Citas ziņas

Kuldīgas dome iesniedz projekta pieteikumu par Ls 1 331 233

Vēsma Lēvalde [email protected], 07.09.2005

Jaunākais izdevums

2005. gada 5. septembrī Kuldīgas pilsētas dome Eiropas reģionālajam attīstības fondam (ERAF) iesniegusi projekta „Vecā Ventas tilta restaurācija un atraktīvas tūrisma teritorijas izveide Kuldīgas sirdī” pieteikumu, informē Kuldīgas dome. Projekta mērķis ir izveidot atraktīvu tūrisma teritoriju, restaurējot Kuldīgas nozīmīgāko kultūrvēstures un tūristu piesaistes objektu – veco Ventas tiltu – un veidojot infrastruktūru „dzīvā muzeja” kompleksam. Projektu paredzēts īstenot no 2006. gada 1. marta līdz 2008. gada 31. augustam. Projekta ietvaros tiks izstrādāti projekti vecā Ventas ķieģeļu velvju tilta restaurācijai, kā arī skatu laukumu un kāpņu rekonstrukcijai un labiekārtošanai. Tiks restaurēts vecais ķieģeļu velvju tilts pār Ventu, novēršot tā sabrukuma draudus un paaugstinot vizuālo un estētisko pievilcību, t.sk. ar izteiksmīga izgaismojuma palīdzību padarot apskatāmu tumšajā diennakts laikā un sekmējot apmeklējuma sezonalitātes samazināšanos. Tiks rekonstruētas kāpnes, nodrošinot ērtu pieeju pie Ventas rumbas, kā arī skatu laukumi rumbas un tilta apskatei. Skatu laukumi tiks labiekārtoti, nodrošinot apgaismojumu un aprīkojot tos ar tālskatiem. Aktivitātes ietvaros tiks izvietots informatīvais stends pie tilta, izdots buklets un sarīkota starptautiska konference. Projekta ietvaros veiktās aktivitātes radīs pamatu tālākai Ventas tilta, unikālā dabas un kultūrvēstures kompleksa izmantošanai tūrisma attīstībā, tādējādi, izmantojot vienu no galvenajiem reģionālās attīstības resursiem. Kopējās projekta izmaksas ir Ls 1 331 233. Pieprasītais līdzfinansējums no ERAF ir Ls 998 424.75, t.i. 75% no minētās summas. Nacionālais līdzfinansējums ir paredzēts Ls 332 808.25 apmērā, tā skaitā Ls 133 123.30 dotācijas pašvaldībām. Kuldīgais vecais ķieģeļu tilts ir neatdalāms vecpilsētas elements, garākais šāda veida tilts ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Kuldīgas vecais ķieģeļu tilts ir celts 1873. - 1874. g.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijā lielākais mazumtirdzniecības apjomu kritums ES

Eurostat, 05.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā šā gada janvārī, salīdzinot ar aizvadītā gada decembri mazumtirdzniecības apjomi sarukuši par 1.5 %, kas ir lielākais apjomu kritums Eiropas Savienībā.

Vidēji ES 27 mazumtirdzniecības apjomi janvārī auguši par 0.6 %. Kaimiņos Lietuvā bijis viens no lielākajiem pieaugumiem un mazumtirdzniecības apjomi kāpuši par 7.4 %, liecina Eurostat dati.

Mazumtirdzniecības apjomu kritums varētu būt saistīts ar to, ka iedzīvotāji inflācijas ietekmē izvēlas lētākas preces, kā arī nolemj ierobežot tēriņus. Piemēram, Db jau vēstīja, ka pēc pētījumu kompānijas GfK Baltic veiktā pētījuma datiem, vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju inflācijas ietekmē izvēlas lētākus piedāvājumus, bet katrs ceturtais nolēmis atteikties no kārumiem un izklaides. Pētījumā noskaidrots, ka 38% no aptaujātajiem apņēmušies turpmāk izvēlēties lētākus piedāvājumus, bet 26% atteiksies no atsevišķām pārtikas precēm un tikpat liela daļa retāk iegādāsies konditorejas izstrādājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas pilsētas dome nodibinājusi uzņēmēju un amatnieku Gada balvu

, 08.04.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai apzinātu un godinātu Kuldīgas uzņēmējus un amatniekus, kas aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Kuldīgas pilsētā, Kuldīgas pilsētas dome nodibinājusi Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balvu, liecina sniegtā informācija medijiem.

Kuldīgas pilsētas dome izveidojusi desmit nominācijas: klientam draudzīgs uzņēmums (tirdzniecība, sabiedriskā ēdināšana, viesnīcu nozare); stabilitāte; sadarbība; pilsētas tēla popularizētājs; vecpilsētas magnēts; gada būvprojekts (sabiedriskā, komercobjektu būvniecība); gada būvprojekts (individuālā būvniecība); gada būvprojekts (vides objekts); gada amatnieks (sadzīves pakalpojumi); gada amatnieks (lietišķā māksla). Sadarbības partneru nominācijas: Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku apvienības nominācija Pienesums partnerībā un Kuldīgas rajona laikraksta Kurzemnieks nominācija – Atvērts sabiedrībai.

Kā Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balvas pretendenti var tikt izvirzīti uzņēmumi (uzņēmēji), kuru saimnieciskā darbība notiek Kuldīgas pilsētas teritorijā neatkarīgi no juridiskā statusa un darbības nozares; individuālā darba veicēji, kuri reģistrējuši un veic saimniecisko darbību Kuldīgā; uzņēmumi un to struktūrvienības, kas Kuldīgas pilsētas teritorijā realizējušas saimnieciskās aktivitātes, bet reģistrētas citur; individuāli būvētāji. Pretendentus izvirzīs Kuldīgas dome, tās aģentūras un kapitālsabiedrības; iedzīvotāji, pilsētas viesi; laikraksts Kurzemnieks; pilsētas uzņēmēju un amatnieku apvienība u.c. sadarbības partneri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Paziņos konkursa Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balva 2008 uzvarētājus

Vēsma Lēvalde, Db, 29.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

30. decembrī plkst. 19:00 Kuldīgas kultūras centrā notiks Kuldīgas pilsētas domes rīkotā konkursa Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balva 2008 apbalvošanas ceremonija, informē Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Svinīgajā sarīkojumā Kuldīgas sabiedrībā labi pazīstami cilvēki pasniegs Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balvu 11 nominācijās. Godināts tiks klientam draudzīgs uzņēmums tirdzniecībā, klientam draudzīgs uzņēmums sabiedriskajā ēdināšanā, klientam draudzīgs uzņēmums viesnīcu un pakalpojumu nozarē, uzņēmumi nominācijās Stabilitāte, Sadarbība, Pilsētas tēla popularizētājs, Vecpilsētas magnēts, Gada būvprojekts komercobjekts, Gada būvprojekts – individuālā būvniecībā, kā arī gada amatnieks sadzīves pakalpojumu jomā un gada amatnieks lietišķajā mākslā. Uzvarētāju vārdi līdz svinīgajai ceremonijai netiks atklāti. Vēl 30. decembra vakarā tiks pasniegtas pašvaldības konkursa sadarbības partneru nominācijas: Kuldīgas novada uzņēmēju un amatnieku apvienības balva, Kuldīgas rajona laikraksta Kurzemnieks balva, SEB bankas balva un DnB NORD bankas balva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Saeimas deputātus līdz Kuldīgas domes ēkai nogādā policija

LETA, 18.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeimas deputātus, kas šodien devās uz izbraukuma sēdi Kuldīgā, līdz pašvaldības ēkai palīdzējuši nogādāt vietējie policisti, novēroja aģentūra LETA. Viņus pie Kuldīgas novada domes ēkas pilsētas Rātslaukumā sagaidīja vismaz 300 piketētāji.

Saeimas deputāti ieradās ar nelielu nokavēšanos, viņi pie domes ēkas tika sagaidīti ar skaļiem svilpieniem. Uzrunājot piketētājus, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS) zīmīgi pārteicās. Viņas kļūmīgā uzruna «Labdien, Liepājā! Tas ir, Kuldīgā!» izpelnījās smieklus un aplausus. Barča paskaidroja, ka īsi pirms Kuldīgas saplīsis transports, ar ko deputāti devās uz Kuldīgu, un līdz Kuldīgas domes ēkai deputātus palīdzējuši nogādāt vietējie policisti.

Ar skaļiem svilpieniem pie domes ēkas tika sagaidīts arī veselības ministrs Juris Bārzdiņš (Liepājas partija/ZZS). Bārzdiņš īsā uzrunā piketa dalībniekiem uzsvēra: «Jūsu jaukajai slimnīcai ir jābūt, un tā būs! Tas ir pats galvenais.» Veselības ministram ieejot domes ēkā, piketētāji skaļi sauca «Naudu! Naudu!».

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Papildināta - Pāvilostas SPA viesnīcas būvniecība iestrēgst tiesā

Zane Atlāce - Bistere, Žanete Hāka, 17.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pieņēmusi SIA "Kuldīgas būvserviss" pieteikumu par SIA "Aviao" maksātnespējas procesa pasludināšanu, Db.lv informēja SIA "Kuldīgas būvserviss".

"SPA Hotel Otto" būvniecības darbi Dzintaru ielā Pāvilostā notiek kopš 2018.gada augusta. Plašāku sabiedrības ievērību tie izpelnījās rievpāļu iestrādāšanas laikā, kad kļūdainas ģeoloģijas dēļ ievērojami sarežģījās būvdarbi un izteiktā vibrācija ietekmēja apkārtējo iedzīvotāju ikdienu tādā mērā, ka sākās iedzīvotāju parakstu vākšana ar iebildumiem pret SPA viesnīcas būvniecību. Šie sarežģījumi ietekmēja arī būvniecību - palēninot būvdarbu gaitu un radot papildus izmaksas, skaidro SIA "Kuldīgas būvserviss" pārstāvji.

"Īpašuma attīstītājs "Aviao" līdz šim ne tikai nav uzņēmies atbildību par sevis iesniegtās kļūdainās ģeoloģijas sekām, bet arī, nespējot panākt sev vēlamo, kopš š.g. augusta beigām ar apsardzes palīdzību ir pārņēmis būvobjektu, darbus atļaujot veikt vien atsevišķiem SIA "Kuldīgas būvserviss" apakšuzņēmējiem. Šobrīd būvdarbu līgums ar SIA "Kuldīgas būvserviss" ir izbeigts un būvdarbus turpina SIA "Kuldīgas būvserviss" šī objekta projekta vadītāja jaundibinātais uzņēmums SIA "Capric Management". Papildus nekorektajai līguma pārņemšanai, "Aviao" nav veikusi samaksu par šī gada augsta beigās un septembrī izpildītajiem un apstiprinātājiem būvdarbiem 128 tūkstošu eiro apmērā un faktiski izvairās no sarunām ar būvnieku" apstiprina valdes loceklis Mārtiņš Puķe.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Naudas sadales dēļ Kuldīgas slimnīca pārtrauks akūto pacientu uzņemšanu

Lelde Petrāne, 09.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Negodīgas naudas sadales dēļ Kuldīgas slimnīca no 1. septembra pārtrauks akūto pacientu uzņemšanu slimnīcā. Par to Kuldīgas slimnīcas vadītājs Ivars Eglītis jau iepriekš esot informējis Veselības ministriju, Veselības norēķinu centru (VNC) un Kuldīgas novada pašvaldību.

Kuldīgas novada pašvaldība esot neizpratnē par Veselības ministrijas plānoto 2011. gada neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) pacientu skaita samazinājumu Kuldīgas slimnīcā, zinot, ka nav iemesla prognozēt divas reizes mazāku pacientu skaitu, salīdzinot ar 2010. gadu. «Pacientus turpinām uzņemt iepriekšējā gada līmenī, turklāt vispārējais pacientu stāvoklis ir smagāks, slimības ielaistākas. Uzņemšanas nodaļai nav iespēju būtiski ierobežot stacionāro NMP pacientu skaitu, jo pacienti tiek nosūtīti uz slimnīcu ar speciālistu atzinumiem, atvesti ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādēm vai ierodas paši traumu vai saslimšanu rezultātā,» situāciju komentē Kuldīgas slimnīcas vadītājs I.Eglītis. Arī iepriekšējos gadus Kuldīgas slimnīcā nav bijis mazāk par 5000 akūtajiem pacientiem un neesot nekāda pamata prognozēt, ka šogad viņu būs divas reizes mazāk. Neskatoties uz to, Veselības ministrija ieplānojusi apmaksāt tikai 2208 pacientu ārstēšanu. Šādu skaitu slimnīca šobrīd ir jau uzņēmusi un katrs nākamais pacients slimnīcai radīs tiešus finansiālus zaudējumus, skaidro I.Eglītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallija sezona noslēgsies Kuldīgā

, 26.09.2009

Rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 būs iespēja redzēt divus Mitsubishi Lancer WRC automobiļus no kuriem vienu stūrēs Ivars Vasaraudzis ar stūrmani Pēteri Spredzi, bet otru – ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs. (Foto: Z. Zālmanis, Nikon)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī N4 klasē Latvijas 2009.gada čempions ir zināms un tas ir Aivis Egle, cīņas gaidāmajā rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nebūs mazāk spraigas kā iepriekšējos piecos čempionāta posmos. Tieši otrādi – sezonas pēdējais posms noteiks iznākumu visās pārējās klasēs, kā arī komandu kopvērtējumā.

Par Latvijas autorallija čempionu pēc rallija Kurzeme 2009 jau piekto reizi tika kronēts Aivis Egle, jo viņa pārsvars pār tuvāko sekotāju čempionāta kopvērtējumā – Jāni Vorobjovu – pirms pēdējā posma ir 14 punkti un tos dzēst nav iespējams pat ar uzvaru. Teorētiski Aivis Egle pat varētu atpūsties un rallijā Latvija – Kuldīgas rudens 2009 nestartēt, jo kārotais tituls jau ir izcīnīts, tomēr aizraušanās ar šo sportu darījusi savu un Aivis Egle ir pieteicies startam arī Kuldīgas apkaimē, tiesa gan, nu jau pie A+ klases sacīkšu automobiļa stūres.

Lai arī Jānim Vorobjovam kārtējo reizi autorallija čempiona tiltuls šogad ir gājis secen, Kuldīgā atslābt nedrīkstēs un nāksies vien braukt ar pilnu atdevi, lai nepazaudētu vicečempiona titulu. Šobrīd kopvērtējumā Jānis tikai par 5 punktiem apsteidz tuvāko sekotāju Māri Neikšānu. Vēl svaigā atmiņā ir abu sportistu sacensība rallijā Kurzeme 2009, kur tikai pēdējā ātrumposmā tika noteikts uzvarētājs – finišā pēc 100 nobrauktiem kilometriem Vorobjovs Neikšānu apsteidza vien par nepilnām 5 sekundēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Norvēģijas eksperti apmāca Kuldīgas amatniekus

Vēsma Lēvalde, Db, 14.10.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 13. līdz 24. oktobrim Kuldīgas pilsētas domes un Norvēģijas finanšu instrumenta līdzfinansētā projekta „Kuldīgas novada muzeja restaurācija un koka arhitektūras amatnieku darbnīcas izveide” ietvaros norisinās Kuldīgas amatnieku praktiskās apmācības, informē projekta vadītāja Dace Reinkopa.

Paralēli praktiskiem darbiem amatnieki dodas ekskursijā Kuldīgas ielās, pētot un analizējot vecpilsētas durvis, logus un to raksturīgākās detaļas. 20. oktobrī Kuldīgas amatniekiem pēc savas iniciatīvas pievienosies kolēģi no Norvēģijas pilsētas Drobakas. Viņi iepazīsies ar Kuldīgas vecpilsētas arhitektūru, kā arī iesaistīsies durvju restaurācijā. Savukārt no 21. līdz 24. oktobrim Kuldīgā viesosies projekta sadarbības partneri no Norvēģijas amatniecības centra. Tā vadītājs Eivind Falk Kuldīgas pilsētas domes organizētajā 2. Starptautiskajā kultūras mantojuma laboratorijā prezentēs Norvēģijas amatniecības centru un stāstīs, kā Norvēģijā norisinās amatnieku apmācība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Diskutēs par pašvaldību reformu Kuldīgas rajonā

Vēsma Lēvalde, Db, 28.11.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

28. novembrī LR reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns tiksies ar Kuldīgas rajona padomes deputātiem – vietējo pašvaldību vadītājiem. Tikšanās laikā plānots pārrunāt šā brīža aktualitātes pašvaldību reformas jomā – par rajona padomes reorganizāciju, par vasarā gaidāmajām jauno novadu vēlēšanām.

Kuldīgas rajonā vietējie tautas kalpi lēmuši par trīs novadu izveidi pašreizējā Kuldīgas rajona teritorijā – Kuldīgas novada, Skrundas novada un Alsungas novada. Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sagatavotajā priekšlikumā Alsungu bija plānots iekļaut Kuldīgas novadā.

Taču 26. novembrī Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ar Jaunā laika (JL) un Saskaņas centra (SC) deputātu balsīm atbalstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) priekšlikumu Alsungas novadu veidot kā atsevišķu novadu.

Kuldīgas rajona Rumbas, Gudenieku, Vārmes, Laidu, Turlavas, Ēdoles, Kabiles, Rendas, Pelču, Īvandes, Padures, Snēpeles, Kurmāles pagastu un Kuldīgas pilsētas pašvaldību apvienošanas projekta (Kuldīgas novada izveides projekta) izstrāde veikta, pamatojoties uz visu 14 pašvaldību lēmumiem par Kuldīgas novada izveidi un par apvienošanas projekta sagatavošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apbalvoti Kuldīgas pilsētas uzņēmēji un amatnieki

Vēsma Lēvalde, Db, 03.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunā gada priekšvakarā Kuldīgā apbalvoti konkursa Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balva 2008 uzvarētāji 11 nominācijās.

Kuldīgas pilsētas uzņēmēju un amatnieku Gada balvu nominācijā Klientam draudzīgs uzņēmums tirdzniecībā saņēma ziedu salona Oāze īpašniece Līga Pirtniece. Nominācijā Klientam draudzīgs uzņēmums sabiedriskajā ēdināšanā balvu saņēma viens no iecienītākajiem vecpilsētas krodziņiem – kafejnīca Pagrabiņš (līdzīpašnieks Raimonds Lapuķis). Nominācijā Klientam draudzīgs uzņēmums viesnīcu un pakalpojumu nozarē par uzvarētāju tika atzīta reklāmas darbnīca Dekors RD (Jānis Kurzemnieks un Anda Gutlande).

Par nominācijas Stabilitāte uzvarētāju kļuva viens no lielākajiem un stabilākajiem nodokļu maksātājiem Kuldīgā SIA Agrotehnika (īpašnieks Arturs Cimoška). Nominācijā Sadarbība tika apbalvots ilggadējs Kuldīgas Pilsētas svētku ģenerālsponsors SIA Linde Pārtika (Nansija Linde). Nominācijā Pilsētas tēla popularizētājs uzvarētāja gods tika sporta klubam Elvi/Kuldīga (sporta kluba prezidents Kaspars Bergmanis). Nominācijā Vecpilsētas magnēts tika apbalvots bārs-klubs Stender’s (īpašnieks Artis Rozītis).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pārmet katoļu baznīcai īpašumu novešanu avārijas stāvoklī

Vēsma Lēvlade, Db, 04.09.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa nosūtījusi vēstuli Romas katoļu Baznīcas Rīgas metropolijas arhibīskapam – metropolītam Jānim Pujatam un Liepājas diecēzes bīskapam Vilhelmam Lapelim, paužot satraukumu par Romas katoļu Baznīcas pārvaldībā esošā nekustamā īpašuma – Sv. Trīsvienības katoļu baznīcas (Kuldīgā, Raiņa ielā 6 a) – mākslas pieminekļu slikto stāvokli.

Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa aicina Romas katoļu Baznīcu steidzami ķerties pie dievnama interjera glābšanas, lai bezdarbības rezultātā netiktu zaudētas nozīmīgas Latvijas sakrālās mākslas vērtības. Šī ārēji atturīgā celtne Kuldīgas vecpilsētas centrā var lepoties ar visgreznāko interjeru starp Kurzemes katoļu dievnamiem, diemžēl dievnama esošie kokā darinātie mākslas pieminekļi atrodas avārijas stāvoklī, jo visas koka daļas ir ķirmju saēstas. Kuldīgas pilsētas Dome saņēmusi Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vēstuli, kurā norādīts, ka Sv. Trīsvienības katoļu baznīcas interjera kokā darinātie mākslas pieminekļu bojājumi ir ļoti lieli: daudzviet palikusi gandrīz tikai priekšmeta čaula, ko veido krāsojuma slānis, tādēļ ir nepieciešams steidzīgi veikt pieminekļa glābšanas darbus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Aicina zemniekus tirgot svaigpienu Kuldīgā

Vēsma Lēvalde, Db, 05.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas dome izplatījusi aicinājumu Kuldīgas rajona zemniekiem vienoties ar mazo veikalu īpašniekiem par svaigpiena tirdzniecības uzsākšanu Kuldīgas pilsētā.

Domes speciālisti sazinājušies ar pašreizējo Kuldīgas tirgus apsaimniekotāju un vienojušies, ka piena tirdzniecība tiks nodrošināta. „Šobrīd izstrādājam jaunus nomas izsoles noteikumus Kuldīgas pārtikas tirgum, kā vienu no prasībām iekļausim – svaigpiena, biezpiena, krējuma un citu piena produktu tirdzniecības vietu nodrošināšanu,” informē Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Pilsētas galva ir pārliecināta, ka tiešā piena tirdzniecība būtu papildus peļņas avots nelielām Kuldīgas rajona piena saimniecībām, kuru īpašniekus neapmierina lielo pārstrādes uzņēmumu politika. Ieguvēji būtu arī kuldīdznieki, kuriem rastos iespēja iegādāties svaigpienu par draudzīgu cenu, un vienlaikus atbalstīt sava rajona zemniekus. To, ka šāda tirdzniecība varētu gūt plašu kuldīdznieku atbalstu, ļauj spriest iepriekšējo gadu veiksmīgā pieredze, kad valsts vēl nebija uzlikusi nesamērīgus tirdzniecības noteikumus. „Pirms gandrīz desmit gadiem Kuldīgas vecpilsētā ar svaigpienu savā veikalā tirgojās zemnieks Ilmārs Pilenieks no Vārmes. Cilvēki pat stāvēja rindā, lai nopirktu lauku labumus no Vārmes," atceras I.Bērziņa. „Mazie lauku uzņēmēji nedrīkst nolaist rokas. Jāmeklē iespējas, kā apvienot spēkus un darboties pa jaunam,” mudina I.Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Larelini teritorijā likvidēts ugunsgrēks

Lelde Petrāne, 18.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien pulksten 11 izcēlies ugunsgrēks rūpnīcas Larelini teritorijā Jelgavā. No ugunsliesmām izdevās pasargāt divus angārus, bet 80 kvadrātmetru platībā izdedzis pārvads, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele informējusi, ka izsaukums par ugunsgrēku ražošanas cehā saņemts pulksten 11.

«Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg pārvads, kas savieno divus angārus. Degšana bija spēcīga, 80 kvadrātmetru platībā,» skaidrojusi V.Šembele.

Pārvadi atradušies piecu metru augstumā virs zemes, VUGD darbinieki lauzuši konstrukcijas, lai no uguns pasargātu angārus.

Ugunsgrēks lokalizēts pulksten 13. Cietušo nav.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgā sildīs ekonomiku ar 8 miljoniem latu

Vēsma Lēvalde, Db, 23.03.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas sildīšanai, piesaistot Eiropas un valsts finanšu līdzekļus, Kuldīgas pilsētas dome Kuldīgā 2009. gadā ieguldīs vairāk nekā 8 miljonus latu.

Kuldīgas pašvaldība ar Valsts reģionālās attīstības aģentūru 23. martā parakstīs pirmos līgumus par Eiropas Savienības struktūrfondu projektu ieviešanu, informē pašvaldība. Kā pirmos projektus Kuldīgas dome plāno īstenot bijušās sinagogas pārbūvi par Kuldīgas Galveno bibliotēku un Liepājas un Piltenes ielas rekonstrukciju.

2009. gadā Kuldīgas pašvaldībā paredzēts ieviest vēl citus nozīmīgus investīciju projektus, kuriem Kuldīgas pilsētas dome piesaistījusi Eiropas Savienības struktūrfondu un valsts investīciju programmas finansējumu. Līdztekus jau minētajiem projektiem plānots restaurēt Kuldīgas novada muzeju un izveidot koka amatnieku darbnīcu, par ES Kohēzijas fonda līdzekļiem sāksies ūdensvada un kanalizācijas izbūve vecpilsētā, notiks bērnudārzu Cīrulītis un Ābelīte rekonstrukcija un piebūves būvniecība, Kuldīgas kultūras centrā tiks izbūvēts lifts. Kopumā ekonomikas sildīšanai Kuldīgas pilsētā 2009. gadā Kuldīgas pilsētas dome ieguldīs vairāk nekā 8 miljonus latu

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgā topošajā peldbaseinā ielaiž ūdeni, lai pārbaudītu konstrukciju hidroizolāciju

Lelde Petrāne, 13.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembra sākumā topošajā Kuldīgas peldbaseinā, kura aprises jau apjaušanas, celtnieki pirms hidroizolācijas slāņa ieklāšanas iepildīja ūdeni un pārbaudīja, vai tas nesūcas cauri.

Pēc tam, kad betona šuvju hidroizolācija un baseina ģeometrijas noturība bija pārbaudīta, ūdens tika izlaists. Turpinot būvdarbus, plānots sākt būvēt jumtu virs baseina, bet pēc tam būvēs baseina iekšējo hidroizolāciju un pabeigs baseina apdari.

Sekmīgi virzās uz priekšu arī Kuldīgas novada Sporta skolas rekonstrukcijas darbi – jau pabeigta ēku kompleksa būvkonstrukciju sakārtošana, krāsošanai sagatavotas visas mūra fasādes un jau sākusies to krāsošana. Šoruden arī labiekārtos ēku kompleksa teritoriju. Ziemas sezonā celtnieki rosīsies iekštelpās. Darbus objektā plānots pabeigt 2017. gada pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas novadā budžeta izdevumi pārsniegs ieņēmumus

Vēsma Lēvalde, 28.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome apstiprinājusi 2013.gada budžetu, kurā ieņēmumi ir 13,5 miljoni latu, bet izdevumi - 15,5 milj. Ls.

Tai skaitā 164 tūkstoši latu paredzēti kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem. Naudas līdzekļu atlikums gada sākumā bija 1,12 milj. Ls, naudas atlikums gada beigās pārsniedz 253,59 tūkstošus latu. Plānoti aizņēmumi 1,7 milj. Ls apjomā, savukārt atmaksājamie aizņēmumi ir 588,4 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada pašvaldības speciālā budžeta 2013. gada ieņēmumi ir 333,8 tūkst. Ls un tikpat – izdevumi. Naudas līdzekļu atlikums kā gada sākumā, tā beigās ir 40 tūkst. Ls.

Kuldīgas novada 2013. gada budžeta prioritātes ir rekonstruēt un būvēt ielas un inženierkomunikācijas; rūpēties par iedzīvotāju labklājību, ieviešot jaunus sociālā atbalsta pasākumus; pilnveidot mācību un darba vidi skolās un bērnudārzos; attīstīt kultūras, sporta un tūrisma infrastruktūru un pasākumus; atbalstīt iedzīvotāju un uzņēmēju iniciatīvu sava novada labā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas dome atklātā vēstulē vēršas pret pedagogu algu samazinājumu

Vēsma Lēvalde, Db, 28.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa nosūtījusi atklātu vēstuli izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei, kurā norādīts, ka pedagogu algas, pretēji solītajam 3 % samazinājumam, Kuldīgas rajonā nāksies samazināt par 14 %.

Kuldīgas pilsētas domes vārdā domes priekšsēdētāja pauž ministrei Tatjanai Koķei sašutumu par 2009. gadā.

būtiski samazināto pedagogu atalgojumu. Pretēji lzglītības un zinātnes ministrijas publiskajiem

paziņojumiem, ka pedagogu kopējas atalgojums tiek samazināts tikai par 3%, Kuldīgas domes rīcībā esošā informācija liecina, ka reālais pedagogu darba algas samazinājums ne tikai Kuldīgas pilsētā. bet visā Kuldīgas rajonā ir 14%.

Kuldīgas rajonā prognozējamais trūkstošais finansējums mērķdotācijai pašvaldību pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām

(VSAO) iemaksām ir 34. 9 tūkstoši latu; piecgadīgo un sešgadīgo bērnu apmācībā nodarbināto pedagogu darba samaksai un VSAO iemaksām 23. 4tūkstoši latu; interešu izglītības programmu pedagogiem - 17 tūkstoši latu. nesmazinot algas, Kuldīgas pašvaldība nespēj nodrošināt pedagogu darba samaksu 8 mēneešiem, kā to paredzējusi ministrija. " Nenodrošinot finansējumu pilnā apmērā, ministrija apzināti pārkāpj skolotāju tiesības uz darba samaksu atbilstoši Darba likumā noteiktajām normām," teikts vēstulē. Turklāt Kuldīgas pašvaldības vadītāja norāda, ka ministres apgalvojumi par to, ka Izglītības pārvaldes it kā nav tālredzīgi rīkojušās ar 2008.gada piešķirtajiem valsts budžeta līdzekliem, ir nepatiesi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaug darījumu skaits, pieaug cenas un samazinās piedāvājums - tā varētu raksturot nekustamā īpašuma tirgus tendences Kuldīgā.

Kā biznesa portālam Db.lv stāsta Kuldīgas novada pašvaldības Nekustamo īpašumu nodaļas vadītājs Klāvs Svilpe, pieprasījums pēc nekustamā īpašuma Kuldīgā ir samērā augsts un pieprasījumu varētu iedalīt divējādi - dzīvojamais fonds un ražošanas, komercdarbības teritorijas, kā arī pieprasījums iegādei vai nomai un īrei.

Pēc pašvaldībā pieejamās informācijas, pircēji visbiežāk iegādājas dzīvojamās ēkas, dzīvokļus, kā arī dzīvojamai apbūvei paredzētus zemes gabalus. Nekustamā īpašuma cenu ietekmē īpašuma stāvoklis, novietojums, komunikāciju esamība un pieslēgumu iespējas, taču pašvaldība nav veikusi šādas informācijas analīzi par vidējām īpašuma cenām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Kuldīgas sporta skolas rekonstrukcija un peldbaseina būvniecība izmaksās 2,19 miljonus eiro

Dienas Bizness, 14.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa un galvenā būvuzņēmēja SIA Abora valdes loceklis Juris Kravalis otrdien, 14. Jūlijā parakstīja līgumu par Kuldīgas novada sporta skolas rekonstrukciju un peldbaseina būvniecību, informē pašvaldībā.

Būvuzņēmējs izraudzīts publiskā iepirkuma procedūrā. Sporta skolas rekonstrukcija un jauna peldbaseina būvniecība kopumā izmaksās 2,19 miljonus eiro, ieskaitot PVN. Plānots, ka būvdarbus pabeigs 18 mēnešu laikā.

Sporta skolas rekonstrukcijas un jauna peldbaseina būvniecības būvprojekta autors ir SIA Diānas Zalānes projektu birojs. Būvuzraudzību objektā veiks SIA Būves un būvsistēmas.

Ēka Kalna ielā 6, kurā atrodas vairākas sporta skolas nodaļas, ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Kuldīgas pilsētas vēsturiskais centrs un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa Kuldīgas senpilsēta daļa. Kuldīgas sporta skolas ēku komplekss izvietots starp Kalna un Jelgavas ielu. Apbūve veidojusies 19. gadsimta otrajā pusē kā Vācu biedrību ēka un līdz 20. gadsimta sākumam kalpojusi kā Kuldīgas sabiedriskās dzīves centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstošā sausuma dēļ, trūkstot lopbarībai, jau tiek likvidēti mājlopi, aģentūru LETA informēja Kuldīgas novada lauksaimnieki. Kuldīgas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Signeta Lapiņa informēja, ka Kuldīgas novada pašvaldība rosina Ministru kabinetam izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā.

Smagākā situācija izveidojusies lopkopjiem. Saimniecības likvidē lopus, jo nespēj tos pabarot. Ganības ir izdegušas, tāpēc lopiem nav, ko ēst. Zemnieki lopus baro ar pagājušā gadā novākto sienu. Tas rada bažas par to, ar ko baros lopus šajā ziemā.

Bioloģiskā saimniecība Rozbeķi no Kabiles pagasta pārdos aptuveni 40 gaļas lopus, lai pabarotu piena govis. Saimniecība ir 300 hektārus liela, un tajā tiek audzēti aptuveni 150 lopi, tai skaitā 50 piena govis. "Audzējam kviešus, miežus, auzas, griķus. No izaudzētā barojam lopus, citus gadus ražu pat pārdodam, taču, tā kā šogad mums ir stipri mazāka raža, nesanāks pat pabarot savus lopus," pastāstīja saimnieks Māris Lankovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Arī Kuldīgai cerības tikt pie novada domes vadības

Vēsma Lēvalde, Db, 23.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada vēlēšanu komisija sasaukusi jaunievēlētās Kuldīgas novada domes pirmo sēdi 27. jūlijā. Pirmajā sēdē deputāti aizklātā balsošanā vēlēs Kuldīgas novada priekšsēdētāju.

Vēl darba kārtībā paredzētas Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas, Kuldīgas novada domes pastāvīgo komiteju izveidošana un pastāvīgo komiteju locekļu ievēlēšana un pašvaldības izpilddirektora iecelšana amatā.

Db jau rakstīja, ka 1. jūlijā sasauktā Kuldīgas novada domes 2009. gada sasaukuma pirmā sēde nenotika, jo no Administratīvās apgabaltiesas tika saņemts paziņojums par to, ka tiesai ir pieteikums no politiskās partijas Mūsu zeme, kurā apstrīdēts fakts par piecu procentu barjeru ievēlēšanai domē, uzskatot to par nedemokrātisku principu, kas neatbilst Latvijas Satversmei.

2009.gada 13.jūlijā Administratīvā apgabaltiesa pieņēma lēmumu atzīt par neiesniegtu Mūsu zeme pieteikumu, tādējādi Kuldīgas novada vēlēšanu komisija ir tiesīga sasaukt Kuldīgas novada domes sēdi, informē Kuldīgas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ozola-Gūtpelca.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīga ar Ventspili lauž šķēpus par profesionālās izglītības reformu

Vēsma Lēvalde, Db, 10.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novada dome nosūtījusi vēstules izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam, paužot neizpratni par plānoto profesionālās izglītības kompetences centra izvietojumu Ventspilī.

Kuldīgas pašvaldība uzskata, ka kompetences centra plānošanai Ventspilī nav pamatojuma un tā izveide būs pretrunā ar programmas mērķi - izveidot izmaksu un energoefektīvu, un iedzīvotājiem pieejamu profesionālās izglītības iestāžu tīklu. Uz Ventspils profesionālās vidusskolas (477 audzēkņi) bāzes programmā ir plānots veidot kokapstrādes, mehānikas un metālapstrādes, mašīnzinības, enerģētikas un būvniecības kompetences centru.

Kuldīgas dome ir pārliecināta, ka tādējādi tiek plānoti nelietderīgi finanšu ieguldījumi vairāku miljonu latu apmērā, jo Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskola jau šodien var sākt darboties kā kompetences centrs kokapstrādē un autotransportā, bet Saldus profesionālā vidusskola – būvniecībā. Ventspilī iepriekšminēto nozaru kompetences centru izveide ir jāsāk no nulles, bet Kuldīgā nepieciešams tikai paplašināt jau esošās iestrādes un pilnveidot materiāli tehnisko bāzi, norādīts Kuldīgas domes vēstulē. Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālā vidusskolā mācās 560 audzēkņi no visas Kurzemes, arī Zemgales, Vidzemes, apgūstot automehāniķa, mēbeļu galdnieka profesiju ar vismodernāko programmvadības (CNC) tehnoloģiju apmācību; ēdināšanas un tūrisma pakalpojumu specialitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas pirmā domes sēde nenotiek

Vēsma Lēvalde, Db, 01.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paredzētā jaunievēlētās Kuldīgas novada domes sēde nenotika, jo vēlēšanu komsija saņēmusi paziņojumu no Administratīvās apgabaltiesas par iesniegtu sūdzību.

Par to vēlēšanu komisijas sasauktajā pirmajā Kuldīgas novada domes sēdē paziņoja Kuldīgas novada domes vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Ozola – Gūtpelca.

Paziņojumā ir norādīts, ka saņemts pieteikums no politiskās partijas Mūsu zeme deputātu kandidāta Arņa Kadiķa un partijas pārstāvja Ulda Kūma. Viņi neapstrīd Kuldīgas novada domes vēlēšanu likumību, bet gan faktu par piecu procentu barjeru, uzskatot to par nedemokrātisku principu, kas neatbilst Latvijas Satversmei.

Līdz ar to šodien, kā bija plānots, pirmā Kuldīgas novada domes sēde nenotika. Līdz pirmajai Kuldīgas novada domes sēdei, kas tiek plānota ne ātrāk kā 10. jūlijā, darbu turpina līdzšinējā Kuldīgas pilsētas dome un arī visas 13 pagastu pašvaldības, kas ietilpst Kuldīgas novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kuldīgas logotipu lūgs veidot māksliniecei Annai Orniņai

Vēsma Lēvalde, 05.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neviens no atklātajā ideju konkursā «Kuldīgas logotipa izstrādāšana» iesniegtajiem logotipiem nav atzīts par uzvarētāju.

Tāpēc Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa veiks pārrunas ar Kuldīgas mākslinieci Annu Orniņu par Kuldīgas pilsētas logotipa izstrādi, pamatojoties uz veiksmīgu iepriekšējo sadarbību.

Kuldīgas mājas lapā www.kuldiga.lv visvairāk balsu tika saņemts par devīzi Žurkulēns – 75 balsis. Devīzes autorei Lindai Liņķei no Kurmāles pagasta Kuldīgas novadā nolemts piešķirt 100 Ls veicināšanas prēmiju. Veicināšanas prēmiju 50 latu apmērā dome piešķīrusi iesniedzējai ar devīzi Dzērve – Alisei Šternbergai no Snēpeles pagasta Kuldīgas novadā un iesniedzējam ar devīzi MILK Ltd. – dizaina autora grupai Jāņa Trautmaņa vadībā no Rīgas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuldīgas novadā pagājušajā naktī, iespējams, aizdedzināta Kuldīgas rajona prokuratūras prokurora, bijušā Kuldīgas policijas iecirkņa priekšnieka Ginta Mežiņa automašīna, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā, iespējams, aizdedzināta Mežiņa un viņa dzīvesbiedres automašīnas. Tāpat degusi pirts mājiņa.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA apliecināja, ka par automašīnu degšanu Pelču pagastā policijā sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Tikmēr prokuratūrā neapstiprināja, vai degusi Mežiņa automašīna. Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska vien atzīmēja, ka kriminālprocesa laikā krimināllietā esošie materiāli ir izmeklēšanas noslēpums un ar tiem drīkst iepazīties amatpersonas, kuras veic izmeklēšanu.

Kuldīgas novada pašvaldība šodien informēja, ka naktī uz 16.jūliju Kuldīgas novada Pelču pagasta Ābeļciemā notikusi, domājams, ļaunprātīga dedzināšana, aizdedzinot divas automašīnas un pirts mājiņu. Valsts policijā pašvaldībai apstiprināja šo faktu un norādīja, ka par noziedzīgo nodarījumu ierosināts kriminālprocess.

Komentāri

Pievienot komentāru