Citas ziņas

Inchcape plc pārņem 75,1% Mūsa Motors Group daļu

, 25.04.2008

Jaunākais izdevums

24.aprīlī Maskavā Mūsa Motors Group un Inchcape plc paziņoja par noslēgtu darījumu, kā rezultātā Inchcape plc īpašumā nonāk 75,1% Mūsa Motors Group daļu.

Mūsa Motors Group Maskavā pārstāv desmit auto zīmolus un ierindojas Krievijas lielāko auto tirgotāju desmitniekā. Apvienošanās ar pasaules lielāko auto tirgotāju Inchcape plc ļaus Mūsa Motors Group turpināt attīstīties Krievijas tirgū daudz ātrāk un apjomīgāk.

Šis darījums neattiecas uz Chrysler, Jeep un Dodge ģenerālpārstāvi Latvijā SIA TC Motors un neieviesīs izmaiņas ikdienas darbā. TC Motors joprojām paliek neatkarīgs uzņēmums, kuram nav saistības ar MūsaMotors Group un Inchcape plc noslēgto darījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Automašīnu BMW, Mini, Alpina, Jaguar un Land Rover, kā arī motociklu BMW Motorrad tirgotāju SIA Inchcape BM Auto pievienos Mazda un Ford spēkratu tirgotājam SIA Inchcape Motors Latvia, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Uzņēmumu kreditori prasījumus var pieteikt mēneša laikā.

Inchcape Motors Latvia pārstāve Jana Garanča aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmumu apvienošana neietekmēs pārstāvētos auto zīmolus, dīlerus vai sadarbību ar klientiem. «Vēsturiski, kā arī uzņēmumu apvienošanas un pārņemšanas rezultātā ir izveidojies, ka Inchcape Latvijā sastāv no vairākām juridiskām personām. Inchcape Motors Latvia un Inchcape BM Auto apvienošanas mērķis ir vienkāršot Inchcape grupas uzņēmumu Latvijā struktūru, kā arī padarīt efektīvākus iekšējos procesus. Apvienošanās neietekmēs pārstāvētos auto zīmolus, dīlerus vai sadarbību ar klientiem,» skaidroja Garanča.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mūsa Motors Rīga direktoru Andreju Masuli

Lelde Petrāne, 13.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga direktors. «Mūsa Motors Rīga ir viens no vecākajiem autodīleriem Latvijā – strādājam no 1993. gada. Pārstāvam Dacia, Renault un Volvo zīmolus,» par savu uzņēmumu stāsta A. Masulis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē nonācu gluži nejauši. Mana pirmā darba vieta bija uzņēmums Interlatvija, kurā mani ievēroja firmas WESS dibinātāji un piedāvāja darbu. Joma ātri iepatikās un nu strādāju autobiznesā jau gandrīz 22 gadus. Savukārt SIA Mūsa Motors Rīga strādāju kopš 1997. gada. Iemesli, kāpēc esmu šeit, galvenokārt ir Mūsā esošā demokrātiskā gaisotne, kolektīvs un uzņēmuma īpašnieku uzticēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

VIDEO, FOTO: Piedzīvojumu parks Mūsa Raceland ceļā uz pelnošu biznesu

Laura Mazbērziņa, 31.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta komplekss «Mūsa», kas savulaik organizēja tikai sacensības autosportistiem, tagad pārtapis par piedzīvojumu parku «Mūsa Raceland» un tiek veidots kā atpūtas vieta visai ģimenei. Vienlaikus tajā joprojām norisinās arī autosporta pasākumi.

Izpilddirektors Dāvis Nātriņš ir pārliecināts, ka «Mūsa Raceland» ir ceļā, lai no attīstības projekta kļūtu par pelnošu biznesu, taču tas prasa arī lielas investīcijas.

Saskaņā ar «Mūsa Raceland» attīstības plāniem nākamgad piedzīvojumu parkā tiks atvērts restorāns. Šobrīd norisinās tribīņu uzlabošanas darbi, lai nākotnē izvērstu autosporta pasākumu rīkošanu.

«Mūsa Raceland» atrodas Bauskas novada Gailīšu pagastā. 2016. gada vasaras sākumā sporta kompleksu iegādājās divi zviedru uzņēmēji un viens latviešu uzņēmējs, taču kopš pagājušā gada «Mūsa Raceland» īpašnieks ir tikai viens no viņiem - Deivids Borgs (David Borg). D. Nātriņš stāsta, ka 30 hektārus lielā zeme ar sacīkšu trasi pirms iegādes darījuma bija samērā nolaistā stāvoklī. Līdz ar īpašnieku maiņu sākušies atjaunošanas darbi, kā rezultātā tagad tiek izmantota ne vien trase, bet arī pārējā teritorija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Inchcape Motors Latvia BMW grupas direktoru Ivaru Norveli

Lelde Petrāne, 20.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Inchcape Motors Latvia BMW grupas direktors Ivars Norvelis. «Latvijā esam vienīgie un oficiālie izplatītāji BMW automobiļiem un motocikliem, MINI, savukārt Alpina zīmolu pārstāvam visā Baltijā. Mēs ceram, ka šā gada marta beigās, aprīļa sākumā noslēgsies mūsu salona rekonstrukcija un klientus varēsim uzņemt jaunās telpās,» stāsta I. Norvelis.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mani patiesi aizrauj auto industrija un tās iespējas. Auto pats par sevi ir salīdzinoši neliels priekšmets, kas sevī koncentrē ļoti daudz - cilvēka tehnoloģisko izdomu un sasniegumus, stilu un dizainu, fokusu uz detaļām. Vienlaikus gan auto nozarē kā tādā, gan premium klases auto segmentā konkurence ir pietiekami asa, reizēm pat pašiem ar sevi, lai aizvien būtu jādomā par to, kā mainīties, kā uzlabot piedāvājumu, servisu, kā sasniegt klientu labāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūsas trase meklē investorus

Dienas Bizness, 29.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Sporta komplekss Mūsa aicina visus ieinteresētos investorus iesniegt pieteikumu piedalīties sporta kompleksa Mūsa pārdošanas procesā, liecina kompānijas paziņojums.

Investoram tiks piedāvāta iespēja nopirkt sporta kompleksu Mūsa, kura sastāvā ietilpst nekustamais īpašums, iekārtas un sacensību rīkošanai nepieciešamais aprīkojums, kā arī nemateriālais aktīvs – Mūsas trase preču zīme.

Sporta komplekss Mūsa tiek izmantots Eiropas un nacionāla mēroga autokrosa un rallijkrosa sacensību rīkošanai, un piedāvājuma mērķis ir piesaistīt papildu līdzekļus tā vispārējās attīstības nodrošināšanai, trases un saistīto ēku uzlabošanai, kas nodrošinātu iespēju sporta kompleksam Mūsa ilgtermiņā saglabāt Eiropas mēroga sacensību norises vietas statusu un kļūt par autosporta attīstības centru reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 2.novembrī Rīgā, Skanstes ielā 33, tiks atklāts atjaunotais Volvo autosalons. Autocentra atjaunošanā ieguldītais investīciju apjoms sasniedz 870 000 eiro, informē Mūsa Motors Rīga sabiedrisko attiecību konsultante Inese Lukaševska.

«Mūsu mērķis ir būt starp trīs pārdotākajiem premium klases auto zīmoliem Latvijā,» uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā Roberts Ozoliņš.

Atjaunotajā Volvo salonā tiks veikta tikai jaunākās markas Volvo automašīnu tirdzniecība, rezerves daļu un aksesuāru tirdzniecība, kā arī nodrošināts augstākās klases serviss atbilstoši jaunajam VPS (Volvo personal service) standartam. Kā uzsver Mūsa Motors Rīga direktors, Volvo zīmola pārstāvis Latvijā, Roberts Ozoliņš, pēdējo gadu laikā Volvo zīmols būtiski mainās, attiecīgi līdzi ir jāmainās arī klientu apkalpošanas videi, paradumiem, sajūtām un pieredzei, ko klients gūst, apmeklējot salonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Mūsa Motors Rīga peļņas pieaugumu ietekmējis ražotāju atbalsts un preču cenas politikas izmaiņas

Žanete Hāka, 14.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Volvo», «Renault» un «Dacia» automašīnu oficiālais tirgotājs Latvijā SIA «Mūsa Motors Rīga» 2018. gadā palielinājis apgrozījumu par 4,9% jeb 2,115 miljoniem eiro, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi divarpus reizes, ziņo «Lursoft» Klientu porfelis.

SIA «Mūsa Motors Rīga» apgrozījums pērn sasniedza 44,864 miljonus eiro. Uzņēmuma pārskata gada peļņa bija 2,562 miljoni eiro.

SIA «Mūsa Motors Rīga» norāda, ka peļņas pieaugumu būtiski ietekmēja ražotāju atbalsts un preču cenas politikas izmaiņas, lai 2018. gadā saglabātu tirgus segmenta daļas attiecībā pret pārējiem jaunu automašīnu zīmolu tirgotājiem.

Uzņēmuma gada pārskats liecina, ka lielāko daļu no uzņēmuma apgrozījuma veidoja ieņēmumi no automobiļu pārdošanas - tie pērn bija 36,072 miljoni eiro, ieņēmumi no automobiļu detaļu un piederumu pārdošanas bija 5,241 miljons eiro, bet ieņēmumi no automobiļu apkopes un remonta bija 3,153 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas lielākais auto tirgotājs kļūs par 18 miljoniem latu lētāks

, 20.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas automašīnu dīlera Inchcape, kuram ir filiāle arī Latvijā, tirgus vērtība samazinājusies par 38% pēc tam, kad kompānija paziņoja, ka tās ienākumi 2009. gadā būs ievērojami mazāki nekā prognozēts agrāk, ziņo Bloomberg.

Šī gada laikā Inchcape tirgus vērtība kopumā samazinājusies par 79% līdz 360 miljoniem mārciņu (325 miljoniem latu).

"Pēdējā laikā Lielbritānijas tirgus ir smagi cietis. Tagad cieš arī citi mūsu pārstāvētie tirgi," teikts Inchcape paziņojumā. Proti, Latvijā kompānija no savas filiāles vērtības gatavojas norakstīt 20 miljonus mārciņu (18.1 miljonu latu).

Pašlaik kompānija plāno apjomīgu restrukturizāciju, kuras rezultātā Inchcape gadā varēs ietaupīt līdz pat 50 miljoniem mārciņu (45 miljoniem latu).

Kompāniju Inchcape Latvijā pārstāv Baltic Motors (Ford, Land Rover un Mazda dīleris), BM Auto (Alpina, BMW un Mini dīleris), Inchcape Motors Latvia (Jaguar un Mazda dīleris).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mednieku terminoloģijā 2013. gadā autotirgotājiem Latvijā medību bija pat ļoti daudz, taču medījumu ir ievērojami mazāk, nekā cerēts.

2013. gads jaunu auto tirgotājiem nav bijis viegls. Ikvienam autosalonam burtiski ar zobiem un nagiem bija jācīnās par saviem klientiem, jo to skaits joprojām bija ļoti ierobežots, bet konkurence milzīga. Autotirgotāji daudzkārt sūrojās, ka tirdzniecības apjomi 2013. gadā nav lielāki, kādi tie bija 2011. gadā, bet saimnieciskie izdevumi, ieskaitot autosalonu uzturēšanu, ir palielinājušies teju divkārtīgi.

Nespējam konkurēt ar kaimiņiem

Kā vienu no sāpīgākajām un ielaistajām kaitēm autotirgotāji min nodokļu atšķirības starp Baltijas valstīm, kas tiešā veidā atbalsta starptautisku uzņēmumu un lielo auto parku reģistrāciju Igaunijā un Lietuvā. Pēc Auto asociācijas datiem, salīdzinot ar tuvējām kaimiņvalstīm, transportlīdzekļu ekspluatācijas ziņā nodokļu vide Latvijā ir nelabvēlīgākā – nodokļu slogs Latvijā 15 reizes pārsniedz kaimiņvalstīs esošo. Līdz ar to puse automašīnu, kas pārsniedz 30 tūkstošu latu vērtību, tikušas reģistrētas Igaunijā. Tas nozīmē, ka lielākā daļa dārgo auto, kas vizinās Latvijā, nav tik ļoti gaidītie kaimiņvalsts tūristi, bet gan pašmāju apsviedīgākie autoīpašnieki, kuri steigšus ir izmantojuši nodokļu atšķirības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Lehtonens kļuvis par piecu uzņēmumu valdes locekli

Gunta Kursiša, 14.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas pilsonis Marko Tapio Lehtonens (Marko Tapio Lehtonen) iecelts par valdes locekli vienlaicīgi piecos uzņēmumos – SIA Baltic motors imports, SIA Baltijas īpašumu fonds, SIA Ērmanis, SIA Inchcape motors Latvia un SIA Inchcape BM Auto, liecina Lursoft dati.

Visi uzņēmumi, kuros iecelts jaunais valdes loceklis, tieši vai pastarpināti pieder nīderlandiešu kompānijai Inchcape International Group B.V.

2012. gadā visu uzņēmumu, kuros iecelts jaunais valdes loceklis, apgrozījums ir palielinājies, tomēr atsevišķi uzņēmumi pērno gadu noslēguši ar zaudējumiem. Piemēram, SIA Baltijas īpašumu fonds aizvadītajā gadā darbojas ar 35,9 tūkst. Ls, bet SIA Inchcape Motors Latvia – ar 690,6 tūkst. Ls zaudējumiem. Tikmēr SIA Inchcape BM Auto pērn nopelnīja 10 tūkst. Ls, un, vērtējot pēc apgrozījuma, kas veidoja 17 milj. Ls, Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 ierindojās 259. vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

95% Mūsa motors Rīga pērn pārdoto automašīnu reģistrētas Latvijā

Gunta Kursiša, 15.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

95% no uzņēmuma Mūsa motors Rīga 2012. gadā realizētajām automašīnām ir pārdotas un reģistrētas Latvijā, savukārt pārējās – ārvalstīs, liecina informācija uzņēmuma gada pārskatā.

Pērn SIA Mūsa motors Rīga neto apgrozījums veidoja 15,8 milj. Ls, kas ir par 2,8% vairāk nekā 2011. gadā. Tomēr uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā palielinājās par 146,99%, sasniedzot 88,2 tūkst. Ls.

2012. gadā SIA Mūsa motors Rīga stabilizējusi savu darbību, kas izdevies, lielā mērā pateicoties tam, ka pērn pieaugusi līzinga kompāniju aktivitāte, kas veicinājis arī pieprasījumu pēc jaunām automašīnām, norāda uzņēmuma vadība. Pērn uzņēmums sadarbojās ar autorizēto VW pēcpārdošanas dīleri SIA Mūsa Auto, noslēdzot sadarbības līgumu starp apdrošināšanas kompānijām un SIA Mūsa Auto par sasisto VW markas automašīnu remontdarbiem uzņēmuma virsbūves darbu servisā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors grib pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls autonomas konkursā

Sanita Igaune, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors lūdz Iekšlietu ministrijas padotības iestādi Nodrošinājuma valsts aģentūru veikt pilnīgus grozījumus 10 milj. Ls vērtajā autonomas konkursā Valsts policijas vajadzībām, tāpēc uzņēmums ir iesniedzis sūdzību Iepirkuma uzraudzības birojā (IUB).

Jau ziņots, ka IUB, izskatot Mūsa Motors sūdzību par minēto konkursu, atcēla daļu no konkursa nolikuma prasībām. «Šobrīd grozījumi ir veikti daļēji, līdz ar to mēs lūdzam, lai tiktu veiktas visas IUB noteiktās izmaiņas,» DB pastāstīja Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsa Motors Rīga ver durvis atjaunotajam Renault/Dacia autosalonam Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē, kurā ieguldīti vairāk nekā 700 000 eiro.

Rekonstrukcijas rezultātā ir palielinājusies salona lietderīgā platībā - par aptuveni 170m2.

«Sekojam līdzi tirgum ne tikai automobiļu nozarē, bet piešķiram lielu nozīmi arī auto salona vizuālajam iekārtojumam un atrašanās vietai. Sešu mēnešu laikā veicām pamatīgu ēkas rekonstrukciju,» komentē Andrejs Masulis, Mūsa Motors Rīga vadītājs.

Neilgi pēc Mūsa Motors Rīga dibināšanas 1993.gada, t.i. 1994.gadā, uzņēmums ieguva tiesības pārstāvēt Renault markas automobiļus, savukārt 2006.dadā - arī Dacia zīmolu. Mūsa Motors Rīga savas pastāvēšanas laikā pārdevis aptuveni 10 000 automobiļu.

Mūsa Motors Rīga nodrošina automobiļu tirdzniecību, servisu, rezerves daļu klāstu, auto līzingu, apdrošināšanu, auto nomu un virsbūves servisu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gadā veiksmīgus finanšu rādītājus uzrādījusi SIA Mūsa Motors Rīga, kas nodarbojas ar automašīnu tirdzniecību un sniedz autoservisa pakalpojumus, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv. Mūsa Motors Rīga ir pilnvarotais pārstāvis automašīnu Volvo, Renault un Dacia ražotājiem.

Pagājušajā gadā Mūsa Motors Rīga apgrozīja 26,967 milj.EUR, kas ir par 22,7% vairāk nekā uzņēmums apgrozīja iepriekšējā pārskata gadā. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sasniedza 440,918 tūkst.EUR, kas ir par 2,4 reizēm lielāka, salīdzinot ar 2013. gada peļņu. Mūsa Motors Rīga rentabilitātes rādītājs 2014. gadā pieauga līdz 8,43.

Mūsa Motors Rīga iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šā gada otrajā pusē plānots autotirdzniecības apgrozījuma pieaugums, jo tirgū ienāks jaunais Volvo modelis Volvo XC90, kas Eiropas tirgū patreiz ir pieprasīts auto.

Tāpat Renault šogad uzsāks vairāku pilnīgi jaunu modeļu tirdzniecību – Renault Kadjar, Renault Espace, kā arī jaunā Renault Laguna pēcteča, kura nosaukums vēl nav izpausts. Arī Dacia ražotājs plāno piedāvāt esošo modeļu vizuālās izmaiņas šā gada nogalē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Deputāts Zaķis īstenojis «legālas nodokļu apiešanas» shēmu

Dienas Bizness, 05.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas Vienotības frakcijas vadītājs, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Dzintars Zaķis, kurš bieži izteicies par ēnu ekonomikas apkarošanas un godīgas nodokļu nomaksas nepieciešamību valstī, pats, iegādājoties automašīnu Volvo XC60, iesaistījies «legālas nodokļu apiešanas» shēmā.

Shēmas rezultātā Valsts kase nav tikusi pie ieņēmumiem aptuveni deviņu tūkstošu eiro apmērā, vēsta portāls Pietiek.com, kura rīcībā nonākuši dokumenti, kas norāda ne tikai uz šo nodokļu shēmu, bet arī uz Zaķa, iespējams, nedeklarētiem ienākumiem, kas atgādina viņa partijas biedra Arta Kampara «naudas tumbočku».

Kā rāda dokumenti, pagājušā gada beigās, vēloties iegādāties automašīnu Volvo XC60, Zaķis vērsies dīlerfirmā SIA Mūsa Motors Rīga. Saskaņā ar uzņēmuma cenu lapu un Zaķim izteikto piedāvājumu viņa kārotais Volvo XC60 maksātu 48 924 eiro, tajā skaitā 8 824 eiro pievienotās vērtības nodokli, ko saņemtu valsts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Papildināta - FOTO: Atklāj Baltijā lielāko BMW auto centru

Žanete Hāka, 12.05.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā izplatītāja un mazumtirgotāja, premium un luksus auto un moto segmenta līdera Inchcape Plc meitas uzņēmums Inchcape Motors Latvija Rīgā atklājis vērienīgāko BMW, BMW Motorrad, MINI un uzņēmuma pārstāvēto mazlietoto auto zīmolu centru, pastāstīja Inchcape Motors Latvia BMW grupas direktors Ivars Norvelis.

Centra kopējā platība ir 8288 kvadrātmetri. Tajā būs pieejams ekskluzīvu BMW dzīvesstila aksesuāru veikals, jauna standarta pārdošanas un pēcpārdošanas serviss, jauno un mazlietoto automašīnu un motociklu klāsts, kā arī iespēja uzlādēt savu elektromobili un papusdienot, atklāj Norvelis.

Inchcape ir globāls izplatītājs un mazumtirgotājs premium un luksus auto un moto segmentā ar vairāk nekā 170 gadu pieredzi starptautiskajos tirgos. Uzņēmums darbojas 29 pasaules valstīs, tā akcijas kotējas Londonas biržā un ir iekļauts tās FTSE 250 sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Inchcape MB Auto pērn Latvijā pārdevusi 320 BMW, Mini un Alpina automašīnas

Gunta Kursiša, 30.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Inchcape BM Auto pērn realizēja 320 jaunas automašīnas – tostarp 170 jaunas BMW zīmola automašīnas, 25 Mini zīmola auto, vienu Alpina zīmola automašīnu un citus spēkratus, uzņēmuma pārstāvji norādījuši gada pārskatā.

Kopumā pērn pārdots par diviem jauniem automobiļiem vairāk nekā 2011. gadā. Savukārt lietotu automašīnu pārdošanas apjomi uzņēmumam samazinājušies par 10% - pērn SIA Inchcape MB Auto pārdeva 328 lietotas automašīnas. Uzņēmuma vadība skaidro kritumu šajā segmentā ar automašīnu skaita, kas tiek atgriezts autocentram pēc operatīvā līzinga beigām, samazināšanos. Saistībā ar ekonomisko krīzi operatīvajā līzingā pārdoto spēkratu skaits iepriekšējos gados ir samazinājies, norāda automašīnu tirgotāja pārstāvji.

SIA Inchcape BM Auto 2012. gadā apgrozīja 17,6 milj. Ls, kas ir par 3% vairāk nekā 2011. gadā. Uzņēmuma peļņa palielinājusies no 14,7 tūkst. Ls 2011. gadā līdz 51 tūkst. Ls 2012. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Inchcape Motors Latvia uzsāk jaunā un lielākā Jaguar Land Rover autosalona Baltijā būvniecību.

Paredzēts, ka jaunā autosalona būvniecība tiks pabeigta 2019. gada pirmajā pusē un tas savas durvis vērs 2019. gada maijā.

Jaunais autosalons tiks būvēts saskaņā ar Jaguar Land Rover korporatīvā koncepta «Arch» dizainu, kas tiek pakāpeniski ieviests visur pasaulē. Koncepts izstrādāts tā, lai pēc iespējas interesantākā veidā parādītu mūsdienu arhitektūras inovāciju iespējas. Ēkas dizainu raksturo moderna pelēka fasāde, tīras un vienkāršas līnijas. Jaunā autosalona iekštelpu dizainā tiks izmantoti stikla, riekstkoka un modernā apgaismojuma elementi, kas sniegs telpai svaiguma un greznības sajūtu. Jauno dizainu visos Jaguar Land Rover autosalonos plānots ieviest līdz 2019. gada beigām un šis būs trešais «Arch» koncepta autosalons Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, durvis vēris SIA Mūsa auto serviss, kas ir jaunākais autorizētais Volkswagen servisa partneris.

SIA Mūsa auto ir Mūsa Motors Grupa radniecīgais uzņēmums ar mērķi pildīt VW markas servisa partnera funkcijas. Jaunajā servisā strādājot pēc Volkswagen korporatīvajiem standartiem ar jaunākajām tehnoloģijām, tiks piedāvāts pilna servisa pakalpojumu klāsts, kā arī ikvienam lietota Volkswagen pircējam tiks veikta auto diagnostika un nodrošināta ātra rezerves daļu piegāde.

Mūsa Motors grupa prezidents Vitauts Tučkus: «Esam pagodināti, ka varam iekļauties Volkswagen sistēmā. Auto biznesā esam jau kopš `90 gadu sākuma un zinām, ka izšķiroša nozīme šajā biznesā ir klientu apmierinātībai, tāpēc uzsākot Volkswagen servisa partnerību kā pamata nosacījumu redzam darbu veikšanu pēc labākās sirdsapziņas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē 22. un 23. maijā Bauskā, Mūsas trasē notiks Eiropas autokrosa čempionāta Latvijas posms. Šogad sacensībām Mūsas trasē ir pieteikušies 78 sportisti no četrpadsmit dažādām valstīm.

Jubilejas sacīkste Mūsā Eiropas autokrosa apritē debitēs arī kāds jaunums – ceturtā autokrosa divīzija D-4, kurā tiks izcīnīts Junioru Bagija EURACA kauss.

Divīzija D-TAX – Bogdanovičs atgriežas!

Par pagājušā gada Eiropas autokrosa čempionāta Mūsas posma spilgtāko momentu viennozīmīgi kļuva iespaidīgā divīzijas D-1 avārija, kurā smagi cieta latviešu sportista Jāņa Bogdanoviča sporta automobilis. Pēc šīs avārijas daudzi atļāvās izteikt apgalvojumu, ka Bogdanovičs vairs autokrosa trasē neatgriezīsies. Taču šobrīd divīzijas D-TAX, kā tagad pieņemts apzīmēt divīziju D-1, dalībnieku sarakstā atkal ir atrodams Jāņa Bogdanoviča vārds. Neoficiāla informācija liecina, ka sacīkšu auto būvniecība vēl nav pabeigta, taču šobrīd tiekot darīts viss, lai nedēļas nogalē uz starta Latvijas autokrosa līdzjutēji tomēr ieraudzītu vienu no saviem favorītiem. Protams uz starta Bauskas trasē stāsies arī otrs latviešu favorīts Aldis Zēbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mūsa motors padomi atstāj tās priekšsēdētājs Lūkins

Gunta Kursiša, 20.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Mūsa motors grupa padomi atstājis tās līdzšinējais priekšsēdētājs Oļegs Lūkins, Līdz ar to padome savu darbu turpina divu personu sastāvā, liecina Lursoft dati.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka amatu turpina ieņemt Jānis Āboltiņš, savukārt padomes locekles pienākumus pilda Iveta Siliņa.

Līdz ar aiziešanu no a/s Mūsa Motors grupa padomes, O. Lūkins arī atstājis SIA IM Attīstība valdes locekļa un SIA Auto Blitz padomes priekšsēdētāja vietnieka amatus.

O. Lūkins turpina aktīvi darboties biznesā, ieņemot valdes priekšsēdētāja amatu tādos uzņēmumos kā SIA Līna Loģistika, SIA Erfolg group un SIA Pārtikas grupa. Tāpat arī a/s Mūsa Motors grupa bijušais padomes priekšsēdētājs ieņem valdes locekļa amatu SIA Kopfonds un pilda padomes locekļa pienākumus a/s Putnu fabrika Ķekava. O. Lūkins ir arī vairāku uzņēmumu kapitāldaļu turētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis slēgt 10 miljonu latu vērto autonomas līgumu, par kuru izskanējušas bažas, ka tā konkursa tehniskās specifikācijas prasības ir speciāli pielāgotas konkrētam pretendentam.

Izskatot Mūsa motors sūdzību par autonomas konkursu Valsts policijas vajadzībām, IUB atceļ daļu no konkursa nolikuma prasībām un ir aizliedzis konkursa pasūtītājamNodrošinājuma valsts aģentūrai slēgt līgumu par minēto konkursu.

Sūdzības iesniedzējs Mūsa motors IUB norādījis, ka konkursa tehniskās specifikācijas prasībām vieglajam automobilim A2 atbilst tikai divi automobiļi – Audi (A6) un Volkswagen (Passat), bet vieglajiem automobiļiem D1, D2, K2, S1, S2 atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Volkswagen. Savukārt tehniskās specifikācijas prasībām mikroautobusam K1 pēc uzņēmuma novērojumiem atbilst tikai viena ražotāja markas automobiļi – Mercedes–Benz (Sprinter).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī noslēgusies “Mūsa Motors Rīga” servisa pārbūve “Renault” un “Dacia” salonā K. Ulmaņa gatvē, informē uzņēmumā.

Servisa telpās investēti vairāk kā 400 000 eiro, pilnībā atjaunojot inženiertehniskās komunikācijas un aprīkojot servisu ar mūsdienīgām servisa iekārtām.

Servisa atjaunošanas laikā uzņēmums ir uzstādījis jaunas iekārtas, kas turpmāk palīdzēs nodrošināt apkopes un remontu iekšdedzes dzinēju automašīnām un elektomobiļiem, kā arī automašīnām, kas aprīkotas ar LPG iekārtām.

Lai pilnveidotu sniegto pakalpojumu klāstu, uzņēmums “Mūsa Motors Rīga” iegādājies un servisā uzstādījis vairākas jaunas profesionālas iekārtas, kā, piemēram, auto virsbūves remonta robotu un krāsu jaukšanas ierīci, kā arī ierīkojis mūsdienīgu auto savirzes stendu un jaunas eļļas un gaisa padeves caurules.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīgas Taksometru parks iegulda 750 tūkstošus eiro ar autogāzi darbināmos Ford S-Max

Gunta Kursiša, 15.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taksometru pārvadājumu uzņēmums a/s Rīgas Taksometru parks (RTP) iegādājies 50 Ford- S-Max automašīnas, kas aprīkotas ar LPG autogāzes iekārtām.

Darījuma summa ir 750 tūkst. eiro jeb aptuveni 525 tūkst. Ls, un automobiļu iegādi finansēja SIA Nordea Finance Latvia.

Pēc notikušā automašīnu iegādes darījuma RTP rīcībā ir 180 automašīnas, taču tuvākajā nākotnē uzņēmums atteiksies no divdesmit vecākiem automobiļiem.

Aizvadītajā gadā piedzīvotu dīzeļdegvielas cenu svārstību dēļ RTP bijis grūti plānot izdevumus par degvielu, bet paredzams, ka izdevumus par autogāzi aprēķināt būs vieglāk, norāda RTP tehniskais direktors Kaspars Muižnieks.

Saskaņā ar Inchcape Motors Latvia sniegto informāciju, ar gāzi darbināms Ford S-Max salīdzinājumā ar auto, kas darbināms ar benzīnu, uz nobrauktiem 100 tūkst. kilometru ļauj ietaupīt 2515 latus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

BMW tirgotājai SIA Inchcape BM Auto jauns valdes priekšsēdētājs

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premium klases automobiļu pārdevējas SIA Inchcape BM Auto valdes sastāvā notikušas izmaiņas, valdes priekšsēdētāja amatu pagājušās nedēļas beigās atstājot Apvienotās Karalistes valstspiederīgajam Darenam Leigam (Darren Leigh), liecina informācija Lursoft.

Turpmāk valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīs Deivids Kolvels (David Colwell). Uzņēmuma valdes locekļu amatā turpina darboties Andris Kulbergs, Ivars Norvelis un Beļģijas valstspiederīgais Žans van der Haselts (Jean van der Hasselt).

Uzņēmums Inchcape BM Auto dibināts 2005. gadā, un nodarbojas ar automobiļu un citu vieglo transportlīdzekļu pārdošanu, apkopi un remontu, automobiļu rezerves daļu un piederumu mazumtirdzniecību, liecina informācija Lursoft. Rīgā, Skanstes ielā, bāzētais uzņēmums tirgo BMW, BMW Motorrad, MINI, Ford, Range Rover Land Rover, Alpina, Mazda un Jaguar markas automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru