Jaunākais izdevums

Igaunijas pirmā Lamborghini zīmola izplatītāja vadītājs Jussi Parnpuu Igaunijas biznesa laikrakstam Äripäev norādījis, ka gada laikā plāno pārdot 10 šīs markas automašīnas.

Pirmais Lamborghini salons Tallinā tika atklāts šā gada jūlijā un tajā pārdoto automašīnu cenas sākas no 2 miljoniem EEK (90 000 Ls).

„Esam izpētījuši potenciālos pircējus Igaunijā, Lietuvā, Latvijā un Somijā un redzam lielu potenciālu,” norāda Parnpuu.

Tuvākie Lamborghini izplatītāji Stoholmā un Kopenhāgenā gada laikā pārdod vidēji 20 automašīnas.

Pēc Parnpuu teiktā, Lamborghini piegāde pircējam var aizņemt no 3 mēnēšiem līdz pat gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem

Aldis Zelmenis, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini Urus ir pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem un arī vieglam bezceļam, pirmais Lambo ar četrām durvīm un pirmais Lambo ar iespaidīgu bagāžnieku

Izbraukt ar Lamborghini?! Tas skan vilinoši, un tieši šādu iespēju DB autoapskatniekam nodrošināja Lamborghini reģionālais importētājs Baltijā Auto 100. Testa objekts – jaunais super SUV Lamborghini Urus. Vieta: Igaunija, Tallinas apkārtne. Īpašs auto, kaut vai tikai tāpēc, ka itāļu sporta automobiļu ražotājam šis būs jau otrais sānsolis, ko cits itāļu sporta auto meistars Ferrari uzskata par nepieņemamu un pat daļēji nosodāmu rīcību. Laiks rādīs, vai Ferrari tā domās arī pēc gada vai pieciem. Katrā gadījumā jaunais Urus šobrīd visā pasaulē sacēlis milzu ažiotāžu, un tas rezultējies ar jaunu klientu pieplūdumu. Neslēpsim, ka arī Baltijā par šo modeli ir sakāpināta interese. Lamborghini reģionālā pārstāvja darbinieki pačukstēja, ka arī Latvijā jau «briest» Urus klienti. Protams, jaunajam Urus nav nekāda sakara ar 90. gados ražoto pusmilitāro Lamborghini LM002 jeb Rembo-Lambo. Šis vairs nebūs dārgs eksperiments ar niecīgu automobiļu tirāžu. Lamborghini Urus ir Volkswagen grupas unifikācijas paraugs, jo tā pamatā varēs atrast tehniku, kas ir Audi Q7&Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga vai VW Touareg rīcībā. Cita lieta, ka daudzas sastāvdaļas, regulējumi ir unikāli un pieejami tikai Urus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Telefons ar Lamborghini Murcielago LP 640 izskatu

, 05.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu sporta auto ražotājs Lamborghini sadarbībā ar Šveices pulksteņu speciālistu Tag Heuer ir radījuši īpašu telefonu, kurš pēc formas atgādinās Lamborghini sporta auto siluetu.

Unikālā mobilā tālruņa dizains ir radīts iedvesmojoties no Lamborghini Murcielago LP 640 modeļa. Telefona korpuss ir izgatavots nerūsējošā tērauda un pārklāts ar melnu titānu. Telefona akumulatora vāciņu rotās tieši tādi paši uzraksti kā uz Murcielago LP 640 V12 dzinēja bloka. Lamborghini un Tag Heuer unikālā spēļmantiņa tiks izlaista ierobežotā - 1963 eksemplāru tirāžā. Viena eksemplāra aptuvenā cena būs 7 378 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenais itāļu sporta auto meistars Lamborghini ir nolēmis līdz 2015. gadam savos modeļos būtiski samazināt kaitīgo CO2 izmešu daudzumu.

Lamborghini amatpersonas vēsta, ka kompānija līdz 2010. gadam plāno optimizēt ražošanas izmaksas, vienlaikus uzlabojot darba vidi. Kas attiecas uz Lamborghini sporta sērijveida automobiļiem, tad pēc vadības solītā, līdz 2015. gadam uzņēmums cer CO2 izmešus samazināt par 35 %. To uzņēmums plāno panākt, samazinot sporta automobiļu svaru, optimizējot dzinēju darbību, ieviešot degvielu saudzējošo starp/stop sistēmu u.c. Bez tam Lamborghini neizslēdz iespēju, ka drīzumā varēsim ieraudzīt Lamborghini sporta hibrīdmodeli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas superauto ražotājs Lamborghini apsver iespēju savam piedāvājumam pievienot «ikdienas» modeli, atsaucoties uz tā vadītāja Stefana Vinkelmana (Stephan Winkelmann) sacīto, vēsta Reuters.

Lamborghini, Volkswagen Audi zīmola vienība, kura automašīnas rotā buļļa logo, uzskata, ka luksusa sporta automašīnu tirgus pie rekordlīmeņa, kas tika pieredzēts 2007.gadā, atgriezīsies līdz 2013.-14. gadam, teicis Vinkelmans.

2007.gadā tika pārdoti aptuveni 35 tūkstoši šādu automašīnu, bet pērn - aptuveni 26 tūkstoši, viņš skaidrojis.

Augstās klases modeļu pārdošanu veicinot lielais pieprasījums no jauno tirgu puses, piemēram, Ķīnas un Krievijas.

Runājot par plāniem saistībā ar trešo modeli, Vinkelmans teicis: «Mums būs trešais modelis. Tam jābūt ikdienas auto. Mēs vēlamies automašīnu, ko var izmantot katru dienu.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini, svinot savu 50 gadu jubileju, šā gada Ženēvas autoizstādē prezentēs jaunāko superauto Veneno.

Veneno cena ir 3 miljoni eiro plus nodokļi, un tiks pārdotas vien trīs šādas automašīnas. Pircēji tām jau atrasti.

Saskaņā ar Lamborghini auto dizains ir vērsts uz maksimālu aerodinamisko efektivitāti. Veneno pamatā ir Aventador superauto, un tai ir 6,5 litru V12 dzinējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē Itālijas autoražotājs Lamborghini prezentē Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Superauto cena ir 191 100 eiro, vēsta Relax News.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse esot visu laiku ātrākā Lamborghini Gallardo versija. Squadra Corse savu nosaukumu ieguvusi no Lamborghini nesen radītās sacīkšu divīzijas, bet iedvesmas pamatā ir Lamborghini Gallardo Super Trofeo sacīkšu auto.

Squadra Corse drīkst braukt pa koplietošanas ceļiem, aprīkota ar 570 zirgspēku V10 dzinēju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sarunā ar Financial Times Deutschland Lamborghini vadītājs Stefans Vinkelmans

(Stephan Winkelmann) apstiprinājis, ka līdz 2015. gadam slavenais itāļu sporta auto meistars tikšot arī pie hibrīdversijas.

Lamborghini vadītājs apliecinājis, ka kompānija tuvāko sešu gadu laikā hibrīdmodeļa izstrādē plāno investēt 35 milj. eiro. Tostarp S. Vinkelmans ir strikti norādījis, ka Lamborghini plānos nav plānu par elektroauto attīstību. „Tas nav mūsu mērķis ne šodien, ne arī rīt,” tā S. Vinkelmans. Jau iepriekš Lamborghini ziņoja, ka līdz 2015. gadam uzņēmums cer CO2 izmešus samazināt par 35 %. To uzņēmums plāno panākt, samazinot sporta automobiļu svaru, optimizējot dzinēju darbību, ieviešot degvielu saudzējošo starp/stop sistēmu u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu superkāru ražotāja Lamborghini peļņa pirmajā gada pusē ir bijusi gandrīz 7.7 miljoni USD(!), kas ir par 37 % mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, vēsta Automotive news.

Salīdzinājumam var minēt, ka 2008. gada pirmajā pusē itāļu autoražotājs varēja lielīties ar 50 milj. USD (!) lielu peļņu. Lamborghini uzņēmuma neto apgrozījums 2009. gada pirmajā pusē bijis 223.7 milj. USD, jeb par 43.4 % mazāks nekā pērn. 2009. gada pirmajā pusē Lamborghini ir saražojis un piegādājis 825 jaunas automašīnas.

Lielākais kritiens ir piedzīvots Ziemeļamerikas tirgū, kur itāļu sporta auto ražotāja pārdošanas apjomi ir samazinājušies uz pusi, tostarp arī Eiropas galvenajos tirgos Itālijā, Šveicē, Vācijā un Lielbritānijā Lamborghini vairs neiet tik gludi kā cerēts. Priecāties var par tirdzniecības apjomiem Ķīnā, kuri šogad ir nedaudz lielāki nekā pērn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rīgā pulcēsies ekskluzīvi sporta auto

, 04.08.2009

Supercar pasākumam savu dalību ir apstiprinājuši 12 superauto (piemēram,

Ferrari, Lamborghini, Maserati sporta automašīnas) īpašnieki gan no Latvijas, gan no

Krievijas Federācijas. (Foto:Gallery Park Hotel)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Gallery Park Hotel, uzsākot jaunu ikgadēju tradīciju, organizē ekskluzīvu un unikālu Supercar sporta automobiļu pulcēšanos Rīgā laika posmā no 2009. gada 7.līdz 9. augustam.

Supercar pasākumam savu dalību ir apstiprinājuši 12 superauto (piemēram, Ferrari, Lamborghini, Maserati sporta automašīnas) īpašnieki gan no Latvijas, gan no Krievijas Federācijas.

Supercars sacīkšu dalībniekus gaida aizraujoša sacensību programma ar izbraucienu pa Biķernieku sacīkšu trasi, kā arī sagatavota pārbrauciena leģenda ar kontrolpunktiem un atpūtas pauzēm Latvijas skaistākajās un varenākajās pilīs, kā arī fotografēšanās pie Melngalvju nama un Rīgas domes.

Pasākuma laikā oficiāli tiks veikta Supercars Club atklāšana, kā arī tiks veikta pirmo kluba biedru svinīga reģistrācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Sola 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast Lamborghini automašīnu dedzinātāju

LETA, 28.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kaspars Caune izsludinājis 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast ļaundari, kurš šonedēļ Rīgā ugunsgrēkā sabojāja divas Lamborghini automašīnas.

Caune, kurš publiski minēts kā šo spēkratu lietotājs, sociālajā tīklā Facebook ievietojis videonovērošanas kameras ierakstu, kurā redzams cilvēks, kurš esot dedzinājis automašīnas. «Tā izskatījās, kad spridzināja. Ja kāds palīdzēs viņu atrast un sodīt, saņems 10 000 eiro atlīdzību no kompānijas, kam pieder automašīnas,» raksta Caune.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu policija saņēma informāciju, ka Skanstes ielā autostāvvietā aizdegušās automašīnas - Lamborghini Gallardo, Lamborghini Murcielago un viens Toyota Land Cruiser markas spēkrats.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējo meistarstiķi sagatavojis itāļu sporta auto virtuozs Lamborghini, kurš Frankfurtē prezentēja vairāk nekā miljonu eiro vērto jauno Reventon rodsteru.

Pēc Reventon kupejas modeļa, ko pasaule iepazina pirms diviem gadiem loģisks turpinājums no Lamborghini puses bija atvērtais auto. Automobili Lamborghini vadītājs Stefans Vinkelmans prezentējot Lamborghini jauno lolojumu uzsvēra, ka Reventon rodsters ir viens no emocionālākajiem itāļu autoražotāja produktiem.

Tiesa šīs unikālās emocijas maksā prāvu naudas žūksni, proti, 1.1 miljonu eiro, turklāt šī cena ir neskaitot nodokļus. No otras puses Reventon rodsters ir īsts saldais ēdiens superdārgu auto kolekcionāriem, jo pēc Lamborghini vadības teiktā šis superauto tiks tiražēts tikai 15 eksemplāros. Atgādināsim, ka Reventon rodstera motortelpā saimniekos 670 ZS jaudīgais 6.5 motors, kurš līdz 100 km/h paātrināsies 3.4 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniegs 330 km/h.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veiksmīgie no krīzes nebaidās

Jānis Lasmanis, Db, 05.12.2008

«Kad nāca lielā nauda, mēs jau varējām sākt braukt ar Lamborghini, taču mēs izvēlējāmies tā nedarīt,» vienu no iemesliem, kādēļ uzņēmums arī krīzes apstākļos jūtas stabils, atklāj SIA Aimasa vadītājs Jānis Dreimanis (no kreisās) , saņemot atzinības rakstu no Izdevniecības Dienas bizness valdes priekšsēdētāja Gastona Neimaņa.

Foto: Elīna Kursīte, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neraugoties uz sabiedrības prātus nodarbinošo ekonomisko krīzi, Vidzemes straujāk augošie uzņēmumi nākotnē raugās bez bailēm.

Par to Db pārliecinājās Valmierā kopīgi ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizētajā konferencē Kā strādāt pārmaiņu laikā. Uz konferenci bija ieradušies ap 80 uzņēmēju. Lielu interesi komersanti izrādīja par ES struktūrfondu programmām, kuras aģentūra jau ir izsludinājusi vai vēl tikai plāno izsludināt. Tiesa gan, uz vairākiem jautājumiem par atsevišķiem ierobežojumiem konkursos, kas konferences gaitā radās uzņēmējiem, aģentūras pārstāvji nespēja līdz galam atbildēt. «Tas būtu jājautā Ekonomikas ministrijai, jo mēs esam tikai starpnieki,» norādīja LIAA vadītājs Andris Ozols.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini apstiprinājis auto tirgū dzirdamās baumas - paziņojis, ka pārtrauks V10 Gallardo ražošanu, vēsta Relaxnews.

Lai gan Itālijas superauto kompānijas plānos jau ir tā aizstājējs, kas tikšot laists klajā 2013. gada beigās, informācija par šī auto, kuram ir divas sēdvietas, 5,2 litru motors un četru riteņu piedziņa, «došanos pensijā» auto fanu vidū tiek uzņemta ar skumjām.

Gallardo nonāca pārdošanā 2003.gadā un pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvis par visu laiku populārāko Lamborghini.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas ekskluzīvo automašīnu ražotājs "Lamborghini" otrdien paziņoja, ka automobiļu elektrifikācijai atvēlēs 1,5 miljardus eiro.

Uzņēmums norāda, ka pirmais hibrīda sērijveida modelis tirgū nonāks 2023.gadā, bet visi modeļi tiks elektrificēti līdz 2024.gada beigām.

Taču pilnīgā elektriski modeļi tirgū varētu nonākt vien dekādes otrajā pusē, skaidro "Lamborghini".

"Šis plāns ir nepieciešams, ņemot vērā straujās izmaiņas pasaulē," vēsta autoražotājs, piebilstot, ka līdz 2025.gadam uzņēmums plāno samazināt oglekļa izmešus uz pusi.

"Lamborghini" pērn pārdeva 7430 automašīnas, salīdzinot ar 8205 vienībām 2019.gadā, kas bija visu laiku augstākais līmenis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi Ķīnas auto entuziasti pavadījuši desmit gadus un iztērējuši 800 tūkstošus ASV dolāru, lai uzmeistarotu Lamborghini Diablo.

Darbi norisinās kādā garāžā Pekinas nomalē. Wang Yu un Li Lintao - abi vecumā ap 30, beiguši būvēt divas Lamborghini Diablo replikas, kas varot sasniegt maksimālo ātrumu 310km/h. Patlaban norisinās darbs pie T-Rex motocikla kopēšanas.

Viņi iztērējuši aptuveni 5 miljonus juaņu (811 899 ASV dolārus), lai iegādātos detaļas un nolīgtu darbiniekus. Auto montāžā aizritējuši aptuveni 6 gadi, izmantojot zināšanas, kas iegūtas, studējot ārzemēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Pilnvaroto auto tirgotāju asociācijas dati liecina, ka 2007. gada pirmajā pusē Latvijā ir iegādātas 208 luksus automašīnas, savukārt sporta mašīnas pirktas vēl par 74 automašīnām vairāk.

Tādas mašīnas kā Bentley, Maserati, Aston Martin, Lamborghini, Lotus, Porsche un Ferrari maksā pietiekami lielu naudu, taču statistika liecina, ka katru gadu no katrām šīm automašīnu markām pa Latvijas ceļiem sāk braukt par 2 līdz pat 8 mašīnām vairāk.

2006.g. jūnijs

2007.g. jūnijs

MASERATI

2

8

ASTON MARTIN

1

3

GMC

0

3

LAMBORGHINI

0

3

FERRARI

1

2

LOTUS

0

1

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnā kāds vīrietis publiski iznīcinājis savu 423 tūkstošus ASV dolāru vērto Maserati Quattroporte, lai protestētu pret sliktu dīlera darbu, vēsta businessinsider.com.

Auto īpašnieks nolīdzis vairākus vīriešus, kuri automašīnu publiski sadauzījuši ar āmuriem. Īpašnieks, cik noprotams, bijis dusmīgs uz dīleri, kas remonta laikā automašīnā ievietojis vecu detaļu un par darbu «noplēsis» pārāk lielu samaksu.

Iznīcināšanas akts plānots tā, lai tam būtu maksimāls efekts. Tas sakritis ar Quindao starptautiskās autoizstādes sākumu, turklāt Maserati savu galu piedzīvojis pie pašas izstāžu zāles.

Šis gan Ķīnā vairs nav nekas pārsteidzošs. Tā, piemēram, db.lv 2011. gada martā vēstīja par Ķīnas miljonāru, kurš līdzīgā veidā izgāza savas dusmas uz Lamborghini Gallardo. Arī viņš nolīga vairākus strādniekus, kuri pūļa priekšā ar veseriem iznīcināja grezno automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Neapmierināts īpašnieks publiski iznīcinājis 284 tūkstošus vērtu Lamborghini

Lelde Petrāne, 17.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja jūs esat superauto mīļotājs, labāk neskatieties, raksta wheels.ca.

Medijs vēsta, ka kāds neapmierināts Ķīnas miljonārs, kuram piederēja Lamborghini Gallardo izgāzis savas dusmas, nolīgstot vairākus strādniekus, kas pūļa priekšā ar veseriem iznīcināja grezno automašīnu.

Nežēlīgais publiskais «nāves sods» izpildīts, atzīmējot Pasaules patērētāju tiesību aizsardzības dienu.

Vīrieti, kurš lietoto automašīnu iegādājies par 284 124 dolāriem, saniknojušas motora problēmas. Tālākas nepatikšanas sekojušas pēc tam, kad vietējais Lamborghini dīleris, velkot automašīnu uz servisu, sabojājis tās bamperi un šasiju. Pēc tā visa servisā nav izdevies novērst problēmas motorā, turklāt dīleris atteicies uzņemties atbildību par jebkādiem bojājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, daudzdzīvokļu ēkā Skanstes Virsotnes degušas vairākas automašīnas, no kurām divas - itāliešu ražotāja Lamborghini markas transportlīdzekļi, sociālajā portālā Facebook raksta aculiecinieki.

Tāpat degusi Toyota markas automašīna.

Kā liecina attēli, Lamborghini automašīnām bijusi Lietuvas valsts reģistrācijas numura zīmes.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina, pagājušajā naktī, 25. aprīlī, ap pulksten 1.35 policija saņēma informāciju, ka Rīgā, Skanstes ielā deg automašīnas. Kopumā cietušas trīs automašīnas - divi Lamborghini un viena Toyota Land Cruiser. Šobrīd par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas un ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu degšanas iemeslus. Šobrīd notiek izmeklēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd gan Ferrari, gan Lamborghini CO2 izmešu daudzums uz vienu km pārsniedz 400 gramus, ziņo Autoblog. Taču, kā zināms, Eiropas Savienība ir uzlikusi mērķi autoražotājiem samazināt CO2 izmešu daudzumu līdz 2012. gadam līdz 120 g/km.

Ferrari pārstāvis paziņoja, ka Ferrari centīsies samazināt mašīnas svaru un mēģinās attīstīt jauna veida motorus, tādējādi samazinot CO2 izmešu daudzumu līdz 280-300 g/km, bet tik un tā šis skaits ir vairāk nekā par pusi lielāks.

"Mašīnas izskats, motora skaņa, ieskrējiens no 0 līdz 100 km/h un maksimālais ātrums to nedrīkst ziedot. Ja to ziedo. tad mēs vairāk neražojam Lamborghini, un tas nedrīkst notikt," norādīja Lamborghini izpilddirektors Stefans Vinkelmans (Stephan Winkelmann).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itāļu sporta automobiļu meistars Lamborghini plāno limitētā sērijā izlaist Murcecielago Superveloce (SV) modeli, kuram zem ādas paslēpts 670 ZS jaudīgais V12 motors.

Pēc ražotāja oficiālās informācijas, tikšot izlaisti tikai 350 eksemplāri, un katrs no tiem maksāšot 357 tūkst. eiro. Sant'Agatas pilsētā radītā zvaigzne uz skatuves parādīšoties jūnija vidū, taču kā norāda Lamborghini amatpersonas, neraugoties uz solīdo cenu, lielākā daļa modeļu esot jau pārdoti.

No parastā Murciélago modeļa SV modifikācija atšķirsies ne tikai ar atlētiskāku un spilgtāku dizainu, kurš papildināts ar lielākām gaisa atverēm priekšpusē un milzīgo spoileri aizmugurē. Lielākā atšķirība tomēr ir tā, ka SV rīcībā nodotā jaunā šasija ir izgatavota no oglekļa šķiedras, ļaujot sporta auto nomest 100 kg liekā svara.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Potenciāla iespēja aizbēgt no Dubaijas policijas kļūst arvien sarežģītāka, jo tā savam automašīnu parkam pievienojusi arī Ferrari, vēsta metro.co.uk.

Policijas jaunākā sporta automašīna, kas izmaksājusi robežās no 190 tūkstošiem līdz 350 tūkstošiem latu, seko Lamborghini Aventador, kas Dubaijas policistus sāka vizināt šajā mēnesī.

«Dubaija ir unikāla, un visam, kas tajā atrodas, ir jāatspoguļo šo unikalitāti. Šī iemesla dēļ policija savam patruļmašīnu parkam pievienos Ferrari sporta auto,» stāstījis Dubaijas policijas priekšnieks.

«Mēs esam patīkami pārsteigti par cilvēku reakciju uz Lamborghini, tāpēc izlēmām, ka arī Ferrari varētu būt laba izvēle,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Visvairāk atvaļinājumā tērē šveicieši, vismazāk – lietuvieši

Anda Asere, 06.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vistaupīgāk eiropiešu vidū šovasar ceļojuši lietuvieši, tērējot aptuveni 518 eiro, bet visvairāk – šveicieši, vidēji veltot tam 1114 eiro, liecina finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Revolut» analītiķu aprēķini.

«Revolut» analītiķi izvērtējuši datus periodā no 1. jūnija līdz 20. augustam par to, cik Eiropas iedzīvotāji šajā vasarā tērējuši lidojumiem, naktsmītnēm, transportam, pārtikai un dzērieniem ārvalstīs. Baltijas valstu starpā visvairāk ceļojumiem tērējuši igauņi, latvieši palikuši otrajā vietā, bet vislētāk ceļojuši lietuvieši.

Igauņi vidēji iztērēja 704 eiro un tie ir lielākie Izdevumi Baltijas valstu starpā. Sasummējot galvenos ceļojumu izdevumus, «Revolut» analītiķi secinājuši, ka viens latviešu ceļotājs vidēji iztērēja 597 eiro. Latvieši arvien biežāk ceļo uz ārvalstīm un tur iztērē arvien vairāk naudas. 2017. gadā latvieši ceļojot iztērēja par 18% vairāk, nekā 2016. gadā, un šī summa sasniedza 930 miljonus eiro, liecina Latvijas centrālā statistikas pārvaldes dati.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Pie kaimiņiem zāle ir zaļāka

Līva Melbārzde, DB galvenā redaktora vietniece, 30.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igauņi apskauž Latviju par mūsu nodokļu politiku, mēs apskaužam igauņus, bet patiesībā savi plusi un mīnusi ir katrai valstij

Bieži tā negadās – igauņi atklāti atzīst, ka kaut kas Latvijā ir izdarīts labāk nekā viņu zemē. Vēl retāk mēs paši tā jūtamies, spēlējot nepārtraukto salīdzināšanās spēli ar kaimiņiem. Tāpēc šis zināmā mērā ir vēsturisks brīdis, ka Igaunijas biznesa laikraksts Äripäev raksta – igauņi apskaužot Latvijas nodokļu sistēmu. Latvijai esot labi plānota un mērķtiecīga nodokļu politika jaunajiem uzņēmumiem. Kā noprotat, runa ir par Latvijā daudz aprunāto un žņaudzīto mikrouzņēmumu nodokļa likmi, kādas Igaunijā nav. Protams, mēs paši apzināmies, ka pēc pēdējiem likuma grozījumiem un uzliktajiem ierobežojumiem, mikrouzņēmumu nodokļa likme Latvijā ne tuvu vairs nav tik draudzīga mazajiem uzņēmumiem, kāda tā bija iepriekš, bet tas netraucē igauņiem jūsmot par to, ka Latvija kļuvusi par lecekti augošām kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru