Pasaulē

Itālijā haosu izraisa Windjet lidojumu atcelšana

Jānis Rancāns, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Haosu Itālijas gaisa satiksmē izraisījis Sicīlijas aviokompānijas Windjet lēmums par lidojumu atcelšanu, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Atcelto lidojumu dēļ uz saviem galamērķiem netika tūkstošiem pasažieru Itālijā un Sicīlijā.

Itālijas civilās aviācijas dienests (ENAC) izveidojis krīzes centru, lai ļautu citām aviokompānijām, ieskaitot Alitalia, Meridiana un Blu Panorama pārņemt Windjet lidojumus. Pasažieriem par to jāpiemaksā neliela samaksa.

Tāpat lidsabiedrības Alitalia un Meridiana ieplānojušas papildus lidojumus no Sicīlijas uz lielākajām Itālijas pilsētām, ieskaitot, Romu, Turīnu, Milānu, Veronu un Boloņu.

Sicīlijas lidsabiedrībai var nākties zaudēt arī licenci, kas ļauj tai veikt pasažieru pārvadājumus.

Paredzēts, ka satricinājumi Itālijas gaisa satiksmē turpināsies līdz pat oktobrim, jo uz tuvāko nedēļu lidojumiem ar Windjet vietas rezervējuši 300 tūkstoši cilvēku.

Aizvadītajā nedēļā izgāzās Windjet un Alitalia sarunas par Sicīlijas aviokompānijas pārņemšanu. Windjet vadītājs apgalvoja, ka Alitalia noteikumi ir neizdevīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sicīlija apturēs pensiju un reģionālo varasiestāžu darbinieku algu izmaksāšanu līdz nesaņems Romas apsolīto finanšu palīdzību. Tikmēr reģiona galvaspilsētas Palermo mērs brīdinājis, ka smagā ekonomiskā situācija Sicīlijā var izraisīt pilsoņu karu.

«Daudzu ģimeņu izmisums kopā ar organizētās noziedzības žņaugiem radījis sprādzienbīstamu sajaukumu, kas var izraisīt pilsoņu karu,» Austrijas laikrakstam Wirtschaftsblatt sacījis Palermo mērs Leoluka Orlando (Leoluca Orlando), vēsta AFP.

Palermo mērs atzina, ka Sicīlija ir «Itālijas Grieķija» un līdz šim pamanījusies «palikt virs ūdens» tikai tāpēc, ka ir Itālijas daļa. Pašreizējo salas politisko vidi viņš raksturoja kā korumpētu un sabiedrības naudu šķērdējošu un pauda cerības, ka pēc rudenī paredzētajām vēlēšanām reģionā notiks izmaiņas.

Sicīlijas lēmums par pensiju un algu izmaksāšanas apturēšanu esot saistīts ar to, ka Itālija kavējas ar finanšu palīdzību šim autonomajam reģionam, skaidroja salas finanšu ministrs Gaetans Armao (Gaerano Armao). Itālija drīzumā gatavojas piešķirt 400 miljonus eiro mazattīstītiem valsts reģioniem, vēsta Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Moody’s Sicīliju atstāj vienu pakāpi virs «miskastes»

Jānis Rancāns, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s samazinājusi Sicīlijai piešķirto kredītreitingu, atstājot to tikai vienu pakāpi virs tā sauktā miskastes (junk) statusa.

Sicīlijas reitingu aģentūra samazinājusi no Baa2 līdz Baa3, skaidrojot, ka sala saskaras ar pieaugošu spiedienu uz tās budžetu, kas turpinās palielināties. Aģentūra arī brīdinājusi, ka Sicīlijas reitings varētu samazināts arī vairāk.

Moody’s norāda, ka, neuzsākot apjomīgu tēriņu ierobežošanu, Sicīlijas fiskālie riski turpinās palielināties.

Jau iepriekš vēstīts, ka Iālijas premjerministrs Mario Monti paudis nopietnas bažas par iespējamu Sicīlijas bankrotu. Sicīlija veido 5,5% no Itālijas iekšzemes kopprodukta (IKP), bet tajā valdošais bezdarba līmenis sasniedzis 19,5%, kas ir gandrīz divas reizes augstāks nekā vidēji valstī. Kopumā sala uzkrājusi parādus 5,3 miljardu eiro apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dažas dienas pēc atklāšanas Sicīlijā sabrucis 13 miljonus eiro vērts tilts

Lelde Petrāne, 06.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit dienas pēc atklāšanas Sicīlijā sabrucis 13 miljonus eiro vērts viadukts, ziņo thelocal.it.

Itālijā ir simtiem nepabeigtu sabiedrisko projektu, tādēļ tiem, kas cēla Scorciavacche viaduktu, kas atrodas uz šosejas starp

Palermo un Agrigento, 23. decembrī bija pamatots iemesls priecāties, atklājot šo objektu. Tas notika trīs mēnešus pirms noteiktā termiņa.

Taču prieks nebija ilgs. Mazāk nekā pēc divām nedēļām tilts bija jāslēdz, jo daļa no tā sabruka.

Anas, kompānija, kas ir atbildīga par valsts ceļu remontiem un uzturēšanu, notikušo skaidro ar «nenormālu nosēšanos». Četri cilvēki guvuši nelielas traumas, bet nopietni neviens nav cietis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas premjerministrs Mario Monti paudis nopietnas bažas par iespējamu Sicīlijas bankrotu. Reģiona varasiestādes vairākkārt saņēmušas kritiku par pārmērīgiem tēriņiem un pārlieku lielo pārvaldes struktūru.

M. Monti biroja izplatītajā paziņojumā norādīts, ka premjeram ir nopietnas bažas par salas finanšu stāvokli, kā arī, ka viņš esot nosūtījis vēstuli reģiona prezidentam Rafaelam Lombardo, lūdzot viņu apstiprināt savu atkāpšanos no amata līdz jūlija beigām.

Sicīlija veido 5,5% no Itālijas iekšzemes kopprodukta (IKP), bet tajā valdošais bezdarba līmenis sasniedzis 19,5%, kas ir gandrīz divas reizes augstāks nekā vidēji valstī, vēsta Reuters. Kopumā sala uzkrājusi parādus 5,3 miljardu eiro apmērā, kas var liegt reģionam izmaksāt algas un pensijas.

Sicīlijas varasiestādes iepriekš saņēmušas asu kritiku no Itālijas valsts finanšu revīzijas iestādes Corte dei Conti, kas brīdinājusi, ka reģiona finanses atrodas sarežģītas ilgtspējas priekšā. Reģiona valdība apsūdzēta arī kontaktos ar mafiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Etnas vulkānā Sicīlijā otrdien turpina šļākties lava, pavēstīja Itālijas seismologi. Dienu iepriekš vulkāns atmosfērā izmeta pelnu mākoni, un tā dēļ vietējā lidosta tika slēgta.

Kaut arī Etnas klātbūtne joprojām bija jūtama, simtiem nelielu pēcgrūdienu tricinot apkaimi, Katānijas lidosta atsākusi darbu normālā režīmā.

Etnas izvirdums pirmdien izraisīja daļēju gaisa telpas slēgšanu virs Sicīlijas.

Itālijas Nacionālais ģeofizikas un vulkanoloģijas institūts (INGV) ziņoja, ka pirmdien reģionu satricinājuši arī vairāk nekā 130 pazemes grūdieni, no kuriem spēcīgākais sasniedzis 4,3 magnitūdu spēku.

Otrdien pazemes grūdienu spēks kļuva vājāks.

Pirmdien kalnu tūristiem, kas bija uzkāpuši augstu Etnā, pašu drošības dēļ bija jādodas lejā, tomēr ciematu iedzīvotāji, no kuriem daudzi nodarbināti lauksaimniecībā un tūrismā, netika evakuēti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma uzņēmējus aicina bez maksas doties vizītē uz Sicīliju

Gunta Kursiša, 28.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiek organizēta apmaksāta uzņēmēju vizīte Sicīlijā, kuras laikā paredzēts tikties ar sadarbībā ieinteresētiem šī Itālijas reģiona tūrisma nozares uzņēmumiem, tāpat vizītes laikā plānots Sicīlijas viesnīcu apmeklējums un tūrisma objektu apskate, informē Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA).

Gatavību tikties ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tūrisma nozarē strādājošajiem izteikuši pieci Sicīlijas uzņēmumi: Gulliver Servizi Turistici S.r.l., Consorzio Il Mare In Montagna, Orizzonte Natura SAS, Consorzio i luoghi dell Arcadia un T.A.S. SRL (Hotel Della Valle).

Vizītes dalībnieki tiks uzņemti Sicīlijas galvaspilsētā Palermo, no kuras būs izbraucieni ārpus tās.

Vizītes izdevumus segs uzņēmums, kas to organizē - Viļņā reģistrētā firma Co. Export Baltic, kuras pamatdarbības nozares ir biznesa konsultācijas un pētījumi. Šis ir otrs brauciens, kurā Co. Export Baltic aicina piedalīties Latvijas uzņēmējus, un brauciena dalībnieki tiks izvērtēti konkursa kārtībā, Db.lv skaidroja TAVA pārstāve Inta Briede.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - Etnas vulkāna apkaimi Sicīlijā satricinājusi 4,8 magnitūdas stipra zemestrīce

LETA, 26.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Etnas vulkāna apkaimi Sicīlijā trešdien satricinājusi 4,8 magnitūdas stipra zemestrīce, ievainojot desmit cilvēkus, ziņo Itālijas mediji.

Zemestrīce satricināja Sicīliju plkst.3.19 (plkst.4.19 pēc Latvijas laika). Tās epicentrs atradās netālu no Viagrandes, uz ziemeļiem no Katānijas.

Kopš Etnas vulkāna izvirduma pirmdien Sicīliju satricinājuši simtiem pēcgrūdienu, bet šis bijis visspēcīgākais.

Zemestrīce nodarījusi postījumus vecākām ēkām un tās dēļ nācies daļēji slēgt šoseju gar piekrasti, jo uz ceļa izveidojušās plaisas.

Cietušie cilvēki guvuši vieglas traumas un viņu dzīvībai briesmas nedraud, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Ziņu aģentūra ANSA vēstīja, ka no savas mājas drupām izglābts kāds 80 gadus vecs vīrietis.

Cilvēkiem, kuru mājas ir bojātas, un tiem, kuriem bail atgriezties savās mājās, iekārtotas pagaidu patversmes, informēja Civilās aizsardzības aģentūra.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vai jums ir viens lieks eiro? Ja, jā, tad jūs varētu kļūst par vēsturiskas mājas īpašnieku skaistā Sicīlijas ciematā. Taču šim piedāvājumam ir arī zemūdens akmeņi, vēsta thelocal.it.

Ar cenu 1 eiro pārdošanā Gangi - 12. gadsimta ciematā Palermo provincē, pārdošanā izlikti aptuveni 20 īpašumi. Gadiem ejot, ciema iedzīvotāju skaits samazinājies līdz septiņiem tūkstošiem, itāļiem darba meklējumos pārceļoties dzīvot citviet.

Tagad vietējās varasiestādes cenšas atdzīvināt ciemu, piesaistot ārzemniekus un piedāvājot viņiem pamestās mājas. Tomēr nekustamā īpašuma pārdevēja Marija Vestere atklājusi dažus «zemūdens akmeņus» šajā šķietami tik izdevīgajā piedāvājumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

FOTO, VIDEO: Latviešus kārdina ar itāļu ēdieniem

Ilze Žaime, 16.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sigita un Saverio Bianki ir mājražotāji, kas nodarbojas ar itāļu virtuves popularizēšanu Latvijā. Viņu radītais zīmols Lazanjas Republika ir stāsts par mīlestību pret ēdienu un dalīšanos tajā.

Bianki ģimene mājražotāju statusu ieguva 2015.gadā un pirmo reizi pašu gatavotos itāļu ēdienus piedāvāja Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā. Tagad viņi gan piedāvā ēdienu tirdziņos un festivālos, gan izpilda pasūtījumus - nodrošina ēdināšanas pakalpojumus korporatīviem un privātiem pasākumiem. Vasarā katru nedēļu viņi viesojas citā pilsētā, kur itāļu ēdienus pasniedz Street Food ietvarā - gards ēdiens uz ielas, nevis restorānā.

Abi pavāri satikās Pizā, Itālijā, kur studēja sabiedriskās attiecības. Saverio Bianki bija vienīgais grupā, kas mācēja sarunāties angļu valodā, tādēļ abi ātri vien kļuva par draugiem. Jau studiju laikā abi guva pieredzi profesionālā pavārmākslā: Sigita strādāja picērijā un Saverio Bianki - savu draugu restorānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

"Mums ir jāēd": Sicīlijā iedzīvotāji izlaupa veikalus

Lelde Petrāne, 30.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Sicīlijas salā veikalu apsardzi nodrošina policijas spēki, kas bruņojušies ar stekiem un ieročiem, jo vietējie iedzīvotāji, kas vairs nevar atļauties iegādāties pārtiku, ķērušies pie tās zagšanas, vēsta thelocal.it.

Jaunais koronvīruss Covid-19 ir prasījis vairāk nekā 10 000 cilvēku dzīvības visā Itālijā, radot tādu ārkārtas situāciju valstī, kādu itāļi nav pieredzējuši kopš Otrā pasaules kara.

Vienlaikus tas ir izpostījis valsts ekonomiku, kas bija trešā lielākā Eiropas Savienībā pirms jaunā slimība sasniedza šo valsti pagājušajā mēnesī. Līdz ar Covid-19 uzliesmojumu kopš 12. marta uzņēmējdarbība valstī ir gandrīz apstājusies, atņemot cilvēkiem ienākumus.

Izmisuma stāvoklis Sicīlijā - vienā no Itālijas vismazāk attīstītajiem reģioniem - jau rezultējas kriminālās aktivitātēs, vietējiem iedzīvotājiem neredzot citu iespēju kā pārtiku zagt. "Mums nav naudas, ko samaksāt, mums ir jāēd," viens no iedzīvotājiem zagšanas laikā kliedzis uz kasierēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sportot dabā, kā inventāru izmantojot visu, ko tajā var atrast, mudina kustību prieka entuziasti, tostarp arī uzņēmēji, kuri to dara nevis peļņas nolūkā, bet misijas vadīti

Nodarbības ārā lielākoties notiek bez maksas, un treneri kustību prieku citiem nodod, entuziasma vadīti. Arī daži sporta klubi pavasarī un vasarā kā papildus «āķi» piedāvā fiziskās aktivitātes ārā, bet tās tiek veidotas ar nolūku būt interesantiem arī gada siltajos mēnešos, kad cilvēki labprātāk dodas dabā.

Sajusties kā Sicīlijā

Brīvdabas sporta kluba dibinātājs un treneris Roberts Radičuks vada treniņus Rīgas parkos un skvēros, kur kustību prieka cienītājiem tiek piedāvāti dažādi treniņi – nūjošana, iešana, nodarbības, kurās ietverti jogas elementi, funkcionālie treniņi. Intensitāte tiekot piemērota katra cilvēka spējām, jo Roberta galvenais mērķis ir radīt patīkamas emocijas, kas liek aizmirst, ka ķermenis tiek fiziski nodarbināts. Staigājot no parka uz parku, mainās ainava, un cilvēki nemaz nepamanot, ka nostaigāti jau vairāki kilometri. Roberts ir diplomēts psihologs, SIA Sabiedrība Turība īpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijā pirmdien lielākajā daļā reģionu atviegloti ierobežojumi, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, atļaujot lielāku ceļošanas brīvību un atverot bārus un restorānus dienas stundās.

Itālija par ierobežojumu atvieglošanu paziņoja jau piektdien, lai gan Pasaules veselības organizācija (PVO) un citi eksperti brīdināja, ka šāds solis var izrādīties pārsteidzīgs.

16 Itālijas reģioni tagad atrodas dzeltenajā kategorijā, kas nozīmē zemāku inficēšanās risku, bet pieci reģioni - Sicīlija, Sardīnija, Apūlija, Umbrija un Bolcāno province - joprojām atrodas oranžajā kategorijā, kas nozīmē augstāku inficēšanās risku.

Romā, kas atrodas dzeltenajā kategorijā, darbu atsācis Kolizejs, Panteons un citas tūristu iecienītas vietas.

Ierobežojumi atviegloti arī Vatikānā, kur apmeklētājus atkal uzņem Vatikāna muzejs un Siksta kapela, kas bija slēgta 88 dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kas ir kopīgs futbola stadionam, jāšanas skolai, gaisa mitrinātājam cigāriem un miljoniem skaidrā naudā? Tie ir aktīvi, ko policija pēdējos gados konfiscējusi likumpārkāpējiem visā Eiropā. Pieaug tendence, ka organizēti noziedzīgi pārrobežu grupējumi pārvērš iegūto peļņu namīpašumos, automašīnās vai luksusprecēs, vai paslēpj to citās ES valstīs. Likumsargiem nav viegli turēt līdzi. Noteikumi par likumpārkāpējiem piederošas mantas atsavināšanu dažādās valstīs atšķiras, un tas nevajadzīgi sarežģī konfiskācijas procesu, padaro to neefektīvu gan pie mums, gan ārzemēs. Šodien es ierosinu vairākus ES tiesību aktus, lai labotu šo situāciju un atvieglotu likumsargu darbu, ļaujot dot triecienu mafijas grupējumiem pa vājāko vietu, proti, atsavinot viņu peļņu.

Organizētā noziedzība Eiropā ienes vairāku miljardu peļņu gadā. Globālā narkotiku tirdzniecība vien ģenerē gandrīz 240 miljardus eiro ieņēmumus gadā - vairāk nekā Eiropas lielie, daudznacionālie uzņēmumi Nestlé, Statoil un Carrefour kopā. Ieņēmumi no šīm aktivitātēm, tāpat kā no cilvēku tirdzniecības, ieroču nelikumīgas tirdzniecības, krāpniecības un citiem noziegumiem, ieripo tieši noziedznieku kabatā vai tiek pārvērsti materiālās vērtībās. Savukārt ienākumi tiek izmantoti, lai finansētu jaunas noziedzīgas darbības, un tas atkal nodara kaitējumu Latvijas un Eiropas legālajai ekonomikai. Eiropas pilsoņiem tiek ne vien atņemta nodokļu nauda, ko varētu ieguldīt sabiedriskos pakalpojumos, piemēram, veselības aprūpē vai skolās, bet arī tiek kavēta ekonomikas izaugsme, jo tiek kropļoti tirgi un liegti legāli ieguldījumi. Krīzes laikā, kad mums jādabū daudz cietusī Eiropas ekonomika uz kājām, ir vēl svarīgāk novērst tiesību aktu nepilnības, kuras savā labā izmanto likumpārkāpēji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai paplašinātu Itālijas produkcijas noieta tirgu, kā arī pavērtu durvis mazajiem un vidējiem uzņēmumiem eksporta tirgos, Itālijas Kultūras mantojuma un tūrisma ministrija sākusi vērienīgu projektu Signa Maris, kas arī Latvijā paredz izvērst nopietnas aktivitātes ar galveno mērķi attīstīt tūrismu Itālijas dienvidu reģionos – Kalabrijā, Kampānijā, Apūlijā un Sicīlijā, īpaši izceļot jūras ceļus.

Tā kā Itālijas reģionos lielākoties darbojas mazie un vidējie uzņēmumi, bet lielveikalu ķēdes pārsvarā sadarbojas ar lielajām korporācijām, šīs dienvidu valsts produkcijai un tūrisma piedāvājumam nav viegli nodibināt kontaktus eksporta tirgos, ko plānots risināt ar ciešāku Itālijas Tirdzniecības kameras (ITKL) sadarbību ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Prezentējot Signa Maris projektu Latvijā, ITKL prezidents Džuzepe Lepore norādīja, ka Latvijas veikalos atrodami daudzi produkti, kuriem kā ražotājvalsts norādīta Itālija, taču bieži vien to sastāvā pat mazāk nekā 40% izejvielu ir no Itālijas, bet lielākoties produkti tiek importēti un Itālijas rūpnīcās tikai saražots galaprodukts. Tādēļ ar īpašu valsts atbalstu un speciālu projektu plānots virzīt jaunos eksporta tirgos produktus, kuri tiešām gan auguši, gan ražoti Itālijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sicīlijā esošais Etnas vulkāns pēc šogad notikušiem desmitiem izvirdumu ir kļuvis augstāks, otrdien pavēstīja ģeologi.

Krāteris kalna ziemeļaustrumu pusē desmitiem gadu tika uzskatīts par vulkāna virsotni, bet dienvidaustrumu puses krāteris tagad ir augstāks, konstatēja Nacionālais ģeofizikas un vulkanoloģijas institūts (INGV) pēc satelītattēlu analīzes.

Zinātnieki izskatīja 13.jūlijā un 25.jūlijā uzņemtos attēlus un konstatēja, ka Etnas virsotne atrodas 3357 metrus virs jūras līmeņa, ar trīs metrus lielu kļūdas robežu.

Etna kopš februāra vidus vairākkārt izverda sakarsētu lavu un pelnus, un kopš tā laika ir reģistrēti 50 izvirdumi. Šī vulkāniskā aktivitāte ir radījusi nogulumiežus uz dienvidaustrumu krātera, palielinot tā augstumu. Krāteris ziemeļaustrumu pusē tikmēr ir kļuvis zemāks, tā malai gadu gaitā brūkot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālās aviokompānijas airBaltic biļešu cenas varētu nedaudz sarukt arī nākamgad, intervijā aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma izpilddirektors Martins Gauss.

«Šogad cenas ir nedaudz samazinājušās, un paredzam, ka tās turpinās nedaudz sarukt arī nākamgad, ja izmaksu pozīcijas īpaši nemainīsies. Protams, ja naftas cenas un ASV dolāra vērtība pieaugs, tad šīs prognozes nepiepildīsies. Cenas nosaka tirgus, nevis mēs. Mūsdienās cilvēki izvēlas lētāko lidojuma piedāvājumu, kuru viņiem piedāvā kāda biļešu iegādes sistēma. Lojalitāte kādai aviokompānijai vairs teju nepastāv attiecībā uz ekonomisko klasi. Biznesa klasē šajā ziņā situācija ir nedaudz labāka. Tāda pati situācija ir arī citās aviokompānijās. Mums ir jāpielāgojas pieprasījumam,» klāstīja Gauss.

Taujāts, kā vērtē iniciatīvu vākt parakstus, lai aviokompānijas nevarētu pārdot vairāk biļešu, nekā ir vietu lidmašīnā, viņš atzīmēja, ka airBaltic nav no tām lidsabiedrībām, kurām tā būtu liela problēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas ministru kabinets ceturtdien pieņēma dekrētu, kas paredz atgriešanos pie sen iecerēta projekta par 3,2 kilometrus gara tilta uzcelšanu starp Sicīlijas salu un kontinentu.

Dekrēts nosaka "neatliekamus nosacījumus stingra savienojuma uzcelšanai starp Sicīliju un Kalabriju", teikts valdības paziņojumā presei.

Dekrēta mērķis ir ātri atgriezties pie plāna uzcelt tiltu, kas savienos Mesīnas pilsētu Sicīlijā ar Kalabrijas reģionu Apenīnu pussalas dienvidos.

Parlamentam divu mēnešu laikā ir jāpārveido šis dekrēts par likumu. Saskaņā ar plānu tilta būves projekts jāapstiprina līdz 2024.gada 31.jūlijam, bet būvniecība jāsāk līdz 2024.gada beigām, ziņoja vietējie mediji.

"Pēc 50 gadus ilgas runāšanas šis ministru kabinets apstiprina tiltu, kas savieno Sicīliju ar pārējo Itāliju un Eiropu," sacīja transporta ministrs Mateo Salvīni, nosaucot to par "vēsturisku dienu".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēkšņs arests sestdienā, un Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs ir izslēgts no spēles. Kontrole pār FKTK nonāk finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas rokās. FKTK priekšsēdētāja amats ir atkarīgs no Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra. Sekmīgas KNAB operācijas rezultātā Latvijas Banka ir sasieta. Drošības līdzeklis vienam, bet citiem amati karājas matā.

Kas mūsu valstī notiek? Tiek pārņemts milzīgs objekts. Miljardiem vērtā Aizkraukles banka, kurā maksātnespējas administratoru mafija grib ielikt savus likvidatorus. Tas ir kaut kas nebijis – ne privatizācijas laikā, ne kādas citas bankas pārņemšanā nekad nevienā uzņēmumā nav bijuši tādi finanšu līdzekļi kā Aizkraukles bankā. Ja kredītportfelis ir 900 miljoni eiro, to izpārdodot ar 50% atlaidi, var nolaupīt līdz pat 400 miljoniem eiro. «Pēc tam, kad tāds administrators ar tiesas lēmumu ir iecelts, viņš kļūst par monarhu, kurš var tirgot kredītus ar atlaidi, kā grib,» intervijā laikrakstam stāsta bijušais tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds.

Bet rindā vēl desmit bankas – tie ir reāli miljardi, tik daudz naudas kā vēl nekad. Tā ir īsta privatizācija Nr.2, reāla nacionalizācija atkal.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieviešot stingrākus nosacījumus sociālās palīdzības saņemšanai, Itālijas valdība no otrdienas pārtrauks izmaksāt pabalstu tūkstošiem cilvēku.

Mediji ziņoja, ka pabalsta jeb tā tā dēvētās pilsoņa algas nogriešana skars aptuveni 169 000 mājsaimniecību, un novērotāji uzskata, ka vasaras beigās palīdzības maksājumi varētu tikt apturēti vēl 80 000 mājsaimniecību.

Jaunā kārtība sevišķi ietekmēs Itālijas dienvidus, kas tradicionāli ir nabadzīgākā Itālijas daļa. Piemēram, Neapolē proporcionāli ir vislielākais skaits cilvēku, kas saņem šo pabalstu.

No šodienas pabalstu saņems tikai mājsaimniecības, kurās ir nepilngadīgie, invalīdi vai seniori, kas vecāki par 65 gadiem.

Arodbiedrības un aktīvistu grupas aicinājušas uz protestiem pret šo valdības lēmumu, un vairākās pilsētās Itālijas dienvidos jau notiek demonstrācijas pie sociālajiem dienestiem. Sicīlijā Terasini pašvaldībā kāds bezdarbnieks pirmdien ielauzās mēra kabinetā ar benzīna kannu rokās, solot aizdedzināt ēku. Viņš tika apturēts.

Komentāri

Pievienot komentāru