Citas ziņas

Latvijā pieaudzis ceļotgribētāju skaits

Gunta Kursiša, 16.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divu gadu laikā palielinājies to Latvijas iedzīvotāju skaits, kas vasarā grasās doties ceļojumā, turklāt populārāki ir kļuvuši pēdējā brīža piedāvājumi, tajā pašā laikā nedaudz samazinoties pieprasījumam pēc ceļojumiem uz siltajām zemēm.

Par to liecina Swedbank P&C Insurance aptauja. Pētījuma rezultāti liecina, ka 2010. gadā ceļojumu uz tuvāku vai tālāku galamērķi plāno vairāk nekā puse – 56% - iedzīvotāju, bet šogad – divas trešdaļas jeb 66% Latvijas iedzīvotāju.

Visvairāk respondentu iecerējuši apceļot Latviju (36%) vai doties uz kādu no Baltijas valstīm (17%). Pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri plāno izmantot «pēdējā brīža piedāvājumu» (no 8% 2010. gadā līdz 11% šogad). Savukārt nedaudz samazinājies ceļotgribētāju īpatsvars, kuri par mērķi iecerējuši kādu no siltajām zemēm (no 11% 2010.gadā līdz 9% šogad).

Tāpat, salīdzinot ar 2010. gadu, iedzīvotāji ir sākuši pievērst lielāku uzmanību mājokļa drošībai savā prombūtnes laikā, joprojām lielākā daļa (62%) norāda, ka prombūtnes laikā rūpīgi noslēdz logus un durvis. Katrs otrais (50%) īpašumu lūdz pieskatīt radiniekiem vai draugiem. Tikai 13% prombūtnes laikā uzstāda signalizāciju, bet uz suni kā labāko mājokļa sargu paļaujas 9% respondentu. Neliela daļa respondentu (3%) atzīst, ka cenšas radīt iespaidu, ka kāds ir mājās – atstāj mājoklī ieslēgtu gaismu vai televizoru, savukārt 2% pie mājokļa uzstāda videonovērošanas kameras butaforiju.

Pētījuma rezultāti liecina, ka kopumā par 6% samazinājies to iedzīvotāju skaits, kuri par mājokļa drošību nedomā, paļaujoties, ka viss būs kārtībā (no 24% 2010. gadā uz 18% šogad).

Komentāri

Pievienot komentāru