Citas ziņas

Izveidots Medofa afērā cietušo saraksts

Inese Cirša, 05.02.2009

Jaunākais izdevums

Šodien publiskotās Bernarda Medofa «gadsimta afēras» izmeklēšanas

rezultāti ir šādi: 162 lappušu garš cietušo saraksts, gandrīz 13 tūkstoši vārdu un vismaz 50 miljardu ASV dolāru investoriem nodarītie zaudējumi, no kuriem atgūta niecīga daļa.

Bijušā biržas NASDAQ direktoru padomes priekšsēdētāja Bernarda Medofa izveidotā fonda Bernard L.Madoff Investment Securities, kas izrādījās lielākā finanšu piramīda pasaules vēsturē, dalībnieku vidū ir gan privātpersonas, tostarp daudz bagātnieku un slavenību, kā arī simti kompāniju, banku un labdarības fondu. Cietušo sarakstā ir bankas UBS, Bank of America, BNP Paribas un Citigroup, Banko Santander un pat Eiropas lielākā banka HSBC.

Sarakstā iekļuvis arī Stīvens Spīlbergs, beisbola leģenda Sendijs Koufakss, tādu korporāciju pārstāvji kā minētā Citi, Bank of America, kā arī Societe Generale.

Vērtspapīru tirgus neatkarīgais eksperts Harijs Markopoloss paziņojis, ka Medofs «neskādēja ne Krievijas mafijas, ne narkodīleru naudu». «Netīrais» bizness bija acīm redzams, viņš apgalvo. «Es ne reizi vien brīdināju ASV Vērtspapīru un biržu komisiju par to, kas patiesībā ir Medofa firma. Regulators nekādi nereaģēja uz maniem brīdinājumiem. Medofa kungs bija viens no varenākajiem cilvēkiem Volstrītā,» viņš saka.

Jāatgādina, ka finanšu piramīda tika atklāta pērn decembrī. Pēc varas iestāžu informācijas, Medofs atzīst, ka ir pazaudējis vairāk nekā 50 miljrdus dolāru investoru naudas. Medofa advokāti saka, ka viņš sadarbojas ar izmeklēšanu, lai palīdzētu identificēt aktīvus. Tajā pašā laikā Medofa fonda pārvaldnieks Irvins Pikards paziņoja, ka ir izdevies atgūt apmēram 950 miljonus ASV dolāru no kompānijas Bernard L.Madoff Investment Securities aktīvu pārdošanas. Visticamāk, tā ir galīgā summa, uzskata eksperti. Pārējā nauda ir vienkārši izkūpējusi gaisā akciju krituma dēļ biržā.

Pats Medofs pašreiz ir mājas arestā un gaida tiesu, bet pie lietas izmeklēšanas ir ķēries arī ASV Kongress.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofa radinieki: pret mums vēršas tikai uzvārda dēļ

Lelde Petrāne, 17.03.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bēdīgi slavenā Bernarda Medofa (Bernard Madoff) radinieki vēlas, lai tiktu atcelta pret viņiem vērstā 199 miljonus ASV dolāru vērtā prasība, vēsta CNN.

Šādi priekšlikumi saņemti no četriem Medofiem: no B. Medofa brāļa Pētera Medofa (Peter Madoff), viņa dēliem Endrjū un Marka Medofa (Andrew Madoff, Mark Madoff) un brāļameitas Šanas Medofas (Shana Madoff). Visi četri ieņēma augstākā līmeņa amatus kompānijā Bernard L. Madoff Investment Securities.

Tiesas dokumentos Medofu advokāti norāda, ka viņu klienti tiek nepamatoti vainoti tikai tāpēc, ka viņiem ir tāds pats uzvārds kā lielākās krāpniecības Volstrītas vēsturē izdarītājam. Piemēram, P. Medofa advokāti cenšas distancēt viņu no bēdīgi slavenā radinieka akcentējot: «Pēteris Medofs nav Bernards Medofs.» Savukārt dēlu advokāti noliedz, ka abi vīrieši zinājuši par tēva īstenoto krāpšanas shēmu vairāk nekā apkrāptie klienti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Otra lielākā ASV banka ignorējusi aizdomas par Bernardu Medofu

Lelde Petrāne, 04.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV bankas JPMorgan Chase & Co vadošie darbinieki cietuši klusu, klientam Bernardam Medofam īstenojot savu episko Ponzi shēmu, tādējādi cerot aizsargāt bankas investīcijas un turpināt sadarboties ar viņu, atsaucoties uz tiesā iesniegtu prasību, vēsta Reuters.

Irvings Pikards, tiesas iecelts pilnvarotais, kurš cenšas atgūt bijušo Medofa klientu naudu, šādas apsūdzības izteicis prasībā pret otru lielāko ASV banku. Ceturtdien publiskota rediģēta prasības versija.

«Lai arī daudzas finanšu institūcijas pieļāva Medofa īstenoto krāpšanu, JPMorgan Chase bija pašā šīs krāpniecības centrā, un līdzdalībniece tajā,» teikts prasībā, kas iesniegta ASV bankrota tiesā Manhetenā.

Tā pirmo reizi pierādot - Pikards uzskata, ka JPMorgan bijusi ieinteresēta uzturēt desmitiem gadu garumā ilgušās attiecības ar Medofu, kura krāpnieciskā shēma gaismā nāca 2008.gada 11.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiešsaistes izsolē, kurā tiks pārdots apcietinātā krāpnieka Bernarda Medofa pagraba saturs, cietušo labā cer iegūt līdz pat 21 tūkstotim ASV dolāru, vēsta guardian.co.uk.

Trešdien «zem āmura» nonākšot Medofa vīnu un citu alkoholisko dzērienu kolekcija, kurā ietilpst gan dārgi vīni, gan Smirnoff degvīns.

Ar tās palīdzību tiek cerēts iegūt no 15 tūkstošiem līdz 21 tūkstotim ASV dolāru. Ieņēmumi nonāks pie krāpšanas shēmas upuriem. Šī shēma, kā norāda izmeklētāji, palīdzējusi finansēt Medofa izšķērdīgo dzīvesveidu, kurā ietilpa dārgas automašīnas, laivas un nekustamie īpašumi.

Medofa vīnus konfiscējušas ASV amatpersonas, kas izsola atsavināto īpašumu par labu cietušajiem. Izsolē pagājušā gada novembrī, kur tika pārdotas Medofa mēbeles, apģērbs un citas personīgās lietas, tika iegūti aptuveni divi miljoni ASV dolāru. ASV amatpersonas arī paziņojušas, ka izsolē 4. jūnijā tiks pārdots Medofa bijušās savrupmājas Palmbīčā saturs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Saistībā ar Medofa shēmu no HSBC grib piedzīt 9 miljardus dolāru

Ritvars Bīders, 06.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernarda Medofa investīciju kompānijas likvidācijas procesā pilnvarotais Medofa shēmas upuru pārstāvis Irvings Pikards (Iriving Picard) iesniedzis tiesā prasību pret banku HSBC un tās partneriem, pieprasot 9 miljardus ASV dolāru kompensāciju par krāpšanu un pārkāpumiem 24 epizodēs, ziņo BBC.

I. Pikards norāda, ka HSBC balstījusi Medofa shēmu, izveidojot starptautisku fondu tīklu, tajā pat laikā apzinoties krāpšanas pazīmes šajos darījumos.

Ja HSBC atbilstoši reaģētu uz brīdinājumiem un skaidrām krāpšanas pazīmēm, Medofa shēma būtu sabrukusi jau vairākus gadus iepriekš, kā rezultātā tiktu paglābti vairāki miljardi dolāru un aiztaupītas ciešanas neskaitāmiem tagadējiem shēmas upuriem.

Db.lv jau vēstīja, ka I. Pikards vērsies tiesā arī pret Šveices banku UBS, cerot no tās piedzīt vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru. Tiek apgalvots, ka arī UBS centās piesegt krāpnieka Bernarda Medofa(Bernard Madof) Ponzi shēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skandalozā finansista Bernarda Medofa (Bernard Madoff) sieva Ruta Medofa (Ruth Madoff) no kādas bankas konta noņēmusi vairāk nekā 15 miljonus ASV dolāru tieši pirms vīram tika uzlikts mājas arests, ziņo BBC.

R. Medofa no bankas konta noņēma 10 miljonus ASV dolāru 2008. gada 10. decembrī. Tas ir tieši dienu pirms viņas vīra aresta. 5.5 miljonus dolāru viņa bija izņēmusi jau iepriekš – 2008. gada novembra beigās.

Šādu informāciju atklājuši ASV prokurori, kas nodarbojas ar B. Medofa lietu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV finanšu uzraudzības iestāde (Securities and Exchange Commission - SEC) uzsākusi izmeklēšanu pret ASV miljardieri seru Robertu Allenu Stenfordu (sir Robert Allen Stanford) par iespējamu plaša mēroga krāpniecību, kā rezultātā nodarīti daudzu miljardu zaudējumi.

Policija esot jau pārmeklējusi miljardiera firmu Hjūstonā, bet vairākas R. Stenforda uzticamības personas ir aizdomās turamo sarakstā. SEC iesniedzis prasību tiesā.

Šī jau būtu otrā šāda skandalozā lieta ASV, jo vēl dažus mēnešus atpakaļ tika uzsākta ASV finansista Bernarda Medofa gadsimta afēras izmeklēšana, kas ieguva milzīgu publicitāti visā pasaulē, bet dažādām finanšu institūcijām radīja 50 miljardus ASV dolāru zaudējumus. Tagad uzsāktā izmeklēšana pret Stenfordu esot arī saistīta ar Medofa afēru, ziņo Spiegel.de.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kārtējā apcietinātā krāpnieka Bernarda Medofa mantu izsolē, kas norisinājās Ņujorkā, iegūti vairāk nekā divi miljoni ASV dolāru, kurus saņems viņa upuri, ziņo Bloomberg. Suvenīru mednieki sacentušies gan par Medofa gultu, gan apaviem un pat apakšveļu.

13. novembrī pārdotas gandrīz 500 lietas, tostarp vairāk uzvalku, svīteru un apavu nekā viens cilvēks sava mūža laikā ir spējīgs novalkāt.

Piemēram, 35 gadus vecā Tallija Vienere, advokātu biroja Brown Rudnick LLP bijusī partnere, iztērējusi aptuveni 300 tūkstošus, ieskaitot 2250 ASV dolārus par Medofa gultu. Viņa stāstījusi, ka vēlējusies palīdzēt shēmotāja upuriem. «Gulta ir lielāka nekā mana dzīvojamā istaba,» viņa atzinusi. Sieviete arī izteikusi iespēju, ka viņa varētu uzmeklēt Medofa sievu Rutu un piedāvāt viņai šo gultu.

Dārgākā lieta, kas pārdota izsolē, bijis 10,5 karātu dimanta gredzens, kas pārdots par 550 tūkstošiem ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Medofa dēli, brālis un brāļameita tiks sūdzēti tiesā

, 28.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Blēža Bernarda Medofa (Bernard Madoff) divi dēli, viņa brālis un brāļameita tiks sūdzēti tiesā, prasot no viņiem 198 miljonus ASV dolāru, pilnvarotais, kurš nodarbojas ar B. Medofa firmas likvidāciju, pastāstījis CBS News.

Dēli Marks un Endrjū, brālis Pēteris un brāļameita Šana ieņēmuši augstus amatus viņa firmā, un viņiem būtu bijis jāzina par Ponzi shēmu, uzskata pilnvarotais Irvings Pikards (Irving Picard).

B. Medofa Ponzi shēma sabruka pagājušā gada decembrī. B. Medofs atzinās krāpšanā un viņam tika piespriests 150 gadus ilgs cietumsods.

Visi ģimenes locekļi iepriekš sacījuši, ka viņiem nekas nav bijis zināms par B. Medofa noziegumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krāpšanā apsūdzētais Bernards Medofs atklājis vairākus iepriekš nezināmu investīciju fondu vadītāju vārdus, kas līdzdarbojušies finanšu piramīdā, kuras rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, vēsta Reuters.

Advokāts Džozefs Kotčets (Joseph Cotchett) stāsta, ka daži no viņam zināmajiem B. Medofa organizētās finanšu piramīdas «celtniekiem» pagaidām nav saukti pie atbildības un atsevišķi investīciju fondu vadītāji pat nav turēti aizdomās par līdzdalību B. Medofa shēmā.

Dž. Kotčets, kam 1992. gadā izdevās panākt, ka investori atgūst 1.75 miljardus ASV dolāru pēc Lincoln Savings & Loan kraha, solījis tuvākā mēneša laikā iekļaut vairākus aizdomās turamos B. Medofa lietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā rajona tiesa nolēmusi, ka no finanšu piramīdas dibinātāja Bernarda Medofa (Bernard Madoff) būtu jākonfiscē vairāk nekā 170 miljardi ASV dolāru, ziņo lenta.ru.

Saskaņā ar datiem, 170 miljardi dolāru ir summa, kas varētu būt iesaistīta finanšu piramīdas krāpšanas shēmā. Šī summa nav saistīta ar ieguldītāju zaudējumiem no Medofa darbībām.

Jau vēstīts, ka izkrāptā naudas summa no Medofa izveidotās vērienīgās finanšu shēmas tika novērtēta daudz mazāka - 50 miljardu ASV dolāru apmērā.

Tāpat tiesa nolēmusi, ka Medofa sieva zaudēs 80 miljonus ASV dolāru.

Jau vēstīts, Medofs tika arestēts 2008.gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) māju Floridā, Palmbīčā izdevies pārdot par 5,65 miljoniem ASV dolāru, kas ir krietni mazāk nekā plānots, ziņo Bloomberg.

Īpašums pārdošanā tika izlikts 2009.gada septembrī, prasot 8,49 miljonus ASV dolāru. Sākot ar šā gada augustu, cena tika samazināta līdz 6,5 miljoniem ASV dolāru.

Šī māja ir pēdējā no trim Medofa mājām, ko ASV valdība pārdeva, lai atmaksātu naudu Medofa Ponzi shēmas upuriem. 813 kvadrātmetrus lielo māju Medofu ģimene iegādājās 1994.gadā par 3,8 miljoniem ASV dolāru. 2008.gadā tās aptuvenā vērtība bija 9,4 miljoni ASV dolāru.

13.novembrī Ņujorkā plānota vēl viena Medofa lietu izsole, kurā tiks pārdotas rotaslietas, māksla un senlietas.

Kā vēstīts, B. Medofs šobrīd federālajā cietumā Ziemeļkarolīnā izcieš 150 gadu cietumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pret Šveices banku UBS celta prasība tiesā, cerot no tās piedzīt vairāk nekā divus miljardus ASV dolāru. Tiek apgalvots, ka tā piesegusi krāpnieka Bernarda Medofa(Bernard Madof) Ponzi shēmu, kuras rezultātā klienti zaudēja miljardus, ziņo BBC.

Irvings Pikards (Irving Picard), kas strādā kā Medofa upuru pilnvarotais, vērsies pret UBS un dažādiem partneriem ASV bankrota tiesā.

Banka, kas nav sniegusi nekādus komentārus par apsūdzībām, esot guvusi peļņu no Medofa darbībām.

Kā vēstīts, Medofs šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu. Krāpnieks solīja augstu un stabilu peļņu, piesaistot lielus ieguldījumus no turīgām privātpersonām. Lai kompensētu zaudējumus cietušajiem, nesen izsolē tika pārdota pat Medofa apakšveļa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vērienīgākās finanšu piramīdas organizatoram Bernardam Medofam draud 150 gadi cietumā.

Ņujorkas biržas Nasdaq dibinātājs un bijušais vadītājs tiek apsūdzēts 11 kriminālpantos, tostarp krāpšanā ar vērtspapīriem un naudas atmazgāšanā.

Kā vēstī ziņu aģentūras, atsaucoties uz apsūdzētā advokātu, Medofs jau šodien var atzīt savu vainu. Savukārt prokuratūra ir atradusi jaunus pierādījumus, ka Medofa finanšu piramīda, kas tās dalībniekiem nesa 50 miljardus ASV dolāru lielus zaudējumus, darbojās vismaz no pagājuša gadsimta 80.gadiem. Bet valdība pieprasa konfiscēt visu naudu un īpašumus, kurus Medofs esot ieguvis nelikumīgā ceļā un kuri tiek vērtēti 170.8 mljrd. dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krievijas finanšu piramīdas MMM radītājs kritizē Medofu

Madara Fridrihsone, Db, 06.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savulaik lielākās Krievijas finanšu piramīdas MMM organizētājs Sergejs Mavrodi intervijā žurnālam The New Times visai kritiski izteicies par Bernarda Medofa izveidoto finanšu piramīdu, kuras sabrukšana investoriem visā pasaulē radījusi aptuveni 65 miljardus ASV dolāru lielus zaudējumus.

Finanšu piramīdu organizēšanā pieredzējušais S. Mavrodi apgalvo, ka finanšu piramīdas savā ziņā līdzinās velosipēdiem, proti, tikko tās apstājas, tās krīt.

Viņaprāt, B. Medofa lielākā kļūda bijusi tā, ka viņš nav paredzējis globālo finanšu krīzi un pēc tam viņam «uzdevuši nervi». «Viņš taču pat nebija nekā sagatavojies – neko nepasāka, nepārrakstīja aktīvus radiniekiem,» tā S. Mavrodi.

Pēc finanšu piramīdas MMM radītāja domām, finanšu piramīdas var uzskatīt par ekonomikas parazītiem. «Pirmkārt, ja reiz dabā pastāv parazīti, tad viņi, acīmredzot, ir vajadzīgi. Ja tos visus mēģinās iznīcināt, ekosistēma sabruks un vēl nav zināms, kas notiks,» tā S. Mavrodi, norādot, ka finanšu piramīdas, kas līdzīgas B. Medofa radītajai, pasaulē pastāv gadu desmitiem ilgi un, iespējams, nemaz nav tik sliktas, jo arī bankas nepastāv mūžīgi un to bankrota gadījumā investori cieš zaudējumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasaules banku darbību iedragā bijušā NASDAQ vadītāja izveidota krāpnieciska shēma

Žanete Hāka, Db, 15.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas lielas bankas cietušas no bijušā NASDAQ vadītāja un Volstrītas brokera, septiņdesmitgadīgā Bernarda Medofa investīciju kompānijas izveidotās finanšu piramīdas tipa krāpšanas shēmas, raksta News.ru. Kopējais shēmas apmērs ir 50 miljardi ASV dolāru.

The Financial Times raksta, ka viens no lielākajiem upuriem Lielbritānijā var būt HSBC, kura var zaudēt par līdz miljardam dolāru. Pēc The Wall Street Journal datiem, starp cietušajiem var būt arī viena no Francijas lielākajām bankām BNP Paribas un Japānas finanšu korporācija Nomura Holdings.

Medofs tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā un tajā pašā dienā atbrīvots pret 10 miljonu dolāru lielu drošības naudu. ASV amatpersonas šo lietu sāka pārbaudīt pēc Medofa izteikumiem, ka viņa darbība ir "vieni vienīgi meli".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bēdīgi slavenajam Volstrītas brokerim Bernardam Medofam vajadzētu pavadīt atlikušo mūža daļu ieslodzījumā, tāda ir ASV prasītāju pārliecība tiesas prāvā, kur B. Medofs tiek vainots lielākās un apjomīgākās krāpnieciskās shēmas veidošanā Volstrītas vēsturē.

Reuters raksta, ka tiesas spriedums 11 apsūdzībās, kurās viņš martā atzina sevi par vainīgu, bijušajām finansu magnātam tiks nolasīts pirmdien.

Tikmēr Medofa advokāts uzskata, ka finanšu shēmotāja nodarījumam atbilstošāks būtu 12 gadu cietumsods. Advokāts arī piebildis, ka lūdz nepieļaut linča tiesu, nododot B. Medofu apkrāpto atriebībai.

Tikmēr Medofs un viņa sieva Ruta laipni piekrituši pārdod trīs no viņu luksusa īpašumiem - 7 miljonu USD vērtos apartamentus un rezidenci Manhatenā, 11 miljonu vērto īpašumu Palmbīčā kā ari 3 miljonu USD vērto māju Ņujorkas Longailendā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkas dzīvoklī pašnāvību izdarījis viens no notiesātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) dēliem, atsaucoties uz ģimenes advokāta sniegto informāciju, ziņo BBC.

46 gadus vecais Marks Medofs atrasts pakāries Manhetenā sava tēva arestēšanas otrajā gadadienā. «Tā ir biesmīga un nevajadzīga traģēdija. Marks bija nevainīgs tēva milzīgā nozieguma upuris, kurš padevās divus gadus ilgam nemitīgam spiedienam, kuru radīja nepatiesas apsūdzības un netieši mājieni,» sacījis advokāts.

Gan Marks Medofs, gan viņa brālis Endrjū abi ir bijuši iesaistīti šīs lietas izmeklēšanā.

Jāatgādina - B. Medofs pagājušajā gadā atzinās, ka ar savu 65 miljardu ASV dolāru Ponzi shēmu apkrāpis tūkstošiem investoru. 72 gadus vecais krāpnieks šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušajam Nasdaq priekšsēdētājam Bernardam Medofam (Bernard Madoff) piespriests maksimālais sods - 150 gadi cietumā - par krāpniecības vadīšanu, kā rezultātā investori zaudēja 65 miljardus ASV dolāru, vēsta BBC.

Sprieduma, kas nozīmē, ka 71 gadu vecais B. Medofs atlikušo dzīvi pavadīs ieslodzījumā, pasludināšanai tiesas zālē sekoja atbalsta saucieni un applausi.

Tiesnesis norādījis, ka, piespriežot šādu sodu, viņš gribējis pavēstīt sabiedrībai, ka šādi noziegumi ir «ārkārtīgi ļauni».

Maksimālais sods B. Medofam piespriests visās 11 apsūdzībās par krāpniecību un naudas atmazgāšanu.

B. Medofam ir 10 dienas laika izlemt, vai viņš šo spriedumu pārsūdzēs.

Viņa sieva paziņojumā pēc sprieduma pasludināšanas rakstījusi, ka «cilvēks, kurš pastrādājis šo briesmīgo noziegumu, nav cilvēks, kuru esmu pazinusi visus šos gadus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Federālie prokurori atsavināšanai meklēs ne tikai paša Bernards Medofa īpašumus, bet arī īpašumus, kas ir uz viņa sievas Rutas Medofas (Ruth Madoff) vārda, rakstaNew York Times.

Šādu ziņojumu prokurori iesnieguši Manhetenas Federālajā tiesā pēc tam, kad B. Medofs atzina savu vainu vērienīgas finanšu shēmas izveidošanā, ar kuras palīdzību viņš izkrāpis līdzekļus aptuveni 65 miljardu ASV dolāru apjomā. Gandrīz visi īpašumi, kas nonākuši tiesas redzeslokā ir uz R. Medofas vārda

Starp īpašumiem, kurus prokurori mēģinās atsavināt ir Medofu mājokļi Manhetenā, Longailendā, Floridā un Francijā, kā arī priekšmetu, kas atrodas šo īpašumu teritorijās, ieskaitot četras laivas, četras automašīnas, sudrablietas un Steinway klavieres.

B. Medofam piespriests drošības līdzeklis apcietinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Baseinā atrasts miris tuvs Medofa draugs

, 26.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Floridas štatā savā peldbaseinā miris atrasts tuvs apcietinātā ASV krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) draugs, ziņo BBC.

Noslīkušais vīrietis ir 67 gadus vecais Džefrijs Pikovers (Jeffry Picower), kurš ciešās draudzības ar B. Medofu dēļ bija nonācis plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā.

Dž. Pikovera līķis atrasts viņa 33 miljonu ASV dolāru vērtajā Palmbīčas mājā. To atradusi viņa sieva un saimniecības vadītāja.

Dž. Pikoveram, kurš sevi dēvējis par filantropu, bijusi slikta veselība - viņš cietis no Parkinsona slimības.

Viņa sieva stāstījusi, ka viņš devies peldēt un miris atrasts pēc 15 minūtēm.

Juristi, kas strādā pie B. Medofa krāpnieciskās investīciju shēmas lietas, nesen apsūdzēja Dž. Pikoveru vismaz 7 miljardu dolāru saņemšanā no tās.

Savukārt Dž. Pikovera juridiskā komanda sacīja, ka tās klients ir upuris, nevis ieguvējs no B. Medofa shēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Krāpnieka Bernarda Medofa apakšveļa pārdota par 200 ASV dolāriem

Lelde Petrāne, 06.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apakšveļa, kas reiz piederēja apcietinātajam krāpniekam Bernardam Medofam, pārdota par 200 ASV dolāriem. Tā bijusi daļa no mantām no viņa savrupmājas, kas tika izsolītas, ziņo BBC.

Izsolē pārdotas arī mēbeles un mājsaimniecības preces, kurpes, golfa nūjas un mākslas darbi.

Izsolē kopumā iegūtie 400 tūkstoši ASV dolāru tiks novirzīti Medofa 65 miljardu ASV dolāru krāpšanas shēmas upuriem.

Kā vēstīts, Medofs šobrīd izcieš 150 gadu cietumsodu. Viņš tika notiesāts 2009.gadā.

Viņa Ponzi shēma, kas darbojās kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, ietaupījumus atņēma tūkstošiem ieguldītāju.

Saskaņā ar Miami Herald vēstīto 14 Medofa bokseršortu pāri, kas konfiscēti Palmbīčas savrupmājā, kopumā pārdoti par 200 ASV dolāriem.

«Viss notika aptuveni tā, kā gaidīts,» laikraksts citējis izsolītāja Boba Šīhana teikto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Nasdaq priekšsēdētaja Bernarda Medofa (Bernard Madoff), kuram par krāpniecības vadīšanu piesprieda 150 gadus cietumā, vasaras māja pārdota, ziņo Reuters.

Db.lv jau ziņoja, ka, lai spētu atmaksāt B. Medofa krāpnieciskās shēmas upuriem naudu, ASV Iekšējais ieņēmumu dienests izlika pārdošanā viņa 278 kvadrātmetrus lielo pludmales māju, par to prasot vismaz 8.75 miljonus USD.

ASV Iekšējā ieņēmumu dienesta pārstāvis Džozefs Gucione (Joseph Guccione) paziņoja, ka māja ir pārdota, bet jaunā īpašnieka vārdu un pārdošanas cenu, viņš neatklāja.

Reuters uzsver, ka šī māja izsolē bija divas nedēļas un šajā laikā savā īpašumā to vēlējās iegūt vairāki cilvēki.

Bez vasaras mājas izsolē izlikti arī pārēji B. Medofa īpašumi - Palmbīčas villa, penthouse Manhetenā, jahtas un automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Medofa darbinieks Lipkins atzinies dokumentu viltošanā un neesošu darbinieku nolīgšanā

Lelde Petrāne, 07.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā krāpnieka Bernarda Medofa (Bernard Madoff) par atalgojumu atbildīgais vadītājs Ēriks Lipkins (Eric Lipkin) Ņujorkas tiesai atzinis, ka «strādājis, lai maldinātu revidentus», vēsta BBC.

Lipkins atzinis savu vainu dokumentu viltošanā, viltus darbinieku pievienošanā atalgojuma sarakstam un melos, lai saņemtu aizdevumu.

Atzīšanās bija daļa no vienošanās, saskaņā ar kuru Lipkins sadarbosies ar ASV iestādēm, kas izmeklē Medofa vairāku miljardu dolāru Ponzi shēmu.

Ponzi shēmā sākotnējiem investoriem krāpnieciski tiek izmaksāta pelņa, izmantojot naudu, ko iemaksā citi investori.

Lipkins stāstījis, ka nosūtījis nepatiesus ziņojumus Depository Trust Co., kas saistīta ar vērtspapīru pirkšanu un pārdošanu.

«Es zināju, ka šie dokumenti ir nepatiesi, jo es pats tos radīju,» atzinis Lipkins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē vērienīgākās finanšu piramīdas organizators Bernards Medofs atzinis vainu visās vienpadsmit pret viņu izvirzītajās apsūdzībās, ziņo Associated Press.

Viņa atzīšanās nozīmē, ka viņam draud iepriekš izziņotais sods 150 gadi cietumā.

Db.lv jau vēstīja, ka B. Medofs tika arestēts pērn 12.decembrī un tiek vainots pasaules lielākās finanšu piramīdas izveidošanā. Zaudētāji šajā afērā ir galvenokārt lielas bankas, investīciju, labdarības un pensiju fondi, kā arī Eiropas aristokrātijas pārstāvji, daudzas pasaules slavenības. Pēc ekspertu vērtējuma, Medofa afērā cietušo cilvēku skaits visā pasaulē var sasniegt trīs miljonus. Pašreiz Medofs atrodas mājas arestā. Spriedums šajā lietā varētu tikt pasludināts pēc vairākiem mēnešiem.

Komentāri

Pievienot komentāru