Jaunākais izdevums

Itālijas superauto ražotājs Lamborghini apsver iespēju savam piedāvājumam pievienot «ikdienas» modeli, atsaucoties uz tā vadītāja Stefana Vinkelmana (Stephan Winkelmann) sacīto, vēsta Reuters.

Lamborghini, Volkswagen Audi zīmola vienība, kura automašīnas rotā buļļa logo, uzskata, ka luksusa sporta automašīnu tirgus pie rekordlīmeņa, kas tika pieredzēts 2007.gadā, atgriezīsies līdz 2013.-14. gadam, teicis Vinkelmans.

2007.gadā tika pārdoti aptuveni 35 tūkstoši šādu automašīnu, bet pērn - aptuveni 26 tūkstoši, viņš skaidrojis.

Augstās klases modeļu pārdošanu veicinot lielais pieprasījums no jauno tirgu puses, piemēram, Ķīnas un Krievijas.

Runājot par plāniem saistībā ar trešo modeli, Vinkelmans teicis: «Mums būs trešais modelis. Tam jābūt ikdienas auto. Mēs vēlamies automašīnu, ko var izmantot katru dienu.»

Lamborghini, kas konkurē ar itāļu zīmolu Ferrari, vēl neesot izlēmis, pie kura segmenta automašīna piederēs. Tiklīdz šāds lēmums tiks pieņemts, grupai būšot nepieciešami aptuveni četri gadi, lai «nogādātu automašīnu uz ielas».

Kompānija, ko 1963.gadā dibināja Feručio Lamborgīni, smagi cieta no globālās ekonomikas krīzes 2009.gadā. 2008.gadā, savā rekordgadā, tā pārdeva 2430 automašīnas.

Saskaņā ar Vinkelmana aplēsēm Lamborghini šogad varētu pārdot aptuveni 1500 automašīnas, salīdzinot ar 1302 automašīnām 2010.gadā. Tomēr viņš akcentējis, ka šis nav «akmenī kalts» pārdošanas mērķis, un atkarīgs no jaunā, 313 tūkstošus eiro vērtā Aventador, kas tiks laists klajā gada otrajā pusē, piegāžu apjomiem.

Lamborghini pārdod arī Gallardo, kura sākumcena ir ap 180 tūkstošiem eiro. Tas Murcielago pārtrauca ražot pagājušā gada maijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: Pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem

Aldis Zelmenis, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini Urus ir pirmais Lamborghini, kas beidzot ir piemērots Latvijas ceļiem un arī vieglam bezceļam, pirmais Lambo ar četrām durvīm un pirmais Lambo ar iespaidīgu bagāžnieku

Izbraukt ar Lamborghini?! Tas skan vilinoši, un tieši šādu iespēju DB autoapskatniekam nodrošināja Lamborghini reģionālais importētājs Baltijā Auto 100. Testa objekts – jaunais super SUV Lamborghini Urus. Vieta: Igaunija, Tallinas apkārtne. Īpašs auto, kaut vai tikai tāpēc, ka itāļu sporta automobiļu ražotājam šis būs jau otrais sānsolis, ko cits itāļu sporta auto meistars Ferrari uzskata par nepieņemamu un pat daļēji nosodāmu rīcību. Laiks rādīs, vai Ferrari tā domās arī pēc gada vai pieciem. Katrā gadījumā jaunais Urus šobrīd visā pasaulē sacēlis milzu ažiotāžu, un tas rezultējies ar jaunu klientu pieplūdumu. Neslēpsim, ka arī Baltijā par šo modeli ir sakāpināta interese. Lamborghini reģionālā pārstāvja darbinieki pačukstēja, ka arī Latvijā jau «briest» Urus klienti. Protams, jaunajam Urus nav nekāda sakara ar 90. gados ražoto pusmilitāro Lamborghini LM002 jeb Rembo-Lambo. Šis vairs nebūs dārgs eksperiments ar niecīgu automobiļu tirāžu. Lamborghini Urus ir Volkswagen grupas unifikācijas paraugs, jo tā pamatā varēs atrast tehniku, kas ir Audi Q7&Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga vai VW Touareg rīcībā. Cita lieta, ka daudzas sastāvdaļas, regulējumi ir unikāli un pieejami tikai Urus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini, svinot savu 50 gadu jubileju, šā gada Ženēvas autoizstādē prezentēs jaunāko superauto Veneno.

Veneno cena ir 3 miljoni eiro plus nodokļi, un tiks pārdotas vien trīs šādas automašīnas. Pircēji tām jau atrasti.

Saskaņā ar Lamborghini auto dizains ir vērsts uz maksimālu aerodinamisko efektivitāti. Veneno pamatā ir Aventador superauto, un tai ir 6,5 litru V12 dzinējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē Itālijas autoražotājs Lamborghini prezentē Gallardo LP 570-4 Squadra Corse. Superauto cena ir 191 100 eiro, vēsta Relax News.

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse esot visu laiku ātrākā Lamborghini Gallardo versija. Squadra Corse savu nosaukumu ieguvusi no Lamborghini nesen radītās sacīkšu divīzijas, bet iedvesmas pamatā ir Lamborghini Gallardo Super Trofeo sacīkšu auto.

Squadra Corse drīkst braukt pa koplietošanas ceļiem, aprīkota ar 570 zirgspēku V10 dzinēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Sarūk mājsaimniecību skaits, kurām ir grūtības segt ikdienas izdevumus

Žanete Hāka, 15.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gadā uzlabojies iedzīvotāju vērtējums par savām iespējām segt nepieciešamos ikdienas izdevumus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Arvien vairāk mājsaimniecību apgalvo, ka ikdienas izdevumus sedz ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (no 45,6 % 2014. gadā līdz 49,7 % 2015. gadā un 52,8 % 2016. gadā). Savukārt turpina sarukt mājsaimniecību īpatsvars, kas ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām, - no 50,5 % 2014. gādā līdz 45,1 % 2015. gadā un 42,1 % 2016. gadā.

Rīgā (36 %) un Kurzemē (38,4 %) bija vismazākais mājsaimniecību īpatsvars, kas norādīja, ka ikdienas izdevumus sedz ar grūtībām vai ar lielām grūtībām. Turklāt, salīdzinot ar pārējiem Latvijas reģioniem, Kurzemē bija vislielākais mājsaimniecību īpatsvars (7,8 %), kas visoptimistiskāk vērtēja savas iespējas segt nepieciešamos ikdienas izdevumus – viegli vai ļoti viegli.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Sola 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast Lamborghini automašīnu dedzinātāju

LETA, 28.04.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmējs Kaspars Caune izsludinājis 10 000 eiro atlīdzību par palīdzību atrast ļaundari, kurš šonedēļ Rīgā ugunsgrēkā sabojāja divas Lamborghini automašīnas.

Caune, kurš publiski minēts kā šo spēkratu lietotājs, sociālajā tīklā Facebook ievietojis videonovērošanas kameras ierakstu, kurā redzams cilvēks, kurš esot dedzinājis automašīnas. «Tā izskatījās, kad spridzināja. Ja kāds palīdzēs viņu atrast un sodīt, saņems 10 000 eiro atlīdzību no kompānijas, kam pieder automašīnas,» raksta Caune.

Jau ziņots, ka naktī uz pirmdienu policija saņēma informāciju, ka Skanstes ielā autostāvvietā aizdegušās automašīnas - Lamborghini Gallardo, Lamborghini Murcielago un viens Toyota Land Cruiser markas spēkrats.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas ekskluzīvo automašīnu ražotājs "Lamborghini" otrdien paziņoja, ka automobiļu elektrifikācijai atvēlēs 1,5 miljardus eiro.

Uzņēmums norāda, ka pirmais hibrīda sērijveida modelis tirgū nonāks 2023.gadā, bet visi modeļi tiks elektrificēti līdz 2024.gada beigām.

Taču pilnīgā elektriski modeļi tirgū varētu nonākt vien dekādes otrajā pusē, skaidro "Lamborghini".

"Šis plāns ir nepieciešams, ņemot vērā straujās izmaiņas pasaulē," vēsta autoražotājs, piebilstot, ka līdz 2025.gadam uzņēmums plāno samazināt oglekļa izmešus uz pusi.

"Lamborghini" pērn pārdeva 7430 automašīnas, salīdzinot ar 8205 vienībām 2019.gadā, kas bija visu laiku augstākais līmenis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

No nākamā gada oktobra plāno atvērt autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgu

LETA, 25.08.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2021.gada oktobra tiek plānots atvērt autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgu un rīkot atklātu konkursu par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanu, šodien nolēma Ministru kabinets (MK).

Valdība šodien uzklausīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto konceptuālo ziņojumu "Par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanu no 2021.gada". Tajā SM norāda, ka pašreiz valsts autoceļu uzturēšanu veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) atbilstoši deleģēšanas līgumam, kas būs spēkā līdz šā gada 31.decembrim. Kopš 2014.gada 1.janvāra SM deleģē LAU veikt tās kompetencē esošo valsts pārvaldes uzdevumu - valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu visā Latvijā.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) norādīja, ka valsts kā pasūtītājs ir ieinteresēta iegūt kvalitatīvu pakalpojumu par iespējami zemāku cenu, un to var panākt, veicinot konkurenci un spēcīgu privāto piedāvājumu. "Vienlaikus šī ir iespēja mazināt sezonalitātes ietekmi uz cenām ceļu nozarē kopumā, kas turpmāk varētu mazināt arī izmaksas ceļu būvniecībā," uzsvēra ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Satiksmes ministrija (SM) rosina no 2021.gada atvērt autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgu, pretendentus valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanai izvēloties atklātā konkursā, liecina Ministru kabineta (MK) sēdes darba kārtība otrdien, 25.augustā.

SM konceptuālajā ziņojumā "Par valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanu no 2021.gada" norāda, ka pašreiz valsts autoceļu uzturēšanu veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) atbilstoši deleģēšanas līgumam, kas būs spēkā līdz šā gada 31.decembrim, un paredz, ka no 2014.gada 1.janvāra SM deleģē LAU veikt tās kompetencē esošo valsts pārvaldes uzdevumu - valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu visā Latvijā.

"Ilgtermiņā apstākļos bez konkurences valstij netiek nodrošināta pārliecība, ka tā saņem valsts autoceļu uzturēšanas pakalpojumus visefektīvākajā veidā. Galvenais tirgus atvēršanas risinājuma ieguvums ir iespējamība, ka publiskā iepirkuma rezultātā pakalpojumu sniegšana tiktu veikta lētāk, nekā to šobrīd dara LAU," norāda ministrija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lamborghini apstiprinājis auto tirgū dzirdamās baumas - paziņojis, ka pārtrauks V10 Gallardo ražošanu, vēsta Relaxnews.

Lai gan Itālijas superauto kompānijas plānos jau ir tā aizstājējs, kas tikšot laists klajā 2013. gada beigās, informācija par šī auto, kuram ir divas sēdvietas, 5,2 litru motors un četru riteņu piedziņa, «došanos pensijā» auto fanu vidū tiek uzņemta ar skumjām.

Gallardo nonāca pārdošanā 2003.gadā un pēdējo 10 gadu laikā ir kļuvis par visu laiku populārāko Lamborghini.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi Ķīnas auto entuziasti pavadījuši desmit gadus un iztērējuši 800 tūkstošus ASV dolāru, lai uzmeistarotu Lamborghini Diablo.

Darbi norisinās kādā garāžā Pekinas nomalē. Wang Yu un Li Lintao - abi vecumā ap 30, beiguši būvēt divas Lamborghini Diablo replikas, kas varot sasniegt maksimālo ātrumu 310km/h. Patlaban norisinās darbs pie T-Rex motocikla kopēšanas.

Viņi iztērējuši aptuveni 5 miljonus juaņu (811 899 ASV dolārus), lai iegādātos detaļas un nolīgtu darbiniekus. Auto montāžā aizritējuši aptuveni 6 gadi, izmantojot zināšanas, kas iegūtas, studējot ārzemēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Neapmierināts īpašnieks publiski iznīcinājis 284 tūkstošus vērtu Lamborghini

Lelde Petrāne, 17.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja jūs esat superauto mīļotājs, labāk neskatieties, raksta wheels.ca.

Medijs vēsta, ka kāds neapmierināts Ķīnas miljonārs, kuram piederēja Lamborghini Gallardo izgāzis savas dusmas, nolīgstot vairākus strādniekus, kas pūļa priekšā ar veseriem iznīcināja grezno automašīnu.

Nežēlīgais publiskais «nāves sods» izpildīts, atzīmējot Pasaules patērētāju tiesību aizsardzības dienu.

Vīrieti, kurš lietoto automašīnu iegādājies par 284 124 dolāriem, saniknojušas motora problēmas. Tālākas nepatikšanas sekojušas pēc tam, kad vietējais Lamborghini dīleris, velkot automašīnu uz servisu, sabojājis tās bamperi un šasiju. Pēc tā visa servisā nav izdevies novērst problēmas motorā, turklāt dīleris atteicies uzņemties atbildību par jebkādiem bojājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, daudzdzīvokļu ēkā Skanstes Virsotnes degušas vairākas automašīnas, no kurām divas - itāliešu ražotāja Lamborghini markas transportlīdzekļi, sociālajā portālā Facebook raksta aculiecinieki.

Tāpat degusi Toyota markas automašīna.

Kā liecina attēli, Lamborghini automašīnām bijusi Lietuvas valsts reģistrācijas numura zīmes.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Diāna Lūkina, pagājušajā naktī, 25. aprīlī, ap pulksten 1.35 policija saņēma informāciju, ka Rīgā, Skanstes ielā deg automašīnas. Kopumā cietušas trīs automašīnas - divi Lamborghini un viena Toyota Land Cruiser. Šobrīd par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta otrās daļas un ir nozīmētas ekspertīzes, lai noskaidrotu degšanas iemeslus. Šobrīd notiek izmeklēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnā kāds vīrietis publiski iznīcinājis savu 423 tūkstošus ASV dolāru vērto Maserati Quattroporte, lai protestētu pret sliktu dīlera darbu, vēsta businessinsider.com.

Auto īpašnieks nolīdzis vairākus vīriešus, kuri automašīnu publiski sadauzījuši ar āmuriem. Īpašnieks, cik noprotams, bijis dusmīgs uz dīleri, kas remonta laikā automašīnā ievietojis vecu detaļu un par darbu «noplēsis» pārāk lielu samaksu.

Iznīcināšanas akts plānots tā, lai tam būtu maksimāls efekts. Tas sakritis ar Quindao starptautiskās autoizstādes sākumu, turklāt Maserati savu galu piedzīvojis pie pašas izstāžu zāles.

Šis gan Ķīnā vairs nav nekas pārsteidzošs. Tā, piemēram, db.lv 2011. gada martā vēstīja par Ķīnas miljonāru, kurš līdzīgā veidā izgāza savas dusmas uz Lamborghini Gallardo. Arī viņš nolīga vairākus strādniekus, kuri pūļa priekšā ar veseriem iznīcināja grezno automašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Potenciāla iespēja aizbēgt no Dubaijas policijas kļūst arvien sarežģītāka, jo tā savam automašīnu parkam pievienojusi arī Ferrari, vēsta metro.co.uk.

Policijas jaunākā sporta automašīna, kas izmaksājusi robežās no 190 tūkstošiem līdz 350 tūkstošiem latu, seko Lamborghini Aventador, kas Dubaijas policistus sāka vizināt šajā mēnesī.

«Dubaija ir unikāla, un visam, kas tajā atrodas, ir jāatspoguļo šo unikalitāti. Šī iemesla dēļ policija savam patruļmašīnu parkam pievienos Ferrari sporta auto,» stāstījis Dubaijas policijas priekšnieks.

«Mēs esam patīkami pārsteigti par cilvēku reakciju uz Lamborghini, tāpēc izlēmām, ka arī Ferrari varētu būt laba izvēle,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājusi iepirkumu par ikdienas uzturēšanas darbiem valsts autoceļu tīklā saistībā ar gaidāmo tirgus atvēršanu, kura prognozētā līgumcena ir 252,066 miljoni eiro.

Iepirkums sadalīts 19 daļās pēc teritoriālā principa.

Tostarp Rīgas nodaļas teritorija ietver autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus 1023 kilometru garumā, Daugavpils nodaļas - 844 kilometru garumā, Liepājas nodaļas - 920 kilometru, Ogres nodaļas - 741 kilometra, Cēsu nodaļas - 1060 kilometru, Madonas, Gulbenes nodaļas - 1582 kilometru, Smiltenes, Alūksnes nodaļas - 1390 kilometru, Limbažu nodaļas - 808 kilometru, Valmieras nodaļas - 790 kilometru, Aizkraukles nodaļas - 772 kilometru, Jēkabpils nodaļas - 835 kilometru, Balvu, Ludzas nodaļas - 1452 kilometru, Preiļu, Dagdas nodaļas - 1462 kilometru, Rēzeknes nodaļas - 852 kilometru, Talsu, Ventspils nodaļas - 1615 kilometru, Kuldīgas, Saldus nodaļas - 1322 kilometru, Tukuma, Dobeles nodaļas - 1427 kilometru, Bauskas nodaļas - 697 kilometru un Jelgavas nodaļas - 571 kilometra garumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vairāk nekā trešdaļa mājsaimniecību ikdienas izdevumus sedz ar grūtībām

Žanete Hāka, 14.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadā 35,7 % mājsaimniecību savus ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām, kas ir par 7,9 procentpunktiem mazāk nekā 2017. gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Palielinājies to mājsaimniecību īpatsvars, kuras savus ikdienas izdevumus sedza ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (2018. gadā – 56,8 %, 2017. gadā – 51,2 %), kā arī to, kuras sedza viegli vai ļoti viegli (attiecīgi 7,4 % un 5,3 %).

Samērā viegli vai ar nelielām grūtībām tos sedza 63,7 % mājsaimniecību Rīgā, 61,2 % Vidzemē, 55,8 % Kurzemē, 52,3 % Pierīgā, 50,1 % Latgalē un 48,3 % Zemgalē.

Rīgā (8,9 %), Zemgalē (8,1 %) un Pierīgā (8 %) bija vislielākais mājsaimniecību īpatsvars, kas ikdienas izdevumus sedza viegli vai ļoti viegli. Mazāk tādu mājsaimniecību bija Kurzemē (6,2 %), Latgalē (5,8 %) un Vidzemē (4,1 %).

Savukārt Latgalē un Zemgalē visvairāk mājsaimniecību (attiecīgi 44,1 % un 43,6 %) savus ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām. Vislielākās grūtības segt ikdienas izdevumus bija vientuļo senioru (no 65 gadiem) mājsaimniecībās – 54,8 % atzina, ka ikdienas izdevumus sedz ar grūtībām vai ar lielām grūtībām. 42,6 % mājsaimniecību ar vienu pieaugušo un bērniem arī sagādāja grūtības segt ikdienas izdevumus. Vismazāk grūtību segt izdevumus bija pāriem ar vienu bērnu (17,1 %).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija pieņēmusi paziņojumu par uzņēmējdarbības nodokļiem 21. gadsimtā, lai veicinātu stabilu, efektīvu un taisnīgu uzņēmējdarbības nodokļu sistēmu Eiropas Savienībā, informē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā.

Tajā izklāstīts gan ilgtermiņa, gan īstermiņa redzējums par to, kā atbalstīt Eiropas atveseļošanos pēc Covid-19 pandēmijas un kā turpmākajos gados nodrošināt pienācīgus publiskos ieņēmumus. Tā mērķis ir radīt taisnīgu un stabilu uzņēmējdarbības vidi, kas var veicināt ilgtspējīgu un darbvietas radošu izaugsmi ES un palielināt mūsu atvērto stratēģisko autonomiju. Paziņojumā ir ņemts vērā progress, kas panākts G20/ESAO diskusijās par globālo nodokļu reformu.

"Nodokļu politikai ir jāiet kopsolī ar to kā attīstās mūsu ekonomika un tās prioritātes. Eiropas nodokļu noteikumiem jāatbalsta iekļaujoša ekonomikas atjaunošana, jābūt pārredzamiem un jāizslēdz jebkuras iespējas izvairīties no nodokļiem. Tiem jābūt efektīviem gan attiecībā uz lieliem, gan arī maziem uzņēmumiem. Šodien pieņemtais Eiropas Komisijas lēmums liks pamatu tādai uzņēmumu ienākuma nodokļa sistēmai Eiropā, kas ir piemērota 21. gadsimtam un palīdz mums veidot taisnīgāku un ilgtspējīgāku sabiedrību," komentē EK priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien steidzamības kārtā pieņēma grozījumus likumā, saskaņā ar kuriem no 2022.gada 1.maija tiks atvērts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus.

Deputāti atbalstīja visus satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) virzītos priekšlikumus likumprojektā, tostarp paredzot, ka valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darba tirgus tiktu atvērts no 2022.gada 1.maija, nevis 2021.gada 1.oktobra, kā tas bijis paredzēts iepriekš.

Grozījumi arī paredz, ka, lai izraudzītos valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veicēju atbilstoši normatīvajiem aktiem par publiskajiem iepirkumiem, SIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) ir tiesīga no 2021.gada 1.janvāra sākt valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu publiskos iepirkumus.

LVC autoceļu uzturēšanas darbu veicēju izvēlēsies iepirkuma priekšmetu sadalot daļās pa atsevišķiem reģioniem, vienlaikus nosakot, ka LVC ir tiesīga uzsākt valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu publisko iepirkumu procedūru ar šā likumprojekta spēkā stāšanās brīdi, lai laicīgi tiktu izraudzīti valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu veicēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas spēļu izstrādātāja Beetroot Lab pasaules līmeņa veiksmes stāsts

Db.lv, 03.06.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas spēļu izstrādātāja "Beetroot Lab" radītā mobilā spēle “Dystopia: Contest of Heroes” ir kļuvusi par pasaules līmeņa Latvijas veiksmes stāstu 2021.gadā un visu laiku veiksmīgāko mobilo stratēģijas spēli, kas radīta Eiropā.

Par spēles varoni, reklāmas seju un partneri kļuvis UFC cīņu čempions Konors Makgregors, kurš šobrīd ir viens no populārākajiem sportistiem pasaulē.

Kopš spēles izlaišanas visā pasaulē pērn novembrī, tā guvusi milzīgus panākumus un piesaistījusi spēlētāju uzmanību visā pasaulē. Huawei to ir nosaucis par labāko mobilo stratēģijas spēli Eiropā, tā ir pieminēta Apple App Store lietotņu veikala sadaļā “Top-5 Games We Love” (angļu val. Piecas iemīļotākās spēles) un parādīta Google Play un Samsung App Store lietotņu veikalu galvenajās lapās.

Konors Makgregors ar Dystopia ir ceļā uz 2021. gada labākās spēles balvas titula iegūšanu pasaulē

Spēle tika izlaista visā pasaulē vairāk nekā 20 valodās 2020. gada 18. novembrī, sadarbojoties ar cīņas sporta zvaigzni un starptautisko fenomenu Konoru Makgregoru un Paradigm Sports Management.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ģimenes ikdienas dzīve ir dažādu notikumu un veicamo darbu piepildīta – jāplāno darbi mājās, birojā un skolā; jāatceras par pārtikas iepirkšanu un idejām kārtējai maltītei; jārūpējas par ģimenes budžetu un brīvdienu plāniem u.tml. Mūsdienās šo aktivitāšu organizēšana vairs nav iedomājama bez ierīču un dažādu tehnoloģisko risinājumu izmantošanas, kuru darbībai nepieciešams stabils tīkla pārklājums un ātrs internets, ko 5G kvalitātē katram otrajam Latvijas iedzīvotājam piedāvā IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite”. Kā cilvēki var izmantot “Bite” tīklu, organizējot ģimenes ikdienu?

Sakari un mobilais internets mūsu ikdienas pamatvajadzība. Šobrīd pieejamību “Bite” nākamās paaudzes tīklam nodrošina 1009 bāzes stacijas, taču līdz gada beigām paredzēts izbūvēt vēl 20 bāzes stacijas, tā turpinot kāpināt tīkla kapacitāti visos Latvijas reģionos. Jau šobrīd jaudīgais Bites 5G tīkls ir pieejams katram otrajam Latvijas iedzīvotājam.

Ikdienas saziņa ģimenēs, izmantojot drošības pulksteņus un telefonus

Komunikācijai ir izšķiroša nozīme ģimenes ikdienas dzīves organizēšanā, īpaši, ja ģimenē ir vairāk nekā viena atvase. Lai plānotu un saskaņotu ikdienas gaitas, mobilās ierīces un bērnu drošības pulksteņi, viedpulksteņi ir kļuvuši par neatņemamiem palīgiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas, ka piektdiena, kas iekrīt 13. datumā, ir nelaimīga, iespējams, ir mīts, bet vienu auto vadītāju no Stokholmas tomēr būtu grūti pārliecināt, ka šī nav nelaimīga diena, vēsta thelocal.se.

Izdevums Aftonbladet vēsta par autovadītāju, kurš tiek saukts par Jonasu. Viņš par graustu padarījis 2,2 miljonus kronu (345 tūkstoši ASV dolāru) vērtu Lamborghini, un tas noticis tieši dienā, kad tiek uzskatīta par nelaimīgāko datumu kalendārā.

Autovadītājs, kurš strādā kompānijā, kas izīrē luksusa transportlīdzekļus, piektdienas pēcpusdienā Stokholmā vizinājies ar ekskluzīvo sporta automašīnu. Spēcīgam lietum līstot uz ceļiem, ko saule karsējusi vairākas dienas, braukšanas apstākļi bijuši bīstami, par ko autovadītājs drīz vien pārliecinājies.

Pēc apstāšanās pie sarkanās gaismas autovadītājs spiedis gāzi grīdā un zaudējis kontroli pār mašīnu. Par laimi neviens negadījumā nav cietis, bet automašīna - apdrošinātā Lamborghini Murcielago LP640 - tika sasista un, visticamāk, būšot jānoraksta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Novembra beigās turpinās izsolīt Krājbankai piederošos īpašumus

Žanete Hāka, 19.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

21. un 22. novembrī notiks maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka īpašumu izsoles, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Tajās tiks izsolīti nekustamie īpašumi Rīgā, Jūrmalā, Ogrē, Siguldā, Olainē, Ādažos, Salaspilī un Kuldīgā.

Db.lv jau rakstīja, ka līdz septembra beigām no Krājbankas īpašumu izsolēm bija atgūti aptuveni divi miljoni latu, informēja bankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Ieņēmumi no izsolēm pagaidām glabājas bankas kontā, jo izmaksas kreditoriem plānots veikt 2-3 reizes gadā. Tāpat turpinās garantēto atlīdzību izmaksa Krājbankas klientiem, skaidro bankas Citadele pārstāve Ieva Prauliņa.

Kopš augusta jau notikušas vairākas izsoles, kurās tiek piedāvāts iegādāties automašīnas, nekustamos īpašumus, bankomātus, kā arī ekskluzīvākas lietas – jahtu un automašīnas Lamborghini un BMW Alpina, ar kurām vizinājušies bijušie bankas akcionāri. Izsoles gan ne vienmēr ir tik veiksmīgas kā iepriekš plānots, jo vairāki piedāvātie īpašumi pārdoti zem sākuma cenas, savukārt citi vēl nav atraduši pircēju, piemēram, Lamborghini un BMW Alpina. Tāpat arī septembra beigās notikušajā bankomātu izsolē nepieteicās neviens pretendents.

Komentāri

Pievienot komentāru