Citas ziņas

Krāpjas, izmantojot portāla Ziedot.lv vārdu

, 06.02.2008

Jaunākais izdevums

Labdarības portāls Ziedot.lv lūdz uzmanīties no krāpnieciskas darbības, ko veic negodprātīgi cilvēki, izmantojot Ziedot.lv vārdu.

Portāls ir saņēmis satraucošas ziņas, ka portālam nezināmi cilvēki uzdodas par Ziedot.lv darbiniekiem vai brīvprātīgajiem un viltus ceļā mēģina izmānīt no cilvēkiem naudu.

Fondā Ziedot 2008. gada 5.februārī tika saņemti satraukti iedzīvotāju zvani no Aizkraukles, Ikšķiles un Jūrmalas (Kauguri), ka persona (iespējams vairākas), kas uzdodas par fonda Ziedot darbinieci, apstaigā iedzīvotāju mājokļus un lūdz ziedot naudu bērnu digitālo dzirdes aparātu iegādei. Minētā persona uzrāda ziedojumu kastīti un viltotu fonda Ziedot apliecību.

Ziedot.lv ziedojumus vāc tikai labdarības portālā www.ziedot.lv, izmantojot bankas pakalpojumus, ziedojumu kastītēs, kas atrodas veikalos RIMI, Stendera ziepju fabrikas veikalos un a/s Hansabankas filiāles, kā arī oficiālos labdarības pasākumos. Portāls nekad nevāc ziedojumus individuāli, apmeklējot cilvēkus to mājokļos.

Portāls Ziedot.lv nav pilnvarojis nevienu privātpersonu vākt ziedojumus ne uz ielas, ne apstaigājot dzīvokļus vai iestādes. "Mēs savus ziedotājus lūdzam naudu ieskaitīt Ziedot.lv bankas kontā, kas garantē gan drošību, gan finanšu caurspīdīgumu, kā arī nodokļu atlaides ziedotājiem. Ja kāds no līdzcilvēkiem uzdodas par Ziedot.lv pārstāvi un lūdz ziedot skaidru naudu, aicinām nekavējoši par to ziņot policijai vai Ziedot.lv," liecina izplatītā informācija medijiem.

Portāla Ziedot.lv pārstāvji jau vērsušies Valsts Policijā ar iesniegumu par noziedzīgu nodarījumu, kas veikts krāpnieciskā nolūkā.

Šādi gadījumi esot ļoti bīstami, jo nodara nopietnu kaitējumu gan Ziedot.lv, gan citu labdarības organizāciju reputācijai, kā arī mazina iedzīvotāju uzticību ziedošanai.

Ja rodas šaubas par kādu labdarības akciju, kura tiek rīkota Ziedot.lv vārdā, Ziedot.lv lūdz pārliecinieties par to birojā pa tālruni 7289339 vai rakstot uz e-pastu [email protected].

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Ostapenko oficiāli piesaka kā Aļonu; Latvijā vārdu maina arvien vairāk cilvēku

Dienas Bizness, 11.07.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pirmdien pirms Vimbldonas tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra ceturtās kārtas spēles pirmoreiz oficiāli pieteikta kā Aļona nevis Jeļena, vēsta aģentūra LETA.

Kā zināms jau iepriekš, tenisistei pasē ir rakstīts vārds Jeļena, tomēr gan ģimene un draugi, gan arī lielākā daļa Latvijas mediju viņu sauc par Aļonu. Pagājušajā nedēļas nogalē Ostapenko «dubulto identitāti» plašā publikācijā skaidroja arī respektablais amerikāņu laikraksts The New York Times, atgādinot, ka uz Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kausa iegravēts «J.Ostapenko».

Pieminēta epizode no Roland Garros turnīra ceturtdaļfināla spēles, kad kāds līdzjutējs no Latvijas sācis skandēt «A-ļo-na!», bet tribīnēs valdījis neizpratnes pilns klusums.

Ostapenko māte Jeļena Jakovļeva laikrakstam norādīja, ka ģimenē jau sākumā bija nolemts saukt meitu par Aļonu, kas ir ukraiņu vārds, bet tādu tolaik neesot varēts rakstīt dokumentos, jo nav latviešu vārdu kalendārā. Latvijas Institūta pārstāve Paula Prauliņa laikrakstam gan norādījusi, ka nav bijuši ierobežojumi vārda Aļona izmantošanā, piebilstot, ka vainīgs, visticamāk, varētu būt kāds pārpratums, kad ticis reģistrēts meitenes vārds. «Vārdi kalendārā ierakstīt tikai tāpēc, lai zinātu, kad svinēt vārda dienu vai arī palīdzībā izvēlēties bērnam vārdu. Latvieši var bērniem dot tādu vārdu, kādu vēlas. Vieni izvēlas tradicionālos, citi izdomā jaunus,» publikācijā skaidrojusi Prauliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedokļi

Aktualizējas domēnu vārdu strīdi

Sintija Radionova, zvērinātu advokātu birojs Red, 03.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā joprojām nav tiesiskā regulējuma ar interneta domēnu vārdiem saistītu jautājumu risināšanai. Normatīvo aktu „caurumi” veikliem darboņiem paver plašas iespējas savtīga labuma gūšanai. To kārtējo reizi apliecināja gan iespējamais mēģinājums gūt mantisku labumu par domēna ir.lv izmantošanu no žurnāla „IR”, gan tiesvedība par plaši pazīstamās preču zīmes PEPSI nelikumīgas lietošanas izbeigšanu un domēna vārda dzēšanu.

Domēna vārdi kalpo interneta objektu identificēšanai lietotājam ērtā un saprotamā veidā, un arvien biežāk spēlē biznesa identifikatoru lomu. Proti, domēna vārdi nereti apzīmē ne tikai interneta vietni, kurā rodama informācija par komersantu, bet identificējas arī ar to preču zīmēm. Savukārt Latvijas normatīvajos aktos nav atrodami noteikumi, kas būtu tieši paredzēti domēna vārdu lietošanas reglamentācijai un strīdu izšķiršanai. Domēnu vārdu lietotājiem ir saistoši vienīgi reģistra turētāja –

Latvijas Universitātes aģentūras "Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta" Tīkla risinājumu daļas (NIC) apstiprinātie „Domēnu vārdu lietošanas noteikumi augstākā līmeņa domēnā .lv”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Krīzes centrs saņem jaunu auto

, 27.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Chevrolet un Ziedot.lv pārstāvji kopīgi ar Hansa Auto darbiniekiem nogādājuši latviešu biedrības Krīzes centrā Namiņš jaunu Chevrolet Lacetti automašīnu.

Latvijā joprojām ir daudz ģimeņu, kuras dzīvo uz nabadzības sliekšņa. Lielākās riska grupas ir vientuļie pensionāri, daudzbērnu ģimenes, vientuļās māmiņas, kuras vienas audzina vienu vai vairākus bērnus, ģimenes, kuras zaudējušas apgādnieku,

Chevrolet pārstāvji ir atsaukušies labdarībai un, lai palīdzību varētu nogādāt ģimenēm visā Latvijā, dāvina labdarības portālam Ziedot.lv automašīnu Chevrolet Lacetti. Rūta Dimanta, labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja atzīst, ka ar šo auto dāvinājumu Ziedot.lv saņem praktisku palīdzību, lai spētu veikt palīdzības nogādāšanu tiem, kam tā visvairāk nepieciešama.

Krīzes centrs Namiņš, kurš kopš 1998.gada darbojas, lai palīdzētu bērniem no nabadzīgām ģimenēm, nodrošinot bērnu ēdināšanu humānajā virtuvē, dārzeņu audzēšanu bērnu ēdināšanai un apģērbu sadali humānajā apģērbu noliktavā. Dāvāto automašīnu Ziedot.lv izmantos arī labdarības projektam Skolas soma, kas sniedz palīdzību maznodrošinātiem skolēniem uzsākt skolas gaitas, kā arī citiem projektiem, kas nākotnē tiks īstenoti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Portāls «Andele Mandele» tikko izlaidis arī aplikāciju, biznesa portālam db.lv pastāstīja Līva Jaunozola, «Andele Mandele» valdes locekle.

2008. gada augustā norisinājās pirmais «Andele Mandele» tirgošanās pasākums, tāpēc aplikācija ir kā dāvana portāla lietotājiem «Andele Mandele» 10. pastāvēšanas gadā

«Svarīgs aspekts ir aplikācijas notifikācijas [ziņojumi-latviskojot], jo, ja portāla lietotāji interneta vietnē piemirst ielūkoties, tādā veidā palaižot garām pircēju - aplikācija uzreiz atgādina par norisēm portālā,» komentē L. Jaunozola.

Šī ir bezmaksas aplikācija, to var izmantot jebkurš, kuram ir profils - facebook.com vai draugiem.lv, jo autorizēšanās aplikācijā un arī portālā ir tikai ar sociālo tīklu profiliem. Šāda autorizēšanās ir tāpēc, lai izvairītos no anonīmiem portāla lietotājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests apturējis SIA Internet, kas administrē Latvijā populārāko sludinājumu vietni ss.lv, saimniecisko darbību, informē VID.

Papildināta visa ziņa!

Patlaban ss.lv vēl darbojas, jo pēc lēmuma par saimnieciskās darbības apturēšanu, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa pašu domēnu slēdz piecu dienu laikā.

Situācijā, kad ir apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, VID aicina patērētājus neveikt maksājumus par sludinājumu ievietošanu.

VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Sandra Kārkliņa-Ādmine ceturtdien preses konferencē pastāstīja, ka VID nolēmis apturēt Latvijas lielākā sludinājumu portāla ss.lv darbību saistībā ar tā atteikšanos sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem.

Kārliņa-Ādmine norādīja, ka VID, analizējot ar e-komerciju saistītos riskus, konstatēja, ka, izmantojot šo interneta vietni, notiek ne tikai legāla uzņēmējdarbība, bet ir daļa cilvēku, kas nereģistrē savu saimniecisko darbību un nodarbojas ar auto tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Fonds Uzņēmēji mieram uzsāk jaunu ziedojumu kampaņu Bez tevis nav uzvaras!

Db.lv, 30.01.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fonds “Uzņēmēji mieram” aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā “Bez tevis nav uzvaras!”, lai nodrošinātu 500 000 EUR lielu ziedojumu Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanai. Ziedojumi tiks vākti labdarības koncerta “Veltījums Ukrainai” ietvaros.

“Vajadzības Ukrainas aizstāvībai pret Krievijas asiņaino uzbrukumu papildinās un mainās, tāpēc cieši sadarbojoties ar saviem partneriem Aizsardzības ministriju, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Ārlietu ministriju un citiem, mēs uz tām spējam, iesaistot uzņēmumus un sabiedrību. Šobrīd visvairāk nepieciešams atbalsts tieši Ukrainas aizsardzības spēka stiprināšanai, piegādājot Ukrainai ātrās palīdzības bruņumašīnas jeb tā sauktās mobilās ambulances, nakts redzamības iekārtas, piemēram, binokļus un monokļus, kā arī dronus un kvadrakopterus. Ņemot vērā nepārtrauktos uzbrukumus joprojām liels pieprasījums ir pēc ģeneratoriem, kā arī apvidus automašīnām un pikapiem,” sacīja Laura Skrodele, fonda “Uzņēmēji Mieram” vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Draugiem Group sadarbībā ar Ziedot.lv ievieš ziedojumu dāvanu kartes

Lelde Petrāne, 27.03.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai rosinātu jaunu dāvināšanas kultūru Latvijā, Draugiem Group uzņēmums GiftCard sadarbībā ar ziedošanas platformu Ziedot.lv uzsāk ziedojumu dāvanu karšu tirdzniecību, kas paredz dāvanas saņēmējam izvēlēties, kam ziedot dāvināto summu.

«Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi sev svarīgos brīžos viesus aizvien biežāk lūdz dāvanām domāto summu ziedot kādam labdarīgam mērķim. Draugiem Group izstrādātais risinājums palīdzēs šo procesu padarīt ērtu, vienkāršu un personisku. Dāvanu kartes saņēmējs Ziedot.lv mājaslapā varēs izvēlēties, kam ziedojumu novirzīt. Ziedot.lv cer, ka šādi tiks veicināta labdarība un izpratne, ka ziedojums var būt dāvana,» jauno ziedošanas veidu pamato Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

«Tas ir ērti un vienkārši - pa ceļam ieskrien kādā no tuvākajiem veikaliem un no kopējā klāsta izvēlies jubilāram atbilstošu dāvanu karti, kuru viņš varēs iztērēt tikpat ierastā veidā kā jebkuru maksājumu karti,» stāsta GiftCard vadītājs Artis Rozentāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas lietoto automašīnu tirgus pārpildās ar «lūžņiem»

Zane Atlāce - Bistere, 18.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lietotu automašīnu tirgū joprojām notiek sīvas cīņas par to, kurš kuram iesmērēs tikko atdzītu auto no Vācijas, kurš neprasa ieguldījumus, sēdies un brauc, ar iespēju noformēt līzingu, liecina auto vēstures pārbaudes uzņēmuma autoDNA apkopotā informācija.

Uzņēmuma apkopotā statistika liecina, ka no aptuveni 700 CSDD reģistrētajiem lietotu auto tirgotājiem, trešā daļa krāpjas ar automašīnu patieso stāvokli un melo par tās vēsturi.

No aptuveni 700 CSDD reģistrētajiem lietotu auto tirgotājiem, trešā daļa krāpjas ar automašīnu patieso stāvokli un melo par tās vēsturi.

«Mūsu automašīnas vēstures atskaitēs ir skaidri redzams, kas ar to noticis iepriekšējo gadu laikā – avārijas, nobraukums, zādzības, informācija no apdrošināšanas kompānijām, ūdens nodarītie bojājumi, kā arī virkne citas lietas. Diemžēl taču trešā daļa automobiļu, kuri tiek tirgoti no juridiskajām personām, ir pēc nopietnām avārijām, ar nepatieso nobraukumu vai citiem defektiem,» skaidro autoDNA vadītājs Agris Dulevičs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Anothertravelguide papildinājis informāciju par netradicionālajiem maršrutiem

, 11.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta žurnāls neatkarīgiem ceļotājiem Anothertravelguide.lv savā divu gadu jubilejā papildinājis portāla saturu ar jauniem, neparastiem maršrutiem un ceļotāju stāstiem, kā arī atklājis pārskatāmākas un informācijas ziņā bagātīgākas krievu un angļu valodas versijas - Anothertravelguide.com un Anothertravelguide.ru.

Portāla idejas autori un veidotāji ir Andrejs Žagars un Una Meistere (Foto avots: Anothertravelguide.lv)Portālā kopumā atrodami vairāk nekā 230 neparastu ceļojumu maršruti, pasaules interesantāko restorānu, grāmatnīcu un SPA centru apskati un jaunāko kultūras notikumu afiša, ko lasītājiem piedāvā aktīvi ceļotāji, kuri paši šīs vietas iepazinuši un atzinuši par gana aizraujošām, lai ieteiktu arī citiem.

Anothertravelguide.lv papildinājis informāciju par netradicionālajiem maršrutiemVisu portālā lasāmo aprakstu autori ir savas jomas profesionāļi – mākslas, mūzikas un teātra kritiķi, restorānu apskatnieki, slēpotāji, burātāji, snoveri, alpīnisti, arhitekti, reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālisti, zinoši «insaideri» visdažādākajās pasaules pilsētās, kā arī vienkārši sabiedriski aktīvi cilvēki, kurus vieno ceļošanas kaislība. Tā, piemēram, portāla ceļojumu aprakstus veidojuši restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, žurnālists Lato Lapsa, mākslas kritiķe Daiga Rudzāte, mākslinieks Ģirts Muižnieks, kaitbordists Renārs Bīrmanis, arhitekts Andis Sīlis u.c. aktīvi cilvēki, kuri savas profesijas dēļ daudz laika pavadījuši kustībā, viesojušies pie kolēģiem citās valstīs, veidojuši jaunus biznesa sakarus citās kultūrās vai arī vienkārši meklējuši alternatīvus maršrutus, kurp doties atpūsties no ikdienas rutīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn par 18% palielinājies portālā "epakalpojumi.lv" veikto nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) maksājumu skaits - iedzīvotāji veikuši 285 000 maksājumu 23,2 miljonu eiro vērtībā, informē SIA "ZZ Dats" direktors un portāla izstrādātājs Edžus Žeiris.

Viņš uzsver, ka pašvaldības sākušas izsūtīt maksāšanas paziņojumus par nekustamo īpašuma nodokli 2024.gadā, un līdz ar to "ZZ Dats" aicina iedzīvotājus portālā reģistrēties maksāšanas paziņojumu saņemšanai elektroniski.

Portālā "epakalpojumi.lv" maksātājiem ir iespējams redzēt precīzu maksājamo summu ieskaitot aprēķināto nokavējuma naudu. Veicot maksājumus portālā, iedzīvotājiem papildu komisija par portāla izmantošanu nav jāmaksā.

Citi populārākie portāla pakalpojumi ir pieteikumi bērnu uzņemšanai pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs, kas 2023.gadā 18 pašvaldībās izmantots 142 000 reižu. Savukārt iedzīvotāju noslēgto līgumu apskates un rēķinu apmaksas pakalpojums portālā pērn veikts 23 000 reižu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Lielbritānijā nelegālas mūzikas ielādes lapas lietotājiem draud desmit gadi cietumā

Gunta Kursiša, 16.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas Smagās Organizētās noziedzības aģentūra (Serious Organizsed Crime Agency, SOCA) aizvērusi ciet mūzikas lejupielādes lapu RnBXclusice.com, turklāt paziņojums lapā liecina, ka tiem, kas ielādējuši mūziku no šī portāla, draud līdz pat desmit gadu ilgs cietumsods un soda nauda, vēsta BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Talkā nāk virtuālais mājskolotājs

Renāte Priede, speciāli DB, 24.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Uzdevumi.lv radītā portāla uzdevumi.lv direktors Edgars Škutāns uzņēmuma ieceri raksturo kā palīgu vecākiem, risinot bērnu mājas darbus

Idejas realizācija sākta jau 2009. gadā, bet šobrīd tā attīstījusies tiktāl, ka pārkāpusi Latvijas robežas, ar zīmolu Yaklass.ru startējot Krievijas tirgū, kur produkts tiek īpaši pielāgots un paredzēts daudzu miljonu lietotāju apkalpošanai.

Latvijā uzdevumi.lv sevi pozicionē kā e-mācību portālu, kuru katru dienu testu pildīšanai apmeklējot tūkstošiem skolēnu. Pavisam šobrīd reģistrētu lietotāju esot ap 170 tūkst. no Latvijā pavisam reģistrētajiem 200 tūkst. skolēnu. Portāla popularitāti E. Škutāns skaidro ar zinību apguves sistēmu mūsdienās – stundā apgūstamā viela, pārbaudes darbs par tās apguvi, kas parasti ir testa veidā. Galveno problēmu zināšanu pārbaudē radot individuālu uzdevumu sagatavošana – laikietilpīgi ir katram skolēnam sagatavot atšķirīgus pārbaudes darbu variantus, un tad talkā var nākt tieši uzdevumi.lv pakalpojums, jo par vienu tēmu iespējams ģenerēt daudzus uzdevumu variantus – projekts darbojas, balstoties uz pašu izstrādāto tehnoloģisko platformu GenExis, kura pieļauj simtiem variāciju. šāds modelis izslēdz norakstīšanas iespēju, jo katram skolēnam ir citi viena uzdevuma elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Izstrādās jaunu Rīgas pilsētas portālu

Atis Rozentāls, Db, 21.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2009. gada vasarā visiem interesentiem būs pieejams jauns pilsētas portāls www.riga.lv. Jau ir izstrādāta portāla koncepcija un lapu navigācijas struktūra, informēja Rīgas domes Ārlietu pārvaldes Rīgas pašvaldības portāla redakcijas nodaļas vadītāja Evija Baula.

Izsludināts konkurss, kura rezultātā tiks izvēlēts atbilstošākais portāla izstrādātājs un uzturētājs turpmākajiem 5 gadiem. «Jaunais portāls ievērojami atšķirsies no pašreizējā www.riga.lv gan satura, gan navigācijas, gan vizuālā izskata ziņā. Iecerēts, ka tas būs funkcionālāks un ērtāks lietošanā iedzīvotājiem, uzņēmējiem, tūristiem, plašsaziņas līdzekļiem un citiem portāla apmeklētājiem,» sola E.Baula.

Jaunā portāla saturs un navigācija izstrādāti, izanalizējot esošā portāla lietotāju sniegto informāciju par portāla apmeklēšanas vajadzībām un ieradumiem, kā arī neatkarīgu nozares profesionāļu ieteikumus – lai jebkurš portāla apmeklētājs iespējami ātrāk un ērtāk atrastu tieši sev nepieciešamo informāciju. Paredzams, ka jaunā portāla izstrāde un uzturēšana izmaksās lētāk nekā esošā portāla atjaunošana un uzturēšana – to nodrošina tehnoloģiju un programmatūru straujā attīstība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespēja sasniegt plašāku cilvēku loku, vienkārša lietošana un mazāk gar acīm ņirbošu reklāmu - galvenie iemesli, kādēļ pēdējā pusgada laikā divkāršojies to Latvijas interneta lietotāju skaits, kuri uzgriezuši muguru neapšaubāmajam pašmāju socializācijas portālu flagmanim draugiem.lv un pievērsušies nepilnu pusmiljardu pasaules iedzīvotāju aptverošajam Facebook, raksta laikraksts Diena.

Facebook.com sniegtā informācija liecina, ka patlaban šajā sociālajā portālā reģistrējušies 130 tūkstoši lietotāju no Latvijas, kas ir divreiz vairāk nekā gada sākumā. Salīdzinājumam, draugiem.lv ir 750-800 tūkstoši aktīvo lietotāju, kas esot tuvu kopējam Latvijas interneta lietotāju skaitam, apgalvo portāla radošais direktors Guntars Meluškāns.

«Vienīgais iemesls, kāpēc reģistrējos atpakaļ draugos bija cilvēki, kuri joprojām nav reģistrējušies Facebook,» neregulāru iegriešanos pašmāju portālā paskaidro IT speciālists Tonijs Gorodničenko, kurš draugiem.lv esot kopš pašiem pirmsākumiem, kad portālā vēl nebija pat 10 tūkstoši lietotāju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Eksperte: Nodokļu reforma nodrošinās atvieglojumus ziedojumiem

Astra Kaļāne, Finanšu ministrijas Tiešo nodokļu departamenta direktore, 21.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamgad spēkā stāsies vērienīga nodokļu reforma, kuras ietvaros tostarp tiks īpaši atbalstīti tie uzņēmumi, kuri labprāt ziedo līdzekļus sabiedriskā labuma organizācijām. Publiskajā telpā par šo jautājumu tika lauzts daudz šķēpu, tāpēc ir ļoti svarīgi paskaidrot, ka nevalstiskais sektors arī pēc nodokļu reformas spēs piesaistīt finansējumu savai darbībai, kā arī uzņēmējiem saglabāsies stimuli ziedot sabiedriskā labuma organizācijām.

Patlaban spēkā esošais Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) regulējums paredz lielāku valsts finansēto līdzdalību, piemērojot UIN atlaidi, savukārt jaunais atbalsta modelis kopumā dos iespēju uzņēmumam ziedot lielāku summu, nepiemērojot šai summai UIN. Jāuzsver, ka UIN atvieglojumi pienāksies tiem nodokļu maksātājiem, kas ziedos sabiedriskā labuma organizācijai, budžeta iestādei vai valsts kapitālsabiedrībai, kura veic Kultūras ministrijas deleģētas valsts kultūras funkcijas.

Laikā, kad Finanšu ministrija tikai izstrādāja jaunās nodokļu politikas pamatnostādnes, tika nolemts mainīt esošo ziedojumu sistēmu, kā rezultātā tika paredzēti divi Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atvieglojuma varianti ziedotājiem, ņemot vērā to finansiālos rādītājus vai darba algu fondu. Savukārt pēc diskusijām ar nevalstiskajām organizācijām tika paredzēts arī trešais atvieglojuma variants.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Ar nodokļu šķērēm apgriež pirkstus ziedotājiem

Raivis Bahšteins, DB galvenās redaktores vietnieks, 06.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar nodokļu politikas jaunievedumiem grasās sasiet rokas uzņēmumiem, kas vēlas ziedot, nosakot, ka bez «sodīšanas» ar nodokli varēs ziedot tikai desmit procentus no peļņas

Plānotais ierobežojums nozīmē līdzšinējās kārtības sarežģīšanu, nošaujot divus zaķus, bet – negatīvā nozīmē. Pirmkārt, slāpējot uzņēmumu vēlmi ziedot. Tehniski samazinot atlaidi, nav ko slēpt, prognozējami saruks arī biznesa ziedojumu apmērs sabiedriskā labuma organizācijām. Otrkārt, sarūkot atbalstam, tiks apdraudētas vai zaudētas iespējas, ko pašlaik balstīja tieši ziedojumi. Pirms aplaudēt iecerētajai kārtībai, vajadzētu spēt atraut skatu no budžeta ieguvumiem un pavērtēt, kas tādējādi var ciest vai pat tikt sagrauts. Protams, jāņem vērā arī līdzšinējās blaknes, par ko gādājuši negodprātīgi ziedotāji un ziedojumu saņēmēji, kuru rīcība acīmredzot arī likusi pārvērtēt ziedošanas atbalstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 3.septembra viedtālruņu lietotājiem ir pieejama mobilā lietotne dokumentu eParakstīšanai. Lietotne eParakstsLV ir bez maksas un darbojas viedtālruņos ar iOs un Android operētājsistēmām, informē droša elektroniskā paraksta pakalpojuma sniedzējs VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC).

Mobilā lietotne eParakstsLV viedtālrunī nodrošina dokumentu parakstīšanu ar elektronisku parakstu, kā arī jau parakstītu dokumentu pārbaudi. Viedtālrunī iespējams parakstīt jebkura formāta dokumentus. Pēc parakstīšanas tie tiks saglabāti eDOc formātā.

Parakstītu dokumentu no viedtālruņa var nosūtīt adresātam uz e-pastu vai izmantojot viedtālrunī pieejamās saziņas lietotnes, kā arī noglabāt sev ērtākajā datņu apmaiņas servisā. Tāpat parakstītie dokumenti 24 stundas glabāsies eParaksta lietotāja profilā portālā eParaksts.lv.

«Dokumentu parakstīšana viedtālrunī ir nozīmīgākais eParaksta attīstības posms pēc eID kartes ieviešanas,» uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

„Vai nevēlies atnākt uz randiņu?” tādu jautājumu saņēma septiņus gadus vecā portāla draugiem.lv lietotāja Amanda (meitenes vārds ir mainīts). Viņa, tāpat kā vairāki simti citu mazgadīgo bērnu, kuri reģistrējuši savus profilus šajā portālā, tiek piedāvāti iepazīšanās spēlē Slepenais pielūdzējs. Septiņgadīgās meitenes fotogrāfiju kopā ar personisko informāciju portāls iesaka kā potenciālo randiņu partneri. Ja fotogrāfija iepatikusies, vajag spiest uz pogas Jā, un meitene saņems uzaicinājumu iepazīties. Tāpat mazgadīgo bērnu profilus iespējams caurskatīt līdzīgi katalogam – krāsaini uzraksti aicina izvēlēties sev tīkamāko un uzaicināt viņu uz randiņu.

Draugiem.lv pirms diviem gadiem jau nonāca varasiestāžu intereses lokā, kad laikraksta Diena veiktajā eksperimentā atklājās – portāls ir iecienīta vieta interneta pedofiliem. Izmantojot vieglo piekļuvi bērnu profiliem, tie rakstīja neķītras vēstules un mēģināja pievilināt mazgadīgas meitenes uz tikšanos klātienē. Toreiz pret vienu no pedofiliem tika ierosināts kriminālprocess par uzmākšanos nepilngadīgai personai. Portāla administrācija pēc šī gadījuma solīja nopietni pievērsties bērnu drošībai un informēt nepilngadīgos portāla lietotājus par iespējamām briesmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No vakardienas SIA "Andele Mandele PAY" iekļauta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) elektroniskās naudas iestāžu reģistrā, kas uzņēmumam dod tiesības sniegt maksājumu pakalpojumu – maksājuma instrumenta izlaišanu.

"Ļoti ceram, ka deviņu līdz desmit mēnešu laikā varēsim ieviest elektroniskās naudas sistēmu. Šobrīd turpinās nopietns programmēšanas darbs, lai šo drošo maksājumu sistēmu ieviestu dzīvē," teic Līva Jaunozola, sludinājumu portāla "andelemandele.lv" īpašniece un kustības "Andele Mandele" aizsācēja.

Uzņēmums jau ilgāku laiku vēlējās nodrošināt, lai pircēji ar pārdevējiem portāla iekšienē var norēķināties ar elektroniskās naudas palīdzību. Piemēram, ja pircējs vēlas iegādāties zābakus par 50 eiro, vispirms pārskaita naudu un tad gaida, ko saņems, atverot pakomātu.

"Lielākoties pārdevēji ir godprātīgi, bet situācijas ir dažādas, piemēram, ir bijis gadījums, kad pārdevējs savāc no desmit pircējiem pa 20 eiro un pazūd. Elektroniskās naudas licence iedod jaunu vērtību uzņēmumam un tam, ko darām. Iepirkšanās būs pārskatāma un drošāka," saka L. Jaunozola. Tagad pircējs varēs papildināt savu "Andele Mandele" elektronisko maciņu, piemēram, par 50 eiro un šī nauda kļūst par elektronisko naudu, par ko var iegādāties preces portālā. Arī pārdevējiem nauda par pārdotajām precēm vispirms ieskaitās šajā virtuālajā maciņā, kur naudu var krāt un tērēt portālā vai arī jebkurā brīdī pārskaitīt uz savu kontu. Naudu pārdevējs saņems nevis pārdošanas brīdī, bet tad, kad pircējs izņems preci no pakomāta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) slēgtā konkursā meklē uzņēmumus, kas izstrādās un uzturēs pretrunīgi vērtēto teju 200 tūkst. Ls izmaksājušo portālu www.latvija.lv, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājas lapā.

VRAA Db atturējās komentēt paredzamo līgumcenu, jo «iepirkuma laikā ir svarīgi saņemt finanšu piedāvājumu, kas atbilst reālajai pakalpojuma cenai, nevis tiek pielāgota pasūtītāja budžeta iespējām».

Kā skaidro VRAA Starptautisko projektu un komunikācijas nodaļas vadītāja Līga Baltiņa, jaunais konkurss izsludināts, lai turpinātu e-pakalpojumu infrastruktūras attīstību saskaņā ar Ministru kabineta doto uzdevumu «veidot vienotu kontaktpunktu elektroniskajā vidē».

Konkurss ir sadalīts sešās daļās, tādējādi tajā var uzvarēt arī vairāki uzņēmumi, kam portālā būs jāveido jaunas sadaļas un pakalpojumi. Tāpat uzvarētājiem būs jāuzlabo Valsts informācijas sistēmu savietotāju jeb integratoru, kas ir portāla latvija.lv «neredzamā daļa». Pieteikumus konkursā jāiesniedz līdz 18. martam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sludinājumu portāla ss.lv īpašnieks nopietni izvērtē iespēju pārcelt savu ekonomisko darbību uz citu valsti, aģentūrai LETA sacīja ar ss.lv saistīto uzņēmumu SIA Internet un SIA SS līdzīpašnieks Juris Līnis.

Viņš uzsvēra, ka portāla ss.lv īpašnieks nav Internet, bet gan cits uzņēmums, kuram Valsts ieņēmumu dienests (VID) neko nav lūdzis un nekādu pienākumu nav uzlicis, līdz ar to slēgt mājaslapu ss.lv, kas pieder citai personai ir nelikumīgi.

Līnis norādīja, ka VID pieprasīja informāciju uzņēmumam Internet par trešajām personām, kuras izmanto konkrēto pakalpojumu portālā ss.lv, pieprasītās informācijas apjoms ir ļoti plašs un nekonkrēts.

«No uzņēmuma tiek prasīta informācija, kas satur komercnoslēpumu, kā arī dati par personām, kas nav saimnieciskās darbības veicēji un nav nodokļu maksātāji Latvijā. Mēs daudzus gadus ikdienā sadarbojamies ar VID un policijas struktūrām, sniedzam informāciju, ja tiek iesniegti skaidri, konkrēti un pamatoti pieprasījumi. Mūsu juristi apšauba VID pieprasītās informācijas likumību, tajā skaitā datiem, kas saistīti ar komercnoslēpumu un datiem ko sniegušas personas, kas nav saimnieciskās darbības veicēji un nav Latvijas nodokļu maksātāji,» skaidroja Līnis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Andelemandele.lv jauni rekordi

Anda Asere, 06.05.2020

Līva Jaunozola, sludinājumu portāla "andelemandele.lv" īpašniece un kustības "Andele Mandele" aizsācēja.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā laikā cilvēki ar jaunu sparu nododas mājas kārtošanai un aug interese pārdot sev vairs nevajadzīgās lietas.

"Pirmajās divās nedēļās pēc ārkārtējā stāvokļa izziņošanu valstī portāla apmeklētāju un ievietoto "pērļu" daudzums kritās pat līdz 30%. Cilvēkiem bija jāpierod pie reālās situācijas - mājmācība, darbs no mājām utt. Taču šobrīd situācija ir būtiski mainījusies un portālā katru dienu aug ievietoto "pērļu" daudzums un 12. aprīlī tas sasniedza rekordlielu skaitu - 5200 preces," stāsta Līva Jaunozola, sludinājumu portāla "andelemandele.lv" īpašniece un kustības "Andele Mandele" aizsācēja.

Martā portālu apmeklēja 176 tūkstoši unikālo lietotāju, no kuriem 95,6% ir no Latvijas, 2,6% no ASV un pārējie no Eiropas. 92% apmeklētāju ir sievietes, bet no kopējā reģistrēto lietotāju skaita, kas ir 151,6 tūkstoši, 94% ir sievietes. 36,1 tūkstotis reģistrēto lietotāju pēdējā mēneša laikā ir ienākuši portālā. Jaunu reģistrēto lietotāju skaits dienā pieaudzis par 35%. Februārī jauno reģistrēto lietotāju skaits bija 2738, martā 2737, aprīlī - 3403.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arvien populārāks kļūst klientu portāls e-latvenergo.lv

, 04.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Katru mēnesi AS Latvenergo klientu portālā www.e-latvenergo.lv reģistrēto klientu skaits pieaug par 35% un šobrīd to daudzums ir 5500. Galvenā portāla funkcija ir veicināt elektronisko pašapkalpošanos, kārtojot ar elektroenerģijas lietošanu saistītus jautājumus.

Šobrīd klientu portāls www.e-latvenergo.lv ir papildināts ar jaunām funkcijām un iespējām, tādēļ turpmāk iedzīvotājiem būs daudz ātrāka pieejamība AS Latvenergo pakalpojumu izmantošanā.

Lai atvieglotu pieeju klientu pieprasītākajiem pakalpojumiem, atverot pirmo lapu www.e-latvenergo.lv, ir izveidota īpaša Zaļā zona, kurā ikviens var ērti saņemt pieprasītākos pakalpojumus bez īpašas reģistrācijas portālā. Zaļajā zonā klienti var:

• izdrukāt sev vai kādam citam norēķinu kvītis neierobežotā daudzumā;

• apskatīties pēdējo skaitītāja rādījumu, par kuru ir maksājuši;

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Pelnu pats un neaizmirstu par citiem

Anda Asere, 20.03.2013

Kopš 2005. gada nogales visos Rimi un vēlāk arī Supernetto veikalos ir ziedojumu kastītes, kurās tiek vākti ziedojumi dažādām labdarības iniciatīvām, kas saistītas ar bērnu labklājības vai veselības uzlabošanu. Arī šobrīd pircēji ir aicināti piedalīties Saulaino dienu labdarības akcijā, ziedojot līdzekļus Hematoonkoloģijas nodaļas telpu remontam ziedojumu kastītēs, stāsta Valdis Turlais, SIA Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs.

Foto: Dienas mediji

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās uzņēmumu konkurētspēja un ilgtspēja vairs nav iespējama bez iesaistīšanās sociālos procesos un to problēmu risināšanā.

Korporatīvā sociālā atbildība ir apzināta uzņēmuma stratēģija būt sociāli atbildīgam, iesaistīties sociālos procesos un piedalīties to problēmu risināšanā. Tā to definē Ilze Ošāne, Ziedot.lv Komunikācijas vadītāja.

Viņa arī norāda, ka ikvienam uzņēmumam, kurš ievēro korporatīvo sociālo atbildību, būtu jārada līdzsvars starp biznesa un sabiedrības interesēm. Mūsdienās uzņēmumu konkurētspēja un ilgtspēja vairs nav iespējama bez iesaistīšanās sociālos procesos.

Pēdējos desmit gados korporatīvās sociālās atbildības jēdziens nostiprinās uzņēmumu ilgtermiņa plānos. I. Ošāne teic, ka tas ir, pateicoties starptautiskiem uzņēmumiem, kuru mātes zemēs korporatīvā sociālā atbildība ir pašsaprotama lieta. Tāpat šodien uzņēmumi daudz vairāk uzticas labdarības organizāciju ieteiktām labdarības programmām, nevis paļaujas uz saviem priekšstatiem. Svarīgi, ka pati uzņēmuma vadība un darbinieki tic uzņēmuma noteiktajai korporatīvajai sociālajai atbildībai un vēlas tajā līdzdarboties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Latvijas zinātniekiem saņēmis vēstuli ar aicinājumu ziedot 5000 eiro Ziedojumu biedrībai, kas vēlāk izrādījušies nekaunīgi naudas izspiedēji, vēsta Latvijas Avīze. Visu informāciju, kuru izmantoja naudas izspiešanas mēģinājumā, noziedznieki spēja atrast internetā.

«Kad viens no Latvijas zinātniekiem šā gada 5. martā saņēma vēstuli ar aicinājumu ziedot 5000 eiro kādai nesaprotamai Ziedojumu biedrībai, viņš krustu šķērsu aizdomājās, ko nozīmē šis aicinājums un kas aiz tā slēpjas. Uz aploksnes bija uzlīmēta datorrakstā sagatavota lapiņa ar precīzu viņa vārdu, adresi un pasta indeksu. Arī teksts bija rakstīts ar datoru. Atpakaļadreses nebija. Nekādu draudu vai divdomību vēstulē it kā nebija, tomēr neizprotamā Ziedojumu biedrība nekādu omulības sajūtu neradīja. Viņš nolēma vērsties policijā. Brasas iecirkņa policijā pieņēma vīrieša iesniegumu, tomēr kriminālprocesu neuzsāka,» informē laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru