Jaunākais izdevums

Motociklu Honda oficiālais pārstāvis Latvijā SIA H33 17. Aprīlī sporta kompleksā 333 rīkos Honda ielas motociklu testu dienu, kurā savus klientus un interesentus iepazīstinās ar jaunākajiem modeļiem un tehnoloģijām.

Viens no Honda modeļu gammas lepnumiem, ar ko būs iespējams iepazīties testu dienā, ir sportiskās ceļošanas motociklu sērijas VFR jaunākais modelis VFR1200FA, kura izstrādē ir ņemtas vērā iepriekšējo modeļu lietotāju atsauksmes, kā arī izmantotas jaunākās tehnoloģijas.

Līdzīgi, kā pirmais Honda VFR modelis nošokēja visu pasauli, tāpat arī jaunais VFR1200FA no jauna nosaka to, kādam būtu jābūt motociklam. Otrs nozīmīgākais Honda jaunais modelis ir Custom sērijas čoperis VT1300CXAA. Ražotāja Honda sportiskāko motociklu sērija ir CBR. To testa braucienu dienā pārstāvēs jaunākais modelis CBR600RA, kas sniedz lielisku ātrumu trasē un izceļas ar nevainojamām lielceļa motocikla īpašībām.

Šis ir pirmais Honda motocikls, kas aprīkots ar jauno e-ABS kombinēto elektronisko bremžu pretbloķēšanas sistēmu. Lai piedalītos Honda motociklu testa braucienos ir nepieciešams iepriekš pieteikties Honda motosalonā Rīgā, Dārzciema ielā 121. Taču jāņem vērā, ka testu dalībniekiem ir jābūt derīgai A kategorijas vadītāja apliecībai, un dalībniekiem ir vēlams sporta kompleksā ierasties ar savu drošības ekipējumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Motociklu avārijas: BTA apkopojusi lielāko apdrošināšanas atlīdzību TOP 3

Lelde Petrāne, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apdrošināšanas sabiedrība BTA Insurance Company SE (BTA), apkopojot pēdējo trīs gadu KASKO apdrošināšanas atlīdzību statistiku par negadījumiem, kuros cietuši motociklu vadītāji vai radīti bojājumi motocikliem, secinājusi, ka visbiežāk – 25 % no visiem pieteikumiem – negadījumos iekļuvuši Honda markas motociklu vadītāji. Līdzvērtīgā skaitā – 17 % no visiem pieteiktajiem negadījumiem – cietuši Kawasaki un Yamaha markas motociklu vadītāji. Visbiežāk motociklisti cietuši ceļu satiksmes negadījumos Rīgā, Rīgas reģionā un Kurzemē.

Saskaņā ar biedrības Auto Asociācija sniegto informāciju šī gada pirmajā pusgadā motociklu pirmreizējo reģistrāciju skaits ir sasniedzis 384 vienības, kas ir par 14 % vairāk nekā 2013. gada pirmajā pusgadā, kad tika reģistrēti 336 motocikli. Populārākie reģistrētie motociklu zīmoli šogad bijuši BMW, Harley Davidson un Honda.

Analizējot informāciju par pieteiktajiem apdrošināšanas gadījumiem, kuros cietuši motociklisti vai radīti bojājumi motociklam, BTA secinājusi, ka visbiežāk – 67 % no visiem motociklu KASKO atlīdzību pieteikumiem – negadījumi notikuši, motociklam saskrienoties ar automašīnu. 13 % gadījumu motociklam radīti bojājumi, uzbraucot stāvošam transportlīdzeklim, 7 % gadījumu, iebraucot bedrē un 3 % gadījumu, apgāžoties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa partneri baņķieris Valērijs Belokoņs un partijas Jaunais laiks dibinātājs Einars Repše pērnā gada nogalē izveidojuši nodibinājumu Mākslīgā intelekta fonds.

No lēmuma par "Mākslīgā intelekta fonda" dibināšanu secināms, ka fonda dibinātājs ir Belokoņs, bet ar Uzņēmumu reģistra (UR) pērnā gada 22.novembra lēmumu par fonda reģistrēšanu Biedrību un nodibinājumu reģistrā par fonda amatpersonu ar tiesībām pārstāvēt nodibinājumu atsevišķi reģistrēts Repše.

Mākslīgā intelekta fonda mērķis ir veicināt Latvijas zinātnes, izglītības un ražošanas attīstību un paaugstināt Latvijas valsts konkurētspēju datorzinātņu, robotikas, mākslīgā intelekta un ar to saistīto inovāciju jomā.

Definētā mērķa sasniegšanai fonds paredzējis izveidot zinātnisku institūtu, kura «darbības ietvaros tiek īstenoti pētniecības projekti mākslīgā intelekta, informācijas un datoru tehnoloģiju, kā arī robotu tehnikas jomās», teikts fonda dibināšanas sapulcē apstiprinātajos statūtos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No politikas aizgājušais bijušais finanšu ministrs Einars Repše (Jaunais laiks), atstājot amatu ir deklarējis 923 tūkst. Ls lielas parādsaistības, liecina viņa iesniegtā amatpersonas deklarācija. Laikā kopš deklarācijas iesniegšanas par 2009. gadu Repšes parādsaistības ir pieaugušas par vairāk nekā 20 tūkst. Ls.

No tās izriet, ka Repšem pieder četri nekustamie īpašumi, a/s Belokoņa un Repšes ieguldījumu pārvalde kapitāldaļas 90 tūkst. Ls vērtībā, kā arī automašīna Honda CRV, traktors, divi motocikli un lidmašīna Flightstar 2SC un Swedbank atklātā pensiju fonda emitēti vērtspapīri 3333,58 ASV dolāru vērtībā.

Repše ir izsniedzis piecus aizdevumus, taču to kopējā summa ir ievērojami mazāka nekā paša ekspolitiķa parādsaistības.

Komentāri

Pievienot komentāru