Jaunākais izdevums

Kā palielināt izredzes, ka internetā iegādātais apģērbs tiešām derēs? Viena iespēja ir sakrustot pirkstus un cerēt, taču ir arī kāds cits veids – ņemt talkā savus apmērus mainošu manekenu, kas parādīs, kā internetā iegādātās drēbes izskatīsies uz jūsu auguma, raksta Cnet.

Šis manekens-robots ir daļa no Igaunijā radītās virtuālās pielaikošanas kabīnes Fits.me. Patērētāji, iepērkoties interneta veikalos, ar kuriem sadarbojas Fits.me, interneta vietnē ieveda savus auguma izmērus (garumu, vidukļa apmēru, roku garumu u.c.) un tad var uz speciālā manekena aplūkot kā apģērbs dažādos izmēros izskatās uz iestatītā auguma.

Pagaidām šis manekens darbojas tikai vīriešu versijā. Tas izveidots, izmantojot dažādus algoritmus un trīsdimensiju tehnoloģijas. Patlaban šis manekens spēj pielāgoties 2 000 dažādiem auguma apmēriem.

Virtuālo pielaikošanas kabīni testē vairāki apģērbu mazumtirgotāji, ieskaitot Vācijas Quelle un Lielbritānijas Hawes & Curtis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft gada partneris trīs valstīs - Latvijas IT uzņēmums Squalio

Dienas Bizness, 14.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ sākās Microsoft gadskārtējā partneru konference Microsoft Inspire, kuras laikā tika godināti korporācijas gada labākie partneri. Latvijas IT uzņēmums Squalio šogad tika atzīts par labāko partneri vienlaicīgi trijās valstīs – Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā, informē kompānijas sabiedrisko attiecību speciālists Pēteris Tārs.

Squalio, sadarbībā ar Squalio cloud consulting, kļuva par Microsoft gada partneri Latvijā, izstrādājot ceļu satiksmes uzraudzības risinājumu Fits items.

Squalio valdes loceklis Gatis Ošs atzīmē, ka Squalio ir vienīgais uzņēmums visā Eiropā, kurš vienlaikus ir saņēmis trīs Microsoft «Gada partneris 2017» apbalvojumus – Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā. «Saņemtā atzinība ir mūsu uzņēmuma ambīciju spoguļattēls un kārtējais pierādījums tam, ka Latvija var,».

Fits items nodrošina vienotu transporta nozares sensoru un datu pārvaldību, kā arī to apstrādi, izmantojot jaunākās mākoņskaitļošanas un dziļo neironu tīklu sniegtās priekšrocības. Rīks faktiski palīdz tikt galā ar daudzu ražotāju dažādiem sensoriem, tos vadot, vienuviet apkopojot sniegtos datus un iemācot datoram «saprast» transporta plūsmas un notikumus. Piemēram, Latvijas ātruma kameru sniegtajos fotoattēlos konstatēt transportlīdzekļus, nosakot to raksturiezīmes, atpazīstot numura zīmes u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Wall Street Journal slavē igauņu start-up veiksmes stāstu

Gunta Kursiša, 14.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunija ir 132. pasaules mazākā valsts pēc platības, tomēr, rēķinot uz vienu iedzīvotāju, Igaunijā ir vairāk iesācējuzņēmumu jeb start-up nekā jebkurā citā Eiropas valstī. Igaunijas iedzīvotāju skaits ir vienlīdzīgs ar Kopenhāgenu, tomēr tai ir viena no pasaules attīstītākajām elektroniskās pārvaldības sistēmām, jūsmo the Wall Street Journal, mēģinot noskaidrot Igaunijas veiksmes iemeslus.

Šā gada sākumā notiekošajā starptautiskajā pasākumā Seedcamp četri no divdesmit finālistiem bija no Igaunijas. Tostarp Igauniju pārstāvēja arī Seedcamp uzvarētājs GrabCAD – sociāls tīkls inženieriem, kurā reģistrējušies 10% no pasaules mehānikas inženieriem.

ArcticStartup līdzdibinātājs un izpilddirektors Anti Vilponens (Antti Vilpponen) norāda, ka Igaunijai ir trīs priekšrocības veiksmīgai iesācējuzņēmumu kustības attīstībai: politiskā vadība, Skype veiksmes stāsts un valsts kultūra.

Par politiķu atbalstu tehnoloģiju uzņēmumu attīstībai jautājumi neseko – uz Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa (Toomas Hendrik Ilves) darba galda atrodas 27 collu iMac, tāpat viņš lieto MacBook Air, kā arī iPad2. Pēc The Wall Street Journal vēstītā, par Igaunijas prezidentu daudz ko liecina fakts, ka viņš pats regulāri «čivina» mikroblogošanas vietntē Twitter, ko «izvēlējies par savu kaujas lauku». Igaunija izveidojusi arī veiksmīgu e-valdības sistēmu, ieviesusi e-vēlēšanas, e-veselības sistēmu un e-parakstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā investīcijas tehnoloģiju iesācējuzņēmumos aizvien ir neizlīdzinātas; igauņi vinnē ar ātrāku startu, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Publiski zināmais Latvijas tehnoloģiju iesācējuzņēmumu (start-up) piesaistīto investīciju apjoms ir mazāks nekā Igaunijā, tomēr dažu gadu laikā gaidāms arī mūsu «izrāviens»

Balti mazliet lēnāki

Igaunijas tehnoloģiju iesācējuzņēmumi pērn piesaistījuši investīcijas virs 70 miljoniem EUR, atsaucoties uz start-up veicināšanas organizāciju Garage48, ziņo kaimiņvalsts sabiedriskā raidorganizācija ERR. Šī summa 2014. gadā piesaistīta 35 atsevišķās transakcijās.

Lielākos ieguldījumus savā biznesā guvuši tādi igauņu iesācējuzņēmumi kā reklāmas tīkls AdCash (20 miljoni USD) un Igaunijas izcelsmes naudas pārskaitījumu pakalpojumu sniedzējs TransferWise (25 miljoni USD), kas darbojas Londonā. Arī virtuālās apģērbu pielaikotavas izgudrotājs Fits.me pērn saņēmis vērā ņemamu septiņu miljonu EUR ieguldījumu no sava jaunā vadītāja un sākotnējā investora. Mazākas summas tikušas valodu apmācības platformai Lingvist un taksometru pakalpojumu aplikācijai Taxify.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Padara sapulces vieglāk vadāmas

Anda Asere, 07.10.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas tehnoloģiju kompānija "dots." izstrādājusi sapulču pārvaldības risinājumu "Meetinch", ar ko cer uzlabot sanāksmju kultūru organizācijās.

"Vēlamies radīt pasaules mērogā atpazīstamu produktu. Jau šobrīd aptuveni puse "Meetinch" lietotāju ir no ārzemēm, liela daļa no ASV. Tuvākie mērķi ir palielināt uzticamību un klientu bāzi, nevienā brīdī neapstājoties inovatīvajā attīstībā, tādējādi radot lietotājiem arvien pievilcīgāku produktu. Mūsu piedāvājumā jau tagad ir pasaules mērogā unikāla funkcionalitāte, kas saistīta ar atkārtojošo sapulču pārvaldību, līdz kurai mēs nenonāktu, ja prototipēšanas posmā nebūtu uzsākuši aktīvas sarunas ar potenciālajiem klientiem, lai labāk izprastu viņu problēmas un vajadzības. Katrā ziņā uzņemto kursu plānojam noturēt," teic Kristaps Vergins, "dots." (SIA "WeAreDots") Produktu grupas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru