugusi par 9,8%. Pārvadāto pasažieru skaits bija 550 000 – pieaugums par 9,7%. Tūrisma satiksme pieauga par 12,3%, bet pārvadāto tūristu skaits – par 11,7%. Finnair Tallinā bāzētais meitas uzņēmums Aero AS pārvadāja 44 700 pasažieru (+405,8%) maršrutos starp Helsinkiem, Baltijas valstu galvaspilsētām un Ziemeļsomiju. Jūlijā Stokholmā bāzētā lidsabiedrība FlyNordic turpināja iegūt tirgus daļas un pārvadāja 95 900 pasažieru (+212,6%). Aero un FlyNordic rezultāti attiecīgi iekļauti Finnair Group kopējos rezultātos. 91,6% Finnair reisu 2005. gada jūlijā veikti bez kavēšanās. Visu darbību precizitāte sasniedza 89,9%. Saskaņā ar Eiropas Lidsabiedrību asociācijas statistiku Finnair reisi ir precīzākie Eiropā. Kravas satiksme palielinājās par 9,7% pēc pārvadātajām kravas tonnām. Plānotās satiksmes pieaugums bija +6,2%. Pieaugums Āzijas satiksmē sasniedza 15,9%. Eiropas satiksmes apjoms samazinājās par 3,0%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hilton Hotels Corp. nākamgad plāno atvērt savu pirmo viesnīcu Krievijā, vēsta Bloomberg. Kompānijai esot lieli plāni saistībā ar Krievijas mazattīstīto viesnīcu sektoru.

Kompānijas starptautiskās nodaļas vadītājs Ians Karters (Ian Carter) norādījis, ka Krievijā kompānija saredzot lieliskas izaugsmes iespējas. Kvalitatīvu viesnīcu piedāvājums Krievijā joprojām esot ļoti mazs un tas nespējot apmierināt ne citu valstu iedzīvotāju, ne Krievijas iedzīvotāju pieprasījumu.

InterContinental Hotels Group Plc un Accor SA esot Hilton konkurenti, kuri arī pašlaik raugās Krievijas virzienā.

Pirmā Hilton viesnīca Maskavā tiks atvērta ar franšīzes palīdzību. Hilton parakstīšot franšīzes līgumu ar OAO Sadko Hotel.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Finnair streika dēļ spiests atcelt vairāk nekā 100 reisu

Ritvars Bīders, 30.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas nacionālais aviopārvadātājs Finnair otrdien, 30. novembrī, atcēlis vairāk nekā 100 iekšzemes un starptautisko reisu, jo kompānijas lidmašīnu apkalpes darbinieki pieteikuši streiku.

«Mūsu prioritāte ir lidot uz galvenajiem galamērķiem, piemēram, Stokholmu, Parīzi, Briseli, Kopenhāgenu un Diseldorfu,» norādījusi Finnair pārstāve Hanna-Kaisa Nurmi, piebilstot, ka arī brīvdienu čārterreisi, visticamāk, notiks pēc ierastā grafika.

Starp atceltajiem reisiem ir lidojumi uz Sanktpēterburgu, Ņujorku, Londonu, Bankoku un Tallinu.

Finnair pārstāve atzīst, ka arī trešdien, 1. decembrī, aviokompānijai, visticamāk, nāksies atcelt tikpat daudz reisu, cik 30. novembrī, taču tas esot atkarīgs no sarunām starp kompāniju un arodbiedrību.

Streiki ietekmēs arī SAS piederošās Somijas meitas uzņēmuma Blue1 darbība, taču šī kompānija turpinās nodrošināt 60 līdz 70 % no paredzētajiem lidojumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

airBaltic apsūdz Finnair piederošo Estravel publiskos apvainojumos lidsabiedrībai

Gunta Kursiša, 01.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lidsabiedrība airBaltic protestē pret somu aviokompānijai Finnair piederošās ceļojumu aģentūras Estravel publiski izteiktajam aicinājumam neizmantot airBaltic pakalpojumus, vēsta BBN.

«airBaltic jau iepriekš ir pieredzējusi naidīgumu no Finnair puses. Visuzskatāmāk tas bija vērojams pagājušā gada vasarā, kad notika sarunas par airBaltic un Finnair darījumu. Mūs nepārsteidz, ka Finnair piederošā ceļojumu aģentūra mums uzbrūk, izmantojot Latvijas politiķu publiskās spekulācijas pirmsvēlēšanu atmosfērā,» medijam norādījis Jānis Vanags, airBaltic korporatīvo komunikāciju viceprezidents.

Lielākā daļa Estravel akciju pieder uzņēmumam Soumen Matkatoimisto Oy, kas savukārt pieder Finnair.

Pagājušā gada vasarā norisinājās strīds starp Somijas nacionālo aviokompāniju Finnair un Latvijas aviopārvadātāju airBaltic par Somijas lidsabiedrības Finncom pārņemšanu. Septembrī tika paziņots par Finncom daļas pārdošanu Finnair.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 13,8 miljonus eiro, Lietuvas aktīvu pārvaldīšanas kompānija I Asset Management, kuru pārrauga Lietuvas Banka, ir sākusi būvēt ekonomiskās klases zīmola Hampton by Hilton lidostas viesnīcu.

Viesnīcā būs 189 istabas, tā atradīsies viena kilometra attālumā no nozīmīga transporta mezgla - Starptautiskās lidostas Rīga. Šī ir pirmā starptautiskās ķēdes viesnīca, kas top šīs lidostas tuvumā.

Plānots, ka Hampton by Hilton atvērsies nākamā gada otrajā ceturksnī. Projekta kopējā vērtība ir 13,8 miljoni eiro. Ģenerāluzņēmējs - Latvijas būvniecības uzņēmums UPB.

I Asset Management pārvaldītā ieguldījumu fonda Airport Hotels Fund direktors Laurynas Antropikas ir gandarīts, ka viesnīcas celtniecība tika sākta, neraugoties uz visām bažām par pasažieru skaita samazināšanos pašreizējās Covid-19 situācijas dēļ.

"Projeks ir nišas ieguldījums reģionā - ap Rīgas lidostas teritoriju nav zīmolu viesnīcu, līdz ar to pašlaik konkurence nav liela. Starptautiskās lidostas Rīga potenciāls ir milzīgs - tā apkalpo gandrīz 50% Baltijas reģiona pasažieru, tās mērķis ir kļūt par lidostu centru Ziemeļvalstu reģionā. Turklāt projekta Rail Baltica ietvaros 2026. gadā starptautiskajā lidostā Rīga tiks atvērta jauna dzelzceļa stacija. Lidostas stacija būs pirmais ātrgaitas dzelzceļa un gaisa satiksmes savienojuma centrs Baltijā. Pandēmija mūs nebiedē sākt jaunās viesnīcas celtniecību, jo esam pārliecināti, ka pieprasījums pēc viesnīcas šajā apkaimē būs," saka L.Antropikas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Hilton Hotels maina nosaukumu

, 24.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Hilton Hotels Corp paziņojusi par nosaukuma maiņu - tagad tā sauksies Hilton Worldwide, ziņo usatoday.com.

Līdz ar jauno nosaukumu kompānija ieguvusi arī jaunu logo.

Hilton Worldwide vadītājs Kristofers Nassetta (Christopher Nassetta) stāstījis, ka tiek pārstrādāta arī kompānijas vīzija, misija un galvenās stratēģiskās prioritātes.

«Mēs domājām, ka vārds Hilton Worldwide vairāk atspoguļo to, kas mēs esam,» viņš akcentējis.

Hilton Worldwide pārrauga vairāk nekā 3 300 viesnīcu 77 valstīs, kas pieder desmit ķēdēm, piemēram, Waldorf Astoria, Embassy Suites, Doubletree un Homewood Suites. Visā pasaulē Hilton strādā apmēram 130 000 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Hilton» atver jaunu viesnīcu Barselonā

Aivars Mackevics [email protected], 07.09.2005

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Hilton Diagonal Mar Barcelona ir Hilton International otrā viesnīca Barselonā, turklāt tiek plānots atvērt vēl divas viesnīcas Spānijā – Valensijā un Madridē – nākamo divu gadu laikā. 21-stāvīgā viesnīca atrodas blakus Barselonas Starptautiskajam Konferenču centram, un tā saplūst ar jauno 21. gadsimta Barselonas arhitektonisko kompleksu. 5-zvaigžņu viesnīca, no kuras redzama Vidusjūra, piedāvā 433 numurus. Tajā ir atklāts peldbaseins un vairākas pusdienošanas vietas, tostarp indigo restorāns, Pistaccio Lobby Bar & Lounge, Brisa Pool Bar. Biznesa ceļotājiem tiek piedāvātas deviņas sapulču telpas un zāle 1 000 personām. Pieejama autostāvvieta 250 mašīnām. Viesnīca ir apmēram 10 minūšu attālumā no Barselonas centra, 20 km attālumā no Barselonas starptautiskās lidostas un blakus Barselonas nozīmīgākajiem transporta maršrutiem, ieskaitot Diagonal Avenue, Ronda Litoral un Rambla Prim. Hilton Valencia un Hilton Madrid Airport tiks atvērtas nākamo divu gadu laikā. Hilton Valencia atradīsies blakus konferenču centram “Cortes Valencianas” avēnijā, kas ir viena no svarīgākajām pilsētas maģistrālēm. Hilton Madrid Airport savukārt būs vienīgā 5-zvaigžņu viesnīca pie Madrides Barajas lidostas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas būvvalde nav sniegusi atļauju sākt viesnīcas Hilton Garden Inn būvniecību Vecrīgā, ko pašlaik tukšā vietā sola pabeigt jau nākamgad, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pasaulslavenā zīmola Hilton viesnīcas ēkas jaunbūvei Rīgā, Grēcinieku ielā 25, Rīgas pilsētas būvvalde pagaidām ir izsniegusi tikai būvatļauju ar projektēšanas nosacījumiem. Kā būvprojekta izstrādes gala termiņš minēts 2019. gada jūlijs. Tātad šobrīd būvvaldē ir iesniegts konkrētās būvniecības ieceres minimālais sastāvs, nevis pilns būvprojekts, kas pasūtītājam sākotnēji ir jāsaskaņo. Pēcāk būtu jāiesniedz nepieciešamā dokumentācija par būvdarbu veicējiem u.tml., un tikai tad būvvalde var izdarīt būvatļaujā atzīmi par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, kas savukārt ļauj uzsākt būvniecību. Šobrīd šādu atļauju būvvalde nav sniegusi, skaidro Rīgas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Ilze Žūka. Neskatoties uz to, Hilton pārstāvji pagājušajā nedēļā nāca klajā ar paziņojumu, ka viesnīcu Hilton Garden Inn plānots pabeigt līdz 2017. gada beigām un līdz 2018. gadam Hilton uzņems viesus visās trijās Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Atklās vairāk nekā 14 miljonus eiro vērto viesnīcu Hampton by Hilton Riga Airport

Db.lv, 07.04.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā 11.aprīlī darbu sāks viesnīca "Hampton by Hilton Riga Airport", kuras attīstībā investēti vairāk nekā 14 miljoni eiro, informē viesnīcas pārstāvji.

Viesnīcā "Hampton by Hilton Riga Airport", kas atrodas netālu no starptautiskās lidostas "Rīga", būs 189 numuriņi, kā arī fitnesa centrs un biznesa centrs. Tāpat pie viesnīcas būs autostāvvieta, kas paredzēta 90 transportlīdzekļiem, tostarp stāvvietā būs sešas elektromobiļu uzlādes vietas.

"Hampton by Hilton Riga Airport" būvniecība sākās 2020.gada decembrī, un to veica būvniecības uzņēmums AS "UPB". Viesnīcas attīstītājs ir Lietuvas ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "I Asset Managment".

"Hampton by Hilton Riga Airport" apkalpo Lietuvas "Apex Alliance Hotel Management", kas šobrīd pārvalda 11 viesnīcas ar dažādiem zīmoliem četrās valstīs.

Jau vēstīts, ka 2019.gada rudenī "Apex Alliance Hotel Management" atklāja pirmo "Hilton" viesnīcu Rīgā - "Hilton Garden Inn Riga Old Town", kas atrodas Grēcinieku ielā, Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 12 celtnieki guvuši miesas bojājumus sprādzienā, kas noticis Hilton viesnīcas jaunceltnē ASV.

Piecu cilvēku veselības stāvoklis ir kritisks, pārējie atrodas smagā stāvoklī. Sprādziena rezultātā ugunsgrēks nav noticis, ziņo Associated Press.

Incidents noticis Sandjego, Kalifornijas štatā. Tiek ziņots, ka četri apakšējie viesnīcas stāvi ir nopietni bojāti. Negadījuma iemesli tiek izmeklēti.

Hilton Hotels – viesnīcu tīkls ir viens no pasaules līderiem viesnīcu tirgū. Viesnīcu tīklā ar zīmolu Hilton, Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels, Hampton Inn & Suites, Hilton Garden Inn, Hilton Grand Vacations, Homewood Suites un Waldorf-Astoria ietilpst vairāk kā 2.8 tūkstoši viesnīcu, kas atrodas 76 pasaules valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru