Transports un loģistika

Izmaiņas satiksmē Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Rekonstrukcijas darbu laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 31. augusta būs jaunas izmaiņas satiksmes organizācijā.

Ceļu būves kompānija A.C.B., kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka naktī uz 31. augustu tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā uz Brīvības gatves. Virzienā uz Rīgas centru vairs nebūs atļauts kreisais pagrieziens no Brīvības gatves uz Juglas ielu, bet kreisais pagrieziens tiks atļauts no Brīvības ielas uz Silciema ielu. Tāpat virzienā uz Rīgas centru tiks slēgts labais pagrieziens no Brīvības gatves uz Baltezera ielu. Lai nokļūtu nepieciešamajā vietā, būvnieki lūdz autovadītājus izmantot apvedceļu. Par izmaiņām satiksmes organizācijā informēs atbilstošas ceļa zīmes.

A.C.B. brīdina, ka rekonstrukcijas darbu laikā iespējamas arī citas izmaiņas satiksmes organizācijā posmā no Silciema ielas un Brīvības gatves krustojuma līdz kanāla tiltam Brīvības gatvē.

Rekonstrukciju Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumam paredzēts pabeigt 2008. gada vasarā. Būvdarbus veic ceļu būves kompānija A.C.B.. Būvdarbu laikā tiks izbūvēts satiksmes tunelis zem Brīvības gatves, paaugstināts Brīvības ielas līmenis, izbūvēts Juglas ielas pilnīgi jauns pagarinājums no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei, kā arī ierīkotas jaunas nobrauktuves un uzbrauktuves Brīvības gatvei. Būs arī vairāki gājēju tuneļi brauktuvju šķērsošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Nepieciešamības gadījumā sniega tīrīšanas laikā Rīgā ierobežos satiksmi

Gunta Kursiša, 18.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu ziemas dienestu darbu un sniega tīrīšanu Rīgā atsevišķās teritorijās, ielās un to posmos noteiktos diennakts laikos nepieciešamības gadījumā aizliegs transportlīdzekļu apstāšanos un stāvēšanu, informē Rīgas domes pārstāvji.

Ielas, kurās pagaidu ceļa zīme «Apstāties aizliegts», nepieciešamības gadījumā, tiks izvietota jebkurā diennakts laikā:

- Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, posmā no Ilūkstes ielas līdz Ulbrokas ielai;

- Akas ielā, posmā no Ģertrūdes ielas līdz Tērbatas ielai;

- Akmeņu ielā, posmā no Jelgavas ielas līdz Mūkusalas ielai;

- Aleksandra Čaka ielā no Zemitāna ielas līdz Pērnava ielai;

- Andreja Saharova ielā, posmā no Rudens ielas līdz Lubānas ielai;

- Anniņmuižas bulvārī, posmā no Zentenes ielas līdz Jūrmalas gatvei (ielas labajā pusē);

- Anniņmuižas ielā no Gramzdas ielas līdz Rostokas ielai;

- Artilērijas ielā, posmā no Brīvības ielas līdz Jāņa Asara ielai;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Remonta darbu laikā tiks mainītas pieturvietas Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā

, 02.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekonstrukcijas darbu laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 4. augusta tiks mainītas sabiedriskā transporta pieturu atrašanās vietas, bet 6. augustā tiks slēgta gājēju pāreja pār Brīvības gatvi.

Ceļu būves kompānija "A.C.B.", kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka 4. augustā tiks slēgtas sabiedriskā transporta pieturas Brīvības gatvē Siguldas virzienā krustojumā ar Juglas ielu. Gan pilsētas sabiedriskā transporta pietura "Juglas iela" pirms Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma, gan starppilsētu pietura "Jugla" aiz krustojuma tiks apvienotas vienā pieturvietā, kas pārcelta mazliet atpakaļ - Brīvības gatves un Silciema ielas krustojumā.

Savukārt 6. augustā tiks slēgta gājēju pāreja pār Brīvības gatvi pie Baltezera ielas. Ceļu būvētāji atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz gājējus šķērsot ielu Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Remonta darbu laikā slēgs nobrauktuvi uz "Juglas centru" no Brīvības gatves

, 09.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rekonstrukcijas darbu laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 10. augusta tiks slēgta nobrauktuve uz "Juglas centru" no Brīvības gatves.

Ceļu būves kompānija "A.C.B.", kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka 10. augustā tiks slēgta nobrauktuve uz "Juglas centru" no Brīvības gatves. "Juglas centra" veikalu apmeklētāji varēs nogriezties uz veikala stāvvietu no Juglas ielas. Ceļu būvētāji atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz visus "Juglas centra" apmeklētājus sekot izvietotajām ceļa un norādes zīmēm, kas par slēgto nobrauktuvi informēs jau iepriekš.

"A.C.B." brīdina, ka rekonstrukcijas darbu laikā iespējamas arī citas izmaiņas satiksmes organizācijā posmā no Silciema ielas un Brīvības gatves krustojuma līdz kanāla tiltam Brīvības gatvē, tāpēc aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un sekot ceļa zīmēm un brauktuves horizontālajam marķējumam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atvērs jaunuzbūvēto tuneli Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā

, 04.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties noslēgumam rekonstrukcijas darbiem laikā Rīgā, Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumā no 7. augusta būs izmaiņas satiksmes organizācijā minētajā satiksmes mezglā.

Ceļu būves kompānija A.C.B., kas veic Brīvības gatves un Juglas ielas krustojuma rekonstrukciju, informē, ka 7. augustā tiks veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā uz Brīvības gatves. Virzienā uz Rīgas centru vairs nebūs atļauts kreisais pagrieziens no Brīvības gatves uz Silciema ielu. Savukārt kreisais pagrieziens šajā satiksmes mezglā tiks nodrošināts, atverot satiksmei jaunuzbūvēto rampu no Brīvības ielas un jaunuzbūvēto Juglas ielu caur tuneli zem Brīvības gatves.

A.C.B. brīdina, ka līdz rekonstrukcijas darbu pabeigšanai iespējamas arī citas izmaiņas satiksmes organizācijā posmā no Silciema ielas un Brīvības gatves krustojuma līdz kanāla tiltam Brīvības gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Informē par satiksmes ierobežojumiem 18.novembrī

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Saeimas un Valsts prezidenta drošības dienesta, Rīgas domes Kultūras departamenta un Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumu ir sagatavoti Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumi, kuros ņemts vērā, ka Rīgā notiks:

• 17.novembrī plkst. 21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā;

• 18.novembrī plkst. 10.00 ekumēnisks dievkalpojums Doma baznīcā;

• plkst. 11.15 svinīga ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa;

• plkst. 14.00 NBS vienību militārā parāde 11.Novembra krastmalā;

• no plkst. 19.30 līdz plkst. 20.30 svinīgs pasākums pie Brīvības pieminekļa un Valsts prezidenta Valda Zatlera uzruna;

• plkst. 20.30 svētku uguņošana no A-B dambja, informēja Rīgas dome.

Rīkojumā noteikts, ka transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un valsts prezidenta drošības dienesta speciālām caurlaidēm):

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar valsts svētku pasākumiem

, 13.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (turpmāk tekstā NBS) iesniegumu, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts jaunatnes iniciatīvu centra iesniegumu, Rīgas domes Komunālā departamenta iesniegumiem, Rīgas domes Kultūras departamenta iesniegumiem, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes iesniegumu, kā arī ņemot vērā Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu, ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums par satiksmes ierobežojumiem valsts svētkos.

Rīkojumā ņemts vērā, ka Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku ietvaros Rīgā notiks: no 14. līdz 18.novembrim gaismas festivāls Staro Rīga; 14.novembrī no plkst.13.00 Rīgas domes Komunālā departamenta rīkots pasākums Meža kapos pie J. Čakstes pieminekļa; 14.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 15.novembrī no plkst.10.00 līdz plkst.20.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots pasākums bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām Rīgas Latviešu biedrības namā, Merķeļa ielā 13; 17.novembrī no plkst.18.30 līdz plkst.21.00 Valsts jaunatnes iniciatīvu centra rīkots svētku koncerts Latvijas Nacionālajā operā, Aspazijas bulvārī 3; 17.novembrī plkst.21.00 NBS vienību militārās parādes ģenerālmēģinājums 11.Novembra krastmalā; 18.novembrī: plkst.11.00 ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa; plkst.14.00 NBS vienību militārā parāde 11. Novembra krastmalā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pēc svētkiem tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums

, 20.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 26. jūnijā Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecības darbu dēļ tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums līdz degvielas uzpildes stacijai Statoil.

Satiksmei Brīvības gatvē joprojām tiks saglabātas četras braukšanas joslas pa divām katrā virzienā, bet izbraukšanai uz Brīvības gatvi Rīgas centra virzienā autovadītājiem būs jāizmanto Silciema un Murjāņu ielas. Savukārt izbraukšana uz Brīvības gatvi Siguldas virzienā būs veicama jau pa jaunizbūvēto Juglas ielu., Db.lv informē Liene Krīvena AS A.C.B. konsultante.

Labais pagrieziens no Brīvības gatves uz veco Juglas ielu un izbraukšana no Juglas ielas uz Brīvības gatvi abos virzienos būs slēgts aptuveni mēnesi, savukārt kreisais pagrieziens no vecās Juglas ielas uz Brīvības gatvi centra virzienā turpmāk būs slēgts pavisam.

14. maršruta autobusa satiksme virzienā no centra tiks organizēta pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu un tālāk pa maršrutu, savukārt virzienā uz centru – pa maršrutu līdz Juglas ielai, tālāk pa Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu un tālāk par maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uz laiku slēgs Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojumu

, 17.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada 26. jūnijā Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecības darbu dēļ tiks slēgts Brīvības gatves un vecās Juglas ielas krustojums līdz degvielas uzpildes stacijai Statoil.

Satiksmei Brīvības gatvē joprojām tiks saglabātas četras braukšanas joslas pa divām katrā virzienā, bet izbraukšanai uz Brīvības gatvi Rīgas centra virzienā autovadītājiem būs jāizmanto Silciema un Murjāņu ielas. Savukārt izbraukšana uz Brīvības gatvi Siguldas virzienā būs veicama jau pa jaunizbūvēto Juglas ielu.

Labais pagrieziens no Brīvības gatves uz veco Juglas ielu un izbraukšana no Juglas ielas uz Brīvības gatvi abos virzienos būs slēgts aptuveni mēnesi, savukārt kreisais pagrieziens no vecās Juglas ielas uz Brīvības gatvi centra virzienā turpmāk būs slēgts pavisam.

14. maršruta autobusa satiksme virzienā no centra tiks organizēta pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, Juglas ielu un tālāk pa maršrutu, savukārt virzienā uz centru – pa maršrutu līdz Juglas ielai, tālāk pa Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu un tālāk par maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Broks: Juglas divu līmeņu šķērsojuma projekta pabeigšanai darāmā vēl ir daudz

, 09.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvdarbi norit raiti un kvalitatīvi, Rīgas dome sadarbībā ar darbu veicēju AS A.C.B. operatīvi risina projekta ieviešanas gaitā iepriekš neparedzētās problēmas, tomēr projekta pabeigšanai un nepieciešamās projekta atskaišu dokumentācijas sagatavošanai līdz jaunā mācību gada sākumam saspringtos termiņos vēl veicams ievērojams darba apjoms,” pēc iepazīšanās ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansēto projektu tā īstenošanas vietā secina īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās Normunds Broks.

Savukārt būvdarbu veicēja A/S A.C.B. projektu vadītājs Edmunds Zonbergs projekta apskates laikā norādīja, ka „šobrīd lielākā daļa būvdarbu jau ir paveikti. Tādēļ nav šaubu, ka būvdarbi tiks pabeigti paredzētajos termiņos līdz augusta beigām.”

Pašlaik ir paplašināta Brīvības gatve un pacelts tās līmenis par 2 līdz 3m, pilnībā pabeigta jaunā Juglas iela, izbūvēti divi gājēju tuneļi, 11 atbalsta sienas, izbūvēts jauns luksofora objekts Juglas un Pāles ielu krustojumā, Brīvības gatvē un Juglas ielā izbūvēts jauns lietus kolektors un rekonstruēts sadzīves notekūdeņu kolektors, pārbūvēta sakaru kanalizācija, izbūvēti pilnībā jauni ūdensvada pieslēgumi patērētājiem un jauns ūdensvads pa Juglas ielu, rekonstruēts siltumtrases posms Juglas ielā. Turklāt viss objekts būvdarbu gaitā tiek pielāgots arī cilvēku ar invaliditāti vajadzībām – pārvietošanos ratiņkrēslā neierobežos pakāpieni, ietves tiks īpaši norobežotas no brauktuves daļas, lai arī cilvēki ar redzes invaliditāti no tuvējā Neredzīgo pansionāta varētu ērti šķērsot Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu pārvadu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ierobežos apstāšanos vairākās Rīgas centra ielās

Atis Rozentāls, Db, 08.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai ziemā uzlabotu ielu caurlaides spēju un atvieglotu sniega tīrīšanas darbus, lielā daļā Rīgas centra ielu uzstādītas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmes.

Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi ieviesti, jo ielu malās novietoto transportlīdzekļu dēļ sniega tīrīšanas tehnika nespēj pienācīgi veikt ielu attīrīšanu no sniega un apstrādi ar pretslīdes materiāliem, informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans. Apstāšanās un stāvēšanas ierobežojumi arī ļauj netraucēti strādāt sniega izvešanas tehnikai. Sniega izvešana turpināsies vēl vairākas naktis, lielākoties izvedot sniegu no ielu malās esošajām pašvaldības maksas stāvvietu teritorijām.

Saskaņā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumu ziemas periodā ieviestie ierobežojumi ir spēkā līdz šā gada 1. aprīlim šādās Rīgas ielās:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzsākta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvniecība

, 09.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Rīgas mērs Jānis Birks un Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs kopā ar mediju pārstāvjiem apmeklēja Brīvības gatves un Juglas ielas krustojumu, lai iepazītos ar paredzētajiem būvdarbiem un satiksmes organizāciju divu līmeņu šķērsojuma izbūves laikā, informē rīgas domes Satiksmes departaments.

Sastrēgumu mazināšanai, iebraucot Rīgā no Vidzemes puses, šogad tiks uzsākta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķersojuma izbūve. Šī projekta realizācija tiek veikta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un tas ir viens no lielākajiem projektiem, kura būvniecību šogad paredzēts uzsākt. Divu līmeņu šķērsojuma izbūvi paredzēts pabeigt 2008.gada vasarā. Šobrīd jau ir uzsākta remontdarbu zonas sagatavošana.

Plānots, ka divu līmeņu šķērsojuma izbūves rezultātā satiksmes caurlaides spējas šajā satiksmes mezglā palielināsies trīs reizes.

Uzlabojumi sabiedriskā transporta kustībai:

Sabiedriskajam transportam no Silciema ielas līdz Juglas ielai vairs nebūs jāstāv sastrēgumā kopā ar pārējām automašīnām, jo šajā posmā tiks izbūvēta papildus atsevišķa sabiedriskā transporta josla, pie kuras tiks izbūvēta arī sabiedriskā transporta pieturvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā

, 13.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atbilstoši Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojumam, pašvaldības SIA Rīgas satiksme ir uzdots 18. novembrī no plkst. 13.30 līdz plkst. 16.00 pārkārtot sabiedriskā transporta satiksmi, informēja Rīgas dome.

Autobusi

1., 14., 16. un 826.maršruta autobusi no pilsētas centra kursēs no Abrenes ielas, tālāk pa Dzirnavu ielu, Satekles ielu, Marijas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Pērnavas ielu, Brīvības ielu, tālāk pa maršrutu; atpakaļ uz pilsētas centru – pa Brīvības ielu, Pērnavas ielu, Aleksandra Čaka ielu, Marijas ielu, Elizabetes ielu, Satekles ielu, Lāčplēša ielu, Abrenes ielu.

2., 24. un 24.a maršruta autobusi no Vecmīlgrāvja un Mangaļsalas kursēs līdz Raiņa bulvārim, tālāk pa Reimersa ielu, Kalpaka bulvāri un atpakaļ.

3.maršruta autobusi no Bolderājas kursēs pa maršrutu līdz Daugavgrīvas ielai, tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Aristida Briāna ielu, Tallinas ielu, Brīvības ielu un tālāk pa maršrutu. No Pļavniekiem kursēs pa maršrutu līdz Brīvības ielai, tālāk pa Brīvības ielu, Bruņinieku ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Daugavgrīvas ielu un tālāk pa maršrutu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēgs satiksmi Juglas ielas posmā

, 16.06.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar akciju sabiedrības A.C.B. iesniegumu par Brīvības gatves un Juglas ielas divlīmeņu šķērsojuma būvniecību ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka no 26. jūnija līdz 26. jūlijam tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Juglas ielā no Brīvības gatves līdz DUS Statoil.

Akciju sabiedrībai A.C.B. uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Juglas ielas slēgtajā posmā, transportlīdzekļu piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam, operatīvā transporta satiksmi un pagaidu pieturvietu izveidošanu jaunajā Juglas ielā (abos virzienos), Db.lv informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

SIA Rīgas satiksme uzdots no 26.jūnija līdz 30.augustam:

– organizēt 14. maršruta autobusu satiksmi no centra pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, jauno Juglas ielu, Juglas ielu un tālāk pa maršrutu;

– organizēt 14. maršruta autobusa satiksmi uz centru pa maršrutu līdz Juglas ielai, tālāk pa jauno Juglas ielu, Juglas ielu, Murjāņu ielu, Silciema ielu un tālāk pa maršrutu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Šovakar Juglā tiks atjaunota satiksme četrās joslās

, 20.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šovakar Juglā posmā no Baltezera ielas līdz tiltam pār Juglas ezera kanālu iebraukšanai Rīgā un izbraukšanai no tās atkal tiks atvērtas četras joslas, liecina sniegtā informācija medijiem.

Kopš 17. marta vakara satiksmei atvērts arī labais pagrieziens no Brīvības gatves uz Baltezera ielu.

No pirmdienas, 17. marta līdz šodienas vakaram Juglā, Brīvības gatvē, posmā no Baltezera ielas līdz tiltam pār Juglas ezera kanālu notiek īslaicīgas izmaiņas satiksmes organizācijā, jo sākušies Brīvības gatves labās puses būvdarbi šajā posmā, un tāpēc satiksme tiek novirzīta uz jaunizbūvēto brauktuvi Brīvības gatves kreisajā pusē (skatoties no pilsētas centra).

Rekonstrukciju Juglā paredzēts pabeigt 2008. gada vasarā. Tur tiek būvēts satiksmes tunelis zem Brīvības gatves, paaugstināts Brīvības gatves līmenis, izbūvēts pilnīgi jauns Juglas ielas pagarinājums no Pāles ielas līdz Brīvības gatvei, kā arī ierīkotas jaunas nobrauktuves un uzbrauktuves Brīvības gatvei. Būs arī vairāki gājēju tuneļi brauktuvju šķērsošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma ir apzinātas ielas, kur iespējams ierīkot sabiedriskā transporta joslas tā kustības uzlabošanai. Raksta pielikumā - shēmas!

Sabiedriskā transporta joslas ir būtiskas, lai sabiedriskajam transportam sniegtu iespēju apbraukt sastrēgumus un uzlabotos tā kustības ātrums, akcentē Satiksmes departaments.

Izvērtējot Rīgas centra ielu tīklu, satiksmes organizāciju un sabiedriskā transporta maršrutu izvietojumu, ir izstrādāti priekšlikumi izveidot sabiedriskā transporta joslas sekojošās ielās vai to posmos:

- Raiņa bulvārī;

- pār Zemitānu tiltu un Aleksandra Čaka ielas posmā līdz Ērgļu ielai;

- Brīvības gatves posmā no Mazās Biķernieku ielas līdz esošajai sabiedriskā transporta joslai;

- Brīvības gatves posmā no Cēsu ielas līdz Pērnavas ielai;

- Brīvības ielas posmā no Elizabetes ielas līdz Raiņa bulvārim;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākām ielām Rīgā piešķirs, mainīs vai likvidēs nosaukumus

Dienas Bizness, 07.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinot adresācijas sakārtošanu galvaspilsētā, šodien, 7.jūlijā Rīgas domes deputāti sēdē nolēma piešķirt, mainīt vai likvidēt vairāku ielu nosaukumus.

Par Nordeķu ielu pārdēvēs Lielezeres ielas posmu no Dzirciema ielas ziemeļu virzienā līdz Slokas ielai. Dārza ielas posmu no Jūrmalas gatves līdz adresei Dzirciema iela 23 pārdēvēs par Usmas ielu.

Savukārt Sēlpils ielas atzaru līdz Purva ielai pārsauks par Veco Sēlpils ielu.

Ielas posmam no Mārupes ielas līdz zemes vienībai, kas pašreiz atrodas Mārupes ielā 19, piešķirs Gardenes ielas nosaukumu.

Fridriha Candera ielas nosaukums piešķirts ielai bez nosaukuma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai, nosakot Fridriha Candera ielas novietni no Smārdes ielas līdz Lielirbes ielai. Ielu bez nosaukuma no Mežmalas ielas līdz Rikšotāju ielai sauks Platones iela, nosakot šīs ielas novietni no Nīkrāces ielas līdz Rikšotāju ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Satiksmes ierobežojumi sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem

, 10.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) iesniegumiem un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta iesniegumu irt sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka 11. novembrī Rīgā notiks: plkst.9.00 ekumēniskais dievkalpojums Doma baznīcā; plkst.11.00 vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos; plkst.13.00 Rīgas Garnizona vienību militārā parāde Brīvības pieminekļa laukumā; plkst.14.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija pie Rīgas pils; plkst.14.30 ziedu nolikšana un salūts pie Oskara Kalpaka pieminekļa; plkst.15.30 atceres pasākums Rīgas atbrīvotājiem Sudrabkalniņā; plkst.19.00 Goda sardzes svinīgā maiņas ceremonija un salūts pie Brīvības pieminekļa.

Rīgas dome informē, ka rīkojumā noteikts, ka 11.novembrī transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties un stāvēt (izņemot NBS transportlīdzekļus ar Rīgas Garnizona un Latvijas Republikas Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta speciālām caurlaidēm un diplomātiskos transportlīdzekļus):

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.00 11.Novembra krastmalas posmā no Bīskapa gātes līdz Poļu gātei;

– no plkst.7.00 līdz plkst.10.30 Herdera laukumā un ielas abās pusēs starp Herdera laukumu un Doma laukumu;

– no plkst.7.00 līdz plkst.15.00:

• autostāvvietā pie Rīgas Brāļu kapiem Varoņu ielā;

• autostāvvietā pie I Meža kapiem Aizsaules ielā;

– no plkst.7.00 līdz plkst.20.00:

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgā ierobežos satiksmi Brīvības gatvē pie Lielvārdes ielas

, 24.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar SIA Abagars iesniegumu par rekonstrukcijas darbiem Brīvības gatves un Lielvārdes ielas krustojumā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka tiks ierobežota transportlīdzekļu satiksme:

– no 29.septembra līdz 6.oktobrim Brīvības gatves un Lielvārdes ielas krustojumā;

– no 29.septembra līdz 12.oktobrim Brīvības gatves 200 metru garā posmā no Lielvārdes ielas, virzienā uz Juglu.

Transportlīdzekļu satiksmi Brīvības gatves un Lielvārdes ielas krustojumā un Brīvības gatvē var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

Pašvaldības SIA Rīgas satiksme uzdots no 29. septembra līdz 12. oktobrim:

– organizēt 16.maršruta trolejbusu satiksmi no Pļavniekiem pa maršrutu līdz Aizkraukles ielai un atpakaļ; no Šmerļa maršruts būs slēgts;

– nodrošināt informācijas izvietošanu pieturvietās par izmaiņām maršrutā;

– atļaut izmantot braukšanas kartes, kas iegādātas braukšanai 16. maršruta trolejbusos, braukšanai 4.maršruta trolejbusos un 1., 14., 21., 40.maršruta autobusos, Brīvības gatves posmā no Šmerļa ielas līdz Vairoga ielai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No svētdienas, 13. jūnija, automašīnu satiksmei var izmantot jauno Biķernieku ielas rotācijas apli Rīgā, informē Rīgas pilsētas domes Satiksmes departaments.

Autovadītāji varēs izmantot jauno rotācijas apli braukšanai no centra virzienā uz Garkalnes pagastu vai otrādi, turpinot ceļu taisni pa Biķernieku ielu. Vairs nebūs nepieciešams izmantot Kaivas ielu.

Taču pagaidām rotācijas aplim būs slēgti pieslēgumi Juglas ielai, jo turpināsies pieslēguma izbūve pie esošās Juglas ielas un Juglas ielas jaunā posma izbūve no Biķernieku ielas rotācijas apļa līdz Augusta Deglava ielas rotācijas aplim. Plānots, ka Juglas ielas pieslēgums jaunajam rotācijas aplim tiks izbūvēts līdz jūlija sākumam.

2009. gadā tika sākti būvdarbi jauna Juglas ielas posma izbūvei no Lubānas ielas līdz Biķernieku ielai. Tā izbūves laikā ir pārbūvēts arī Biķernieku ielas posms, tās krustojumā ar topošo Juglas ielu izbūvējot rotācijas apli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgā tiks izbūvēti vairāki jauni satiksmes infrastruktūras objekti

, 25.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Rīgā tiks pabeigta vairāku jaunu satiksmes infrastruktūras objektu būvniecība, kas ir būtiski pilsētas maģistrālo ielu tīkla pilnveidošanai un centra apvedceļu loka izveidei,- pirmdien notikušajā satiksmes konferencē Rīga krustcelēs informējis Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks Edgars Strods.

Šogad tiks pabeigta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvniecība, Austrumu maģistrāles posma no Gaujas ielas līdz Meža prospektam būvniecība, Augusta Deglava ielas būvniecība no Baltinavas ielas līdz Lubānas ielai ar rotācijas apli Kaivas ielas un Lubānas ielas krustojumā. Šie objekti ir būtiski pilsētas maģistrālo ielu tīkla pilnveidošanai un centra apvedceļu izveidei.

Turpinot Brīvības ielas pilnveidošanu satiksmes caurlaides spēju palielināšani, šogad pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma plānots paplašināt arī tiltu pār Juglu un uzsākt Brīvības ielas pieslēguma tiltam no Berģu puses paplašināšanu, izveidojot trīs braukšanas joslas katrā virzienā un novēršot pudeles kaklus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Slēgs satiksmi Juglas ielā

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar akciju sabiedrības Ceļu pārvalde iesniegumu par seguma atjaunošanas darbiem Juglas ielā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka 1. septembrī tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Juglas ielā:

- no plkst. 4.00 līdz plkst. 10.00 posmā no Brīvības gatves līdz Juglas ielas Nr. 2;

- no plkst. 4.00 līdz plkst. 22.00 posmā no Juglas ielas Nr. 2 līdz Juglas ielas Nr. 17.

Akciju sabiedrībai Ceļu pārvalde uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Juglas ielas slēgtajos posmos, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta satiksmi.

Transportlīdzekļu satiksmi Juglas ielā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

SIA Rīgas satiksme uzdots 1. septembrī:

- organizēt 14. maršruta autobusu satiksmi no centra pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, līdz Juglas ielai un tālāk pa maršrutu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Slēgs satiksmi Juglas ielas posmos

, 29.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar akciju sabiedrības "Ceļu pārvalde" iesniegumu par seguma atjaunošanas darbiem Juglas ielā ir sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā noteikts, ka 1. septembrī tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Juglas ielā:

- no plkst. 4.00 līdz plkst. 10.00 posmā no Brīvības gatves līdz Juglas ielas Nr. 2;

- no plkst. 4.00 līdz plkst. 22.00 posmā no Juglas ielas Nr. 2 līdz Juglas ielas Nr. 17.

Akciju sabiedrībai "Ceļu pārvalde" uzdots nodrošināt transportlīdzekļiem apbraucamo ceļu un ceļa zīmju izvietošanu, iedzīvotāju un uzņēmumu, kas atrodas Juglas ielas slēgtajos posmos, transporta piebraukšanu dzīves vietai vai uzņēmumam un operatīvā transporta satiksmi.

Transportlīdzekļu satiksmi Juglas ielā var atjaunot pirms rīkojumā minētā laika, ja darbi tiek pabeigti ātrāk.

SIA "Rīgas satiksme" uzdots 1. septembrī:

- organizēt 14. maršruta autobusu satiksmi no centra pa maršrutu līdz Silciema ielai, tālāk pa Silciema ielu, Murjāņu ielu, līdz Juglas ielai un tālāk pa maršrutu;

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Velosipēdu nomas tīklu Rīgā varētu veidot auto nomas uzņēmums Transporent

LETA, 18.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Auto nomas uzņēmums Transporent jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā, informēja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Transporent izsolē bija vienīgais pretendents un nomas tiesības uz deviņiem zemesgabaliem ieguva par 2175 latiem gadā.

Velosipēdu novietnēm izvēlēti zemesgabali, kur pērn atradās BalticBike nomas velosipēdu novietnes - pie Vaļņu ielas un Kaļķu ielas krustojuma, Vaļņu ielā pie tirdzniecības centra Galerija Centrs, pie Pulkveža Brieža ielas un Elizabetes ielas krustojuma, pie Tallinas ielas un Miera ielas krustojuma, kā arī Krišjāņa Valdemāra ielā un pie Mārupes ielas un Mazās Nometņu ielas krustojuma, pie Kalnciema ielas un Slokas ielas krustojuma, Dzirciema ielas un Jūrmalas gatves krustojuma, kā arī pie Lielvārdes ielas un Brīvības gatves krustojuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas auto nomas un līzinga pakalpojumu sniedzējs Sixt no šodienas Rīgā sācis iznomāt velosipēdus par 70 santīmiem pusstundā vietās, kur savulaik atradās BalticBike nomas velosipēdu novietnes. Savlaik BalticBike iznomāja velosipēdus par 70 santīmiem stundā.

Sixt vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems sarunā ar Nozare.lv atteicās minēt, cik lielas investīcijas ieguldītas šajā projektā, taču norādīja, ka nākamgad plānots velonomas piedāvājumu būtiski paplašināt. Patlaban velosipēdus var iznomāt 12 vietās, un kopumā šogad tiks piedāvāti 130 velosipēdi. Reģistrēties var, zvanot pa tālruni, kā arī izmantojot mobilo aplikāciju. Prezentācijas pasākumā ar aplikācijas palīdzību velosipēdu izdevās iznomāt aptuveni piecās minūtēs.

Transporent jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā. Transporent izsolē bija vienīgais pretendents un nomas tiesības uz deviņiem zemesgabaliem ieguva par 2175 latiem gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Stiprā lietus dēļ Rīgā kavējas sabiedriskā transporta kustība, informēja SIA Rīgas satiksme Informācijas centra vadītāja Liene Rumpane.

Apstājusies 6. un 11. tramvaja kustība, jo applūdušas sliedes to galapunktā Radio ielā, kā arī Matīsa un Tērbatas ielu krustojumā. 5. un 9. tramvajs apstājies, jo applūdušas sliedes Pētersalas ielā.

Trolejbusiem apstājusies kustība 19. un 24. maršrutā, jo applūdis Bauskas ielas viadukts. Kustība traucēta 17. un 23. trolejbusa kustība Nīcgales un Dzelzavas ielā. Autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem citos maršrutos kavējumi ir aptuveni 40 minūtes.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras Hidrometereoloģisko prognožu daļas vadītājs Jānis Vēveris pastāstīja, ka Rīgu sasniegusi atmosfēras fronte ar lieliem gubu mākoņiem un pērkonu, vēja ātrums bija 22 metri sekundē. Īsā laikā galvaspilsētā nolija 33 milimetri nokrišņu, kas ir gandrīz puse no mēneša normas – 88 mm.

Komentāri

Pievienot komentāru