Citas ziņas

Iespējams, koncertā Rīgā Eltons Džons sniegs autogrāfus

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Koncertaģentūra FBI informē: jau šo piektdien, 14.septembrī, ar "Lielāko hitu koncertu" Rīgā uzstāsies mūzikas zvaigzne Eltons Džons. Pastāv liela iespējamība, ka koncerta laikā slavenais mūziķis sniegs nelielu autogrāfu sesiju.

Sera Eltona Džona koncertā šo piektdien "Arēnā Rīga", stāvvietu biļešu īpašniekus, iespējams, gaida patīkams pārsteigums - iespēja tikt pie slavenā mūziķa autogrāfa. Eltons Džons savas pasaules turnejas koncertu ietvaros, kuros uzstājas ar savu rokgrupu, nereti koncerta vidū uzrīko nelielu autogrāfu dalīšanas sesiju. Autogrāfu dalīšanai mūziķis var veltīt līdz pat desmit minūtēm - lēnām aizejot no viena skatuves gala līdz otram un mēģinot uzdāvināt autogrāfu ikvienam pirmajā rindā stāvošajam autogrāfu kārotājām. Pēc koncertaģentūras FBI vadītāja Baltijas valstīs Petera Rebanes vārdiem, šāda slavenā mūziķa uzvedība neizbrīna: "Pazīstot seru Eltonu Džonu personīgi, varu teikt, ka neskatoties uz zvaigznes statusu, viņš ir ļoti atklāts un draudzīgs cilvēks, kuram sagādāt prieku saviem faniem nozīmē ļoti daudz. Ceru, ka šī jaukā tradīcija - sniegt autogrāfus, turpināsies arī Latvijas koncertā."

Eltons Džons ar grupu Latvijā ieradīsies 14. septembrī un uzstāsies "Arēnā Rīga". Biļetes vēl joprojām iespējams iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs, "Reklamarket" kasēs un "Statoil" degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā. Atlikušo biļešu cenas: stāvvietas 29 Ls, sēdvietas 39 Ls.

Šobrīd uz koncertu pārdotas aptuveni 10 000 biļešu un tirdzniecībā atlikušas vairs apmēram 2 500 biļešu.

"Arēnas Rīga" durvis koncerta apmeklētājiem tiks atvērtas jau no plkst. 19:00. Koncerta sākums paredzēts plkst. 21:00 un tas ilgs apmēram divas stundas.

2007. gada 11. septembris

Informāciju sagatavoja:

Marketinga un sabiedrisko attiecību speciālists

Kristaps Kārkliņš

Mob.tel.: 29684424

e-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eltons Džons Rīgā, iespējams, sniegs autogrāfus

, 11.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šo piektdien, 14.septembrī, ar Lielāko hitu koncertu Rīgā uzstāsies mūziķis Eltons Džons. Pastāvot liela iespējamība, ka koncerta laikā slavenais mūziķis sniegs nelielu autogrāfu sesiju, Db.lv informēja koncertaģentūra FBI .

"Sera Eltona Džona koncertā šo piektdien Arēnā Rīga stāvvietu biļešu īpašniekus, iespējams, gaida patīkams pārsteigums - iespēja tikt pie slavenā mūziķa autogrāfa. Eltons Džons savas pasaules turnejas koncertu ietvaros, kuros uzstājas ar savu rokgrupu, nereti koncerta vidū uzrīko nelielu autogrāfu dalīšanas sesiju. Autogrāfu dalīšanai mūziķis var veltīt līdz pat desmit minūtēm - lēnām aizejot no viena skatuves gala līdz otram un mēģinot uzdāvināt autogrāfu ikvienam pirmajā rindā stāvošajam autogrāfu kārotājām. Pēc koncertaģentūras FBI vadītāja Baltijas valstīs Petera Rebanes vārdiem, šāda slavenā mūziķa uzvedība neizbrīna: "Pazīstot seru Eltonu Džonu personīgi, varu teikt, ka neskatoties uz zvaigznes statusu, viņš ir ļoti atklāts un draudzīgs cilvēks, kuram sagādāt prieku saviem faniem nozīmē ļoti daudz. Ceru, ka šī jaukā tradīcija - sniegt autogrāfus, turpināsies arī Latvijas koncertā."," teikts FBI izplatītajā informācijā medijiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga 3. novembrī 10300 apmeklētāju priekšā uzstājās leģendārais mūziķis Eltons Džons. «Esmu priecīgs atgriezties Rīgā!» sacīja Eltons un sniedza koncertu gandrīz trīs stundu garumā.

«Gandrīz trīs stundas ilgajā priekšnesumā, balādēm Don't Let the Sun Go Down On Me, Sorry Seems to be the Hardest Word un Candle in the Wind mijoties ar enerģiskajiem hitiem The Bitch Is Back, Bennie and the Jets un Crocodile Rock, klātesošie tika pilnībā aizrauti Eltona pasaulē. Ar savu enerģisko priekšnesumu 64 gadus vecais mūziķis pierādīja, ka viņu arī šodien var dēvēt par Raķešvīru (Rocket Man),» pēc šova atzina koncertaģentūras FBI direktore Inga Kadeka.

Koncerta vidusdaļā Eltons Džons izpildīja arī trīs kompozīcijas no jaunākā albuma The Union, kas ierakstīts kopā ar amerikāņu dziesmu autoru un izpildītāju Leonu Raselu (Leon Russel).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Eltona Džona koncertu papildinās grandiozs ekrāns

, 07.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: pirms slavenā britu mūziķa sera Eltona Džona un viņa grupas koncerta, kas 14. septembrī norisināsies "Arēnā Rīga", notiks apjomīgi sagatavošanās darbi. Eltona Džona koncertā skatuves aizmugurē būs novietots grandiozs ekrāns, kas klātesošajiem garantēs aizraujošu priekšnesumu.

Visas koncertam nepieciešamās gaismas un skaņas iekārtas Latvijā tiks nogādātas sešās smagajās mašīnās. Dienu pirms koncerta arēnā tiks nogādātas arī sera Eltona Džona klavieres. Eltona Džona tehniskais personāls Latvijā ieradīsies četros autobusos un kopumā "Arēnā Rīga" par koncerta tehnisko uzbūvi būs atbildīgi vairāk kā 100 cilvēku. Koncertam nepieciešamā aprīkojuma uzstādīšana sāksies koncerta dienā jau no pulksten astoņiem rītā.

Sera Eltona Džona koncerta laikā uz skatuves atradīsies arī grandiozs ekrāns. Milzīgais ekrāns ir izgatavots izmantojot pašas mūsdienīgākās tehnoloģijas. Ekrāns sastāv no 500 kvadrātmetru liela fona auduma, kurā iestrādāti pusotrs miljons optisko kabeļu. Pēc speciālistu novērtējuma, tāda izmēra un sarežģītības līmeņa ekrānu skaits pasaulē ir neliels. Ekrāns, kas tiks izmantots Eltona Džona koncertā Latvijā, nodrošinās augstas kvalitātes krāsainu attēlu. Šāda ekrāna vērtība ir ap pusmiljonu latu, bet tā svars pārsniedz tonnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. septembrī, uzstājoties Arēnā Rīga, koncertu Latvijā sniegs pasaulslavenais britu mūziķis sers Eltons Džons, Db.lv informēja koncertaģentūras FBI marketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš.

Koncertaģentūra FBI desmit gadu jubilejā paziņusi, ka Rīgā sešu Grammy balvu ieguvējs un visu laiku panākumiem bagātākais komponists uzstāsies kopā ar savu rokgrupu un izpildīs slavenākās kompozīcijas no sava repertuāra.

Eltona Džona rokgrupā apvienojušies pieci atzīti mūziķi. Naidžels Olsons (bungas), Deivijs Džonstons (ģitāra, mandolīna), Bobs Birčs (basģitāra) un Gajs Babilons (taustiņi) un perkusionists Džons Mahons, kas ir arī bekvokāla dziedātājs.

Pasaulslavenais mūziķis Latvijā uzstāsies otro reizi. Eltona Džona iepriekšējais koncerts norisinājās Skonto futbola stadionā 2001. gada vasarā. Koncerta organizatori atgādina, ka kopējais apmeklētāju skaits, ko spēj uzņemt Arēna Rīga ir ievērojami mazāks, kā tas cilvēku skaits, kas apmeklēja Eltona Džona solo koncertu 2001. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pirmdien plkst. 10:00 sākas biļešu tirdzniecība uz sera Eltona Džona koncertu Latvijā!

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncertaģentūra FBI informē: no pirmdienas, 27. augusta, tiks uzsākta biļešu pārdošana uz sera Eltona Džona koncertu Latvijā. Lieliskā klavieru virtuoza koncerts 14. septembrī "Arēnā Rīga" būs viens no lielākajiem rudens koncertdzīves notikumiem un tirdzniecībā būs pieejamas tikai aptuveni 9 500 biļešu. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" un "Reklamarket" kasēs visā Latvijā, kā arī visās "Statoil" degvielas uzpildes stacijās un internetā www.bilesuserviss.lv no plkst. 10:00 rītā.

Stāvvietas biļetes cena būs 29 Ls. Sēdvietas maksās 39 Ls, 50 Ls un 70 Ls (atkarībā no attāluma līdz skatuvei). Tirdzniecībā būs pieejamas arī VIP biļetes par 130 Ls gabalā. VIP biļete ietvers: sēdvietu atsevišķā ložā, atsevišķu VIP ieeju, vietu autostāvvietā pie ložu ieejas, uzkodas un dzērienus, atsevišķu bāru ložu stāvā, atsevišķu terasi smēķētājiem.

Eltona Džona solo koncertu 2001. gadā "Skonto" stadionā apmeklēja 17 000 cilvēku, bet uz mūziķa gaidāmo koncertu "Arēnā Rīga" ir pieejamas vairs tikai aptuveni 9 500 biļešu. Pārējās biļetes tika pārdotas un rezervētas FBI koncertu kluba biedriem paredzētajā iepriekšpārdošanas akcijas laikā. Tāpēc koncerta organizatori iesaka pasteigties ar biļešu iegādi un neatlikt pirkumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgas satiksme: Kings Of Leon koncerta rīkotāji ietaupījuši uz sabiedriskā transporta papildreisu rēķina

LETA, 26.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokgrupas Kings Of Leon koncerta Mežaparkā rīkotāji pirms un pēc pasākuma pasūtījuši uz pusi mazāk sabiedriskā transporta papildreisu, nekā rekomendējusi pašvaldības SIA Rīgas satiksme, sacīja Rīgas satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis.

Atbilstoši organizatoru pieprasījumam un noslēgtajam līgumam trešdien pēc koncerta arī nodrošināti papildreisi, taču ar tiem izrādījies krietni par maz - tramvaji bijuši pārpildīti, raisot koncerta apmeklētāju neapmierinātību, kas sūdzējušies par Rīgas satiksmi. Zaķis gan piebilda, ka, redzot milzīgo noslogotību, uzņēmums no savas puses operatīvi norīkojis vēl vairākus papildreisus.

Zaķis skaidroja, ka gadījumā, ja komerciāla pasākuma rīkotāji vēlas, lai tiktu norīkoti papildu reisi apmeklētāju ērtībām, jāvēršas Rīgas satiksmē ar informāciju par prognozēto cilvēku skaitu un uzņēmums veic aprēķinus par nepieciešamo transportlīdzekļu plūsmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Notiks Akurāteres un Miltiņa koncerts Nesaki man neko…

, 17.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

26.aprīlī klausītāji tiek aicināti uz Ievas Akurāteres un Arņa Miltiņa tikšanos kopīgā koncertā, kurā tiks izdziedātas sen dzirdētas, jaunības maksimālisma, ideālisma un romantisma caurstrāvotas Māra Putniņa, Ulda Ozola, Jura Riekstiņa un citu autoru dziesmas vēl no pirms Atmodas laika repertuāra, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra Mazā Ģilde Mākslinieciskās daļas vadītāja Dzintra Burģele.

I. Akurāteres un A. Miltiņa koncerts Nesaki man neko… notiks 26.aprīlī plkst. 17.00 Mazajā ģildē.

Koncerta programma veidota, par pamatu ņemot 1985. gada Anglikāņu baznīcā koncerta laikā veikto ierakstu, kuru toreiz uz pusprofesionāla magnetafona ierakstīja Pērkona pirotehniķis Mārtiņš Kacens, saglabājot magnetafona lentē ne vien abu dziedātāju tā laika māksliniecisko un emocionālo uzdrīkstēšanos un varēšanu, bet galvenais – dokumentētu šī, nu jau vēsturē aizgājušā laikmeta, sajūtu. Koncertā toreiz tika izpildītas 38 dziesmas.

26.aprīlī Mazajā ģildē koncerta pirmajā daļā būs iespēja dzirdēt dziedātāju iemīļotākās, toreiz koncertā skanējušās dziesmas (Nesaki man neko, Mans brālis, Dainas u.c.). Koncerta otrajā daļā skanēs I. Akurāteres un A. Miltiņa dziesmas no jaunākiem muzikāliem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā reģistrēti kopumā 16,36 tūkstoši jaunu uzņēmumu, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2012.gadu, pagājušā gadā reģistrēto uzņēmumu skaits sarucis, taču jaunreģistrēto uzņēmumu skaita kritums nebūt nenozīmē, ka būtu samazinājusies arī jauno uzņēmēju radošā pieeja, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus. Veicot pētījumu par 2013.gadā reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, Lursoft secinājis, ka radoši ļaudis dzīvo visā Latvijas teritorijā, sākot ar Liepāju, beidzot ar Daugavpili.

Vairāki uzņēmēji saviem uzņēmumiem izvēlējušies nosaukumus, kuri liek uzreiz noprast par komersanta darbības jomu. Tādi ir, piemēram, Beķerfeja, Ātra Paka, Kārumu fabrika, Prieks Būvēt, Tortes fabrika. Lursoft novērojumi arī liecina, ka nezūdoša ir cilvēku vēlme uzņēmumu nosaukumos iepīt pozitīvisma pilnus vārdus, kas, pavisam iespējams, nākotnē varētu līdzēt veiksmīgi vairot klientu loku. Starp interesantākajiem pērn reģistrēto uzņēmumu nosaukumiem, kuri tā vien vairo ticību savām spējām un rada optimismu, noteikti jāmin Yes, we can, Laimīgie nami, Good Feeling, Labs dzēriens, Tīri un Skaisti, Patiesi ar Mīlestību, Pozitīvo emociju aģentūra, Happy Latvia, tomēr ir uzņēmēji, kuri uzskata, ka lietas ir jāsauc īstajos vārdos, tādēļ pagājušajā gadā arī reģistrēti uzņēmumi, kuriem ir tādi nosaukumi kā Cerība resnīšiem un Pēdējā aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, 20. jūlijā Skonto stadionā norisināsies grupas Metallica koncerts un, kuru koncerta rīkotāji neiesaka ņemt līdzi bērnus un izvairīties no stadiona apkārtnes braucot ar automašīnu.

picturegallery.b58fdd2c-6edb-41a5-a1ae-74ef3307c269

Grupas uzstāšanos vēros vairāk nekā 30 000 skatītāju un koncerts Rīgā būs vienīgais Metallica koncerts Baltijas valstīs. Koncertaģentūra FBI, bērnus neiesaka ņemt līdzi sakarā ar augsto skaņas līmeni un lielo apmeklētāju skaitu.

Kā norāda aģentūras mārketinga un sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Kārkliņš, 20. jūlijā no plkst. 15.00 līdz pat plkst. 24.00 būs slēgta visa veida transportlīdzekļu satiksme (izņemot operatīvo transportu un iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas tālāk minētajās ielās un ielu posmos, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un transportlīdzekļiem ar speciālām caurlaidēm novietošanai maksas autostāvvietā) Hanzas ielas posmā no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Skanstes ielai, Emīla Melngaiļa ielā, Strēlnieku ielas posmā no Dzirnavu ielas līdz Hanzas ielai, Vesetas ielas posmā no Hanzas ielas līdz Sporta ielai, Antonijas ielas posmā no Emīla Melngaiļa ielas līdz Dzirnavu ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mārtiņš Lauva: Krīzes vaininieki tagad sēž Havajās, dzer kokteili un ņirdz par to visu

Ieva Mārtiņa, Db, 10.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pelnījis miljonus, spēlējoties Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, viņš tagad ceļ mājas Amerikā, bet to, kas pašlaik notiek Latvijā, sauc par laiku, kad beigušies Ziemassvētki. Tāds ir 29 gadus vecais uzņēmējs, basketbola kluba VEF dibinātājs, Latvijas basketbola savienības padomes loceklis Mārtiņš Lauva.

picturegallery.3b336331-1cac-4940-9607-cd2afa28aa12

Sarunas sākumā Mārtiņš atgādina, ka vēl pirms gada teicis, ka vienīgā reālā iespējamā mūsdienu apokalipse ir finanšu krīze, jo pasaules finanšu sistēma uzbūvēta ļoti absurdā un gandrīz nepārvaldāmā veidā. Kā piemēru viņš min Čikāgas preču biržu, kur no dienā noslēgtiem daudzu miljardu darījumiem tikai 1 % ir reālas preces, bet pārējie 99 ir uz to procentu atvasinātie vērtspapīri. Tas pats notika ar nekustamo īpašumu ASV, skaidro Mārtiņš. «Iedomājies, kāds nabaga amerikānis maksā par savu māju kredītu 500 dolārus mēnesī, šo kredītu kāds smuki iepako un pārdod biržā, bet uz šī iepakojuma tiek uzcelta vesela piramīda ar atvasinātajiem vērtspapīriem, tā ka beigu beigās tāds Lehman Brothers, kurš bija piramīdas augšgalā, beigās pat nesaprata, ko īsti pērk. Te nu ir rezultāts. Lielākie cietēji īstenībā nav amerikāņi, jo tie iepakoja nekustamā īpašuma vērtspapīru portfeļus, bet Āzijas, Eiropas, Austrālijas, Japānas investīciju bankas, pensiju fondi, kas ieguldīja šajās investīciju bankās (Lehman Brothers, Chase Manhattan, Bearn Stearns utt.) vai arī aizdeva tām naudu. Tie, kas pārdeva vērtspapīrus, tagad sēž Havajās, dzer kokteili un ņirdz par to visu. Pašreizējās finanšu sistēmas pieredze ir šausmīgi īsa, kādi 30 – 40 gadi, kā reaģēt uz šādām krīzēm, vells viņu zina! Var tikai izteikt pieņēmumus.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvalde (RRP) pieņēmusi lēmumu neuzsākt kriminālprocesu saistībā ar vācu grupas Rammstein koncerta atļaušanu, DB pastāstīja policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Jāatgādina, ka pārbaude tika uzsākta pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) lūguma. Tanī tika izvērtēta koncerta organizatoru rīcība saistībā ar ugunsdrošības normu neievērošanu. Pēc koncerta, kas notika šā gada 4. martā, ar VUGD lēmumu Arēnai Rīga tika piespriests tūkstoš latu sods. Arēnas Rīga direktors Edgars Buncis DB iepriekš apliecināja, ka soda nauda un arī VUGD rēķins par ugunsdzēsības tehnikas dežūrēšanu pie Arēnas esot samaksāts.

Tovakar Rīgā pie Brasas stacijas notikušā maģistrālā ūdensvada plīsuma dēļ Arēnā Rīga bija pazeminājies ūdens spiediens, tāpēc ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma. Turpretim Rammstein koncertā bija iecerēti vērienīgi specefektu, atklātas uguns un pirotehnikas priekšnesumi, tāpēc no koncerta rīkotāju puses tā esot bijusi klaja bezatbildība. Koncertu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, Latvijā neredzēsim, šodien, 4.decembrī, vēsta laikraksts Diena.

"Aerosmith, Muse, Eltons Džons, — viņi Latvijā šogad jau redzēti, sestdien Rīgā bija Eliss Kūpers, otrdien uz Arēnas Rīga skatuves kāps Braiens Adamss, nedēļas nogalē — Džo Kokers, bet pirmdien Vanesa Meja. Šķiet, ka Latvijā ārvalstu zvaigznes viesojas arvien biežāk un vairāk, tiesa, kā atzīst koncertu rīkotāji, līdz megazvaigznēm tomēr neaizsniegties. Piemēram, dārgākās popmūzikas dāmas Britniju Spīrsu vai Madonnu, kuru uzstāšanās honorārs mērāms vairākos miljonos dolāru, neredzēsim. Latvijā trūkst lielu pasākumu norises vietu, kā arī ir šaubas, vai 50 000 cilvēku atļautos par biļeti maksāt vismaz 50 latu. Tomēr tikai tādā gadījumā var palikt plusos," norāda laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV grupa The Eagles iekasē vislielāko naudu par privātajiem pasākumiem, ziņo Daily Mail.

Otrajā vietā šajā sarakstā ierindojusies Britu grupa The Rolling Stones, kas 2002. gadā uzstājās Teksasas magnāta Deivida Bondermaņa (David Bonderman) 60. dzimšanas dienā privātajā pasākumā, par to saņemot 3,5 miljonus GBP.

Dziedātāja Selīna Diona (Celine Dion), kas par uzstāšanos privātajā pasākumā prasa 2 miljonus GBP, ierindojusies trešajā vietā. Jāpiebilst, ka šādus koncertus Selīna Diona veic divas vai trīs reizes gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grupas Prāta vētra koncerturnejā iekļautais koncerts Liepājā 3. augustā nenotiks. Koncerta atcelšanas iemesli ir divi - iecerētās norises vietas tehniskā nepiemērotība un pašvaldības nevēlēšanās līdzfinansēt koncerta izmaksas, Db atzina tūres producents Mārcis Gulbis.

Koncerta izmaksas esot daudzi desmiti tūkstoši latu, taču no grupas menedžmenta puses vai tūres organizatoriem nekad neesot bijusi prasība segt koncerta izmaksas, kā izskan vietējā presē. Visas tūres izmaksas esot aptuveni miljons latu, tāpēc atteikties no 4 000 skatītājiem būtu saimnieciski neizdevīgi, norādīja M. Gulbis. Savukārt grupas vēlmi uzstāties stadionā pašvaldība nevarēja atbalstīt, jo stadions pieder a/s Liepājas metalurgs, kas nevēlas uzstādīt koncerta skatuvi, norādot, ka tā tiks bojāts futbola laukuma segums, Db noskaidroja Liepājas Kultūras pārvaldē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Db viedoklis: Bezatbildības kalngals, kuras likme bija 11 tūkstoši cilvēku

Dienas Bizness, 08.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikraksts Dienas Bizness vienmēr ir iestājies par godīgu uzņēmējdarbību un aizstāvējis uzņēmēju intereses. Taču, ja uzņēmums spēj riskēt ar 11 tūkstošu cilvēku dzīvību, tad jautājums ir par to, cik šāds bizness ir saprātīgs.

Runa ir par lēmumu pieļaut pasaulslavenās vācu grupas Rammstein koncerta norisi ar visiem uguns specefektiem, neraugoties uz faktu, ka pusē Rīgas, tajā skaitā koncerta norises vietā Arēnā Rīga, nebija nodrošināta ūdens padeve un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bija devis mutisku rīkojumu to nedarīt, jo ūdens spiediena pazemināšanās dēļ ēkā nedarbojās automātiskā ugunsdzēsības sistēma un sprinkleri. Interesanti, ka Arēnas Rīga valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris, kurš pieņēma gala lēmumu, pārkāpumu atzīst, taču uzsver, ka tas bijis «mazākais no diviem ļaunumiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan šobrīd nenotikušā Depeche Mode koncerta biļetes pret skaidru naudu netiek mainītas, uzņēmums Biļešu serviss un koncerta organizatori FBI sola, ka drīzumā naudas izsniegšana atsāksies, bet šobrīd par biļeti iztērēto summu iespējams saņemt bankas pārskaitījuma veidā.

Rīgā biļešu apmaiņa tiek veikta tikai vienā Biļešu servisa kasē - Rīgas Kongresu namā. Aizvadītās nedēļas sākumā Db tajā informēja, ka «kasē nav naudas, tādēļ biļetes pret naudu tiks mainītas nākamnedēļ». Tomēr šodien Db telefoniski uzzināja, ka to izdarīt joprojām nav iespējams, bet naudas izsniegšanu biļešu tirdzniecības tīkls sola atsākt tuvākajās dienās. Šobrīd ir iespējams aizpildīt anketu un iesniegt Biļešu servisam nenotikušā koncerta biļetes un, lai nebūtu atkārtoti jādodas uz Kongresu namu, savu naudu saņemt ar bankas pārskaitījumu.

FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš Db sacīja, ka Depeche Mode koncerta biļešu īpašniekiem nav jāraizējas un savu naudu viņi noteikti saņems. Tā kā biļetes uz šīs grupas koncertu bija iegādājušies ļoti daudzi cilvēki, tad atpakaļ atmaksātas milzu summas. Problēmas ar naudas atgriešanu biļešu pircējiem saistītas ar to, ka aizkavējies mūziķu tūres apdrošinātāja maksājums koncerta organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Radio Naba Baltajā naktī aicina uz koncertu Videography III Space Textures

, 27.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes radio Naba sestdien, 30. augustā mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros rīko koncertu Videography III Space Textures. Koncertā piedalīsies mākslinieki no Japānas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas, un tas notiks Spīķeros, sākums plkst. 19.00. Īsi pirms koncerta sākuma, plkst. 18.00 radio Naba ēterā būs intervijas ar koncerta māksliniekiem.

Koncertā piedalīsies vizuālo, video un audio mākslinieki no Japānas, Vācijas, Lietuvas un Latvijas. Šī gada koncerts notiek sadarbībā ar starptautisko mūzikas izdevniecību Scape, un tajā tiks akcentēti šādi mūzikas žanri: dub, ambient, techno, idm, hip-hop un click`n`cuts. Koncerta viesmākslinieki ir: Pole (Vācija), Jan Jelinek (Vācija), Kouhei Matsunaga (Japāna), Gintas K & Juodi (Lietuva) un Dubuo (Lietuva). Latviju pārstāv tādi zināmi mākslinieki un projekti kā Candy Covered Clown, Dj Brain & Cliché un Sound Meccano.

30.augustā plkst.. 18: 00 radio NABA 93,1 FM ēterā būs dzirdama intervija ar trim koncerta dalībniekiem - Gintas K, Kouhei Matsunaga, Jan Jelinek.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Ražotāji: Alus aizliegšana Dziesmusvētkos veicinās vēlmi ienest teritorijā stipro alkoholu

NOZARE.LV, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dziesmu un deju svētku rīkotāju iecere aizliegt svētku noslēguma koncertā tirgot alu nav pārdomāta, turklāt varētu veicināt publikas un dalībnieku vēlmi ienest Mežaparka estrādes teritorijā stipro alkoholu, atzina aptaujātie alus ražotāji.

«Mūsuprāt, vēlme aizliegt Meža parka estrādē tirgot alu nav īsti pārdomāta. Atsevišķu personu dēļ, kuras varbūt pārmērīgi lietojušas alkoholu, aizliegt baudīt alu tūkstošiem citu apmeklētāju, ir muļķīgi. Turklāt alus tirdzniecības aizliegums tikai palielinātu centienus ienest teritorijā stipro alkoholu, kas savukārt radītu daudz lielākas problēmas svētku rīkotājiem un koncerta baudītājiem,» sacīja AS Aldaris pārstāve Laura Krastiņa.

Viņa arī norādīja, ka svētku rīkotāju ideja mazajiem alus darītājiem organizēt konkursu, bet lielajiem - licences izsoli - ir pretrunā vienlīdzīgas konkurences principiem.

«Uzskatām, ka visiem ir jābūt vienādiem spēles noteikumiem, lai ar Dziesmusvētku rīkošanu atkal nesaistītos kārtējais skandāls,» sacīja Aldara pārstāve.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 25. jūlijā, grupa Prāta vētra ar koncertu pļavā pretī Jelgavas pilij atklās savu Latvijas koncerttūri 7 soļi svaiga gaisa. Sākotnēji tika plānots, ka koncertu varētu apmeklēt ap 10 tūkstoši klausītāju, bet jau šobrīd uz to ir pārdots vairāk nekā 18 tūkstoši biļešu, atsaucoties uz pašvaldības sniegto informāciju, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Pašvaldības iestāde Pilsētsaimniecība norāda, ka koncerta norises vietā varēs iekļūt pa trīs ieejām – no Vecā ceļa puses, no Lielupes puses un no Lielās ielas. Ērtākai piekļuvei uzstādītas koka kāpnes.

Automašīnu novietošanai būs atvēlētas vairākas vietas.

Drošības apsvērumu dēļ pirms koncerta Lielajā ielā posmā no Driksas tilta līdz Kalnciema ceļa un Rīgas ielas krustojumam tiks noteikts maksimālā ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā, bet pēc koncerta pulksten 24 aptuveni uz stundu tiks slēgta satiksme pār tiltiem, lai koncerta apmeklētāji varētu droši nokļūt mājās. Ja būs nepieciešams, satiksme uz laiku varētu tikt slēgta arī pirms koncerta, bet to izlems policija, izvērtējot situāciju. Tāpat jāņem vērā, ka koncerta laikā tiks slēgta laivu satiksme Lielupē posmā no Lielupes tilta līdz jahtu bāzei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par simtgades koncertu pie Gaismas pils izmaksātas grandiozas autoratlīdzības

LETA, 04.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu «Mīlestības vārdā. 18+» autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Aizliegtais paņēmiens».

Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Videografiku autors Gatis Mūrnieks par koncertu nopelnījis aptuveni 6400 eiro, mūziķis Reinis Sējāns - teju 6000 eiro. Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas «Prāta vētra» dalībnieks Renārs Kaupers - 1000 eiro. Jānis Jubalts, kurš arī ir «Prāta vētras» biedrs un uzstājās šajā koncertā, raidījumam veidotājiem norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Citiem ieslodzītajiem, kuri mitinās tajā pašā cietumā, kur par liela apmēra krāpšanu notiesātais Bernards Medofs (Bernard Madoff), B. Medofs nav tikai ieslodzītais Nr. 61727-054. Viņš tiek uzskatīts par varoni un slavenību, kurai prasa autogrāfus un biznesa konsultācijas, raksta žurnāls New York.

Atsaucoties uz sarunām ar vairāk nekā divdesmit pašreizējiem un bijušajiem ieslodzītajiem, autors Stīvs Fišmans apraksta nekaunīgo Medofu, kurš lepojas ar saviem noziegumiem.

«Iz----- manus upurus,» («F--- my victims»), saskaņā ar cietuma mākslinieka KC Vaita stāstīto, reiz teicis 71 gadu vecais Medofs.

Ieslodzītie Medofam atpūtas laikā esot lūguši autogrāfus, bet viņš atteicies tos dot, jo ticot, ka tie galu galā nonāks izsoļu vietnē eBay. Viņš nevēloties, lai citi pelnītu, izmantojot viņa vārdu.

«Viņam patīk būt slavenībai,» stāstījusi advokāte Nensija Fainmena (Nancy Fineman).

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Bimbuļi rimbuļi, Palikt LV, Sēdnīca un citas asprātības uzņēmumu nosaukumos

Dienas Bizness, 23.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot iepriekšējos gados aizsāktās tradīcijas, Lursoft apkopojis arī 2014.gadā reģistrēto uzņēmumu interesantākos nosaukumus.

Lursoft skatījumā radošie prāti nav koncentrēti tikai kādā noteiktā reģionā, jo pērn reģistrēti uzņēmumi ar interesantiem nosaukumiem gan Latvijas lielākajās pilsētās, gan novados, informē Lursoft pārstāve Indra Jansone.

Tā, piemēram, no pērn janvārī reģistrētajiem uzņēmumiem, interesantākie nosaukumi Lursoft skatījumā ir Sudraba Laikmets (Rīga), Miera pērle (Rīga), Laika Eksperti (Rīga), Māra kumoss (Rīga), Rituālie Pakalpojumi (Valmiera), Labs Remonts (Rīga), Zirga Spēks (Ozolnieku nov), Flying Dogs (Ventspils), Digipalīgs (Rīga), BRIKU-BRAKU (Grobiņas nov), Viss Labi (Rīga), ZUMZUM (Rēzekne), Elpo Brīvi (Lielvārdes nov), Lec un minies (Ogres nov), 7.vārti (Ogres nov), Irracionāli risinājumi (Rīga), VĀRNU IELAS REPUBLIKA (Rīga).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arēnā Rīga notiks Rīgas dejotāju svētku koncerts

, 25.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arēnā Rīga 7.jūnijā notiks dalībnieku skaita un repertuāra ziņā lielākais Rīgas dejotāju svētku koncerts Vedam danci šovakar.

Vairāk nekā 1800 dalībnieki no 49 Rīgas kolektīviem deju zīmējumiem bagātā lieluzvedumā izdejos ne vien zināmas un jau iemīļotas dejas, bet arī pavisam jaunas horeogrāfijas, kas godalgotas šī gada Jaunrades deju konkursā.

«Pirmie Rīgas dejotāju svētki kā Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku tradīciju atvasinājums notika pirms četriem gadiem, un kopš tā laika dejotāju sanākšana svētku starplaikā tiek rīkota katru otro gadu. Tā kā dejotgribētāju skaits ir pieaudzis, šī gada svētki, kopskaitā trešie, būs plašākie, kādi līdz šim notikuši,» stāstīja lielkoncerta mākslinieciskā vadītāja Ingrīda Saulīte.

Koncerta noskaņu un sajūtas papildinās arī īpaši sagatavots video noformējums. Jau pirms koncerta uz lielajiem ekrāniem būs redzama dejotāju ikdiena - labākie foto mirkļi, mēģinājumu un koncertu gaisotne, bet katras dejas laikā izjūtas paspilgtinās atbilstošs video materiāls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar, 16. jūlijā Rīgā Arēnā Rīga koncertēs islandiešu mūsdienu populārās mūzikas leģenda Bjork (Björk Guðmundsdóttir).

Slavenā Īslandes dziedātāja Bjork Rīgas koncertā izmantos jauno un neparasto mūzikas instrumentu Reactable. Reactable ir elektro - akustisks mūzikas instruments, kura darbības princips balstīts uz pieskārienjūtīgu virsmu. Vairāki mākslinieki vienlaicīgi dalās pilnīgā kontrolē pār instrumentu, pārvietojot un grozot objektus uz luminiscējošas, apaļas galda virsmas lietotāji paši var radīt sarežģītas un dinamiskas skaņas ar ģeneratoriem, filtriem un modulatoriem.

Bjork uz Rīgu sev līdzi atvedusi un koncertā uz skatuves uzstāsies kopā ar 12 jauniešu pūtēju orķestri un kori, kuri ģērbti suģestējoši daudzkrāsainos talāros ar spožiem timpāniem rokās. Visi jaunieši ir meitenes no Īslandes.

Komentāri

Pievienot komentāru