Transports un loģistika

Iecienītākās sieviešu mašīnas - Honda Civic un Citroen C4

, 13.12.2006

Jaunākais izdevums

Drošība, ērtums un ekonomiskums sievietēm ir svarīgākie nosacījumi, izvēloties automašīnu, bet iecienītākās automašīnas sieviešu vidū ir Honda Civic, Citroen C4, Toyota Corolla, Opel Corsa, Mitsubisi Colt un BMW 3.sērija, liecina Hansa Līzings pētījums par auto izvēles kritērijiem un parakstītajiem līzinga līgumiem.

Pēc Hansa Līzings statistikas gan Rīgā, gan ārpus tās populārākās ir Volkswagen, BMW un Opel marku automašīnas. 41,63% gadījumos cilvēki ir izlēmuši par labu vidējās klases automašīnām, 34, 36% - mazās klases automašīnām un 13, 47% - apvidus automašīnām, savukārt 3% no līzingā iegādātajiem ir luksusauto.

Drošība, ērtums un ekonomiskums ir galvenie kritēriji, pēc kuriem vadoties auto izvēlas sievietes. Tādejādi sievietes priekšroku devušas Honda Civic, Citroen C4, Toyota Corolla, Opel Corsa, Mitsubisi Colt un pēdējā laikā ļoti iecienīta ir arī BMW 3.sērija. Savukārt vīrieši atzīst, ka priekšroku dod automašīnām ar dīzeļdzinēji, turklāt tādām, kuras tiek plaši reklamētas.

Hansa Līzings šogad kopumā finansējis 28 161 automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp sava žanra automobiļiem Honda Civic universāls spēj atklāt to, ko citi nav varējuši vai nav gribējuši.

Japāņu ražotāju noteikti var pieskaitīt pie inovatīvākajām pasaules autokompānijām, un jaunizceptais Civic Tourer ir labs piemērs, kā pēc definīcijas vienkāršu ģimenes auto izveidot par emocionālu un daudzpusīgi izmantojamu spēkratu. Visvairāk aplausu ir pelnījuši Honda gudrie prāti, kas iekārtojuši mājīgo un plašo salonu. Ārpus konkurences ir bagāžas nodalījuma transformācijas iespējas. Starp citu, jaunā Civic Tourer iznāciens notiek vienlaikus ar Civic saimes modernizācijas programmu. Attiecīgi arī Civic hečbekam un sedanam braukšanas komforta cementēšanai ir uzstādīti modernizēti amortizatori, atsperes un stabilizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

WESS Auto Grupa: Vēlamies atgriezt Honda zīmolam tam pienākošos slavu

Lelde Petrāne, 18.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

WESS Auto Grupa paplašinājusi sadarbību ar Honda zīmolu. Turpmāk WESS Auto Grupa uzņēmumi nodrošinās autorizētā autodīlera tirdzniecības un pēcpārdošanas servisa pakalpojumus Japānas auto zīmoliem Toyota, Lexus un Honda, kā arī turpinās sniegt autorizētā servisa pakalpojumus BMW zīmola auto.

Aleksandrs Oskins, AS WESS padomes priekšsēdētājs, komentē: «Auto zīmolu portfeļa paplašināšana ar Honda zīmolu ir likumsakarīgs solis WESS Auto Grupas attīstībā. Mēs jau desmit gadus Latvijā nodrošinām autorizētā servisa pakalpojumus Honda zīmolam, auto tirdzniecības uzsākšana bija tikai laika jautājums. Vēlamies atgriezt Honda zīmolam tam pienākošos slavu un klientu uzticību, kā tas bija zīmola «ziedu laikos». Ņemot vērā auto tirgus attīstību un izaugsmes potenciālu, ambīcijas ir lielas – tuvāko gadu laikā vēlamies sasniegt vismaz 3% Honda zīmola tirgus daļu Latvijā.»

Līdz augustam, kad plānots uzsākt Honda tirdzniecību, WESS Select auto salonā jāveic nozīmīga sagatavošanās - tirdzniecības centra un servisa telpu pielāgošana Honda zīmola pārstāvniecībai, korporatīvā noformējuma izveide, aprīkojuma un iekārtu iegāde. Svarīgākais no veicamajiem darbiem gan esot profesionāla un kompetenta personāla atlase un apmācības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Honda Civic būs noslēdzošais japāņu modelis Eiropai, kas tiks aprīkots ar dīzeļmotoru

Šobrīd, kad teju visa Eiropa dīzeļmotorus ir iecēlusi grēkāžu lomā, uzveļot tiem visus pasaules grēkus, tostarp par to kaitīgo ietekmi uz apkārtējo vidi un cilvēku veselību, patiesībā daudzi no jaunākajiem dīzeļmotoriem ir daudzkārt zaļāki un tīrāki par benzīnmotoriem vai hibrīdiem. Arī Honda Civic 120 ZS jaudīgais 1,6 litru dīzelis ir pieskaitāms videi draudzīgākajai tehnikai.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Salīdzinoši augstās cenas dēļ Honda Civic ar dīzeļmotoru vispirms būs fizisko personu uzmanības centrā, jo īpaši tas attiecas uz dīzeļversiju ar moderno deviņu pakāpju automātu, kas nule kā ieradusies Latvijā. Kas attiecas uz Civic dīzeli ar sešpakāpju manuālo transmisiju, tad 18 900 eiro sākumcena varētu izrādīties gana pietiekams arguments, lai Honda Civic uzaicinātu darbā, un japāņu kompaktklases modelis neliks vilties. Tas ir ekonomisks, kluss, ar lielisku veiktspēju un arī videi draudzīgs. Kombinācijā ar moderno deviņpakāpju automātu viss jau būs daudz bēdīgāk. Mazākais cipars, uz ko varat cerēt, ir, sākot no 24 230 eiro. Tā ir gana liela summa. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka tad šāds Honda Civic diesel ar automātu jau būs lepni nopakotajā Elegance Navi aprīkojumā, kas itin labi varētu patikt privātajam pircējam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veļas mazgājamā mašīna ilgāk kalpotu, un drēbes pēc mazgāšanas būtu tīras un svaigas, veļas mašīnu nepieciešams kopt un pareizi tīrīt. Gluži tāpat kā citu lielo un mazo sadzīves tehniku ik pa laikam tīram vai mazgājam, arī veļas mašīna jātīra, neskatoties uz to, ka tajā regulāri tiek izmantoti tīrīšanas līdzekļi.

Ja veļas mašīna kalpojusi jau ilgāku laiku, ar laiku kļūs labi pamanāmas netīras, brūnas vai pelēkas nogulsnes gumijotajās blīvēs un veļas mašīnas filtrā.

Taču notīrīt tikai šīs redzamās detaļas nebūs efektīvi, jo tik pat daudz un vēl vairāk nogulšņu un netīrumu uzkrājas veļas mašīnas iekšējās detaļās, kuras nav saredzamas, un tās iztīrīt ar rokām nav iespējams.

Tāpēc svarīgi savu veļas mašīnu pareizi kopt un ik pa laikam iztīrīt jau no tās iegādes brīža, lai mazinātu netīrumu uzkrāšanos, kā arī pēc iespējas novērstu kaļķaina vai dzelžaina ūdens izraisīto bojājumu riskus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmitās paaudzes Honda Civic pieder pie t.s. «love or hate» (mīli vai nīsti, no angļu valodas) automobiļiem; ja eksterjera dizains patīk, tad tehnika lietotājiem patiks vēl vairāk

Jāatzīst, ka aizejošais, devītās paaudzes Civic arī šodien izskatās pietiekami glauns. Moderns, ar spilgtu raksturu. Tomēr tehniskais progress ir dzinis uz priekšu arī Honda inženierus. Jauna modulārā platforma, izturīgs karkass un vairāk vietas zem jaunās virsbūves čaulas. Tas viss tikai tādēļ, lai jaunais Civic ne tikai labi iederētos starp kompaktklases modeļiem, bet daļēji kompensētu vidējās klases Honda Accord modeļa trūkumu Eiropā.

Līdz ar strukturālajām pārmaiņām Honda inženieriem nācies degvielas tvertni no salona pārcelt uz aizmuguri, kur tā parasti atrodas arī citiem automobiļiem. Šis gājiens panācis zemāku sēdpozīciju un vēl zemāku smaguma centru. Vienīgā bēda, ka virsbūves karkasa aizmugurējās daļas šķērssija, kas palielinās virsbūves kopējo stiprību, vienlaikus apēdīs lietderīgo salona telpu. Tādēļ nāksies samierināties, ka turpmāk, noguldot Honda Civic otrās rindas krēslus, vairs nebūs ideāli līdzena grīda. Vienlaikus būs jāaizmirst par devītās paaudzes Civic lietotāju apjūsmotajiem aizmugurējiem Magic Seats, kas ļāva aiz priekšējiem sēdekļiem pārvadāt salonā nestandarta izmēra priekšmetus. Lai vai kā, Civic salonā vietas ir pārpārēm. Citādi jau nemaz nevar būt, ja auto garumā ir izaudzis par gandrīz 14 centimetriem. Kopumā lietošanā tas ir ļoti lādzīgs un uzticams auto, ar izkoptām braukšanas manierēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā patlaban nopērkamas trīs veidu hibrīdautomašīnas - Toyota, Lexus un Honda, liecina autotirgotāju sniegtā informācija. Par to, cik maksā šādas automašīnas, ar ko tās atšķiras no parastajām automašīnām un kuri Latvijas uzņēmēji jau iegādājušies hibrīdautomašīnas darba vajadzībām, lasiet Db.lv sagatavotajā apskatā.

Papildināts ar uzņēmuma TRIĀLS komentāru.

(Video, kurā Wess Motors Automašīnu pārdevējs Raimonds Buls stāsta par hibrīdautomašīnu darbības tehnoloģiju un skaidro, kādas ir šo automašīnu priekšrocības - raksta beigās.)

Uz jautājumiem atbild WESS Motors (Toyota un Lexus pārdevējs) Reklāmas nodaļas vadītāja Jana Šilvane:

- Vai Latvijā ir iespējams iegādāties Lexus un Toyota hibrīdautomašīnas?

Jā, Latvijā var iegādāties gan Toyota, gan Lexus hibrīdauto: Toyota Prius, Lexus RX400h, Lexus GS450h un jūlijā vai augustā Latvijā būs nopērkams vēl viens Lexus hibrīdauto - lielais sedans LS600h.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Honda Civic: Racionāls un uzticams ģimenes auto

Aldis Zelmenis, 01.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmitās paaudzes Honda Civic sedans ir šarmantāks un cienījamāks auto nekā piecdurvju Civic hečbeks; arī brauc tas plūdenāk

Jauna modulārā platforma, izturīgs karkass un lielāki ārējie, kā arī iekšējie izmēri ir lietas, kas atļauj Civic sedanam startēt ne tikai kompaktklasē, bet ar vienu kāju iekāpt vidējās klases automobiļu dārziņā, tādējādi kompensēt vidējās klases Honda Accord modeļa trūkumu Eiropā.

Neapšaubāmi, Civic sedans ir vairāk mērķēts uz privātpersonu auditoriju kā racionāls un uzticams ģimenes auto ar daudzveidīgu komforta un visādu drošības ekstru pārpilnību. Kaut arī pēc fakta Honda Civic sedanu varēs iegādāties, sākot no 21 200 eiro, salīdzinoši vienkāršākajā Comfort pakotnē, galvenais uzsvars Latvijā būs uz grezni nopakotajām Elegance Navi un Executive Navi versijām. Līdz ar to Elegance Navi «iesaiņojumā» pasniegts Civic sedans ar manuālo transmisiju maksās, sākot no 23 220 eiro, bet Executive Navi – sākot no 26 240 eiro. Ja būs vēlēšanās sešpakāpju manuālās transmisijas vietā kopā ar 182 ZS jaudīgo motoru ieraudzīt CVT pārnesumkārbu, nāksies piemaksāt vēl 3020 eiro. Nav par velti, taču tas noteikti būs tā vērts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honda Civic Type R ir pieskaitāms pie kulta auto kategorijas, kuru pielūdza, pielūdz un turpinās pielūgt

Solīda un kaislīga Civic Type R fanu auditorija mīt Baltijā, tostarp Latvijā. Iepriekšējo paaudžu japāņu ražotāja karstos hečbekus ievērojamā skaitā varēja redzēt gan uz ceļiem, gan arī dažādās sacīkstēs. Jaunākās paaudzes Civic Type R iznāciens ir iegansts sarosīties potenciālajiem faniem, kuri jau vairākus gadus pacietīgi gaidīja šo brīdi. Beidzot var oficiāli paziņot, ka Civic Type R šoruden ieradīsies arī Latvijā. Salīdzinājumā ar priekšgājēju tas ir mainījies par 100% kaut vai tikai tāpēc, ka priekšpiedziņas karstais hečbeks turpmāk būs pieejams tikai piecdurvju izpildījumā, tikai ar sešpakāpju manuālo transmisiju un tā motortelpā pirmo reizi būs 310 ZS jaudīgs divu litru VTEC turbomotors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honda Europe pārstāvis Baltijas valstīs Honda Baltic lauzis sadarbības līgumu ar kompāniju SIA Bensons Auto, kas līdz šim nodarbojās ar Honda automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu Latvijā, un nupat noslēdzis sadarbības līgumu par dīlera tiesībām ar SIA Nippon Auto.

Honda Baltic lauzis sadarbības līgumu ar iepriekšējo dīleri sakarā ar SIA Bensons Auto finansiālajām grūtībām, kas ietekmēja pārdoto automašīnu apjomu. Honda Baltic informē, ka jaunais dīleris jau tuvāko nedēļu laikā uzsāks automašīnu tirdzniecību un garantijas pakalpojumu sniegšanu Rīgā, Krasta ielā 42. Līdz šim šajā adresē atradās Peugeot pārstāvniecība.

Honda Baltic ģenerāldirektors Tinu Vahtel (Tõnu Vahtel) piebilda, ka uzņēmums dara visu iespējamo, lai maksimāli aizsargātu savu klientu intereses šajā pārejas periodā, kad tirgū tiek mainīti dīleri. „Līdz 2008. gada sākumam mēs bijām ļoti apmierināti ar Honda tirdzniecības apjomiem un automašīnu apkalpošanas kvalitāti Latvijā. Daudzu gadu garumā Honda ir bijusi viena no populārākajām automašīnu markām Latvijā, un mēs šeit redzējām biznesa attīstības perspektīvas. Diemžēl mūsu bijušajam dīlerim parādījās grūtības, kas radīja šķēršļus turpināt sadarbību iepriekšējā formā, un mūsu uzņēmums bija spiests nekavējoties rast risinājumu, lai nodrošinātu klientu interešu aizsardzību un sekmīgu turpmāku Honda tirdzniecības attīstību un apkalpošanu Latvijas tirgū,” teica T. Vahtel.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Wess grupa informē, ka no 3.augusta darbību sāks jauns Honda automašīnu autorizētais serviss Latvijā SIA SAN Motors.

Jaunais Honda serviss SAN Motors atradīsies Wess Motors Toyota autocentra telpās, Berģos, kas būšot lielākais Honda serviss un virsbūves remonta un krāsošanas iecirknis Latvijā. Honda automašīnu remontdarbiem paredzēti atsevišķi servisa pacēlāji un meistari – pieņēmēji, kas specializējušies tieši Honda apkalpošanai.

Jaunajā Honda servisā tiks veikti visi remontdarbi Honda garantijas un pēcgarantijas automašīnām, oriģinālo rezerves daļu un aksesuāru pārdošana, un pilna apjoma virsbūves remonta un krāsošanas servisa darbi saskaņā ar Honda standartiem. SAN Motors mērķis ir piedāvāt Honda automašīnu īpašniekiem garantijas un pēcgarantijas automašīnu remontdarbus pēc Honda standartiem. Jaunais Honda serviss strādās septiņas dienas nedēļā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas satiksmes klubs Verkehrsclubs Deutschland, izvērtējot 350 aktuālākos automašīnu modeļus, noteicis videi draudzīgākās automašīnas 2008./2009. gadā. Vislielāko atzinību guvusi Japānas kompānijas Toyota ražotais Prius.

2007./2008. gada līderis bija Honda Civic Hybrid. Šogad Civic Hybrid atrodas otrajā vietā. Kopumā par videi draudzīgām tika atzītas 80 automašīnas. Lielākā uzmanība tika pievērsta automašīnas degvielas patēriņam, CO2 izmešu daudzumam un trokšņa līmenim.

Videi draudzīgāko automašīnu TOP 10:

1. Toyota Prius,

2. Honda Civic Hybrid,

3. Daihatsu Cuore 1.0,

4. Citroen C1 1.0,

5. Peugeot 107 Petit Filou 70,

6. Toyota Aygo 1.0,

7. Smart ForTwo,

8. Daihatsu Trevis 1.0,

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Nav skaidrs darījuma mērķis

Aldis Zelmenis, 67084434, 07.08.2008

SIA Domenikss īpašniece Benita Sadauska: "Pēc manas pieredzes šādā veidā dīlera tiesības netiek atņemtas vieni un deleģētas citai kompānijai."

Foto: Eva Šavdine

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veids, kā Honda dīlertiesības tika atņemtas SIA Bensonsauto un piešķirot jaunizveidotajam pēcnācējam SIA Nippon auto, vairākiem autotirgotājiem nevieš pārliecību par primāro vēlmi uzlabot Honda pozīcijas Latvijas tirgū, ziņo laikraksts Dienas bizness.

Jau ziņojām (30.07.), ka Honda Europe pārstāvis Baltijas valstīs Honda Baltic lauzis sadarbības līgumu ar kompāniju SIA Bensons Auto, kas līdz šim nodarbojās ar Hondas automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu Latvijā, un nupat noslēdzis sadarbības līgumu par dīlera tiesībām ar SIA Nippon Auto.

Biznesa ētika izpaliek

SIA Domenikss (Mercedes, KIA, Mitsubishi Fuso) īpašniece Benita Sadauska uzskata, ka Honda dīleru maiņa neliecina par biznesa ētikas labāko paraugu. «Balstoties uz masu saziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, pēc manas pieredzes šādā veidā dīlera tiesības netiek atņemtas vieni un deleģētas citai kompānijai. Parasti tas ir saskaņots process, par ko tiek savlaicīgi informēti ne tikai šajā rokādē iesaistītie uzņēmumi, bet arī klienti. No malas izskatās, ka Honda dīlertiesību maiņas scenārijs pilnībā neietver klientu intereses. Patiesība šķiet slēpta ne publiskajā telpā,» norāda B. Sadauska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes Auto apkopojis sarakstu ar spēcīgākajām automašīnām pasaulē.

Top 10 ir sastādīts, mašīnas svaru izdalot ar mašīnas zirgspēkiem - iegūstot, cik mārciņas ir uz vienu zirgspēku. Kā zināms, mašīnas, kurām ir vismazākais svars uz vienu zirgspēku, pēc fizikas likumiem ir visdinamiskākās.

Forbes Auto TOP 10

Koenigsegg CCX

Mārciņas uz vienu zirgspēku - 3,22;

Mašīnas cena - 930 000 USD;

Zirgspēki - 806;

Mašīnas svars - 2 601 mārciņas

No nulles līdz 60 mp/h (97 km/h) - 3,2 sekundēs

Maksimālais ātrums - 258 mp/h (412 km/h).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Europcar Latvia ar prieku paziņo, ka, sākot ar 2017. gada maiju, esam papildinājuši savu autoparku ar pilnīgi jauniem 10-tās paaudzes Honda Civic un super ātro Honda Civic TypeR.

Jaunais Civic izceļas ar iespaidīgu, sportisku un vienlaicīgi elegantu dizainu un savā klasē ietilpīgāko salonu. Šis auto ir radīts, lai nodrošinātu maksimālu komfortu tā vadītājam un pasažieriem. Jau bāzes komplektācija tas ir aprīkots ar adaptīvo kruīza kontroli un dažādām drošības sistēmām.

10-tās paaudzes Civic ir būvēts uz pilnīgi jaunas platformas un ir platāks, garāks un plašāks, līdz ar to vēl ietilpīgāks un ērtāks nekā tā priekšteči. Tas aprīkots ar jaudīgiem 1.0l vai 1.5l turbo dzinējiem, kas spēj attīstīt attiecīgi 129 un 182 zirgspēkus. Civic pieejams gan ar 6 pakāpju mehānisko, gan bezpakāpju automātisko pārnesumkārbu (CVT). Jaunās paaudzes dzinēji un transmisija nodrošina pārsteidzoši sportisku dinamiku un lielisku vadāmību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada pirmajā pusgadā Citroen kopējā vieglo automašīnu un komerctransporta tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 % līdz 5.1 %, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā. Komerctransporta segmentā (līdz 3,5 tonnām) Citroen tirgus daļa ir pieaugusi līdz 15.7%.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā pārdoti 663 jauni Citroen automobiļi. Pērn šajā pašā laika periodā Citroen realizēja 842 spēkratus. Tai pat laikā Citroen kopējā tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 procentiem līdz 5.1 procentam, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā, Db.lv informē Ēriks Matulis, SIA VEHO mediju attiecību konsultants.

„Autotirgus putas ir nosmeltas, tagad saglabājies saprātīgs pamatbizness. Joprojām saglabājas stabils pieprasījums pēc Citroen automašīnām, it īpaši, ekonomiski izdevīgiem modeļiem. Mēs piesardzīgi raugāmies uz 2008. gada rezultātiem, bet paredzam, ka pakāpenisks pieaugums sagaidāms sākot ar 2009. gada otro pusi. Mūsdienīgas nodokļu likumdošanas ieviešana, pro – aktīva un pārdomāta valdības politika ļautu cerīgāk raudzīties uz tirgus attīstību,” uzsver Raimonds Dūda, SIA VEHO valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pilnvaroto auto tirgotāju asociācijas dati par 2006.g. un 2007.g. izlaiduma jaunu automašīnu pārdošanu 2007. gada pirmajos desmit mēnešos liecina, ka kopumā pārdotas 27 673 automašīnas (pirmajos deviņos mēnešos pārdotas 25 041 automašīnas).

Šis skaits salīdzinājumā ar 2006. gada desmit mēnešu pārdošanas apjomiem ir palielinājies par 38%, jeb 7 658 automašīnām, kad tika pārdotas tikai 20 015 automašīnas.

Vislielāko procentuālo pieaugumu automašīnu pārdošanā piedzīvojusi kompānija LADA - 691%. 2006. gada pirmajos desmit mēnešos tā pārdeva tikai 34 automašīnas, bet šogad jau 269 automašīnas.

Visvairāk pārdotā automašīnas marka ir Toyota, kurai pārdošanas apjomi, salīdzinājumā ar 2006. gada pirmajiem desmit mēnešiem, ir palielinājušies par 44%, jeb 1 046 automašīnām. Visvairāk no Toyota automašīnām ir pirkta ToyotaCorolla (718).

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Jaunākās paaudzes Civic Type R Baltijā ieradīses ap gadu miju

Aldis Zelmenis, 22.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nezaudējot sacīkšu trasēm vajadzīgos talantus, jaunākais Honda Civic Type R ir atļāvies savā prasmju sarakstā pievienot iespēju gana komfortabli pārvietoties pa koplietošanas ceļiem

Iepriekšējais Type R bija sportiski ciets auto visos izpildījumos. Tas purinājās un kratījās pat pie mazākajiem ceļa nelīdzenumiem, un tas bija skaļš. Taču, kas vieniem šķiet apgrūtinoši un kaitinoši, citiem tieši ir īstais atradums. Nospiežot Magic Button jeb +R pogu, Type R adaptīvā piekare kļuva vēl par 30 % cietāka, attiecīgi pats auto kratījās vēl vairāk un rūca vēl skaļāk, kā jau pienākas kārtīgam sporta vāģim. Teiksiet, ka šādi auto jau ir pagātne. Spriežot pēc tā, cik daudz autoentuziastu pasaulē «slimoja» ar domu par iepriekšējās paaudzes Civic Type R iegādi, šāds uzskats ir diezgan greizs. Cita lieta, ka mūsdienu autopasaule pieprasa arvien universālākus un funkcionālākus auto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Spriedīs, kā palielināt politikā iesaistīto sieviešu skaitu

, 07.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 9.novembrī, Saeimā notiks seminārs Par vīriešu un sieviešu līdztiesīgu piedalīšanos politisko lēmumu pieņemšanā un situāciju šajā jomā 2007.gadā, kurā tiks spriests par iespējām palielināt politikā iesaistīto sieviešu skaitu.

Semināra dalībnieki uzstāsies ar ziņojumiem par sieviešu pārstāvību parlamentos, valdībās un starptautiskajās organizācijās, kā arī par Ziemeļvalstu pieredzi, sasniedzot vislielāko politikā iesaistīto sieviešu īpatsvaru Eiropā. Tā dalībnieki uzzinās par sieviešu pārstāvību Latvijas un citu Baltijas valstu parlamentos un valdībās, kā arī diskutēs par Ziemeļu Padomes īstenotajiem pasākumiem, kas ļauj Dānijai, Īslandei, Somijai un Zviedrijai palielināt sieviešu iesaistīšanos politiskajā dzīvē, informēja Saeimas Preses dienests.

Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) 2006.gada rezolūcijā tiek izteikts aicinājums Eiropas valstīm izveidot mehānismus, kas ļautu panākt to, ka vismaz 40 procenti valdības un vēlēto institūciju locekļi ir sievietes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunākās paaudzes pilsētas krosovers Honda HR-V pēc ilgu gadu klusēšanas atgriežas ar lielisku produktu, kas no iekšpuses izrādīsies lielāks, nekā sākotnēji varētu cerēt.

Nebūs melots, ka pēc salona izmēriem Honda HR-V atbildīs pirms dažām paaudzēm ražotam Honda CR-V. Skaitļu valodā tie būs 470 litri, bet, noguldot HR-V otro sēdekļu rindu, bagāžas telpa sasniegs 1103 litrus.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Attiecībā uz Eiropu japāņu ražotājam Honda apzināti vai neapzināti ir iepaticies spīdzināt savus pircējus. Savulaik pilsētas minikrosoveru ēras atklājējiem Honda HR-V savu dzimtas turpinājumu vajadzēja gaidīt vairāk nekā deviņus gadus. Pa to laiku uz autoskatuves ir saradies vesels lērums sekotāju no konkurentu ierakumiem. Nav patīkami par to vēstīt, taču šobrīd jaunais HR-V jau ir kļuvis par deficīta preci Eiropā, tostarp arī Latvijā. Ražošanas jaudas jaunajā un modernajā Meksikas rūpnīcā diemžēl vēl nav ne tuvu tādam līmenim, lai apmierinātu milzīgo pieprasījumu. Tādēļ kaislīgākajiem Honda faniem vajadzēs atkal bruņoties ar pacietību, jo kāroto Honda H-RV vismaz šogad nebūs pietiekošā skaitā. Tas, protams, nemazina automašīnas pamatvērtības. Honda HR-V ir izteikts metroseksuālis, kas neliks vilties urbānajā vidē dzīvojošajiem indivīdiem. Kompakts, izveicīgs un ietilpīgs auto, kas perfekti spēs izpildīt arī jauno ģimeņu dienesta auto funkcijas. Vēl viens arguments, kas runā par labu jaunajam Honda modelim, ir tas, ka Honda nav sabojājusi jaunā modeļa cenu. Askētiskākajā izpildījumā ar brangu standartaprīkojumu Honda HR-V maksās, sākot no 18 500 eiro, savukārt, tiecoties pēc auto, kam 130 ZS benzīmotoram ir piejaucēta CVT pārnesumkārba ar diviem pedāļiem salonā, nāksies rēķināties ar 21 590 eiro. Visbeidzot dinamikas, izveicības un degvielas ekonomijas ziņā absolūtais čempions būs HR-V ar 120 ZS jaudīgo 1,6 litru dīzeļmotoru, kas maksās, sākot no 20 870 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japāņu Honda desmitās paaudzes kompaktklases modeli Civic tikpat labi varētu saukt arī par Accord, jo pēc izmēriem tas jau nodrošinās vidējās klases modeļa ērtības

Pilnīgs jaunums būs VTEC benzīnmotori ar turbopūti. Šāda kombinācija atļaus no viena litra trīs cilindru motora izvilināt 129 ZS lielu jaudu. Pamēģinājām. Vispirms ar jauno sešpakāpju manuālo, bet pēc tam ar jauno CVT variatoru ar septiņiem virtuālajiem pārnesumiem. Uz līdzenām virsmām motoriņam nav ne vainas. Uz nedaudz paugurainām, arī viss ir godam. Savukārt tur, kur sākas kalnu serpentīni, trīsstobru ērģelītes piepūstiem vaigiem, elsojot četrtaktu motocikla tonī kalnā tiks, bet pilotam nāksies krietni vien nopūlēties ar ātrumkloķa raustīšanu un pedāļu spaidīšanu. Ar CVT viss ir nedaudz plūdenāk, bet miegaināk. Starp citu, maksimālo 180 ņūtonmetru griezi CVT jau sasniegs pie 1700 motora apgriezieniem minūtē, savukārt ar rokas kārbu maksimālie 200 ņūtonmetri tiks sasniegti pie 2250 apgriezieniem minūtē. Pavisam cita lieta ir 1,5 litru turbomotors. Četri cilindri un 182 ZS liela jauda ir maize, sviests un sāls nākamajiem Honda Civic īpašniekiem. Šis noteikti Latvijā būs Civic populārākais motors. Nav arī diži lielas jēgas gaidīt 1,6 litru dīzeli, kas būs apsedlots arī ar deviņpakāpju automātu, kas maksās brangu naudu. Tieši cik, pagaidām vēl nezinām, jo Latvijā ir atklāta tikai Civic hečbeka bāzes modeļa cena, proti, sākot no 18 900 eiro. Tas izklausās nedaudz biedējoši, taču jāņem vērā, ka standartizpildījumā jaunajam Civic pūrā tiks dots brangs aprīkojums, tostarp daudzas aktīvās un pasīvās drošības palīgsistēmas, kas konkurentiem parasti ir jāpiepērk par atsevišķu samaksu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008. gada 19.maija Citroen importētājs un dīleris Latvijā SIA VEHO uzsāks jaunā vidējās, augstākās klases modeļa pārdošanu Latvijā. Citroen C5 modelis būs pieejams pie visiem Citroen pārstāvjiem Latvijā gan sedana, gan Tourer (universāla) virsbūves versijās.

EuroNCAP drošības pārbaudēs jaunais modelis ir uzrādījis izcilu sniegumu, iegūstot maksimālo iespējamo rezultātu - 5 zvaigznes no piecām. Citroen C5 cena ir sākot no 13 845 Ls, ieskaitot visus nodokļus un nodevas.

Citroen C5 ir pieejams ar trim dažādiem benzīna dzinējiem, kuru jauda ir no 125 Zs līdz 215 Zs, un četriem jaunākās paaudzes dīzeļdzinējiem ar jaudu no 110 Zs līdz 208 Zs. Tāpat jaunais modelis pieejams gan ar manuālo, gan automātiskajām pārnesumu kārbām. Vairāki no dzinējiem saņēmuši Airdream eco zīmi, kuru piešķir automobiļiem par savā tirgus segmentā labākajiem rādītājiem vides aizsardzībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Sievietes aktīvi izglītojas un arvien biežāk ieņem vadošus amatus

Db.lv, 15.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gan Eiropas Savienības, gan Latvijas darba tirgus normatīvais regulējums sievietēm un vīriešiem paredz vienādas tiesības.

Tomēr reālajā dzīvē joprojām varam novērot, ka dzimums Latvijas darba tirgū spēlē visai nozīmīgu lomu, jo ir novērojamas būtiskas atšķirības gan izvēlētās profesijas un iegūtās izglītības jomā, gan arī atalgojuma ziņā.

Latvijā augsts sieviešu nodarbinātības līmenis

2023. gadā Eiropas Dzimumu līdztiesības indeksā Latvija ar 61,5 punktiem ieņem 19. vietu starp 27 Eiropas Savienības dalībvalstīm. Tostarp Latvija ir ieguvusi labus rezultātus darba jomā, kur Latvija ir ieguvusi 76,4 punktus. Visaugstākais rezultāts ir iegūts darba jomā, jo Latvijā sievietēm kopumā ir salīdzinoši augsta iesaiste darba tirgū.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem 2022. gadā Latvijā ekonomiski aktīvi bija 951,3 tūkstoši jeb 68,6 % iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem. Vīriešu ekonomiskās aktivitātes līmenis (72,7 %) bija par 7,7 procentpunktiem augstāks nekā sievietēm (65 %). Šajā ziņā Latvija gan iet kopsolī ar pārējo Eiropu, jo arī citās ES dalībvalstīs vīriešu ekonomiskās aktivitātes līmenis salīdzinoši ir augstāks nekā sievietēm. Tomēr Latvijā sieviešu nodarbinātības līmenis bija par 5,7 procentpunktiem augstāks nekā vidēji sievietēm ES, savukārt vīriešu nodarbinātības līmenis – par 0,7 procentpunktiem augstāks nekā ES. Vislielākās atšķirības vīriešu un sieviešu nodarbinātībā bija novērojamas 35–44 gadu vecuma grupā (7,8 procentpunkti). Latvija ieņem arī līderpozīcijas pēc sieviešu īpatsvara vadītāju amatos. 2022. gadā starp darba ņēmējiem Latvijā 56,1 % vadītāju bija sievietes. Jaunākie bezdarbnieku dati rāda, ka faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 6,3 %, sasniedzot 60,4 tūkstošus bezdarbnieku – 21,4 tūkstoši sieviešu un 39 tūkstoši vīriešu (2023. gada septembris). Tostarp sieviešu bezdarba līmenis septembrī samazinājās par 0,2 procentpunktiem līdz 4,5 %, vīriešu – par 0,1 procentpunktu līdz 8,1 %.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Honda Motor oficiāli paziņoja, ka tā atsauks 166 000 automašīnas ASV, ziņo Reuters.

Honda paziņoja par Honda Accord un vēl pāris modeļu atsaukšanu, lai salabotu detaļu degvielas pumpī. "Šīs detaļas defekts var izraisīt dzinēja apstāšanos. Un pēc tam mašīnu nevar vairs iedarbināt," teica Japānas otrās lielākās autoražotājkompānijas Honda pārstāvis.

Šādu pašu defektu dēļ pagājušajā nedēļā 30 000 Honda automašīnas tika atsauktas Ķīnā, bet tuvākajā laikā notiks mašīnu atsaukšana arī Japānā.

Defekts degvielas pumpī ir konstatēts: Honda Accord, Accord hybrid, Odyssey, Acura TL, Acura RL, Acura TSX un dažiem pikapu modeļiem.

Db.lv sazvanoties ar automašīnu Honda importētājiem noskaidroja:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gadā pirmajos septiņos mēnešos automašīnu pārdošanas apjomos trešo vietu stabili ieņēma Škoda, bet Honda ir spējusi augustā apsteigt to par 32 pārdotām vienībām. Dati liecina, ka, ja Hondas pārdošanas apjomi turpinās pieaugt šādā pašā tempā, tad, iespējams, ka septembra mēnesī tā spēs arī apsteigt Volkswagen un ierindoties otrajā vietā, liecina Latvijas Pilnvaroto auto tirgotāju asociācijas dati.

2006.g. un 2007.g. izlaiduma jaunu automašīnu pārdošana 2007. gada pirmajos astoņos mēnešos liecina, ka kopumā pārdotas 22 775 automašīnas.

Šis skaits salīdzinājumā ar 2006. gada astoņu mēnešu pārdošanas apjomiem ir palielinājies par 47%, jeb 7 248 automašīnām, kad tika pārdotas tikai 15 527 automašīnas.

Vislielāko procentuālo pieaugumu automašīnu pārdošanā piedzīvojusi komānija LADA - 596%. 2006. gada pirmajos astoņos mēnešos tā pārdeva tikai 25 automašīnas, bet šogad jau 174 automašīnas.

Tomēr automašīnai LADA līdz tirgus līderiem pietrūkst ļoti daudz, jo tirgus līderis ir Toyota ar 2 840 pārdotām vienībām. Toyota pārdošanas apjomi, salīdzinājumā ar 2006. gada pirmajiem astoņiem mēnešiem, ir palielinājušies par 55%, jeb 1003 automašīnām. Visvairāk no Toyota automa��īnām ir pirktas Toyota Corolla (624), Toyota Rav4 (571) un Toyota Land Cruiser (450).

Komentāri

Pievienot komentāru