Citas ziņas

Intel ieņēmumi 2006. gada ceturtajā ceturksnī sasniedz 9,7 miljardus USD

, 17.01.2007

Jaunākais izdevums

" Pamatdarbības ieņēmumi ir 1,5 miljardi ASV dolāru

" Peļņa uz vienu akciju - 26 centi

" Sasniegti rekordlieli mikroprocesoru un zibatmiņu pārdošanas apjomi

" Iegūta rekordliela peļņa no mobilo un serveru mikroprocesoru pārdošanas

Santa Klāra, Kalifornija, 2007. gada 17. janvāris - Intel Corporation vakar paziņoja par saviem ceturtā ceturkšņa ieņēmumiem 9,7 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1,5 miljardi ASV dolāru, 1,5 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju - 26 centi. Ja neņem vērā akciju kompensācijas ietekmi, kompānijas pamatdarbības ieņēmumi ir 1,8 miljardi ASV dolāru, tīrā peļņa ir 1,7 miljardi ASV dolāru un peļņa uz vienu akciju - 30 centi.

Ceturtā ceturkšņa rezultāti ietver arī ieņēmumus no noteiktu kompānijas komunikāciju un lietojumprogrammu procesora biznesa aktīvu pārdošanas Marvell Technology Group, daļēji kompensējot zaudējumus, tostarp tos, kas ir saistīti ar lēmumu pārdot kompānijas Fab 23 ražotni Kolorādo Springsā. Ienākumu un zaudējumu balansa rezultātā tīrā peļņa uz vienu akciju palielinājās vidēji par 2,5 centiem. Ceturtajā ceturksnī veiktā restrukturizācija saistībā ar kompānijas struktūru un efektivitātes programmu atbilda kompānijas prognozēm un samazināja peļņu uz vienu akciju par aptuveni 1,5 centu.

"Intel produktu un tehnoloģiju līderība veicināja spēcīgu ceturto ceturksni ar augstākām pārdošanas cenām un rekordlieliem pārdošanas rādītājiem visātrāk augošajos tirgus segmentos," informēja Intel prezidents un izpilddirektors Pols Otellini.

GAAP rezultāti (ietverot akciju kompensāciju ietekmi)

2006. gada 4. ceturksnis Salīdzinot ar 2005. gada 4. ceturksni Salīdzinot ar 2006. gada 3. ceturksni

Ieņēmumi 9,7 miljardi ASV dolāru -5% +11%

Pamatdarbības ieņēmumi 1,5 miljardi ASV dolāru -55% +8%

Tīrie ieņēmumi 1,5 miljardi ASV dolāru -39% +15%

Peļņa uz vienu akciju 26 centi -35% +18%

NB: 2005. gada GAAP rezultāti neietvēra akciju kompensācijas ietekmi. 2006. gada trešā ceturkšņa rezultāti ietvēra ieguvumus no investīcijām, atsavināšanas un restrukturizācijas nodevu, kas palielināja peļņu uz vienu akciju par 1,5 centiem. Ceturtā ceturkšņa rezultāti ietver ietekmi no ieņēmumiem no restrukturizācijas un aktīvu pārdošanas maksājumiem, kas palielināja tīro peļņu uz vienu akciju vidēji par 1 centu.

Ne-GAAP rezultāti (neietverot akciju kompensācijas ietekmi)

2006. gada 4. ceturksnis Salīdzinot ar 2005. gada 4. ceturksni Salīdzinot ar 2006. gada 3. ceturksni

Pamatdarbības ieņēmumi 1,8 miljardi ASV dolāru -45% +7%

Tīrie ieņēmumi 1,7 miljardi ASV dolāru -29% +12%

Peļņa uz vienu akciju 30 centi -25% +11%

NB: 2005. gada GAAP rezultāti neietvēra akciju kompensācijas ietekmi. 2006. gada trešā ceturkšņa rezultāti ietvēra ieguvumus no investīcijām, atsavināšanas un restrukturizācijas nodevu, kas palielināja peļņu uz vienu akciju par 1,5 centiem. Ceturtā ceturkšņa rezultāti ietver ietekmi no ieņēmumiem no restrukturizācijas un aktīvu pārdošanas maksājumiem, kas palielināja tīro peļņu uz vienu akciju vidēji par 1 centu.

2006. gadā Intel nopelnīja 35,4 miljardus ASV dolāru, pamatdarbības ieņēmumi ir 5,7 miljardi ASV dolāru, 5 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju - 86 centi. Intel izmaksāja rekordlielas dividendes skaidrā naudā 2,3 miljardu vērtībā un izmantoja 4,6 miljardus ASV dolāru, lai atpirktu 226,6 miljonus pamatakciju.

Struktūras un efektivitātes apskats

Kompānija noslēdza 2006. gadu ar 94 100 darbiniekiem, kas ir mazāk neā 102 500 darbinieku 2006. gada otrajā ceturksnī un mazliet mazāk nekā plānotais darbinieku skaits - 95 000 darbinieku. Kompānija plāno 2007. gadā uz tēriņu un ražošanas izmaksām ietaupīt vidēji 2 miljardus ASV dolāru no restrukturizācijas izmaksām.

Galvenās produktu tendences (sezonālās)

" Kopējie mikroprocesoru pārdošanas apjomi bija lielāki. Vidējā pārdošanas cena bija augstāka.

" Mikroshēmojumu vienību pārdošana saglabājās iepriekšējā līmenī.

" Mātesplašu vienību pārdošana bija zemāka.

" Zibatmiņu vienību pārdošana sasniedza rekordaugstu līmeni.

Ceturtā ceturkšņa pārdošanas tendences

Peļņa bija augstāka visos reģionos un augstāka nekā sezonas vidējie rādītāji Āzijas-Klusā okeāna un Amerikas reģionos.

2006. gada 4. ceturksnis Salīdzinot ar 2005. gada 4. ceturksni Salīdzinot ar 2006. gada 3. ceturksni

Āzija-Klusā okeāna reģions 4,9 miljardi ASV dolāru -5% +13%

Ziemeļamerika un Dienvidamerika 2 miljardi ASV dolāru +9% +6%

Eiropa 1,9 miljardi ASV dolāru -17% +18%

Japāna 936 miljoni ASV dolāru -1% +1%

Nesenie notikumi

" Intel pabeidza attīstīt tā jaunās paaudzes 45nm ražošanas tehnoloģiju, ar kuru plānots uzsākt ražošanu 2007. gada otrajā pusē, pārejot uz trim 300mm rūpnīcām 2008. gadā. Intel arī izgatavoja kompānijas pirmā 45nm Penryn paraugus, un sāknēja Windows* Vista*, Mac OS X*, Windows* XP un Linux operētājsistēmas, izmantojot pirmo silīcju.

" Ceturtajā ceturksnī tika sasniegti jauni kopējie mikroprocesoru pārdošanas rekordi, kā arī rekordaugsti serveru, mobilo un zibatmiņu vienību pārdošanas apjomi. Peļņa no serveru un mobilo procesoru pārdošanas arī pārsniedza iepriekšējos rekordus.

" Kompānija 2006. gada laikā piegādāja vairāk nekā 70 miljonus 65nm mikroprocesoru un divkodolu tehnoloģija veidoja vairāk nekā 50% no visām ceturtā ceturkšņa piegādēm.

" Intel prezentēja industrijā pirmo četrkodolu procesoru liela apjoma serveriem un personālajiem datoriem, kas vēl vairāk uzlaboja Intel Core mikroarhitektūras uzstādītos veiktspējas rekordus. Kompānija šobrīd piegādā deviņus dažādus četrkodolu procesorus serveriem, darbstacijām un personālajiem datoriem, tostarp arī jauno Intel Core 2 Quad procesoru vairākuma personālajiem datoriem.

" Kopš to prezentēšanas mirkļa Intel divkodolu un četrkodolu procesori, kas veidoti uz Intel Core mirkoarhitektūras bāzes, ir saņēmuši vairāk nekā 50 apbalvojumus no laikrakstu un žurnālu redaktoriem visā pasaulē.

" Apple iepazīstināja ar jauno Apple TV produktu, kas izmanto zemas jaudas Intel procesoru un mikroshēmojumu, lai palīdzētu straumēt augstas kvalitātes mūziku, TV šovus, filmas un fotogrāfijas no personālajiem datoriem uz platekrāna televizoriem. DirecTV prezentēja HD-DVR pleijeri ļauj uz Intel Viiv zīmola personālajiem datoriem saglabāto mūziku un attēlus ar bezvadu pieslēgumu pārraidīt uz televizora.

" Intel prezentēja tā pirmo mobilo WiMAX silīciju, kuru iestrādā risinājumos, kas ļaus nākotnes piezīmjdatoriem un mobilajām ierīcēm piekļūt platjoslas pieejai gan WiFi, gan WiMAX tīklos, automātiski sameklējot labāko pieejamo savienojumu.

" Intel uzsāka liela apjoma industrijā pirmās 65nm NOR zibatmiņas mikroshēmas piegādes.

Biznesa perspektīva un ar to saistītie riska faktori

Turpmāk minētās gaidas neietver potenciālo apvienošanos, iegādes, atsavināšanas vai citas biznesa iespējas, kas var notikt pēc 15. janvāra.

2007. gada pirmā ceturkšņa perspektīva

" Ieņēmumi: plānoti robežās no 8,7 līdz 9,3 miljardiem ASV dolāru.

" Peļņa: 49% (plus mīnus daži procenti)

" Izdevumi (R&D plus MG&A): 2,6 miljardu un 2,7 miljardu ASV dolāru robežās. Kompānija papildus sagaida pirmajā ceturksnī restrukturizācijas maksājumus aptuveni 50 miljonu ASV dolāru apjomā.

" Tīrā peļņa no investīcijām akcijās, procentiem un citiem: aptuveni 130 miljoni ASV dolāru.

" Nodokļu likme: aptuveni 30%.

" Vērtības kritums: robežās starp 1,2 un 1,3 miljardiem ASV dolāru.

2007. gada perspektīva

" Peļņa: 50% (plus mīnus daži procenti)

" R&D: aptuveni 5,4 miljardi ASV dolāru.

" MG&A : aptuveni 5,3 miljardi ASV dolāru.

" Peļņa: 49% (plus mīnus daži punkti)

" Kapitāla izdevumi: 5,5 miljardi ASV dolāru plus vai mīnus 200 miljoni ASV dolāru. Prognozes iekļauj būtiski palielinātus izdevumus par aprīkojuma iegādi, lai sagatavotu Intel nākamās paaudzes 45 nm ražošanas tehnoloģiju, kas tiks kompensēti ar ietaupījumiem vairākās citās jomās.

" Nodokļu likme: aptuveni 30%.

" Vērtības kritums: 4,8 miljardi ASV dolāru plus vai mīnus 100 miljoni ASV dolāru.

Iepriekš minētie paziņojumi attiecas uz plāniem un gaidīto pirmajā ceturksnī, gadā un tie ir nākotnē vērsti paziņojumi, kas ietver vairākus riskus un nenoteiktības. Daudzi faktori var ietekmēt Intel rezultātus.

Intel, pasaules mēroga līderis silīcija inovācijās, izstrādā tehnoloģijas, produktus un iniciatīvas, lai pastāvīgi uzlabotu cilvēku darba un dzīves apstākļus. Papildu informācija par Intel ir pieejama www.Intel.com/pressroom.

Sigita Lapsiņa ([email protected])

Hill and Knowlton Latvia

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"INTEL" "VPRO" PROCESORU TEHNOLOĢIJA NODROŠINA BIZNESAM DOMĀTO PIEZĪMJDATORU DROŠĪBU

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā "vPro" paaudze piedāvā jaunas funkcijas un plašāku tirdzniecības vietu klāstu

Santa Klāra, Kalifornija, 2007. gada 27. augusts - Intel Corporation turpina uzlabot galddatoru drošību, šodien paziņojot par jauno Intel vPro procesoru tehnoloģiju paaudzi biznesam un IT ar inovācijām, kas nodrošina efektīvāku datu aizsardzību pret hakeru uzbrukumiem, vīrusiem un citiem ar datoru drošību saistītiem draudiem.

Intel vPro procesoru tehnoloģiju pakotne ietver spēcīgo Intel Core 2 Duo procesoru, Intel Q35 Express mikroshēmojumu un citas tehnoloģiju inovācijas, kas nodrošina datu aizsardzību un vadības iespējas galddtoriem, tostarp arī tādas, kas agrāk nebija iespējamas, kā piemēram, aktivizēt un salabot datoru ar nedarbojušos operētājsistēmu vai cieto disku. Tādējādi biznesam domāto personāldatoru lietotāji var samazināt savas izmaksas, samazinot dārgo un laikietilpīgo konsultāciju skaitu un palielinot enerģijas ietaupījumu, izmantojot iespēju attālināti ieslēgt un izslēgt datoru, kad vien nepieciešams.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Intel" trešajā ceturksnī nopelnījis 8.7 miljardus

, 19.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation vakar paziņoja par saviem trešā ceturkšņa ieņēmumiem 8.7 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1.4 miljardi ASV dolāru, 1.3 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju – 22 centi. Ja neņem vērā akciju kompensācijas ietekmi, kompānijas pamatdarbības ieņēmumi ir 1.7 miljardi ASV dolāru, tīrā peļņa ir 1.5 miljardi ASV dolāru un peļņa uz vienu akciju ir 27 centi, Db.lv informēja "Hill and Knowlton Latvia" pārstāve Sigita Lapsiņa.

"Intel" ieņēmumi trešajā ceturksnī sasniedza 8.7 miljardus ASV Dolāru.

· Pamatdarbības ieņēmumi ir 1,4 miljardi ASV dolāru

· Peļņa uz vienu akciju – 22 centi

· Sasniegts mobilo un serveru mikroprocesoru piegādes rekords

· Piegādāti vairāk nekā 6 miljoni procesoru, kuru pamatā ir jaunā Intel Core mikroarhitektūra

Pamatdarbības rezultātus veido arī ieņēmumi aptuveni 100 miljonu ASV dolāru apmērā no daļas no Micron Technology kapitālieguldījumu pārdošanas, ieņēmumi no atsavināšanas aptuveni 130 miljonu ASV dolāru apmērā un pārstrukturēšanās nodeva, kas ir 98 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

"Intel" trešajā ceturksnī nopelnījis 8.7 miljardus

Valdis Vikmanis [email protected], 18.10.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation vakar paziņoja par saviem trešā ceturkšņa ieņēmumiem 8.7 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1.4 miljardi ASV dolāru, 1.3 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju – 22 centi. Ja neņem vērā akciju kompensācijas ietekmi, kompānijas pamatdarbības ieņēmumi ir 1.7 miljardi ASV dolāru, tīrā peļņa ir 1.5 miljardi ASV dolāru un peļņa uz vienu akciju ir 27 centi, Db.lv informēja "Hill and Knowlton Latvia" pārstāve Sigita Lapsiņa. "Intel" ieņēmumi trešajā ceturksnī sasniedza 8.7 miljardus ASV Dolāru. · Pamatdarbības ieņēmumi ir 1,4 miljardi ASV dolāru · Peļņa uz vienu akciju – 22 centi · Sasniegts mobilo un serveru mikroprocesoru piegādes rekords · Piegādāti vairāk nekā 6 miljoni procesoru, kuru pamatā ir jaunā Intel Core mikroarhitektūra Pamatdarbības rezultātus veido arī ieņēmumi aptuveni 100 miljonu ASV dolāru apmērā no daļas no Micron Technology kapitālieguldījumu pārdošanas, ieņēmumi no atsavināšanas aptuveni 130 miljonu ASV dolāru apmērā un pārstrukturēšanās nodeva, kas ir 98 miljoni ASV dolāru. “Mēs esam apmierināti ar trešā ceturkšņa rezultātiem – sasniegto rekordu mobilo un serveru mikroprocesoru piegādē, spēcīgo ražošanas spēju, industrijas atzinīgo novērtējumu mūsu jaunajiem produktiem un četrkodolu procesoriem, kas šajā ceturksnī nostiprina kompānijas vadošās pozīcijas tirgū,“ teica Intel prezidents un izpilddirektors Pols Otellini. Finansiālais apskats Trešā ceturkšņa peļņa procentuāli atbilst kompānijas prognozēm jūlijā, jo augstie ieņēmumi no mikroprocesoru pārdošanas kompensēja vecāko procesoru inventāra, kura vērtība sastādīja aptuveni 100 miljonus ASV dolāru, norakstīšanu. Izdevumi (R&D plus MG&A) bija zemāki nekā tika paredzēts iepriekš, lielākoties pateicoties zemākām algu izmaksām un sociālajiem izdevumiem. Tīrā peļņa no investīcijām pašu kapitālā un procenti bija augstāki nekā iepriekš tika prognozēts, pateicoties ieņēmumiem no investīcijām un atsavināšanas. Galvenās produktu tendences · Kopējā mikroprocesoru pārdošana bija augstāka. Vidējā pārdošanas cena bija zemāka. · Mikroshēmojumu un mātesplašu vienību pārdošana bija augstāka. · Zibatmiņu vienību pārdošana bija zemāka. Nesenie notikumi · Intel uzsāka pasaulē pirmo četrkodolu mikroprocesoru, kas paredzēti personālajiem datoriem un augstražīgajiem serveriem, piegādes. · Kompānija paziņoja par piegāžu pāreju uz uzlaboto 65nm tehnoloģiju un līdz šim brīdim ir piegādājusi vairāk nekā 40 miljonus 65nm procesorus, tostarp 6 miljonus, kuru pamatā ir jaunā Intel Core mikroarhitektūra. · Intel paziņoja, ka līdz gada beigām plāno pabeigt izstrādāt pirmos 15 45nm procesoru modeļus un Intel jaunās paaudzes 45nm tehnoloģija ir gatava uzsākt ražošanu 2007. gada otrajā pusē. · Kompānija iepazīstināja ar 10 Intel Core 2 Duo un Intel Core 2 Extreme procesoriem mājas lietotāju un uzņēmumu galddatoriem, piezīmjdatoriem un darbstacijām ar vairāk nekā 550 lietotāju sistēmām izstrādes vai ražošana stadijā. · Intel sāka piegādāt jaunas paaudzes korporatīvo personālo datoru tehnoloģiju, kas veidota uz Intel Core 2 Duo procesora un Intel vPro tehnoloģijas, nodrošinot IT nodaļām proaktīvāku drošības un izmaksu kontroli. · Kompānija iepazīstināja ar astoņiem divkodolu Intel Xeon 7100 sērijas procesoriem daudzprocesoru serveriem, kas piedāvā par divām reizēm uzlabotu veiktspēju un gandrīz par četrām reizēm labāku veiktspēju uz vienu vatu nekā iepriekšējie modeļi. Dell, Fujitsu-Siemens un IBM paziņoja par jauniem pasaules rekordiem veiktspējā, kurus sasniedza, izmantojot jaunos Intel Xeon MP procesorus. · Intel iepazīstināja industriju ar pirmo WiMAX mikroshēmas risinājumu, kas spēj atbalstīt mobilos un fiksētos tīklus un atbalsta visas globālās WiMAX frekvences. Vairāki iekārtu ražotāji, tostarp arī Motorola, plāno iestrādāt šo WiMAX risinājumu savās ierīcēs. · Intel un Micron Technology paziņoja, ka veido industrijā pirmo NAND zibatmiņu, kuru pamatā ir 50nm tehnoloģija, izmēģinājumus un komerciālo ražošanu plāno uzsākt 2007. gadā. 2006. gada ceturtā

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel prezentē jaunus procesorus

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation iepazīstina ar pieciem jauniem Intel Core 2 Duo procesoriem. Intel arī iepazīstina ar Core 2 Extreme 3.06 GHz divkodolu mobilo procesoru, kuram ir augstākā veiktspēja pasaulē saskaņā ar SPECint (rate base2006) testa mērījumiem.

Uzsverot fokusēšanos uz mobilitāti šovasar, Intel pārstāvji teica, ka plāno iepazīstināt ar astoņiem procesoriem 90 dienu laikā, tajā skaitā ar visos laikos pirmajiem mobilajiem četrkodolu produktiem un otrās paaudzes produktiem ultra plāniem un viegliem klēpjdatoriem. Kopumā Intel laidīs tirgū 14 dažādus jaunus procesorus, ņemot vērā to, ka pārdoto klēpjdatoru skaits turpina apsteigt pārdoto personālo galddatoru skaitu.

"Kad 2003. gadā pirmo reizi iepazīstinājām ar Intel Centrino, bija tikai dažas Wi-Fi pieejas vietas, YouTube un sociālie mediji praktiski nepastāvēja, vārdu savienojums plāns un viegls attiecās tikai uz svaru un personālo galddatoru tika pārdots daudz vairāk par klēpjdatoriem," teica Mūlijs Edens, Intel korporācijas viceprezidents un Mobile Platforms Group vadītājs. "Šobrīs ASV klēpjdatoru tiek pārdots vairāk nekā personālo galddatoru, un mēs virzāmies uz HD izklaidi, aktīvu spēlēšanu tīklā, lielāku platjoslas bezvadu interneta ātrumu un vieglāku un daudz drošāku darbu biznesa vajadzībām, menedžējot, atjaunojot un labojot klēpjdatora darbības režīmus."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas juridiskās personas to īpašnieku vai vadītāju vajadzībām šogad iegādājušās fantastiski daudz jaunu ekskluzīvu un luksus auto.

Šim nolūkam iztērēti vismaz 20 miljoni eiro. Turklāt vienlīdz naski uz dārgo rotaļlietu iegādi ir bijuši kā Latvijas miljonāru sarakstā atrodami ļaudis, tā cilvēki, kuri šim nolūkam tērējuši vēl nemaz nenopelnītus līdzekļus, - rāda Baltic Screen apkopotie dati un veiktie aprēķini par 2006. gadā Latvijā juridisko personu iegādātajiem un pirmoreiz reģistrētajiem luksusauto.

Pieprasījums pieaug

2005. gadā līdz rudenim Latvijā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti trīs desmiti pilnīgi jaunu Porsche Cayenne auto, savukārt 2006. gadā līdz 1. decembrim bija jau 67 reģistrēti šādi 2006. gada izlaiduma luksusauto, kuru cena var sniegties līdz 80 000 un vairāk eiro. 2005. gadā šajā periodā netika reģistrēts neviens jauns Ferrari, 2006. gadā - 2; 2005. gadā uz juridisko personu vārda tika reģistrēti 5 jauni Bentley markas auto, 2006. gadā - jau 16.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nesaskaņām starp kompāniju Intel un projekta Katram bērnam klēpjdatoru (OLPC) autoru Niku Negroponti (Nick Negroponte) Intel nolēmis izbeigt savu darbību šajā projektā, ziņo Cnet.

Classmate PC jau iepriekš - 2007. gada jūlijā, kad Intel vēl nebija pievienojies projektam OLPC, bija nesaskaņu cēlonis Intel un OLPC starpā.

N. Negroponte nosodījis kompāniju Intel par to, ka tā samazinājusi cenu savam Classmate PC, kas traucē OLPC projekta mērķim - piegādāt pēc iespējas vairāk klēpjdatorus bērniem visā pasaulē.

Pirms nesaskaņu izveidošanās Intel un OLPC strādāja pie klēpjdatora ar Intel procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jaunā Intel vPro tehnoloģija ievērojami samazinās IT uzturēšanas izmaksas un palielinās to drošību Latvijā

, 06.03.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, 6. martā, Intel Corporation kopā ar tās vadošo sadarbības partneri Baltijas valstīs - vienu no lielākajiem IT uzņēmumiem reģionā - Sonex Technologies pirmo reizi Latvijā iepazīstināja ar IT pārvaldības risinājumiem, kas balstās uz Intel vPro tehnoloģiju.

Datoru iekārtas ar jauno tehnoloģiju ļaus uzņēmumiem samazināt IT pārvaldības izmaksas. Tā arī ievērojami atvieglos attālināto IT diagnostiku, bojājumu novēršanu, datorsistēmu un datoru auditu, iekārtu un tehnoloģiju pārvaldību. Jaunā tehnoloģija palīdzēs arī aizsargāt datorus no vīrusiem un spiegprogrammatūrām, nodrošinot lielāku drošību personiskajai informācijai. Izmantojot jauno Intel vPro tehnoloģiju, ir iespējams veikt attālinātas darbības, piemēram, inventarizēt, diagnosticēt un novērst bojājumus personālajos datoros pat tad, ja tie ir izslēgti. Tas viennozīmīgi samazinās izmaksas, kas veidojas, apmeklējot klientus, un palielinās datoru lietošanas iespējas un laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popgrupas Black Eyed Peas dalībnieks Viljams Adamss, kurš sabiedrībā vairāk zināms ar vārdu will.i.am., ticis pie augsta amata tehnoloģiju kompānijā Intel, proti, turpmāk, viņš būs Intel radošais direktors, ziņo Belfast Telegraph.

Black Eyed Peas līdera pienākumi kompānijā būs veidot mūziku Intel vajadzībām, kā arī rast jaunus veidus komunikācijai ar esošajiem un potenciālajiem Intel klientiem.

«Gandrīz viss, ko es daru, saistās ar mikroprocesoriem un datoriem, un, kad es ieraugu Intel mikroprocesoru, es iedomājos visus tos dižos prātus, kas to radījuši, lai palīdzētu realizēt manu kreativitāti. Sadarboties ar zinātniekiem, pētniekiem un programmētājiem kompānijā Intel ar mērķi izstrādāt un kopīgi attīstīt jaunus komunikācijas, radīšanas, informēšanas veidus, būs fantastiski,» komentējot savu jauno amatu norāda V. Adamss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 11 mēnešos valsts konsolidētā kopbudžeta deficīts bija 1,03 miljardi eiro jeb par 490,5 miljoniem eiro vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina Valsts kases publicētie dati.

Deficīta apmērs valsts budžetā, ņemot vērā valdības apstiprinātā atbalsta Covid-19 seku mazināšanai izmaksas, sasniedz 1,08 miljardus eiro, kamēr pašvaldību budžetā bijis 43,3 miljonu eiro pārpalikums, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrija (FM).

Konsolidētā kopbudžeta ieņēmumi šogad 11 mēnešos, salīdzinot ar 2020.gadu, palielinājās par 1,2 miljardiem eiro jeb 12% un veido 11,5 miljardus eiro, bet izdevumi pieauguši straujāk - par 1,7 miljardiem eiro jeb 16% - un sasniedza 12,5 miljardus eiro.

Nodokļu ieņēmumi kopbudžetā janvārī-novembrī, ieskaitot vienotā nodokļu konta nesadalīto atlikumu 256,5 miljonu eiro apmērā, veido 9,1 miljardu eiro, kas bija par 888 miljoniem eiro jeb 10,9% vairāk nekā pērn 11 mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Ostās pārkrauj nedaudz vairāk

, 27.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 2007.gada 1.ceturksnī Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, ir nedaudz palielinājies. 2007.gada janvārī-martā kravu apgrozība ostās bija 14,9 milj. t kravu, kas ir par 3,1% vairāk nekā 2006.gada 1.ceturksnī.

No ostām 2007.gada 1.ceturksnī nosūtīja 13,3 milj. t kravu, kas ir par 2,9% mazāk nekā 2006.gada 1.ceturksnī. No ostām nosūtīja 1,5 milj. t minerālmēslu - par 28,7% vairāk nekā 2006.gada 3 mēnešos. No ostām nosūtītās jēlnaftas apjoms 2007.gada 1.ceturksnī, salīdzinot ar iepriekšējā gada 1.ceturksni, ir palielinājies 7,5 reizes un veidoja 0,3 milj. t. Savukārt no ostām nosūtīto naftas produktu apjoms 2007.gada 3 mēnešos ir samazinājies līdz 5,1 milj. t, kas ir par 7,9% mazāk nekā 2006.gada janvārī-martā. No ostām nosūtīja 1 milj. t kokmateriālu, kas ir par 8,6% mazāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā. No ostām nosūtīto ogļu apjoms veidoja 3,3 milj. t, kas ir par 11,1% mazāk nekā 2006.gada attiecīgajā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

INTEL pirmajā ceturksnī nopelna 8,9 miljardus USD

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pamatdarbības ieņēmumi ir 1,7 miljardi ASV dolāru, peļņa uz vienu akciju - 27 centi Santa Klāra, Kalifornija, 2007. gada 18. aprīlis- Intel Corporation paziņoja par saviem pirmā ceturkšņa ieņēmumiem 8,9 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1,7 miljardi ASV dolāru, 1,6 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju - 27 centi. Rezultāti ietver arī atmaksātos 300 miljonus ASV dolāru no iepriekš uzkrātiem nodokļiem, kas palielināja peļņu uz vienu akciju par aptuveni 5 centiem.

"Spēcīgā mūsu industrijā vadošās Intel Core mikroarhitektūras produktu saimes virzība tirgū apvienojumā ar mūsu izmaksu struktūras uzlabojumiem ļāva mums pirmajā ceturksnī sasniegt pārliecinošus finanšu rezultātus," teica Intel prezidents un izpilddirektors Pols Otelini. "Mūsu produktu priekšrocības un kvalitāte atspoguļojas faktā, ka vidējās pārdošanas cenas ceturksnī, ņemot vērā lielo konkurences vidi, bija samērā noturīgas."

2007. gada 1. ceturksnis Salīdzinot ar 2006. gada 1. ceturksni Salīdzinot ar 2006. gada 4. ceturksni

Ieņēmumi 8,9 miljardi ASV dolāru -1% -9%

Pamatdarbības ieņēmumi 1,7 miljardi ASV dolāru -3% +13%

Tīrie ieņēmumi 1,6 miljardi ASV dolāru +19% +7%

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel ieņēmis 35 miljardus USD

, 17.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2006. gadā Intel ieņēmis 35,4 miljardus ASV dolāru, pamatdarbības ieņēmumi ir 5,7 miljardi ASV dolāru, 5 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju – 86 centi, Db.lv informēja uzņēmuma pārstāve.

Intel izmaksājis rekordlielas dividendes skaidrā naudā 2,3 miljardu vērtībā un izmantoja 4,6 miljardus ASV dolāru, lai atpirktu 226,6 miljonus pamatakciju.

2006. gada ceturtā ceturkšņa ieņēmumi bijuši 9,7 miljardu ASV dolāru apmērā, pamatdarbības ieņēmumi ir 1,5 miljardi ASV dolāru, 1,5 miljardi ASV dolāru ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju – 26 centi. Ja neņem vērā akciju kompensācijas ietekmi, kompānijas pamatdarbības ieņēmumi ir 1,8 miljardi ASV dolāru, tīrā peļņa ir 1,7 miljardi ASV dolāru un peļņa uz vienu akciju - 30 centi.

Intel produktu un tehnoloģiju līderība veicināja spēcīgu ceturto ceturksni ar augstākām pārdošanas cenām un rekordlieliem pārdošanas rādītājiem visātrāk augošajos tirgus segmentos,“ informēja Intel prezidents un izpilddirektors Pols Otellini.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

HP paziņo 2007. finanšu gada trešā ceturkšņa rezultātus

, 17.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informāciju tehnoloģiju kompānija "Hewlett-Packard" (HP) 2007. biznesa gada trešajā ceturksnī (maijs, jūnijs, jūlijs), kas noslēdzās 31. jūlijā, strādāja ar tīriem ieņēmumiem 25,4 miljardu ASV dolāru (13,2 miljardu latu) apmērā, kas ir par 16% vairāk nekā iepriekšējā biznesa gada attiecīgajā ceturksnī. HP tīrā peļņa (pēc nodokļu nomaksas) trešajā ceturksnī palielinājās par 29% un bija 1,8 miljardi ASV dolāru (936 miljoni latu) salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu.

Kompānijas peļņa uz vienu akciju, neieskaitot vienreizējos ieņēmumus, sasniedza 0,71 ASV dolārus (0,34 latus).

"Jaunākie HP finanšu rezultāti - lielākais ieņēmumu pieaugums no 2000. gada - turpina apliecināt katras mūsu biznesa sfēras spēku," uzskata Marks Hērds (Mark Hurd), HP valdes priekšsēdētājs un vadītājs. "Mēs pārliecinoši labi strādājam pieprasījuma pēc mūsu inovatīvajiem produktiem un pakalpojumiem radīšanā, un turpinām veidoties par vēl efektīvāku organizāciju."

HP ieņēmumi Amerikā trešā ceturkšņa laikā, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo ceturksni, auguši par 14% un bija 11,1 miljardi (5,7 miljardi latu) ASV dolāru. Eiropā, Vidējos Austrumos un Āfrikā ieņēmumi palielinājās par 16% un bija 9,7 miljardu ASV dolāru (5 miljardu latu). Savukārt Āzijas Klusā okeāna reģiona ieņēmumi bija 4,6 miljardi ASV dolāru (2,4 miljardi latu), kas ir par 22% vairāk nekā attiecīgajā ceturksnī gadu iepriekš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel ceturkšņa peļņa pieaugusi par 17%; akciju vērtība – par 4%

Gunta Kursiša, 19.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikročipu ražotājs Intel, paziņojis par trešā ceturkšņa peļņas pieaugumu 17% apmērā, pēc šīm ziņām arī Intel akciju vērtība palielinājusies par 4%, raksta BBC.

Intel peļņa trešajā gada ceturksnī veidoja 3,47 miljardus ASV dolāru, salīdzinājumam – attiecīgajā periodā pērn tika nopelnīti 2,96 miljardu ASV dolāru.

Intel peļņa ir pārspējusi iepriekšējās aplēses un atspēkojusi bažas par planšetdatoru pieaugošajiem pārdošanas apjomiem, kas pamatīgi iedragājuši personālo datoru un klēpjdatoru pieprasījumu, un to ietekmi uz Intel peļņu. Tādas ierīces kā Apple iPad un Google izstrādātās operētājsistēmas Android viedtālruņi «nospiež» pieprasījumu pēc klēpjdatoriem kā ASV, tā Eiropā.

Intel norāda, ka kopumā lēnāko izaugsmi «vecajos» tirgos palīdzējis izlīdzināt pieprasījums no Ķīnas un citām attīstības valstīm. «Attīstības valstu tirgi ir labi – uzņēmējdarbība ir stipra, un «veco» tirgu pircējs ir nedaudz vājāks,» pavēstījis Intel pārstāvis Steisijs Smits (Stacy Smith).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kas sagaida Latvijas 100 visbagātākos?

Lato Lapsa, Baltic Screen sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju LAIKA STARS, speciāli Db, 08.01.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2007. gads Latvijas visbagātākajiem cilvēkiem solās būt ļoti veiksmīgs, un izņēmums varētu būt vienīgi tranzīta nozare, kā arī atsevišķi megauzņēmumi, kuros iestājusies neliela stagnācija, - šāds ir rezultāts Baltic Screen un korporatīvo finanšu kompānijas LAIKA STARS veiktajam pētījumam par Latvijas 100 bagātāko cilvēku biznesa izredzēm tuvākā gada laikā.

Tika izvērtēta virkne faktoru, kas ietekmē Latvijas 100 bagātākajiem uzņēmējiem piederošo īpašumu vērtību, un uz veiktās analīzes bāzes tika sagatavots iespējamais attīstības scenārijs - īpašumu vērtības izmaiņas. Uzņēmēju īpašumu vērtību ietekmē vairāki faktori, kuru izpausmes, lai gan līdzīgas pēc būtības, katru biznesu var ietekmēt savādāk.

Jāņem vērā, ka, prognozējot, kā mainīsies Latvijas 100 bagātāko cilvēku ienākumi, lielākoties tika analizēta publiski pieejamā informācija, un līdz ar to biznesa vērtības izmaiņas tika novērtētas oficiāli pieejamajai jeb caurspīdīgajai biznesa daļai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Dell Technologies nodrošina šodienas darbaspēku ar jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu

Sadarbības materiāls, 21.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Attālināts darbs ir šeit uz palikšanu. Tāpēc Dell Technologies sadarbojoties ar Intel ir laiduši klajā jauno klēpjdatoru un monitoru klāstu. Uzlabojot produktivitāti un sadarbību, šie inovatīvie produkti maksimāli palielinās darba efektivitāti. Inteliģentas, drošas un ilgtspējīgas - datorsistēmas, kas piemērotas attālinātā darba gadsimtam – ir ieradušās.

Gudrā datorsistēma darbavietā

Visinteliģentākais portatīvais dators biznesa pasaulē. Latitude 9000 sērijas datori pārspēj savus priekšgājējus. Latitude 9420 un 9520, kas satur 11. paaudzes Intel® Core ™ i7 vPro procesorus, var lepoties ar 32 GB atmiņu un integrētu Intel® Iris® Xe grafiku. Ar iebūvēto AI - pirmo šāda veida - 9000. Sērijas portatīvie datori mācās kopā ar jums un reaģē uz to, kā jūs strādājat, lai uzlabotu lietojumprogrammas veiktspēju, akumulatora lietošanas darbības laiku un audio iestatījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

INTEL ieņēmumi 8,9 miljardi USD

, 18.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas INTEL pirmā ceturkšņa ieņēmumi sasnieguši 8,9 miljardu USD, pamatdarbības ieņēmumi ir 1,7 miljardi USD, 1,6 miljardi USD ir tīrie ieņēmumi un peļņa uz vienu akciju - 27 centi, liecina Intel Corporation paziņojums par saviem finansu rādītājiem.

Rezultāti ietver arī atmaksātos 300 miljonus ASV dolāru no iepriekš uzkrātiem nodokļiem, kas palielināja peļņu uz vienu akciju par aptuveni 5 centiem.

2007. gada pirmais ceturksnis, salīdzinot ar 2006. gada pirmo ceturksni

Ieņēmumi 8,9 miljardi ASV dolāru -1%

Pamatdarbības ieņēmumi 1,7 miljardi ASV dolāru -3%

Tīrie ieņēmumi 1,6 miljardi ASV dolāru +19%

Peļņa uz vienu akciju 27 centi +17%

"Spēcīgā mūsu industrijā vadošās Intel Core mikroarhitektūras produktu saimes virzība tirgū apvienojumā ar mūsu izmaksu struktūras uzlabojumiem ļāva mums pirmajā ceturksnī sasniegt pārliecinošus finanšu rezultātus," teica Intel prezidents un izpilddirektors Pols Otelini. "Mūsu produktu priekšrocības un kvalitāte atspoguļojas faktā, ka vidējās pārdošanas cenas ceturksnī, ņemot vērā lielo konkurences vidi, bija samērā noturīgas."

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Akcīzes ieņēmumi pārsniedz plānoto, PVN ieņēmumi nedaudz atpaliek

Zane Atlāce-Bistere, 31.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan konsolidētajā kopbudžetā šā gada jūnija mēnesī bija 19,3 milj. eiro deficīts, šā gada pirmais pusgads kopbudžetā kopumā noslēgts ar 230,7 milj. eiro pārpalikumu, informē Finanšu ministrijā (FM).

Šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2016.gada attiecīgo periodu, pārpalikums konsolidētajā kopbudžetā palielinājās par 44,6 milj. eiro, ko sekmēja straujāks nodokļu ieņēmumu pieaugums. Nodokļu ieņēmumu plāns kopbudžetā pirmajā pusgadā izpildīts 101,5% apmērā un virsplāna ieņēmumi veidoja 55,0 milj. eiro. Vienlaikus FM uzsver, ka ik gadu vēsturiski gada sākumā kopbudžetā veidojas pārpalikums, kas gada nogalē, izdevumiem pieaugot straujāk gan valsts budžetā, gan pašvaldību budžetos, veido finansiālo deficītu. Vispārējās valdības budžeta deficīts 2017.gadam, kas iekļauts Stabilitātes programmā 2017.-2020.gadam, tiek prognozēts 0,8% no IKP apmērā jeb 209,6 milj. eiro (pēc EKS 2010 metodoloģijas).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel peļņas prognoze liek mikroshēmu tirgum ļodzīties

Gunta Kursiša, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu mikroshēmu ražotāja Intel paziņotās aplēses par nākamā gada pārdošanas apjomiem otrdien likušas ievērojami samazināt akciju cenas datoru mikroshēmām Āzijas tirgos, vēsta BBC.

Intel, pasaules lielākais mikroprocesoru ražotājs, pavēstījis par cieto disku trūkumu. Plūdi Taizemē, kas nogalināja 600 cilvēku, apstādinājuši ražošanu. Līdz ar to kompānija šā gada ceturtajā ceturksnī paredz aptuveni 13,7 miljardus ASV dolāru ieņēmumus iepretim aptuveni 14,7 miljardu ieņēmumiem, ko Intel paredzēja iepriekš.

Pēc Intel paziņojuma Dienvidkorejas Samsung Electronics akciju vērtība samazinājās par 1,29%, bet Hynix Semiconductor akciju cena bija par 2,02% zemāka.

Ņemot vērā Intel kompānijas lielumu un nozīmību, bieži vien tās nākotnes aplēšu paziņojumi satricina visu nozari.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) piektdien piemēroja ASV mikroshēmu ražotājam "Intel Corp." samazinātu naudassodu 376 miljonu eiro apmērā par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, jo iepriekšējo sodu krietni lielākā apmērā Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa pērn anulēja.

EK norādīja, ka "Intel" īstenojis vairākus pret konkurenci vērstus pasākumus, lai izslēgtu konkurentus no tirgus.

Komisija skaidro, ka atjauno iepriekš piemērotu naudassodu vien daļēji.

Kā ziņots, ES Vispārējā tiesa pērnā gada sākumā anulēja 1,06 miljardu eiro sodu, kuru EK pirms 12 gadiem noteica "Intel".

ES otras augstākās instances tiesa tolaik secināja, ka EK nav spējusi pienācīgi pierādīt konkurences noteikumus pārkāpjošu praksi.

EK kompānijai šo naudassodu piemēroja 2009.gadā, norādot, ka "Intel" klientiem piedāvājusi atlaides, lai tie izmantotu "Intel" ražotos "x86" procesorus, nevis konkurenta "Advanced Micro Devices" (AMD) piedāvājumus.

Komisija "Intel" lietu izmeklēja jau kopš 2000.gada, kad tika saņemtas sūdzības no kompānijas galvenā konkurenta - ASV mikroshēmu ražotāja AMD. Tolaik "Intel" tirgus daļa "x86" procesoriem veidoja 70%, un tos izmantoja vairums lielāko personālo datoru ražotāju, tostarp "Dell", "Lenovo", HP un NEC, kuriem tika piedāvātas atlaides.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (ES) varasiestādes apsūdz mikročipu ražotāju Intel kukuļdošanā vadošam Eiropas mazumtirgotājam, lai tas savos veikalu plauktos neizliek Intel konkurenta AMD ražoto produkciju, raksta BBC.

EK uzskata, ka pateicoties kukuļdošanai Intel ir guvis tirgus līderpozīcijas. Kompānija tiek arī apsūdzēta par datoru ražotāju stimulēšanu Intel mikročipu izmantošanai datoru komplektācijās.

Ja Intel tiks atzīts par vainīgu EK piemēros kompānijai sodu, kas būs 10% apmērā no Intel gada apgrozījuma. Intel apgrozījums 2007. gadā bija 38.3 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Eiropas Komisija publicējusi kompromatu par Intel

, 23.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija publiskojusi vadošo IT kompāniju saraksti par to, kāpēc tās spiestas atteikties no AMD procesoriem par labu Intel.

Jāatgādina, ka jau maijā EK sodīja Intel par rekordsummu – 1.06 miljardiem eiro un lika uzņēmumam atteikties no savas pārdošanas stratēģijas, kas izspieda no tirgus pārējos dalībniekus, ziņo newsru.com.

Intel nepiekrita šim lēmumam un draudēja iesniegt apelāciju. Kompānija uzskata, ka ES pieļāvusi nopietnu kļūdu savstarpējās attiecībās. Pēc Intel pārstāvju domām, EK ierēdņiem būtu jāpārbauda, vai Intel atlaides tiešām izspiedušas no tirgus AMD un vai tas ietekmējis patērētāju pieprasījumu.

Tiesa, kompānijas Dell topmenedžeru elektroniskā sarakste 2003. gadā liecina, ka viņi brīdina kolēģus – AMD procesoru iegāde var izsaukt Intel sankcijas, kas negatīvi atspoguļosies pārdošanas rādītājos. Savukārt, ja Dell izvēlēsies AMD, tad Intel liegs kompānijai atlaides. Līdzīga situācija bija novērojama arī ar citām kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Intel atver savu līdz šim lielāko mikroprocesoru ražotni

Ritvars Bīders, 29.10.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/Clipboard02(182).jpg

Ražotni, kas ir piecu ar pus futbola laukumu lielumā, kopīgi atklāja Intel prezidents Pauls Otelīnī (Paul Otellini) un Vjetnamas premjerministra vietnieks Hoangs Trangs Hajs (Hoang Trung Hai).

Intel prezidents norāda, ka ražošanas aktivitātes rūpnīcā sākušās jau šā gada vidū, taču tagad, kad rūpnīca ir pilnībā pabeigta, tā sāks strādāt ar pilnu jaudu nodrošinot darbu vairākiem tūkstošiem cilvēku.

Pavisam Intel pasaulē ir septiņas rūpnīcas, kurās tiek ražoti mikroprocesori, kuri tālāk tiek piegādāti mobilo telefonu, datoru un citu ierīču ražotājiem, kas ir Intel klienti.

Par šo projektu Vjetnamā Intel paziņoja jau pirms četriem gadiem, toreiz norādot, ka investīcijas Vjetnamā būšot lielākās, kādas līdz šim veikusi kāda ASV kompānija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel bargi sodīšot par konkurences likumu neievērošanu

, 11.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par konkurences noteikumu pārkāpšanu Eiropas Komisija nolēmusi sodīt pasaules lielāko mikroprocesoru ražotāju Intel Corp, vēsta The Wall Street Journal.

Paredzams, ka paziņojums par kompānijai uzlikto sodu tiks publiskots 13.maijā, bet pagaidām šīs WSJ rīcībā ziņas komentēt atsakās gan Intel, gan EK oficiāllie pārstāvji. Intel tiek pārmests, ka kompānija maksājusi datoru ražotājiem, lai tie neizmanto komponentes ar konkurenta ražotajiem mikroprocesoriem.

WSJ norāda, ka problēmmas ar EK Intel aizsākās vēl 2000.gadā, kad mikroprocesoru ražotājs Advanced Micro Devices Inc (AMD), iesniedza sūdzību, kurā Intel vainoja darbībā, kas vērsta uz konkurenta nepielaišanu tirgum.

ASV bāzētā izdevuma avoti vēsta, ka Intel piemērojamais sods būs viens no lielākajiem Eiropas Savienības vēsturē. Tieši šī iemesla dēļ sevišķi rūpīgi tiekot strādāts pie lēmuma juridiskajām finesēm, lai Intel nebūtu ne mazāko iespēju EK lēmumu apšaubīt tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) piespriedusi 1.06 miljardu eiro lielus sodu mikroprocesoru ražotājam Intel. Sods piespriest par negodīgu konkurenci, bloķējot mazākā konkurenta AMD attīstību tirgos, ziņo Associated Press.

Eiropas Komisija (EK) norādījusi, ka Intel ļaunprātīgi izmantojis savu dominējošu statusu tirgū, lai neļautu tirgū ienākt AMD. Intel esot piedāvāji atlaides datoru ražotājiem Acer, Dell, HP, Lenovo un NEC, ja šīs kompānijas visos vai gandrīz visos savos datoros izmatos Intel mikroprocesorus.

Regulators arī norādījis, ka Intel maksājis Vācijas lielākajam elektropreču mazumtirgotājam Media Saturn Holding, lai tas savos veikalos tirgotu tikai datorus ar Intel mikroprocesoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru