Jaunākais izdevums

Vācu limuzīnu ražotāja Maybach jaudīgākajam eksemplāram ar 640 zirgspēku motoru ir dots nosaukums Zeppelin.

Maybach paredzējis izlaist tikai 100 Zeppelin eksemplāru un lielākais šī auto pielūgsmes objekts būs 640 ZS jaudīgais 12 cilindru motors, kura griezes moments aizstiepsies līdz galvu reibinošai 1000 ņūtonmetru atzīmei. Zeppelin izmantos pazīstamo Maybch 57 S vai pagarinātās versijas 62 S platformu. Lielākā atšķirība ir meklējma vēl izsmalcinātākā aprīkojuma klāstā, kurā varēs atrast speciāli Zeppelin modelim radītos 20 collu vieglmetāla diskus, augstas raudzes beige-black ādas salonu, īpašo šampanieša glāžu komplektu, kā arī trīs dažādus un ekskluzīvus Zeppelin parfīmus. Piemaksājot 4700 eiro (!) Zeppelin klienti var piepirkt klāt vēl divus, pēc cenas spriežot, vēl glaunākas smaržas. Maybach 57 Zeppelin cena būs nieka 483 140 eiro, bet pagarinātās versijas 62 S Zeppelin 563 108 eiro.

picturegallery.ee6c6540-4a5c-4839-8036-5e60bf6f027d

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parex bankas lepnie Maybach, kas pērn, sākoties bankas problēmām, tika pārdoti ārzonā noslēptai tikko dibinātai SIA Autobag, atkal mainījuši īpašniekus.

Pagājušās nedēļas beigās Vācijas luksusauto tirgotājs Tamsen pārdevis 2005. gada izlaiduma Maybach, ar kuru, spriežot pēc publiski pieejamās informācijas, Parex bankas vadīšanas laikā brauca tās bijušais valdes priekšsēdētājs Valērijs Kargins, kurš šo auto dēvējis par finanšu panākumu simbolu.

V. Kargina Maybach Latvijā jau nav kopš pavasara - martā tas noņemts no uzskaites, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) dati.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Luksus automašīnas iegāde ir tā vērta, ja jums rūp komforts un jaunākās tehnoloģijas.

Žurnāls Forbes ir apkopojis sarakstu ar desmit iemesliem, kāpēc būtu jāiegādājas luksus automašīna.

Drošība

Luksus automašīnās vienmēr ir padomāts, lai drošība būtu augstākajā līmenī. Šīs mašīnas arī testos uzrāda visaugstākos rādītājus.

Tālākpārdošanas cena

Iegādājoties jaunu luksus automašīnu un palietojot to gadu, vai divus, tām cena samazināsies mazāk nekā standartklases automašīnām.

Prestižs

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mercedes Indijā atkārtoti centīsies tirgot 800 tūkstošus vērto Maybach

Lelde Petrāne, 02.02.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas autoražotājs Mercedes Benz otrdien Indijā atkārtoti laidis klajā savu luksusa Maybach, cerot uz šajā valstī arvien pieaugošo bagātnieku skaitu, ziņo AFP.

Automašīna, kas var pārvietoties ar ātrumu 275 kilometri stundā, maksās 51 miljonu rūpiju jeb aptuveni 800 tūkstošus eiro.

«Tur ir klienti, kuri var atļauties šīs automašīnas nepārspējamo luksusu,» sacījis Mercedes Benz Indijas vienības vadītājs Pēteris Honegs. Viņš piebildis, ka kompānijas mērķauditorija ir tie Indijas iedzīvotāji, kuri var atļauties privātās lidmašīnas.

Kompānija, kas ir daļa no Daimler AG, pagājušajā gadā visā pasaulē pārdeva 200 Maybach automašīnas, un laidusi klajā divus modeļus Maybach 57 S un 62.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īpašnieku mainījušas 22 iepriekš a/s Parex banka piederošas galvenokārt luksusa klases automašīnas, kas nonākušas vairāku ārzonu kompāniju un Valērija Kargina dēla firmas rokās.Valstij gar degunu aiziet 22 auto Visu pārreģistrēto mašīnu turētājs joprojām ir Parex banka, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) informācija. Visas mašīnas pārreģistrētas šogad.

Db neizdevās saņemt Parex bankas atbildes par iemesliem auto pārreģistrācijai. Tā kā valstij, kļūstot par bankas kontrolpaketes turētāju, īpašumā nonāktu arī bankai piederošās mašīnas, nevar izslēgt, ka šis bijis mēģinājums pasargāt dārgos spēkratus. Apkopojot dažādu lietotu auto pārdošanas interneta portālu informāciju, var secināt, ka to spēkratu vērtība, kuras nesen mainījušas īpašnieku, mērāma 0.5 - 0.6 milj. Ls.

Db jau ziņoja (11.11.2008.), ka, visticamāk, neskartas paliks arī abu līdzšinējo bankas lielāko īpašnieku un vadītāju Valērija Kargina un Viktora Krasovicka dārgās villas Jūrmalā, jo juridiski tās pieder citiem. Abiem baņķieriem ar saviem īpašumiem ir jāgarantē valsts sniegtais atbalsts Parex bankas glābšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu autogigants Daimler AG ir noraidījis baumas par iespējamo luksuszīmola Maybach pārdošanu, vēsta Automotive news.

Baumas par Maybach pārdošanu izplatījis Ķīnas laikraksts Guangzhou Daily, kurš atsaucoties uz avotiem minējis, ka pašmāju bateriju ražotājs BYD Co. Ltd. varētu iegādāties vācu luksuszīmolu. Daimler AG amatpersonas reaģējot uz šādu publikāciju, strikti norādījusi, ka Maybach esot nozīmīgs produkts Daimler zīmolu portfelī, tādēļ nevarot būt nekādas runas par tā pārdošanu. Arī BYD vadītājs Vangs Čuanfu (Wang Chuanfu) norādījis, ka tās ir tikai tirgus spekulācijas un laikraksta fantāzijas, piebilstot, ka BYD nekad nav kontaktējies ar Daimler par Maybach pārdošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Parex banka: auto pārdoti līdzekļu taupīšanas nolūkā

, 19.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada sākumā Parex banka pieņēmusi finanšu līdzekļu taupīšanas programmu, kurā starp citiem pasākumiem nolemts samazināt arī bankas autoparku, banka informē medijiem izplatītā paziņojumā.

Šogad banka pārdevusi 60 automašīnas kopumā par 541.9 tūkst. Ls. Starp pārdotajiem spēkratiem ir arī divas Maybach automašīnas, kas pārdotas par kopējo summu 101.5 tūkst. Ls. Transportlīdzekļi pārdoti saskaņā ar aktīvu realizācijas procedūru, kas paredz auto novērtēšanu un potenciālo pircēju aptauju. Iespējamie Maybach pircēji aptaujāti arī Maskavā, Kijevā un Almati, informē banka.

Darījumu rezultātā banka ietaupīja vairāk nekā 20 tūkst. Ls, turklāt bankas bilancē nonāca skaidras naudas līdzekļi, tāpat uzņēmumam vairs nebija jāsedz šo spēkratu ekspluatācijas izdevumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Ātro kredītu izsniedzēju firmas Via SMS valdes loceklis vadīs jaunu akciju sabiedrību

Gunta Kursiša, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pagājušajā nedēļā otrs lielākais reģistrētais uzņēmums ir a/s Via Capital, kura vienīgais valdes loceklis ir viens no «ātro kredītu» firmas Via SMS Group vēsturiskajiem dalībniekiem un pašreizējais Via SMS group valdes loceklis uzņēmējs D. Šerstjukovs, liecina Uzņēmumu reģistra iknedēļas statistika.

A/s VIA Capital reģistrēta Audēju ielā 14-10, Rīgā, un tās valdē darbojas viena amatpersona – Deniss Šerstjukovs, kurš atrodams arī Via SMS Group vēsturisko dalībnieku sarakstā līdzās Viktora Krasovicka brāļa Fēliksa uzņēmumam, iepriekš vēstīja raidījums de facto. Tāpat D. Šerstjukovs piedalījās pagājušajās Rīgas domes vēlēšanās partijas Saskaņas centrs sastāvā.

Pagājušajā nedēļā reģistrētās a/s VIA Capital padomē darbojas padomes priekšsēdētāja Anna Lisenko, padomes priekšsēdētājas vietniece Jeļena Posohova un padomes loceklis Ronalds Gravnieks. Viņa vārds 2009. gadā izskanēja saistībā ar Parex bankai piederošo automašīnu Maybach pārdošanu. Neilgi pirms finanšu grūtībās nonākušo banku pārņēma valsts, par nelielu summu tika pārdotas bankas luksusa klases automašīnas Maybach. Spēkrati tika pārdoti ārzonā paslēptai firmai SIA Autobag, kurā kopš 2009. gada R. Gravnieks pilda valdes locekļa amata pienākumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināts ar foto - Krājbankas «māte» par noguldītāju naudu pirkusi luksusa auto un villu Nicā

Dienas Bizness, 22.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas banka Snoras savu klientu noguldītos līdzekļus izvēlējusies investēt samērā unikālā veidā: iegādājoties villu, kas vairāk izskatās pēc pils, Nicā Francijā, dzīvokļus Viļņas vecpilsētā, kā arī vairākas luksusa klases automašīnas.

Lietuvas portāls Delfi.lt, atsaucoties uz anonīmiem informācijas avotiem, vēsta, ka iepriekš minētie īpašumi nav reģistrēti uz Snoras bankas akcionāru vārdiem, bet gan pašu Snoras un bankas meitas uzņēmumiem, taču tajā pat laikā Snoras bankas vadība ar šiem īpašumiem rīkojas kā ar savējiem.

Viens no īpašumiem - villa Nicā, Francijā, kuras platība ir 572 m2, bankai izmaksājusi piecus miljonus eiro. Delfi.lt norāda, ka Snoras bankas nauda tērēta ne tikai paša īpašuma iegādei, bet arī luksusa mēbeļu, dārgu gleznu un citu šajā ēkā esošo lietu iegādei. Lietuvas portāls arī ziņo, ka bankai piederot arī lielas platības dzīvoklis Kijevā, Ukrainā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restorānu tīkls piedāvās jaunu koncepciju vietējā tirgū un būtiski aktivizējas Ķīnā, Ukrainā, Baltkrievijā un drīzumā Turcijā. Rīgu uzņēmums jau apguvis un nozīmīga paplašināšanās kompānijai gaidāma ārvalstu tirgos.

Jau šā gada jūnijā uzņēmums atklāja savu pirmo objektu Pekinā un tuvākā mēneša laikā šajā pilsētā iecerēts vērt durvis otram Double Coffee restorānam. Double Coffee Management Beijing Co. Ltd. valdes priekšsēdētājs Ēriks Teilāns plāno ik gadu atvērt četrus piecus restorānus, izveidojot lielu restorānu tīklu Pekinā un citās Ķīnas lielpilsētās, iepriekš ziņoja Ārlietu ministrija. Arī Db vairākkārt rakstīja par Ē. Teilāna vērienīgajiem plāniem Ķīnā.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Antonovu un Baranauski izsludina starptautiskajā meklēšanā

Dienas Bizness, 23.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas ģenerālprokurors Dariuss Valis (Darius Valys) parakstījis Eiropas Savienības orderi Snoras bankas akcionāra Vladimira Antonova un Snoras prezidenta Raimonda Baranauska apcietināšanai.

Abi baņķieri tiek turēti aizdomās par nelegālu īpašuma iegūšanu lielos apmēros, kā arī dokumentu viltošanu. Baranausks tiek turēts aizdomās arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un krāpšanos grāmatvedībā.

Baranauskis, pēc neoficiālas informācijas, šobrīd varētu atrasties Ukrainā, kur patlaban izdotajam orderim nav juridiskā spēka, savukārt par Antonovu nekādu ziņu nav. Zināms vien tas, ka Antonovs pēdējos pāris gadus pārsvarā uzturējies Lielbritānijā.

Kā vēstīts, Lietuvas Ģenerālprokuratūra, pēc informācijas saņemšanas no Lietuvas centrālās bankas par iespējamajiem pārkāpumiem komercbankā Snoras, sāka izmeklēšanu, kuras laikā konstatēts, ka Snoras bankā pazuduši aktīvi aptuveni miljards litu (vairāk nekā 200 miljonu latu) apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mercedes-Benz pārsteidz ar pārdošanas rekordu

Gunta Kursiša, 06.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas automašīnu ražotājs Daimler pērn pārdevis rekordlielu Mercedes-Benz automašīnu skaitu, kā arī uzstādījis pārdošanas rekordus Ķīnas, Indijas un Krievijas tirgū, vēsta BBC.

Mercedes-Benz pārdošanas apjomi 2011. gadā pieauguši par 8%, kopumā pārdodot vairāk nekā 1,260 miljonus automašīnu.

Ieskaitot tādas markas automašīnas kā Smart car un luksusa klases Maybach, Daimler kopumā pērn pārdevis 1,36 miljonus automašīnu. Kompānija pārdevusi rekordlielu skaitu automašīnu Ķīnas, Krievijas un Indijas tirgos.

Automašīnu piegādes ASV palielinājušās par 13%, sasniedzot 245 tūkstošus, bet Ķīnā pārdoti 193 tūkstoši automašīnu, kas ir par 31% vairāk Daimler ražoto automašīnu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Viņš norādīja, ka šodien ostas valdes sēdē tika saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdei 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Plašāku komentāru par šāda Loginova lēmuma iemesliem Gailītis gan nesniedza. Ar Loginovu pagaidām nav izdevies sazināties.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) norādīja, ka patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā. Komentārus viņš sniegšot pēc atgriešanās Rīga un apstākļu noskaidrošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Dārgākie luksus auto, ko pērn atļāvušies Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli Db, 02.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vieglais automobilis, kura vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa pārsniedz 50 tūkstošus eiro, - ja neskaita dažus izņēmumus, šāda ir uz likumu balstīta Valsts ieņēmumu dienesta atbilde uz jautājumu, kas Latvijā skaitās reprezentatīvs jeb luksus auto.

DB jau tradicionāli apkopo Ceļu satiksmes drošības direkcijas datus par 25 dārgākajiem luksus klases automobiļiem, ko pērn savām vai savu saimnieku vajadzībām iegādājušies Latvijas uzņēmumi. To vidū ir gan 2016. gada izlaiduma Bentley, gan 2016. gada izlaiduma Porsche 911 Turbo, gan 2016. gada izlaiduma BMW 640D xDrive u.c.

Tā, piemēram, metāllūžņu uzņēmuma SIA Tolmets pirkums ir eksplozīvi ātrs, iespaidīgi elegants, komfortabls luksusa apvidus auto, kas neliks vilties arī bezceļa apstākļos un iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu.

Savukārt, viena no Latvijas bankām iegādājusies 2016. gada izlaiduma Mercedes Benz S600 Maybach. Nezinātājs satiksmē pat neatšķirs Maybach versiju no standarta Mercedes-Benz S-klases, līdz ar to šo limuzīnu labprātāk izvēlēsies tie, kuri nevēlas būt pārāk pamanāmi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesu Laura Lapiņa un Solvita Lazdāne sākušas ar aromātiskiem telpu dekoriem un gaisa atsvaidzinātājiem Kaza, bet nākotnē iecerējušas izstrādāt arī aromātus pasākumiem, piemēram, kāzām

«Mums abām ir mazi bērni, tāpēc gribējās atrast nodarbošanos, ko varētu darīt kopā ar viņiem. Līdz ar to mums dzima ideja darīt kaut ko pašām, lai varētu kontrolēt savu laiku un lai tas būtu kaut kas pietiekami veselīgs, kas nekaitētu mūsu bērniem,» stāsta Laura Lapiņa, telpu dekoru un gaisa atsvaidzinātāju zīmola Kaza idejas līdzautore. Viņas biznesa partnere Solvita Lazdāne jau iepriekš bija aizrāvusies ar ēteriskajām eļļām. Smaržu pasaulē tradicionāli lielu uzmanību pievērš parfīmiem, ar ko iesmaržojas sievietes, bet viņām šķita, ka pārāk maz uzmanības tiek pievērsts mājas un jo īpaši darba videi, kur cilvēki pavada daudz laika. Tāpēc viņām dzima ideja piedāvāt aromātiskas lietas mājas iesmaržināšanai. Kaza produkti izgatavoti no ēteriskajām eļļām un vīnogu kauliņu eļļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nule kā tirdzniecībā Latvijā ir nonācis jaunākās paaudzes Mazda 3 hečbeks un sedans, savukārt karstasinīgāko modifikāciju Mazda 3 MPS varam gaidīt rudenī.

Mazda 3 ir viens no galvenajiem Mazda maizes devējiem — līdz šim saražoto pirmās paaudzes Mazda3 automašīnu skaits pārsniedz divus miljonus.

Jaunā modeļa dizains ir kļuvis maķenīt drosmīgāks un dinamiskāks. Mazda 3 dzinēju klāstā ir divi benzīna un trīs dīzeļdzinēji. Jaudīgākais divu litru 151 ZS jaudīgais benzīna dzinējs ir pieejams ar sešu pārnesumu manuālo transmisiju vai piecu pārnesumu automātisko transmisiju. Jāpiebilst, ka divu litru benzīna versija, kura ieradīsies vasaras viducī varēs palielīties ar moderno i-stop sistēmu.

Modernā divu litru DISI (Direct Injection Spark Ignition) dzinēja un i-stop tehnoloģiju mijiedarbības rezultātā tiek samazināts jaunā modeļa degvielas patēriņš pilsētas ciklā par aptuveni 12%, kas ir mazāks nekā tagadējai Mazda3, kura tiek pārdota Eiropas tirgū. Ar solīdām dinamiskajām īpašībām un teicamiem degvielas ekonomijas rādītājiem Mazda3 ar i-stop ir īpašs, videi draudzīgs auto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Latvijas uzņēmumiem, startējot Ķīnas, tirgū jākooperējas un jāpiedāvā nišas produkti

Žanete Hāka, 03.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas uzņēmumiem, kas vēlas startēt Ķīnas tirgū, ir jābūt atvērtiem kooperācijai, jāspēj izstrādāt savs piedāvājums tieši Ķīnas tirgum un jāorientējas uz ekskluzīviem un nišas produktiem. Savukārt, lai spētu piesaistīt Ķīnas investīcijas.

Latvijai jāspēj piedāvāt integrētus projektus un loģistikas risinājumus, kas būtu izdevīgi kravu plūsmas nodrošināšanai starp Ķīnu un Eiropas valstīm, liecina starptautiskās biznesa konsultāciju kompānijas KPMG un LIAA veiktais pētījums par Latvijas un Ķīnas biznesa partnerības potenciālu (Latvija kā Ķīnas biznesa partneris).

Edgars Voļskis, direktors KPMG konsultāciju pakalpojumu nodaļā Baltijas valstīs un Baltkrievijā: “Ķīna ir ļoti liels tirgus, tāpēc Latvijas uzņēmumiem, kas pārsvarā ir mazi vai vidēji, nav jācenšas startēt uzreiz visas Ķīnas mērogā. Ir jāatrod uzticams sadarbības partneris uz vietas, sava niša, kurā startēt, un jāizveido savs piedāvājums tieši ķīniešu mērķauditorijai. Ķīnas iedzīvotāju labklājība palielinās, un pieaug arī pieprasījums pēc ekskluzīviem izstrādājumiem un luksusa precēm, kā arī eko produktiem. Savukārt mūsu uzņēmējiem ir jāiemācas kooperēties gan loģistikas, gan produkcijas daudzuma nodrošināšanas jomā, lai spētu piedāvāt apjomus, kas apmierinātu Ķīnas mazpilsētas ar vienu līdz trim miljoniem iedzīvotāju.”

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mercedes-Benz pārstāvja Latvijā peļņa sarukusi par 42%

Gunta Kursiša, 20.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Domenikss, Daimler Mercedes-Benz un Mitsubishi Fuso Canter ģenerālpārstāve Latvijā, pērn apgrozīja 26,1 milj. Ls, savukārt uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 473,7 tūkst. Ls, liecina Lursoft dati.

Salīdzinot ar 2011. gadu, pērn uzņēmuma peļņa samazinājusies par 42,9%. Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā saglabājies aizpērnā gada līmenī. To palīdzēja nodrošināt tas, ka aizvadītajā gadā SIA Domenikss turpināja piedalīties vairākos valsts un pašvaldību konkursos, tāpat apgrozījumu 2011. gada līmenī nodrošināja arī pieprasījuma pieaugums atsevišķos segmentos.

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2012. gadā pieprasījuma pieaugums parādījies arī segmentos, kuri saistīti ar eksporta preču un pakalpojumu sniegšanu, kas radījis ievērojamu kravas automobiļu tirdzniecības pieaugumu. Pieprasījumu pēc vieglajām automašīnām radījusi finanšu institūciju aktivizēšanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latkovkis prasa Feiferim skaidrot darījumu ar Parex automašīnām

, 19.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Jaunais laiks (JL) Saeimas frakcijas deputāts Ainars Latkovkis nosūtījis vēstuli akciju sabiedrības Parex banka valdes priekšsēdētājam Inesim Feiferim, prasot skaidrot situāciju ar bankai piederošo automašīnu pārrakstīšanu un iespējamu otrreizēju iznomāšanu.

Publiski izskanējusi informācija, ka neilgi pirms AS Parex banka īpašnieku maiņas, 22 Parex bankai piederošas automašīnas pārrakstītas uz dažādu ārzonas kompāniju un Valērija Kargina dēla uzņēmuma vārda. Latkovskis aicina Feiferi sniegt informāciju par to, vai akciju sabiedrība Parex banka turpina maksāt par šo automašīnu izmantošanu un cik latu mēnesī bankai šīs automašīnas izmaksā.

"Grūtībās nonākušai bankai nav jāizšķiež nauda luksus klases automašīnu nomai. Taču ziņa, ka ekskluzīvie citiem uzņēmumiem pārrakstītie Maybach automobīļi, iespējams, tiek nomāti, rada bažas par krāpniecību," norāda Latkovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11. Rīgas Starptautiskajā autošovā Ķīpsalā no 29. aprīļa līdz 2. maijam varēšot sastapt Lietuvā radīto tūninga eksemplāru AG Excalibur.

AG Excalibur ir veidots uz Mercedes CL 500 bāzes un ir pārvērsts līdz nepazīšanai. Automobilis ir radīts kaimiņos Lietuvā, Kauņā.

Tās īpašnieks un dizaina autors Audronis Gestauts (Audronis Gestautas) ideju par superautomobili ir ne tikai izsapņojis, bet arī realizējis dzīvē, strādājot pie projekta deviņus mēnešus pa 12 stundām dienā sešas dienas nedēļā. Supermobilim ir izmantoti Infinity FX sērijas lukturi un Hella aizmugurējie lukturi. Savukārt neparastie izpūtēja uzgaļi un dekoratīvā radiatora reste, kas atgādina Maybach Exelero, emblēma ar iniciāļiem ir paša Audroņa Gestauta darinājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Dārgākie luksusa auto, ko pērn atļāvušies Latvijas uzņēmēji

Lato Lapsa, Kristīne Bormane, pietiek.com, speciāli DB, 31.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#DB jau tradicionāli ir apkopojis Ceļu satiksmes drošības direkcijas datus par 25 dārgākajiem luksusa klases automobiļiem, ko pērn savām vai savu saimnieku vajadzībām iegādājušies Latvijas uzņēmumi.

DB jau tradicionāli ir apkopojis Ceļu satiksmes drošības direkcijas datus par 25 dārgākajiem luksusa klases automobiļiem, ko pērn savām vai savu saimnieku vajadzībām iegādājušies Latvijas uzņēmumi

Kopējie dati par pagājušā gada reālo luksusauto tirgu tiks publicēti pēcāk. Vieglā automašīna, kuras vērtība bez pievienotās vērtības nodokļa pārsniedz 50 tūkstošus eiro (ja neskaita dažus izņēmumus), – šāda joprojām ir uz likuma normām balstīta Valsts ieņēmumu dienesta atbilde uz jautājumu, kas Latvijā skaitās reprezentatīvs jeb luksusa auto.

Topa pirmajā pozīcijā - SIA Old M 2017. gada izlaiduma Bentley Bentayga (cena no 300 000 eiro). Tā jaunais īpašnieks caur SIA Old M ir savulaik ar ātrās medicīniskās palīdzības «biznesu » pazīstamais uzņēmējs Adigjozals Mamedovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu luksusauto ražotājs Bentley jau ir saņēmis vairāk nekā 100 klientu pasūtījumi, kuri vēlētos iegādāties jauno britu aristokrātu Bentley Mulsanne. Atgādināsim, ka Mulsanne ar lieliem panākumiem nule kā debitēja Frankfurtes autoizstādē.

Ekspertu un klientu atsauksmes par jauno britu luksuslimuzīnu bijušas necerēti pozitīvas, sagādājot Bentley iespadīgu pasūtījumu žūksni un skaidru vīziju, ka Arnage modelim ir sagatavots ļoti daudzsološs pēcnācējs. Britu aristokrāta garums sasniegs 5.55 metrus jeb par 16 centimetriem vairāk nekā Arnage. Starp citu, elitārākais Bentley limuzīns, kurš vairākus gadu desmitus izmantoja kolēģa, un tagad jau niknākā konkurenta Rolls Royce platformu ir pagātne, jo Mulsanne ir būvēts uz jaunas Volkswagen/Bentley iztrādātas platformas.

Mulsanne ir tipisks britu aristokrātijas limuzīns, kurā var nojaust acīmredzamu saikni ar hierarhijas kāpnēs zemāk stāvošo Bentley Continental Flying Spur limuzīnu. Spēka agregāta funkcijas pildīs 500 ZS jaudīgais 6.75 litru V8 turbomotors, kuram klāt tiek piekomandēta astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aston Martin Lagonda ir grezns konceptauto, kas radīts par godu Lagonda autobūves kompānijas 100 gadu jubilejai un pirmo reizi izstādīts šī gada Ženēvas auto izstādē.

Lagonda ir viena no vecākajām britu autobūves kompānijām, ko tagad cenšas atreanimēt, gluži tāpat kā savulaik Mercedes atcerējās par Maybach. Par Lagondas tālāko virzību pagaidām vēl ir grūti spriest, vien zināms ir tas, ka kompānija apņēmīgi cenšas izmantot visas modernās tehnoloģijas, ieskaitot arī mūsdienīgus dzinējus. Aston Martin Lagonda nesmādēšot ne parastos benzīna, ne dīzeļdzinējus, tostarp aktīvi tikšot izmantoti modernie FlexFuel dzinēji.

Vispirms lielas cerības ar Lagonda vārda renesansi tiek saistīts ar Krieviju, Tuvajiem Austrumiem, Dienvidameriku, Indiju un Ķīnu. "Lagonda ir nākotnes luksusauto," saka Aston Martin Lagonda šefs Ulrihs Bezs (Dr. Ulrich Bez).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rūjienas saldējumu reģistrē kā SIA

, 03.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Komercreģistrā reģistrēts SIA Rūjienas saldējums ar pamatkapitālu 356.6 tūkstoši Ls.

Kā informē uzņēmuma pārstāve Lija Ozoliņa, galvenais uzņēmuma dibināšanas mērķis ir nostiprināt un celt Rūjienas saldējuma kā atsevišķa uzņēmuma vērtību, nodalot darbības veidus - piena pārstrādi un saldējuma ražošanu, kā arī lai precīzāk identificētu konkrētus brendus – Valmieras piens un Rūjienas saldējums. Jaundibinātais uzņēmums ir a/s Valmieras piens meitas uzņēmums. L. Ozoliņa atgādina, ka šāda prakse ir vispārpieņemta pasaulē, piemēram – Mercedes-Benz un Maybach, Swedbank un Hansa Līzings, General Electric un GE Money, kā arī daudzi citi. Ārvalstu investoru piesaiste uzņēmumam nav plānota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācu autoražotājs Daimler plāno atlaist 1000 darbinieku, vēsta Automobilwoche

Daimler grupā, kas ietver Mercedes, Smart un Maybach markas, tagad Vācijā tiks nodarbināti aptuveni 45.000 cilvēku. Daimler vadītājs Dīters Zetče (Dieter Zetsche) neizslēdz iespēju, ka kompānijas restrukturizācijas rezultātā darbinieku skaits tikšots samazināts arī nākamajā gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu luksusauto ražotāja Bentley jaunākais un prestižākais limuzīns Bentley Mulsanne maksās, sākot no 243 tūkst. eiro. (bez nodokļiem)

Tas nozīmē, ka Bentley aristokrātiskais limuzīns būs acīmredzami izdevīgāks pirkums, jo sīkstākie konkurenti - Maybach 57 vai Rolls Royce Phantom maksā aptuveni 400 tūkst. eiro. Atgādināsim, ka Mulsanne motortelpā atradīsies 505 ZS jaudīgais 6.75 litru V8 turbomotors, kuram klāt tiek piekomandēta astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Tam visam klāt nāk keramiskās bremzes, adaptīvā pneimopiekare u.c. ekstras. Aristokrātiskajā greznumlietu sarakstā pircēji varēs izraudzīties kādu no 114 iespējamiem virsbūves krāsojuma toņiem, 21 dažādas krāsas tepiķīšiem un 24 dažādu veidu ādas paraugiem. Paredzams, ka jaunais limuzīns tirdzniecībā parādīsies nākamā gada vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru