Jaunākais izdevums

Pēc Thai Airways lidmašīnas nesenās avārijas Bangkokas Suvarnabhumi lidostā daudziem neatbildēts palika jautājums par aizkrāsotajiem logo uz lidaparāta, un šis solis plaši apspriests arī sociālajos medijos.

Jāatgādina, ka pēc nosēšanās Bangkokā Airbus A330-300, kas bija ceļā no Ķīnas, radās šasijas traucējums, kas izraisīja lidaparāta slīdēšanu. Nosēšanās laikā gan neviens pasažieris ievainojumus neguva, bet 13 guva nelielas traumas evakuācijas laikā un tika nogādāti slimnīcā.

Pēc negadījuma darbinieki, izmantojot celtni, ar melnu krāsu žigli aizkrāsoja Thai Airways logo gan uz lidmašīnas «astes», gan citviet.

Saskaņā ar aviokompānijas pārstāvja sākotnēji sniegto informāciju tas bijis krīzes komunikācijas solis, kuru rekomendējusi Star Alliance (pasaulē lielākā aviokompāniju alianse, kuras galvenā mītne atrodas Frankfurtē pie Mainas), kuras biedre ir arī

Thai Airways. Šādas rīcības mērķis bijis aizsargāt aviokompānijas tēlu.

Taču Star Alliance steidzās noliegt šos apgalvojumus. «Star Alliance krīzes komunikācijas politika neparedz logo aizsegšanu,» CNN pavēstījis aviosabiedrību grupas pārstāvis Markuss Ruedigers.

Thai Airways vēlāk nāca klajā ar paziņojumu, kurā «precizē» savu politiku, atzīstot, ka rīkojusies pēc savas iniciatīvas.

Spriežot pēc uzmanības - pat izsmiekla, kādu Thai Airways šajā gadījumā piesaistījusi, centieniem aizsargāt aviokompānijas tēlu šoreiz bijis pretējs, neparedzēts efekts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

papildināta - Kašmiras krīzes dēļ atcelti avioreisi starp Eiropu un Taizemi

Laura Mazbērziņa/LETA, 28.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar Pakistānas lēmumu slēgt savu gaisu telpu pēc saspīlējuma eskalācijas ar Indiju Kašmiras dēļ atcelti daudzi reisi starp Eiropu un Taizemi, kā rezultātā iestrēguši tūkstošiem atpūtnieku.

Aviokompānija Thai Airways paziņoja, ka trešdienas vakarā un ceturtdienas rītā atcelti visi reisi uz no no Eiropas līdz tiks atrasts jauns maršruts, un par reisu atcelšanu un pārkārtošanu ziņo arī citas aviokompānijas. Domājams, ka tiks ietekmēti reisu grafiki arī citās Dienvidaustrumu Āzijas lidostās.

Taizemes galvaspilsētā Bangkokā iestrēguši tūkstošiem atpūtnieku. Thai Airways pavēstīja, ka atcelti 27 reisi, galvenokārt Eiropas maršrutos, kas ietekmējis 5000 pasažieru. «4000 ir no Eiropas reisiem un 700 līdz 800 ir no Pakistāna reisiem,» pavēstīja Thai Airways preses pārstāve. «Mēs gaidām atļauju lidot pāri citām valstīm. Šobrīd mēs kontaktējamies ar Ķīnu.» Irāna noraidījusi lūgumu lidot pāri tās teritorijai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nosēžoties Bangkokas galvenajā starptautiskajā lidostā, avarējusi Thai Airways lidmašīna, ievainojot 14 cilvēkus, ziņo BBC.

Airbus A330-300 bija ceļā no Ķīnas uz Suvarnabhumi lidostu.

Saskaņā ar Thai Airways sniegto informāciju problēmas radušās lidmašīnas šasijai, kas izraisījis lidmašīnas slīdēšanu. Pasažieri evakuēti, izmantojot ārkārtas izejas.

Sākta negadījuma izmeklēšana.

Lidmašīnā atradušies 288 pasažieri un 14 apkalpes locekļi. 14 ievainotie cilvēki nogādāti slimnīcā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā lidostā Rīga līdz ar vasaras lidojumu saraksta ieviešanu (no 29.marta) darbu sāks trīs jaunas aviokompānijas - atgriezīsies SAS, darbu uzsāks Ukraine International Airlines un Swiss International Air Lines, informē VAS Starptautiskā lidosta «Rīga» Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Star Alliance dalībniece SAS lidojumus no Stokholmas uz starptautisko lidostu Rīga uzsāks 29.martā, veicot 18 reisus nedēļā.

Ukraine International Airlines pirmais reiss no Kijevas uz Rīgu arī tiks veikts 29.martā, nodrošinot septiņus lidojumus nedēļā.

Savukārt Swiss International Air Lines, arī Star Alliance dalībniece, reisus no Cīrihes uz Rīgu sāks izpildīt 31.martā un abas pilsētas savienos trīs reizes nedēļā.

Lidostā atzēmā, ka nacionālā aviosabiedrība airBaltic vasaras sezonā atklās piecus jaunus galamērķus – uz Alborgu, Dubrovnikiem, Rodas salu, Salonikiem un Pizu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Foto: Ar tiešajiem reisiem no Rīgas uz Stokholmu Latvijas tirgū atgriežas SAS

Dienas Bizness, 30.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar vasaras sezonu, Latvijas tirgū ar tiešajiem reisiem no Rīgas uz Stokholmu atgriežas Scandinavian Airlines SAS, piedāvājot starp šīm divām pilsētām līdz 18 reisiem nedēļā: trīs reisus darba dienās un līdz diviem izejošajiem reisiem brīvdienās, informē SAS reģionālā vadītāja Baltijas valstīs Rūta Juciene.

Pirmā SAS lidmašīna pacēlās no Rīgas Starptautiskās lidostas ceļā uz Stokholmas Arlandas lidostu svētdien, 29.martā.

«Tiešā reisa atklāšana no Rīgas uz Stokholmu atzīmē SAS atgriešanos Latvijas tirgū: pirmā SAS lidmašīna pacēlās no Rīgas lidostas 1990.gadā, bet 2008.gadā aviokompānija pārtrauca tiešos reisus nelabvēlīgo ekonomisko apstākļu dēļ. Kopš šī laika uzņēmējdarbības attīstība starp Zviedriju un Latviju ir uzrādījusi pozitīvu attīstības tendenci un veicinājusi pieprasījumu pēc darījumu ceļojumiem starp abām galvaspilsētām. Reaģējot uz klientu vajadzībām, SAS pieņēma stratēģisku lēmumu atsākt vasarā tiešos lidojumus starp Rīgu un Stokholmu», uzsver R. Juciene.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aegean Airlines, Grieķijas lielākā lidsabiedrība un globālās aviosabiedrību alianses Star Alliance dalībniece, paziņojusi par jauna reisa Rīga – Atēnas atklāšanu 2016. gada vasaras sezonā.

Veicot lidojumus maršrutā Rīga – Atēnas svētdienās, periodā no 2016. gada 26. jūnija līdz 25. septembrim, lidsabiedrība nodrošinās pasažieriem gan tiešo lidojumu uz Grieķijas galvaspilsētu, gan tālākus savienojumus ar galamērķiem Grieķijas salās un kontinentālajā Grieķijā. Papildu iekšzemes savienojumiem, reiss Rīga – Atēnas dos pasažieriem iespēju ceļot tālāk uz Grieķijas kaimiņvalstīm Balkānos, uz Turciju, kā arī uz pilsētām Vidējos Austrumos.

Reisi tiks veikti ar 174-vietīgu Airbus A320 gaisa kuģi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lufthansa vadītājs izsaka interesi par SAS

Lelde Petrāne, 27.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lufthansa vadītājs Kristofs Francs (Christoph Franz) ceturtdien izteicies, ka, iespējams, tiks apsvērta iespēja izteikt Skandināvijas aviokompānijas SAS iegādes piedāvājumu, vēsta thelocal.se.

«Vadītājs Rikards Gustafsons patiešām ir izdarījis iespaidīgu darbu,» viņš sacījis. «Tas nozīmē, ka mēs, iespējams, varētu atkārtoti izvērtēt, vai apvienošanās varētu būt iespējama,» piebildis K. Francs.

Lufthansa jau sen uzskatīta par galveno pretendenti šīs aviokompānijas iegādei.

Francs gan nav atklājis, vai Lufthansa sākusi sarunas ar trīs Skandināvijas valstīm (Zviedriju, Dāniju un Norvēģiju), kas kopā kontrolē 50 procentus no uzņēmuma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Lidsabiedrība Brussels Airlines iekļauj Rīgu savā Eiropas maršrutu tīklā

Lelde Petrāne, 20.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad oktobra beigās lidsabiedrība Brussels Airlines uzsāks lidojumus no Rīgas uz Briseli. Lidsabiedrība savienos Latvijas galvaspilsētu ar ES galvaspilsētu, nodrošinot sešu reisus nedēļā, liecina medijiem sniegtā informācija.

Lufthansa Group lidsabiedrība un Star Alliance dalībniece Brussels Airlines uz starptautisko lidostu Rīga veiks sešus reisus nedēļā, visus – pēcpusdienās. Šis jaunais pakalpojums būšot liels atbalsts gaidāmajai Latvijas ES prezidentūrai. Lidojumu grafiks nodrošinās arī savienojumu iespējas ar citiem Brussels Airlines galamērķiem: Romu, Barselonu, Birmingemu, Lionu, Mančestru un Hamburgu.

Lidojumi tiks veikti, sadarbojoties ar līgumpartneri airBaltic. Sākumā lidojumi maršrutā tiks veikti ar gaisa kuģi AVRO RJ 100. Šo gaisa kuģa tipu 2015.gada gaitā nomainīs ietilpīgākais Airbus 319.

Lidsabiedrības Brussels Airlines prezidents Bernards Gustins (Bernard Gustin) norāda, ka «Latvija ir otrā Baltijas valsts, uz kuru mēs veicam lidojumus no Briseles lidostas, kā arī no Eiropas Savienības galvaspilsētas, jo pirms dažiem gadiem mēs sākām lidot uz Lietuvu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskajā lidostā Rīga līdz ar ziemas lidojumu saraksta ieviešanu darbu sāks jauna aviokompānija Brussels Airlines. Tiks atklāti arī jauni galamērķi – uz Ķelni un Popradu, kā arī atsākti lidojumi uz Bredfordu (Līdsu) un Briseli (Šarleruā), informē VAS Starptautiskā lidosta «Rīga» Komunikācijas vienības vadītāja Sarmīte Rinmane.

Brussels Airlines lidojumus no Rīgas uz Briseli uzsāks 26.oktobrī. Lufthansa Group lidsabiedrība un Star Alliance dalībniece Brussels Airlines uz starptautisko lidostu Rīga veiks sešus reisus nedēļā, visus – pēcpusdienās.

Sākot ar 30. oktobri, nacionālā aviokompānija airBaltic palielinās lidojumu skaitu Maskavas virzienā – papildus reisiem uz Šeremetjeva un Domodedovas lidostu tiks nodrošināti lidojumi arī uz Vnukova lidostu.

Savukārt no 13.decembra airBaltic nodrošinās lidojumus reizi nedēļā uz Popradu Slovākijā.

Tāpat no 26.oktobra aviokompānija Ryanair atsāks lidojumus uz Bredfordu (Līdsu) un Briseli (Šarleruā), no 28.oktobra uzsāks reisus uz Ķelni Vācijā un no 1.novembra veiks lidojumus uz Glāzgovas starptautisko lidostu (iepriekš lidojumi tika veikti uz Glāzgovas Prestvikas lidostu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā lidosta Rīga skandināvu aviokompānijai Scandinavian Airlines (SAS) īpašus nosacījumus, tai atgriežoties Rīgā, nav piedāvājusi, norādīja lidostā.

Komentējot SAS atgriešanās iemeslus, tiek norādīts, ka lidosta regulāri esot sazinājusies arī ar šo pārvadātāju, tāpat kā ar daudziem citiem, un pārrunājusi iespējamo lidojumu sākšanu uz Rīgu.

«Lidsabiedrība ir izvērtējusi esošo tirgus situāciju un nolēmusi atsākt lidojumus pati. Līdz šim SAS pārstāvniecību lidostā Rīga nodrošinājusi sadarbība ar airBaltic,» informē lidostā.

Kā ziņots, SAS atgriežas Latvijā un 29.martā sāk tiešos reisus no Rīgas uz Stokholmu, informēja lidsabiedrībā. Starp šīm divām pilsētām SAS nodrošinās līdz 18 lidojumiem nedēļā - trīs ikdienas reisus darba dienās un brīvdienās līdz diviem izejošajiem reisiem dienā.

Komentāri

Pievienot komentāru