Tehnoloģijas

Intel, Samsung Electronics un TSMC vienojas par jauna tipa sadarbību

, 07.05.2008

Jaunākais izdevums

2008.gada 6.maijā – Intel Corporation, Samsung Electronics un TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) paziņoja par sadarbību pārejā uz lielākām 450mm silīcija plāksnēm (mikroshēmu sagatavēm), sākot ar 2012. gadu.

Pāreja uz lielākām plāksnēm veicinās pusvadītāju nozares attīstību un palīdzēs uzturēt pamatotu ražošanas un lietošanas cenu struktūru nākotnē.

Vēsturiski lielāku silīcija plākšņu izmantošana ļauj ražot pusvadītājus par mazāku cenu. Lielākas plāksnes ļauj samazināt ražošanas izmaksas uz vienu mikroshēmu. Turklāt, lai efektīvāk izmantotu enerģiju, plāksnes un citus resursus, lielāku plākšņu izmantošana var palīdzēt samazināt resursu izmantojumu kopumā katrā mikroshēmā. Piemēram, pāreja no 200mm plāksnēm uz 300mm plāksnēm palīdzēja samazināt gaisu piesārņojošu izmešu un globālo sasilšanu veicinošu vielu daudzumu no katras mikroshēmas, un, pārejot uz 450mm plāksnēm, arī ir sagaidāms samazinājums.

"Tas ir ilgs vēstures periods mūsu industrijā inovāciju radīšanas un problēmu risināšanas ziņā, kā rezultātā, plākšņu izmēriem izmainoties, ir samazinājušās izmaksas uz katru silīcija laukumu un ir vērojama industrijas izaugsme kopumā," teica Bobs Bruks (Bob Brucks), Intel tehnoloģiju un ražošanas grupas viceprezidents un vadītājs. "Mēs kopā ar Samsung un TSMC uzskatām, ka arī pāreja uz 450mm plāksnēm turpinās lietotājiem sniegtā piedāvājuma vērtības palielināšanos."

"Pāreja uz 450mm plāksnēm pilnībā atbalstīs IC nozares ekosistēmu, un Intel, Samsung un TSMC kopīgi strādās ar piegādātājiem un citiem pusvadītāju ražotājiem, lai aktīvi attīstītu 450mm tehnoloģijas iespējas," teica Čeongs-Vo Bains (Cheong-Woo Byun), Samsung Electronics Memory Manufacturing Operation Center vecākais viceprezidents.

"Pieaugošās cenas, kas ir rezultāts uzlaboto tehnoloģiju sarežģītībai, būs nākotnes problēma," teica Marks Liu (Mark Liu), TSMC Advanced Technology Bussiness vecākais viceprezidents. "Intel, Samsung un TSMC tic, ka pāreja uz 450mm plāksnēm ir potenciāls risinājums pamatotu cenu struktūras uzturēšanai nozarē."

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Akciju cenas straujš kāpums palīdz Taivānas ražotājam kļūt par pasaulē desmito vērtīgāko uzņēmumu

LETA--AFP, 28.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas pusvadītāju ražotājs "Taiwan Semiconductor Manufacturing Co." (TSMC) otrdien uz brīdi kļuva par pasaulē desmito vērtīgāko uzņēmumu, pateicoties straujam kompānijas akcijas cenas kāpumam.

TSMC vērtība otrdienas rītā sasniedza aptuveni 410 miljardus dolāru (348,6 miljardus eiro), uzņēmumam apsteidzot ASV kompānijas "Johnson & Johnson" un "Visa" un kļūstot par desmito vērtīgāko pasaulē, vēstī "Bloomberg News".

TSMC akcijas cena otrdien pieauga par 10%, kas ir maksimālais iespējamais kāpums Taivānas fondu biržā. Arī pirmdien uzņēmuma akcijas vērtība pieauga par 10%, palielinot tā tirgus vērtību par 35 miljardiem dolāru.

Turklāt TSMC akcijas cenas kāpums palīdzējis Taivānas fondu biržas indeksam Taiex pirmo reizi 30 gados sasniegt rekordaugstu līmeni.

Analītiķi skaidro, ka TSMC akcijas cenas kāpumu veicinājušas ziņas, ka ASV mikroshēmu ražotājs "Intel Corp." veicis jaunus pasūtījumus pie konkurentiem, tostarp TSMC, jo pats nespēj tikt galā ar ražošanas apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung īpašnieku ģimenes strīds vēršas plašumā

Gunta Kursiša, 30.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijas Samsung Electronics vadītājam Lī Kun-Hī šonedēļ nāksies piedalīties trīs tiesas prāvās pret saviem ģimenes locekļem, kas vēlas iegūt daļas vienu miljardu ASV dolāru vērtajai kompānijai, vēsta BBC.

L. Kun-Hī ir bagātākais vīrs Dienvidkorejā, bet kompānija Samsung Electronics, Samsung grupas uzņēmums, ir pasaules lielākā elektronikas kompānija, vērtējot pēc apgrozījuma. Samsung grupa tagad ietver arī kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Šonedēļ paredzēta kompānijas vadītāja tiesāšanās ar brāli un māsu.

Samsung grupu kontrolē ģimene, un kompānija ražo aptuveni piekto daļu no kopējā Dienvidkoreja eksporta apjoma.

Analītiķi paredz, ka L. Kun-Hī visticamāk, vēlēsies situāciju atrisināt pēc iespējas ātrāk, nevis ilgstoši ķīvēties par īpašumtiesībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K, kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku.

Uzņēmumiem kopumā uzlikts naudas sods 6.62 milj. Ls apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izstrādāt un ieviest korporatīvos konkurences tiesību ievērošanas noteikumus.

Minētie uzņēmumi apzināti piedalījušies Samsung preču pārdošanas cenu noteikšanā sev vēlamā līmenī, garantējot sev augstākus ieņēmumus uz patērētāju rēķina, kas par šīm precēm maksāja dārgāk nekā tas būtu normālas konkurences apstākļos. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku, tādējādi pēc būtības likvidējot vai katrā ziņā būtiski ierobežojot izplatītāju un interneta veikalu savstarpējo konkurenci, paskaidro KP.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No SIA Samsung Electronics Baltics, divdesmitā lielākā Latvijas uzņēmuma, valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Sangho Jo (Sang Ho Jo), un viņa vietā stājies Korejas Republikas pilsonis Džozefs Džonvu Kims (Joseph Jeongwoo Kim), liecina informācija laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

S. Jo savu karjeru turpinās kā Samsung Electronics prezidents Austrijā.

Dž. Dž. Kimam tāpat kā pārējiem valdes locekļiem būs tiesības pātsāvēt uzņēmumu kopīgi ar visiem tā valdes locekļiem. Dž. Dž. Kims Samsung strādā vairāk nekā 20 gadus un šajā laikā ir ieņēmis vairākus vadošus amatus. Viņa karjera aizsākās 1989. gadā personāla vadības departamentā Samsung galvenajā birojā un vēlāk turpinājās globālā mārketinga departamentā. 2000. gadā Dž. Dž. Kims kļuva par Bezvadu risinājumu biznesa vadītāju, bet 2002. gadā pārcēlās uz Austriju, lai vadītu Samsung telekomunikāciju biznesu 14 valstīs. Pēc sešiem Centrāleiropā aizvadītiem gadiem 2008. gadā Dž. Dž. Kims atgriezās Samsung centrālajā birojā Korejā un aizvadītos trīs gadus ir vadījis Samsung globālā korporatīvā mārketinga stratēģijas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

E-komersanti: Samsung un LG "piegriež" tirdzniecību

Sanita Igaune, 14.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļa interneta veikalu norāda, ka tie no 1.novembra tirdzniecībai Latvijā nevar iepirkt Samsung un LG sadzīves elektroniku, par to šodien raksta laikraksts Dienas bizness.

Par radušos problēmu Db informēja vairāki nozares pārstāvošie tirgus dalībnieki, tostarp daļa informāciju sniedza anonīmi. «Tā ir pilnīga taisnība gan par Samsung, gan arī par LG. Vienīgais, ko abi pieminētie zīmoli ir piemirsuši, ka ir interneta veikali, kuriem nav problēmas iepirkt šo sadzīves elektroniku, it īpaši televizorus no citiem Eiropas piegādātājiem, kuri dod labākas cenas par SIA Samsung Electronics Baltics, kā arī apņemas veikt visas garantijas saistības konkrētajiem modeļiem,» Db pavēstīja interneta veikala Xnet komercdirektors Mārtiņš Švāns. «Attiecīgi, ja Samsung un LG tuvākajā laikā nemainīs savu nostāju, tad jau no novembra otrās puses Latvija tiks piepludināta ar šiem pašiem televizoriem, tikai tie nebūs iepirkti no Samsung Electronics Baltics,» atzīmēja M.Švāns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Samsung Electronics Baltics samaksājis Konkurences padomes (KP) piemēroto 2,46 miljonu latu soda naudu par 2009.gadā konstatēto aizliegto vienošanos starp vairākiem Samsung tehnikas izplatītājiem.

Konkurences padomes vecākā referente sabiedrisko attiecību jautājumos Inita Kabanova sacīja, ka, noslēdzot administratīvo līgumu, KP samazināja Samsung Electronics Baltics iepriekš piemēroto sodu no 4,1 miljona latu līdz 2,46 miljoniem latu, ko uzņēmums arī ir samaksājis.

Administratīvais līgums iepriekš tika noslēgts arī ar uzņēmumu Proks. Šis uzņēmums soda naudu, kas samazināta no 267,5 tūkstošiem latu līdz 152,2 tūkstošiem latu, maksās 12 maksājumos, un pirmais no tiem - 10 tūkstoši latu - jau ir veikts, norādīja Kabanova.

Jau ziņots, ka 2009.gada 30.oktobrī KP par neatļautu vienošanos sodīja uzņēmumus Elkor Trade, Samsung Electronics Baltics, RD Electronics, Proks un Rota un K. Aizliegtās vienošanās starp Samsung tehnikas izplatītājiem dēļ patērētājiem radušies lieli zaudējumi, ilgstoši pārmaksājot par Samsung sadzīves tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung, iespējams, pārtrauks Apple piegādāt LCD ekrānus

Jānis Rancāns, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung apsver iespēju izbeigt līgumu ar Apple un vairs nepiegādāt šķidro kristālu ekrānu (LCD) paneļus, atsaucoties uz avotiem nozarē, raksta laikraksts Korea Times.

Izskanējušo informāciju Samsung jau nosaucis par nepatiesu un uzsvēris, ka neplāno pārtraukt LCD ekrānu piegādi Apple. Vēstis par iespēju, ka Samsung varētu pārtraukt LCD ekrānu piegādi, pastiprinājušas spekulācijas par dziļām nesaskaņām abu kompāniju starpā, kas, neskatoties uz cīņām par patentiem, ir cieši partneri elektroierīču izgatavošanā.

Laikraksts Korea Times norāda, ka Samsung plāno pilnībā pārtraukt sadarbību ar Apple LCD ekrānu jomā, jo uzskata, ka sadarbība vairs nav tik peļņu nesoša kā iepriekš. Nozares pārstāvji norādījuši, ka Samsung LCD ekrānu piegādes Apple plāno pārtraukt nākamajā gadā. Samsung struktūrvienība Samsung Display šā gada pirmajos sešos mēnešos bijis lielākais LCD ekrānu piegādātājs Apple. Samsung Display Apple piegādājis 15 miljonus LCD, kam seko LG Display ar 12,5 miljoniem un Japānas Sharp ar 2,8 miljoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Milzis Samsung saņem sāpīgu sitienu; no tiesas lēmuma iegūt var arī Nokia

Jānis Rancāns, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar satraukumu par iespēju, ka ASV varētu tikt aizliegtas Dienvidkorejas tehnoloģiju milža Samsung ražotās ierīces, tās akcijas vērtība piedzīvojusi lielāko kritumu pēdējo četru gadu laikā, kas par vairākiem miljardiem samazinājis kompānijas tirgus vērtību. Samsung zaudējums tiesā, licis vairot Somijas kompānijas Nokia cerības.

Piektdien ASV tiesa atzina, ka Samsung ir pārkāpis Apple patentus un Dienvidkorejas kompānijai piesprieda soda naudu 1,05 miljardu ASV dolāru apmērā. Lai gan Samsung jau pavēstījusi, ka spriedumu pārsūdzēs, analītiķi norāda, ka investori uztraucas, ka spriedums varētu ietekmēt to ieņēmumus, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple dod triecienu Samsung viedtālruņiem

Jānis Rancāns, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple panākusi kārtējo uzvaru pār savu konkurentu Samsung, kad trešdien tiesa Hāgā aizliedza Samsung viedtālruņu pārdošanu vairākās Eiropas valstīs.

Aizliegums attieksies uz Samsung Galaxy S, Galaxy S II un Galaxy Ace. Apple uzskata, ka Samsung ražotie viedtālruņi pārkāpj trīs tās patentus. Tiesa savukārt nosprieda, ka pārkāpts ir tikai viens ASV reģistrēts patents.

Tiesas spriedums attiecas uz Nīderlandē izvietotajiem Samsung izplatītājiem, kuri apgādā lielu daļu Eiropas. Aizliegums attiecas uz valstīm, kurās strādā Samsung Electronics Benelux BV, Samsung Electronics Europe Logistics BV un Samsung Electronics Overseas BV (Vācija, Īrija, Nīderlande, Zviedrija, Šveice, Francija, Somija, Lihtenšteina, Luksemburga, Monako un Lielbritānija).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Intel prezentē jaunus procesorus

, 15.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Intel Corporation iepazīstina ar pieciem jauniem Intel Core 2 Duo procesoriem. Intel arī iepazīstina ar Core 2 Extreme 3.06 GHz divkodolu mobilo procesoru, kuram ir augstākā veiktspēja pasaulē saskaņā ar SPECint (rate base2006) testa mērījumiem.

Uzsverot fokusēšanos uz mobilitāti šovasar, Intel pārstāvji teica, ka plāno iepazīstināt ar astoņiem procesoriem 90 dienu laikā, tajā skaitā ar visos laikos pirmajiem mobilajiem četrkodolu produktiem un otrās paaudzes produktiem ultra plāniem un viegliem klēpjdatoriem. Kopumā Intel laidīs tirgū 14 dažādus jaunus procesorus, ņemot vērā to, ka pārdoto klēpjdatoru skaits turpina apsteigt pārdoto personālo galddatoru skaitu.

"Kad 2003. gadā pirmo reizi iepazīstinājām ar Intel Centrino, bija tikai dažas Wi-Fi pieejas vietas, YouTube un sociālie mediji praktiski nepastāvēja, vārdu savienojums plāns un viegls attiecās tikai uz svaru un personālo galddatoru tika pārdots daudz vairāk par klēpjdatoriem," teica Mūlijs Edens, Intel korporācijas viceprezidents un Mobile Platforms Group vadītājs. "Šobrīs ASV klēpjdatoru tiek pārdots vairāk nekā personālo galddatoru, un mēs virzāmies uz HD izklaidi, aktīvu spēlēšanu tīklā, lielāku platjoslas bezvadu interneta ātrumu un vieglāku un daudz drošāku darbu biznesa vajadzībām, menedžējot, atjaunojot un labojot klēpjdatora darbības režīmus."

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung Electronics Baltics nekonsolidētais apgrozījums pērn - 120 milj. Ls

Sanita Igaune, 17.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics 2011. gadu ir noslēdzis ar 120 miljonu latu nekonsolidēto apgrozījumu, informē kompānija, norādot, ka pēdējo divu gadu laikā uzņēmuma darbinieku skaits ir divkāršojies.

Janvārī izmaiņas notikušas Samsung Electronics Baltics vadībā, par Samsung Electronics Baltics prezidentu kļuva Džozefs Džonvu Kims (Joseph Jeongwoo Kim), kuram ir ilggadēja darba pieredze Samsung Electronics. Viņš šajā amatā nomainījis līdzšinējo prezidentu Sangho Jo, kurš savu karjeru turpina kā Samsung Electronics prezidents Austrijā.

«Mans mērķis ir veicināt kompānijas turpmāku izaugsmi Baltijas reģionā,» norāda Dž. Dž. Kims.

Dž. Dž. Kims Samsung strādā jau vairāk nekā 20 gadus. Viņa karjera sākās 1989. gadā personāla vadības departamentā Samsung galvenajā birojā un vēlāk turpinājās globālā mārketinga departamentā. 2000. gadā Dž. Dž. Kims kļuva par kompānijai stratēģiski nozīmīgā Bezvadu risinājumu biznesa vadītāju, bet 2002. gadā pārcēlās uz Austriju, lai vadītu Samsung telekomunikāciju biznesu 14 valstīs. Pēc sešiem Centrāleiropā aizvadītiem gadiem 2008. gadā Dž. Dž. Kims atgriezās Samsung centrālajā birojā Korejā un aizvadītos trīs gadus ir vadījis Samsung globālā korporatīvā mārketinga stratēģijas izstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung ceturkšņa peļņas rekordu uzaudzējuši viedtālruņi

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics paziņojusi par ievērojamu – 79% - peļņas kāpumu, un to kompānijai nodrošinājusi viedtālruņu pārdošanas apjomu palielināšnās un televizoru biznesa pozitīva attīstība, vēsta BBC.

Kompānijas peļņa šā gada otrajā ceturksnī sasniegusi rekordu – 5,9 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika posmu, ir 79% pieaugums.

Jau vēstīts, ka Galaxy viedtālruņu sērijas ražotājs Samsung šogad pārspēja Somijas kompāniju Nokia un kļuva par pasaules lielāko tālruņu ražotāju.

Tomēr maz ticams, ka Samsung peļņa tāpat turpinās pieaugt arī nākotnē, prognozē analītiķi, kas norāda, ka peļņas augstākais punkts tiks sasniegts šā gada trešajā ceturksnī.

«Patlaban 60% no Samsung peļņas veido viedtālruņu un ar tiem saistīto komponenšu pārdošana, un augošā tālruņu pārdošanas peļņa izlīdzinās zaudējumus, ko rada televizoru un tradicionālās elektronikas segmenta zaudējumi,» norāda Kims Jangs-Čans (Kim Young Chan) no Shinhan Investment Corp.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaules līderis atmiņas karšu ražošanā Samsung Electronics otrajā ceturksnī strādāja ar 2.12 miljardu USD peļņu, kas ir par 50.7% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā, tomēr mazāk nekā prognozēts, atsaucoties uz Reuters, vēsta International Herald Tribune.

Samsung Electronics vadība prognozē, ka visticamāk arī gada trešajā ceturksnī uzņēmuma pārdošanas apjomi neiegūs iepriekšējos apjomus un saglabāsies zemāki.

Arī nākamais gads uzņēmumam varētu būt līdzīgs, jo pasaules ekonomikas lejupslīde atstāj iespaidu uz elektronikas patēriņa apjomiem.

Pēc Samsung Electronics otrā ceturkšņa finanšu rādītāju paziņošanas, to vērtība nokritusies par 4.07%.

Samsung Electronics ceturksnī pārdevis 45.7 miljonus telefonu, kas ir krietni mazāk kā gada pirmajā ceturksnī, kad uzņēmums pārdeva 46.3 miljonus telefonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics Baltics nepiekrīt Konkurences padomes (KP) lēmumam, ar kuru uzņēmumam tiek pārmesta iesaistīšanās negodīgu konkurenci veicinošās darbībās, Db norādīja Samsung Electronics Baltics zīmola vadītāja Gundega Piebalga.

Viņa paskaidroja, ka Samsung Electronics Baltics uzskata, ka uzņēmumam izvirzītie pārmetumi un izteiktie apgalvojumi ir balstīti uz pieņēmumiem, kas izdarīti neatbilstošā kontekstā.

«Samsung Electronics Baltics pašlaik detalizēti caurskata KP lēmumu un veic plašu iekšējo izmeklēšanu, lai izvērtētu izteiktos pārmetumus. Samsung izvērtē visus pieejamos tiesiskās aizsardzības līdzekļus, lai panāktu taisnīgu risinājumu šajā lietā, tai skaitā konkurences padomes lēmuma pārsūdzību administratīvajā tiesā,» skaidroja G.Piebalga.

Db jau vēstīja, ka KP konstatējusi aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K, kas izplata Samsung Electronics Co. Ltd. ražoto tehniku. Uzņēmumiem kopumā uzlikts naudas sods 6.62 milj. Ls apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izstrādāt un ieviest korporatīvos konkurences tiesību ievērošanas noteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņi nodrošinās Samsung peļņas kāpumu teju par 80%

Gunta Kursiša, 06.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arvien turpinot pieaugt viedtālruņu pārdošanas apjomiem, paredzams, ka šā gada otrajā ceturksnī Samsung Electronics peļņa palielināties par 79%, citējot kompānijas pausto, vēsta BBC.

Samsung Electronics paredz, ka tā peļņa gada otrajā ceturksnī būs 5,9 miljardi ASV dolāru. Tā ir augstākā ceturkšņa peļņa kopš 2008. gada.

Jau vēstīts, ka Samsung šogad pārspējis Nokia, kļūstot par pasaules lielāko mobilo tālruņu ražotāju.

Analītiķi paredz, ka Samsung peļņa šogad varētu turpināt augt, jo paredzams turpmāks viedtālruņa Galaxy S III (Samsung jaunākā Galaxy tālruņa versija) pārdošanas apjomu kāpums. «Mēs prognozējam, ka piegādāto Galaxy S III skaits trešajā ceturksnī sasniegs 19 miljonus. Pagājušajā mēnesī Samsung mobilo telefonu nodaļas vadītājs lēsa, ka līdz jūlijam tiks pārdoti desmit miljoni šo viedierīču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Samsung izplatītāji pārsūdz Konkurences padomes lēmumu

, 08.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visi Samsung tehnikas izplatītāji, kuriem Konkurences padome (KP) par aizliegtu vienošanos pērn uzlika rekordlielu naudas sodu – kopumā 6.2 milj. Ls, KP lēmumu ir pārsūdzējuši un vainu neatzīst, piektdien raksta Neatkarīgā Rīta avīze.

Vienīgais no karteļa dalībniekiem Proks sola vismaz atlaižu veidā kompensēt zaudējumus. Uzņēmums sola atlaides 10% apmērā nākamajiem pirkumiem tiem klientiem, kuri iegādājās Samsung televizorus no 2008. gada februāra līdz 2008. gada 15. novembrim pie kāda no Proks sadarbības partneriem – mazumtirgotājiem, tajā skaitā interneta veikalos, uzrādot iegādes dokumentu, kur redzams, ka attiecīgā prece ir iegādāta par tajā laikā spēkā esošo Proks rekomendējamo cenu.

KP pērn konstatēja aizliegtu vienošanos starp pieciem uzņēmumiem - Samsung Electronics Baltics, RD Elektroniks, Proks, Elkor Trade un Rota un K (kādreizējais Tehnoland veikalu tīkla īpašnieks, kam pieteikta maksātnespēja), kas pēc KP speciālistu secinātā, 2007. un 2008. gadā piedalījušies slepenās saskaņotās darbībās, kas vērstas uz tirgus sadali, brīvas tirdzniecības ierobežošanu un noteikta cenu līmeņa ieviešanu un uzturēšanu Samsung precēm. Šīs cenas uzņēmumi uzspieduši arī interneta veikaliem, kas tirgo konkrēto tehniku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nolēmusi atteikties no sava galvenā konkurenta Samsung pakalpojumiem un topošo ierīču sastāvdaļas – procesorus un displejus – pasūtījusi Taivānas uzņēmumam TSMC, vēsta Dienvidkorejas laikraksts The Korea Times.

Oficiāli gan Apple nav apstiprinājusi savu atteikšanos no Samsung pakalpojumiem. Tiek uzskatīts, ka Apple izvēlējusies TSMC tāpēc, ka Taivānas kompānijai ir liela pieredze mikroshēmu izstrādāšanā, kā arī tai ir pietiekošas ražošanas jaudas, lai izgatavotu jaunākās paaudzes A7 procesoru.

Eksperti norāda, ka Dienvidkorejas Samsung, zaudējot vienu no saviem lielākajiem klientiem, nāksies pieciest arī finansiālās labklājības samazināšanos.

Samsung un Apple aizvadījuši daudzas juridiskas cīņas par patentu piederību, apsūdzot viena otru intelektuālā īpašuma pārkāpumos. Neskatoties uz sarežģītajām attiecībām abu kompāniju starpā, Samsung ir viens no svarīgākajiem Apple ierīču piegādātājiem. Samsung ASV tehnoloģiju gigantam piegādā displejus, atmiņas moduļus un mobilo ierīču procesorus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas giganta Samsung priekšsēdētāju tiesā iesūdzējis brālis. Strīds ir par vairāku miljonu dolāru mantojumu uzņēmuma akciju veidā, ziņo BBC.

70 gadus veco Lī Kun-Hī (Lee Kun-Hee) tiesā iesūdzējis 80 gadus vecais Lī Maeng-Hī (Lee Maeng-Hee), prasot 700 miljardus Korejas vonu (623 miljonus ASV dolāru).

Strīda avots ir astoņi miljoni Samsung Life Insurance akciju un 20 Samsung Electronics akcijas, kas palikušas mantojumā no viņu tēva.

Lī Kun-Hī apsūdzēts akciju paturēšanā sev.

Paziņojumā Samsung norāda, ka šis ir civils strīds, tādēļ kompānija nekādus oficiālus komentārus nesniegs.

Brāļu tēvs - Lī Biung-čull (Lee Byung-chull), kurš aizsaulē aizgāja jau 1987. gadā, dibināja Samsung 1938. gadā.

Samsung Grupa tagad ietver kuģu būvi, telekomunikācijas, elektroniku un būvniecību, un tās apgrozījums 2010. gadā bija 220 miljardi ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple panāk Galaxy Tab pārdošanas aizliegumu Eiropā

Jānis Rancāns, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple guvusi nozīmīgu uzvaru tiesvedībā pret Samsung Electronics, panākot Diseldorfas tiesas lēmumu uz laiku aizliegt Samsung ražotā planšetdatora Galaxy Tab pārdošanu Eiropas Savienībā (ES), izņemot Nīderlandi, vēsta Reuters.

Samsung Galaxy Tab 10.1 tirdzniecības aizliegumus saistīts ar iespējamo Apple patentu pārkāpšanu, bet nav vēl zināms, kāpēc tas neattiecas uz Nīderlandi.

Diseldorfas tiesas lēmums seko tikai nedēļu pēc līdzīgas tiesvedības Austrālijā, kas lika Samsung aizkavēties ar Galaxy Tab tirdzniecības uzsākšanu šajā valstī.

Kompānija Apple uzskata, ka Samsung Galaxy Tab panšetdatori un viedtālruņi «bezkaunīgi» kopē iPhone un iPad. Apple pret Samsung uzsākusi tiesvedību ASV, Austrālijā un citās pasaules valstīs.

Apple uzskata, ka Samsung ražotais planšetdators kopē Apple produktu izskatu, dizainu, iesaiņojumu un interfeisu, - tādējādi Samsung esot pārkāpusi vairākus Apple patentus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas elektronikas ražotājs Samsung Electronics (Samsung) tuvākajos mēnešos - pavasarī vai vasaras sākumā - Latvijā atvērs zvanu centru, kas apkalpos Ziemeļvalstu tirgu, pastāstīja Samsung Electronics Baltics prezidents Sanho Džo.

Paredzēts, ka tajā strādās vairāk nekā 100 cilvēki, un plānots, ka viņi būs no Latvijas. Centrs sākotnēji apkalpos Baltijas valstis un Ziemeļvalstis.

Kā skaidroja Džo, lai izveidotu šādu centru, ir nepieciešami cilvēki, kas prot runāt dažādās valodās. Baltijas valstīs, tostarp Latvijā, ir cilvēki, kas prot runāt dažādās valodās - Ziemeļvalstu valodās, vācu valodā, krievu valodā, tāpēc šī ir īstā vieta, kur veidot pakalpojumu biznesu.

Otrs faktors ir izmaksu līmenis, kas Baltijas valstīs attiecībā uz darbaspēku, pēc Džo vārdiem, nav tik augsts.

«Uzskatām, ka tā ir Latvijas stiprā puse, īstā joma, ko nākotnē attīstīt. Īpaši, ja runājam par Ziemeļvalstīm, kur ir augstas darbaspēka izmaksas. Vēl ir Krievijas faktors - Krievija ir liels tirgus, un gandrīz ikviens latvietis saprot un runā krievu valodā,» sprieda Džo.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Samsung Electronics Baltics pērn apgroza 120 miljonus latu

, 20.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī iepriekš Samsung produkcijas tirgotājs SIA Samsung Electronics Baltics bija prognozējis, ka 2008.gadu noslēgs ar 355 miljonu ASV dolāru apgrozījumu, uzņēmuma apgrozījums pērn bija 120.6 miljoni latu.

Atbilstoši Lursoft datiem, uzņēmums pērn cieta 998.3 tūkstošus latu zaudējumus. Lai gan uzņēmuma izvirzītie apgrozījuma plāni nav sasniegti, Samsung Electronics Baltics pārstāvji Db atteicās sniegt komentārus par pagājušā gada finanšu rezultātiem.

Db jau rakstīja, ka 2008.gada janvārī Samsung pārstāvniecība Baltijā nomainīja savu darbības modeli un sāka darboties kā Latvijā reģistrēts uzņēmums - SIA Samsung Electronics Baltics.

Samsung Electronics Baltics prezidents Soo Taek Lim iepriekš skaidroja, ka tāds lēmums pieņemts, jo Samsung novērtē Baltijas tirgus izaugsmes potenciālu un vēlas nostiprināt attiecības ar saviem partneriem un klientiem šajā reģionā, norādot, ka uzņēmuma reģistrāciju Latvijā var uzskatīt par drosmīgu soli un neraugoties uz inflācijas pieaugumu valstī un iespējamo patēriņa samazināšanos, uzņēmums plānoja par 30% palielināt apgrozījumu Baltijā un kļūt par vienu no lielākajiem nodokļu maksātājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung šā gada flagmaņa Galaxy S8+ prāvais ekrāns ar noliektām malām aizņem gandrīz visu tālruņa fasādi

Divus gadus ļāvis lietotājiem aprast ar bezmalu telefoniem, labāko sēriju Galaxy S piedāvājot parastā un Edge versijā, šogad Samsung spēris soli tālāk. Astotās paaudzes korejiešu darinājumā S8 klasiskā versija ir izskausta un tālrunis pieejams vienā vienīgā izskatā – ar nolocītu ekrānu, kas «plūst pāri» korpusa sānu malām.

Toties pircēji var izvēlēties divus dažādus izmērus – S8 ar 5,8 collu ekrānu un S8+ ar 6,2 collu. DB izvēle šoreiz krita uz lielāko modeli.

Dizains

Ieraugot tehniskajā aprakstā ekrāna izmēru raksturojošo skaitli 6,2 collas, prātā iezogas klusas bažas, ka atkal darīšana ar nepraktisku monstru. Taču patiesībā viss izrādās citādi. Tā kā Infinity Display klāj 84 procentus no visa korpusa fasādes laukuma, Samsung izdevies radīt negaidīti kompaktu ierīci. S8+ ir tikai vienu milimetru garāks par Apple iPhone 7 Plus, taču par veseliem 4,5 milimetriem šaurāks. Lai saprastu atšķirību, «ābola» plašākajā korpusā mājo par 0,7 collām jeb aptuveni diviem centimetriem pa diagonāli mazāks ekrāns. Tiesa, Samsung displeja ietilpināšanai piegājuši radoši, izvēloties neparastu 18,5:9 malu attiecību. Tā rezultātā ekrāns izskatās diezgan izstiepts, taču ikdienas lietošanā tas pārliekas grūtības nesagādā. 173 gramus smagās ierīces ekrāna tālāko malu ar īkšķi var aizsniegt bez piepūles, bet līdz augšmalai gan neaizstiepties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties Samsung un Apple patentu cīņām, kuru ietvaros Dienvidkorejiešu kompānijas ražojumiem ir noteikti vairāki pārdošanas ierobežojumi, ieguvēji varētu būt kanādiešu Research in Motion (RIM).

Kanādiešu bankas Scotia Capital pārstāvji nosūtījuši investoriem vēstuli, kurā pausts, ka Apple uzsāktā tiesvedība pret Samsung varētu nākt par labu BlackBerry ražotājam, kurš pēdējā laikā piedzīvojis ne tik labas dienas, raksta Fox Business.

Pēc tam, kad Apple panāca Nīderlandes tiesas lēmumu aizliegt Samsung viedtālruņu tirdzniecību vairākās Eiropas valstīs, RIM ar BlackBerry 7 varētu ieņemt Samsung vietu Eiropā, ja tiesas lēmums stāsies spēkā, uzskata bankas analītiķi, norādot, ka jau pašlaik BlackBerry Bold 9900 Eiropā ir populārāks nekā Samsung Galaxy S.

Komentāri

Pievienot komentāru