Pasaulē

Krievijas Federācija neizslēdz iespēju pārdot Šeremetjeva lidostu

Lelde Spriņģe speciāli db.lv, 09.06.2010

Jaunākais izdevums

Krievijas Federācijas valdība neizslēdz iespēju pārdot valstij piederošo termināļu kompleksu Maskavas Šeremetjeva lidostā pēc tam, kad tiks noteiktas termināļu vadības normas, aģentūrai Reuters ziņo Krievijas premjerministra vietnieks Igors Šuvalovs.

Lidosta tiks vai nu ilgtermiņā iznomāta, vai nu apsaimniekota koncesijas ceļā, vai pat pārdota, apgalvo I.Šuvalovs.

Šeremetjeva lidosta šobrīd atrodas valsts uzņēmuma Starptautiskā Šeremetjeva lidosta pārvaldībā, bet Krievijas valdība nosaka normas termināļu kompleksa vadībai un cenšas to apvienot ar jauno D termināli, kuru pārvalda Aeroflot, Vņešekonombank un VTB.

Kontrolpakete (52,8% akciju) atrodas uzņēmuma Aeroflot pārvaldībā. VTB pieder 25% akciju, bet Vņešekonombank – 22,2% akciju.

«Šobrīd mēs gatavojamies Šeremetjeva lidostas privatizācijai,» Slon.ru žurnālistiem atklāj I. Šuvalovs. Viņš arī piebilst, ka valdības lēmums būs atkarīgs no lidostas attīstības plāna, ko piedāvās investoriem. Lidostas privatizācijai ir jānotiek laika posmā no 2010.gada līdz 2011.gada sākumam, apgalvo I. Šuvalovs. Valdība ir gatava nodot lidostas termināļu vadību citu rokās jau 2010.gadā, atklāj bijušais Krievijas transporta ministrs Igors Ļevitins.

Šeremetjeva lidostai jau ir iespējamais pircējs, bet, ja piedāvājums tiks paplašināts, var parādīties arī citi investori ar citu investīciju apjomu, stāsta Igors Šuvalovs. Tāpat viņš atklāja, ka Krievijas Federācija ir gatava piedāvāt investoriem pārvaldīt arī citas Maskavas lidostas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Izmeklētāji izskata vairākus Šeremetjevā sadegušās lidmašīnas katastrofas cēloņus

LETA, 06.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas izmeklētāji izskata vairākus iespējamos cēloņus, kas varēja izraisīt svētdien notikušo lidmašīnas «Sukhoi Superjet 100» katastrofu Maskavas Šeremetjevas lidostā.

Tostarp, gan nepietiekamu pilotu un dispečeru kvalifikāciju, gan tehniskus bojājumus apvienojumā ar nelabvēlīgiem laikapstākļiem, žurnālistus informējusi Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretāre Svetlana Petrenko.

Jau ziņots, ka Krievijas nacionālās aviokompānijas «Aeroflot» iekšzemes reisa pasažieru lidmašīna bija izlidojusi uz Murmansku, bet pēc 28 minūšu lidojuma atgriezās Šeremetjevā un avārijas nolaišanās laikā aizdegās.

Sarežģītu meteoroloģisko apstākļu dēļ lidmašīna nolaidās tikai otrajā mēģinājumā, taču nolaišanās laikā aviolainera šasija un priekšgals atsitās pret skrejceļu un aizdegās lidmašīnas dzinēji, bet liesmas drīz aptvēra arī visu lidmašīnas aizmugures daļu. Apkalpe steidzās evakuēt pasažierus pa piepūšamo trapu.

Komentāri

Pievienot komentāru