Jaunākais izdevums

No 6. februāra kinoteātros Parex Plaza un Cinamon būs skatāma režisora Sema Mendesa filma, kurā viņš atmasko amerikāņu sapni. Filmā Revolūcijas ceļš, pēc vairāk nekā desmit gadu pārtraukuma kopā atkal būs redzams Titānika sapņu pāris Leonardo Di Kaprio un Keita Vinsleta.

Keita un Leo atkal kopāFilmas darbība norosinās Amerikas mazpilsētā pēc 2. Pasaules kara. Par spīti tam Frenks un Eiprila Vīleri (Leonardo Di Kaprio un Keita Vinsleta) dzīvo tipisku amerikāņu sapņa dzīvi – ērtā mājā, ar labu darbu, diviem bērniem, viņi ir pārliecināti, ka nodevuši savus sapņus un pārliecību, ka ir atšķirīgi un labāki par apkārtējiem. Viņi nolemj pārcelties uz Parīzi, bet šī utopiskā sapņa īstenošana pārvēršas par nesaprašanās un greizsirdības maratonu – īstu attiecību elli.

Filma ir veidota pēc Ričarda Jeitsa 1961. gadā tapušā romāna motīviem. Keita Vinsleta par Eirpilas lomu saņēma Golden Globe. Filma nominēta arī trim Oskariem par labāko aktierdarbu otrajā plānā Maiklam Šenonam, labāko mākslinieka un kostīmu mākslinieka darbu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

66. ikgadējā Zelta Globusa balvu piešķiršanas ceremonijā triumfēja Keita Vinsleta (Kate Winslet), kura saņēma divus Zelta Globusus - Labākā aktrise un Labākā otrā plāna aktrise, ziņo The Guardian.emZelta Globusā/em triumfē Keita Vinsleta

Balvu par mūža ieguldījumu šoreiz saņems Stīvens Spīlbergs.

Zelta Globuss laureāti:

Labākā filma - Slumdog Millionaire;

Labākā aktrise - Keita Vinsleta (Kate Winslet) – Revolutionary Road;

Labākais aktieris - Mikijs Rurks (Mickey Rourke) – The Wrestler;

Labākā otrā plāna aktrise - Keita Vinsleta (Kate Winslet) – The Reader;

Labākais otrā plāna aktieris - Hīts Ledžers (Heath Ledger) – The Dark Knight;

Labākā pilnmetrāžas animācijas filma - WALL-E;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

MMS Communications Latvia jauna vadība - Edmunds Grigarovičs pēc 7 gadiem atgriezies Latvijā

Lelde Petrāne, 17.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskais reklāmas aģentūru tīkls Leo Burnett Worldwide paziņojis par Edmunda Grigaroviča iecelšanu MMS Communications Latvia izpilddirektora amatā.

E. Grigarovičs, līdz šim reklāmas aģentūras Leo Burnett Almaty izpilddirektors Kazahstānā, savu karjeru reklāmas nozarē sāka 1997. gadā, bet starptautiskajā reklāmas aģentūru tīklā Leo Burnett strādā kopš 2000. gada, kļūstot par aģentūras Leo Burnett Riga projektu direktoru. Latvijā strādājis ar tādiem reklāmdevējiem kā Philip Morris, Aizkraukles banka, Rietumu banka, Peugeot u.c.

Tuvāko nedēļu laikā, kad paredzēts pārejas posms, E. Grigarovičs pildīs kā MMS Communications Latvia izpilddirektora, tā Leo Burnett Almaty izpilddirektora pienākumus.

Vladimirs Tkačovs, Leo Burnett Eastern Europe direktoru padomes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors, norādīja: «Edmunds atgriežas Rīgā laikā, kas nav vienkāršs Eiropas reklāmas tirgum. Šodien visvērtīgākā ir līdzsvarota pieeja reklāmas investīcijām. Reklāmdevēji pieprasa īpašu efektivitāti kā radošajos, tā mediju risinājumos.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinoakadēmija izpaudusi tā saucamo īso sarakstu ar 2009. gada Oskara balvu nominantiem, ziņo oscar.com.

Par nomināciju Labākā filma cīnīsies sekojošas filmas:

The Curious Case of Benjamin Button;

Frost/Nixon;

Milk;

The Reader;

Slumdog Millionaire;

Nominācijas Labākais režisors pretendenti:

Deivids Finčers (David Fincher) - The Curious Case of Benjamin Button;

Denijs Boils (Danny Boyle) - Slumdog Millionaire;

Rons Hovards (Ron Howard) - Frost/Nixon

Stīvens Daldrijs (Stephen Daldry) -The Reader;

Gas VanSents (Gus Van Sant) - Milk.

Labākais vīriešu lomas izpildītājs pretendenti:

Ričards Dženkinss (Richard Jenkins) - The Visitor;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā notiekošās Emmy televīzijas balvu pasniegšanas ceremonijā visvairāk balvu - pa piecām - ieguvuši seriāli The Handmaid's Tale un Big Little Lies.

The Handmaid's Tale vadošā aktrise Elizabete Mosa ieguva balvu kā labākā dramatiskā aktrise un tas arī ieguva balvu kā labākais dramatiskais seriāls. Big Little Lies aktieru kolektīvs Nikola Kidmena, Lora Derna un Aleksandrs Skarsgārds visi ieguva Emmy, kā arī tā režisors Žans Marks Valī. Tas arī ieguva labākā miniseriāla balvu.

Stērlings K. Brauns no seriāla This is Us ieguva balvu kā labākais dramatiskais aktieris.

Komēdijseriāla Veep vadošā atrise Džūlija Luisa-Dreifusa astoto reizi ieguvusi balvu kā labākā komēdijseriāla aktrise, to iegūstot sesto reizi pēc kārtas.

17 kategorijās nominētais seriāls ieguva balvu arī kā labākais komēdijseriāls.Labākā komēdijseriāla aktiera balvu ieguva Donalds Glovers par lomu seriālā Atlanta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes situācijā virsroku gūst zīmoli, kas pārstāv nacionālas vērtības.

Tā intervijā DB pauž Jevgeņijs Toņevs – Odesā uzaugušais un Kijevā ilgāku laiku strādājušais reklāmas speciālists tagad jau vairākus gadus pārstāv Leo Burnett reklāmas tīklu Maskavā, šobrīd pildot aģentūras Arc Russia radošā direktora pienākumus un apkalpojot vislielākos zīmolus Krievijā.

Daudzas Latvijas radošās nozares ierasti lūkojas rietumu virzienā, tāpēc dažkārt nākas secināt, ka, neskatoties uz kopīgo ģeogrāfiju, tikpat kā neko nezinām par notikumiem un tendencēm, kas valda vien pārsimts kilometru uz austrumiem. Viens no izņēmumiem ir vietējā reklāmas industrija, kuras gada centrālajā pasākumā Golden Hammer regulāri viesojas arī Krievijas speciālisti, tostarp J. Toņevs. Sarunā ar DB viņš stāsta par Krievijas interneta drudzi, dalās pieredzē par darbu ar naftas magnātiem un apgalvo, ka pārāk labos apstākļos reklāma kļūst neinteresanta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Lietuvā likvidē nacionālo energokompāniju LEO LT

, 04.09.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ārkārtas akcionāru sapulcē pieņemts lēmums likvidēt Lietuvas nacionālo energokompāniju LEO LT.

Akcionāri gan nepieņēma lēmumu par likvidācijas termiņu, netika nozīmēts uzņēmuma likvidators, ziņo aģentūra ELTA. Iecelts jauns uzņēmuma uzraudzības padomes priekšsēdētājs, par kuru kļuvis Lietuvas enerģētikas ministra vietnieks Romas Šveds.

Mazākuma akcionāru – kompānijas NDX energija pārstāvis Igns Staškēvičs pieļāvis, ka likvidācijas process varētu ilgt gadu. NDX energija, ko pārvalda tirdzniecības tīkli Vilniaus prekyba un Maxima LT, no Lietuvas valdības varētu pieprasīt 2.7 miljardus litu, ko tā ir ieguldījusi uzņēmumā, intervijā Baltic Business News izteicies pazīstams britu jurists Maikls Polonskis. Šis jurists, kam ir liela pieredze uzņēmumu strīdu risināšanā, uzskata, ka pēc lēmuma likvidēt LEO LT Lietuvas valdībai ir pienākums atmaksāt NDX energija ieguldītās investīcijas un soda sankcijas. Ja prasība par sankcijām nonāks starptautiskajā arbitrāžas tiesā, tas var iedragāt uzticību Lietuvai, teica eksperts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kembridžas hercogiene Keita Midltone pasākumā, kas norisinājies Londonas Dabas muzejā, piesaistījusi uzmanību ar jaunu, interesantu stilu, vēsta telegraph.co.uk.

Hercogiene bija tērpusies Mulberry kleitā, kuras audumā iestrādāti miera simboli, bet viņas frizūra atsaukusi atmiņā pagājušā gadsimta septiņdesmitos gadus.

Keitas mati bijuši lokaini, tie arī izskatījušies tumšāki. Saskaņā ar mediju spekulācijām ar hercogienes matiem varētu būt strādājis viņas iecienītais frizieris Ričards Vards.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kamēr vācieši izrādījuši vēlmi radīt uzkodu Obamas pirkstiņi (Obama Fingers), franči izvēlējušies nedaudz smeķīgāku pieeju, radot vīnu Obama cuvée, ziņo spiegel.de.

Sveicot jaunievēlēto ASV prezidentu, uzgavilētāju pulkam pievienojušies arī gastronomijas pasaules pārstāvji, kuri par godu šim notikumam rada dažādus produktus, piemēram, ceptas vistas uzkoda Obamas pirkstiņi. Tagad šo plejādi papildina arī vīns.

Āfrikā dzimusī franču vīndare Andžela Buskē-Keita (Angela Bousquet-Keita), radījusi augstākās kvalitātes vīnu Obama cuvée, lai sveiktu pirmo Āfrikas izcelsmes prezidentu Amerikā.

Par trīs vīna pudeļu komplektu vīndare vēlas iekasēt 150 eiro (aptuveni 106 lati), tomēr visa peļņa tiks ziedota labdarībai Sudānā. Tā rīkoties viņu pamudinājis fakts, ka nu jau pāris gadus viņas vīnogu audzētavā strādā bēgļi no Dārfūras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Supermodele Miranda Kerra palīdzējusi prezentēt Austrālijas aviokompānijas Qantas Airways darbinieku jaunos formas tērpus, kas, pateicoties pašmāju dizainerim Martinam Grāntam, piedzīvojuši pirmās pārmaiņas 10 gadu laikā, ziņo Relaxnews.

Sākot ar nākamo gadu, aviokompānijas 12 600 uz zemes strādājošie un lidojumu apkalpes darbinieki iegūs jaunās formas, kas veidotas, apvienojot melnu, oranžu un rozā krāsu.

Qantas garderobē būs 35 dažādi apģērbi, kuros izmantoti 15 veidu audumi, kā arī Austrālijas Merino vilna.

Melnburnā dzimušais Austrālijas dizaineris Martins Grānts tagad par savām mājām sauc Parīzi un ģērbis arī tādas slavenības kā

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosas teātrī Kodak tika pasniegtas prestižās Oskara balvas. 81. ASV Kinoakadēmijas balvā triumfēja Graustu Miljonārs (Slumdog Millionaire), kas saņēma astoņus Oskarus, tai skaitā arī galveno Oskaru - gada labākā filma.

Par labāko aktieri galvenajā lomā tika nosaukts Šons Penns par Hārvija Milka lomu filmā Milk. Savukārt par labāko aktrisi galvenajā lomā tika nosaukta Keita Vinsleta par Hannas Šmitas lomu filmā The Reader.

Balvu kā labākais otrā plāna aktieris saņēma nelaiķis Hīts Ledžers par Džokera lomu Betmena filmā The Dark Knight, bet balvu kā labākā otrā plāna aktrise saņēma Penelope Krusa par lomu filmā Vicky, Christina, Barcelona.

Labākā filma - Slumdog Millionaire;

Labākais aktieris galvenajā lomā - Šons Penns (Milk);

Labākā aktrise galvenajā lomā- Keita Vinsleta (The Reader);

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zem smukām kleitām ir jābūt arī smukai veļai,» norāda latviešu modes dizainere Keita, kas uzsākusi sadarbību ar apakšveļas ražotāju New Rosme, izstrādājot jauno 2016. gada pavasara / vasaras kolekciju.

«Šis divu mēnešu eksperiments ir bijis jauns izaicinājums manā dzīvē,» atzīst Keita, iezīmējot pārmaiņas uzņēmuma produkcijas mākslinieciskajā rokrakstā, ko jau esot novērtējuši ārvalstu klienti.

«Keitas darba pieredze rietumvalstu tirgos ļaus paaugstināt mūsu konkurentspēju un pārdošanas apjomus valstīs, kurās speram pirmos soļus ROSME pozīciju nostiprināšanā,» skaidro uzņēmuma valdes loceklis Edgars Štelmahers.

New Rosme korsešu izstrādājumu šūšanu uzsāka 1952. gadā Rīgā. SIA New Rosme vienīgā īpašniece ir Zviedrijas holdingkompānija Swegmark Invest AB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Intervija: Cilvēks, kurš savienojis ramadānu ar Coca-Cola lietošanu un spējis islāmticīgajiem likt iemīlēt skotu viskiju

Dāvis Landorfs, speciāli DB, 28.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Katrai sabiedrībai piemīt kāda patiesība, kas ir dziļāka par politisko vai ticības uzskatu nesaskaņām. Mūsu kā reklāmas speciālistu uzdevums ir mēģināt tai piekļūt pēc iespējas tuvāk,» pauž turku reklāmas speciālists, aģentūras Leo Burnett Istanbul radošais direktors Oktars Akins

Iespējams, ka pirmajā acu uzmetienā šī atziņa var šķist banāla un vispārīga. Taču, ja ņemam vērā, ka to pauž cilvēks, kurš savulaik radījis veidu, kā savienot svēto mēnesi ramadānu ar Coca-Cola lietošanu, un spējis valstij, kuru apdzīvo 97% islāmticīgo, likt iemīlēt skotu viskiju, tajā kļūst vērts ieklausīties. Ieguvis multiplikācijas filmu veidotāja izglītību, strādājis Tālajos Austrumos, kā žūrijas loceklis pieprasīts Eiropas lielākajos reklāmas festivālos, O. Akins sarunā ar Dienas Bizness pastāstīja par rietumu zīmolu centieniem kļūt uzticamiem, izvairīšanos no asinskāriem futbola faniem un to, kāpēc idejām pārpilnas komandas jākomplektē ar dzelzs tvērienu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Arhitektu piedāvātie gaisa satiksmes vadības torņa risinājumi

Zane Atlāce - Bistere, 25.04.2018

Par ideju veidot gaisa satiksmes vadības torni koka konstrukcijās balvu ieguva apvienība AREP-SETEC-REM PRO (Francija un Latvija)

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas gaisa satiksme (LGS) trešdien, 25. aprīlī godināja metu konkursa Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls uzvarētājus un dalībniekus, informē LGS pārstāvis Arnis Lapiņš.

Db.lv jau vēstīja, ka starptautiskā arhitektūras konkursā par LGS vadības torņa nākotnes vizuālo tēlu lidostā Rīga uzvarējuši ARHIS Arhitekti, sadarbībā ar vienu no lielākajām arhitektu, inženieru un interjera dizaina kompānijām Amerikas Savienotajās Valstīs un pasaulē Leo A Daly.

Svinīgā pasākumā LGS valdes un konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs Dāvids Tauriņš ARHIS ARHITEKTI vadītājam Andrim Kronbergam pasniedza simbolisku čeku par galveno balvu – 35 000 eiro. Prēmija tiks pārskaitīta uz biroja kontu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ar valsts atbalstu īstenoti vairāk nekā 40 inovācijas veicinoši pētījumi elektronikas nozarē

Dienas Bizness, 25.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts atbalsta programmas Kompetences centri ietvaros četru gadu laikā elektrisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē īstenots 41 pētījums, un vairākos projektos iegūtajiem rezultātiem ir potenciāls pāraugt pasaules klases peļņu nesošos produktos, ko izmantos tālu ārpus Latvijas robežām, teikts paziņojumā medijiem.

Otrdien atbalsta programmas pirmās kārtas noslēguma pasākumā interesentiem bija iespēja iepazīties ar četriem projektiem un klātienē aplūkot pētījumu rezultātā tapušos produktus.

Pasākumā klātesošie varēja savām acīm skatīt SIA EUROLCDS radīto telpiskā attēla displeja prototipu, kuram līdzīgo Eiropā nav. To izmantos medicīnā kā palīgu ārstam problēmas diagnosticēšanā un operācijas veikšanā, kā arī citās uz augstu precizitāti balstītās nozarēs, kur nepieciešama telpisku attēlu vizualizācija reālajā laikā.

Elektromobiļu izgatavotāji SIA eO izpētīja elektromotoru un akumulatoru vadības iekārtu uzlabošanas iespējas un izstrādāja uzlabotus iekārtu prototipus. Uzņēmums plāno nākamo trīs gadu laikā sasniegt līdz pat divu miljonu eiro apgrozījumu un apgādāt ar uzlabotajām detaļām autobūves uzņēmumus Eiropā un Ziemeļamerikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

(Labots) Eksperta viedoklis: Enerģētika – politiķu jājamzirdziņš bez īpašas izpratnes par realitāti

Ivars Zariņš, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja p.i., 08.12.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Enerģētika kļuvusi par vienu no apspriestākajām tēmām sabiedrībā un arī par daudzu politiķu jājamzirdziņu. Tagad katram, kuram nav slinkums, ir tieksme par to izteikties, atrast ko īpašu - ar ko varētu izcelties, diemžēl, bieži bez īpašas izpratnes par to, kas tiek pateikts: izraujot no konteksta visdažādākos faktus bez spējas tos objektīvi izvērtēt, vai arī apzināti manipulējot ar tiem, lai to iebarotu sabiedrībai ar savtīgu interesi un tādejādi ievāktu sev dividendes - materiālā formā, vai vienkārši, vairojot atpazīstamību un popularitāti.

Tas viss ir radījis diezgan lielu jūkli,par kura ķīlniekiem aizvien vairāk un vairāk pamazām kļūstam mēs visi. Dārgi maksājot par to un riskējot savai tautsaimniecībai uzlikt tādu slogu, ko tā nespēs iznest nezaudējot savu konkurētspēju.

Ar nepārdomātu energopolitiku sabiedrība tiek dzīta tādā saistību jūgā, kas pamazām jau sāk līdzināties tam, ko esam uzņēmušies pret starptautiskiem aizdevējiem. Un tas ir nopietni.

Piemēram, esošajos MK noteikumos "Par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus (AER)" paredzēto atbalsta apjomu izmantošana (ja visas noteikumos atvēlētās kvotas tiek izmantotas) nozīmētu valsts garantētu obligāto ikgadējo iepirkumu no realizētajiem AER projektiem aptuveni 180 miljonu latu apmērā, kas pie esošajām elektrības tirgus cenām mūsu tautsaimniecībai nozīmētu ikgadēju papildus maksājumu slogu par elektrību, vairāk kā 130 miljonu LVL apmērā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas motorolleru kompānija Piaggio otrdien (7. jūlijā) laida klajā pasaulē pirmo hibrīda motorolleri, kurā ir apvienots benzīna dzinējs un elektromotors.

Financial Times raksta, ka jaunais motorellers ievērojami samazinās degvielas patēriņu un emisijas daudzumu.

Normālos braukšanas apstākļos motorollers izmanto abus dzinējus gan 125cc benzīna dzinēju, gan 2.6 kW elektromotoru. Jāatzīmē, ka elektromotora bateriju motorollers uzlādē arī braucot, bet pieslēdzot to pie rozetes, tas pilnībā uzlādējās 3 stundās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noskaidroti PR un reklāmas aģentūru konkursa Golden Hammer uzvarētāji

Gunta Kursiša, 11.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starp pieciem starptautiskā reklāmas festivāla Golden Hammer uzvarētājiem dažādās kategorijās ir arī Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūra.

Latvijas sabiedrisko attiecību aģentūra Repute un reklāmas aģentūra The Matter ieguva galveno balvu par izcilību kategorijā PR Frame par labāko sabiedrisko attiecību risinājumu, kā arī Zelta Āmuru šajā pašā kategorijā. Repute un The Matter vērtējumam konkursā iesniedza kampaņu Tetra Pak juice pack collecting game, kuras gaitā skolēniem divus mēnešus bija jākrāj tukšās sulu pakas, jāievieto to skaits speciālā kampaņas interneta mājas lapā un jāsacenšas ar citām klasēm par lielākā virtuālā torņa uzbūvēšanu, kas būtu augstāks par augstāko būvi Igaunijā, Lietuvā un Latvijā. «Kampaņa guva fenomenālus rezultātus, jo bērni sakrāja pakas 42,5 km augstumā, pārspējot augstākās pasaules virsotnes,» norāda Repute pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas lielāko uzņēmumu kopējais apgrozījums 2008. gadā sasniedzis 54.9 mljrd. eiro, kas ir par 14.3 % vairāk nekā TOP 300 Baltijas uzņēmumi apgrozījuši 2007. gadā.

Par to liecina Dienas biznesa jau septīto gadu sadarbībā ar kaimiņu lietišķajiem laikrakstiem – igauņu Äripäev un lietuviešu Verslo žinios – veidotais Baltijas valstu lielāko uzņēmumu TOP. Pirmajā vietā ierindojies Lietuvas naftas pārstrādātājs Orlen, no Igaunijas 4. vietā palikusi Tallink Grupp, savukārt no Latvijas augstāko – 8. vietu izcīnījusi a/s Elko grupa.

TOP 300 vietu izcīnījuši 99 uzņēmumi no Igaunijas, no Latvijas – 97 un no Lietuvas – 104. «TOP pievienojušies 55 uzņēmumi, pārstāvot ļoti dažādas nozares, no tiem 13 ir tādi, kas nodarbojas galvenokārt ar pārtikas ražošanu. Sarakstā iekļuvuši arī Latvijas pārtikas ražošanas uzņēmumi – Laima, Staburadze un Cido grupa,» tā B. Sleže.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē lielākais personālo datoru ražotājs Hewlett Packard (HP) paziņojis, ka tā ceturkšņa peļņa augusi par 5%, ziņo BBC.

Kompānija trīs mēnešos - līdz oktobrim - guvusi lielāku peļņu nekā gaidīts 2,5 miljardu ASV dolāru apmērā.

Peļņas pieauguma pamatā bijis datoru un printeru pārdošanas apjomu uzņēmumiem pieaugums par 20%, salīdzinot ar gadu iepriekš. Datoru pārdošanas apjomi privātpersonām savukārt samazinājušies par 10%, bet printeru - par 2%.

Kopējie tīrie ieņēmumi ceturksnī bijuši 33,3 miljardi ASV dolāru, kas ir pieaugums par 8%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Analītiķi bija prognozējuši mazākus ieņēmumus 32,75 miljardu ASV dolāru apmērā.

Jāatzīmē, ka šis ir pirmais kompānijas paziņojums par darbības rezultātiem kopš Leo Apotekera (Leo Apotheker) iecelšanas vadītāja amatā. Kompānija jauno bosu no konkurenta SAP pārvilināja septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītas idejas ir neparastas – uzrunā un piesaista cilvēkus. To apliecina ievērojamais sekotāju skaits Latvijas Facebook lapai, kas rada iespēju Latviju popularizēt sociālā portāla auditorijai, kura mērāma simtos miljonu cilvēku.

To, piektdien notikušajā Latvijas Facebook lapas If You Like Latvia, Latvia Likes You prezentācijas pasākumā, uzsvēra valsts amatpersonas un lapas veidotāji.

Reklāmas aģentūras Leo Burnett Riga direktors Ansis Egle pastāstīja, ka Latvijas Facebook lapa citu valstu lapu vidū ir ievērojama ar savu neparastumu, kas piesaistot cilvēkus. Tāpat A. Egle norādīja, ka Latvijas Facebook lapā līdz gada beigām paredzēts atvērt tematiskās sadaļas, kurās eksperti vēstīs par svarīgāko valsts ekonomikā, kultūrā, sportā u.c.

«Ir svarīgi, ka Latvijā radītas idejas uzrunā pasauli, un sekotāju skaits Latvijas Facebook lapai liecina par to, ka šīs idejas cilvēkiem ārvalstīs šķiet interesantas,» sacīja A. Egle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Datorus ražojošās kompānijas Hewlett-Packard vadītājs Leo Apotekers (Leo Apotheker) augstākā līmeņa vadītājiem paziņojis, ka gatavojas «vēl vienam grūtam ceturksnim» un mudinājis «sekot līdzi katram centam un minimizēt darbā pieņemšanu», vēsta Bloomberg.

Kompānija nevarot atļauties īstenot esošos darbinieku skaita plānus, «ņemot vērā spiedienu uz biznesu», augstākā līmeņa darbiniekiem, tai skaitā finanšu direktorei Keitijai Lesjakai (Cathie Lesjak), norādījis Apotekers.

«Trešais būs vēl viens grūts ceturksnis,» uzskata Apotekers, akcentējot, ka kompānijai jādarbojas taupīgi.

Šīs vadītāja norādes seko februāra prognozei par otrā ceturkšņa apgrozījumu un peļņu, kas neatbilst analītiķu gaidām. Hewlett-Packard vaino vājo pieprasījumu pēc pakalpojumiem un patēriņa precēm. Apotekera izteikumi, kuri nebija domāti mediju «ausīm», liecinot, ka kompānijas darbībā joprojām jūtama spriedze, un liek domāt, ka darbavietu skaita samazināšana ir neizbēgama.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Papildināta - FOTO: Rīgas lidostas gaisa satiksmes vadības torņa nākotnes vizuālais tēls

Zane Atlāce - Bistere, 26.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā arhitektūras konkursā par Latvijas gaisa satiksmes (LGS) vadības torņa nākotnes vizuālo tēlu lidostā Rīga uzvarējuši ARHIS Arhitekti, sadarbībā ar Leo A Daly, liecina arhitektu biroja paziņojums Facebook profilā.

Arhitektu birojs ar paziņojumu par uzvaru metu konkursā gan apsteidzis iepirkumu komisijas ziņojumu. Proti, LGS pārstāvis Arnis Lapiņš apstiprina, ka metu konkursā par uzvarētāju atzīts ARHIS Arhitekti piedāvājums, taču gala lēmumu pēc visu pretendentu atbilstības izvērtējuma pieņems iepirkuma komisija. Lēmums, ar kuru biroju tiks slēgts līgums, varētu būt zināms pēc Lieldienām.

Jau vēstīts, ka Latvijas Gaisa Satiksme plāno modernizēt esošo infrastruktūru, paredzot jaunu gaisa satiksmes kontroles torni, paplašinot un atjaunojot tehnoloģisko aprīkojumu un biroja telpas, nodrošinot kvalitatīvu gaisa telpas uzraudzību un savu darbinieku darba vidi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums Hewlett-Packard (HP) ir apstiprinājis savus plānus par personālo datoru, planšetdatoru un tālruņu ražošanas pārtraukšanu. Kompānija plāno mainīt savu darbības virzienu no datortehnikas ražošanas uz programmatūru izstrādi, vēsta BBC.

ASV kompānija ir piekritusi nopirkt Lielbritānijas programmatūras izstrādātāju uzņēmumu Autonomy. Paredzētā darījuma summa ir 11,7 miljardi ASV dolāru.

HP ir nolēmis pārdot savu Personālo sistēmu grupu (HP Personal Systems Group), kas ietver pasaules lielāko personālo datoru ražošanas biznesu. Uzņēmums pārtrauks arī webOS operētājsistēmas bāzes izmantošanu savu planšetdatoru un viedtālruņu izstrādē.

Šie paziņojumi ir izraisījuši krasu pagriezienu uzņēmuma plānos, jo vēl šī gada martā HP stratēģiskajā pārskatā tika norādīts, ka kompānija integrēs webOS operētājsistēmu tās nākotnes izstrādājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Dānijas farmācijas kompānijas pamet Grieķijas tirgu

Valdis Vikmanis, 31.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš Grieķijas valdība ir likusi samazināt zāļu cenas, vēl viena Dānijas farmācijas kompānija ir izņēmusi tā produktus, no Grieķijas, ziņo Swedish Wire.

Farmācijas kompānija Leo Pharma ir jau otrā Dāņu kompānija, kura pamet Grieķijas tirgu. Kompānijas pārstāvis norādīja, ka bija centieni rast vidus ceļu ar Grieķijas amatpersonām, bet, tā kā vienošanās netika panākta kompānija nolēma aiziet no Grieķijas.

«Tā kā Grieķijas valdība uzstāj uz cenu samazināšanu 25% apmērā, mums nekas cits neatlika kā aiziet,» paziņoja Leo Pharma pārstāvis.

Iepriekš par aiziešanu no Grieķijas tirgus paziņoja pasaulē lielākais insulīna ražotājs Novo Nordisk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ārvalstu guru meklēs Latvijas ekonomikas reanimācijas recepti

Māris Ķirsons, Db, 28.05.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augsta līmeņa ārvalstu speciālisti šodien sāk diskusijas par ekonomikas atdzīvināšanu, runājot par Latvijas attīstības īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa mērķiem, lai sekmīgi pārvarētu pašreizējo valsts ekonomisko situāciju un fundamentāli pārskatītu ekonomikas struktūru un konkurētspēju.

Darba grupā personiskā kapacitātē un bez atlīdzības strādās Eiropā atzīti politiķi, finansisti, ekonomisti, banku sektora eksperti un akadēmiķi, norādīts Ministru kabineta informācijā.

Dalību darba grupā solījuši: Somijas Ministru prezidenta biroja valsts sekretāra vietnieks ekonomikas jautājumos Vesa Viluiele (Vesa Vihriälä, Somija), bijusī Somijas Bankas vadītāja un Eiropas Centrālās bankas valdes locekle Sirka Hemeleinena (Sirkka Hämäläinen, Somija), bijušais Francijas ekonomikas un finanšu ministrs Alēns Madlēns (Alain Madelin, Francija), lielākā Dānijas pensijas fonda „LØnmodtagernes Dyrtidsfond” vadītājs Jepe Kristiansens (Jeppe Christiansen, Dānija), „Royal Unibrew” padomnieks Leo Blabergs Serensens (Leo Blaabjerg SØrensen, Dānija), bijušais Vācijas Ekonomikas padomnieku padomes vadītājs, pašreizējais Darmštates Tehniskās Universitātes profesors Berts Rīrups (Bert Rürup, Vācija), bijušais „Riksbank” vadītājs, pašreizējais „East Capital” investīciju grupas padomnieks Bengts Deniss (Bengt Dennis, Zviedrija), Stokholmas lēņa gubernators Pērs Unkels (Per Unckel, Zviedrija) un Stokholmas Ekonomikas augstskolas un Hārvarda universitātes Stratēģijas un konkurētspējas institūta pētnieks Kristians Ketels (Christian H.M. Ketels, Zviedrija). Šī specilistu grupa izveidota pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas.

Komentāri

Pievienot komentāru